Logitech G5 vs. Razer Cooperhead
Moderator: Moderatori
Logitech G5 vs. Razer Cooperhead
Doresc sa-mi cumpar un mouse special pentru jocuri si am gasit in oferta celor de la PC-Coolers acesti doi mousi.Am citit specificatiile celor 2 mousi cu toate tehnologiile pe care le ofera si sunt nehotarit pe care din cei 2 mousi sa-l cumpar,preturile fiind apropiate( G5 aprox. 290RON iar Razer aprox. 300RON).Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns sau cu o parere.Are cineva asa ceva pina acuma? Daca DA sa-mi spuna si mie cum se comporta in jocuri si in general.Va multumesc
Me...has them both
.
Greu de spus care pe care. Personal chiar imi e greu sa fac o alegere. Copperhead arata extraordinar seara ca looks, dar e un mouse cu care trebuie sa te obisnuiesti, este foarte ciudat. Se simte f bine in mana, degetele stau excelent pe butoanele mari, dar cand vrei sa scrolezi e mai dificil. De asemenea e foarte greu de ajuns la butoanele laterale din cauza bordurii cauciucate (care arata super - ca o paranteza). Ca miscari si frecare pe fUnc MBA este extrem de OK. Softul este foarte misto si setarile sunt tinute minte de mouse si daca il instalezi pe alt sistem.
G5 se potriveste perfect in mana, nu arata chiar asa cool, aluneca nitel mai bine ca Copperhead, dar are doar un buton suplimentar, ceea ce il face cam nasol pt munca de office. Are greutatile incluse ceea ce e un mare plus, dar ca minus e ca nu poti selecta rez de 1600 (cel putin nu inca - asa am auzit, n-am avut timp sa-l instalez inca).
G5 mai are ca plus pretul mai ieftin si disponibilitatea imediata. Copperhead - mai devreme de 2 sapt nu mai sosesc.
V-am bagat in ceata, nu?

Greu de spus care pe care. Personal chiar imi e greu sa fac o alegere. Copperhead arata extraordinar seara ca looks, dar e un mouse cu care trebuie sa te obisnuiesti, este foarte ciudat. Se simte f bine in mana, degetele stau excelent pe butoanele mari, dar cand vrei sa scrolezi e mai dificil. De asemenea e foarte greu de ajuns la butoanele laterale din cauza bordurii cauciucate (care arata super - ca o paranteza). Ca miscari si frecare pe fUnc MBA este extrem de OK. Softul este foarte misto si setarile sunt tinute minte de mouse si daca il instalezi pe alt sistem.
G5 se potriveste perfect in mana, nu arata chiar asa cool, aluneca nitel mai bine ca Copperhead, dar are doar un buton suplimentar, ceea ce il face cam nasol pt munca de office. Are greutatile incluse ceea ce e un mare plus, dar ca minus e ca nu poti selecta rez de 1600 (cel putin nu inca - asa am auzit, n-am avut timp sa-l instalez inca).
G5 mai are ca plus pretul mai ieftin si disponibilitatea imediata. Copperhead - mai devreme de 2 sapt nu mai sosesc.
V-am bagat in ceata, nu?

Si eu sunt posesorul unui Razer Diamondback,....si pot sa te asigur ca simti diferenta,...2 luni de zile am testat si am cautat prin revizuiri pana am ajuns la asemenea mouse,....asta a fost anul trecut,in aceea vreme nu se gaseau asemenea scule in Romania,..am facut rost din Germania,...
..prima impresie: - "butoanele parca sunt facute din catifea"...sunt foarte multumit de el,...eu sunt foarte pretentios uneori si crede-ma nu-s genu de om care sa laude un produs cand nu-si merita laudele,...ba din contra daca cumpar un produs si nu se ridica la numele sau ti-ai da seama,...are si setari unice,... o sa fii uimit,singurul lucru comercial la fratele sau mai mic ar fi 2000dpi,....si 800dpi e mai mult ca suficient sa nu mai zic 1600dpi,..dar daca se poate mai mult nu strica
,...
...trebuie sa te avertizez de un singur lucru,..la fel cum o placa de sunet cere niste boxe pe masura la fel si acest mouse cere un Pad pe masura,..ceva gen Func 1030,...merge si pe pad obisnuit dar simti cum se misca mosul pe masa, pe un Func parca aluneca(zici ca-i de capu lui).
...am folosit si un MX1000 de la Logitech,...are un singur avantaj:- faptul ca nu are cablu,..dar tot acest lucru e si-n dezavantajul sau(mai ar fi si alte dezavantaje dar nu stau sa le enumer acum
),...motiv pentru care recomand mous cu cablu,asta pentru gameri,..fani shootere in mod special,..daca-l folosesti pentru birou nu-si are rostu,..sincer nu-si merita banii daca ai nevoie de el doar pentru navigat pe net si eventual un joc din cand in cand,...ar fi ca si cum ti-ai lua o masina de curse pentru plimbari prin oras cu viteze de maxim 60h.
..ce-i drept e greu de imblanzit,..nu-l recomand persoanelor care au folosit Logitech Mx510 inainte,..nu o sa-l poata aprecia,...ar fi ciudat pentru ei,...e diferenta de feeling intre cele doua mousuri,...ar fi incomod pentru ei,...eventual doar daca sunt persoane care se adapteaza usor la schimbari.
..prima impresie: - "butoanele parca sunt facute din catifea"...sunt foarte multumit de el,...eu sunt foarte pretentios uneori si crede-ma nu-s genu de om care sa laude un produs cand nu-si merita laudele,...ba din contra daca cumpar un produs si nu se ridica la numele sau ti-ai da seama,...are si setari unice,... o sa fii uimit,singurul lucru comercial la fratele sau mai mic ar fi 2000dpi,....si 800dpi e mai mult ca suficient sa nu mai zic 1600dpi,..dar daca se poate mai mult nu strica

