ATI X1900 Series

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
novi

ATI X1900 Series

Post by novi »

Seria X1900 de la ATI vine in ianuarie 2006!Interesanta miscarea celor de la ATI!Detalii AICI!:wink:
Snow

Post by Snow »

Can't wait ! Foarte interesanta strategia...
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
Pantsless

Post by Pantsless »

interesant .... nu ma asteptam sa scoata r580 asa repede... [smilie=Nice-try.gif]
Edge

Post by Edge »

1550Mhz GDDR4 memory and 48 pixel shader processors ?!?!!?!??! =P~ OH My GoD!! [smilie=Respect.gif]
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
poe

Post by poe »

Si la cat e de mare chipul fata de si asa foarte scumpul X1800XT, si luand in considerare pretul a 512MB de DDR4 nici nu vreau sa ma gandesc la pret.

Image

Eu personal am trecut de faza in care sa ma entuziasmez la fiecare anunt de noi placi/procesoare ca sa vad in final ca apar pe piata intr-un numar f. redus, la un pret exagerat de mare si nu aduc in principiu nimic nou. Om trai si om vedea, dar asa o lansare de grabita (la doar cateva luni dupa o noua familie) lasa sa se inteleaga ca actuala generatie de placi Ati e una de sacrificiu.
Alante

Post by Alante »

...prin 2010 o sa le vedem la multi membri in calculatoare,....sar putea sa fiu si eu printre ei,....mai sunt 4 ani de zile abia astept sa pun mana mana pe placa de mai sus,...sper sa ajunga Mainstream pana atunci,..;)
novi

Post by novi »

Alante wrote:...prin 2010 o sa le vedem la multi membri in calculatoare,....sar putea sa fiu si eu printre ei,....mai sunt 4 ani de zile abia astept sa pun mana mana pe placa de mai sus,...sper sa ajunga Mainstream pana atunci,..;)
La cum evolueaza lucrurile cred ca in 2008 va ajunge mainstream!:P
G-man

Post by G-man »

Sincer nici eu nu ma mai entuziasmez ca inainte cand citeam toate preview-urile si review-urile posibile. Acum parca nu mai e interesul ala. Cum si interesul fata de aceleasi jocuri monotone si lipsite de inovatie a disparut. Si seria 7 de la nvidia m-a dezamagit neaducand practic nici o imbunatatire vizuala (exceptand porcaria de AA la gardurile de sarma, am uitat cum ii zice). X1900 va fi probabil ce a fost 5900/5950Ultra pentru 5800Ultra. Eu oricum nu-mi voi lua asa ceva, de fapt nu cred ca o sa-mi pot lua vreodata o placa video high-end asa ca inca mai astept seria 8 mainstream de la nvidia.
alexwinfast

Post by alexwinfast »

[smilie=Victory.gif] Asta nu poate decat sa ma bucure ca viitor posesor de 7800GT sper sa scada drastic preturile la 7800 & X1800 :wink:
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Trebuia sa le-o coaca cumva alora de la Nvidia :D.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
SamuS

Post by SamuS »

se pare ca ati a scos asul din maneca :D. nu pe degeaba au scos asa de tarziu x1800 series
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
Edge

Post by Edge »

L-or fi scos ei din maneca, dar l-au scos cam tarziu dupa as-ul nvidia, asa ca ar trebui sa ne asteptam in viitorul apropiat la niste placi 8xxx de la nVidia :laughing6:
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

In ritmul asta se duce de rapa totul, preturi mici pt high-end nu or sa mai existe (nu ca au existat vreodata, dar oricum, un 9800PRO costa mult mai putin la lansare decat o sa coste un X1900XTX), modelele mainstream or sa ajunga sa aiba o treime din performanta produselor high-end (pana acum reuseau in general sa atinga sau chiar sa depaseasca 1/2 din performanta placilor high-end), visele celor care vroiau o placa foarte buna la preturi (relativ) mici or sa ramana vise iar cei care si-au cumparat o placa high-end noua (7800GTX, X1800XT s.a.m.d.) or sa aiba mai mult de pierdut decat de castigat. Sincer acum, progresul a inceput sa dauneze grav sanatatii portofelului. Ma bucur pentru ATi ca pot sa faca un asemenea mostru, dar stau si ma intreb daca are rost sa scoata pe piata o generatie noua o data la 3 luni, mi se pare ca au inceput sa exagereze.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
rafalle

