nu-l elimina,dar il atenueaza auzibilomu cu firu wrote:Nu elimina mieunatul specific hardurilor...

si oricum,trebuie sa fii naiv sa crezi ca perfectiunea exista

Moderator: Moderatori
Poate am avut, what's it to you? N-am zis ca nu conteaza si airflow-ul, dar degeaba pui un amarat de ventilator de 8cm la 1300rpm, ca nu faci nimic. Mai bine fara. Si oricum, de ce te deranjeaza la ventilatorul recomandat de mine? Ca ajunge la 3000rpm? Esti sarit de pe fix in cazul acesta, deoarece la turatia asta e foarte eficient si complet silentios (testat). Deci, in loc sa stai sa cauti ca "maniacu" tot felul de struto-camile, poti sa iei un ventilator care se comporta cum vrei tu, nu sa stai sa iei o carcasa noua sau mai stiu eu ce ca sa creezi un airflow de parca ar fi uragan in carcasa. Ai nevoie doar de un panou lateral de carcasa dotat cu un CPU duct prin care ventilatorul sa traga aer din exteriorul carcasei pe radiator si nu ai probleme. Eventual un ventilator care sa scoata aerul cald din carcasa. Atat, nu mai stai sa cauti cu lunile un amarat de ventilator fitzos si mai stiu si eu ce alte accesorii.omu cu firu wrote:Ai avut otita cand erai mic?
Faci un thermal management bun si nu e nevoie de fanuri la 3000 rpm, chestia e sa faci totu cu cap, sa existe un airflow bine gandit...
Io zic sa mergi pan la urma pe ceva accesibil, sa nu stai sa cauti nexusuri, vad ca nu esti prea maniac(ca mine)
SI-97+Akasa
Părerea tadar degeaba pui un amarat de ventilator de 8cm la 1300rpm, ca nu faci nimic. Mai bine fara.
Corect, habar n-am de ce se mai chinuie oamenii ăia să scoată carcase gândite special pentru un airflow optim şi silenţiozitate, când soluţia era aşa de simplă: iei un panou, faci o gaură, bagi un tub făcut dintr-un dosar, eventual dacă ai chef pui şi un ventilator (tot pe la 3-4000 RPM) să scoată ceva aer cald şi iaca ce airflow şi răcire silenţioasă aiAi nevoie doar de un panou lateral de carcasa dotat cu un CPU duct prin care ventilatorul sa traga aer din exteriorul carcasei pe radiator si nu ai probleme. Eventual un ventilator care sa scoata aerul cald din carcasa. Atat, nu mai stai sa cauti cu lunile un amarat de ventilator fitzos si mai stiu si eu ce alte accesorii.
Ţi-ai pus vreodată problema că poate au început să apară şi în .ro oameni care s-au săturat de gogoaşe gen Titan, TT şi vor ceva mai mult decât un elicopter sub birou?nu mai stai sa cauti cu lunile un amarat de ventilator fitzos si mai stiu si eu ce alte accesorii.
Da corect dar elicopterele alea sunt eficiente...gerula wrote:Ţi-ai pus vreodată problema că poate au început să apară şi în .ro oameni care s-au săturat de gogoaşe gen Titan, TT şi vor ceva mai mult decât un elicopter sub birou?
mi-am ales deja ceva...omu cu firu wrote:Multumesc gerula, eu ma retrag din discutie, o astfel de atitudine nu il va ajuta pe Mashonda sa-si aleaga un produs bun.
Sunteti legati la ochi.
Da, la 3000rpm e complet silentios in sensul ca nu-l aud nici daca las carcasa deschisa. Nu ai nevoie de aparat auditiv pentru asta.gerula wrote:Trebuie să-l secondez pe omu cu firu, dacă tu zici că un fan TT la 3000RPM e "complet silentios" înseamnă că tocma' ţi s-au terminat bateriile de la aparatul auditiv![]()
Ei, nici chiar in halul asta, dar nici de carcase de 7 mil sau mai mult nu ai nevoie, decat daca esti complet obsedat de racire si mai ai si componente extrem de calzi (nu e cazul) sau overclockate pana in "panzele albe" (de asemenea, nu e cazul aici). Omu' are o carcasa Antec SLK3000B, deci o carcasa buna, are si CPU duct si destule locase pentru ventilatoare de 120mm ca sa-i ajunga.gerula wrote:Corect, habar n-am de ce se mai chinuie oamenii ăia să scoată carcase gândite special pentru un airflow optim şi silenţiozitate, când soluţia era aşa de simplă: iei un panou, faci o gaură, bagi un tub făcut dintr-un dosar, eventual dacă ai chef pui şi un ventilator (tot pe la 3-4000 RPM) să scoată ceva aer cald şi iaca ce airflow şi răcire silenţioasă aiPoate ar fi bine dacă ai începe să citeşti aici câte ceva de bază despre carcase...