...trebuie sa te avertizez de un singur lucru,..la fel cum o placa de sunet cere niste boxe pe masura la fel si acest mouse cere un Pad pe masura,..ceva gen Func 1030,...merge si pe pad obisnuit dar simti cum se misca mosul pe masa, pe un Func parca aluneca(zici ca-i de capu lui).
...am folosit si un MX1000 de la Logitech,...are un singur avantaj:- faptul ca nu are cablu,..dar tot acest lucru e si-n dezavantajul sau(mai ar fi si alte dezavantaje dar nu stau sa le enumer acum

..ce-i drept e greu de imblanzit,..nu-l recomand persoanelor care au folosit Logitech Mx510 inainte,..nu o sa-l poata aprecia,...ar fi ciudat pentru ei,...e diferenta de feeling intre cele doua mousuri,...ar fi incomod pentru ei,...eventual doar daca sunt persoane care se adapteaza usor la schimbari.
Eu am trecut de la mx 1000 la G5 si parca mai bine imi statea mx 1000 in mana... Inca mai folosesc si mx1000 cand lucrez in programe dar pt jocuri folosesc G5.
Ce imi place la el ii faza cu greutatile si designu , mai ales textura aia de rugina.Si suprafata unde pui degetu mare este mai aspra sa iti dea mai mult "grip":D
Ce imi place la el ii faza cu greutatile si designu , mai ales textura aia de rugina.Si suprafata unde pui degetu mare este mai aspra sa iti dea mai mult "grip":D
-
Re: Logitech G5 vs. Razer Cooperhead
eu iti recomand sa vezi ce scrie despre raptor gaming m2,e mai ieftin si mai meserias pe undeva!leonard_p wrote:Doresc sa-mi cumpar un mouse special pentru jocuri si am gasit in oferta celor de la PC-Coolers acesti doi mousi.Am citit specificatiile celor 2 mousi cu toate tehnologiile pe care le ofera si sunt nehotarit pe care din cei 2 mousi sa-l cumpar,preturile fiind apropiate( G5 aprox. 290RON iar Razer aprox. 300RON).Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns sau cu o parere.Are cineva asa ceva pina acuma? Daca DA sa-mi spuna si mie cum se comporta in jocuri si in general.Va multumesc
Nickson
...care-i diferenta intre Coperhead si Diamondback?...la feeling,...nu ma lua cu specificatii, acolo stiu care-s diferentele,...nu-mi spune ca intr-un FPS dai mai bine cu RC decat cu RD ca asta-i aberatia avand la baza specificatiile tehinice,...QD wrote:Ntttt, nu stiu unde ai testat, dar e o diferenta intre ele. Eu le AM pe amandoua, asa ca stiu ce spun.
Iar G5 se misca absolut parfum. O tara mai bine ca un Copperhead.
...ambele au aceleasi optiuni din soft,...acelasi feeling,...se misca aproape IDENTIC(cu ochiul uman par IDENTICE,...poate cu ceva aparat se poate observa diferenta intre 2000dpi si 1600dpi),sa nu-mi spui ca esti ceva Cyborg si ai implementat astfel de aparat pe retina ca nu te cred.
...in schimb intre Logitech G5/G7 si Razer D/C este o diferenta de feeling,...daca erau mousuri Logitech G5 pe vremea cand am achizitionat RD mergeam poate pe asa ceva,...acum nu vad rostul,..urmatorul Upgrade la mouse o sa-l fac cand se strica mousul actual sau cand devine tehnologia Wirles 100% eficienta.
Last edited by Alante on Tue Jan 10, 2006 11:41 pm, edited 1 time in total.
Eu zic sa mergi pe Razer Cooperhead cel putin au ceva traditie in mousi dedicati 100% gaming-ului,plus de alta mi se pare si un pic mai comod.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Intamplator mouse-ul e chiar bun. Review-ul ala e f ciudat facut, mai sunt o gramada pe net si toate spun ca mouse-ul e misto. Inclusiv la noi sunt facute vre 3-4 review-uiri.ShakirEL wrote:Despre Raptor gaming M2 aici(e destul de "bun")
Va veni din in stoc pe la sf lui ian si cred ca va fi si mai ieftin decat e acum. Iar in banii aia, efectiv NU are concurenta.
Cat despre Copperhead vs Diamondback, clar Copperheadul e mai bun: laser, e mai mare nitel, se simte mai bine. Normal e si o diferenta de pret care justifica toate astea.
QD wrote: dar ca minus e ca nu poti selecta rez de 1600 (cel putin nu inca - asa am auzit, n-am avut timp sa-l instalez inca).
Poti selecta ce rezulutie vrei tu in pasi de 50 odata cu instalarea driverelor.Este adevara ca numar de rezoltuii presetate inainte de instalarea lor este in numar de 3 (2000, 800, 400), dar odata instalat numarul de presetari creste la 5

