Cati prieteni ADEVARATI aveti...? (daca aveti...)
Moderator: Moderatori
- MAXKOOL999
Adevărul e că am reacţionat amândoi ca nişte idioţi ce suntem, eram nervoşi şi sucăriţi. După câteva zile ne-am calmat, am vorbit şi ne-am împăcat.MegaDeth wrote:"What doesn't kill you ,makes you stronger" si asta cam asa e, cu exceptia in care uiti ce sa intamplat , chit ca esti ranit dupa ce te-a f**** cel mai bun prieten, pe viitor esti trecut prin ce a fost mai rau si in cel mai rau caz ,acela, in care mai dai de inca un prieten "adevarat" nu o sa iti mai fie asa greu; oricum as prefera sa nu am acea experienta pana la urma..deci nu privesc ideea cu prea mult optimism
si pana la urma totusi ai nevoie de prieteni, pt ca mai devreme sau mai tarziu o sa cazi si o sa iti fie foarte greu sa te ridici, si atunci cine te mai scoate la lumina din nou?
in cazul de fata niste prieteni te-ar ajuta sa treci mult mai usor peste ce ti sa intamplat, pt ca daca nu ai nici o vina ,ei vor fi langa tine si te vor sprijini.
Erare humanum est, şi să fiu al dracu dacă n-am dovedit până acum de vreo 15 mii de ori cât de uman sunt

El mi-a rămas singurul prieten adevărat şi voi face tot posibilul să nu-l pierd şi sper ca el să facă la fel.
Morala poveştii este următoarea: dacă te cerţi cu cineva, aşteaptă să vă calmaţi, după care discutaţi.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
Cei care cred ca exista prieteni adevarati, sunt naivi. Sincer. Adica si eu eram asa, naiv, si eu credeam ca am 2-3 prieteni, sau macar unu, pe care sa ma pot baza. Mi-am dat seama ca m-am inselat... Adica e super adevarata vorba aia : "prietenul la nevoie se cunoaste"... In fine, singurii prieteni ai tai sunt cei din familie (adica gradul 1, nu se bag aici veri, matusi si alte alea)... Si cand zici familie, nu prea zici prieteni, nu? Deci, nu cred ca exista prieteni "adevarati"...
Era o chestie "Cauta si vei gasi", este cat se poate de aiurea sa afirmi despre o masa de oameni ca este naiva in momentul in care crede ca exista prieteni adevarati, e atat de relativ totul, ca totul devine variabil. Exista oameni si oameni, depinde doar *pe care* ii intalnesti. Asadar, daca in toate mediile tale (ca si individ vorbesc), ai nimerit doar prieteni gen mafie (cand te astepti mai putin esti lichidat) nu inseamna ca tot restul planetei e la fel, si vorbesc nu din auzite.Si am mai multa incredere in ei, decat in familie, de multe ori, familia are tendinta de a pune in prim-plan "a-i fi bine odraslei" indiferent de ce implica, si se nimereste cea mai proasta solutie posibila, care loveste si toata lumea, inclusiv in persoana in cauza.Ridicol.Necrosero wrote:Cei care cred ca exista prieteni adevarati, sunt naivi. Sincer. Adica si eu eram asa, naiv, si eu credeam ca am 2-3 prieteni, sau macar unu, pe care sa ma pot baza. Mi-am dat seama ca m-am inselat... Adica e super adevarata vorba aia : "prietenul la nevoie se cunoaste"... In fine, singurii prieteni ai tai sunt cei din familie (adica gradul 1, nu se bag aici veri, matusi si alte alea)... Si cand zici familie, nu prea zici prieteni, nu? Deci, nu cred ca exista prieteni "adevarati"...
Asa, si revenind la subiectul initial,
Mda, m-am razganditRaven wrote:Am avut parte de proba contrarie...Dar asta nu inseamna ca arunc cu niste chiuvete in fiecare om care vrea sa vorbeasca cu mine...It's just that, nu se mai pune problema de mari prietenii.

![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Deci, 2.
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
- Smooth_Crimin@l
- Zâna Măseluţă
- Admin
Eu zic sa facem niste categorii ...
