LCD 19" - performanta maxima la sub 1900RON

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

vyk

LCD 19" - performanta maxima la sub 1900RON

Post by vyk »

Vreau sa inlocui actualul CRT cu un LCD deoarece ochii mei incep sa oboseasca la utilizari indelungi, in special in cazul word processing, programare.

Vreau sa cumpar un monitor de 19" care sa se incadreze in specificatiile:

*timp de raspuns de maxim 8ms
*intrare DVI
*pret sub 1900RON
*calitate video/fidelitate culori cat mai bune
*interpolare buna in 1024*768

Ca principali candidati am selectat urmatoarele modele> Iiyama E481S-S, Samsung 193P+, Samsung 970P. Alte nominalizari> ViewSonic 191b si VP930 caci am citit ca ar fi cele mai bune (in gama de pret).

Utilizarea monitoarelor:

*Internet, procesare documente, programare - 60-70%
*jocuri 10-15 cu "peack" in vacante de 50-60%
*filme 15-20%

Nu sunt mare fan al specificatiilor GTG de sub 8ms deoarece in majoritatea cazurilor este afectata calitatea video in mod serios. Din recomandari va rog eliminati 930BF (foarte prost pentru filme) si 913N (nu sta nici el prea bine).

NU ma intereseaza unghiurile de vizibilitate deoarece stau cu privirea la 0-10grade asa ca acest subiect nu este obiectul topicului.

Interpolarea ma-ar ajuta in jocuri deoarece cu sistemul din semnatura (in 1024) jocurile noi au un framerate de 20-40fps. In majoritatea cazurilor cu setarile de calitate pe maxim sau pe aproape. Stiu ca interpolarea are mari neajunsuri in cazul LCD-urilor dar care model ar sta mai bine?
P4 2,8Ghz NorthWood, 2*512MB RAM PC3200 KingMax tinybga, Abit Ai-7, Leadtek 6600GT AGP, 2*Maxtor Sata 80GB 8MB buffer RAID 0, Audigy2, Leadtek tv 2000 Expert, NEC 3540A DVD+/-RW, Chieftec 450W, Samsung 957MB 19", HP LJ1150, Thomson cable modem, Logitech X-530, Canon A60, SE K750
tty

Post by tty »

http://www.emag.ro/monitoare_lcd/sony_h ... -pHS95DSDB
Arunca un ochi si aici.L-am vazut si la alte magazine.
http://www.emag.ro/monitoare_lcd/lg_l1980q_19_--p9092
Ar mai fi asta care vede bine dar cam scump.
indianuiute

Post by indianuiute »

Ca principali candidati am selectat urmatoarele modele> Iiyama E481S-S, Samsung 193P+, Samsung 970P. Alte nominalizari> ViewSonic 191b si VP930 caci am citit ca ar fi cele mai bune (in gama de pret).
dintre asta io as merge pe 970P, desi nici VP930 nu e de lepadat
novi

Post by novi »

Eu iti recomand un SAMSUNG 930BF (timp de raspuns 4ms)!L-am vazut AICI, AICI si AICI!:wink:
Dr.LED

Post by Dr.LED »

novi wrote:Eu iti recomand un SAMSUNG 930BF (timp de raspuns 4ms)!L-am vazut AICI, AICI si AICI!:wink:
Citeste cu atentie postul lui vyk si vezi de ce ai recomandat aiurea. Din fericire mai sunt si oameni care stiu ce vor si nu "pun botul" la vrajelile de marketing. ;)

vyk, personal as ramane la clasicul CRT. Vad in semnatura ca ai un monitor foarte bun, acelasi model ca si mine. Sunt gamer si inca nu am gasit un LCD care sa ma satisfaca (si nici nu cred ca voi gasi in viitorul apropiat), mai ales ca sistemul imi permite un frame rate mare.
novi

Post by novi »

Dr.LED wrote:
novi wrote:Eu iti recomand un SAMSUNG 930BF (timp de raspuns 4ms)!L-am vazut AICI, AICI si AICI!:wink:
Citeste cu atentie postul lui vyk si vezi de ce ai recomandat aiurea. Din fericire mai sunt si oameni care stiu ce vor si nu "pun botul" la vrajelile de marketing. ;)

vyk, personal as ramane la clasicul CRT. Vad in semnatura ca ai un monitor foarte bun, acelasi model ca si mine. Sunt gamer si inca nu am gasit un LCD care sa ma satisfaca (si nici nu cred ca voi gasi in viitorul apropiat), mai ales ca sistemul imi permite un frame rate mare.
Hmm!Mie mi se pare OK acel SAMSUNG si este de luat in seama!:P

