Patriotismul la romani

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Post Reply
The Prophet

Patriotismul la romani

Post by The Prophet »

Mai exista ? Daca nu .. de ce nu mai exista? dar gasiti vreun motiv pentru care ar exista ? Am deschis subiectul pentru ca am observat in ultima vreme (inclusiv pe forum) o super gandire anti Romania sau anti roman.. cine vede si lucrurile bune din Romania .. lucruri pe care spre exemplu SUA .. (unde ar vrea tot romanu sa ajunga :sad1: ) le'a pierdut de mult sau nu le'a avut niciodata.
It's not that I don't like you/ I just don't wanna speak ....
ybres

Post by ybres »

Pentru mine Romania va avea mereu o rezonanta, tara in care m-am nascut, in care am copilarit. Locul unde pot sa-l aud pe Gigi Becalii cum se da mare ca o sa ajunga sa conduca Romania intr-o zi :laughing6: , vad cum dorm parlamentarii in scaun in timpul sedintelor si mai nou am auzit ca-si fura unii altora mobilele. :tongue3: Cred ca ar mai fi cateva de zis.... Dar sunt intradevar si lucruri rele cum ar fi nivelul de trai si incapabilitatea oamenilor politici de a ne ajuta sa aderam la UE si sa conduca k lumea tara. [smilie=Nice-try.gif]
...
Blaster

Re: Patriotismul la romani :)

Post by Blaster »

The Prophet wrote:Mai exista ? Daca nu .. de ce nu mai exista?
Nu cred ca mai exista...cel putin nu printre cei tineri...de ce? pentru ca ne place ideea de "F**k you Romania!"; pentru ca avem toata libertatea de care avem sau nu nevoie ; pentru ca nu avem un alt ideal national decat cel de a face bani aici(unde cica e mai greu) si afara(unde sunt caini cu colaci in coada); pentru ca partidul comunist a incercat sa-i faca pe toti patrioti si e un lucru firesc ca dupa ce s-a scapat de sub jugul comunist lumea sa faca tocmai opusul la ceea ce au fost obligati (indiferent daca este mai bine sau nu); pentru ca unii romani stiu mai bine engleza decat romana ; pentru ca ne este lene si ni se pare normal sa scriem sati , intrun, dacă, pntru si altele; pentru simplul fapt ca exista expresia "cat de roman poti sa fii ";pentru ca se pun nume copiilor precum iulius,andy,john,patrick si alte nume straine sau antice(dar tot straine ca nu ai sa vezi pe nimeni botezandu-si copilul marghioala si asta tot din cauza lipsei patriotismului)
Image
The spiders crawl through the night...be aware...!
The Prophet

Post by The Prophet »

hm .. acum pe bune .. in afara ca ne amuzam la kilul de prostii care se intampla in Romania (cum ai zis, Becali, parlamentari somnorosi), chiar nu e altceva pentru care sa ne iubim tara? Faptul ca ne'am nascut aici e un bun argument, subiectiv, dar bun .. spiritul romanesc .. adica sunt putine popoare care isi pastreaza traditiile si nu se americanizeaza complet.. e bine sa avem influente dar nu pana la inlocuirea obiceiurilor. Toti ce au venit in tara asta au zis ca au fost primiti cum se cuvine .. si nu stiu daca au zis doar asa sa ne simtim bine (nu stiu cat de mult le pasa)
Christian

Post by Christian »