Eu aici am un singur prieten adevarat pe care il stiu de 24 de ani, mai exact de la gradinita, am trecut cu el prin toate scolile, si am ramas buni prieteni si in ziua de azi.
Apoi mai am niste amici pe net, pe care nu i-am vazut in viata mea in the flash & bone, dar care ii consider baieti de treaba, se stiu si sunt si ei pe aici, hello baieti
In rest ... ce sa zic, sunt multi care ii cunosc, au fost multi pe care i-am crezut prieteni, dar in realitate nu au dovedit asta. Este greu sa ii spui cuiva ca iti este prieten, o prietenie se creeaza in ani de zile, si tine de anumiti factori, iar cel mai important este acela al lipsei totale de interes. In momentul in care un om iti devine prieten doar ptr ca ai sau are un interes anume, aia nu e prietenie, e mai degraba relatie de afaceri, care pana la urma bineinteles ca va duce la un final in care unul dintre cei doi va pierde. Sunt trecut si satul ...
Eu aici am un singur prieten adevarat pe care il stiu de 24 de ani, mai exact de la gradinita, am trecut cu el prin toate scolile, si am ramas buni prieteni si in ziua de azi.
Apoi mai am niste amici pe net, pe care nu i-am vazut in viata mea in the flash & bone, dar care ii consider baieti de treaba, se stiu si sunt si ei pe aici, hello baieti

In rest ... ce sa zic, sunt multi care ii cunosc, au fost multi pe care i-am crezut prieteni, dar in realitate nu au dovedit asta. Este greu sa ii spui cuiva ca iti este prieten, o prietenie se creeaza in ani de zile, si tine de anumiti factori, iar cel mai important este acela al lipsei totale de interes. In momentul in care un om iti devine prieten doar ptr ca ai sau are un interes anume, aia nu e prietenie, e mai degraba relatie de afaceri, care pana la urma bineinteles ca va duce la un final in care unul dintre cei doi va pierde. Sunt trecut si satul ...
Nu cred ca ai dreptate. Familia este singura pe care sa te poti baza atunci cand iti e intr-adevar greu. Si in ce sens greu? Bine, e foarte simplu sa ai prieteni atunci cand tot ceea ce ceri de la ei e un sfat, sa te asculte poate, sa bea cu tine o bere, samd. Dar, ptr. ca exista intotdeauna un dar, iar asta e dureros, atunci cand interesul lor intra in conflict cu al tau, atunci se arata cine e prieten adevarat si cine nu... Si mai e o chestie. Banii. Da, e aiurea. Cati prieteni poti sa juri ca ai tu ca, atunci cand, sa zicem, ai o problema si ai nevoie urgenta de bani, si nu ai de unde sa faci rost, te ajuta neconditionat si iti zic : "lasa ma, ca mi-i dai tu"? Ia zi sincer. Aici doar familia te mai poate ajuta, doar ea mai poate fi langa tine. Si unoeri, nici macar ea. Si da, sunt de acord cu tine. Relativismul este cea mai importanta "forta" legata de social si nu numai. In general, nu poti sa generalizezi. POti cadea pe panta ridiculului. Dar in fine, poate ma insel, si oricum, fiecare isi spune parerea, nu?Raven wrote:Era o chestie "Cauta si vei gasi", este cat se poate de aiurea sa afirmi despre o masa de oameni ca este naiva in momentul in care crede ca exista prieteni adevarati, e atat de relativ totul, ca totul devine variabil. Exista oameni si oameni, depinde doar *pe care* ii intalnesti. Asadar, daca in toate mediile tale (ca si individ vorbesc), ai nimerit doar prieteni gen mafie (cand te astepti mai putin esti lichidat) nu inseamna ca tot restul planetei e la fel, si vorbesc nu din auzite.Si am mai multa incredere in ei, decat in familie, de multe ori, familia are tendinta de a pune in prim-plan "a-i fi bine odraslei" indiferent de ce implica, si se nimereste cea mai proasta solutie posibila, care loveste si toata lumea, inclusiv in persoana in cauza.Ridicol.

- quicksilver
Sa o luam pe rand.

