Ghidul Retelelor Locale Romanesti: Informatii si Discutii

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

andrei

Post by andrei »

emarius89 wrote:Silent, doar daca ai o fibra NUMAI pt tine ai putea avea vitezele alea... si daca ai, da detalii referitoare la pret :)
Astea sunt vitezele în timpul zilei şi noaptea, fac testul la orice oră, în afară de seara, când merge penibil, ca un dial-up :| deci se compensează... Plătesc 1.200.000 lunar, 3 abonamente.

work harder
Andrew

Post by Andrew »

Stie cineva de o retea pe la Gara de Nord, mai precis pe Bulevardul Dinicu Golescu?
Image
korggis

Post by korggis »

Stie cineva cam ce retea se afla prin zona Obor (pe linga Gima) ???
Inzona este RDS insa vreau sa stiu si optiunile daca se poate si daca sint ...
Thx !
Join us on #xpc ! NEW : #xtrempc
If you are going through hell, keep going. - W Churchill
cristi_TNT

Post by cristi_TNT »

korggis intra pe http://www.interlan.ro
gasesti "asociatia obor network" pe scurt AON ia un telefon ceva si suna-i,le merge foarte bine netul si metro,si fiind si eu in interlan o sa avem legatura 10 MB/s lejer
Toshiba A100-599/C2D 7200/2GB ram/160GB hdd/7600Go perfect for Battlefield 2
Necrosero

Post by Necrosero »

Sunt in Salajan (Macarale) si sunt la o firma, cu contract si toate alea, Mathusallem. La 400 000 pe luna ofera fibra, nu prea pica, iar viteza e chiar ok. Au peering mai cu toate retelele. O afacere buna.
balki

Post by balki »

a auzit cineva de RWW ? am vazut pe un bloc in rahova un afis portocaliu pe care scria ceva de genul "acest bloc va fi legat la internet prin RWW" si dadea situl rww.ro (care e in constructie) si unde era nr de tel era rupt. Sau stie cineva vreo retea cu net, care sa mearga bine, prin zona rahova (spatele liceului Bolintineanu)?
multam
andrei

Post by andrei »

Renunţat la CZone, se mişcă super aiurea de fapt. Şi plăteam penibil de mult, sunt vărzari, vor abonament pe fiecare comp din casă. Înapoi la reţeaua locală de 512k şi 400.000 Rol :) bună şi aia.

work harder
korggis

Post by korggis »

cristi_TNT wrote:korggis intra pe http://www.interlan.ro
gasesti "asociatia obor network" pe scurt AON ia un telefon ceva si suna-i,le merge foarte bine netul si metro,si fiind si eu in interlan o sa avem legatura 10 MB/s lejer
Mersi ! Oricum imi pun de la RDS pentru ca imi trebuie telefonul ... Insa sa vad cum o sa stau si cu finantele si poate ma bag si in reteaua asta cu un abonament ceva mai mic :) ...
O sa trec azi pe la ei sa vad ce si cum e treaba ...
whiskey

Post by whiskey »

Stie careva vreun ISP prin Militari ? (pe Orsova - parca asa ii zice) Mi-a zis un copil de RDS, exact ce aveam si acasa (256 kbps, 4GB, 30 lei), dar poate e vreun altul mai bun. Si ieftin, pentru bugetul normal al unui student relativ normal :tongue3:
korggis

Post by korggis »

Din nou eu ... :D
In Drumul Taberei pe mai noul bv 1Mai (fosta Compozitorilor cred ) pe la restaurant Primaverii (??) este ceva ? ...
Vazusem pe prima pagina ceva de Deck Net or something, dar fara date de contact...
De fapt orice ... :)

ps: si in continuare evitati RDS :D .. Greu se mai misca :( ...
silver8164

Post by silver8164 »

