Este sau nu greva???

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Grevă începând de mâine la metrou între 4 şi 16. No şiet. Sigur poate pentru unii şcoala este sa zicem importantă, eu aş da mersul prin tranvaie cu babe bisacoşale şi moşi ştirbi şi beşinoşi care te calca pe pantofii noi şi te călăresc să-ţi citeasca ziarul pe nişte somn relaxant într-o ultimă bancă. Mâine-mi iau National Geographic că are fontu mic, să se chinuie să citească şi sa înveţe si ei cum vine barza la babuini.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
ice01

Post by ice01 »

Zâna Măseluţă wrote:Grevă începând de mâine la metrou între 4 şi 16. No şiet. Sigur poate pentru unii şcoala este sa zicem importantă, eu aş da mersul prin tranvaie cu babe bisacoşale şi moşi ştirbi şi beşinoşi care te calca pe pantofii noi şi te călăresc să-ţi citeasca ziarul pe nişte somn relaxant într-o ultimă bancă. Mâine-mi iau National Geographic că are fontu mic, să se chinuie să citească şi sa înveţe si ei cum vine barza la babuini.
Mai pot doar sa aduc aici in amintire niste cuvinte memorabile: SA TRAITI BINEEEEEE!!!
Si imi este inca vie in minte hora aia bezmetica si plina de extaz din Piata Universitatii, si alte locatii pline de har marinaresc ...
Anggell

Post by Anggell »

miercuri se fac ore la politehnica in Bucuresti??
:)
X5

Post by X5 »

Oare cat o sa mai tina greva asta...profesorii astia vor salarii de sute de euro/luna si restul prostimii traiesc din niste salarii de ... si aia nu se mai plang.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Anca

Post by Anca »

LOL, ne-au chemat la scoala pentru o ora de biologie. bine ca e profa de treaba :D
I used to care but now i take a pill for that.
burner
Radioactiv

Post by burner »

X5 wrote:Oare cat o sa mai tina greva asta...profesorii astia vor salarii de sute de euro/luna si restul prostimii traiesc din niste salarii de ... si aia nu se mai plang.
uau, imens, 300 de euro... un salariu urias. si nici macar nu vor ceva nou, ci ceva ce le-au promis. daca nu puteau mai bine taceau. In alta ordine de idei, greva de la metrou si restul vor eclipsa probabil greva profesorilor, mai ales ca minerii isi fac bagajele ca sa ne viziteze iar
True knowledge exists in knowing that you know nothing.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Etaine wrote:LOL, ne-au chemat la scoala pentru o ora de biologie. bine ca e profa de treaba :D
Nu ca ar avea vreo legatura una cu alta, dar ma rog.
uau, imens, 300 de euro... un salariu urias. si nici macar nu vor ceva nou, ci ceva ce le-au promis.
E imens, sa nu uitam ca profesorii nu au acelasi numar de ore. Pot sa tina orele usurele, pot sa se comporte in functie de stare, nu trebuie morti copti sa-si faca datoria in acelasi mod ca intr-o zi buna. Sa fim seriosi, cand pe un profesor il doare capul prea tare, nu face ora "copii, conspectati din carte". Evident, nu vorbesc de toti, sunt si profesori dedicati, dar majoritatea se duc cu o sila de te doare mintea. Ar trebui sa se faca o nivelare a salariilor, sunt care muncesc mai mult decat ei, si primesc mai putin, si nu mai ingheata anii si asa mai departe. Profesorii isi permit ca pot manipula destul e cu elevii. "Daca nu ne dati banii inchidem scolile si elevii stau acasa" .
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Nu pot sa zica "tu iei atat, iar tu iei mai mult" pt. ca la urma urmei cel care decide ce salariu are fiecare este directorul scolii, care este si el om si formeaza anumite relatii cu ceilalti profesori si....iti si tu seama ca nu se poate.