Deh

Post by rafalle »

Si eu ma cam indrept spre 7800GT, sper sa-l gasesc la maxim 12 mil pe la 1 feb.
Niciodata nu am cumparat ultima noutate la preturi astronomice!
Am vazut pe e-mag la 11,4 mil
Last edited by rafalle on Fri Dec 30, 2005 9:11 pm, edited 1 time in total.
SamuS

Post by SamuS »

7800GT merita luat dupa ce apare seria 8xxx de la nvidia :D
poate o sa ajunga la 10mil un 7800GT :)
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
Snow

Post by Snow »

Nu va obliga nimeni sa va luati ultima noutate exact cind apare pe piata ! Plus ca eu nu as crede ca X1800/X1600 nu o sa mai dea randament in jocuri. Sa fim seriosi ! Eu cu 9600 Pro si imi merg jocurile noi in 1024 cu setarile pe mediu.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Persian Prince wrote:Nu va obliga nimeni sa va luati ultima noutate exact cind apare pe piata ! Plus ca eu nu as crede ca X1800/X1600 nu o sa mai dea randament in jocuri. Sa fim seriosi ! Eu cu 9600 Pro si imi merg jocurile noi in 1024 cu setarile pe mediu.
De acord cu tine, si mie mi-au mers toate jocurile noi (in afara de FEAR care merge doar la 800x600@32bit) in 1024x768 pe infinite, dar gandeste-te ca unele jocuri chiar merita jucate cu TOATE detaliile la maxim. Iar dupa cum evolueaza lucrurile in momentul de fata, o sa avem nevoie de minuni ca sa jucam asemenea jocuri cu detaliile la max. Ma gandesc cu groaza cum o sa mi se vada The Elder Scrolls IV: Oblivion pe noua placa grafica (Leadtek A6600 TD 128MB/128bits) si iau in considerare si posibilitatea sa arate mai nasol ca Morrowind, ceea ce ar fi de-a dreptul aiurea. Probabil ca exagerez, dar chiar m-am saturat sa-mi schimb componente in permanenta ca sa pot sa joc cele mai noi jocuri la un nivel vizual cel putin decent. Nu zic ca nu conteaza povestea si gameplay-ul (inca mai joc StarCraft care imi mergea perfect pe un Pentium I 166MHz, cu 32MB SDRAM si o placa VooDoo Banshee), dar daca trebuie doar sa-ti imaginezi cat de misto arata grafica, se duce si feeling-ul de rapa. Nu ma intelege gresit, si la 800x600 intru in atmosfera in FEAR, dar mi-ar placea sa simt atmosfera la o rezolutie mai mare cu detaliile la maxim (ca toti jucatorii de pe planeta de altfel, banuiesc).
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Snow

Post by Snow »

Pai sa stii ca te inteleg. Dar sa stii ca nu neaparat numai placa video conteaza la un joc (bine in cea mai mare parte ar conta). Mai conteaza si ram-ul si procul si hdd-ul si as putea sa continui.
Caz elocvent : Coleg cu AMD 64 3500+ , X800 Pro cu o/c serios si i se plange ca nu-i merge F.E.A.R. in full details. Pai normal ca no sa-i mearga in full details cu un stick de 512 DDR no-name,nu ? Eu as zice ca mai intai upgradezi procul mai pui niste ram si dupa aia o placa spre high-end si stai cuminte vreo 2 ani,nu ?
capca1

