Sunt de acord, insa acolo nu e imperativ. Arata'mi tu in ce manual de gramatica apare semnul intrebarii la sfarsitul unei propozitii cu verbul la imperativ.
Stiu care e infinitivul; si stiu si care e imperativul... duh... dar nu prea's sigur pe interogativ pt. ca diferiti profesori de româna mi'au dat varii indicatii in ceea ce priveste regula de formare. Dar te cred pe cuvant aici, doar e forumul tau nu al meu
Fugi ma de'aici ca interogativul nu se formeaza intr'un fel mai special decat forma afirmativa... n'are cum. E pur si simplu prezentul conjugat, fara infinitiv si alte balarii. Deci e cu 2 de i.
[edit]
Si da, asta inseamna ca m'am razgandit, nu te cred pe cuvant -nu e de ajuns ca e forumul tau, ar trebui sa scanezi un manual de gramatica in care scrie ce sustii tu pt. ca sa ma convingi, hehehe.
_________________ Damage is king. Speed kills. Style is everything.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: Max the Fire Raven la 2002-08-22 17:14 ]</font>
Ba da' ce mama naibii? Se scrie cu 2 de i pentru ca e vorba de infinitiv (a sti) + un i de la persoana (ca e persoana a II-a). Si-n plus de asta pentru chestii d'astea s-a inventat optiunea aia de private message!
Avertisment: (:P) Acest post n'are ce cauta la sectiunea multimedia. Ati inceput cu niste intrebari stupide si ati terminat cu super-complexa materie de gimnaziu de gramatica.