UPC - limitari
Moderator: Moderatori
UPC - limitari
UPC a bagat limitari
la fiecare 650 m downloadati iti scade viteza cu o treapta
deci daca ai internet standard de 512Kbps iti scade la 384kbps
si la fiecare 650m mai scade cu o treapta pana ajunge la 6Kb
Asta e netul care il platiti
operatorii de pe hub au incercat sa ajute in prima faza dar li s-au dat instructiuni clare sa sa ne spuna ca ei nu aplica limitari. minciuni
1.conform articolului 7.1 au voe sa puna limitari in cazuri extreme(pana la remedierea problemei), si asta dupa ce suntem anuntati. Ai fost anuntat?
2.nu au voie sa schimbe contractul fara sa ne asnunte cu 30 zile inainte (personal)
3.schimbarile de ip se anunta
4. nu este prevazuta limita de upload
Toate aceste puncte au fost incalcate
Si am dovezi
Raspanditi vorba sa auda si presa (asta nu le va conveni).
Sunati la UPC si cereti expres cu conducerea.
Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine
la fiecare 650 m downloadati iti scade viteza cu o treapta
deci daca ai internet standard de 512Kbps iti scade la 384kbps
si la fiecare 650m mai scade cu o treapta pana ajunge la 6Kb
Asta e netul care il platiti
operatorii de pe hub au incercat sa ajute in prima faza dar li s-au dat instructiuni clare sa sa ne spuna ca ei nu aplica limitari. minciuni
1.conform articolului 7.1 au voe sa puna limitari in cazuri extreme(pana la remedierea problemei), si asta dupa ce suntem anuntati. Ai fost anuntat?
2.nu au voie sa schimbe contractul fara sa ne asnunte cu 30 zile inainte (personal)
3.schimbarile de ip se anunta
4. nu este prevazuta limita de upload
Toate aceste puncte au fost incalcate
Si am dovezi
Raspanditi vorba sa auda si presa (asta nu le va conveni).
Sunati la UPC si cereti expres cu conducerea.
Cu cat suntem mai multi cu atat mai bine
Fygaro, nu au NICI o legatura banii pe care-i dai pe un abon. atata timp cat in contract scrie ceva si ei se decid sa-ti ofere altceva.Este imposibil sa faci un cntract in care-ti spune ca ai X viteza si trafic nelimitat si apoi, la 2-3 luni sa afli defapt ca la fiecare 600 de mega ti se scade x/4 din viteza. E absurd...desi, nu prea am vazut insi facand panarama despre UPC.
Sa fie un caz izolat? De curiozitate e_ipate, ce trafic ai avut luna trecuta? ![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
- georgedan2002
sal. Eu lucrez la UPC si intradevar se limiteaza de pe la 15 gb de download pe luna nu este o regula este dupa cum li se pare lor. Intradevar in contract nu spune de limitare dar nu se precizeaza nici o viteza minima asa ca deaba nu poti face nimic.
PS nici mie nu imi place UPC dar asta e mai iau si eu un ban
PS nici mie nu imi place UPC dar asta e mai iau si eu un ban
Viata-i naspa!
georgedan2002...any background news about the 26,5 abon. ??
Eu am decis sa fac o retea mica cu 5 insi pe un astfel de abon de 26,5 euro, in speranta ca vom avea macar un sfert din acei 1536 kbit viteza (un 80KBps ar fi dar ceresc). De acel trafic de 24 GB nu se pune problema, pentru ca din acesti 5, 3 sunt MMORPG-eri care ii intereseaza mult mai mult lag-ul, care e critic, decat traficul si/sau viteza iar restu sunt Y!messengeri, si pe langa asta am si server si-i pot tine sub control 
Apropos, ai idee, desi nu cred, de ce daca eu am abon de 26,5 euro, adica vechiul 29$ pana la 1 ianuarie, cu banda de 384 kbit, am prins la un moment dat in config-ul modemului de cablu configuration file: /tftpboot/sci2/sci-256kbit, care daca e ce cred eu, baietii tocmai au incalcat contractul. Norocul lor ca n-am cum sa fac dovada, pentru ca mi-au taioat accesul la acea pagina de status a modemului
P.S. Sunt la vechiul Astral...