Am fost in situatia asta, si sa stii ca m-a ajutat respectiva persoana.Necrosero wrote:Familia este singura pe care sa te poti baza atunci cand iti e intr-adevar greu. Si in ce sens greu? Bine, e foarte simplu sa ai prieteni atunci cand tot ceea ce ceri de la ei e un sfat, sa te asculte poate, sa bea cu tine o bere, samd. Dar, ptr. ca exista intotdeauna un dar, iar asta e dureros, atunci cand interesul lor intra in conflict cu al tau, atunci se arata cine e prieten adevarat si cine nu... Si mai e o chestie. Banii. Da, e aiurea. Cati prieteni poti sa juri ca ai tu ca, atunci cand, sa zicem, ai o problema si ai nevoie urgenta de bani, si nu ai de unde sa faci rost, te ajuta neconditionat si iti zic : "lasa ma, ca mi-i dai tu"? Ia zi sincer
Doar ? Go up. De multe ori ei nu te pot ajuta.Aici doar familia te mai poate ajuta, doar ea mai poate fi langa tine. Si unoeri, nici macar ea.
Aici te cam inseli, studiile au dovedit ca parintii, sau familia in sine, tinde mereu sa faca bine cu orice pret, putini fiind cei care calculeaza corect proportiile consecintelor, ei fiind blocati pe un scop clar si irevocabil.Un fel de instructiune tampita de repeat until.In general, nu poti sa generalizezi. POti cadea pe panta ridicolului.
Si la fel de bine m-as putea insela si euDar in fine, poate ma insel, si oricum, fiecare isi spune parerea, nu?Cheers.

....Nice ONE =D> !!!,...ce-i drept de un an si ceva nu am mai avut o relatie,...cat despre prieteni,....am multi dar maxim 3 sunt tovarasi de tovarasi,...faza mai ciudata ar fi faptul ca cei mai buni prieteni sa le zic asa lucreaza sau invata non-stop,...unul s-a casatorit recent celalt are meditatii si invata la greu,...si de distrat ma distrez de cateva luni cu cealata categorie de prieteni,....a si mai ar fi un prieten fara viata organica,..."Calculatorul"Zâna Măseluţă wrote:Da, era un topic pe aici "ce femeie să aleg" sau aşa ceva, posteaza pe acolo.

![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
- eracereracer
- Widsith the Wanderer
dc era vb de acum doi ani ziceam ca 4 prieteni buni am, dar acum ramasera doi si cel putin unul l-am pierdut din vina mea..... si desi au trecut niste luni, vreo 3 inca doare.......
cat despre cei ce zic de familie inseamna ca sunt norocosi pt ca familia e cum ti s-a dat nu o poti alege si dc nu ai picat cu cineva fain.... sau mai ai familii din alea care te ajuta si apoi iti scot pe nas la nesfarsit ca fara ei erai la naiba in praznic si au tendinta de a deveni overprotectiv......
cat despre cei ce zic de familie inseamna ca sunt norocosi pt ca familia e cum ti s-a dat nu o poti alege si dc nu ai picat cu cineva fain.... sau mai ai familii din alea care te ajuta si apoi iti scot pe nas la nesfarsit ca fara ei erai la naiba in praznic si au tendinta de a deveni overprotectiv......
Cel mai usor este sa fii tradat de un "prieten" in care ai avut "curajul" sa ii spui si partile tale mai ascunse. M-am lamurit de cateva ori deja cu treaba asta, asa ca, in cazul meu, poate fi vorba de 2-3 prieteni adevarati. Nici nu e nevoie sa fie tradare, ci pur si simplu "sa se scape" si sa spuna despre tine ceva ce nu vroiai sa afle toata tara, iar el sa o fi facut inconstient. Mai ai incredere data urmatoare in el?