In plus softul, Logitech SetPoint este superb iti permite creerea de profile diferite pt fiecare aplicatie astfel incat numarul de butoane nu va creea deloc un impediment.Chiar daca a pierdut un buton lateral a castigat 2 prin rotita de scroll care este tilted.Daca esti chiar avid dupa butoane se pot reprograma chiar butoanele de schimbare a rezolutiei.
Practic aceasta bijuterie, G5, nu are cuvinte in care sa fie descrisa, a fost visul meu mi l-am implinit si sunt mai mult decat multumit de el.
Eu as alege G5.. mai multe persoane mi-au spus despre coperhead ca are un neajuns.. in sensul ca in timp ce joaca au senzatia ca are acceleratia on.. desi aceasta e setata pe disable din drivere.. Ori asta nu e un lucru tocmai placut..
E6400 @ 2.8Ghz | Asus P5B Deluxe | Leadtek 7900GS + Philips 190x6| 2GB A-DATA Vitesta DDR2 800MHz |2x Seagate 320GB SATA2 | X-Fi + Z2300
Dupa multe si multe reviewuri am ajuns la concluzia ca Razer Copperhead este cel mai bun pentru gaming!Astept sa il primesc in cateva zile!:P
- Pretorianu'
Detin Logitech G5 de vreo 3 luni (sau ma bine), timp in care m-am jucat la greu cu el si pot sa spun cu mana pe inima ca e cel mai bun mouse pe care l-am vazut vreodata. Oricat m-as gandi, nu pot sa-i gasesc nici o vina.
Precizie, confort, adjustabilitate ... it's just awsome !
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
Te cred dar ma refer strict la capitolul gaming nu la aplicatii OFFICE!Aici cum sta?:-kPretorianu' wrote:Detin Logitech G5 de vreo 3 luni (sau ma bine), timp in care m-am jucat la greu cu el si pot sa spun cu mana pe inima ca e cel mai bun mouse pe care l-am vazut vreodata. Oricat m-as gandi, nu pot sa-i gasesc nici o vina.
Mie in prima faza mi-a placut dar parca e prea greu si forma mi se pare aiurea!Nu e incomod?:-k
- Pretorianu'
Deci eu nu am vazut inca mouse care fiind bun in gaming sa nu fie bun in office 
Mai, sincer sa-ti spun si eu am crezut ca-mi va fi incomod cand i-am vazut forma, dar te obisnuiesti foarte repede. Poti sa-l faci cat de greu iti place iar daca-l vrei super usor, doar scoti cartusul afara.
Parerea mea este ca G5-ul este un model foarte reusit. (nu neaparat pentru ca-l detin eu, dar am incercat destui "maushi"
)

Mai, sincer sa-ti spun si eu am crezut ca-mi va fi incomod cand i-am vazut forma, dar te obisnuiesti foarte repede. Poti sa-l faci cat de greu iti place iar daca-l vrei super usor, doar scoti cartusul afara.
Parerea mea este ca G5-ul este un model foarte reusit. (nu neaparat pentru ca-l detin eu, dar am incercat destui "maushi"

Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
- Pretorianu'
Un pad vechi dar foarte bun...parerea mea 
Imi pare rau dar Razer nu am incercat, desi as fi curios sa-l vad la treaba...

