Techno/Electronica Discussions
Moderator: Moderatori
Daca vreti sa ascultati euro trance/dutch trance direct pe net,(va va manca aprox 2.3 kbps din conexiune), atunci vizitati
http://www.digitallyimported.com si alegeti stream-ul corespunzator. Pentru dial-up, nimic mai sus de 24 kbps. Pentru o lista mai completa de posturi, vizitati http://www.shoutcast.com .Acest sit nu ofera numai techno, ci aproape orice gen de muzica.
http://www.digitallyimported.com si alegeti stream-ul corespunzator. Pentru dial-up, nimic mai sus de 24 kbps. Pentru o lista mai completa de posturi, vizitati http://www.shoutcast.com .Acest sit nu ofera numai techno, ci aproape orice gen de muzica.
Last edited by fishbone on Sun Jul 20, 2003 3:36 am, edited 1 time in total.
Pe data de 15,16 si 17 August in Sibiu va avea loc a doua editie Center Parade. This will be big! Pentru mai multe informatii, contactati pe JayBliss, unul dintre organizatori sau pe mine la fishbone@raves.com JayBliss poate fi gasit pe #Technoholix, serverele IRC Undernet, la fel ca si mine.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: fishbone la 2002-08-06 00:57 ]</font>
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: fishbone la 2002-08-06 00:57 ]</font>
Tuturor carora le place deep house, progressive trance si club house UK-centric recomand seria Global Underground, de la volumul 17 in sus mai ales. Ultimul album scos este vol. 22, mixat de Dave Seaman. E cam monoton sa fiu sincer. Cel mixat de Deep Dish (19) este legendar si este un must have, dupa parerea mea.
Rectific. Global Underground 22 rulz. (Dave Seaman in Melbourne)
Ritualul ca sa zic asa al seriei GU este ca CD1 sa fie monoton, un fel de warm-up, chiar chill-out, pe cand CD2 este exact opusul, reflectand atmosfera tipica intr-un club sambata la ora 12 noaptea.
Pe spatele copertei figureaza tipica " And remember, don't take life too seriously"
http://www.globalunderground.co.uk
Ritualul ca sa zic asa al seriei GU este ca CD1 sa fie monoton, un fel de warm-up, chiar chill-out, pe cand CD2 este exact opusul, reflectand atmosfera tipica intr-un club sambata la ora 12 noaptea.
Pe spatele copertei figureaza tipica " And remember, don't take life too seriously"
http://www.globalunderground.co.uk
- phanthoma101
Cei care sunt interesati de subiect casca urechile bine si baga la cap ce scriu. Scopul e sa informez, mai presus de dorinta de a discuta. Chiar ma intrebam care va fi primul deshtept sa se trezeasca vorbind precum ai facut tu. Mersi ca nu m-ai tinut prea mult asteptand dupa un raspuns. Acum te invit sa dispari in mod subtil.
Eu nu ziceam neaparat sa le iei din magazin si cum am cam ramas in urma si nu stiu ce magazine sunt prin Ro de muzica si cu ce fel de muzica (ma gandeam ca exista importatori) am zis ca totusi se poate. Incearca Kazaa sau orice alt program de luat muzica, eu fac doar recomandari. Btw, in Sibiu cica va fi fain. Daca-ti gasesti gasca cu care sa te duci, eu zic ca merita un drum.
Din magazin oricum nu luam, decat sa dau 3-400k pe'un cd, mai bine stau cateva nopti intr-un i-cafe cu tzeava si trag tot ce prind. Dar sunt intr-o gaura de oras, unde nu exista asa ceva, cei de aici inafara de dial-up nu au auzit de altceva, deci nici pe calea asta nu prea merge. Nu-mi mai ramane decat sa-mi trimita cineva toate chestiile astea insa shi aici intampin probleme, nu cunosc pe nimeni care sa poata sa-mi trimita la un pretz decent ceva cd-uri...
http://www.nights.ro este o pagina la curent cu evenimentele din romania, techno si nu numai. Merita verificati din cand in cand daca sunteti in cautare de raves. Sunt niste imbecili notorii cand vine vorba de stiluri de muzica, asa ca nu-i considerati sursa veritabila de informatii in legatura cu asta.