Am o intrebare pentru posesorii de abonament de la RDS, (mai exact un cable link, nu abonament bussiness) cat de stabil este? va pica des?
Si a doua intrebare -> Daca aveti de exemplu abonament de 256k, care este rata de transfer medie pentru extern? sunt curios in special intre orele 18-24. mersi
in cautarea zilei de 48 de ore
Remus

Post by Remus »

->70-80 de calculatoare
->acces la reţea gratuit
->abomanent internet: 400.000 pt 80kbps, 32kbps garantat (parcă aşa era ultima dată [smilie=maniac.gif] )
->netul vine prin... printr-o antena radio, de la un reprezentatnt local al RDS
ps: Slobozia, Ialomiţa
Phenom 940@3.6GHz/Mugen 2/2x2GB DDR1066 6-6-6-22/Gigabyte MA790GP-DS4H/WD Raptor 74GB ADFD/CoolerMaster Centurion 590/Sirtec 500W
MikeEL

Post by MikeEL »

s|lent wrote:Am instalat azi CZONE, am semnat 3 contracte, ei au nevoie de câte un contract pt fiecare comp din casă.. ceea ce sucks, dar check this out:

Vitezele sunt cel puţin impresionante imo:

Image

Image

Image

Image

Mda, rămâne acum de văzut cum e cu stabilitatea conexiunii, aia care doare cel mai tare. Viteza nu mă încălzeşte cu nimic.

Da.. chiar nu va datzi seama de ce va dau asa testele astea?!
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Mesterul Manole, Ruby Tuesday, langa Piata Alba Iulia? De curiozitate, RDS merge destul de stabil acum.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
Morrison

Post by Morrison »

korggis wrote:Din nou eu ... :D
In Drumul Taberei pe mai noul bv 1Mai (fosta Compozitorilor cred ) pe la restaurant Primaverii (??) este ceva ? ...
Vazusem pe prima pagina ceva de Deck Net or something, dar fara date de contact...
Am fost io la Deck Net, si sant niste amarati care au sediul in cladirea Tricodava, la etajul 2 si 7. Am fost acolo sa cer informatii, si la cum au vorbit panaramele alea de acolo... am renuntat. Pentru cei din Drumu Taberei si Ghencea, recomand cu caldura Asociatia Millenium IT. Instalare: 40 RON, abonament lunar 40 RON; retea cu vro 5000 de oameni, viteza in retea in medie cam 5mb/s, metropolitan destul de des trece de 2-3mb/s, si extern la fel destul de des trece de 1mb/s. Suport tehnic excelent, vin la tine acasa sa iti ia banii, te suna ei cand au probleme, etc... eu mi-am pus decurand... si pot sa zic ca sunt foarte multumit [smilie=Victory.gif] .
Grupul utilizatorilor seriosi de Instant Messaging saluta Google Talk
http://www.google.com/talk
wall

Are idee cineva de vreun provider in Pipera?

Post by wall »

M-am mutat acolo si nu am net, nu cablu, nu telefon....exista vreun provider in zona asta? Daca nu prin modem radio merită sa bag net? Cam ce viteze as avea? Multumesc
Rasnita mea se compune din: AMD64 3000+Venice; Gigabyte k8nf-9; 2x 512Mb Geil; Albatron 6600 256MB; WD 200 JD
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

Am înţeles că ar fi RDS pe la un complex de vile de pe Iancu Nicolae, parca Buterfly îi zicea.
Ar mai fi şi Astral prin zonă, am un prieten care stă acolo aproape de La Fourmi şi are cablu de la Astral(de fapt se pare că Astral a achiziţionat compania de cablu de acolo).
Telefon ştiu că e prin centrala connex, nici nu se pune problema de dial-up, dar oricum sunt sigur că vrei ceva mai bun.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
korggis

Post by korggis »

