Mersul pe bicicleta = contraventie in Capitala !
Moderator: Moderatori
Mersul pe bicicleta = contraventie in Capitala !
Stau si ma uit la stirile de la RealitateaTV, unde aflu cu stupoare ca acest mijloc de locomotie este interzis in Bucuresti pe drumurile publice si in parcuri.
Am ramas tampit. Asta da rezolvare la traficul capitalei.
Wtf ??!?
Am ramas tampit. Asta da rezolvare la traficul capitalei.
Wtf ??!?
Last edited by Eggan on Sun Nov 06, 2005 5:28 pm, edited 1 time in total.
In loc sa le-o traga soferilor, care stim toti ce buni sunt, ce persoane delicate si cultivate sunt etc. etc. ce s-au gandit dobitocii? Ia sa ne facem ca muncim si sa le-o tragem alora care nu au bani de masina si implicit nici sa ne-o arda de un proces pentru discriminare, eventual pe la Curtea Europeana de Justitie.
Eu nu stiu nici un oras din lume unde sa fie interzise bicicletele. Ba chiar din contra, sunt unele, de exemplu in Olanda, in care chiar sunt incurajate. Municipalitatea pune la dispozitie biciclete cat ai nevoie contra unei sume modice - o moneda necesara sa desfaci lantul cu care e legata de un gard bicicleta.
Eu nu stiu nici un oras din lume unde sa fie interzise bicicletele. Ba chiar din contra, sunt unele, de exemplu in Olanda, in care chiar sunt incurajate. Municipalitatea pune la dispozitie biciclete cat ai nevoie contra unei sume modice - o moneda necesara sa desfaci lantul cu care e legata de un gard bicicleta.
linkDecizie surpriză a Primăriei capitalei! Interdicţiile privind circulaţia bicicletelor au fost anulate într-o şedinţă fulger. Întrunirea a fost convocată pe nepusă masă, în ciuda unei zile de weekend când, în mod normal, în Primărie lucrează doar paznicii.
- Lord Executron
Da? Shi unde ***** vrei sa parchez daca nu exista locuri de parcat. O sa parchez in zone cu oprirea interzisa daca nu am unde...Sir Ice wrote:Eu as pocni niste amenzi pentru parcari aiurea de la 100RON in sus functie de locatie, cu crestere pentru recidivisti... Sunt mult prea multe masini in Bucuresti, parcate absolut aiurea...

1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
S-a scos deja? Hai mă, ce păcat.. chiar voiam să îmi cumpăr o bicicletă pe care să o duc în cârcă şi să zic că fac sport.Persian Prince wrote:Bine macar ca s-a scos prostia asta de regula ! Doamne ce poate nascoci mintea romanului cand e prea odihnita !
Pun pariu că nu ştiau cum să rezolve problema traficului şi i-au cerut lui Jiji să le dea o idee. Şi Jiji a spus "să se elimine bicicletele!" Nu ştiu de ce îl menţionez pe Jiji acum în fiecare post. Am să îl pun şi în semnătură şi-i dedic ş-un avatar, într-atât sunt de mândru. Patriot şi creştin adevărat domne.
Cât despre biciclete - uneltele diavolului, nu glumă.
work harder
- Zâna Măseluţă
- Admin
E unu care face experimente. Sau doi, probabil graşi. Impotenţi. Sigur nişte moşi. Sau măcar unul dintre moşi e o babă. Vine iarna şi ei s-au gândit că vor năvali bicicliştii printre nămeţi. Hoarde întregi de biciclişti sălbatici, sub acoperirea viscolului. Sau că şoferul bucureştean care ar face liniuţă si cu duba jandarmilor şi dricul morgii nu ar mai folosi ca până acum prioritatea în functie de gabaritul maşinii...
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Zâna Măseluţă wrote:E unu care face experimente. Sau doi, probabil graşi. Impotenţi. Sigur nişte moşi. Sau măcar unul dintre moşi e o babă. Vine iarna şi ei s-au gândit că vor năvali bicicliştii printre nămeţi. Hoarde întregi de biciclişti sălbatici, sub acoperirea viscolului. Sau că şoferul bucureştean care ar face liniuţă si cu duba jandarmilor şi dricul morgii nu ar mai folosi ca până acum prioritatea în functie de gabaritul maşinii...
![Funny-Post [smilie=Funny-Post.gif]](./images/smilies/Funny-Post.gif)
![Funny-Post [smilie=Funny-Post.gif]](./images/smilies/Funny-Post.gif)

When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
dacă dădeau în viena legea asta cred că ieşea mai nasol decât fac musulmanii prin paris acum =))
noi în loc să ne apropiem de UE ne depărtăm pe zi ce trece...bravo frate.
pe de altă parte,unde draci să mergi şi cu bicicleta prin capitală?
măcar ungurii,nemţii austriecii au o manie pentru drumurile special amenajate pentru biţoacle.şi-n oaraş şi afară.
noi n-avem drumuri nici pentru maşini...hai să fim serioşi.
noi în loc să ne apropiem de UE ne depărtăm pe zi ce trece...bravo frate.
pe de altă parte,unde draci să mergi şi cu bicicleta prin capitală?
măcar ungurii,nemţii austriecii au o manie pentru drumurile special amenajate pentru biţoacle.şi-n oaraş şi afară.
noi n-avem drumuri nici pentru maşini...hai să fim serioşi.
