Astral/UPC si noua limita de viteza

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
FIDO

Post by FIDO »

Nu iti schimba nici un ip decat daca tu ceri si in cazul asta te intreaba motivele pentru care vrei sa il schimbi, eu unu am incercat sa il schimb telefonic si nu am reusit :d.
pac pac
CaddY

Post by CaddY »

Ok, ms :d
I am a legend, not a superstar...
Edge

Post by Edge »

In zilele de 2 si 3 am beneficiat cam de aceeasi viteza de cacao (256kbps) care am avut si in decembrie..insa in seara asta, pe la 1:20 a murit extern-ul, tracert-uri repetate la yahoo.com dadeau ca ultim server ba cel din Cluj, ba Bucuresti, ba Timisoara, deci era clar ca lucrau la peering-ul cu aorta UPC-ului :laughing6: Acum 5 min a venit, deci dupa 25 de min de "chinuri", asa c-am facut repede un test la giganews, 1400-1500 kbit [smilie=Victory.gif] Image U gotta lov'em! [smilie=Respect.gif] [smilie=Nice-try.gif]
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
CaddY

Post by CaddY »

Lol acum am simtit si yo, dar apoi a cazut netu si iar mere ca inainte
viruscj

Post by viruscj »

Astralul nu da Ip-ul dupa modemul de cablu. Deci daca îţi bagi si telefonie o sa îţi puna un modem putzinel mai destept ca cel actual. In rest schimbatul ip-ului se face printr-o cerere scrisa sau fa si u personal o vizita la departamentul comercial...
Asus P5N32 Sli Deluxe Intel Edition| Intel Pentium P 630 Lga 775 | 1* ThermalTake Sonic Tower, 1*Antec Tricool 12", 3*Antec Tricool 8" | Kit 2*512 DDR II Geil Ultra - 667 Mhz (3.8.8.10) | Asus 7800 Gt/Top/Silent 256/256 | Hdd WD 160 Gb\7200\8 Mb | DVD RW Asus 16x, CD-RW Asus 52 x | Case Chieftec BX-03B-B-SL| Monitor Samtron 17'"

Cu respect,
Virus
CaddY

Post by CaddY »

Ok, ms. Oricum nu am probleme ceva ca sa schimb ip-ul dar ma interesa. :d
Smooth_Crimin@l

Post by Smooth_Crimin@l »

La mine cam asa mere netu :)
In jur la viteza declarata de Astral :) in mare in cazul externului viteza variaza ptr k ink se mai fac teste :D
Attachments
Grafic.JPG
Smooth_Crimin@l
Edge

Post by Edge »

Am dat la ora 9 un test la giganews > 1400 kbit. Am dat acum, pe la 11:15 > 230 kbps. Deci, undeva in intervalul asta de 2 ore, baietii limiteaza conexiunea. [smilie=Nice-try.gif]
Smooth_Crimin@l > in poza aia vad c-ai facut testul pe un site intern (hardnet.ro), nu pe unul extern. Incearca Giganews pt un test intr-adevar extern :wink:
Last edited by Edge on Wed Jan 04, 2006 3:22 pm, edited 1 time in total.
Smooth_Crimin@l

Uite k fac k tine
Nu imi da k pe intern da e binisor
Apropo eu am mai zis k variaza, mai ai si u rabdare cateva zile k la fel a fost si cand au dat drumu cu 348 :) intai a mers bine p intern si apoi p extern \:D/
Attachments
Grafic extern.JPG
Smooth_Crimin@l
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Ca sa nu mai deschid un topic aiurea, va rog spuneti-mi si mie ce oferte au cei de la UPC(prin orasele mai mici)?
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Edge

Post by Edge »

12 Euro(+TVA) > vit. pana la 512 Kbps > acces nelimitat > e-mail 50Mb > modem gratuit in custodie
19,5 Euro (+TVA) > vit. pana la 1024 Kbps > ------//------ > e-mail 2x50Mb >------------//--------------
26,5 euro (+TVA) > vit. pana la 1536 Kbps > ------//------ > e-mail 3x50Mb >------------//--------------

Instalarea cica in 48 de ore [smilie=maniac.gif] Mai multe detalii > http://www.upc.ro :wink:
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Alea l-am vazut si eu, dar mi s-a spus ca in orasele mici viteza este mult mai mica si abonamentele vor fi mai scumpe.(pt ca in BT cel mai rapid mod de a te conecta la net este cu 128Kb/sec - si vor profita de acest lucru).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
drankon

Post by drankon »

ce magari ...
CaddY

Post by CaddY »

Nimica nou cu viteza la mine... la altii??
Edge

Post by Edge »

Nada here too... [smilie=Nice-try.gif]
Bluemars

Post by Bluemars »

Salutare. Nici aici nu e iesire afara cu mai mult de 250-300 kbps. Kinda sux. Sper sa nu mai dureze prea mult "upgrade-ul" asta. #-o

Image
CaddY

Post by CaddY »