PS:De curiozitate ai testat vreun monitor din gama 730BF/930BF (4ms timp de raspuns) de la SAMSUNG?Eu am vazut/jucat jocuri pe el si se misca perfect!Nici nu zici ca este LCD!:wink:
Predator864

Re: LCD 19" - performanta maxima la sub 1900RON

Post by Predator864 »

vyk wrote: Din recomandari va rog eliminati 930BF (foarte prost pentru filme) si 913N (nu sta nici el prea bine).Interpolarea ma-ar ajuta in jocuri deoarece cu sistemul din semnatura (in 1024) jocurile noi au un framerate de 20-40fps. In majoritatea cazurilor cu setarile de calitate pe maxim sau pe aproape. Stiu ca interpolarea are mari neajunsuri in cazul LCD-urilor dar care model ar sta mai bine?
Novi. Vik clar a zis ca nu vrea 930BF
novi

Post by novi »

Predator864 wrote:
vyk wrote: Din recomandari va rog eliminati 930BF (foarte prost pentru filme) si 913N (nu sta nici el prea bine).Interpolarea ma-ar ajuta in jocuri deoarece cu sistemul din semnatura (in 1024) jocurile noi au un framerate de 20-40fps. In majoritatea cazurilor cu setarile de calitate pe maxim sau pe aproape. Stiu ca interpolarea are mari neajunsuri in cazul LCD-urilor dar care model ar sta mai bine?
Novi. Vik clar a zis ca nu vrea 930BF
Nu am fost atent!Ciudat pentru ca totul se misca perfect pe acel monitor!Fiecare cu gusturile lui!:-k
indianuiute

Post by indianuiute »

novi wrote:
Predator864 wrote: Novi. Vik clar a zis ca nu vrea 930BF
Nu am fost atent!Ciudat pentru ca totul se misca perfect pe acel monitor!Fiecare cu gusturile lui!:-k
omu a zis ca vrea calitate nu timp de raspuns extraordinar
*timp de raspuns de maxim 8ms
...
*calitate video/fidelitate culori cat mai bune
vyk

Post by vyk »

O sa raspund pe rand celor care au postat anterior>

1)Despre monitoarele Sony LCD nu stiu mare lucru asa ca nu ma bag....cat despre cele LG, desi arata bine, mai ales modelul ala specificat, nu am citit multe si deci nu ma pot pronunta....iar nu imi zice nimic

2)As vrea sa fie clar ca nu schimb CRTul doar pentru gaming...nu pun accent pe viteza extrema ci mai ales pe calitate. Viteza trbuie sa fie dar NU in detrimentul calitatii. Asadar sunt reticent la modelele cu tehnologie de accelerare si timp de raspuns sub 8ms (o singura excentie, VP930). Testand am vazut ca un 913N nu are calitatea video prea buna si un 930BF nu are cum sa o aibe mai buna...ba chiar am citit un post pe acest forum cum ca ar avea imaginea citez "mai stearsa" decat 913N, conditiile de testare fiind ideintice>monitoarele alaturate, aceeasi secventa video. Nu zic ca astea 2 modele sunt lente ba chiar dimpotriva insa au calitatea imaginii modesta. Eu nu renunt la CRT pentru ceva mai rau....mai bine nu renunt.

Later edit

Nu stiu daca ati observat insa tind spre paneluri PVA, MVA sau IPS si nu catre TN. Motivul este clar si tine ce calitatea imaginii. Mai pe scurt, ma intereseaza un astfel de panel insa unul rapid. Gen 970P, VP930, 193P+.

Tocmai am citit cu 193P+ are 20ms si alea 8ms sunt GTG. Asadar, acest monitor iese si el de pe lista....ramane 970P

Inca cateva detalii extrem de importante> In legatura cu jocurile, tipurile preferate sunt in aceasta ordine: FPS, Racing, RTS. Deci desi pun calitatea pe I loc, viteaza este si ea cel putin necesara, daca nu esentiala.
danyxp