Ba nu stiu, ca de cand cu noul meu harem de femei (:D) mai greu dau pe mIRC. Prin week-end-uri eventual ca in timpul saptamanii nu se corespund orele. Week-end-uri pe la cat sa zic, 7-9 seara ora Romaniei ca nu prea ma vad plecand pe undeva la ora 11 dimineata cand eu abia ma scol.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: fishbone la 2002-08-13 16:51 ]</font>
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: fishbone la 2002-08-13 16:51 ]</font>
Incearca Aphrodite sau Dieselboy. Orice de la ei, fie albume, seturi sau melodii individuale. Am un album acasa de la Aphrodite, nu mai retin cum ii zice. Chit ca pe coperta scrie de jungle beatz, totusi pare a fi DnB. Cu titluri specifice revin, trebuie sa ajung acasa sa vad cum le zice la melodii ca nu re retin.
Jungle este aproape aceasi chestie cu D'n'B. A nascut din techno, dub reggae si rap. Aphrodite chiar este numit leader-ul jugle-ului. Dieselboy iara este un d'n'b-ist foarte bun. Jungle bun cica ar fi LTJ Bukem - Horizons si Doc Scott - Shadow Boxing. Eventual intra pe undernet, da-i un whois LithiumX, intra pe unul dintre canalele pe care e, si ia-ti melodia Mulder - The Hard Way, si vezi daca-ti place. Daca da, atunci ia-ti toate melodiile din directorul Aphrodite - Rewind (full album)
De tribal techno nu ma intreba ca nu prea m-a atras niciodata deci nu stiu sa-ti dau recomandari. Sorry
Si sper ca nu iau ban de la admini pentru mesajul asta
De tribal techno nu ma intreba ca nu prea m-a atras niciodata deci nu stiu sa-ti dau recomandari. Sorry
Si sper ca nu iau ban de la admini pentru mesajul asta
10-12 octombrie in Timisoara va avea loc o noua editie TMBase. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.tmbase.ro
Apropo, ziceai ca stai la 23 km de Timisoara. Daca poti sa-ti strangi gashca, ceva bani si ai timp eu ti-as recomanda sa te duci la TMBase. Din cate stiu se pune muzica dtm, minimal techno, techno, breakbeats si poate prinzi si jungle. Intra la ei pe site si vezi ce zic cat costa intrarea samd. Eu m-as duce. Ti-am zis de gashca ca ii mai fain asa decat sa mergi singur in mijlocul unor straini, deci sa nu crezi ca ti-am sugerat-o ca iasa cu bataie sau te miri ce.
daca vrei sa asculti un techno minimalist suparat, ia-ti setul lui Carl Cox de anul asta de la Mayday. Ba da-i suparat rau, nu gluma. Cred ca baiatul ori s-a sculat prost-dispus, ori nu si-a baut cafeaua zilnica si nu si-a fumat tzigarea mult dorita. Pe Cox am avut placerea sa-l prind live in concert si ... m-o spart. Multiplu. In aceasi seara.
M-ai facut curios: nu de alta dar minimal tehno suparat sa mor io daca am mai auzit
De fapt stai sa vad daca am inteles bine: minimal tehno e ceva apropiat de trance (oarecum ambiental) nu? Chiar as vrea sa vad un 'minimal beat' suparat
Acum serios daca e ce cred eu ca e nu cred ca-mi place, desi trance imi place...
Nu, deci minimal techno este apropiat de...techno, ba chiar detroit techno. Ziceam suparat ca asa se spune la seturile ce au o ambianta mai, pur si simplu suparata. ia-ti de la mine setul cand apari online, macar inceputul. Greu de descris. Notele muzicale si efectele sonore sunt de tonalitati mai joase, iar melodiile in sine nu sunt melodice ca trance-ul. E un stil agresiv, la fel ca techno si detroit-ul, insa are un ritm mai lent. E numit minimal ca nu este la fel de complex. Un fel de muzica ce te face sa te gandesti la Costi ce canta muzici triste de genul "m-a parasit nevasta pentru alt bashtan"... sau nu.
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: fishbone la 2002-08-16 21:14 ]</font>
<font size=-1>[ Acest Mesaj a fost editat de: fishbone la 2002-08-16 21:14 ]</font>
Am zis agresiv caci cam asa este in comparatie cu trance-ul. Ia un pic din set si-ti dai seama. Agresiv prin natura, nu neaparat ritm. Ia-l de pe mIRC. /whois LithiumX, scrie @find Carl Cox apoi comanda !LithiumX numele_fisierului_aici. Ie mare, ca-i tot setul, are vro 70 megi dar ia macat 5 mb sa-ti faci o idee. Sau, ne intalnim si-l bag la postul de radio sa asculti. Daca-ti place il iei, daca nu, nu.