Morrison wrote:
korggis wrote:Din nou eu ... :D
Am fost io la Deck Net, si sant niste amarati care au sediul in cladirea Tricodava, la etajul 2 si 7. Am fost acolo sa cer informatii, si la cum au vorbit panaramele alea de acolo... am renuntat. Pentru cei din Drumu Taberei si Ghencea, recomand cu caldura Asociatia Millenium IT. Instalare: 40 RON, abonament lunar 40 RON; retea cu vro 5000 de oameni, viteza in retea in medie cam 5mb/s, metropolitan destul de des trece de 2-3mb/s, si extern la fel destul de des trece de 1mb/s. Suport tehnic excelent, vin la tine acasa sa iti ia banii, te suna ei cand au probleme, etc... eu mi-am pus decurand... si pot sa zic ca sunt foarte multumit [smilie=Victory.gif] .
Personal mi s-au parut destul de seriosi oamenii .. M-au sunat si mi-au zis clar ce si cit imi ofera..
Cit despre MIT ce pot sa spun ? .. Par OK la oferta ... Insa mi-a placut ca mi-a spus clar ca seara sau in weekend o sa mearga prost (la optiunea de abonament pe care o alesesem eu ).. Plus taxa de instalare mi se pare cam mare si cablul UTP vindut cu 10000 lei/m [smilie=Nice-try.gif] ... Insa si ei au revenit cu un telefon pentru a ma informa cit ma costa toata beleaua asta ...
Pina la urma persoana pentru care ma interesam a ales oferta ZAPP si pot sa pun ca merita ...
wall

Post by wall »

cat costa pe Zapp?
Rasnita mea se compune din: AMD64 3000+Venice; Gigabyte k8nf-9; 2x 512Mb Geil; Albatron 6600 256MB; WD 200 JD
korggis

Post by korggis »

Trei abonamente tip Zapp Internet Express (cu taxare per unitate de timp si nu date transferate )
5 ore/luna + modem 59$ (???) la un abonament de 9$/luna +12 ore bonus
15 ore/luna + 39$ modem la un abonament de 19$/luna +24 ore bonus
100 ore/luna +39 $ modem la un abonament de 39$/luna +niste ore bonus (nu mai stiu cit) .
La viteza sta super bine... Chiar merge cu 60-80 KB/s ... Ceea ce e super de ajuns cam pentru orice activitate umana :D ...
later edit : 2 centi /min pentru depasiri (la cele de 19$ i 39$), 2.5 centi/min (pentru cel de 9$)
Last edited by korggis on Wed Nov 30, 2005 3:10 pm, edited 2 times in total.
smart.1

Post by smart.1 »

stie cineva vreo retea pe linga cimpia libertatii (parc titan, stad national)? din decembrie ma mut acolo si ma intereseaza...
MariusStuparu.com | Twitter: marius_stuparu | Facebook: mstuparu
Coke

Post by Coke »

smart.1 eu stau pe Campia Libertatii.Sunt la OpenNetwork.Netul merge destul de bine,desi mai sunt caderi (nu foarte dese). http://www.opennetwork.ro
Ionut_xx_

Retea pe Grivita-1Mai?

Post by Ionut_xx_ »

Stau la o statie de Piata Chibrit intre bulevardul 1 Mai si Grivita si as vrea sa stiu ce retele sunt prin zona!?
Este cineva in vreo retea prin zona, cam ce preturi sunt si ce viteze?
Guest

Post by Guest »

FDX situat in cartierele Tei,Colentina,Mosilor,Stefan cel Mare(nu stiu cum acopera toate aceste zone pt ca sunt si alte retele in zonele acelea) 10 euro (tva inclus) pt 128k navigat dar nu e limitat dawnload-ul pe intern merge bine pe extern aiurea aprox 60k maxim am prins 450k dar foarte rar retea de 1000 calculatoare(cred) care merge cu o medie de 5mb,se poate si fibra optica si wireless, serviciu de relatii cu publicul cam prost,cu unele probleme la mine pe strada(chiar mai multe)
papa_ioan

Post by papa_ioan »