Spun chestia asta pt. ca, cunosc bine situatia: am o ruda care lucreaza la Administratia Financiara, iar ei primesc anumite bonificatii pt. activitatea prestata. E, cuantumul acestor bonificatii pt. fiecare persoana sta in totalitate la dispozitia directorului unitatii, care da de cele mai multe ori pe "ochi frumosi" si cateodata se isca scandaluri pt. ca cei care intr-adevar muncesc primesc mai putin decat unii care nu muncesc tot atat de mult dar au relatii bune cu directorul.
myx4ever

Post by myx4ever »

p.s. cati dintre profii de liceu,gimnaziu, ciclu primar au luat 1-2-3 la examenele alea de titularizare? CAAATI? a da...si aia vor bani mai multi?
P.S. la tirgu jiu...salar de rector : >100 mil lei ! ( 13 norme) !
Daca ar avea tupeu si sange in <> ar da jumate afara...cealalta jumatate ar merita banii care ii vor ! ( si i-ar primi ca ar fi de unde)
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
caraboy

Post by caraboy »

Raven wrote:
Etaine wrote:LOL, ne-au chemat la scoala pentru o ora de biologie. bine ca e profa de treaba :D
Nu ca ar avea vreo legatura una cu alta, dar ma rog.
uau, imens, 300 de euro... un salariu urias. si nici macar nu vor ceva nou, ci ceva ce le-au promis.
E imens, sa nu uitam ca profesorii nu au acelasi numar de ore. Pot sa tina orele usurele, pot sa se comporte in functie de stare, nu trebuie morti copti sa-si faca datoria in acelasi mod ca intr-o zi buna. Sa fim seriosi, cand pe un profesor il doare capul prea tare, nu face ora "copii, conspectati din carte". Evident, nu vorbesc de toti, sunt si profesori dedicati, dar majoritatea se duc cu o sila de te doare mintea. Ar trebui sa se faca o nivelare a salariilor, sunt care muncesc mai mult decat ei, si primesc mai putin, si nu mai ingheata anii si asa mai departe. Profesorii isi permit ca pot manipula destul e cu elevii. "Daca nu ne dati banii inchidem scolile si elevii stau acasa" .
In legatura cu numarul de ore, cam cat munceste un salariat care nu lucreaza in invatamant? Cam 9 ore pe zi, nu se mai pune cand stai si peste program, deci cam 120 de ore pe luna ( nu am calculat 8x5x4, ca acum depinde, de salariat, de program, aproximativ am luat). Ei bine, un profesor cate ore sta in scoala? Cate ore are pe saptamana, cam la jumatate, nu? Deci raportat la numarul de ore, un salariat care castiga de exemplu 8 milioane de lei trebuie sa ia 16 in alta parte, doar sta dublu la servici si e si chinuit de patron (care nu e statul, de cele mai multe ori vrea profit... si te pune la munca, nu sa conspectezi) Nu se mai pun vacantele (unde Teoretic se sta in scoala, teoretic) si meditatiile. Bine, acum o sa sariti in cap toti, ca nu toti dau meditatii. E adevarat, nu toti. Dar nu s-au gandit sa impoziteze ma banii luati ca meditatie de la cei care fac, cati profesori scot 40-50 de milioane pe luna fara sa dea taxe la stat, nimic. Nu e un venit, de ce nu e impozitat? Asa o sa mai mareasca bugetul la stat si deci implicit o sa mareasca si fondurile pentru invatamant. Bineinteles, nu dau vina pe profesori, au si ei dreptate, ca nu se aloca bani pentru scoli, cam mic totusi salariul pentru un profesor de grad unu care dupa 20 de ani ia 8 milioane in mana si nu poate da meditatie, dar totusi, au cam exagerat cu greva. DE o saptamana si ceva stau acasa, cu ce sunt eu vinovat sa recuperez apoi in vacanta de Craciun sau in week-end? Ma rog, nu cred ca sunt inca in masura sa-i critic, dar fiecare parte cred ca procedeaza gresit.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

caraboy wrote:(...)
Agree, cu o singura obiectie. Despre meditatii, se stie presupun ca si elevii pot da meditatii, nu-i asa :laughing6: ?
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Nesimitire si Prostime este peste tot:
1) Profesori incompetenti cer bani pentru ore care nici nu le fac in realitate ( cei beti , prosti etc )
2) Profesori cer bani pentru ei .... si primes bani pentru scoala
3) Banii nu ajung toti la scoli
4) Cel mai tare ... ii da in judecata ... poate o sa iasa ceva la fel cu mineriada ... daca isi gasesc un "guru"
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
brutalistu

Post by brutalistu »

apropo de titlul topicului. Da! Este greva! La metrou! Deci nu ii mai afecteaza/bucura doar pe ghiozdanusers.
Image
Eat shirt and pie!
Snow

Post by Snow »

Doar vineri vom afla daca greva profesorilor este legala

Profesorii raman in greva. In aceasta dimineata judecatorii au luat in considerare probele formulate de sindicalisti si urmeaza sa se pronunte daca actiunea ministerului de a da in judecata federatiile sindicale a fost corect intemeiata.