In legatura cu Prodigy sunt si eu intr-o dilema. Insa iti pot spune ca nu sunt rave, nici jungle sau alte prosti ce le auzi pe situr autohtone sau de la hauserii romanashi. Cat despre Funky Beats, nu stiu cum suna acest gen, deci nu ma pronuntz. Cel mai bun argument cum ca ei nu sunt rave ar fi melodia Diesel Power comparata cu orice melodie de la Dune, care Dune se stie clar ca-s rave. Pur si simplu nu seamana deloc. Iar Prodigy in discografia lor au prea multe melodii in care folosesc elemente din indutrial techno ca sa fie considerati rave sau jungle. Multe situri mentioneaza Prodigy cum ca ar fi Urban Electronica. Deci daca vrei sa fi politically correct, stick with that.
De GOA ce vrei sa sti? Formatii sau cum a luat nastere acest stil? Ca formatii, ca si cap de lista ti-as recomanda Astral Projection si Infected Mushroom. Orice melodie de la ei (aproape) este legendara.
De GOA ce vrei sa sti? Formatii sau cum a luat nastere acest stil? Ca formatii, ca si cap de lista ti-as recomanda Astral Projection si Infected Mushroom. Orice melodie de la ei (aproape) este legendara.
Funky Beats cica ar fi un amalgam de trance, jungle si hip-hop :???: Ex: Chemical Brothers, Mo'Wax etc.
Despre goa, ceva formatii vroiam...de Astral Projection stiam si eu, mersi de cealalta
Si ca tot veni vb, cum a luat nastere? Eu stiu ca in Germania, e un fel de trance mai psyhedelic...iar Goa, am auzit ca vine de la nu stiu ce oras din India, it's true?
Despre goa, ceva formatii vroiam...de Astral Projection stiam si eu, mersi de cealalta
Goa a luat nastere cam asa. Prin anii 60 de glorie ai hippishtilor in America, cand guvernul a inceput sa sanctioneze consumul de droguri ce erau consumate la greu pe acele vremuri, mai precis LSD, extacy si psychedelic mushrooms (halucinogene, cu exceptia xtc), unii hippies au zis ca decat sa indure viata fara drog mai bine fug de regim (sa nu mentionam ca s-au simtit foarte neindreptatiti). Si au inceput sa emigreze. Multi dintre ei s-au mutat in India, intr-un oras numit Goa. de ce Goa? Pentru ca aici viata este simpla si frumoasa iar ei au decis ca este mediul perfect in care sa-si continue abuzul de droguri halucinogene fara sa fie stresati de guvern. Unii dintre ei mai rasaritzi s-au apucat sa-si compuna muzica pentru ei, menita sa le creeze o atmosfera cat mai placuta. Si uite asa a luat nastere Goa Trance. Asta a fost prin anii 70 daca nu ma insel. Deci Goa in sine a luat nastere in India si concret vorbind este un alt stil American. Am auzit un zvon cum ca Goa Trance, stilul ce se facea atunci (ca a suferit ceva schimbari) continea niste asa-numite alpha waves care doar subconstientul tau le percepe, si atunci cand esti dus ai sansa sa devii agresiv. Si uite asa melodiile unor formatii au fost interzise in cluburile europene, deoarece oamenii betzi s-apucau sa dea cu capul de pereti (ei si rockerii aveau un numitor comun atunci). Pe bune.
Cam asa ceva stiam si eu, aproximativ 
Am ascultat Carl Cox, in sensul ca am luat 5MB din Live @ Mayday
siii...de ascultat l-am ascultat
dar nu e genul meu, seamana cu detroit tehno care nu-mi place, de fapt adevaru' e ca prefer house-ul tehno-ului...tehno mi se pare dur, rece, prefer un house cu 'sentiment'
Nu stiu care-i faza cu alpha alea dar aseara la un chef, dupa un tehno suparat, a urmat Linkin Park, Papa Roack etc, si sa vezi acolo houserii ce dadeau cu capu' de pereti, zvarleau cu scaune, spargeau sticle, WOW!!
Am ascultat Carl Cox, in sensul ca am luat 5MB din Live @ Mayday
Nu stiu care-i faza cu alpha alea dar aseara la un chef, dupa un tehno suparat, a urmat Linkin Park, Papa Roack etc, si sa vezi acolo houserii ce dadeau cu capu' de pereti, zvarleau cu scaune, spargeau sticle, WOW!!