The Prophet wrote: e bine sa avem influente dar nu pana la inlocuirea obiceiurilor. Toti ce au venit in tara asta au zis ca au fost primiti cum se cuvine .. si nu stiu daca au zis doar asa sa ne simtim bine (nu stiu cat de mult le pasa)
mda. vreau doar sa enumer halloween care la noi dureaza 3 zile si care nu are mai nici o legatura cu trick or blabla bla, ci e daor prilej de petrecut si atat, mastile/costumatiile sunt doar un pretext. valentine's day care ma rog poate poate, dar dragobetele nu era de ajuns.. cat despre pastrat traditii? nicaieri! la sate auzi numai manele in "discoteci" si te sparii de kitsch-uri cat cuprinde... la orase nu cred ca mai e cazul sa vorbim de traditii, costumatii si alte treburi de genul. primit cum se cuvine? poate. cred ca spun asta ca oamenii sunt mult mai indiferenti dincolo. ceea ce mie sincer imi pare un lucru bun. nu ai baba de la 3 care taota ziua sta cu ochii beliti pe balcon si stie tot ce misca in jurul blocului, nu ai vecinul care bate in teava ca nu stiu cine la deranjat si gazeste de cuvinta sa darame teava de calorifer trezind tot blocul si muulte multe altele, care reprezinta in mare parte "lipsa de indiferenta" a oamenilor de pe la noi. insa nici sa ne plangem prea tare de mila nu trebuie. suntem un popor ce isi merita in mare parte soarta. parca e inscris in codul genetic al tuturor romanilor "cum fac sa castig cat mai mult si sa muncesc cat mai putin, cum fac sa dorm mai mult, cum fac sa fur si sa nu fiu prins, cum fac sa blablabla) evident cu ceva exagerari. dar lenea e prezenta la 99% din populatia tarii noastre. evident nu in cantitati industriale la toata lumea, dar la o amre parte da.
tinerii? ce sa faca tinerii? se duc toti in america. ca la scoala nu inceti atatt useles shiet(nu cumva sa vina careva sa zica ca invatamnatul nostru e superb ca da atati olimpici si etc, caci imo se inseala amarnic, invatamntul romanesc e de cacao, profesori in mare parte cu mentalitati cat mai comuniste, pregatiri la tot pasul, iar acei ce obtin performante la olimipade internationale sunt deja trecuti de "average joe" sunt oameni pasionati, ce ar fi putuy face la fel de mult cu profesorul lor in privat, fara sa fie nevoita restul "populatiei de elevi" tone de materie care se va dovedi in proportie de peste 70% inutila in viata. dar absolut inutila, nici macar cultura generala nu poate constitui.) situatia invatamantului de la sate este una infricosatoare, iar analfabetismul este prezent din ce in ce mai des.
"tanarul din ziua de azi " viseaza sa intoarca cartofi prajiti la mcdonalds in facultate in state, caci desi munceste de 3 ori mai mult acolo decat la o slujba in Ro , este si platit de 10 ori mai mult pentru munca sa. si muulte alte motive. n-o sa stau acum sa umplu eu o intreaga pagina de topic...
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Cred ca intrebarea potrivita este ... CE ESTE PATRIOTISMUL?

Dupa mine este delimitarea dintre tari ... patriotisuml este cel care aduce razboaiele ... cel petnru "care luptam"

Fara el cred ca am putea fi un unic stat...
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
X5

Post by X5 »

Patriotism la romani cred ca inca mai exista cel putin vezi pe oameni ca Vadim,Becali si nu numai si cred ca orice am nascut in Romania mai are in el o doza de patriotism.
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Zâna Măseluţă
Admin

Re: Patriotismul la romani

Post by Zâna Măseluţă »

The Prophet wrote:Mai exista ? Daca nu .. de ce nu mai exista?.
Atunci când toate generatiile de români au fost învăţate că patriotism înseamnă salam Sibiu, Oltcit, napolitane Gigel şi săpun Oana apoi a bănci colorate, belit bozgori şi vadim nu e de mirare. Anti românismul văzut pe aici însă e doar o modă, cum sunt şi tricourile cu che ghevara, o încercare de delimitare de ceilalţi şi de o viaţă socială anostă.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
cezar grig

Post by cezar grig »

The prophet din prima a facut o legatura intre Romania si USA care zice ca nu are lucruri bune.De ce?Nu stiu nici sa ma pisti cu ceara?Oare este patriot roman si automat anti-USA?Era de asteptat...majoritatea patriotilor romani injura USA si apoi restul tarilor!
PAI ASA NORMAL CA NU SUNT PATRIOT PT CA NU merită!
Oare tara noastra este number one? [smilie=maniac.gif]
RoyaL

Post by RoyaL »

Patriotismul
huh? [smilie=maniac.gif]

fiti si voi mai up to date,nu mai exista asa ceva.
in ziua de azi se formeaza noi state(vezi UE),se mizeaza mult pe globalizare,interculturalitate..

gata cu aici m-am nascut/aici mor.

casa pentru mine inseamna locul unde ma simt bine,indiferent de spatiul geografic,religie ,cultura..

personal n-am nimic cu Romania cum n-am nimic pentru ea.
http://www.pcxtreme.it<-> ThuG Temple
C.R.E.A.M. (Clock Rules Everythin' Around Me)
savantu

Post by savantu »