Da, mi-am pus problema, si eu sunt unul dintre ei, dar deocamdata ventilatorul pe care l-am recomandat este destul de bun, nu stiu cum preferati voi, dar mie imi place sa am de unde sa scot in plus in cazul in care am nevoie. Iar daca ati ajuns sa comparati TITAN cu Thermaltake e clar ca pe voi nu va multumeste nimic din ce gasiti pe piata. Sa ma scuzati, dar Thermaltake scot produse destul de bune (si daca e sa ne gandim la silentiozitate, silent Boost K7 mi se pare destul de silentios pt oricine, plus ca e destul de capabil). Normal ca vreau si abia astept sa apara si la noi ventilatoare silentioase si capabile, dar cum nu am vazut asa ceva la vanzare inca, trebuie sa ma descurc cu ce am. Asta nu inseamna ca e bine, dar nici nu inseamna sa recomand ce o sa apara pe piata in 2006 in cel mai bun caz.[/quote]gerula wrote:Ţi-ai pus vreodată problema că poate au început să apară şi în .ro oameni care s-au săturat de gogoaşe gen Titan, TT şi vor ceva mai mult decât un elicopter sub birou?
Mane mai usor cu aprecierile astea, asta nu inseamna ca daca cateva modele de la TT huruie sunt si toate la fel! Iti dau un contra exemplu clar care dupa parerea mea este liderul la ora actuala in racirea pe aer, TT Big Typhoon iti zice ceva, daca nu te multumeste performanta cu fanul stock la 16 dB cu care de fapt rupe orice produs Thermalright il poti schimba cu un fan mult mai serios si s-a terminat povestea.ice01 wrote:...incomparabil cu reactoarele made by TT, care or face ele fata la temperaturi, dar nici ca stai langa acel calculator, huruie de iti da senzatia ca decoleaza
Mane din punctul meu de vedere, all made by TT is marketing and nothing more ...DjDaLiu wrote:Mane mai usor cu aprecierile astea ...
Am asa ceva, e bun, dar nu e recomandat la overcloaking. Sempronul de 2600 + al unui prieten sta la 27 grade cu asa ceva, pe cand Duronul meu de 1300 Mhz sta la 42 grade.ice01 wrote: Low buget - Cooler Titan TTC-D9TB/CU35/R1, CopperBased, Silent, 2300rpm, Ball Bearing, Socket A, XP max. 3200+ - in jur de 300.000 lei - un cooler generos, un fan bine pozitionat si destul de mare, care face fata cu succes si unui o.c. destul de agresiv, eu l-am avut un an si jumatate pe un AthlonXP in prima faza iar apoi pe un Barton 2600+ dus la 2200MHz, cu temperaturi de maxim 50 de grade in fullload. Silentios si care face treaba.
Pai si tie aceste temperaturi iti par mari ?phradamon wrote: Am asa ceva, e bun, dar nu e recomandat la overcloaking. Sempronul de 2600 + al unui prieten sta la 27 grade cu asa ceva, pe cand Duronul meu de 1300 Mhz sta la 42 grade.
OK, la faza asta m-ai lasat masca.ice01 wrote: Low buget - Cooler Titan TTC-D9TB/CU35/R1, CopperBased, Silent, 2300rpm, Ball Bearing, Socket A, XP max. 3200+ - in jur de 300.000 lei - un cooler generos, un fan bine pozitionat si destul de mare, care face fata cu succes si unui o.c. destul de agresiv, eu l-am avut un an si jumatate pe un AthlonXP in prima faza iar apoi pe un Barton 2600+ dus la 2200MHz, cu temperaturi de maxim 50 de grade in fullload. Silentios si care face treaba.