Apropos, ai idee, desi nu cred, de ce daca eu am abon de 26,5 euro, adica vechiul 29$ pana la 1 ianuarie, cu banda de 384 kbit, am prins la un moment dat in config-ul modemului de cablu configuration file: /tftpboot/sci2/sci-256kbit, care daca e ce cred eu, baietii tocmai au incalcat contractul. Norocul lor ca n-am cum sa fac dovada, pentru ca mi-au taioat accesul la acea pagina de status a modemului
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

P.S. Sunt la vechiul Astral...

- georgedan2002
Despre abonamentul ala de 1,5mb nu prea stiu ca a fost introdus din noiembrie s-arputea sa nu te limiteze. Oricum chestia cu limitatu am aflat chiar de la ei ne-aspus intr-o sedinta ca unii au trafic f mare 15gb li se pare mult. Oricum de cand au cumparat astralul se cred mari si tari u ii mai intereseaza sa isi faca clienti, daia au bagat si faza ca sa ai cablu de la ei ca sa aia si net ,trimit echipe de oameni prosti pe teren la instalari(odata ma sunat un client ca cica nu iau spus astia de la instalari ca are o problema cu placa de retea si iau lasat modemu sa il instaleze singur si sa isi rezolve problema cu placa de retea. Mam dus la el si marea problema cu placa de retea era ca nu era bifat TCP/IP problema care ia bagat in ceata pe domnii de la instalari)
Viata-i naspa!
Ar fi bine sa-si schimbe atitudinea... stii vorba aia: "E greu sa-ti faci clientii, dar mai greu e sa ti-i pastrezi"
Cat despre acel abonament de 26,5 euro, ti-am zis, traficul nu e o problema... mai mut de 5-6 GB lunar nu o sa sar, pentru mine si ceilalti 4 primeaza viteza in primul rand.
Ai informatii despre cum se misca abon la cei care au deja asa ceva?
P.S. Multumim de background info... mai aflam si noi ce pun la cale cei ce ne vor binele

Cat despre acel abonament de 26,5 euro, ti-am zis, traficul nu e o problema... mai mut de 5-6 GB lunar nu o sa sar, pentru mine si ceilalti 4 primeaza viteza in primul rand.

P.S. Multumim de background info... mai aflam si noi ce pun la cale cei ce ne vor binele

Eu sunt client Astral de peste 3 ani de zile..., insa de cand a fost cumparat de UPC merge mult mai prost..., toti clientii internet UPC iasa prin astral, deci banda Astral de 300 Mb este impartita acum si de clientii Astral cat si de cei Upc... Cel putin la noi in Cluj, erau 6.000 de abonati Internet astral, insa acum mai sunt si cel putin 5.000 clienti Upc, si i-a ghici...toti folosesc banda initiala
Tracing route to upc.ro [85.186.249.30] over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 85.186.8.193
2 9 ms 10 ms 21 ms ubr1-ca-3-0-gw.cluj.astralnet.ro [194.105.31.1]
3 7 ms 11 ms 8 ms r0-ge9-0-0-v69-cr.cluj.astralnet.ro [193.230.240.18]
4 12 ms 9 ms 10 ms rg1-ge2-1-v70-cr.cluj.astralnet.ro [193.230.240.93]
5 45 ms 26 ms 29 ms r1-ge6-1-v89-cr.bucuresti.astralnet.ro [83.103.173.225]
6 21 ms 18 ms 24 ms xcr1-BR-175.b.astralnet.ro [194.102.255.65]
7 23 ms 37 ms 17 ms upc_herastrau-fo.b.astral.ro [85.186.255.2]
8 29 ms 23 ms 19 ms ns00.upc.ro [85.186.249.30]
Trace complete.