- quicksilver
~Alexandru Paleologu~Pãrerea cã prietenia ar fi “dezinteresatã” e un clişeu moralizator lipsit de acoperire: nu existã prietenie fãrã plãcere şi folos. Diferenţa dintre prietenie şi formele inferioare, superficiale, de cârdãşie, nu e alta decât cea dintre nivelurile de interes (fãrã a le exclude pe cele elementare, care sunt de la sine înţelese). Butada cinicã a lui Bloy: ”Je reconnais un ami à ceci qu’il me donne de l’argent” nu e nici meschinã, nici nedreaptã. Asistenţa bãneascã e, orice s-ar spune, o probã crucialã a prieteniei. Tot Bloy spunea altãdatã cã între prieteni nu se ştie niciodatã cine dã şi cine primeşte. Folosul mutual e de toate felurile cu putinţã, valorile de ordin moral şi cele de ordin material intrând într-un joc de compensaţii şi de amestecuri care în cele din urmã menţin un echilibru egal şi constant. Saint-Exupéry spune undeva cã prietenul este acela la care nu te sfieşti sã baţi în toiul nopţii la uşã strigându-i: “Deschide, sunt eu!”. Unui prieten adevãrat i se poate cere orice, dar nu i se poate pretinde nimic. De aceea, nimic nu e mai absurd şi mai injust în prietenie decât reproşurile şi întoarcerea serviciilor şi sacrificiilor fãcute: acesta e, de altfel, şi sensul afirmaţiei lui Aristotel cã între prieteni nici nu e nevoie de dreptate. Prietenia e dreaptã prin ea însãşi, ea e prin excelenţã întruchiparea dreptãţii.
-
- The Godfather
- Zâna Măseluţă
- Admin
Paleologu comenteaza niste banalitati zise de altii, bani, sacrificiu, cardasie blabla filme, cam ce-mi zicea si bunicu c.a.p.-ist o viata intreaga, legate academic ca un om serios ce vorbeste cu responsabilitate despre fapte pe care le cunoaste si le-a trait, fapte descrise abstract pentru a forta cititorul sa se prefaca si sa creada ca a inteles ceva de acolo. Auzi la el "intruchiparea dreptatii"... "Prin excelenta" ... "prietenia e dreapta prin ea" ...
Vai ce minunat.
Vai ce minunat.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
- quicksilver
Continuarea, pentru cine este interesat.
Le comenteaza intr-un mod abstract, dar daca le comenta intr-un mod vulgar, barbar, ordinar sau mai bine zis pe "intelesul tuturor" ar mai fi fost el oare marele om de cultura Alexandru Paleologu?
Personal nu ma intereseaza formularea atat timp cat inteleg mesajul, dar am pretentia ca aceasta sa fie cat de cat estetica.
Le comenteaza intr-un mod abstract, dar daca le comenta intr-un mod vulgar, barbar, ordinar sau mai bine zis pe "intelesul tuturor" ar mai fi fost el oare marele om de cultura Alexandru Paleologu?
Personal nu ma intereseaza formularea atat timp cat inteleg mesajul, dar am pretentia ca aceasta sa fie cat de cat estetica.
- eracereracer
- Widsith the Wanderer
- Silent Bob
Cred ca notiunea de prietenie se diminueaza "cantitativ" (daca-mi permiteti o asemenea cuantificare) pe scara timpului.
In copilarie ti-e prieten cel care se joaca cu tine, in adolescenta ti-e prieten cel care rade cu tine, te ajuta sa-ti repari calculatorul, merge cu tine la discoteca etc. ; mai tarziu ti-e prieten cel care merge la baut si la femei cu tine, are cam aceleasi idealuri si poti "filozofa" cu el despre sensul vietii & stuff dar... din momentul in care incep si pentru tine obligatiile de familie iti pierzi , la randul tau, capacitatea de a fi un bun prieten si nu mai poti onora o asemenea relatie.
Notiunea de "miserupism" se insinueaza in existenta fiecaruia dintre noi ( in doze diferite, fireste) si acest lucru face superflua o discutie despre prietenie, bazata pe certitudini nu pe subiectivism.
Eu am un prieten inca din clasa a IX-a, deci de peste 20 de ani. In momentul in care voi trece printr-o nenorocire, voi sti cat de adevarat este...