De altfel, instanta se va pronunta abia vineri cu privire la legalitatea grevei profesorilor. Dupa prima infatisare, sindicalistii au fost primiti cu aplauze si urale.

Razvan Bobulescu, lider Alma Mater, a declarat ca sindicatele raman in greva. Cadrele didactice sunt in greva de mai bine de o saptamana. Ei au cerut un buget de 6 la suta pentru educatie in anul 2006 si majorarea salariilor.

In urma negocierilor cu reprezentantii Guvernului, sindicalistii au obtinut 5 la suta din PIB pentru bugetul de anul viitor si cresterea salariiilor in doua transe, rezultat de care profesorii nu au fost multumiti.

Realitatea TV, 16 nov 2005
Inca o saptamana pierduta...
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
iLogiK

Post by iLogiK »

sau castigata...cel putin in cazul meu.
in loc sa merg si sa stau la scoala 6 sau 7 ore, majoritatea doar de umplutura nu mai bine stau acasa si fac exercitii la mate sau invat la ce imi este important?
Snow

Post by Snow »

De-acord cu tine dar cand vor incepe recuperarile... Sa te tii !
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
ybres

Post by ybres »

Poate sunt eu mai greu de cap dar... joi mergem la scoala? :tongue3:
Nici nu vreau sa ma gandesc cat avem de recuperat.
...
eracereracer

Post by eracereracer »

nu mai inteleg nimic.... deci am o scoala in cartier (81) la care de azi au inceput orele.... sunt 4 sindicate??? si astia de ce fac scoala si io nu (desi nu ma deranjeaza..)...???
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Persian Prince wrote:De-acord cu tine dar cand vor incepe recuperarile... Sa te tii !
Dragi copii, pentru ca din cauza grevei nu am avut timp sa trecem prin toata materia, la teza de astazi veti primi un exercitiu si doua probleme care vor cuprinde toata materia studiata.

1. 3X (4Y + 7Z ) - 6Y + 2/5X ( 8X + 9Y - 6 ZX ) 7XYZ - 8X - 6XYZ = pisici
Sa se afle X, Y si Z.

2. Daca un tren pleaca din Craiova catre Bucuresti cu viteza de 100km/h, sa se afle numarul de la pantofi al controlorului de bilete, stiind ca vatmanul a baut 3 cesti de cafea de dimineata.

3. Daca un taran. Sa se afle.

Punctaj:

1. 1p
2. 1p
3. 7p

V-am dat cat de usor s-a putut. Mai mult decat atat nu am cum sa va ajut. Puteti incepe.
Edge

Post by Edge »

La noi vad ca s-a cam spart gashca, ma uitam pe geam azi si am vazut iar puhoiuri de copii iesind de la ore de la Liceul de Marina, apoi pe la 15:00 am vazut la Liceul Cuza iar copii intrand si iesind... si mai am si un amic la Liceul CFR care a facut ore azi #-o S-au dat pe brazda profesorii cu guvernantii? :laughing6:
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Whistler wrote:La noi vad ca s-a cam spart gashca, ma uitam pe geam azi si am vazut iar puhoiuri de copii iesind de la ore de la Liceul de Marina, apoi pe la 15:00 am vazut la Liceul Cuza iar copii intrand si iesind... si mai am si un amic la Liceul CFR care a facut ore azi #-o S-au dat pe brazda profesorii cu guvernantii? :laughing6:
Nah, doar ca in fiecare oras sunt 1<licee care sunt ceva mai anti-greva. La mine cel putin e un liceu care n-a dat doi bani pe greva inca de la inceputul ei, poate doar profesorii de muzica, desen si alte cele.
Cho-Mag

Post by Cho-Mag »

Vin minerii !!!!

Cica vor sosi in Bucuresti aproximativ 10.000 de mineri d-aia negri care respira greu.

Ma intreb daca o sa iasa cu cafteala Horde vs. Alliance.
alyn3d

Post by alyn3d »

Cică greva din învăţământ continuă până vineri.

Coke îmi zicea ieri că o să ţină până pe 25.
The world will end in 5 minutes. Please log out.
www.alyn3d.com (Portofoliu foto)
quicksilver

Post by quicksilver »

Cho-Mag wrote:Vin minerii !!!!

Cica vor sosi in Bucuresti aproximativ 10.000 de mineri d-aia negri care respira greu.