Tracing route to upc.ro [85.186.249.30] over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 85.186.8.193
2 9 ms 10 ms 21 ms ubr1-ca-3-0-gw.cluj.astralnet.ro [194.105.31.1]
3 7 ms 11 ms 8 ms r0-ge9-0-0-v69-cr.cluj.astralnet.ro [193.230.240.18]
4 12 ms 9 ms 10 ms rg1-ge2-1-v70-cr.cluj.astralnet.ro [193.230.240.93]
5 45 ms 26 ms 29 ms r1-ge6-1-v89-cr.bucuresti.astralnet.ro [83.103.173.225]
6 21 ms 18 ms 24 ms xcr1-BR-175.b.astralnet.ro [194.102.255.65]
7 23 ms 37 ms 17 ms upc_herastrau-fo.b.astral.ro [85.186.255.2]
8 29 ms 23 ms 19 ms ns00.upc.ro [85.186.249.30]
Trace complete.
Asus P5N32 Sli Deluxe Intel Edition| Intel Pentium P 630 Lga 775 | 1* ThermalTake Sonic Tower, 1*Antec Tricool 12", 3*Antec Tricool 8" | Kit 2*512 DDR II Geil Ultra - 667 Mhz (3.8.8.10) | Asus 7800 Gt/Top/Silent 256/256 | Hdd WD 160 Gb\7200\8 Mb | DVD RW Asus 16x, CD-RW Asus 52 x | Case Chieftec BX-03B-B-SL| Monitor Samtron 17'"
Cu respect,
Virus
Cu respect,
Virus
1. unde voi vedeţi limitare, alţii văd "bandă negarantată"
2. banii sunt prea mulţi, operatorii decenţi de banii ăia dau net bunicel, cu mult peste dialup.
2. banii sunt prea mulţi, operatorii decenţi de banii ăia dau net bunicel, cu mult peste dialup.
101 lucruri despre mine:
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
74. conduc Logan. cine zice că în Logan nu este spaţiu? Atâta vreme cât la 120kg pot conduce mereu, liniştit, dintre scaune!
1. Faza cu negarantat asa e, oricand pot taia macaroana pana la cat vor ei si nu ai ce face .. eventual ii trimti undeva si te muti la ADSL RTC-ului . ( dar si acolo limitarile sunt serioase 2,5GB pe sapt. parca )
2. operatori decenti ... sa fim seriosi de ce nu se uita la vecini de prin Europa Centrala macar ce inseamna decenta in viteza, preturi ...si limitari. LA UPC (mai ales) se merge cu incredere pe ideea ca romanul e fraier nu are de unde alege si putem sa-i dam servicii proaste la bani multi. Serviciile de TV de la UPC au fost si sunt mult sub concurenta dar la preturi mai mari ... iar in net nu i-a interesat ani buni de zile sa investeasca si in telefonie nici atat, prima miscare dupa achizitia Astralului a fost oprirea investiilor inclusiv suspendarea transmisiunilor DVB-C. Intr-o tara cu oarecare pretentii de dezvoltare si economie de piata UPC ar fi disparut rapid fara investii serioase si diversificare ofertei de servicii la noi insa merge si asa si probabil ca vor urma si alte surprize astept sa taie si telefonia de la Astral ca si acolo sunt bani de investit si ce rost are si apoi limitari la net de genul celor de mai sus ... pe scurt investitii minime ( daca se poate 0), profituri maxime asta a fost si vad ca ramane deviza UPC Romania !
@Muad'Dib
Lasa comparatia cu dial-up ca suntem in 2006 totusi si vrem sa ne integram la anul in UE nu in Burghina Faso
2. operatori decenti ... sa fim seriosi de ce nu se uita la vecini de prin Europa Centrala macar ce inseamna decenta in viteza, preturi ...si limitari. LA UPC (mai ales) se merge cu incredere pe ideea ca romanul e fraier nu are de unde alege si putem sa-i dam servicii proaste la bani multi. Serviciile de TV de la UPC au fost si sunt mult sub concurenta dar la preturi mai mari ... iar in net nu i-a interesat ani buni de zile sa investeasca si in telefonie nici atat, prima miscare dupa achizitia Astralului a fost oprirea investiilor inclusiv suspendarea transmisiunilor DVB-C. Intr-o tara cu oarecare pretentii de dezvoltare si economie de piata UPC ar fi disparut rapid fara investii serioase si diversificare ofertei de servicii la noi insa merge si asa si probabil ca vor urma si alte surprize astept sa taie si telefonia de la Astral ca si acolo sunt bani de investit si ce rost are si apoi limitari la net de genul celor de mai sus ... pe scurt investitii minime ( daca se poate 0), profituri maxime asta a fost si vad ca ramane deviza UPC Romania !
@Muad'Dib
Lasa comparatia cu dial-up ca suntem in 2006 totusi si vrem sa ne integram la anul in UE nu in Burghina Faso