Post by capca1 »

nu stiu in fear am obs o dependenta f mica de procesor(un review pe xbitlabs) dif dintre un sempron 2800+ 64 si un a64 4000+ decat de 1 frame wtf? :laughing6:
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Total de acord cu tine, conteaza sistemul per ansamblu, nu doar placa grafica. Degeaba ai un X800XT PE pe un Duron 1200MHz cu 256MB ram. Dar in aceeasi masura degeaba ai FX-57 si 2GB de ram daca ai un 6200TC. Eu am acasa 1GB de ram G.Skill ZX si un Barton 2800+ care merg perfect. Si un Abit NF7-S v2.0, alaturi de o placa grafica noua (Leadtek A6600 TD 128MB/128biti). FEAR imi merge chiar bine. Problema mea e ca in ziua de azi tind sa se inverseze rolurile, adica "vanzatorii" sa le dicteze "cumparatorilor" si nu invers. Cel mai bun exemplu ar fi X1800XT/7800GTX si Windows Vista. Daca Windows Vista va fi asa cum se zvoneste, atunci cele 2 modele de placi video enumerate de mine ar ramane in urma la mai putin de 2 ani de la lansarea lor (cu 7800GTX mai ramane de vazut, dar oricum...). Deci in ziua de azi nici macar strategia ta (un foarte buna, de altfel) tinde sa nu mai mearga. Asta pentru ca cei care dau in acum o mica avere pe o asemenea placa video la aparitia noului Window$ probabil vor investi alta mica avere intr-o placa video care sa fie "la zi" si vor spera ca in urmatorii 2 ani sa nu apara nimic care sa-i forteze sa mai faca un upgrade. Nu sunt de acord cu asa ceva si nu cred ca un om in toate mintile ar fi de acord cu asa ceva. Acum 2 ani si ceva luai un 9800PRO si nu mai aveai treaba cel putin 2 ani. In ziua de azi iei un X1800XT sau un 7800GTX si speri sa treaca 2 ani pana sa ramana in urma. Ceea ce e absurd. Standardele se schimba mult prea repede. Nu zic ca cu o asemenea placa in 2 ani nu mai joci nimic, dar ca o placa grafica top-of-the-high-end in mai putin de 2 ani sa ramana pe dinafara in ceea ce priveste tehnologia mi se pare insultator. Adica dupa ce ca dai o suma obscena de bani pe asa ceva, peste 2 ani (poate mai putin) incepi sa observi ca si cea mai slaba placa de pe piata stie sa faca mai multe ca placa ta. E un adevarat cosmar.
Snow

Post by Snow »

Intr-adevar ai mare dreptate in ceea ce spui dar ce sa-i faci traim intr-o lume in care sintem inconjurati de scoruri in 3D Mark si de nustiu cite fps-uri la nus ce rezolutie wide cu nistu cite placi video. Vina noastra ca am cazut in capcana marketing-ului. Pina la urma am si eu o intrebare : Baietii astia isi recupereaza asa de repede investitiile facute de se lanseaza o noua generatie de placie video odata la 6luni/1 an ? Crazy mixed-up world !!!
Alante

Post by Alante »

novi wrote:
Alante wrote:...prin 2010 o sa le vedem la multi membri in calculatoare,....sar putea sa fiu si eu printre ei,....mai sunt 4 ani de zile abia astept sa pun mana mana pe placa de mai sus,...sper sa ajunga Mainstream pana atunci,..;)
La cum evolueaza lucrurile cred ca in 2008 va ajunge mainstream!:P
...nu-ti face griji,...au tot tras dintr-o parte si din alta pana nu mai au ce trage,...asta daca nu trec pe alta structura,...tot ce-i posibil,...am vazut de revelion o placa grafica cat un sertar,nu incape intr-un system,...e placa profesionala ce-i drept,...dar pana o sa reuseasca cei de la ATI sau nVidia sa implementeze tehnologia dintr-o astfel de placa intr-o placa de dimensiunea celor de calculator o sa dureze mult,...si asta ma pune pe ganduri,...oare ce dimensiuni au placile grafice de la Hollywood,...ati vazut doar Starwars Epsiode 3,Matrix si alte filme cu exes de efecte speciale,...