Alt-F4
Hai las-o moarta ca nu ai dreptate. Poate in proportie de 10%, dar sa nu te simti bine pentru asta. De la luna la luna apar masini noi, de unde nu stiu si undeva trebuie sa stea si masinile alea.smoke wrote:da...da...si soferul invelea cicolata in parcare - romanu ar face orice ca sa nu plateasca nimic - si daca ar fi parcari - fara amenzi care sa usture - tot pe strada o sa parcheze...
esti sigur ca n-am dreptate ? adica vrei tu sa spui ca daca e aci o parcare cu plata - sa zicem 15.000/h si la 5 m mai incolo e strada goala (sic!) (ma refer la margine) - iar amenzi nu se dau (ca si acum) - romanul se va duce sa bage masina in parcare ? LOL - permite-mi sa rad de naivitatea de care dai dovada-HA.
Daca nu este parcarea interzisa sa stii ca ma voi duce sa parchez pe strada respectiva, dar daca este interzisa parcarea pe strada respectiva, fi sigur ca voi intra in parcare. Ma ales ca aceste parcari se gasesc prin centru, unde nu iti permiti sa lasi masina pe carosabil atata timp cat misuna Politia la greu. Sansele sunt f. mari sa iei amenda sau sa gasesti vreo roata blocata. Si de multe ori au pus semne de interzicere pentru parcare in locuri unde chiar nu era nevoie, dar de-ai naibii cred ca la o adica sa aiba si ei de unde sa faca un ban.
Acum pe bune, in situatia prezentata de tine, daca as sti sigur ca nu se dau amenzi as face si eu asa, dar daca e strada f. ingusta m-as gandi ca mi-ar putea careva lovi masina din neatentie si as da mai degraba 15 mii sa stau linistit. Ai spus si tu o situatie care e prea putin probabil sa fie intalnita. Dar sunt convins ca nu numai un roman ar face asa ceva in situatia prezentata de tine. Si la urma urmei este normal dupa psihologia umana sa se intample asa. Doar dintr-o ambitie personala de a respecta legea sa se intample altfel.
Eu m-am adresat catre tine referitor la replica "da...da...si soferul invelea cicolata in parcare" pe care ai dat-o lui Lord pentru a contrazice spusele lui care le consider destul de indreptatite. Daca ar fi locuri de parcare suficiente in Bucuresti si nu sunt de acord cu cele platite (pe mine nu ma intreaba nimeni ca si cetatean daca sunt de acord ca firma x sa imi ceara mie bani ca parchez unde vrea muschiul meu si nu e interzis prin lege, adica acolo unde si-a facut acea firma parcare cu plata, ma refer la cele de pe spatiile publice), atunci nu vad ce interes as avea sa parchez unde este interzis si sa risc sa primesc amenda.
Acum pe bune, in situatia prezentata de tine, daca as sti sigur ca nu se dau amenzi as face si eu asa, dar daca e strada f. ingusta m-as gandi ca mi-ar putea careva lovi masina din neatentie si as da mai degraba 15 mii sa stau linistit. Ai spus si tu o situatie care e prea putin probabil sa fie intalnita. Dar sunt convins ca nu numai un roman ar face asa ceva in situatia prezentata de tine. Si la urma urmei este normal dupa psihologia umana sa se intample asa. Doar dintr-o ambitie personala de a respecta legea sa se intample altfel.
Eu m-am adresat catre tine referitor la replica "da...da...si soferul invelea cicolata in parcare" pe care ai dat-o lui Lord pentru a contrazice spusele lui care le consider destul de indreptatite. Daca ar fi locuri de parcare suficiente in Bucuresti si nu sunt de acord cu cele platite (pe mine nu ma intreaba nimeni ca si cetatean daca sunt de acord ca firma x sa imi ceara mie bani ca parchez unde vrea muschiul meu si nu e interzis prin lege, adica acolo unde si-a facut acea firma parcare cu plata, ma refer la cele de pe spatiile publice), atunci nu vad ce interes as avea sa parchez unde este interzis si sa risc sa primesc amenda.