In copilarie ti-e prieten cel care se joaca cu tine, in adolescenta ti-e prieten cel care rade cu tine, te ajuta sa-ti repari calculatorul, merge cu tine la discoteca etc. ; mai tarziu ti-e prieten cel care merge la baut si la femei cu tine, are cam aceleasi idealuri si poti "filozofa" cu el despre sensul vietii & stuff dar... din momentul in care incep si pentru tine obligatiile de familie iti pierzi , la randul tau, capacitatea de a fi un bun prieten si nu mai poti onora o asemenea relatie.
Notiunea de "miserupism" se insinueaza in existenta fiecaruia dintre noi ( in doze diferite, fireste) si acest lucru face superflua o discutie despre prietenie, bazata pe certitudini nu pe subiectivism.
Eu am un prieten inca din clasa a IX-a, deci de peste 20 de ani. In momentul in care voi trece printr-o nenorocire, voi sti cat de adevarat este...
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Iluminarea aduce o doza de cu-picioarele-pe-pamant. Se presupune ca oamenii destepti sunt modesti, si in nici un caz trufasi.quantum wrote:Pai... iluminarea induce o doza de plin-de-sine... Numai D-zeu reuşeşte să le ştie pe toate şi să rămână bun. Noi, persoanele fizice, o mai cotim prin porumb...Raven wrote:Asta e deja plin-de-sinism
Se presupune... Ai perfectă dreptate. Realitatea, stii bine, e putin mai trista. In momentul in care omenirea va ajunge la nivelul superior de constiinta, presupunerea ta va deveni adevăr. Până atunci, va trebui să ne mulţumim cu excepţii, gen Petre Ţuţea, care şi-a păstrat bunatatea până la capăt. Asta nu înseamnă că n-a avut, şi el, nişte doze de cinism şi de umor acid.Raven wrote: Se presupune ca oamenii destepti sunt modesti, si in nici un caz trufasi.
Dacă-mi permiţi să citez o replică dintr-un film cu Al Pacino, referitoare la păcatele preferate de Diavol : " Vanity- definitely my favourite sin".
Discuţiile despre prietenie, credinţă, onoare (etc.) pot să dureze la nesfârşit; mulţi chemaţi, puţini aleşi...
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Nimeni nu se asteapta la modestie pura, sau la bunatate pura de la nimeni. Dar una este sa ai un dram de modestie si de ce nu, bunatate, si alta este sa le afirmi, cu cea mai mare siguranta, despre propria-ti persoana. Adica, da o clara dovada de irealism si lipsa de bun-simt evident. E putin absurd sa crezi ca o persoana vag buna si/sau modesta poate crede acestea despre sine. Este evident ca fiecare om are doza sa de orgoliu, de ironie si sarcasm, dar una e sa existe, si alta e sa exagereze.quantum wrote:Se presupune... Ai perfectă dreptate. Realitatea, stii bine, e putin mai trista. In momentul in care omenirea va ajunge la nivelul superior de constiinta, presupunerea ta va deveni adevăr. Până atunci, va trebui să ne mulţumim cu excepţii, gen Petre Ţuţea, care şi-a păstrat bunatatea până la capăt. Asta nu înseamnă că n-a avut, şi el, nişte doze de cinism şi de umor acid.Raven wrote: Se presupune ca oamenii destepti sunt modesti, si in nici un caz trufasi.
Dacă-mi permiţi să citez o replică dintr-un film cu Al Pacino, referitoare la păcatele preferate de Diavol : " Vanity- definitely my favourite sin".
Discuţiile despre prietenie, credinţă, onoare (etc.) pot să dureze la nesfârşit; mulţi chemaţi, puţini aleşi...
Corect. De aici putem sa ajungem la frustrarile care genereaza asemenea comportament, adica sa intram putin in Freud, care nu e domeniul meu. Dar ma opresc aici, ca o sa zica lumea ca vreau " sa ma dau mare". Topicul este, totusi, despre prietenii adevarati, pe care uneori ai senzatia ca nu-i ai.Raven wrote:Dar una este sa ai un dram de modestie si de ce nu, bunatate, si alta este sa le afirmi, cu cea mai mare siguranta, despre propria-ti persoana. Adica, da o clara dovada de irealism si lipsa de bun-simt evident.