...este o tehnologie grafica destul de avansata doar ca pentru moment pare imposibila pentru un PC,...problema principala este marimea si costul,...daca trec si peste asta,...pentru moment pare S.F.,asa ca ma opresc aici,...a si inca ceva sa nu uit cand am specificat in alt topic ( http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=47654 )cum ca cei de la nVidia vor trece pe la mijlocul lui 2006 pe noua gama de cipuri G80 cu procesor pe alta arhitectura,...am fost luat la misto acum ca cei de la ATI le-au luat-o inainte nu mai rade nimeni... [smilie=Nice-try.gif]
Darth Vader

Post by Darth Vader »

“Over the next 90 days, you will see us recapture the performance leadership from ourselves, with our R580 launch in Q2, delivering the most compelling multi-GPU graphics platform with CrossFire, and ramping OEMs with this solution in the quarter as well,” said Mr. Orton.
3DMARK W.R. is going down. [smilie=Nice-try.gif]
The primary competitor for ATI’s forthcoming R580 is recently released NVIDIA GeForce 7800 GTX 512 product from the company’s arch-rival. Nevertheless, ATI is expected to release various versions of its R580 targeting different segments of the high-end graphics cards market. According to market sources, ATI is unlikely to price its R580-based products at unprecedented levels, e.g., the part will not cost $649, a suggested retail price for the GeForce 7800 GTX 512.
No comment ...[smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif] [smilie=Nice-try.gif]

P.S. Cred ca deja R&D de la NVIDIA au pregatit bani sa cumpere placa cum apare pe piata. :laughing6: Its all about REVERSE ENGINEERING \:D/ Poate ma insel [smilie=maniac.gif] , poate au deja hartiutzele magice cu placa video [smilie=Victory.gif]
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
behold_the_light

Post by behold_the_light »

Pai la ce bani dau pe un x1900 imi iau un xbox 360 si stau linistit cativa ani buni
Tehnologia exista , exemplu ps 2 care si acum ies pe piata jocuri pt. el care arata de xxx ori mai bine decat cele de la inceputul carierei ps2 si merg la fel de rpd dar credeti ca sunt cretini producatorii de hardware sa adopte asa ceva pt pc?
Sa fim seriosi, degeaba ne plangem noi ca nu ne permitem dar ei scot bani imensi din tarile mai dezvoltate nu de la romani, stau pe net la jocuri sau cu alte ocazii si cand ii intreb pe altii ce pc-uri au ma dau gata cu configuratiile lor
Poate daca nu eram roman ma bucuram si eu de vestea asta dar ............ [smilie=Nice-try.gif]
Scopul meu in viata: sa imi cumpar un PC Alienware :)
Snow

Post by Snow »

Chiar daca erai in tarile mai bine dezvoltate nu stiu cit te-ar fi bucurat vestea (poate in cazul in care ai fi luat-o in regim de buy-back/upgrade sa nu te usuce la buzunar). Nu prea cred eu ca lor le este asa de usor sa isi ia ultimele noutati.
Snow

Post by Snow »

Exact ce ziceam si eu oleaca mai sus. Dar daca vrei sa fii trendy tre sa ai si ultima descoperire tehnologica , nu ?
Marketingul se impune si zdrobeste cam totul. Schimbarea e data de moda nu de practica. Trist...
alexwinfast

Post by alexwinfast »

:laughing6: Acest X1900 nu este altceva decat eliberarea frustrarii roboteilor de la Ati pt faptul ca seria X1800 a fost depasita de 7800 de la nvidia si...ca si in cazul lui X850XT,care a fost scos tocmai pt a depasi 6800ultra...X1900 asta nu va fi altceva decat un X1800 cu chiloti de tabla si foarte probabil o sa depaseasca 7800GTX&512,asa ar fi normal cel putin,dar stati linistiti ca nu mai trece mult si o sa auzim de un rival nvidia pe masura sa si tot asa....lucru care ne afecteaza in mod direct pe noi,dependentii de jocuri!
Sa vezi cum vine el 7800GT-u in Ianuarie cu 12-13 milioane fir-ar el sa fie de bagabont! :d
PS:Cine-mi spune mie ca era nevoie de acest X1900 sa se apuce de croitorie ca inseamna ca nu traieste pe Pamant!
Pai cei care avem 6800&X800 inca jucam absolut orice cu detalii high si in 1280 si nu mi-ar fi frica sa abordez nici Elder scrols 4 si nici UT 2007 cu placa asta dar de...
Snow

