celeron vs sempron

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Post Reply
bmf

celeron vs sempron

Post by bmf »

nu vreau sa incep un flame sau ceva de genu imi trebuie cateva pareri plsssss
un prieten ma intrebat ce ar fin mai bine sa cumpere de 5 mil in care intra procesor + placa de baza, dar de care????????
intel sau amd?????
un celeron la 2.533 ii 2.7 mil (socket 775)
placa de baza asus P5V800-MX 2.3 mil (socket 775) daca stitzi una mai buna va rog sa imi spunetzi nu prea sunt fan intel, am dat doar un exemplu, desigur sa nu depaseasca 2,5-2,6 mil.
un sempron 2800+ 64 bit ii 2,7 mil
o placa asus K8N ii 2,5 mil (socket 754)

care ii mai bun din punct de vedere raport performanta pretz???????
in jocuri care sa descurca mai bine ?????
in windows???????
office??????
orice....... :d

am vazut aici un topic in care cineva cu un procesor celeron de la 2,667 a ajuns prin overclock la 4 ghz [smilie=maniac.gif] =P~ in cazul asta merita celeronul ??????? se vor simtii acei 4 ghz ????? ar trebuii, nu???????

sempronul cat duce maxim???????? #-o ii depasit de celeron in cazul in care celeronul are o frecventa sa zicem de 3,5 nu chiar 4????????
pls pareri.................. :occasion5:
Partal Gabriel

Post by Partal Gabriel »

Sempron 100%-cel mai bun raport c/p....celeronu e varza in jocuri si nu numai si are si un pret #-o
It is not the light, it is the darkness that blinds you.
tty

Post by tty »

Gogule ... putini sunt cei care iti pot da un raspuns concret, mai exact e nevoie de cineva care are acel celeron la 4GHz sau acel Sempron la xxxx+ .... ori amandoua.
In jocuri eu nu te pot ajuta decat eventual cu un 3DMark in cazul in care e relevanta o placa Ati 9550 (eu nu ma joc asa mult).
Alte aplicatii, poti considera PC Mark 05 pentru general.

Deci astept aici pe cineva cu Sempron 2800+ cu OC sau fara sa vedem ce diferenta e intre el si un celeron urcat la 4GHz pe aer, ca banuiesc ca omul nu are bani de WC sau mai stiu eu ce.

Intre timp poti verifica topicul cu scoruri PC_Mark, ca sa-ti faci o idee.

Restul care vorbesc doar din auzite sa se abtina.
bmf

Post by bmf »

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=50158 am gasit asta in sectiunea de overclock. 4,6 ghz.......... [smilie=maniac.gif] :blob7: =D>
maselutza da-mi niste detalii, ai lasat procesorul tot timpul asa?????
se simte diferenta ??????
temperaturi, voltaje??????
plsssssss :occasion5:
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Trebuie să spun de la la început că sistemul de răcire este phase-change, -20~-6°C, în nici un caz pentru 24/24.
Aia e frecvenţa maximă la care am putut să o validez la momentul ăla, frecvenţa maximă pentru bench-uri, fără vreun mod pe placă este pe la 4.4~4.5GHz cu vCore 1.6~1.65, dar sigur merge mai mult. N-am testat prea mult că am trimis placa la modat dar în testele pe care le-am făcut am scos mai bine decât vechiul A64 ClawHammer la 2.3GHz, sigur, înafară de sPi :d. Am ieşit chiar bine pentru un proc de 220 lei.
Dacă cineva cu un Sempron capabil este dispus la un set de teste în paralel, chiar şi pe aer, sunt şi eu dispus pentru o comparatie, indiferent de rezultate, măcar pentru educarea bivolilor care aruncă bălării pe forum.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Ce scor ai obtiniut si in ce benchuri cu acest sistem??Aici ma refer la teste de procesor/memorie.Deoarece nu am o placa video potenta.Sa vad si eu ma bag la un concurs cu Sempy.
bmf

Post by bmf »

deci sa inteleg ca un celeron ar putea rula la 3.5 ghz sau chiar 4 ghz stabil 24/24 (cu o racire pe aer ca nu cred ca se va complica cu altceva) ??????
nushh eu zic ca merită desi am o retiner nush de ce ........... :-~
ii cineva cu un sempron 754 sa imi spuna de ce ii instare sa fac comparatie
bench-uri, 3d mark orice.........
crazas1950

Post by crazas1950 »

eu am sempron 2800+ si l-am ovk ca si sempron 3400+(temperatura max cu cooler box a fost de 31grade) pe o asus k8n si pot sa spun ca merge bine in jocuri (FEAR,nfsmw,cod2 etc).am placa video leadtek 6200(modata in 6600)

PS procesorul mai merge overclockat dar am zis sa nu il fortez inca pt ca nu vad rostul.celeron am vrut si eu sa iau dar am vazut ca in jocuri si dus la 4ghz tot nu face fata +ca se incinge ca dreaq+ca trebuie sursa potenta [smilie=Respect.gif]

vezi poate te lamureste toms hardware(fan intel apropo)http://www17.tomshardware.com/cpu/20051 ... tml#opengl
tty

Post by tty »

crazas ia fa un 3dmark cu el si spune cat iti da la cpu score.
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Pe mine ma tine orice bench care testeaza procesorul(eventual memoria) cu sempron 2600+@ 2589 mhz @1.5v.Si asta datorita faptului ca placa video este nashpa.Urmeaza sa mai produc o sursa si cateva rezistente variabile si ma tine sa ma trantesc cu Zana Maseluta.Si spun astea deoarece calculatorul booteza pana pe la vreo 2690mhz dar nu e stabil.Si daca as ridica voltajul pana pe la vreo 1.7 as putea ajunge pe la vreao 2800mhz ma gandesc(pe aer).Oricum sunt curios cat a scos zana in spi si alte benchuri.
tty