Post by danyxp »

in legatura cu 930bf...4 ms = 0 pt un gamer..; cauta si dld TFTTEST, nu zic ca ar afisa cate ms are, ideea e ca iti plimba pe ecran un patratel, fa comparatia intre tft si crt, vezi cum se vede, e diferenta f mare; ghosting in jocuri-se observa (din pacate) si pt mine e foarte deranjant; in cs-source nici nu e nevoie sa tragi prea brusc de mouse, in unele zone e suficient sa mergi drept si tot e ametitor; nu stiu cum e pe alte tipuri de tft sau alte modele, pe asta il am si spun ce am observat; cand tragi de o fereastra cu text iarasi e deranjant, cu sau fara cleartype;
ps: au la munca niste colegi tot 930bf si am facut testul si pe alea, tot asa se vede, patratelul ala isi pierde conturul rau de tot.
o sa merg la magazin si o sai rog sa ruleze acel programel pe mai mule tipuri de lcd in acelasi timp, poate doar la modelul asta e asa nasol, cu toate ca nu prea cred
vyk

Post by vyk »

Multumesc foarte mult pentru link. Am luat cateva dintre programele alea. initial, pentru curiozitate, le voi testa pe CRTul meu si pe 3 TFTuri: 913N, un 19" Prestigio si un Philips 17" mai vechi.

Citind in continuare reviews incep sa inclin din ce in ce mai mult pe SAMSUNG 970P.
P4 2,8Ghz NorthWood, 2*512MB RAM PC3200 KingMax tinybga, Abit Ai-7, Leadtek 6600GT AGP, 2*Maxtor Sata 80GB 8MB buffer RAID 0, Audigy2, Leadtek tv 2000 Expert, NEC 3540A DVD+/-RW, Chieftec 450W, Samsung 957MB 19", HP LJ1150, Thomson cable modem, Logitech X-530, Canon A60, SE K750
danyxp

Post by danyxp »

daca ai testat sa ne spui la ce concluzie ai ajuns, si eu am testat cam 10 tft-uri, din punct de vedere al timpului de raspuns toate s-au comportat nesatisfacator pentru mine, au ghosting gramada; cel mai simplu test posibil: agata o fereastra de internet explorer si misca de ea vertical urmarind fonturile din stanga sus (file, edit, view, etc); toate monitoarele tft lasa o urma alba in urma acelor fonturi; in unele jocuri nu este vizibil dar in altele este deranjant si ametitor; mai depinde si de ochiul fiecaruia si de cat de pretentios este.
radio

Post by radio »

un articol foarte interesant si detaliat pe X-Bit Labs. se axeaza in special pe tehnologia RTC si cum a fost ea implementata in citeva modele de la Samsung si ViewSonic, dar gasesti si o multime de alte referinte.
vyk

Post by vyk »

Interesant si foarte util articolul. M-am lamurit cu privire la anumite lucruri insa ar fi fost excelent daca ar fi inclus mai multe opinii cu privire la comportamentul in jocuri, filme si office.

Deci Samsung 930BF iese si el din discutie....
vyk

Post by vyk »

Pentru cei care doresc mai multe detalii despre 970P, in special opiniile unor posesori:

http://forum.hardware.fr/hardwarefr/Har ... 9627-1.htm

Atentie> topicul este in franceza si este destul de mare... [smilie=Respect.gif]
drankon

Post by drankon »

Ma bucur ca te-ai lamurit cu 930&960BF. Sfatul meu mergi pe 970P ca merita mai ales ca tocmai a scazut pretul la el. Bine daca tot vine vorba de hardware.fr iti recomandam Belinea 102035W care e bestbuy in FR si nu numai, care probabil ca ar fi o alegere si mai buna decat 970P asta daca-ti placa wide si de ce nu 20'; dar la noi e cam greu ca sa nu zic imposbil de gasit.
vyk

Post by vyk »

drankon wrote:Ma bucur ca te-ai lamurit cu 930&960BF. Sfatul meu mergi pe 970P ca merita mai ales ca tocmai a scazut pretul la el. Bine daca tot vine vorba de hardware.fr iti recomandam Belinea 102035W care e bestbuy in FR si nu numai, care probabil ca ar fi o alegere si mai buna decat 970P asta daca-ti placa wide si de ce nu 20'; dar la noi e cam greu ca sa nu zic imposbil de gasit.
La 20' nu cred ca este prea acceptabil ca pret. Si oricum nu am incredere in monitoarele Belineea. Cu wide nu am probleme dar pannelurile de 20' nu sunt mai lente ca cele mai mici?
drankon

Post by drankon »

Pai citeste pe hardware.fr daca tot ai dat linkul pt. Samsung topicul de la Belinea e si mai mare http://forum.hardware.fr/hardwarefr/Har ... 9636-1.htm