Last edited by drankon on Tue Jan 03, 2006 1:09 pm, edited 1 time in total.
ma scuzi, vroiam sa zic cu mult peste dialupul propus de upc. categoric sunt contra promovarii benzilor de tip gunoi@ 2-3 kBps la preturi de 10-15 usd. din pacate insa, o mare parte din tara asta e inca burkina fasso dpdv al vitezei de transfer de date wan.
101 lucruri despre mine:
Upc-ul sa bagat tare in cluj, in sensul ca aveau preturi mai mici ca astral-ul, instalare gratis in maxim 24/48 de ore, modem in custodie (gratis). Cartierele erau impartite in zone: Zona astral si Zona Upc (aveau ceva acord si nu se bagau unul peste altul), din cauza asta UPC-ul sa extins foarte repede... Legau in medie 15 oameni / zi... Pana a scazut si astralul preturile si au marit abonamentele a trecut aproape 3 luni de zile....drankon wrote:viruscj tot cam netul din Astral iese acum din tara prin aorta UPC-ului. Si cum e asta Astralul ofera net de ceva ani buni in CJ si abia au 6000 de clienti iar UPC in cateva luni au adunat 5000 ?
In tara e clar ca UPC-ul foloseste infrastructura ASTRAL, iesirea din tara am observat si eu ca se face prin aorta.net.
Eu ma refeream exclusiv la abonatii Internet Cable (sorry).
Asus P5N32 Sli Deluxe Intel Edition| Intel Pentium P 630 Lga 775 | 1* ThermalTake Sonic Tower, 1*Antec Tricool 12", 3*Antec Tricool 8" | Kit 2*512 DDR II Geil Ultra - 667 Mhz (3.8.8.10) | Asus 7800 Gt/Top/Silent 256/256 | Hdd WD 160 Gb\7200\8 Mb | DVD RW Asus 16x, CD-RW Asus 52 x | Case Chieftec BX-03B-B-SL| Monitor Samtron 17'"
Cu respect,
Virus
Cu respect,
Virus
- slim-shady
Ares , oferta gen FO Comunicatii nu face un ban acolo? 16/256 Extern+ 16/256 Ronix la 250.000 sau aia de 2x32/512 la 450.000 nu merita totusi? check also http://www.netmagnet.ro
)
RDS in Timisoara e de toata jena , faci cererea si risti si 3-6 luni pina sa te cableze si daca pica net-ul sa astepti si cu lunile pina ti-l rezolva in schimb upc-ul .... respekt ..si este adevarata faza ca scade viteza la fiecare 650mb dar nu de 4 ori ca la fiecare 650MB downloadati scade cu 128kb=16kB dar seara daca opresti downloadul isi revine
Totul depinde (seriozitate+ calitate) in functie de cat e de mare concurenta in zona
)) altfel te calca pe fata