In zona Camil Ressu - Fizicienilor exista vreo retea?
"From all the things I lost, I miss my mind the most!!!"
Ozzy Osbourne
andrei

Post by andrei »

Pe Şoseaua Pantelimon există vreo reţea? Nr 113 parcă, am un prieten acolo.

work harder
vladtz22

Post by vladtz22 »

slim-shady wrote:retea de circa 100 de oameni , 10 blocuri , 23 de switchuri (4 switchuri de de 16 porturi, restul de 8) in curs de modificare a structurii ,
2-a servere :,
1.unu cu banda de 256kb (negarantat dar cu urcare seara in 380kb->provider netmagnet )
2. si unu de 32/256kb (viteza medie de 128kb ziua -> 240kb seara, ca informatie secreta suntem o retea si o firma pe banda asta deocamdata deci e un fel de 128/256kb-provider .... la fel)
Promotional primesc doar eu care am un abonament (ca si admin 512kb printr-un proxy doar noaptea dar si ziua merge relativ bine ca si banda suplimentara)
Pretul ? =cam in jur de 350usd + Tva de toti , contracte individuale cu firma restul ,adminii, primesc gratuit internet
Locatie Cluj-Napoca , Zorilor

Urmeaza sa ne unim cu o retea de vreo 70 de indivizi care au un abonament de astral si urmarim sa ne unim wireless cu o retea de 600 de indivizi (locatia ... capatul celalalt al cartierului)
Din intaplare am dat peste acest topic.
Domnule Slim nu stiu de unde ai aceasta informatie dar te rog nu da informati false.Dami voie sa iti ofer informatia corecta.

O mica prezentare:

Reteaua de acces NetMagnet acopera toate cartierele orasului Cluj-Napoca fiind compusa din retele hibrid (fibra optica / cablu ethernet sau wi-fi / cablu ethernet). Viteza de transfer in reteaua metropolitana NetMagnet poate atinge 100Mbps, traficul intre clienti fiind nelimitat.
NetMagnet ofera acces in retelele altor furnizori de servicii identice din Cluj-Napoca la viteze superioare vitezei de acces internet.

Rezidential oferim doua tipuri de abonamente:

NetMagnet 256

Abonament destinat persoanelor fizice. Recomandat clientilor cu un consum de date lunar relativ redus (vizualizare site-uri web, aplicatii chat, download-uri sporadice). Ofera o conexiune permanenta spre internet la o viteza de maxim 256kbps si acces in reteaua metropolitana la viteze superioare. De asemenea, este posibil ca viteza de transfer spre/dinspre anumiti furnizori locali de servicii identice sa aiba frecvent valori peste cea specificata anterior.

Abonamentul include:
- o adresa e-mail nume@netmagnet.ro devirusata automat accesibila prin pop3/imap (Outlook Express) sau webmail
- posibilitatea de a gazdui un site web de forma http://netmagnet.ro/nume de maxim 10MB
- suport tehnic on-line si off-line

Cost abonament:
7 Euro

Taxa instalare:
18 Euro

Preturile nu includ TVA

NetMagnet 512

Abonament destinat persoanelor fizice. Destinat acelor clienti care doresc o conexiune internet cu viteza ridicata pentru a accesa orice resurse in timpul cel mai scurt. Ofera o conexiune permanenta spre internet la o viteza de maxim 512kbps si acces in reteaua metropolitana la viteze superioare. De asemenea, este posibil ca viteza de transfer spre/dinspre anumiti furnizori locali de servicii identice sa aiba frecvent valori peste cea specificata anterior.

