Ajutor pierdere fisiere boot !!!

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

Post Reply
LynxyGabe

Ajutor pierdere fisiere boot !!!

Post by LynxyGabe »

Sal,

Am si eu o problema..cam bizara...... :sad1:
Am un sistem format in mare din o pl. baza DFI NF$-ultra INFINITY, un proc A64 Venice>3000+, pl video Gigabyte Gf 6600GT(500/1000), DDR 512 Geil-value-cl2.5...si un HDD(amarât) Maxtor D.M+ (40Gb), Sursa Antec SmartP 2.0 SP-500W.
Ok, mi-am luat de curand componentele de mai sus (in afara de hdd si DDR) si dupa ce pun Win XP-prof cu SP2 si instalez programele si driverele de trebuinta, dau un restart....intru prin bios...schimb cate ceva (ex:spread Spectrum>la proc.., Enable/disable SMART la hdd....etc.), scot un modul de memo mai vechi(256Mb-pc2700). Dupa Power-ON >>surprizaaaa: un mesaj inainte de boot-ul priopriuzis la HDD de genul :file NTLtD (sau ceva cu NTL_ _)... is missing please insert disk ......! (...WIN-ul e duuusssss! [smilie=Nice-try.gif] #-o )
Totul ok....pun in cd-rom cd-ul cu win si ...dau repair...dar ..cand mai sunt aproape 13min din install/repair ... 8-[ [smilie=Furious.gif] [smilie=Dunno.gif] se reseteaza ("win install is restarting") ....si dupa restart...incepe iar instalarea/repair-ul WIN....de la capat (si dupa asta la fel..13min> restart [smilie=Shocked2.gif] [smilie=Sign-Shithappens.gif] [smilie=Thud.gif] )..pana la urma ....dau install prin inlocuirea tuturor folderelor din win (ASA MERGE... [smilie=Yes!.gif] )

Toate bune si frumoase ...pana cand...ma mananca prin.... :scratch: si... mai conectez un ventilator pe pl. baza(comp oprit!), mai Intru prin bios... Povestea...se repeta> win >gone> fresh Win install ... :sad1:

Acum....problema....e...ca...mi se pare ca pl.de baza merge f. bine...dar nu stiu ce e cu HDD-ul (apropo>l-am scanat de bad-uri si NU are!) ....nu stiu care ar fi problema
Am auzit de la nishte amici ca povestea ar fi cu HDD-ul....pt ca trebuie formatat full (AM UITAT SA PRECIZEZ CA HDD-UL ERA PARTITIONAT>tot cu Win-ul ...si pe una din partitii aveam niste date>fisiere,directoare..etc. >MAI INAINTE DE SCHIMBAREA CONFIG SISTEM cu A64 )

...astept ceva raspunsuri...

Multumesc anticipat !!
Alante

Post by Alante »

....nu trebuie Formatat decat partitia unde instalezi S.O.,...nu-ti recomand Repair mai bine dai un Clean instal,..lasa BIOSUL pe default daca nu sti sigur ce face fiecare functie (mai ales la DFI),...un update de Bios nu strica (intra pe situl oficial si vezi pe forumu sa nu fie ceva probleme cu ultimul Bios).
LynxyGabe

Post by LynxyGabe »

Da, am formatat partitia pe care am instalat.....si am dat "clean" instal...dar tot asa se comporta.
Alante

Post by Alante »

...sigur nu ai umblat in BIOS la anumite functii?... am si eu amic la care i-am recomandat un DFi NF4Ultra-D si pana nu i-am pus parola pe Bios in fiecare saptamana aveam treaba cu el,...

..update la Bios ai facut?

...a si sa nu uit placile DFI sunt foarte pretentioase cand vine vorba de memorii,...HDD-ul poti sa-l lasi deoparte te pot asigura ca ca daca nu are baduri sau cabluri intrerupte nu ele e problema,....recent am observat ca ai memorii Geil Value,...inceara cu alt set de memorii,..dar vezi sa fie 100% compatibile cu placa te de baza,....(you had to go 4 DFI didn't U?):)
LynxyGabe

Post by LynxyGabe »

ok.....Da...trebuia DFI :) ....mere f bine...in afara de problema asta....Multam !!
Post Reply