Tocmai ca pretul e sub 500 Euro in FR deci cam cat 970P si modelul e ft. reusit chiar daca Belinea nu au cel putin la noi prea multa faima. Dar ma rog asta e in FR la noi 970P 17 mil e o alegere ft. buna !
FATHER

Post by FATHER »

@vyk
Am trecut de la IIyama E431S la Samsung 770P. Samsung este mult mai bun decat primul. Impecabil in jocuri, culori mai naturale (asta chiar si fara softurile aditionale gen Magic nu-stiu-cum), design bun si manevrabilitate totala . Eu sunt multumit.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
vyk

Post by vyk »

Ma bucur ca iti place 770P-ul...sper ca in curand sa scimb si eu monstrul de 19" cu un 970P.

O sa ma documentez despre modelul ala de Belineea dar cred ca tot 970P este mai bun, macar ca raport pret/calitate & performanta.
DareDevill

Post by DareDevill »

Anul trecut am cautat si eu ca tine un monitor cu cea mai buna calitatea la imagine si timp de raspuns bun ptr jocuri ...
Am ales un 193P+ pe care l-am vindut dupa 5 zile ! Motivul : ghost-ing la GREU in jocuri !

Cit timp l-am avut am facut si un test 193P+ vs 913N puse unul linga celalalt ! Concluzia : nu merita diferenta de bani ptr 193P+ !
La 913N nu am observat ghosting in jocuri ... sau nu l-am perceput eu, pe cind la 193P+ era deranjant.
Calitatea imaginii : e drept contrastul la 193P+ face ca negrul sa fie "mai negru" decit la 913N, dar tot nu e negru pur.
Culorile la 193P+ au o usoara tenta verzuie (prea mult verde) iar la 913N e prea mult rosu. Si crede-ma ca m-am chinuit sa le calibrez pina sa arate aproape identic, dar nu am reusit din cauza diferentei de nuanta intre cele doua modele. Nici nu se pot compara la fidelitatea culorilor cu un CRT ! CRT-ul e net superior !
Singurul lucru pozitiv la 193P+ a fost carcasa de magneziu foarte eleganta, dar nu a fost suficient ptr mine ca sa ma faca sa-l pastrez ! Asa ca peste 3 zile l-am vindut cu 300.000 mai putin decit am dat pe el si am cumparat de aceeasi bani un CRT EIZO de 19" sh cu tub SONY trinitron (ptr prelucrari grafice, photoshop) + Samsung 913N ptr jocuri si browsing !

Sunt curios cum sta noul 970P la capitolul ghosting in jocuri ! Nu am avut ocazia sa testez unul cred ca nu e mare dif intre 8ms GTG si 6 ms GTG ... La culori e neschimbat, are tot o usoara tenta verzuie :
http://www.xyzcomputing.com/index.php?o ... mitstart=5

Bafta !
Last edited by DareDevill on Wed Jan 25, 2006 1:03 pm, edited 1 time in total.
vyk

Post by vyk »

DareDevill wrote: Cit timp l-am avut am facut si un test 193P+ vs 913N puse unul linga celalalt ! Concluzia : nu merita diferenta de bani ptr 193P+ !
La 913N nu am observat ghosting in jocuri ... sau nu l-am perceput eu, pe cind la 193P+ era deranjant.
Calitatea imaginii : e drept contrastul la 193P+ face ca negrul sa fie "mai negru" decit la 913N, dar tot nu e negru pur.
Culorile la 193P+ au o usoara tenta verzuie (prea mult verde) iar la 913N e prea mult rosu. Si crede-ma ca m-am chinuit sa le calibrez pina sa arate aproape identic, dar nu am reusit din cauza diferentei de nuanta intre cele doua modele. Nici nu se pot compara la fidelitatea culorilor cu un CRT ! CRT-ul e net superior !
Singurul lucru pozitiv la 193P+ a fost carcasa de magneziu foarte eleganta, dar nu a fost suficient ptr mine ca sa ma faca sa-l pastrez ! Asa ca peste 3 zile l-am vindut cu 300.000 mai putin decit am dat pe el si am cumparat de aceeasi bani un CRT EIZO de 19" sh cu tub SONY trinitron (ptr prelucrari grafice, photoshop) + Samsung 913N ptr jocuri si browsing !

