daca am AMD64 trebuie sa instalez win pe 64?
Moderator: Moderatori
daca am AMD64 trebuie sa instalez win pe 64?
salut.
am auzit ca daca am AMD64 trebuie sa instalez windows pe 64.
eu sincer nu cred, voi ce spuneti?
am auzit ca daca am AMD64 trebuie sa instalez windows pe 64.
eu sincer nu cred, voi ce spuneti?
Tinand cont ca nici nu exista inca un Windows stabil pe 64 de biti, si ca procesoarele astea au aparut cu mult timp inainte sa apara Windows pe 64 de biti, iti spun ca ai dreptate sa nu crezi ce ai auzit. Surpriza o fi ptr unii
dar aceste procesoare merg foarte bine pe un Windows normal asa ca poti sa cumperi linistit unul. 

Avand in vedere ca procesoarele AMD pe 64 bit lucreaza la fel de bine si cu instructiuni pe 32 bit si ca ca sunt foarte putine programe care au facut trecerea pe 64 bit, nu e inca necesar sa ai si un mediu Windows pe 64 bits (mai ales ca acesta inca nu este finisat) 

.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Asta ce e?[Merced] wrote:Tinand cont ca nici nu exista inca un Windows stabil pe 64 de biti
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6837102034
Windows stabil nu gasesti nici pe 32 Biti,...cuvintele stabil si windows nu au ce cauta in aceasi propozitie,...sunt deja versiuni oficiale si merge mai bine ca cel pe 32 Biti, dupa spusele altora, pe systeme cu procesor pe 64 Biti,...cea mai mare problema legata de acest S.O. este lipsa anumitor sofuturi precum si drivere necesare pentru anumite produse,..mai multe detalii gasesti aici: http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=41788
Cut the crap, Windows-ul nu crapa de unul singur, are nevoie de utilizator. A, ca e mai manipulabil decat Linuxuri in sine in a crapa, e alta discutie. Dar cu pretul catorva ore pe luna de mantenanta, nu ai probleme o jumtate de an. Dar daca ai mania umblatului pe situri cu xxx, cu antivirus prost, instalat antivirus bun, sters ce prins sub mana, umblat in registrii, fara defragmentare, instalat programe care de care mai inteligente si apoi "de ce nu merge". Sa fim seriosi.Alante wrote:Windows stabil nu gasesti nici pe 32 Biti,...cuvintele stabil si windows nu au ce cauta in aceasi propozitie,...sunt deja versiuni oficiale si merge mai bine ca cel pe 32 Biti, dupa spusele altora, pe systeme cu procesor pe 64 Biti,...cea mai mare problema legata de acest S.O. este lipsa anumitor sofuturi precum si drivere necesare pentru anumite produse
Si ca sa fiu si ontopic, desi o sa repet ce-au zis unii, AMD64 merge foarte bine pe orice OS cu instructiuni pe 32 de biti. Cu toate astea este recomandat XP SP2. (dintre Windows-uri)
1 1 was 1 racehorse. 2 2 was 1 2. 1 1 1 1 race 2 day. 2 2 1 1 2.
Raven wrote:Cut the crap, Windows-ul nu crapa de unul singur, are nevoie de utilizator. A, ca e mai manipulabil decat Linuxuri in sine in a crapa, e alta discutie. Dar cu pretul catorva ore pe luna de mantenanta, nu ai probleme o jumtate de an. Dar daca ai mania umblatului pe situri cu xxx, cu antivirus prost, instalat antivirus bun, sters ce prins sub mana, umblat in registrii, fara defragmentare, instalat programe care de care mai inteligente si apoi "de ce nu merge". Sa fim seriosi.Alante wrote:Windows stabil nu gasesti nici pe 32 Biti,...cuvintele stabil si windows nu au ce cauta in aceasi propozitie,...sunt deja versiuni oficiale si merge mai bine ca cel pe 32 Biti, dupa spusele altora, pe systeme cu procesor pe 64 Biti,...cea mai mare problema legata de acest S.O. este lipsa anumitor sofuturi precum si drivere necesare pentru anumite produse
Si ca sa fiu si ontopic, desi o sa repet ce-au zis unii, AMD64 merge foarte bine pe orice OS cu instructiuni pe 32 de biti. Cu toate astea este recomandat XP SP2. (dintre Windows-uri)
...crede-ma stiu sa-l mentin,..daca l-as folosi ca Home-user (Multimedia/Games) nu ar fi nici o problema,..ar avea nevoie nevoie de o reinstalare odata la 10 ani,...dar cum testez multe softuri (peste 100 lunar) odata la 5 luni ar fi indicat un reinstal,...

- RIP-Toranagah
- RIP
De ce nu un Norton Ghost ? Faci o copie de siguranta in cinci minute, testezi cele o suta de softuri, apoi inca cinci minute Ghost, si esti tot acolo, de unde ai plecat. Eu asa procedez de obiceiAlante wrote:...dar cum testez multe softuri (peste 100 lunar) odata la 5 luni ar fi indicat un reinstal,...

Se pare ca nu asa de bine daca te tot plangi de stabilitatea lui.Alante wrote:...crede-ma stiu sa-l mentin,..

Alante wrote: daca l-as folosi ca Home-user (Multimedia/Games) nu ar fi nici o problema,..ar avea nevoie nevoie de o reinstalare odata la 10 ani,...dar cum testez multe softuri (peste 100 lunar) odata la 5 luni ar fi indicat un reinstal,...
Dupa cum spuneam...se pare ca "intretinerea ta" se rezuma la reinstalare. Ceea ce zice Raven se pare ca sunt lucruri straine tie.
Am un PII@433 ce ruleaza Windows 98 SE din 2000 si merge si acum ca-n prima zi. Pe rabla asta (Athlon 2500+, 512 MB RAM, ATi Radeon 7500) am instalat Windows Server 2003 care ruleaza non-stop de un an jumate cu reinstalari de programe la greu in fiecare zi si d-aia tot merge brici.

Learn things the hard way and you'll never forget 'em, learn things the easy way and you'll forget 'em in a minute!
- RIP-Toranagah
- RIP
Corect, chiar ma pregateam pentru scoala
On topic: gyf_025, un sistem de calcul este pe 64 biti, cand toate componentele (hardware, sistemul de operare, respectiv programele folosite) sunt pe 64 biti. Aceste sisteme vor arata adevarata lor putere peste cativa ani buni, parerea mea. Pana atunci, pot fi folosite linistit cu sistemele de operare, respectiv cu programele existente (asa au fost proiectate, din motive de compatibilitate).

On topic: gyf_025, un sistem de calcul este pe 64 biti, cand toate componentele (hardware, sistemul de operare, respectiv programele folosite) sunt pe 64 biti. Aceste sisteme vor arata adevarata lor putere peste cativa ani buni, parerea mea. Pana atunci, pot fi folosite linistit cu sistemele de operare, respectiv cu programele existente (asa au fost proiectate, din motive de compatibilitate).