Atentie posesori de MB ASUS A8V DeLuxe!
Moderator: Moderatori
Atentie posesori de MB ASUS A8V DeLuxe!
In primul rind salut toti membrii forumului si in special pe cei care sunt fani ASUS.Pt voi,cei care aveti A8V De Luxe,am sa va prezint o problema,a carei rezolvare nu poate fi decit empirica.Postez si la forumul ASUS.Acolo un tip din SUA tot afirma,de sus si tare,ca manualul placii este gresit!Adica,daca aveti un kit de memorii DC nu trebuie instalat in sloturile albastre cum spune manualul,ci in cele negre!In final altcineva a raspuns ca a facut si el la fel si performanta a crescut.Asta m-a convins si pe mine sa fac acelasi lucru.Spre surprinderea mea Windows-ul se incarca mai repede,la jocuri(eu nu joc decat C&C Zero Hour)si la editare audio-video nu vad vreo diferenta.In schimb Winamp-ul acum se incarca in tot atata timp cat ii trebuie sist de operare.Cu programul propriu de monitorizare AsusProbe memoriile nu mai sunt vazute ca atunci cand acestea erau montate in sloturile albastre,pe cand CPU-Z si System Information din Windows,le vede!Daca va hotarati si voi sa faceti aceeasi experienta,postati-va opiniile in cadrul acestui topic:Cum e mai bine,pe sloturile albastre,sau pe cele negre?Ciudat ca echipa ASUS n-a intervenit(desi in mod obisnuit o face)nici ca sa infirme,nici ca sa confirme daca e vorba de vreo greseala sau nu,sau pur si simplu este irevelant!Haideti sa constatam noi,pe baza experientei,cum e mai bine.
- rob_debruce
Adica cum? Nu le vede de fel sau le vede functionand la alti parametrii?Fa ceva teste pe albastru si pe negru si vezi daca chiar este acea diferenta si incearca sa o evaluezi in procente.Este interesanta problema.Cu programul propriu de monitorizare AsusProbe memoriile nu mai sunt vazute ca atunci cand acestea erau montate in sloturile albastre
daca dragoste nu este, nimic nu este...
Asusprobe spune ca nu am memorii in DIMM-uri,adica 0 Mb!Am testat cu memoriile in ambele perechi de sloturi,am si specificat la inceputul topicului rezultatul.Daca ai aceeasi placa incearca si tu!Scuze,am vazut ca ai un DFI.Astept reactii de la cei cu acelasi tip de MB.Nu-mi vine sa cred ca sunt f. putini cei cu A8V Deluxe!Imi dau seama ca sunt destui si cei care nu s-ar baga in hard de dragul experimentelor,dar curiozitatea cred ca e mai mare!
lazarus ce culoare avea pluta cu care ai venit ?
"Windows-ul se incarca mai repede.." ..ti-a luat mult. Normal ca echipa ASUS nu raspunde la toate aberatiile...
Asa ca:
1. Performanta se masoara cu programe specializare gen Sisoft Sandra (masori performanta memoriilor nu a altor componente daca vrei sa vezi diferenta a ceea ce zici tu mai devreme).
2. Manualul spune multe...culoarea ca si la alte placi de baza este acolo ca sa le deosebesti tu cand vrei sa folosesti DUAL CHANNEL.
Ca sa-ti fac pe plac o sa incerc si eu ce spui tu ptr ca din fericire am modelul ASUS pe socket 754 K8V Deluxe
"Windows-ul se incarca mai repede.." ..ti-a luat mult. Normal ca echipa ASUS nu raspunde la toate aberatiile...
Asa ca:
1. Performanta se masoara cu programe specializare gen Sisoft Sandra (masori performanta memoriilor nu a altor componente daca vrei sa vezi diferenta a ceea ce zici tu mai devreme).
2. Manualul spune multe...culoarea ca si la alte placi de baza este acolo ca sa le deosebesti tu cand vrei sa folosesti DUAL CHANNEL.
Ca sa-ti fac pe plac o sa incerc si eu ce spui tu ptr ca din fericire am modelul ASUS pe socket 754 K8V Deluxe
Poate ca ar fi mai bine sa citesti cu atentie ce scrie in topic,decit sa te grabesti sa faci remarci care se vor destepte!Nu ma ineresa performanta memoriilor in sine,ci diferenta dintre situatiile in care kit-ul DC ruleaza fie in sloturile 1-3,fie 2-4.Nu stiu daca situatia asta se intilneste la alte PB ASUS,dar in mod sigur e reala la A8V Deluxe.Eu asteptam reactii de la cei cu acelasi tip de MB.Referitor la 'incarcarea'Windows-ului,se stie ce vreau sa spun,dar unii sunt mai carcotasi.Daca as dori sa fac un test de memorii,as face-o cu Memtest-ul,nu cu Si Soft Sandra.desesi wrote:lazarus ce culoare avea pluta cu care ai venit ?
Asa ca:
Ar fi interesant daca ai pune o poza a placii de baza color, caci din proprie experienta iti spun ca uneori se mai monteaza pe linia de fabricatie si sloturi de memorie albastre in loc de negre si invers (deh, operatorii de la posturile respective de lucru nu stiu exact de ce sunt sloturi si albastre si negre...
)
Acei operatori au ca responsabilitate (crede-ma) doar sa infiga slotul de memorie in placa de baza, iar ptr. ei (daca nu respecta instructiunile de lucru), faptul ca un slot de memorie e albastru si altul negru nu are nici o semnificatie.
Totusi, sincer imi vine greu sa cred ca Asus isi permite asa ceva...
La alti producatori am ami vazut asa ceva...