Sunt curios cum sta noul 970P la capitolul ghosting in jocuri ! Nu am avut ocazia sa testez unul cred ca nu e mare dif intre 8ms GTG si 6 ms GTG ... La culori e neschimbat, are tot o usoara tenta verzuie :
http://www.xyzcomputing.com/index.php?o ... mitstart=5

Bafta !
Te asigur ca 970P este mai rapid decat 193P+. Reviewul selectat de tine nu este prea bine facut, sunt altele mai bune. Citind opiniile userilor de 970P nu am vazut nici probleme despre tenta verzuie si nici legate de ghosting. Nu este un monitor perfect, mai are probleme dar majoritatea nu se vad decat daca vrei neaparat sa le descoperi (cam cum ar sta si cu cele 2 fire de sustinere a tuburilor unor CRT-uri). Acum depinde insa si de cat de pretentios esti si mai presus de cat de sensibili sunt ochii tai la fenomenul de ghosting. Oricum 913N nu este deloc potrivit pentru filme (din cauza zgomotului de imagine). Urmasul sau, 930BF o duce chiar mai rau. 970P este un urmas imbunatatit al lui 193P+, avand si alt pannel.
DareDevill

Post by DareDevill »

vyk wrote:Citind opiniile userilor de 970P nu am vazut nici probleme despre tenta verzuie si nici legate de ghosting.
vyk wrote:970P este un urmas imbunatatit al lui 193P+, avand si alt pannel.
Eu stiam ca panelul e neschimbat fata de 193P+ ! La 193P+ au schimbat panelul fata de 193P, dar la 970P nu stiam. Am citi ca doar ca au imbunatatit putin timpul de raspuns, dar panelul a ramas acelasi
Sincer ma indoiesc ca a disparut problema asta cu tenta verzuie ... poate cu un colorimetru se poate rezolva si asta, DAR cine isi PERMITE sa de 300 EURO pe el ? Doar din panarama aia de program MagicTune mai rau te enervezi incercind ! Alt MINUS si ptr ca nu are meniu monitorul ! Eu am folosit Color correction din driverele nVIDIA ptr calibrare, dar nici asta nu e perfect.
vyk wrote:Oricum 913N nu este deloc potrivit pentru filme (din cauza zgomotului de imagine).
Ptr filme am CRT-ul ... iar pentru jocuri 913N e superpotrivit ! Ieftin si fara ghosting ! Sa fim seriosi nu ai nevoie de superfidelitate a culorii in jocuri ptr ca nici nu au fost facute sa respecte asa ceva ...
vyk

Post by vyk »

DareDevill wrote:Ptr filme am CRT-ul ... iar pentru jocuri 913N e superpotrivit ! Ieftin si fara ghosting ! Sa fim seriosi nu ai nevoie de superfidelitate a culorii in jocuri ptr ca nici nu au fost facute sa respecte asa ceva ...
Din pacate nu o sa ami am CRTul vechi, acesta inlocuind o "bomba" SVGA antica. Deci ma intereseaza si calitatea imaginilor. Nu pentru jocuri sau office cat pentru imagini si filme. Avand un singur monitor caut sa gasesc ceva polivalent. Din cate stiu eu panelul este altul si este mai rapid. Cat despre tenta verzuie, nu tin sa te contrazic ba chiar o sa fiu mai atent cand o sa-l testez si o sa-i intrb pe "frantuji" daca au observat ceva. Din testele realizate si din cate imi aduc maine, partea de verde parca nu avea aberatii mari.
DareDevill

Post by DareDevill »

Tenta verzuie e f greu de detectat daca nu ai alt monitor (preferabil CRT) linga 193P+ ca sa faci diferenta... Initial nici eu nu am observat, doar dupa ce am pus linga el 913N-ul am constatat.
Dar peste asta chiar daca mai exsita se poate trece usor, nu e ceva stresant ... cel mai important e sa nu aiba ghosting in jocuri cum avea 193P+ ! Sincer alea 8ms GTG de la 193P+ sunt BULLSHIT ! Avea mai degraba 20 ms in realitate. Deci daca 970P are 6ms GTG atunci sa zicem ca are 16ms in realitate ... ceea ce e cam riscant ! Trebuie testat neaparat in jocuri monitorul inainte de a-l cumpara.
NightWalker

Post by NightWalker »

Image
Dreaming in digital, living in realtime, thinking in binary, talking in IP.
vyk

Post by vyk »

NightWalker wrote:970P testat in Quake3
Filmuletul probabil ca este facut cu o camera digitala cu functii video minimale. In ciuda bitrateului bun (un DVD rip la bitrateul asta ar arata foarte bine), filmul nu este relevant pentru un test. Calitatea video este extrm de slaba, putandu-se usor vedea distorsiuni cauzate de o compresie video puternica. Cel mai probabil materialul video a fost recodat la un bitrate mai mare, procedeu inutil. Pe de alta parte nu am observat "dare" de culoaere (semn de ghosting foarte deranjant).