Speram cu totii... cine stie cat mai asteptam :|
FIDO

Post by FIDO »

Am dat si azi telefon (cred ca ultimu pe saptamana asta ca m`am saturat) si mi`a zis shau ca instaleaza echipamente noi ca sa suporte traficul asta (viteza asta or whtever). #-o Chiar trebuie aparatura noua pt fiecare marire de banda? Io zic sa cumpere net in rate daca nu au bani ca asta e cel mai important. Nu am auzit niciodata stire de genu "Astral si`a marit iesirea spre internet cu XXXmbs".
pac pac
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Din păcate viteza de upload a fost micşorată la 256kb, acest lucru a reuşit să ma enerveze în ultimul hal, sincer prefer RDS care are 1mbps upload / download. [smilie=maniac.gif]
picz or it didn't happen
ice01

Post by ice01 »

Azi am pus un server dcc pe picioare, limita in metro este de 2,2mbps ... putin, foarte putin dupa parerea mea, si cam aia e tot ce dau ... acum intrebarea mea este, odata cu trecerea la noua viteza pe extern vor lucra putin si la viteza in metro ?!
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

Din câte ştiu viteza de 1536kbps la abonamentul CATV trebuie să fie la fel atât intern cât şi extern, aici vorbim de abonamente Cable TV, nu? [smilie=Nice-try.gif]
picz or it didn't happen
CaddY

Post by CaddY »

pai da.. o sa fie si pe extern si pe intern, numa` ca m`am saturat sa astept! :d
Bluemars

Post by Bluemars »

Faza cu 256 in upload e intr-adevar stresanta la maxim. Poate se remediaza...nu e un capat de lume. Dar la RDS nu m-as duce nici cu pistolul la tampla. Intre timp tot fac teste peste teste si metropolitanul e inca avion fatza de extern... :(
Image
Bluemars

Post by Bluemars »

Testul suprem: server din Los Angeles :) Pe New York da 1410 kbps iar pe Giganews 1458 kbps. Nu am cautat server de test din Noua Zeelanda, dar presupun ca ar arata la fel ;) Uploadul, inca varza..
Attachments
testLA.JPG
Image
Smooth_Crimin@l

Abaddon wrote:Din păcate viteza de upload a fost micşorată la 256kb, acest lucru a reuşit să ma enerveze în ultimul hal, sincer prefer RDS care are 1mbps upload / download. [smilie=maniac.gif]
Stai linistit si la Rds e la fel uploadu adică 256 :)
Smooth_Crimin@l
Dr.LED

Post by Dr.LED »

CaddY wrote:Speram cu totii... cine stie cat mai asteptam :|
Vad ca in Bucuresti au inceput lucrarile (daca nu au si terminat). La mine s-a facut upgrade-ul in urma cu 2 zile. Testele de banda imi afiseaza viteza de download intre 1400 si 1500 kbps.
In tara nu stiu cum e, dar stiu ca ar fi trebuit sa se intample inaintea Bucurestiului.
CaddY

Post by CaddY »

Yo m-am saturat sa astept, iar la telefon nu rezolvi nik, de cateva zile ma bate gandu sa le fac o vizita.. c draq cat sa mai asteptam, teoretic sunt pe 26.5 euro, insa practic, doar in factura sunt trecut cu abonamentu asta.. ca viteza..
Edge

Post by Edge »

Caddy > Luni ma duc si eu la ei, poate mergem impreuna [smilie=maniac.gif]

Cat despre metro, viteza maxima nu e de 1,5 mbit, ci de vreo 2 mbit. De pe torrentele metro Galati-Braila trag cu maxim 240-250 KBps daca am peste 2-3 seederi.. :wink:
CaddY

Post by CaddY »

Ma batea gandu' sa merg chiar azi :d. Whistler: As merge cu cea mai mare placere cu tine luni.. acum depinde si ora, alea alea ca ... incep scoalaaa huaaa !! :| Si am de dimineatza. Vorbim si vedem cum facem daca vrei :d
FIDO

Post by FIDO »

Va duceti de geaba la sediu, cei care se ocupa intradevar cu partea tehnica si poate sa va dea un raspuns nu o sa`i gasiti acolo. La telefon aveti ceva sanse daca stiti ce sa ii intrebati. Nu incercati sa le scoateti ochiu cu faptu deja platiti ceva care nu il aveti pentru ca nu rezolvati nimic.
pac pac
Edge

Post by Edge »

Pai, in cazu' asta io astept sa-mi vina unul dintre clientii mei de la net de la munte si o sa-l pun pe el sa vb cu pila lui de la Astral. [smilie=maniac.gif]
Later edit > am stat azi-noapte si azi-dimineata cu teste la giganews sa vad exact intervalul cand scot si baga limitarea pe abonamentul meu..concluzia: 1:33 - 10:34 > asta e intervalul cand merge si la mine cu 1,5 mbit. Daca ma duc la ei sa le fac panarama, cred ca-mi dau peste tot, ca ei imi dau deja defapt 1,5 mbit... si ca nu-i vina lor ca dupa 10:30 scade asa tare, ca doar banda e negarantata [smilie=Nice-try.gif]
Btw, nu credeti ca-i timpul pentru o redenumire a topicului, poate ceva genul "Astral a înşeptit viteza, la 1,5 mbit... not" :laughing6:
Bluemars

