Eu zic ca nu! La Bosfor acolo este punct strategic ca pe acolo se poate trece cu portavioane si submarine...nu cum zicem noi!Am dreptate?La noi portul de ma Marea Neagra nu este asa important.Dar noi credem ca este.De ce?
Multi vor zice ca in zilele acestea am deschis o multime de subiecte prin care incerc sa denigrez imaginea romanului si a Romaniei.Nu!Asa gandesc eu si este dreptul meu sa cred ca Romania nu este chiar asa cum vrem noi sa fie adica tare si mare!
Romania - punct strategic?Ne laudam ca avem o pozitie buna.
Moderator: Moderatori
-
De acord, romanii si Romania se imbata cu apa rece cand se da mai rotunda decat e. Nu e chiar asa de jegoasa si nenorocita... da' nici mult nu mai are, cu un pic de efort o s-o faca si pe asta.
Pozitie strategica insa avem, pentru ca suntem aproape de Germania, Rusia si in nordul Peninsulei Balcanice.
Pozitie strategica insa avem, pentru ca suntem aproape de Germania, Rusia si in nordul Peninsulei Balcanice.
Parerea mea e ca pozitia noastra strategica este de "zona tampon" intre NATO si tarile aflate inca sub influenta Rusiei. Dar cum incetul cu incetul si rusii se dau pe brazda(si nu e exclus ca in 5-10 ani sa fie si ei membrii UE/NATO) pozitiia asta "minune" nu va mai exista. Va exista in schimb acea "chemare" stupida de a sustine Statele Unite in orice actiune buna sau rea. Eu zic asa: mergem in Iraq, trimitem 10.000 de soldati si luptam cot la cot cu americanii sau nu ne bagam deloc. Asa cum facem noi trimitem 100 de insi sa moara de cald in desert si sa mai traga si ei la misto dupa cate un iraqian ratacit nu e bine deloc, mai ales ca o parte din fortele importante ale Europei nu au fost de acord cu decizia asta. Deci ori ne bagam serios si chiar aveam de ce sa fim tratati cu dispret de Franta/Germania ori ne bagam la misto ca pana acum si ne mai intrebam cu ce am gresit... Mie ca presedinte de tara si conducator superm al armatei mi-ar fi rusine sa trimit 5 taburi ruginite si 100 de soldati sa ajute o armata care nu are nevoie de asa ceva, si o tara care nu e intr-o pozitie mai favorabila de a ne ajuta in viitor comparativ cu Franta si Germania... Am aberat cam mult sper sa nu dea in flame... Sa vedem altii de ce parere sunt... 

Romania este si va ramane o zona tampon ! Rusii nu se vor da niciodata pe brazda, iubirea dintre ei si NATO nu este si nu va fi una reala in veci vecilor, sunt pe pozitii diferite si asa vor ramane in continuare.
Pe americani in primul rand i-a avantajat si faptul ca aici isi pot construi niste baze foarte ieftine comparativ cu alte membre ale pactului nord/atlantic.
Cineva povestea pe aici de Bosfor ... e o gluma, in primul rand ca turcii au pretentii cu mult mai mari decat avem noi, si in plus de asta, acolo pozitia islamica este destul de reticienta, sa nu uitam ca Turcia este predominant adepta a acestei religii. Aduceti-va aminte ca pana si survolarea spatiului aerian turcesc a fost conditionata de catre acestia in perioada razboiului dus impotriva Afganistanului ...
Nu sunt americanii atat de prosti sa isi puna bazele acolo, nu fac decat sa isi aprinda paie in cap ... aici au liniste, guvernul asta marioneta este de acord cu tot ce propun americanii si este ... ieftin ...
Pe americani in primul rand i-a avantajat si faptul ca aici isi pot construi niste baze foarte ieftine comparativ cu alte membre ale pactului nord/atlantic.
Cineva povestea pe aici de Bosfor ... e o gluma, in primul rand ca turcii au pretentii cu mult mai mari decat avem noi, si in plus de asta, acolo pozitia islamica este destul de reticienta, sa nu uitam ca Turcia este predominant adepta a acestei religii. Aduceti-va aminte ca pana si survolarea spatiului aerian turcesc a fost conditionata de catre acestia in perioada razboiului dus impotriva Afganistanului ...