Post by tty »

Da problema e ca nu multe semproane urca asa sus pe cand celeroane toate sunt E stepping (LGA) si ai minim 3.7-3.8 pe aer.
Ca exemplu al meu la 4GHz si un Ati9550 amarat la 380/500 scoate 13mii+ in 3DMark01. In PCMark 05 vreo 3400.
Il pot urca pana la 4.2GHz dar nu mai pot spune ca e stabil ore in sir.
Sursa care o am pe el e un RPC de 600mii cu 17A pe 12v.
Coolerul un Freezer 4.
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Uite cam atat merge procesorul cu 1.5v,instabil dar am reusit sa fac o certificare cpu-z.Iar altii care i-au dat 1.7 n-au reusit asa ceva(aveau surse mai bune si DFI)De aici am zis ca e unul OC-abil.Stiu ca nu voi ajunge ca frecvente Celeronului dar se stie ca AMD-ul reuseste performante mai bune cu frecvente mai mici.Acum nu sunt in stare sa ma pun cu acel celeron din 2 motive:1 am o sursa de kkt de 400000lei(mai ieftina ca a ta tty :tongue3: )2:mai am nevoie de cateva chestii ca sa cresc voltajul si sa mai scad putin temperaturile din sistem.Ei uite linkul cu validarea: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=54459 Mentionez ca perfect stabil este doar la 2589mhz.
crazas1950

Post by crazas1950 »

vad ca esti nehotarat.cumpara atunci celeron si o sa plangi pe aici ca nu merge nu stiu ce joc,ca se incinge etc.in intel si celeron sunt bune la 3dmark-uri,bench de memorie,pc mark etc,dar la jocuri nu fac fata.
am vazut pe toms hardware(care sustin intelu)ca intel si -o ia urat in jocuri cu unele mici avantaje in bench sintetice.
daca iti plac scorurile ia intel,daca vrei performanta reala cumpara sempron.arhitectura aia a intel nu mai face fata,chiar si ei au recunoscut.nu sunt nici fan Amd ,DAR CONTROLERUL de memorie integrat in procesor are un fooooarte mare avantaj.

PS:nu vreau sa se supere nimeni dar asta este parerea mea(intelul si-a cam furat-0 ,sa vedem poate fac ceva mai bun decat prescot) [smilie=Respect.gif]
nu mai laudati celeronul ca nu are decat 256cache ori banuiesc ca stiti ca intel pentru a concura cu amd a pus 2mb cache si tot degeaba.intel mai merge cum mai merge dar celeron nu as lua nici daca ar fi gratis si la 10ghz [smilie=Victory.gif]
bmf

Post by bmf »

man nu te ambala ca nu ai pt ce, nu mie imi tre si in plus nu maine il cumpara, acum fac studiu informativ sa vad daca frecventa in plus conteaza........btw si eu am amd dar vreau sa aud toate parerile.

in testul ala de render ce timp ati scos, maselutza daca ai facut testul pls tell me.
si careva cu un sempron. :)
ms de posturi.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Singurul screenshot de pe comp îl am din DiffMark la 4.3GHz, fără vreun tweak, memorii relaxate, l-am testat mai mult pentru stabilitate. Vedeţi rezultatele lui tty din topicul cu PCMark până una alta.

Image
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Se pare ca frecventa aia mare nu prea conteaza,oricum astept si niste rezultate in spi: Image
bmf

Post by bmf »

maselutza tu ai facut testu de diffmark???????
am fost si eu curios sa vad ce scor obtin, dar nu va spun :-~ :sad1:
ms pt posturi
astept si alte teste
pana acuma amd ii mai rapid......
poate ma insel :d
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

AsAsIn8eR, ai un proc bun acolo. Nu ştiu de ce ai crezut ca aia e tot ce poate scoate celeronul şi putem trece mai departe, nu e decât un timp scos pentru un senviş.
Pentru toţi cei cu un Celeron D sau Sempron 754 - băgaţi mare în http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=46984

bmf, testul e făcut de mine, nu te ruşina cu scorul si pune-l în topicul dedicat.
AsAsIn8eR

Post by AsAsIn8eR »

Multumesc frumos.Zana Maseluta nu am spus ca atat poate ci doar am confirmat ca desi lucreaza la frecvente mai mari e mai lent ca un amd care desi lucreaza la frecvente mai mici are rezultate mai bune,dupa cum am mentionat mai sus.
bmf

Post by bmf »

nu ii vb de rusine dar nu pot sa ma compar, totushi uite scoru' 410 secunde pe duron @ 1300 :d
btw fain program =D> :thumbleft:
[smilie=Respect.gif]

sa mai posteze si altcineva ceva rezultate cu testul lui maselutza sau alte teste .......
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Ai o gramada de rezultate in topic-urile corespunzatoare fiecarui test in parte.
Only the mediocre work at their best...
bmf

Post by bmf »

maselutza testul tau tine cont si de ram??????
cineva de pe forum a scos 281 de secunde cu un procesor ca al meu [smilie=maniac.gif] =P~
daca ii de la ram mai inteleg dar daca nu atunci de unde asa diferenta?????????? #-o

later edit: k am rezolvat o iesit mai bine 252 secunde [smilie=Victory.gif]
Post Reply