The Prophet wrote:... lucruri pe care spre exemplu SUA .. (unde ar vrea tot romanu sa ajunga :sad1: ) le'a pierdut de mult sau nu le'a avut niciodata.
Mai studiaza un pic despre SUA....stii cine sunt coloana vertebrala a armatei SUA ?? Red'necks...Vadim ii mic copil pe langa ei...
Toate statele SUA exceptand unele de pe coasta de E , V , Miami si New Orleans care si-au cam pierdut identitatea sunt puternic nationaliste si stau cu steagu'n poarta....
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
SharpShooter

Post by SharpShooter »

stiu eu un patriot care vrea sa schimbe numele tarii (Romania) in DACIA
eu cand l-am vazut cu pancarda in fata primariei credeam ca face reclama auto....si ma gandeam daca sa ma duc dupa steagul meu cu NISSAN

acest patriot cu inca 2 mosi trecatori si cu 2 oropsiti tehnic (a se citi beti mortal kombat) pe care cred ca asa a reusit sa ii aduca, scandau pana le-a picat vocea, schimbarea numelui tarii....in the end he said: I'll be back!!
so beware of patriots!
Image
..::Guns don't kill people! People kill people!::..
..::One Shot! One Kill!::..
Image
The Prophet

Post by The Prophet »

cezar grig wrote:The prophet din prima a facut o legatura intre Romania si USA care zice ca nu are lucruri bune.De ce?Nu stiu nici sa ma pisti cu ceara?Oare este patriot roman si automat anti-USA?Era de asteptat...majoritatea patriotilor romani injura USA si apoi restul tarilor!
PAI ASA NORMAL CA NU SUNT PATRIOT PT CA NU merită!
Oare tara noastra este number one? [smilie=maniac.gif]

Am dat ca exemplu SUA pentru ca e luata ca referinta in toate domeniile .. bune sau rele .. daca sunt patriot nu sunt anti SUA ci anti americanizare si nu neaparat antiamericanizare nu sunt de acord cu pierderea unor obiceiuri romanesti si inlocuirea lor cu ale altor tari.. Statele Unite normal ca au o groaza de lucruri pe care si eu as vrea sa le am .. nivelul de trai e net superior .. nu mai era nevoie sa spun asta .. dar cu ce pret? Libertatea uriasa .. pe care nu cred ca ati vrea sa o vedeti in Romania .. de genu cumpararii munitiei de razboi de la Billa. Nu am "injurat celelalte tari" spre exemplu pentru tarile Europei am un respect urias.
Patriotism inseamna (poate) SI promovoarea produselor romanesti in schimbul celor straine.. in fine daca ar mai fi asa ceva .. in ziua de azi nu mai e cazul .. dar asta nu inseamna ca trebuie sa abandonez orice speranta sau credinta in tara mea .
savantu wrote:
The Prophet wrote:... lucruri pe care spre exemplu SUA .. (unde ar vrea tot romanu sa ajunga :sad1: ) le'a pierdut de mult sau nu le'a avut niciodata.
Mai studiaza un pic despre SUA....stii cine sunt coloana vertebrala a armatei SUA ?? Red'necks...Vadim ii mic copil pe langa ei...
Toate statele SUA exceptand unele de pe coasta de E , V , Miami si New Orleans care si-au cam pierdut identitatea sunt puternic nationaliste si stau cu steagu'n poarta....

da .. si ? asta inseamna ca sunt patrioti ..:) nu asta incercam sa demonstrez..nu a zis nimeni ca americanii nu cred in tara lor.. ba chiar prea mult :) .. nu stiu ce sa zic despre "coloana" asta "vertebrala" .. a aparut in urma afiselor cu "Sam wants you in the army" (pt ca e marfa in armata, ca esti cel mai smecher.. si ca e marfa sa merem peste alelalte tari sa le luam pentru noi .. vezi Vietnam, Iraq etc). In fine eu nu am deschis un topic cu "De ce ne place sau nu de americani " ci despre romani .. asa ca nu mai continui discutia.
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

De cand sunt Vadim si Becali patrioti?
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
The Godfather

Post by The Godfather »