Acei operatori au ca responsabilitate (crede-ma) doar sa infiga slotul de memorie in placa de baza, iar ptr. ei (daca nu respecta instructiunile de lucru), faptul ca un slot de memorie e albastru si altul negru nu are nici o semnificatie.
Totusi, sincer imi vine greu sa cred ca Asus isi permite asa ceva...
La alti producatori am ami vazut asa ceva...

Fratilor,ma vad nevoit, ca din punctul meu de vedere,sa consider acest topic inchis!Nic pt curiozitatea ta am pus si poza.Cred ca nu m-am exprimat bine.Nu este vorba de o defectiune,sau alta problema in sine.Memoriile care le am(un kit DC 2x512 MB DDR 3200 Sycron)functioneaza,fara diferente notabile,la fel,indiferent pe care pereche de sloturi DIMM le pun(albastre sau negre).Un tip care posta pe forumul ASUS(nu eu)si care era de prin SUA,spunea ca manualul este gresit si ca de fapt in cazul unui kit DC el trebuie montat in sloturile negre si nu in cele albastre,cum spune manualul.Pina aici sper ca am fost inteles...Eu am rugat toti posesorii acestui tip de placa sa incerce sa inverseze<daca au kit DC>memoriile din sloturile albastre in cele negre si sa spuna in cadrul acestui topic,daca au obsevat cresteri sau descresteri ale performantei.Eu rulez un numar mic de programe pe calculatorul meu,nu am timpul necesar sa ma ocup numai cu asa ceva.De aceea am gindit ca altii care au mai mult timp si ruleaza programe diverse pot sa-si dea seama mai bine daca e vreo scofala cu schimbarea asta de sloturi.Din pacate n-au aratat interes decit cei cu alte placi de baza(si le multumesc)sau cite un destept picat in topic ca musca-n lapte,dornic sa se afirme prin "spiritele"pe care crede ca le face.Asta este!
omul si-a exprimat dezamagirea in acest fel si il inteleg....este destul de enervant sa deschizi un topic din care poti invata si incerca ceva nou si altii sa se bage in seama cu umorul lor sarcastic sa strice toata frumusetea !Fratilor,ma vad nevoit, ca din punctul meu de vedere,sa consider acest topic inchis!
Ma rog....revenind......eu am ASUS A8V si am si eu 2 memorii in DC si la fel sloturi albastru si negru. Momentan stau in cele albastre dar o sa incerc sa le mut si in sloturile negre si sa vad daca se schimba ceva.
If you can't beat them, join them......if yoy can't beat or join them.....run like hell ! - The way it's meant to be played !
Ba deci problema ar fi urmatoarea si eu am avut o placa de baza ASUS Kt600 si am avut o problema care s-a rezolvat pana la urma adica i-am dat de cap si chiar daca le-am zis si la astia de la ASUS de geaba nu m-a ajutat nimeni. Asa ca in legatura cu placa ta incearca cu alte memorii sau fai un update de bios. Si vezi ce setari ai si in BIOS la memorii latente si alea alea. De aia iti zic daca nu dute si schimbati placa daca inca o mai ai in garantie. Oricum nu cred ca ti-o schimba pentru atat ca si eu lucrez la un service dar cine stie.
Bafta![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Bafta
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)
Ce sa zic despre asta.Am vrut neaparat o placa cu AGP fiindca nu mai aveam bani de placa video si vreau sa zic ca oricum nu gasisem o varianta mai scumpa decat A8V Deluxe.Asa ca faza asta pica.(cati bani dai, atat ai).
Problemele pe care le-am avut cu ea au fost ceva de genul ca la cateva zile de la cumparare a picat biosul iar dupa alte 2 luni a inceput pyr si simplu sa nu mai vada ce am prin comp.Ba nu vedea master-ul,ba slave-ul(Hdd-urile).Si cand in sfarsit le-a vazut pe amandoua nu mai vedea cd romurile

![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Asus A8V Deluxe
cosminelu5, daca e in garantie, schimb-o, fiind evident ca are probleme.
Modelul, in schimb, e foarte bun; eu am aceeasi placa si nu am avut absolut nici o problema cu ea.
Modelul, in schimb, e foarte bun; eu am aceeasi placa si nu am avut absolut nici o problema cu ea.
I'm not Karan. I'm someone else.
Mie nu-mi pare rau de banii dati pe acest tip de PB.Isi face treaba!A8V DeLuxe este o placa buna.Acum,tu Cosminelule ai probleme,dar asta nu inseamna ca modelul asta este unul prost.Cu toate sloturile IDE ocupate,probabil si cu ceva device-uri pe USB,cu sursa pe care o ai s-ar putea ca si alte placi de baza sa-ti faca figura.Mai ales daca faci OC.Schimba sursa,cu una mai buna,daca tot mai ai probleme mergi la garantie cu PB.