RDS in Timisoara e de toata jena , faci cererea si risti si 3-6 luni pina sa te cableze si daca pica net-ul sa astepti si cu lunile pina ti-l rezolva in schimb upc-ul .... respekt ..si este adevarata faza ca scade viteza la fiecare 650mb dar nu de 4 ori ca la fiecare 650MB downloadati scade cu 128kb=16kB dar seara daca opresti downloadul isi revine
Totul depinde (seriozitate+ calitate) in functie de cat e de mare concurenta in zona

wingoz is not a virus ,viruses do something
RDS-ul in CLUJ e de toata Jena !!! Daca faci contract cu ei...., ai noroc daca iti baga fibra in 3 luni de zile !!! In plus toata echipa Tehnica RDS in cluj este alcatuita din 4 persoane care beneficiaza de un singur aparat de sudura pentru fibra optica pe toata TRANSILVANIA !!! Pe langa ca serviciile lor sunt extraordinar de proaste sufera si de un complex de SUPERIORITATE !!! Nustu ce sa zic, pot ei sa incepe sa cableze CLUJ-ul insa o fac degeaba
P.S. (Nu dejaba au aparut reclamele ERDEES
)

P.S. (Nu dejaba au aparut reclamele ERDEES
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Cu respect,
Virus
Cu respect,
Virus
- slim-shady
cunosc problema ca eram vecin cu directorul comercial de la ei si tot nu or oferit o solutie pt retea cat de cat omeneasca ...din punctul asta d evedere Cluj-ul e blestemat din pacat ...prea multe invarteli si afaceri incepand cu it4web, cubic si sfrasind cu alte firme capusen Astral si Rds
Asteptam cu nerabdare alte solutii ca astea romanesti is de toata jena
Asteptam cu nerabdare alte solutii ca astea romanesti is de toata jena
wingoz is not a virus ,viruses do something
Ca sa fiu on topic
UPC ar fi una dintre variante pentru conectare la internet... dar daca bine am inteles in aceasta situatie ma "scutesc" de share-ul prin P2P (huburile de DC) pe care le ofera retelele de bloc,
si in continuarea discutiei, dati-mi un sfat pentru conectare la internet pentru zona sensului giratoriu Marasti din Cluj (mai exact blocul cu Mobexpert), din cele mentionate in acest topic
NETMAGNET nu a ajuns inca acolo - cel putin asa mi s-a spus la vanzari,
pentru FO COMUNICATII ar trebui sa vina cel putin 5-10 oameni (sa imparta costul)
din cate am inteles as putea opta pentru CUBIC - este cineva conectat la aceasta retea - impresii?
alte alternative (in limita unui abonament de 10-15 euro)?
Celelalte topicuri pe acest subiect se refera mai mult la retelele din Bucuresti (ceea ce este firesc), iar discutiile pe unde mai era mentionat Clujul dateaza de ceva vreme, si in domeniul asta lucrurile se schimba de la o luna la alta
si in continuarea discutiei, dati-mi un sfat pentru conectare la internet pentru zona sensului giratoriu Marasti din Cluj (mai exact blocul cu Mobexpert), din cele mentionate in acest topic
NETMAGNET nu a ajuns inca acolo - cel putin asa mi s-a spus la vanzari,
pentru FO COMUNICATII ar trebui sa vina cel putin 5-10 oameni (sa imparta costul)
din cate am inteles as putea opta pentru CUBIC - este cineva conectat la aceasta retea - impresii?
alte alternative (in limita unui abonament de 10-15 euro)?
Celelalte topicuri pe acest subiect se refera mai mult la retelele din Bucuresti (ceea ce este firesc), iar discutiile pe unde mai era mentionat Clujul dateaza de ceva vreme, si in domeniul asta lucrurile se schimba de la o luna la alta