Niciodata nu am avut un sentiment de patriotism, deci nu stiu ce inseamna. De cand m`am nascut, de cand cu Cartoon Network am fost tot timpul pro USA, pentru ca intradevar ma tenteaza "the american dream". Nu o spun cu naivitatea celui care crede ca a ajunge in State inseamna implicit bani si nivel de trai mai mult, mai ales ca ai fi un emigrant amarat, care tre` sa o ia de la "scratch"...O spun pentru ca m`as umili mai degraba acolo decat aici...si poate cine stie...poate reusesc....poate
"tanarul din ziua de azi " viseaza sa intoarca cartofi prajiti la mcdonalds in facultate in state, caci desi munceste de 3 ori mai mult acolo decat la o slujba in Ro , este si platit de 10 ori mai mult pentru munca sa. si muulte alte motive. n-o sa stau acum sa umplu eu o intreaga pagina de topic...
Recunosc cu mana pe inima ca sunt unul din acei tineri...visele dispar greu...inca mai am puterea sa visez ...
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Sabina
Moderator

Post by Sabina »

The Godfather wrote:Niciodata nu am avut un sentiment de patriotism, deci nu stiu ce inseamna. De cand m`am nascut, de cand cu Cartoon Network am fost tot timpul pro USA.
Cartoon Network, cat a fost difuzat ..calumea, venea din UK :laughing6:

USA nu ma tenteaza, sunt tari mai civilizate in care se poate ajunge.

Cat despre patriotism, ...ce-i ala? [smilie=maniac.gif]
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
STalKer[KooKieS]
Radioactiv

Post by STalKer[KooKieS] »

Trebuie sa asteptam sa se inample ceva "maret" si vezi... atunci vom uita cu toti de patriotism si alte lucruri care ne despart...
"maret" gen vor veni extraterestrii , un cataclism de mare proportii, etc
I'm the root of all that's evil but u can call me kookie
The Godfather

Post by The Godfather »

Raven wrote:
The Godfather wrote:Niciodata nu am avut un sentiment de patriotism, deci nu stiu ce inseamna. De cand m`am nascut, de cand cu Cartoon Network am fost tot timpul pro USA.
Cartoon Network, cat a fost difuzat ..calumea, venea din UK
Chiar ma asteptam la corectia asta...mi`am dat seama in timp ce scriam post`ul, insa eu ma refer la faptul ca desenele erau American made... :wink:
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Silent Bob

Post by Silent Bob »

Mai exista ? Daca nu .. de ce nu mai exista?
Vorbim aici doar de patriotism român?
Eu sincer,vreau să cred că şi în alte ţări,mai dezvoltate decât a noastră,există acel spirit de "repulsie" (repulsie e mult spus) faţă de propria ţară,un fel de pseudo-ruşine faţă de propria naţionalitate.

În zilele de azi nu mai prea poţi vorbi de patriotism,indiferent de ţara care e-n discuţie.Prea puţini şi-ar da viaţă pentru "binele ţării" şi chestii de-astea.
Eu nu pot să mă numesc patriot.Îmi respect ţara şi neamul şi sincer,mă enervează la culme atitudinea de genul "**** you,Romania" şi toţi cei care o promovează.
Păi şi eu pot să-mi ancorez drapelu-n vârfu' casei.Mă face asta patriot?Normal că nu.
Patriotismul se aseamănă oarecum cu credinţa.Dacă eu nu-mi fac cruce când trec pe lângă o biserică,nu înseamnă că sunt ateu.Ancorarea drapelului pe casă sau pe stâlp nu e altceva decât o manifestare materială.Vrei să arăţi lumii ceva,că eşti patriot pentru că ţi-ai suit drapelul,respectiv că eşti creştin că ţi-ai făcut cruce.
Patriotismul nu înseamnă un drapel,nu înseamnă promovarea produselor ţării tale.Înseamnă o trăire,un sentiment pe care,eu unul,nu-l cunosc.
Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.
- Oscar Wilde
FATHER

Post by FATHER »

In opinia mea, patriotismul e primitiv. Nu vad de ce sentimentul românesc al fiinţei e superior sentimentului guatemalez al fiinţei... În al doilea rând , nu înţeleg le ce foloseşte. Noi îl avem pe Eminescu, alţii îl au pe Tolstoi şamd...
Cultura creează emoţii, de acord. Nu există emoţii intraductibile. Dacă am avea o naţiune globală, o singură limbă, am avea o cultură universală. Vor veni unii să spună că s-ar pierde din diversitate. Mă cam îndoiesc... Imaginaţia omului nu ţine strict de limbaj.
Patriotismul poate genera un soi de beţie emoţională, dacă este stimulat. Şi uneori este ajutat de politicieni, de educaţia din familie, de militari. Patriotismul stimulează războaiele. Uneori le generează.
Patriotismul induce ura . Patriotismul te poate face animal. Exemplu : tragedia de pe stadionul Heysel, unde s-au manifestat "patriotic" şi italienii şi englezii. Sportul e o formă rafinată de violenţă.
Celălalt e mai puţin OM dacă nu vorbeşte acceaşi limbă cu mine?
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
smoke