Post by Snow »

Mama dar ce frumos vorbesti tu de X1900. Acuma sa fim seriosi imi dau seama ca nu ai ATI la inima dar nici chiar asa. Postul tau nu prea contine chestii on-topic ci mai mult "praises to Nvidia".
De-acord ca nu era nevoie de X1900 dar chiar asa cu frustarea dom'le e cam mult.
Si ca sa te tin la curent cu noutatile : X1800 XT e mai bun decat 7800 GTX. Ce spui tu cum ca 7800 GTX ar fi mai bun este valabil doar la variantele care vin cu o.c. din fabrica (cum ar fi T.O.P. de la Asus).
Asa ca te rog frumos o mica revizuire de atitudine ar fi super ok, don't you think ?
rafalle

Ce spui eu

Post by rafalle »

Eu cred ca orice placa ce depaseste 500 $ va fi cumparata de 1% din cumparatori si cam atita.
Asa ca vedeti voi, faza cu comanda cumparatorilor ce sa aleaga nu o prea cred.
Binenteles ca toti stam pe bara si asteptam X1900 sau alte minuni ca sa ne infigem acolo unde putem si noi.
Oricum sportul asta incepe sa devina periculos, cred ca cit de curind eu unul incep sa renunt, incet dar sigur.
behold_the_light

alexwinfast wrote::laughing6: Acest X1900 nu este altceva decat eliberarea frustrarii roboteilor de la Ati pt faptul ca seria X1800 a fost depasita de 7800 de la nvidia si...ca si in cazul lui X850XT,care a fost scos tocmai pt a depasi 6800ultra...X1900 asta nu va fi altceva decat un X1800 cu chiloti de tabla si foarte probabil o sa depaseasca 7800GTX&512,asa ar fi normal cel putin,dar stati linistiti ca nu mai trece mult si o sa auzim de un rival nvidia pe masura sa si tot asa....lucru care ne afecteaza in mod direct pe noi,dependentii de jocuri!
Sa vezi cum vine el 7800GT-u in Ianuarie cu 12-13 milioane fir-ar el sa fie de bagabont! :d
PS:Cine-mi spune mie ca era nevoie de acest X1900 sa se apuce de croitorie ca inseamna ca nu traieste pe Pamant!
Pai cei care avem 6800&X800 inca jucam absolut orice cu detalii high si in 1280 si nu mi-ar fi frica sa abordez nici Elder scrols 4 si nici UT 2007 cu placa asta dar de...
Tine cont ca x1800 inca nu au aparut overclockate din fabrica , cand or sa apara precum asus sau leadtek 7800 gtx o sa fie peste nvidia.
In al doilea rand , tu daca nu ai fi asa fan nvidia cun se vede si ai fi acum sa alegi dintre aceste doua placi, ai lua nvidia doar pt. faptul ca are cu sub 5% performante peste ati dar calitate mai slaba si nici nu este investitie de viitor , precum ati care suporta multithreading
depaft ai lua ca esti oamenii de genul care se uita pe un tabel si il ia pe cel din varf fara sa se gandeasca si la amanunte.........
rafalle

Avantaje

Post by rafalle »

Nu zic spre exemplu ca X1800XT nu e buna dar o placa XFire ATI in acest moment se intinde la vreo 8 mil in timp ce SLI bunicel este la 4,5 mil.Nu este de lepadata o asemenea suma, iarasi Nvidia cistiga la pret /calitate!
alexwinfast

