Pe aici nu scrie decat ca li s-a oferit acea crestere salariala. Nu am auzit ca li s-ar fi acordat 5% din PIB.
Asta inseamna. Cresterea lor salariala reprezinta 6% din PIB, insa au primit "doar" 5%. Pentru inceput eu zic ca este bine. Puteau sa primeasca restul de 1% la anul, sau chiar sa mai ceara 2% , etc.
Eu nu prea ma dau in vant dupa expresia asta cu "ingheata anul scolar".S`a mai intamplat asa ceva vreodata?
Este o premiera. Si daca se ajunge la asa ceva am de gand sa fac si eu greva (ca tot e la moda), si sa devin lider sindical, sa apar drepturile elevilor.
La Drept la Iasi profesorii nu au facut deloc greva saptamana asta, tinand in proportie de 90% cursurile si seminariile; noi am facut ieri un seminar si eram ca intr-un film postapocaliptic, doar 15 studenti care umblau pe holurile pustiite ale universitatii. Azi avem 2 seminarii, dar vad ca astea s-au amanat. Deci la noi se intra in greva cand toata lumea se apropie de sfarsit. Dar mai bine asa, decat sa ne aduca sa recuperam sambetele.
Eu nu prea ma dau in vant dupa expresia asta cu "ingheata anul scolar".S`a mai intamplat asa ceva vreodata?
Este o premiera. Si daca se ajunge la asa ceva am de gand sa fac si eu greva (ca tot e la moda), si sa devin lider sindical, sa apar drepturile elevilor.
Elevii n-au voie sa faca greva. Scrie in regulament.
Oricum, sunt slabe sanse ca greva sa mai continue, de unde inghetarea anului.
Ca sa faci parte dintr`o miscare sindicala trebuie sa fii major dpdv legal, deci practic numai elevii claselor a 11`a si a 12`a pot intra in uniune. Raven, in ce regulament scrie ca nu poti face greva?
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
The Godfather wrote:Raven, in ce regulament scrie ca nu poti face greva?
Cel de ordine interioara, dar cel valabil pentru toate scolile. La o ora de dirigentie a fost citit, si intr-un anumit articol (habar nu am care) se spunea ca elevii nu au permisiunea de a face greva. Cu siguranta nu este chestie valabila numai pentru liceul meu.
Si totusi , pana când se stie sigur ca mai e greva?
Mi-au confirmat faptul ca pana marti inclusiv , 2 profesori de la doua licee din oras. Cu toate acestea, nu am vazut in vreun ziar online sau la stiri sa spuna ceva despre acest fapt.
În mod sigur nu ai cum să ştii încă, pentru că mâine dimineaţă la ora 9 va începe a III-a rundă de negocieri.
Trebuie să aşteptăm rezultatul, deşi e greu de creyut că se va rezolva ceva după ce azi profesorii s-au declarat jigniţi de oferta guvernului.
Maine negocieri ? pai eu stiam ca numai luni se mai reiau . Sindicalistii au comentat si au facut gura pe asa zisa "batjocura" a guvernului si l-au cerut pe Base la negocieri ? Sigur e si maine runda de negocieri ? Oricum , eu sunt sceptic in privinta sanselor ca aceasta greva sa se termine curand, dar oricum nu cred in vrajeala cu inghetarea anului scolar .
Nu ingheata anul pentru un motiv foarte simplu: ar insemna ca un an de zile cadavrele didactice sa nu ia salariu. E chestie de bluf, unii ca vor risca sa moara de foame iar ceilalti ca vor risca oprobiul opiniei publice.
Mie unul mi se fal-fal de opinia publica asa ca i-as lasa pe aia sa moara de foame, ca oricum in sistemul de invatamant romanesc nu se face mare branza.
Eu invat la Colegiul National " IULIA HASDEU " si nu am facut ore deloc saptamana asta DAR faza nasoala e ca sunt an terminal si nu am nevoie de greva lor pt ca vine examenul de BAC !
La noi cei de-a 12 fac orele la materiile care le trebuie pentru bac, cu profesorii care sunt in greva si kre se pare, tin la elevii lor. Se pare ca aceasta imagine nu este in toata tara.
alex burdusel wrote:Eu invat la Colegiul National " IULIA HASDEU " si nu am facut ore deloc saptamana asta DAR faza nasoala e ca sunt an terminal si nu am nevoie de greva lor pt ca vine examenul de BAC !
guess again, un prof de mate a facut ore, iar Melinte i-a chemat pe cei de la uman sa faca matematica
Etaine wrote:
guess again, un prof de mate a facut ore, iar Melinte i-a chemat pe cei de la uman sa faca matematica
Nu numai profesorul de matematica a facut ore, au mai facut ore si profesori de romana, fizica, muzica...cam atat ne-a zis dirigintele(profesorul de mate care ne-a chemat ieri sa facem matematica si chiar si dirigentia ). Inteleg sa se faca matematica, fizica, romana...dar muzica ?
Oricum mi-a placut ieri, dirigu' a fost mai relaxat, ne-a zis ca nu e obligatoriu sa venim, a fost chiar dragut cu noi...