Post by smoke »

patriotism - hmmm - ce cuvant obscur - ce inseamna sa fii patriot ? sa te hranesti cu amintirile din locurile unde te-ai nascut ? sa te sacrifici pentru tara ta? sa iubesti ceea ce te inconjoara in tara in care te-ai nascut ? sa suferi cand vezi cum isi bat joc de locul unde te-ai nascut indivizi fara constiinta si fara mama ? patriotism - patriotismul nu e o stare constanta si continua - el apare in cazuri speciale - nimeni nu va sti ce e ala patriotism..de fapt nu va simti...atat timp cat nu exista acea stare.
Cuvintele doar distrag atentia...

A Story
The Prophet

Post by The Prophet »

Patriotism .. poate nu m'am exprimat corect in celelalte posturi, este (PAREREA MEA).. dorinta, tendinta( sau chiar crezul) omului care face parte dintr'o natiune sa puna pe primul loc ceea ce este al lui (ce i'a fost dat de tara in care s'a nascut), patriotismul in nici un caz nu duce la razboaie .. ci eventual folosit ca pretext .. acela nu este patriotism ci obsesie,psihoza .. spunei cum vrei.. un patriot nu detesta celelalte natiuni ci incearca sa'si faca tara lui mai buna.. si din nou .. patriotism NU inseamna incuierea intre granitele tarii si cumpararea de "Oltcituri, ciocolata Oana" etc..
FATHER

Post by FATHER »

Patriotismul acela nu exista, prophetule... E o notiune rezidenta in carti sau in filmele istorice. In rest, exista o ampla durere in cot . Oamenii vor nivel de trai. Patriotismul nu intra in piramida lui Maslow.
Ma uit la tineretea ta, si ma gandesc ca as putea sa-ti fiu tata. La varsta ta fabulam si eu cu ochii spre stele si ma intrebam cine sunt si incotro ma indrept. Eram mandru ca sunt roman.
Acum mi-a trecut.... Nu ma reconforteaza ideea ca romanii lui Traian le-au tras-o entogenetic femeilor dace, si am rezultat eu, nici ca Stefan a castigat 47 de batalii si nici ca Vlad Tepes a miruit ieniceri si spahii. Apropos, putina lume stie ca Stefan cel Mare si Vlad Tepes se bateau ca chiorii...
Ce motive am sa fiu patriotic cand vad mizeria din jur?
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

savantu wrote:Mai studiaza un pic despre SUA....stii cine sunt coloana vertebrala a armatei SUA ?? Red'necks...Vadim ii mic copil pe langa ei...
Avem aici ignoranta in plina ei splendoare.
La urmatoarea mentionare de SUA mai ales pe ton dusmanos individul va avea avertisment. Discutam strict de Romania. Ungaria, Turcia, Rusia, Uguanda si mai ales SUA nu au nimic de-aface cu aceasta conversatie. Chiar n-am chef de inca un topic transformat din Romania in Romania vs SUA si in final SUA: why it sucks. Kay?

Patriotismul in Romania? Mai greu. Da, avem munti si vai frumoase, avem o istorie unica plina de patrioti si eroi, dar e cam greu sa te gandesti la astea cand ce face societatea in ziua de azi este o pura bataie de joc. Cand negativele umbresc orice urma de pozitiv, te mai miri ca toti sunt frustrati?
Voi astia care spuneti ca patriotismul e primitiv etc ... vedev-as spunand asta in fata unora mentionati mai sus.
RoyaL

Post by RoyaL »

Voi astia care spuneti ca patriotismul e primitiv etc ... vedev-as spunand asta in fata unora mentionati mai sus.