Abonamentul include:
- o adresa e-mail nume@netmagnet.ro devirusata automat accesibila prin pop3/imap (Outlook Express) sau webmail
- posibilitatea de a gazdui un site web de forma http://netmagnet.ro/nume de maxim 10MB
- suport tehnic on-line si off-line

Cost abonament:
12,5 Euro

Taxa instalare:
18 Euro

Preturile nu includ TVA

Netmagnet mai ofer si servici de :

Broadband
Gazduire

Alte servici disponibile sunt

WebMail - acces la adresele dumneavoastra e-mail prin interfata web, accesibila prin orice conexiune internet (http://mail.netmagnet.ro)
DC++ - aplicatie de chat si sharing de resurse (dc.netmagnet.ro)
Server de jocuri on-line :
Counter Strike -> cs.netmagnet.ro:27015
Warcraft 3, Broodwar -> games.netmagnet.ro
Forum de discutii - spune parerea ta aici. Ceilalti au facut-o deja (http://forum.netmagnet.ro)
FTP - acces permanent la resurse (ftp://netmagnet.ro)

Contact NetMagnet

http://www.NetMagnet.ro

Sediu:
Strada Dambovitei nr 77, Cluj-Napoca, Romania
(linga Expo Transilvania, in cladirea IMSAT)
cod postal 400584

Telefon/Fax Romtelecom: 0264-419537
Telefon RDS: 0364-401038

E-mail:
suport@netmagnet.ro

On-line
Yahoo Messenger: netmagnet_asistenta@yahoo.com
MSN Messenger: netmagnet_asistenta@hotmail.com
Andrew

Post by Andrew »

Pentru cei din zona Garii de Nord intrati aici.
Image
Cavalary

Post by Cavalary »

Coke, da detalii cu ce ofera Open ca pe site-ul lor nu vad nimic, doar zic de servicii oferite firmelor si chestii d-astea... Si orice alte idei de retele care ajung in zona (eu-s pe la intersectia Campia Libertatii cu Pictor Gh. Petrascu) sunt binevenite... Daca tot a trebuit sa ma intorc aici fara voia mea, macar net ca lumea sa am...
Acuma cica as fi pe A&S Network, un abonament de 11 euro / luna cica pt. 16k garantat si 10 Mb metropolitan / 256k extern maxim... Am facut destule teste si ieri si azi si invariabil 124-125k la orice ora, pare a vrea sa spuna 128. Dar problema mare e ca o data la 20-30 min ziua si cam din 5 in 5 min seara/noaptea imi zice ca-i cablul deconectat pt. o secunda, dupa aia isi revine... La browsing e doar enervant, da' daca as incerca sa joc ceva on-line as fi mai mult deconectat decat conectat din cauza asta, asa ca nu merge, habar n-am ce-au... Si mai sunt si momente cand pica de tot...

Dar pt. cei din Iasi, am stat 2 ani jumate pe Sos. Nicolina, pe langa catedrala catolica si va recomand LinkExplore daca sunteti pe acolo (sau pe oriunde altundeva mai au acoperire). Au avut o perioada lunga cu probleme dar si cand au trecut peste chiar a meritat, acum aveam 2 linii de 256k (separat browsing si download, sa nu te incetineasca daca tragi ceva) care de luni bune nu le-am mai vazut trecand sub 200k indiferent de ora, iar noaptea daca ai noroc poti prinde si peste 500k, si reteaua metropolitana e formata din vreo 6 (parca?) retele legate intre ele, cei de acolo cred ca stiu despre ce vorbesc, si hub-ul de DC facut pt. grupul asta e aur curat, la orele de varf se ajunge la mult peste 1000 de persoane si peste 30 Tb total share, si tot creste, toate astea la 60 de lei pe luna.
"We're all humans", let's try to be more
"When you fall off a mountain you might as well try to fly, you've got nothing to lose..."
CubeKD

Post by CubeKD »

Aveti la cunostinta de o retea in zona Baba Novac (in spatele spitalului Victor Babes), pe langa sectia 12 si pana la str. Sapte drumuri? [smilie=Respect.gif]

Care este zona de acoperire a retelei Open Network si daca sunteti clienti, ce servicii ofera si care este calitatea retelei. Este mai importanta opinia voastra ca utilizatori decat cea oficiala oferita de ei. :thumbleft:

Ma refer la aceasta retea: http://www.open-network.ro/
MB

Post by MB »

Salve, stie cineva ce retele sunt in Militari - Aleea Dreptatii, in afara de RCS? Sunt interesat sa stiu ce teava si la ce bani. 10x
Asezerul1

Salutare

Post by Asezerul1 »

cum fac sa impart o conexiune la net printr`un calc cu 2 placi de retea ... am retea intre ele , dar netul nu merge , oare de ce? , thanx
aannaa07

Post by aannaa07 »

Cine stie ce retele sunt in Ghencea? Mai exact in Prelungirea Ghencea. M-am uitat deja pe site-ul cu lista de retele, dar acolo este trecuta o singura retea ale carei info nu au mai fost actualizate din 2004. THX
ZAMBESTE, MAINE POATE FI MAI RAU !
sebastep

Post by sebastep »

Imi poate spune cineva ce retele activeaza in zona Pantelimon
str. delfinului nr.1?
Viteze si tarif...
10q
pe retele.net imi apar Fornixnet si Synco - le cunoaste cineva?
DFI NF4 Ultra Infinity / AMD Athlon64 4600+ / WD2000JD + WD2000JS/ Corsair TWINX2048-3200C2PT DDR400 / WinFast Leadtek PX8800 GTS TDH 640MB / DVDRW LG GSA-4163B / Chieftec LBX-02B-B-SL/420DF / Leadtek Winfast 2000 XP Expert/ Enermax ELT500AWT
Guest

Post by Guest »

locuieste cineva la sfantu gheorghe (judetul Covasna)? va rog spuneti retele la sfantu la care pot conecta (strada Daczo)
acidmelt

giurgiului

Post by acidmelt »

stie cineva vreo retea care sa ajunga pe la drumul gazarului?
mai exact pe aleea podul giurgiului

edit: sunt curios daca am postat eu aici din greseala sau daca am facut un thread nou si mi-a fost mutat aici de catre moderatori. daca am postat eu si nu e nici o problema as vrea sa fac un thread nou.
Last edited by acidmelt on Sat Sep 02, 2006 5:18 pm, edited 1 time in total.
boto

Post by boto »

CAUT in Ploiesti,mai exact in Centru,langa Hale si Palatul Culturii,daca stie cineva de vreo retea,va rog sa-mi ziceti,chiar daca inca nu s-a facut,sa stiu ptr viitor macar.
Oricum nu pot sa ma conectez pana la anu prin mai ptr ca am contract cu UPC pana atunci din pacate,dar dupa aia.... :laughing6: :laughing6: :laughing6:
"You're going to burn in a very special level of Hell. A level they reserve for child molesters... and people who talk at the theater."
duke

Post by duke »

HELP! Vreau si eu internet !!! Str. spatarului numarul 1, bl. 1, sector 2 (pe langa armeneasca) Bucuresti. Va rog niste numerde tel pe pm oferte etc. Va multumesc!
Sunt unic......... la fel ca toti ceilalti.....
vlad.turbuleasa

Post by vlad.turbuleasa »

Fratilor revin cu un post aici si va zic ca mi-am facut propria firma cei din IQ-NET nu erau prea "seriosi" ...si am divortat in luna martie de tot!...Acuma am firma si reteaua se numeste NETCESITY Baia Sprie cine ...oferim viteze de pana la 1 Mbps ! suntem aproximativ 60 de useri 2 retele legate wireless intre ele cu un bridge wireles stabil de aproximativ 8-10 Mbps ! Preturi ff mici si super beton !
My Computer !
duke

Post by duke »

am postat pe forum si degeaba ... nu m-a ajutat nimeni ... fratilor cei care vor net acasa si nu stiu cine se afla in zona lor sa intre pe http://www.interlan.ro / membrii si sunt aproape toti acolo. Cheers!
Sunt unic......... la fel ca toti ceilalti.....
Post Reply