Pot scrie 2 lucruri> nu apare un ghosting extrem si alte opinii nu se pot lansa din cauza calitatii slabe a filmului.
vyk

Post by vyk »

Am fost la Cerf si la standul Samsung am vazut un 970P. Chiar daca eu am fost vineri dupa-amiaza, monitorul era deja "dus" d.p.d.v. al piciorului. Deci mai mult de 10cm de baza nu putea tine. Daca il ridicai mai mult cobora brusc la loc. De ridicat la maxim nici ca se punea problema. Daca in 3,5 zile s-a dus piciorul atunci ce pretentii sa mai am. Adevarat, exista si posibilitatea ca sa fi expus un monitor de test, care sa fi fost "obosit". Nu comentez asupra impactului asupra vanzarilor pe care ar avea-o aceasta decizie. Tipul de la stand nu stia multe insa am aflat ca nu se da garantie pt picior (evident, celebra teapa romaneasca, in afara se ofera dar in RO nici gand), iar la capitolul pixeli se schimba la 3 subpixeli. NU stiu daca stia bine care este diferenta intre pixeli si subpixeli. L-am intrebat ce s-ar intampla daca toti aia 3 subpixeli ar fi aferenti unui pixel...a ocolit raspunsul.

Concluzia> renunt la 970P deoarece problema cu piciorul se pare ca este extrem de grava, mai mult nici nu se ofera garantie! Tinand cont de faptul ca Elsaco mai nou aduce ViewSonicuri, m-ar tenta un 930....
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Ti-ai gasit de ce sa te legi, normal ca s-o fi stricat piciorul daca au tras toate vitele de el.

Eu inca astept un monitor cu timp de raspuns decent care sa stie 1600x1200 sau daca nu ceva wide 1280x720(sau 960) sau 1920x1080(sau 1200). A vazut cineva asa ceva pe undeva? Suma limita este cam aceeasi(19mil) +/-1mil.
Tresty

Post by Tresty »

Warlord, poti incerca http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monito ... K1051-V180

il am de 3 luni si nu am ce sa-i reprosez... dvi, calitate a imaginii buna, wide, la un pret imbatabil...
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Eu am pus ochii pe un Philips 200W6CS, care are un preţ care se învârte pe la vreo 16 mil în funcţie de magazin.

20" wide, 1680 x 1050, panel MVA (8 ms GTG), DVI, pe scurt.

Cu panelul este un mister, defapt, pentru că în unele locuri apare ca MVA, iar în altele ca S-IPS. Oricum ar fi, e mult mai bine ca TN ;)
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
vyk

Post by vyk »

WarlordBA wrote:Ti-ai gasit de ce sa te legi, normal ca s-o fi stricat piciorul daca au tras toate vitele de el.

Eu inca astept un monitor cu timp de raspuns decent care sa stie 1600x1200 sau daca nu ceva wide 1280x720(sau 960) sau 1920x1080(sau 1200). A vazut cineva asa ceva pe undeva? Suma limita este cam aceeasi(19mil) +/-1mil.
Normal ca ma leg de acest aspect, mai ales daca NU mi se ofera garantie pentru acest defect...tie nu ti se pare normal?

Oricum momentan vreau camera foto megazoom si mai aman LCDul...poate apare un model mai reusit...cine stie.
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Tresty wrote:Warlord, poti incerca http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monito ... K1051-V180

il am de 3 luni si nu am ce sa-i reprosez... dvi, calitate a imaginii buna, wide, la un pret imbatabil...
Foarte interesant, l-am mai vazut pe undeva printr-un spam primit la servici. Ce am sa-i reprosez e ca e cam ciudata rezolutia, dar pretul e imbatabil.

Daca zici ca il ai de 3 luni poti sa-mi raspunzi te rog la cateva intrebari despre el?
Cum se descurca in jocuri? Ma intereseaza in special modul de lucru la rezolutii mai mici decat cea nativa, scria pe acolo ceva de 1280x768.
Il poti seta cumva in mod 4:3 cu margini negre?

E interesant si Philips-ul dar nu inteleg obsesia producatorilor de TFT-uri pt rezolutii din astea fara capatai. 1280x1024 e o rezolutie tampita dar astea 1440 sau 1680 sunt si mai si, bine macar ca sunt 16x10.