Post by alexwinfast »

behold_the_light wrote: esti oamenii de genul care se uita pe un tabel si il ia pe cel din varf fara sa se gandeasca si la amanunte.........
La multi ani tuturor si un An nou mai bun decat 2005!
:laughing6: Off...normal ca ma uit pe teste sa vad care se misca mai bine din moment ce la mine placa aia nu va sta mai mult de 1 an sau 1 an si jumatate.Tu daca iti iei X1800 si o tii 5 ani este posibil ca peste 3 ani sa ti se miste mai bine decat un 7800 dar crede-ma ca atunci eu voi fi uitat de mult ca am avut acea placa in PC!
Deci...lasati-o mai moale cu viitorul asta ca nu tin cu mine merdenelele astea!In momentul actual...ca om care vrea sa pulverizeze 16 milioane...ma uit pe teste si vad cum 7800GT sta langa x1800XT iar X1800XL se pierde undeva cu turma langa X850XT sau langa 6800GT in SLI...si nu pot sa iau placa aia doar pentru ca peste 3 ani ea va fi mai teapana! :wink: A dat cineva un link catre tomshardware unde sunt prezentate peste 50 modele de placi pe PCI e pt topul anului 2005!Ia uitati-va putintel pe graficele alea.Nu am vazut ca "amatorii" de la TOMSHARDWARE sa pomeneasca nimic de vreu viitor si nu cred ca oamenii aia vb prostii
In plus...am vazut cu ochii mei poze din jocuri si intre X1800 si 7800 nu exista diferente de calitate a imaginii!Nu o spun numai eu,au spus multi aici pe forum si suntem oameni care am vazut cu ochii nostrii asa ca pana nu sunteti in tema nu mai vorbiti aiurea copii de 16-17 ani ca la Ati se vede mai bine doar asa pt ca vi s-a fixat voua ideea asta in cap!Da...a fost vremea cand Ati era incontestabil nr 1 la calitatea imaginii dar intre 7800 si x1800 NU exista nici o diferenta!
Eu nu am criticat X1900 si sunt de acord ca este un monstru de placa dar ea vine intr-un moment cand nici seriile X1800/7800 nu transpira serios la nici un joc si vine doar asa in dorul lelii ca sa treaca pentru putin timp pe locul1
Eroarea care intervine...tot SLI va fi pe locul 1 indiferent de situatie! :d
Later edit:Asta http://www.tomshardware.com/2005/12/02/vga_charts_viii/ este linkul unde s-a intocmit un clasament al placilor video pe 2005!Singurul joc in care X1800XL se tine de pluton este Age of Empires III :laughing6:
Citeste draga Print aceste pagini si ai sa vezi ca tu este in urma cu noutatile...ia uite ce bine se descurca acel 7800GTX...nu zic ca X1800XT nu merge ok si el se descurca bine dar tot in Cupa Uefa joaca!Hai...sari cu niste contraargumente dovedite la mine si tac chitic iti promit!
De ce era necesara lansarea X1900 acum cand se vede ca nici un joc nu pune la grea incercare X1800 sau 7800?Va spun eu de ce...pt ca era prea dureros pt ATI sa vada cum arata acele grefice preponderent verzi in partea de sus!
Acum...ca eu am venit cu inca 1 dovada...cu ce contraargumente mai poate veni cineva la mine?Este o chestie scrisa,demonstrata...Cum poate sa ma atace pe mine cineva care vine doar cu vorbe?Astept...
marius_x

Post by marius_x »

E o simpla problema de preferinta hombre...atata agitatie degeaba...si orice om cu scaun la cap isi ia o placa sau alta componenta f scumpa ca sal tina cat mai mult indiferent de firma...
behold_the_light

Ceea ce vreu sa spun este ca diferenta dintre 60 si 80 de fps nu o simti tu nici cum dar mai tarziu cand o sa ajunga la o diferenta de 10 intre 30 si 40 atunci o sa simta si o sa doara !!!
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Dap grim Ripper a subliniat bine...dar putem considera 6800 ca fiind mainstreamul seriei 7800 daca ne uitam la performante...nu?
Si au si preturi accesibile zic eu la niste performante bune...
behold_the_light

6800 gs mai recent, si ati a scos degeaba x1600 deoarece are performanta precum 6600 gt si la acelasi pret, ati oricum avea pe piata un produs care sa concureze cu 6600 gt, cu x1300 mai merge
behold_the_light