Nu sunt americanii atat de prosti sa isi puna bazele acolo, nu fac decat sa isi aprinda paie in cap ... aici au liniste, guvernul asta marioneta este de acord cu tot ce propun americanii si este ... ieftin ...
suntem vai de steaua noastră şi ne îmbătăm cu apă de ploaie.
iar băsescu linge cur de american,şi-i cam place.
avem o poziţie ce-a mai dată-n mă-sa.suntem cei mai tari,avem relieful cel mai bengos şi cea mai marfă climă.suntem zeii zeilor.asta ne învaţă manualele din generală..ostaşii noştri-s-maşini de luptă şamd..
mda,se vede cine i-a şcolit pe guvernanţi.
oricum,faţă de sua,e clar că avem o poziţie mai strategică.
cum poa ăia de la mama dracu să controleze ce-i prin orientu mijlociu.
adică na,dintre doo variante proaste o aleg pe a mai bună.
şi guvernanţii apelează la servilism ca să spună americanu cu gura lui că deh,noi avem o poziţie strategică..
mă rog.
iar băsescu linge cur de american,şi-i cam place.
avem o poziţie ce-a mai dată-n mă-sa.suntem cei mai tari,avem relieful cel mai bengos şi cea mai marfă climă.suntem zeii zeilor.asta ne învaţă manualele din generală..ostaşii noştri-s-maşini de luptă şamd..
mda,se vede cine i-a şcolit pe guvernanţi.
oricum,faţă de sua,e clar că avem o poziţie mai strategică.
cum poa ăia de la mama dracu să controleze ce-i prin orientu mijlociu.
adică na,dintre doo variante proaste o aleg pe a mai bună.
şi guvernanţii apelează la servilism ca să spună americanu cu gura lui că deh,noi avem o poziţie strategică..
mă rog.
Alt-F4
Pe mine nu mă încearcă sentimentul strategic al fiinţei. Că locuiesc în nord-vest. Poate pe ăia din Babadag... care o să-şi schimbe numele în Mamadag, dacă soldaţii americani o să stimuleze natalitatea şi mai pun de-o etnogeneză cu băştinaşele.
Oricum , prevăd confuzia din capul părinţilor americani, care au copii pe front:
- Băiatul meu e puşcaş marin, acuma e la Babadag ...
- Really !? Bagdad ?
Cine ştie în ce ra#at ne bagă ass-lickerul de Băse... Condoliţa LicuRICE face ce vrea cu el dar o să plătim noi, bizonii, când or începe să explodeze bombele binladine prin metroul din Bucureşti.
Oricum , prevăd confuzia din capul părinţilor americani, care au copii pe front:
- Băiatul meu e puşcaş marin, acuma e la Babadag ...
- Really !? Bagdad ?
Cine ştie în ce ra#at ne bagă ass-lickerul de Băse... Condoliţa LicuRICE face ce vrea cu el dar o să plătim noi, bizonii, când or începe să explodeze bombele binladine prin metroul din Bucureşti.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Hehheeee, daca pana acum tara asta nu a fost o tara vizata de o factiune sau alta, pro sau contra americana, pro sau contra NATO, ei bine de curand am devenit si noi tinte ... Si este doar una din bucuriile pe care le aduc americanii cu ei, in rest o sa avem parte de tot soiul de teste, Marea Neagra o sa devina poligon de teste militare, si o sa ne bucuram cu toti de aceste beneficii deosebite, cum s-au bucurat si sarbil de proiectilele cu uraniu imbogatit, ce aducea un pic de leucemie ... chestie tainuita pana cand au inceput sa le crape si proprii soldati ...quantum wrote: Cine ştie în ce ra#at ne bagă ass-lickerul de Băse... Condoliţa LicuRICE face ce vrea cu el dar o să plătim noi, bizonii, când or începe să explodeze bombele binladine prin metroul din Bucureşti.
Asta este, daca altii nu i-au vrut, lasa ca ii vrem noi ...
Am ras cu lacrimi, cand la stiri mi-au aratat o baba cu gandul la dulciurile americane, si care a tinut neaparat sa precizeze ca este singura si ii asteapta cu nerabdare

haha,nici nu mă miră că gigeii dau aşa ceva la ştiri.Am ras cu lacrimi, cand la stiri mi-au aratat o baba cu gandul la dulciurile americane, si care a tinut neaparat sa precizeze ca este singura si ii asteapta cu nerabdare
acuma serios,noi vrem ca americanii să vină la noi,iar ei vor să vină la noi numa pt că nu-i lasă irakienii să rămână prea mult la ei.
musulmani ca musulmani da nu-s băieţii fraieri..
dacă boicotau mcdonaldsurile donam şi io cu paypal niscaiva dolari pe alquaieda.org
da de.
Alt-F4