Domne in ASe,cel putin la Ec Gen sap asta s'au facut ore,s'au dat lucrari...astia din ASE sunt prea bogati sau cum??ca in Poli nu s'a facut nik toata saptamana...
"Daca n-am avea atatea defecte, nu ne-ar face atata placere sa le observam pe ale celorlalti." La Rochefoucauld
pai asa mi se si pare normal .. Nu mai stiu exact pe unde am citit, dar si cei care intra la clasa nefiind grevisti din cate stiu eu ar trebi sa fie intr-un fel de avertisment , sa nu predea nimic etc ..
Cizix, soramea e la poli in anul 4 si a facut tot , cu exceptia unui laborator ... e drept k in cluj, dar banuiesc ca au treaba una cu cealalta, dacă nu, ma bad
Acordul nu a fost însă semnat pe loc de sindicate. partea mai puţin bună este că sindicatele nu au putut spune daca acest acord ar putea însemna încetarea grevei. Asteptan totusi ca in cursul zilei de luni cel târziu marti greva să înceteze
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
Depinde de liceu, sunt licee care sfideaza greva si fac ore (go up). Greva pana maine la pranz cel putin, e oficial. Si anume pana la al nspelea set de negocieri, vedem si maine ce obtin, cel mai probabil, miercuri back 2 school. (iei).
Raven wrote:Depinde de liceu, sunt licee care sfideaza greva si fac ore (go up). Greva pana maine la pranz cel putin, e oficial. Si anume pana la al nspelea set de negocieri, vedem si maine ce obtin, cel mai probabil, miercuri back 2 school. (iei).
Hmm ... asa optimist esti ? Profi cu care am vorbit ei o sa voteze impotriva a ceea ce a oferit guvernul azi sau maine când o sa fie intrebati. Si cred ca sunt multi care nu vor sa opreasca greva. Ei vor in principal salarii , nu fonduri pentru modernizarea infrastructurii
The_Beast wrote:
Hmm ... asa optimist esti ? Profi cu care am vorbit ei o sa voteze impotriva a ceea ce a oferit guvernul azi sau maine când o sa fie intrebati. Si cred ca sunt multi care nu vor sa opreasca greva. Ei vor in principal salarii , nu fonduri pentru modernizarea infrastructurii
Nu chiar, sunt optimista
Sunt profi care nu vor, e drept (doar n-or vrea toti), dar, unii se ma gandesc si la ce urmeaza, I mean, s-a pierdut (ma rog, si se va pierde) cel putin o saptamana jumatate de scoala. Asta inseamna materie bagata cu lopata ca sa revina pe cursul normal, o parte din profesori au asteptat perioada asta pentru a pune note, zdrang fara note, => lucrari fulger. E drept ca orice-ar fi se gandesc intai la ei, si ca mai au si niste pretexte stupide de genul "facem asta si pentru elevi", dar asta e alta discutie.
Greva s-ar putea termina de miercuri. Am fost azi la mine la fac si toata lumea e total debusolata. Singurele raspunsuri mai de Domane-Ajuta pe care le-am primit au fost : "Uitati-va la TV !" si " Cred ca de miercuri reincep cursurile". Geee Thaks alot stiam si eu asta cu TV-ul. Cit despre miercuri mai vedem...
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
oh come on, e o saptamana jumatate, nu o luna jumatate. cata materie sa bagi cu lopata? vrei sa spui ca la liceul la care inveti nu s-a intamplat niciodata ca un profesor sa lipseasca la o oara sau doua? v-a dat cumva lucrare fulger a doua zi la toata clasa? daca da are o problema serioasa, si greva nu constituie cauza ei. eu atat mai vreau greva, saptamana asta nu mai mult ca stiu ca tin cu ursu prea tare altfel, dar cateva ore pierdute nu omoara pe nimeni la cate useless junk facem noi la mareata scoala (nu nu e tot asa, dar un procent ce sare bine de 50% e). chiar si cei care dau bac/capacitate pot beneficia daca vor de pe urma grevei clarificandu-si ce au invatat pana acum, iar daca stau si pierd timpul acasa constant, acelasi hobby l-ar fi avut si la scoala...
Christian wrote:oh come on, e o saptamana jumatate, nu o luna jumatate. cata materie sa bagi cu lopata? vrei sa spui ca la liceul la care inveti nu s-a intamplat niciodata ca un profesor sa lipseasca la o oara sau doua?
Profa mea de romana, a lipsit o saptamana jumatate, si da, cand a venit, ne-a cam durut mana de la cat am scris (pentru ca intamplator, n-a inlocuit-o nimeni ) plus, a doua zi, bang test.
well, judetul meu(Suceava) e mai smecher si s-a hotarat sa se reinceapa astazi cursurile, evident o decizie facuta duminica dupamiaza nu ajunge departe asa ca azi dimineata nu stia mai nimeni, majoritatea incep efectiv de maine, sper macar sa nu se mai recupereze ziua de azi daca greva a fost suspendata oficial
o saptamana jumate de greva inseamna totusi ceva, daca s-ar recupera fiecare zi pierduta intr-o sambata am face saptamani de 6 zile pana la sarbatorile de iarna si tot ar mai ramane
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.