Post by Bluemars »

Un lucru e sigur: nu trebuie sa ne asteptam la o viteza prea mare pana la sfarsitul lui ianuarie. Domnii de la Astral considera ca s-au achitat de "datorie" si au anuntat ca vor conecta pe toti la tzeava de 1,5 pana la finele lui ianuarie. E haios faptul ca in pliantele lor treaba asta era prevazuta pt noiembrie.
Image
Edge

Post by Edge »

Unde au anuntat pana la sf lui ianuarie? Eu cand am facut contractul pe 24 noiembrie, au zis de la 1 ianuarie [smilie=Nice-try.gif] Nu stiu ce ziceti voi, dar ca sa oferi ceva ce nu poti oferi decat peste 2 luni, hai 3 ca nu esti pregatiti, mi se pare cam bull-.... pe fata, din partea Astralului. Si pe langa asta, mai si platim ce nu avem.. Asta e, "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" :laughing6:
Sidon

Post by Sidon »

Hello eu m am transferat de la abonamentul de 21$ la asta nou de 26,5 Eu si au trecut 10 zile si netu imi merge mai prost ca inainte am fost la ei le am trimis mesaje la care nici nu au raspuns am fost si pe la ei la sediu si nu au stiut ce sa mi spuna da stiu ca nu asa trebuie sa mearga netu nici macar la abonamentul de 21$ da pai la asta de 26,5.... apropo sunt din cta :sad1: :sad1:

Image
Edge

Post by Edge »

:laughing6: Clar, daca nici ei nu stiu ce se intampla... suntem pierduti :d Am inteles de la cineva de la Astral, ca nu le duce măţăraia aia 1,5 mbit pentru atatia clienti, acum fac niste upgraderi si spera pana la sf lunii ianuarie sa fie ok pt toti.
Spunea cineva mai sus ca acei 1536 kbit sunt atat metro cat si extern... ei bine, nu-i asa. Metro-ul s-a marit la aprox 2 - 2,2 mbit (cum spunea si ice01) si numai extern-ul ar trebui sa mearga cu max 1536 kbit. Daca nu credeti, uitati-va mai in urma c-am pus cateva poze cu torrente metropolitane la care trageam cu 240 KBps :tongue3:
X5

Post by X5 »

Sidon wrote:Hello eu m am transferat de la abonamentul de 21$ la asta nou de 26,5 Eu si au trecut 10 zile si netu imi merge mai prost ca inainte am fost la ei le am trimis mesaje la care nici nu au raspuns am fost si pe la ei la sediu si nu au stiut ce sa mi spuna da stiu ca nu asa trebuie sa mearga netu nici macar la abonamentul de 21$ da pai la asta de 26,5.... apropo sunt din cta :sad1: :sad1:
Depinde si la ce ora faci testul...de exemplu eu l-am facut pe asta la ora 15 si vad ca nus probleme...daca nu isi revine netul la tine la viteza care o aveai inainte trimitele un e-mail...sau cel mai bine sunai si zile probleme...insista.

ImageImage
Intel D820(2.8Ghz),Thermalright XP120 cooler,1 GB DDR2 800Mhz GeIL Ultra,Asus P5ND2-SLI ,Leadtek PX9600 GT TDH 512MB,Seagate Barracuda ES.2 500GB,Creative Audigy 7.1,ANTEC P160 Case,Enermax MODU82+ 525W
Sidon

Post by Sidon »

mda am mai facut acuma un test pe http://www.speakeasy.net/speedtest/ si am 80kpbs dw si 225kbps upload :sad1: o sa i sun sa vad care e faza
Bluemars

Post by Bluemars »

Viteza variaza mult. De la 58 kbps extern!!! (pacat ca nu am screenshot) pana 1400-1500 (in functzie de ora testului), iar metro 1600-1800. Cert e ca inca doua saptamani o sa vedem asta in testele pe care le tot facem. Whistler, la mine torrentele metro merg cu 180 KB/s maxim. Poate ai vreo idee cum sa ajung si eu la 240 :D
Image
Edge

Post by Edge »

Nu am nici cea mai vaga idee de ce variatia asta de viteza 180k-250k. Uite, eu de ex. trag acum filmul 15 de Sergiu Nicolaescu, de pe torrente, si trag cu 253 KBps.. :wink:
Sidon

Post by Sidon »

mie nu mi mai merge nici un torrent cu mai mult de 9KBps cred ca maine ma duc la sediu la astia si ii astept in fata cu o drujba sa vad atunci ce scuze mai baga...
Post Reply