Mane, eu l-am avut acasa un an si jumatate, l-am avut pus pe procesoarele mele, nu stiu unde ai vazut tu prost finisaj, si nu stiu cum l-ai montat tu de nu calca (logic, daca il pui inves nu o sa calce in viata lui), nu stiu cu ce l-ai uns, eu i-am dat zama alba siliconica cu 10.000 plicul, nu stiu cat te pricepi la a monta asa ceva, insa ai face bine sa te uiti pe la topicurile de o.c. sa vezi ca acolo sunt confirmarile ca acel cooler face treaba ...scorpion_amd13 wrote: Am un amic cu un XP 2500+ barton care a avut un asemenea cooler si poate sa confirme ce voi spune in continuare. Pe langa faptul ca unele modele sunt prost finisate si nu fac contact cum trebuie cu procesorul (in acest sens am vazut procesoare AMD cu heatspreaderul crapat din aceasta cauza), acest cooler este foarte slab ca performanta, temperatura bartonului 2500+ atingand impresionanta valoare de 61 de grade Celsius, chiar si dupa ce a fost schimbat cu unul identic. Din punctul asta de vedere (si probabil cel mai important) TITAN D9TB/CU35/R1 e "varza con carne", l-a intrecut si un D5TB/G/CU35/R1 (mda, amicul meu sta cu un asemenea cooler pe bartonul lui 2500+ si rareori temperatura trece de 53 grade), sopt D9TB/CU35/R1. Deci, daca nu cumva s-a schimbat procesul de fabricatie al acestui model de la TITAN, recomand sa-l evitati.
Ce sa mai zici la asa reply?danboc wrote:Cred ca racirea ideala pentru Socket A este un cooler de 2-3 sute cu ventilator de 80 si 2 ventilatoare de carcasa. Eu am 2400+ si sta in maxim 52C in full load cu un Titan vechi de 3 ani. Nu cred ca merita sa bagi bani in cooler care face cat procesorul. Chiar si daca il duc in 2.2GHZ voltaj default tot nu sare de 55C si am si caldura in casa ca sunt cam friguros de fel. La 2GHZ merge si cu 1.55v si in idle e abia caldut, totul e sa ai circulatia aerului in carcasa ca altfel nici un cooler nu face treaba buna.
Man, la faza asta tre` sa fiu de acord cu Ice.Am avut pana acuma coolere TITAN si nu m-a dezamagit niciunul.Titan complet aluminiu cu (D5tb) mi-a tinut un athlon 1700 overclockat la 2200 MHZ in 35-40grade, maxim 45 vara.OK, la faza asta m-ai lasat masca.Din ce-am putut eu sa testez (cam 4 bucati), coolerul recomandat de tine nu e de recomandat, vorba aia, nici la dusmani. Am un amic cu un XP 2500+ barton care a avut un asemenea cooler si poate sa confirme ce voi spune in continuare. Pe langa faptul ca unele modele sunt prost finisate si nu fac contact cum trebuie cu procesorul (in acest sens am vazut procesoare AMD cu heatspreaderul crapat din aceasta cauza), acest cooler este foarte slab ca performanta, temperatura bartonului 2500+ atingand impresionanta valoare de 61 de grade Celsius, chiar si dupa ce a fost schimbat cu unul identic. Din punctul asta de vedere (si probabil cel mai important) TITAN D9TB/CU35/R1 e "varza con carne", l-a intrecut si un D5TB/G/CU35/R1 (mda, amicul meu sta cu un asemenea cooler pe bartonul lui 2500+ si rareori temperatura trece de 53 grade), so
pt D9TB/CU35/R1. Deci, daca nu cumva s-a schimbat procesul de fabricatie al acestui model de la TITAN, recomand sa-l evitati.
L-ai avut de zici ca e avion? La 3500RPM e relativ silent. Eu am avut shi Volcano 12 shi Sonic Tower (inca mai am sonicul). Problema cu sonic tower-ul este ca este prea mare... Pur shi simplu se inghesiune cablurile p-acolo shi coolerul de 12 trebuie montat cu multa finetze sa nu loveasca in memorii...Neon Biker wrote:Geezzz, cum naiba mai poate recomanda cineva in ziua de azi un "avion" ca Volcano 12? Sunt sigur ca, daca ai pune Silent Tower-ului 1-2 ventilatoare care sa faca la fel de multa galagie precum Vulcanu' ala, ar face o treaba mult mai buna. Deci recomandarea mea este Sonic Tower, daca Big Typhoon nu-ti incape. Mai vezi si testul ala la care am pus link-ul ceva mai sus, ca e chiar bine facut.