Ma intreb daca o sa iasa cu cafteala Horde vs. Alliance.
Sa fac un MMORPG si despre asta, si principala ocupatie in joc sa fie: mineritul. [smilie=maniac.gif]

on-topic: eu de marti (acum 2 zile) fac toate orele, si asa se va continua, deci practic, pentru mine, s-a terminat greva. :tongue3: Si nici recuperare nu cred ca voi face, pentru ca majoritatea orelor le-am facut si saptamana trecuta.
shatter

Post by shatter »

ice01 wrote:
Raven wrote:Bla bla, se presupune ca daca pana pe 25 noiembrie nu se revine la ore, se ingheata anul. Senzational.
Cu ce drept ? Pana la urma ce vina are copilul meu ca profesorilor nu le mai ajunge spaga si vor mai multi bani decat luam noi restul care muncim in general 12h/zi ?! Ar face bine sa isi vada dracu de treaba lor, sa isi bage mintile in cap si sa se intoarca la locurile caldute. Toata lumea face gura ce rau e in invatamant, dar e bataie pe posturi si se da mita la greu sa prinda vreunul ... de ce oare ? Sunt satul de tara asta, unde nimeni nu isi vede locul si toti se cred mai isteti ca altii ...
Nu intinde coarda, ca e posibil sa te plezneasca. Ce zici tu e valabil poate la sport, muzica, desen, cu mentiunea ca aia nu iau spaga, ca n-au de unde sa ia... In rest... nu cred ca 12 ore pe un scaun moale facand uebdisain in frontpage pe... 10 milioane sa zicem, debutant :-~ se compara cu 5 ore pe zi de predat matematica la toti fraierii pe aceeasi suma, DUPA 20 de ani (ia vezi cat are debutantul aici... spaga sa fie profesori dau retardatii care oricum renunta dupa 2-3 ani ca e greu).

Si spaga de la elevi iau rahatii cu care ai facut probabil tu, nu extinde aiurea problema.

Cu faza pe care am boldat-o sunt de acord. Ghicesti tu cum.
Christian

Post by Christian »

o singura intrebare am. parintii tai au fost de acord cu greva? asa de curiozitate.
shatter

Post by shatter »

Nu prea.

Si, ca fapt divers, ei refuza, de regula, elevii SLABI care vin din clasele lor la meditatie :). Orice alta discutie nu-si mai are sensul atunci, nu? :)
Christian

Post by Christian »

pai tocmai aia. ca profesorii buni(da exista si d-astia tot respectul pentru ei, dar sincer n-am avut bafta sa am mai mult de unul, si prin profesor bun nu inteleg profesor popular, sau care pune note pe ochi frumosi. prin profesor bun inteleg un profesor de la care intelegi si care poate sa-ti explice, nu sa-ti turuie.. evident daca esti putin atent.) nu sunt cu steagul infipt in mana ca "hai sa facem greva" si "vrem salarii mari". profesorii care fac greva si care urla dupa salarii, sunt cei mediocri, care neavand ce face, au zis ca "hai sa ma fac profesor" si tu si ice ati prezentat 2 extreme. nu zic ca munca unui profesor este usoara. dar pun o singura intrebare: cati profesori isi fac meseria din pasiune? putini.. si aia tocmai ca nu prea fac greva...
Vagabond

Post by Vagabond »

Dupa doua saptamani de la declansare, greva din invatamant a ajuns intr-un punct critic. Guvernul nu are nicio solutie pentru deblocarea situatiei, iar liderii sindicali nu par dispusi sa cedeze.
Incrancenarea celor doua tabere pune in pericol anul scolar. Elevii si studentii au deja de recuperat restante importante, care vor creste cu fiecare zi de greva.
De ieri, blocajul este total. Daca nu se va produce vreo intorsatura spectaculoasa, greva ar mai putea dura chiar si cateva saptamani. La limita, s-ar putea prelungi pana dupa Anul Nou, consfintind cea mai mare vacanta de toamna-iarna din istoria invatamantului romanesc!
mai multe detalii aici
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

Ei, ziaristii au si tendinta clasica de a umfla anumite lucruri.

Inghetarea anului nu e o solutie, sunt familii de profesori, ei ce-ar trebui sa faca? Sa moara de foame?

Si daca s-ar face ore abia dupa Anul Nou, cel putin elevii de a12a si a 8a sunt cam in dificultate, mare. ..Totusi si ceilalti, pierd materie, si nu prea exista timp sa se recupereze cateva luni bune.