spuse unul care a dat bir cu fugitii :D
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Trebuie curaj ca sa pleci si sa infrunti necunoscutul...
Patriotism? Pentru ce? Pentru o tara care moare dupa manele, unde mediocritatea si prostia si superficialitate sunt glorificate si osanalizate, unde loialiatea si generozitatea iti pun o tinta mare pe piept pe care scrie "FRAIER" si unde intensitatea urmaririi propriului interes e umbrita poate doar de prostia din spatele lui?
Noroc cu mr. Bilbo ca altfel, daca as avea de ales, as extermina Romania si probabil toata "civilizatia" umana. Daca stai sa te gandesti bine Mr. Simth nu era chiar asa de prost cand clasifica oamenii la virusi.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
The Prophet

Post by The Prophet »

quantum .. chiar ma gandeam ca o sa faci referire la varsta :) .. vezi .. atunci cand ai in spate o asemenea istorie este "reconfortant" (pentru mine cel putin) pentru ca uite asa imi sustin eu si mai bine argumentele pentru credinta in tara mea, asa pot sa zic ca daca au existat asemenea oameni sunt sanse sa mai existe. Si ce daca sunt alte vremuri? E adevarat ca mai greu .. mult mai greu .. dar se poate. Sir Ice .. nu e tara care moare dupa alea .. nu de toate alea e caracterizat romanu ci pur si simplu alea sunt scoase in evidenta de TV si de straini cu scopul de a ne face sa credem ca suntem toate alea .. dar .. nu'i asa deloc.. zic eu .. am vazut o mare parte din Romania si pot sa spun ca nu e nici pe departe asa cum e "cunoscuta" tara. Toata lumea se plange ca in tara nu merge bine dar a incercat vreodata cineva ceva? Ultimii patrioti adevarati au murit in 89 :| .. ei chiar au incercat ............................................
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

RoyaL wrote:

spuse unul care a dat bir cu fugitii :D
Altu' care nu pricepe ce inseamna patriotism. Te-ai gandit vreodata ca poate a o taia este o dovada de patriotism mult mai clara decat a sta de dragul de a sta? Nu-ti mai fa aluzii cum ca m-ai cunoaste si ca ai stii de ce am plecat si din ce conditie.

Ubi bene, ibi patria iti suna cunoscut? Cine oare a spus vorbele astea?
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Latina? Aici? Cu sperante sa inteleaga cineva ca spui ca patria e acolo unde ti-e bine?

fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Cam asa, vorba din mosi stramosii romanilor. Nu stiu, dar mie de unul mi se pare strigator la cer sa faci pe unii ca Horea Closca si Crisan niste fraieri care au murit pentru un ideal primitiv. Daca nu erau oameni ca ei, cine stie ce limba vorbeam azi si teritoriile cui eram. Probabil ne dadeam pe http://www.xtrempc.ru si postam in rusa pe aici. Sau ungureste?
RoyaL

Post by RoyaL »

Altu' care nu pricepe ce inseamna patriotism. Te-ai gandit vreodata ca poate a o taia este o dovada de patriotism mult mai clara decat a sta de dragul de a sta? Nu-ti mai fa aluzii cum ca m-ai cunoaste si ca ai stii de ce am plecat si din ce conditie.
da,nu stiu ce e ala patriotism pentru nu am simtit vreodata asa ceva.
stai de vorba cu unul care viseaza sa traiasca pe o insula pierduta in mijlocul oceanului departe de toti.
chill ca am lucruri mai importante de facut in viata decat sa-mi fac aluzii asupra ta,afirmatia mea era spusa la misto :)

ca fapt divers,ma alfu in aceeasi situatie ca tine, o idee vaga am si eu.
Ubi bene, ibi patria iti suna cunoscut? Cine oare a spus vorbele astea?
baby,probabil ca nu ai citit postul meu de mai sus
casa pentru mine inseamna locul unde ma simt bine,indiferent de spatiul geografic,religie ,cultura..

personal n-am nimic cu Romania cum n-am nimic pentru ea.
e ceea ce vrei sa insinuezi tu.
Cam asa, vorba din mosi stramosii romanilor. Nu stiu, dar mie de unul mi se pare strigator la cer sa faci pe unii ca Horea Closca si Crisan niste fraieri care au murit pentru un ideal primitiv. Daca nu erau oameni ca ei, cine stie ce limba vorbeam azi si teritoriile cui eram. Probabil ne dadeam pe http://www.xtrempc.ru si postam in rusa pe aici. Sau ungureste?
hai sa nu ne intoarcem la opinca.
daca tot suntem la capitolul asta hai sa il pomenim si pe omul de Neaderthal care-si apara pestera.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Dumnezeu sa aiba in paza Romania, ca romanii nu-s in stare.