"Daca ar fi locuri de parcare suficiente in Bucuresti si nu sunt de acord cu cele platite" - pai vezi - vrei parcari da sa fie moca - pai poate intr-un oras cu spatii destule ar fi moca - da in B, unde pretul terenului e mare, nu o sa vezi asa ceva - eu asta sustin - ca si acum - daca se pun politistii pe dat amenzi pt orice masina parcata aiurea (chiar si pt aia care stau 5 min) se elibereaza starzile principale - pronlema e unde se duc masinile alea - parcari daca se vor face - vor fi contra cost - vrei nu vrei - si poate nu o sa fie 15 mii/h - poate o sa fie 30 mii - si eu sunt convins ca multi romani vor cauta sa pacaleasca sistemul si sa parcheze fara bani - ca sunt si unii care nu vor face asta e altceva.
- Kralizec2005
Si totusi va dati seama cat spatiu ocupa o bicicleta parcata langa un gard in afara carosabilului?
Da intradevar, aveti dreptate mult mai mult decat orice rabla autohtona sau magaoaie straina! Si da, tot biciclistii sunt cei care parcheaza pe, langa si in dreptul trecerilor de pietoni! Si da tot ei sunt cei care polueaza, atat SONOR cat si CHIMIC atmosfera care ne inconjoara!
Si da tot ei sunt care si atunci cand merg ca nesimtitii pe trotoare cautand sa parcheze te claxoneaza! Cei cu masini AU TOT dreptul sa te bruscheze claxonand ca disperatii ca nu te dai la o parte din calea lor sa le faci loc sa-si puna "micuta" cu patru roti sa se odihneasca pe trotuar.
Rupetile spitele nesimtitilor cu biciclete ca nici pe trotuar nu mai au loc de ei cei cu masini!
PS: TRAIASCA POLUAREA!
Da intradevar, aveti dreptate mult mai mult decat orice rabla autohtona sau magaoaie straina! Si da, tot biciclistii sunt cei care parcheaza pe, langa si in dreptul trecerilor de pietoni! Si da tot ei sunt cei care polueaza, atat SONOR cat si CHIMIC atmosfera care ne inconjoara!
Si da tot ei sunt care si atunci cand merg ca nesimtitii pe trotoare cautand sa parcheze te claxoneaza! Cei cu masini AU TOT dreptul sa te bruscheze claxonand ca disperatii ca nu te dai la o parte din calea lor sa le faci loc sa-si puna "micuta" cu patru roti sa se odihneasca pe trotuar.
Rupetile spitele nesimtitilor cu biciclete ca nici pe trotuar nu mai au loc de ei cei cu masini!
PS: TRAIASCA POLUAREA!
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
Pai primaria inchiriaza terenu ala public cuiva care pune taxa pe acel teren. Unde se duc banii aia ? Bine.. unde ar trebui sa se duca, dar si asa nu se duc toti aia 15.000 de lei care ii dau eu, ci doar o parte din ei. Asta pe banii nostri, ai cetatenilor beneficiari de spatiile publice. Sa faca primaria parcari cu plata in cel mai rau caz, asa macar stiu ca de banii aia se intampla sau ar trebui sa se intample ceva in beneficiul nostru.smoke wrote:"Daca ar fi locuri de parcare suficiente in Bucuresti si nu sunt de acord cu cele platite" - pai vezi - vrei parcari da sa fie moca - pai poate intr-un oras cu spatii destule ar fi moca - da in B, unde pretul terenului e mare, nu o sa vezi asa ceva - eu asta sustin - ca si acum - daca se pun politistii pe dat amenzi pt orice masina parcata aiurea (chiar si pt aia care stau 5 min) se elibereaza starzile principale - pronlema e unde se duc masinile alea - parcari daca se vor face - vor fi contra cost - vrei nu vrei - si poate nu o sa fie 15 mii/h - poate o sa fie 30 mii - si eu sunt convins ca multi romani vor cauta sa pacaleasca sistemul si sa parcheze fara bani - ca sunt si unii care nu vor face asta e altceva.
Si vorba ta, ca zici bine: unde se duc masinile alungate de pe bulevarde ? Se duc pe stradutele alea imputite cu sens unic tot cu semne de interzicere a parcarii ca sa aiba politistii locuri rezervate de dat amenzi ca nu se mai incumeta nimeni sa parcheze pe Magheru.
La un moment dat se spunea o chestie la TV care mi s-a parut cel putin interesanta si utila, cum ca deasupra statiilor de metrou sunt niste spatii subterane nefolosite, unde ar putea face parcari.
Si totodata primaria ar putea sa ii fugareasca p-astia.. smecherasii care ocupa parcarile ca sunt ei smecheri si nu mi-ar fi frica de ei cat mi-e frica sa las masina in "custodia" lor.
S-ar mai putea umbla si la corelarea semafoarelor pentru fluidizarea traficului.
Ca sa nu fiu chiar off-topic: sincer in trafic nu ma deranjeaza biciclistii si am mers si eu muult timp prin oras cu bicicleta (mergeam cu orele sa ma plimb de nebun si numai pe strazi circulate). Ar fi stupid sa interzica circularea lor pe drumurile publice, in loc sa incurajeze acest lucru.