Ma rog, deocamdata e sigur doar ca luni nu se fac ore. Restul e variabil :D
taurled

Post by taurled »

mi se pare imposibila varianta cu vacanta toamna-iarna imensa cauzata de greva...

marti se vor intalni cei 4 haiduci (liderii sindicali) sa hotarasca cum vor continua protestul
taurled
Cristi23

Post by Cristi23 »

"In conditiile in care se intra in a treia saptamana de greva, e o mare problema. Nu se mai poate recupera materia nici macar daca se inghesuie trei lectii intr-o ora. Pana la sfarsitul acestui semestru nu ajung nici macar sambetele pentru a recupera orele pierdute pe timpul grevei. Avem in vedere modificarea structurii anului scolar, astfel incat sa se scurteze vacantele elevilor. Aceasta ramane singura solutie daca greva nu se va opri", ne-au declarat surse din conducerea Directiei Invatamant Preuniversitar din Ministerul Educatiei.
Ieri, la Tribunalul Bucuresti, sindicatele din invatamant au cerut amanarea procesului pentru a se pronunta Curtea Constitutionala asupra legalitatii a trei articole din Legea conflictelor de munca. Instanta a admis cererea sindicalistilor, iar greva din scoli, licee si facultati va continua. Imediat dupa ce au aflat vestea, guvernantii i-au chemat pe sindicalisti la Palatul Victoria pentru negocieri. Aseara, discutiile erau tensionate. "Nu am obtinut nimic in plus la salarii. Greva va continua si luni", ne-a declarat Aurel Cornea, presedintele FSLI. Ieri, peste 15.000 de dascali au protestat in fata Parlamentului. Targoviste, Cluj-Napoca, Arad, Craiova sunt alte orase in care profesorii au organizat mitinguri de protest.

Sursa[/url]
myx4ever

Post by myx4ever »

Am inteles ca marti mai au o intalnire guvernantii cu repre din invatamant.
Din cate am priceput, daca pana la sfarsitul saptamanii nu ajung la o intelegere vor sa suspende anul scolar ...nu stiu cat de adevarat e.... ! Si cum profii nu vor vrea asta sigur sapt asta morti copti vor incepe scoala ( sper )
Si apoi...recuperari...in sensul ca de craciun si anul nou vor fi libere 3-4 zile !
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

myx4ever wrote: Si apoi...recuperari...in sensul ca de craciun si anul nou vor fi libere 3-4 zile !
Ministrul invatamantului a interzis recuperarile in vacante si/sau sambete/duminici. Si pe langa asta, nici nu le platesc orele recuperate, si sa fim seriosi, profesorii vor veni doua saptamani la scoala fara a fi platiti. Ei abia vin la pregatirile pentru bac/olimpiade si tot fac mare scart fredonand de 10 ori pe minut ca au venit pentru elevi s.a.m.d.
iLogiK

Post by iLogiK »

profesoara mea de matematica a zis sa venim saptamana viitoare la scoala la orele ei chiar daca greva, deoarece ea nu mai face greva....
intrebare: daca nu vin la scoala, are dreptul sa ma puna absent?
The Godfather

Post by The Godfather »

iLogiK wrote:profesoara mea de matematica a zis sa venim saptamana viitoare la scoala la orele ei chiar daca greva, deoarece ea nu mai face greva....
intrebare: daca nu vin la scoala, are dreptul sa ma puna absent?
Nu, dar te tzine minte pe viitor [smilie=maniac.gif] !
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
iLogiK

Post by iLogiK »

oricum sunt unu din "preferatii" ei...
dar n-o sa vin luni ca am treaba toata ziua, si miercurea, prima ora, de la ora 7.....(banuiesc ca nu trebuie sa zic si de ce nu vin atunci)
in rest o sa vin la scoala ca si un elev constiincios :D
y0py

Post by y0py »

Pune absente, eu am facut mate toata perioada aceasta si a strigat catalogul la fiecare ora.
Pe mine ma ia si mama draq ca-s a XII-a.
PSS 214

Post by PSS 214 »

maine mai e greva sau nu... ? am inteles ca de marti reincepem scoala.... e adevarat ? :tongue3:
PCgarage discount 1% folosind voucher-ul: NA7GGA77
Edge

Post by Edge »

La na**a si cu televiziunile si radiourile asta ca unul zice ceva, altul altceva... maine tre sa ma duc pana la fac. sa vad daca se fac sau nu cursuri #-o Am sunat vreo 2 colegi si nici ei habar n-aveau..e abrambureala deplina in camine cica :laughing6:
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Post Reply