Vroiam un monitor cu 1600x1200 pt ca macar ai fallback pe 800x600 care nu arata chiar atat de rau de la distanta(vor fi 4 pixeli in loc de 1 dar ar trebiui sa fie ok).
Tresty

Post by Tresty »

Se pare ca standardul pentru monitoare wide (cel putin la cele relativ accesibile ca pret) devine 16x10 si nu 16x9 (nu ma intreba de ce...)

Eu Oblivion il tin in 1280, si se vede foarte bine, in jocuri rezolutiile nenative se simt putin (eu cel putin nu sunt pretentios de loc); oricum, stai calm, inclusiv pe NFS: Porsche Unleashed am avut rezolutia de 1440... in foarte putine jocuri o sa ai probleme cu rezolutia.

Evident ca se poate seta cu marginile negre, prefer insa modul strech, eu cel putin sunt mai nesimtit si nu observ nici macar pe tv-tuner ca s-au "ingrasat" oamenii... (ca o precizare, dintre ce jocuri am instalate, toate au suport wide, tv-tunerul fiind singurul care nu stie decat 4:3)

In ce priveste filmele, este o incantare: matematic vorbind, comparandu-ma cu cei 15'' ai crt-ului avut anterior, am facut un calcul relativ interesant: pe cel vechi eu "vedeam" in cazul unui film in format wide o suprafata de 390cmx2, iar la monitorul wide am fix 1000cmx2, deci o suprafata vizibila de aproape 3 ori mai mare... (incredibil dar adevarat...)

Mai multe amanunte gasesti pe siteul dedicat gamingului pe monitoare wide: widescreengamingforum.com , iar pentru initierea in widescreen faq-ul lor e bine realizat, prezentand avantaje/dezavantaje intre diferitele rapoarte (reiese ca pentru gaming in special, 5x4 este cel mai prost raport...)

http://www.widescreengamingforum.com/faq.php

Uite un review excelent scris pe acest site chiar de catre un roman de-al nostru, in care gasesti si niste modalitati prin care sa il setezi asa cum trebuie.

http://www.widescreengamingforum.com/fo ... 1e2a9f4ab4

Si ca un easter egg, o poza din lost coast wide:

http://item.slide.com/i/uid=__6qsoG9Qq3 ... CeBc3lpP28
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Pentru filme e probabil superb si cam pentru asta o sa fie folosit, gaming mai putin dar mai joc quest-uri care au rezolutii mai modeste si de obicei neconfigurabile deci un fallback decent pe 4:3 ar fi binevenit. Din cate am inteles se poate seta un AR fortat daca folosesti intrarea DVI.

Maine imi vine salariu, o sa caut prin oras, poate e vreun dealer de Fujitsu Siemens, as vrea sa-l verific de pixeli (semi)morti in persoana, daca-l comand online nu pot face asta.
Mersi mult pentru informatii.

PS:
Gasisem Samsung 204B 20", 5 ms (G2G), DVI, 1600x1200, 800:1, 250cd, 160/160, TCO 03, Pivot, Silver la vreo 18.5mil(Verasys). Cam asta as fi vrut, dar acum nu pot sa trec cu vederea diferenta de pret.
La polul opus am gasit Acer AL1916Ws, 1440 x 900 WideScreen, 500:1, 300cd/ m2, 150°/ 130°, 8ms, black/ silver, 3 ani garantie la 8.5mil, pare acelasi panel cu cel de pe Fujistsu doar ca nu are DVI.

Edit:
M-am cam hotarat la Acer, as fi vrut Fujitsu dar nu gasesc dealer in Craiova si din alta parte nu vreau sa-l iau pentru ca nu o sa am garantia la indemana. Spun asta pentru ca am inteles ca au ceva probleme cu iesirea DVI: Fujistu Forum
WarlordBA
Moderator

Post by WarlordBA »

Am luat Acer-ul pana la urma. Primul care a venit l-am refuzat pentru ca avea un pixel mort, al doilea a fost ok. Per total cam doua saptamani de asteptare.

Ce imi place la el:
- Wide Screen, iti ofera o cu totul alta senzatie fata de clasicele 4:3 sau mai ciudatele(IMO) 5:4

- Perfect pt filme. Asta cam tine de faptul ca e WS. Cum majoritatea filmelor sunt 16:9 iar monitorul e 16:10 ramane totusi cate o dunga neagra orizontala sus si respective jos. Cu un player adecvat ar putea ramane banda neagra doar jos, perfect pt subtitrari.