Imi pare rau dar Razer nu am incercat, desi as fi curios sa-l vad la treaba...
Ai facut o alegere buna, novi! Mi-am luat in dec. din Belgia cu 70 euro un Copperhead....I love it! Mi-a trebuit ceva timp pana sa ma obisnuiesc cu el, dar acum nu l-as mai da pe nimic! Intre timp mi-am luat de aici de pe forum de la Dr. Led un pad eXactMat tot de la Razer si impreuna cu mousele face "o echipa" de nota 10+. Am testat inainte de a-mi lua Copperhead-ul si Logitech, dar nu mi-a placut asa mult ca asta (la feeling ma refer aici...ca performantele sunt aproape identice!). O sa vezi ce inseamna cu adevarat profesional!!! Sa pui aici pe forum, dupa ce primesti mousele, primele impresii....
Razer rulz!!!![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Razer rulz!!!
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Am luat Razer Copperhead si pot spune ca este un mouse extraordinar!Se misca excelent in jocuri si face echipa buna cu Logitech G15!

PS:Un filmulet cu beculetul de pe Razer Copperhead gasiti AICI!::P
Later edit:Acest mouse stie de 1000Hz!Mananca cam 25% MAX din CPU la o miscare a mouse-ului!Precizia este super!

PS:Un filmulet cu beculetul de pe Razer Copperhead gasiti AICI!::P
Later edit:Acest mouse stie de 1000Hz!Mananca cam 25% MAX din CPU la o miscare a mouse-ului!Precizia este super!

Last edited by novi on Fri Mar 10, 2006 10:57 pm, edited 2 times in total.
- General Dan
ti-ai luat ceva sau nu!
Daca nu ,eu cred ca mai bine ti-ai lua Logitech G5 .!
Logitech e cel mai bun in domeniu !
Dar de ce nu iti iei un mouse fara fir!!??@
Tu decizi ce vrei sa-ti iei!

Dar daca chiar vrei sati iei ceva ca lumeaasteapta pana sa apara asta, cred ca asta e cel mai potrivit numai ca nu stiu de unde poti sa-l cumperi deoarece nu a aparut!
http://assets.logitech.com/logitechpres ... &node=1531
Title: G7 Laser Cordless Mouse - Black with LAN Case
Date of Release: 3/8/06
Model Number: 931639
Description: In Europe, Logitech is introducing a special edition of the award-winning Logitech® G7 Laser Cordless Mouse, featuring a compact, ultra-mobile black LAN case – making it easy for gamers to take their extreme-performance mouse to competitions, while protecting it from the wear and tear of travel.
Daca nu ,eu cred ca mai bine ti-ai lua Logitech G5 .!
Logitech e cel mai bun in domeniu !
Dar de ce nu iti iei un mouse fara fir!!??@
Tu decizi ce vrei sa-ti iei!

Dar daca chiar vrei sati iei ceva ca lumeaasteapta pana sa apara asta, cred ca asta e cel mai potrivit numai ca nu stiu de unde poti sa-l cumperi deoarece nu a aparut!
http://assets.logitech.com/logitechpres ... &node=1531
Title: G7 Laser Cordless Mouse - Black with LAN Case
Date of Release: 3/8/06
Model Number: 931639
Description: In Europe, Logitech is introducing a special edition of the award-winning Logitech® G7 Laser Cordless Mouse, featuring a compact, ultra-mobile black LAN case – making it easy for gamers to take their extreme-performance mouse to competitions, while protecting it from the wear and tear of travel.
Born to be the Best.
A64 AM2 X2 5000+ (2700Mhz)/1M cache
::Asus M2N32-WS Professional :: 2*1024 Corsair DDR2 800 MHz CL5 Dual Channel Kit
Sapphire ATI Radeon X1800GTO2 512MB GDDR3 256-bit :: LCD Sony21 inch :: WD WDD 2*250GB SataII Raid HomeTheatre 5.1 Sony DavSC7 (800w RMS!) :: Termaltake 600W-black :: HP 555 ::UPS APC
A64 AM2 X2 5000+ (2700Mhz)/1M cache
::Asus M2N32-WS Professional :: 2*1024 Corsair DDR2 800 MHz CL5 Dual Channel Kit
Sapphire ATI Radeon X1800GTO2 512MB GDDR3 256-bit :: LCD Sony21 inch :: WD WDD 2*250GB SataII Raid HomeTheatre 5.1 Sony DavSC7 (800w RMS!) :: Termaltake 600W-black :: HP 555 ::UPS APC
Hehe!Dupa cum bine vezi acelea sunt poze puse de mine cu sistemul meu deci mi-am luat Copperhead si G15!Fiecare cu gusturile lui!Mie imi place mai mult Copperhead-ul si mi se pare superior lui G5 (imi place mai mult forma razer-ului ca electronica este la fel!Despre G7 iti pot spune ca acumulatorii te tin cam 10 ore la 2000DPI ceea ce mi se pare foarte putin si nu prea mai vroiam sa am grija acumulatorilor (cu toate ca vine cu 2 acumulatori in apchet)!Eu cred ca orice gamer ar prefera un mouse cu FIR!:P
PS:Am vazut pe viu si Razer Mantis si pot spune ca este superb!Chestia e ca iti transpira mana dupa o ora de joaca si Mantisul ar fi perfect fiind din panza si absorbind transpiratia (cica se curata si usor)!