fishbone
Moderator

Post by fishbone »

RoyaL, daca impartasesti aceasi parere generala, de ce insisti sa dai cu reply-uri la maniera aceea, ti neaparat sa-mi intri sub piele, sau? Daca era o gluma, n-a fost amuzanta deloc.
hai sa nu ne intoarcem la opinca.
Eu nu vad astfel lucrurile si ma tem ca nu ai aprofundat ce-am scris. Ca azi romanul nu prea se vede patriot e altceva. De la a spune "nu sunt patriot" pana la "nu exista asa ceva" e cale lunga, nu crezi?
Cand multa lume isi bate joc, mai ales cei care cica conduc tara deci implicit ar trebui sa puna osu' si sa imbunatateasca lucrurile dar ei nu fac asta, e cam greu sa te simti patriot. Iti cam vine sa-ti bagi picioarele in tot. Oricum trendul anti-romania desi eu nu l-am observat e un trend de doi lei ca oricare altul. Nu e primul si nu va fi nici ultimul.
RoyaL

Post by RoyaL »

fishbone
eu am spus chestia aia la misto dar tu ai luat-o in serios si ti-am raspuns pe masura. ;)

dupa cum ai zis si tu,patriotismul e un sentiment vechi,mort,ingropat iar ca mai exista cate un taran ici colo legat de glia lui,asta este cu totul altceva.
m-am plimbat putin prin Europa si am sesizat ca e o chestie comuna si la alte popoare(mai ales de cand a aparut UE-the thing we love to hate)
deci hai sa nu ii acuzam pe romani ca scuipa in farfuria unde au mancat... dar mancat ce? paine cu zahar la ratie?

cum zice Ice:God Bless..
fishbone
Moderator

Post by fishbone »

Sa inteleg ca patriotismul numai la americani mai ramane in ziua de azi si la aia care se arunca in aer pentru tara lor? Probabil ca atunci cand o tara nu este atacata din exterior, sentimentul asta de patriotism se cam duce.
FATHER

Post by FATHER »

fishbone wrote:Sa inteleg ca patriotismul numai la americani mai ramane in ziua de azi si la aia care se arunca in aer pentru tara lor? Probabil ca atunci cand o tara nu este atacata din exterior, sentimentul asta de patriotism se cam duce.
Frate fişboane , aproape ca sunt de acord cu tine. Cu menţiunea că , în cazul în care o patrie este atacată din exterior, sentimentul "care te mână în luptă" este mai mult ura faţă de duşman şi mai puţin patriotismul.
Horia, Cloşca şi Crişan n-au murit de fraieri. Ei s-au bătut pentru pământ, ca de altfel toţi conducătorii ... În general, s-au bătut pentru a avea ce stăpâni. S-au bătut pentru putere.
Dacă toate aceste elemente definesc patriotismul, atunci accept termenul... Dar nu pot accepta patriotismul fornăit pe nări : vai ce-mi iubesc ţărişoara, ce mândru sunt că i-am dat lumii pe Aurel Vlaicu sau pe Herman Oberth ! Cui prodest ?
Să vă explic cum se uitau la mine nemţii cand le spuneam ca sunt român? Să vă explic ce era în sufletul meu?
Şi încă ceva, patriotismul nu trebuie confundat cu dorul de casă...
The Prophet wrote:quantum .. chiar ma gandeam ca o sa faci referire la varsta :) .. vezi .. atunci cand ai in spate o asemenea istorie este "reconfortant" (pentru mine cel putin) pentru ca uite asa imi sustin eu si mai bine argumentele pentru credinta in tara mea, asa pot sa zic ca daca au existat asemenea oameni sunt sanse sa mai existe. Si ce daca sunt alte vremuri? E adevarat ca mai greu .. mult mai greu .. dar se poate.
Chiar nu am prejudecăţi cu privire la vârsta ta... Îmi place cum gândeşti dar ... "Mistreţul acela nu trece pe-aici..." Din păcate...
E doar punctul meu de vedere care poate fi combătut. Şi tatăl meu credea în tinereţe că generaţia lui va reuşi să pună ţara asta pe picioare. Eu am crezut la fel. Acum văd ce conducători minunaţi avem şi încerc să-mi văd de viaţa mea...
Încerc să muncesc cu profesionalism şi tot mai există unii care se întreabă ce interese ascunse am... Şi atunci mă cuprinde o stare de lehamitudine.
SharpShooter