EU cred ca oricum x1900 nu este o amenintare la nvidia, ci mai mult o nevoie pt ati de a-si repara parerea proasta facuta cu x1800
X1900 va fi pt. seria x1000 cum a fost si x850 pt x000 , sau cum a fost radeon 9800 pt. 9700.
Pe hartie arata un monstru dar daca intradevar ar fi asa ar trebuii sa se numeasca x2900 nu x1900 nu ?
Alante

Post by Alante »

Grim_Ripper wrote:nvidia a anuntat suport pentru windows vista si anume shader model 4 si directx 10 si sunt de parere ca x1900 va fi exact asta...ATI nu prea a facut parere proasta cu x1800 este o placa capabila with the right drivers that is, si sunt curios cum va arata noul chipset NVIDIA
...initial era avizata pe la jumatatea lui 2006 aparitia noilor cipuri G80 cu suport pentru shader 4.0 si DX 10,....dar acum ca ATI a decis sa faca primul pas,...banuiesc ca vor grabi putin lucrurile,...in general graba strica treaba :),..sper sa nu iasa ceva prost,...cu perfomante bune dar slab ca rezistenta,...
Last edited by Alante on Mon Jan 02, 2006 7:38 pm, edited 1 time in total.
Snow

Post by Snow »

Tot ce sper este sa nu se repete cazul FX5800 (cred ca asta ilustreaza cel mai bine ce spune Alante...)
Alante

Post by Alante »

Grim_Ripper wrote:cred ca nvidia si-a invatat lectia de la 5800 incoace si sincer recentele chipseturi sunt chiar capabile ATI in schimb stie doar de istoria Nvidia dar nu a avut inca un esec rasunator si stau cuminti si au scos chipseturi capabile in care au introdus tehnologie stiuta fiindu-le frica sa se arunce la noile shadere inainte de vreme in timp ce nvidia cu seria 6 consider ca a invatat mai multe la ps 3.0 si astept cu mai multa nerabdare decat x1900 asta fiindca nvidia acum stie exact ce vrea de la noile sale placi
...Datgut! dar gresit!...poate au luat la cunostinta cei de la nVidia dar asta nu inseamna ca nu se mai poate repeta,...cat despre ATI,...ma indoiesc ca ar fi baiat Cuminte :laughing6:,...gata cu jocul de carti si Asi in maneca,...se pare ca au trecut la alt joc si anume SAH,...si asta de ceva vreme ca nu mai vad pioni in joc,...dupa cum si vezi fiecare asteapta mutarea adversarului,...gandindu-se la urmatoarea lovitura strategica(x1900 ATI),....puteau sa scoata demult seria x1xxx mai exact odata cu seria 7xxx de la nVidia dar nu rezolvau nimic atunci,...in schimb i-au lasat pe cei de la nVidia sa se bucure de Pioni urmarind piesele mai importante,...

...istoria se repeta,..acum cativa ani calculatoarele nu reprezentau o sursa importanta de profit,...dar de ceva timp scot un profit mai mare decat comertul cu masini,...in concluzie au atins punctul culminant,acum se duc luptele mai importante atat pentru procesoare cat si pentru placi grafice sau placi de baza,...aproape in fiecare an a aparut alta generatie de componente,...posibil acum in 2006 sau cel tarziu in 2007 sa ajunga la un punct mort,...la fel cum au ajuns si cei din bransa automobilelor :laughing6:,...

...tin minte ca acum 15 ani multi dintre noi ne asteptam ca in prezentul actual sa vedem masini zburatoare,...desi este posibil, tehnologia in cauza implica multi bani si nu indeplineste cerintele soferilor din zilele noastre,...astfel autoturismele au ajuns la un punct mort pentru moment,...toate modele de autoturisme din ultimii 20 de ani nu au adus nimic revolutionar,...doar mici accesorii,...acest lucrul este valabil si pentru PC,...ma indoiesc ca vor aparea peste 5 ani systeme pe baza de Holograme,... :thumbleft:
Post Reply