-Unghi vizual(FOV) mare la jocuri. Ai o cu totul alta perspectiva la FPS-uri, simti ca vezi o suprafata mai mare.

- Suprafata mare de lucru. Din nou tine de faptul ca e WS.

- Pretul, la 8.5 mil abia daca iei un monitor de 17" decent, altceva de 19 nu am vazut la pretul asta

Ce nu imi place:
- Exagerat de luminos. Acum il tin reglat la Luminiozitate 0, Contrast 10 si am umblat si la culori si am trecut toate 3 canalele de culoare(RGB) pe 0 si tot mi se pare prea luminos. Sunt obisnuit sa stau cu monitorul pe intuneric iar la CRT nu aveam probleme il puteam regla pana devenea suportabil.

- Negrul spalacit. Problema universala a LCD-urilor, dar suparatoare. Nu exista negru, doar un gri luminos.

- Tearing. E destul de evident, te cam obliga sa lasi vsync enabled. Pe CRT se observa mai greu fenomenul.

- Oarece ghosting. Am incercat un Quake3 si nu sunt total satisfacut. Probabil si din cauza ca nivelele sunt intunecate(fundal negru), cand e aglomeratie mare(sange fum) devine destul de blurry.

- Nu toate jocurile suporta rezolutia nativa 1440x900 si/sau aspectul de 16:10. Poti trai si cu 16:9(unele mai au) dar rezolutia nenativa e mai greu de suportat.

Per total sunt multumit, de jocuri nu prea mai am timp, pentru filme l-am luat in primul rand si aici pare sa exceleze. Pare decent si la jocuri cu conditia sa fie mai linistite si nu foarte intunecoase.

Parerea mea e ca diferenta de 2.5 mil pana la Fujitsu nu se justifica doar pt DVI. Pana va apare un monitor de 8ms de 19-21" mai decent prefer sa-mi pastrez diferenta de 10mil si sa folosesc Acer-ul asta care e best value IMO.
vyk

Post by vyk »

Intr-adevar, este un bestbuy la banii astia. Aproape la jumatata de pret fata de 204B care IMO sta bine fata de 970P (la cam aceeasi bani ai un plus de diagonala si un plus de stabilitate aka fara picior rablagit [smilie=Nice-try.gif] ).

Eu am renunatat la 970P din cauza piciorului si momentan am amanat achizitia unui TFT deoarece imi iau camera megazoom. Poate un TFT prin toamna-iarna. Pana atunci o intrebare:
1)sa merg pe "clasicul" 4:3 cu un 19bun (solutia ar cam fi 930Bul de la ViewSonic desi e cam scump IMO insa cei de la Toms au o parere foarte buna despre el)
2)sa merg pe un 4:3 de 20" cum ar fi 204Bul...mai ieftin ca prima varianta si tot cu o rezolutie standard (jocuri) insa diagonala mai mare
3)sa trec pe wide (16:9)?

Eu ma joc putin de tot si oricum terminand anul 3 de facultate ma gandesc ca o sa ma joc din ce in ce mai putin. Asa ca mai mult filme si office (inclusiv net). Care ar fi categoria cea mai buna de TFTs? 1-2-3?
alexwinfast

Post by alexwinfast »

vyk imi poti spune si mie te rog mult de ce esti asa de suparat pe Samsung 930BF?
Culori extraordinare,in jocuri,dupa cum a zis si novi,zici ca e CRT,se vede superb,iar filmele se vad ok si ele!
Repet intrebarea...ce ai cu 930BF?
Da-mi si mie niste argumente ca sa stiu de ce am asa monitor "prost" :laughing6:
Repet,este excelent iar calitatea imaginii este superba,si am vazut multe LCD-uri la viata mea
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Tzeb

Post by Tzeb »

1)sa merg pe "clasicul" 4:3 cu un 19bun...
LCD-urile de 19 non wide au raportul 5:4 (1280/1024).
Am 970p de vreo 4 luni si pot spune ca piciorul resista foarte bine, conditia e sa nu il freci toata ziua buna ziua. Design-ul mi se pare iesit din comun si parca imi place pe zi ce trece mai mult :) E cea mai buna alegere in momentul asta avand in vedere si ca pretul a mai scazut.
alexwinfast, vezi ca omul vorbeste despre alt 930B, nu despre "baiatul tau" #-o
Post Reply