Post by SharpShooter »

uite un exemplu concret de roman patriot de sezon.....Stefa Hrusca
....mare patriot
Image
..::Guns don't kill people! People kill people!::..
..::One Shot! One Kill!::..
Image
FATHER

Post by FATHER »

SharpShooter wrote:uite un exemplu concret de roman patriot de sezon.....Stefa Hrusca
....mare patriot
Sau noi il bagam in seama doar de Craciun?
Widsith the Wanderer

Post by Widsith the Wanderer »

eu nu am fost nici odata patriot si nici nu cred ca voi fi. poate singurii patrioti sunt aia de la tara care... nu stiu sunt mai speciali si au si o varsta.... cat despre mine de ce sa fiu patriot? pt ca m-am nascut intr-o tara ca din 1945 a fost condusa de slagarnicie (au vrut rusii basarabia le-am dat-o fara sa zicem pas nu ca finlandeziii; am fost singura tara care nu s-a rasculat impotriva comunistilor; am fost prima tara care a semnat cu SUA acel celebru acord cf caruia nu vom preda soldatii sua acuzati de crime de razboi si lista ar putea continua) cand am avut niste oameni mai de doamne ajuta nu am facut nimic pt ei vezi Eliade caruia nu au vrut sa ii prelungeasca bursa in india..... ce am eu in comun cu toti ascultatorii de manele, hotii care fura pe afara tiganii care cersec la stopuri, oamenii care l-au ales pe iliescu in 1992????? nu sunt mandru ca sunt compatriot cu baba leana care ma primeste, in stil traditional cu paine si sare si vine fi-su si ii da in cap si ii fura cele doua gaini bolnave de gripa aviara si eu ajung la post unde jandarmul e beat si ma convinge sa marturisesc cu ajutorul unei prize si instanta ma condamna la 25 de ani de puscarie ......... pt raspandirea de boli periculoase (tocmai m-am intors din china si cu siguranta ca am adus gripa aviara ... in sac).
pt cei imbatati de sunetul dulce al cuvantuluki roman le recomand "in tara magarilor" de stefan zeletin....
cum pot fi mandru ca sunt roman cand tara e condusa de oameni ca...... (puteti sa ii bagati pe toti aici) si noi i-am ales, cand dc vrei sa faci ceva vin peste tine cu spaga si dc nu dai dau ei......
cat despre ZM care zicea ca
Anti românismul văzut pe aici însă e doar o modă, cum sunt şi tricourile cu che ghevara, o încercare de delimitare de ceilalţi şi de o viaţă socială anostă.
nu stiu de unde pana unde viata sociala anosta..... cat despre delimitarea de ceilalti as intreba de care ceilalti? de patrioti? sunt atat de putin incat cred ca as avea mai multe sanse sa fac pe interesantul laudand romania!!!!!
cat despre Horea si ai lui gandeste-te ca revendicarile sociale s-au imbinat fericit cu cele nat!!!!!!!!! dc romanii erau boagati mai exista un Horea???!!! nu stiu de ce dar nu cred!!!
dc as tra la 1900 cred ca as fi patriot pe atunci erau oameni care m-ar fi facut mandru ca sunt roman, dar sunt toti oale si ulcele si altii sa le ia locul nu sunt....
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

N-am înţeles mare lucru, adevărul e că nici nu m-am chinuit prea mult. Horea, americanii torturanţi, jandarmu beat, Eliade în india şi ţiganu care a votat cu iliescu la stopuri, baba leana aviara şi finlandezii. Artă. Am văzut citatul că sigur dădeam back în browser. Vorbeam de românul care se urcă cu halatul lui de revoluţionar văzut pe discovări pe o navetă de lapte la Unirii ca sa smulgă o lacrimă de la trecători cu povestea lui tristă, care aduce în plan personal idealuri, iubire de glie şi alte bălării de cuvinte mari de care a auzit prin filme cu mihai viteazu şi braveheart, nu stie ce-i cu ele dar le respinge oricum pentru că e un rebel nu ca oile slugarnice de lângă el, de a pune viaţa lui de rahat pe seama continentului pe care s-a născut, căruia îi e lene să plece da' îi e lene şi să-i lase pe ceilalţi în pace. Românismul sau anti-românismul nu ţine de foame pentru o călărire de navetă.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Post Reply