PS:Am vazut pe viu si Razer Mantis si pot spune ca este superb!Chestia e ca iti transpira mana dupa o ora de joaca si Mantisul ar fi perfect fiind din panza si absorbind transpiratia (cica se curata si usor)!

De fapt link-ul mai interesant era acesta. Aici spune ca de fapt senzorul este de 800dpi ir 2400dpi se obtin prin interpolare.QD wrote:Intamplator mouse-ul e chiar bun. Review-ul ala e f ciudat facut, mai sunt o gramada pe net si toate spun ca mouse-ul e misto. Inclusiv la noi sunt facute vre 3-4 review-uiri.ShakirEL wrote:Despre Raptor gaming M2 aici(e destul de "bun")
Va veni din in stoc pe la sf lui ian si cred ca va fi si mai ieftin decat e acum. Iar in banii aia, efectiv NU are concurenta.
Cat despre Copperhead vs Diamondback, clar Copperheadul e mai bun: laser, e mai mare nitel, se simte mai bine. Normal e si o diferenta de pret care justifica toate astea.
Cu parere de rau trebuie sa spun ca am fost dezamagit de acest mouse, mai ales ca si detin unul. Pe suprafete altele decat un pad este abolut inutilizabil, cursorul sarind in toate partile. Pe pad se misca ceva mai bine insa nu este un mouse pentru gameri, in ciuda numelui. Nu-mi place la el si faptul ca nu are drivere x64.
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
Sunt fericitul posesor al unui mouse logitech G5 ( de 4 zile) si pot spune ca se misca foarte bine mai ales in jocuri...am avut ocazia sa testez si razerul ( cam toate modelele )...dar G5 are 3 avantaje fata de el:
1. Precizie mai buna.
2. Greutatea reglabila.
3. Constructie mai rezistenta
so...GO for it!
1. Precizie mai buna.
2. Greutatea reglabila.
so...GO for it!
Core2Duo E8500@4.0 Ghz*/*CoolerMaster Hyper 6+*/*Gigabyte EP 45-DS4*/*2x2 GB Muskin Pc8500*/*Sapphire HD4870 1 GB*/* HDD Seag. 640GB x 2*/*Sursa Corsair 650w*/*Dvd-rw Asus */*Mon. Sony 19''X-Black */*Mouse Logitech G9*/*KB ....comming*/*Case Shark
La precizie nu stiu cat de bine sta Logitech-ul dar iti spun ca si razerul si logitechul au acelasi senzor laser asa ca precizia este cam aceeasi!Razer-ul are in plus 1000Hz pe USB care chiar se simt (fata de 500Hz testat pe acelasi mouse)!In fine!Performantele sunt asemanatoare si e o alegere de GUST!Ca posesor Razer iti pot spune ca se misca excelent in 3DShootere!Sapt viitoare o sa iau un Razer Mantis sa vedem cum se misca Cooperhead-ul pe el!:PSparkle wrote:Sunt fericitul posesor al unui mouse logitech G5 ( de 4 zile) si pot spune ca se misca foarte bine mai ales in jocuri...am avut ocazia sa testez si razerul ( cam toate modelele )...dar G5 are 3 avantaje fata de el:
1. Precizie mai buna.
2. Greutatea reglabila.
so...GO for it!