LCD sau CRT?

Totul despre monitoare: CRT, LCD, LCD TV, Plasma etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply

CRT sau LCD

CRT
268
38%
LCD
439
62%

Total votes: 707

Alante

Post by Alante »

Lcd daca ar fi vb de asta Iiyama AQU5611DTBK Diagonala de 22 Rezolutie 3840x2400,... dar,...mereu este un dar,...nu inteleg de ce au toate Lcd un refresh vertical de max 75,..nu am gasit nici unu sa aiba cel putin 85 daca mai mult nu se poate,...in mod normal de la 75 nu mai ai probleme cu ochii,..in mod normal,...ochii mei se pare ca sunt mai sensibili daca il tin pe 75 nu pot sta la el fie el si Lcd fara radiatii,...dar totusi votez pt LCD,..sanatatea e pe primul loc,..poate cand o sa-mi permit unu o sa gasesc si cu rez de 85,..
BigBoss

Post by BigBoss »

Probabil ca alegerea intre CRT si LCR tine de cele mai multe ori si de gust. Eu acum ceva timp am fost nevoit sa aleg intre un CRT si un LCD ...... ghiciti ce am ales .... bineineteles ca UN CRT de 19" de la LG pt ca intotdeauana conteaza calitatea iar lcd-urile inca nu siau capatat renumele in acest dmeniu ... celputin pt jocuri CRT sunt superioare LCD. IN curand o sa apara si lcd-uri care sa fie egale cu crt-ul in jocuri dar mai este mult timp. Dc este sa ne gandim tehnologia CRT se dezvolta de multi ani si este normal sa fii ajuns la apogeu cu calitate maxima, pe cand tehnologia LCD acum incepe sa prinda contur la scara larga si probabil ca peste ceva timp o sa fie lider incontestabil dar pana atunci mai este ............ [smilie=Respect.gif]
Don't worry, be happy .... life sux
y0py

Post by y0py »

Alante wrote:Lcd daca ar fi vb de asta Iiyama AQU5611DTBK Diagonala de 22 Rezolutie 3840x2400,... dar,...mereu este un dar,...nu inteleg de ce au toate Lcd un refresh vertical de max 75,..nu am gasit nici unu sa aiba cel putin 85 daca mai mult nu se poate,...in mod normal de la 75 nu mai ai probleme cu ochii,..in mod normal,...ochii mei se pare ca sunt mai sensibili daca il tin pe 75 nu pot sta la el fie el si Lcd fara radiatii,...dar totusi votez pt LCD,..sanatatea e pe primul loc,..poate cand o sa-mi permit unu o sa gasesc si cu rez de 85,..
Unlike CRT display technology in which the speed the electron beam is swept from the top to the bottom of the screen determines flicker, an active matrix display uses an active element (TFT) to control each individual pixel and thus refresh rates are not really applicable to LCD technology.
Timon

Post by Timon »

Am un Crt decent zic eu Ctx de 17 profesional cu tub de Sony luat nou de la Flamingo, dar ...dar daca joci sau stai pe comp mai mult de 3-4 ore simti ca iti obosesc ochi.Din cite am inteles la Tft nu mai ai gramada asta de radiatii.Iar refresh-ul de 12 sau 8 cred ca e satisfacator pt jocuri.Mai ramine pretul dar se apropie si el de noi, a cazut mult in ultimele 6 luni.Sper sa ajung sa string si eu bani sa imi iau un Tft Syncmaster{parca ii zice} in decembrie....
Necrosero

Post by Necrosero »

Eu am un Iiyama ProLite H481S de 19 inchi.E LCD, de abia mi l-am luat, iar primele impresii sunt urmatoarele : daca te uiti "piezis" la el, adica daca unghiul din care te uiti este foarte strans, observi ca se "innegreste" ecranul, daca vrei sa se vada bine trebuie sa stai perpendicular fata de el. In al doilea rand, pentru monitoarele LCD nu prea conteaza refreshul, oricum nu obosesc ochiul cum o fac monitoarele CRT. In al treilea rand, monitoru' asta se vede al dreaq de bine, nu-mi venea sa cred cat de bine, asta fiind primul LCD pe care il am. Inainte am avut un LG F900B de 19 inchi, adica tot ceva bun, pe partea CRT, dar, credeti-ma, se vede diferenta! Inafara de faptul care ma deranjeaza pe mine personal (faza ca se innegreste ecranul in functie de cum te uiti la el) e super ok monitorul. Deci va recomand cumpararea lui :D Si nu, nu sunt dealer Iiyama :) Ah, uitasem sa va zic ca timpul de raspuns e de 8ms, deci mai mult decat acceptabil...
Miky Alexandrescu

Post by Miky Alexandrescu »

Treziti -va, va rog la realitate...
Era crt urilor a apus..luati un lcd mai de calitate si compara-ti cu vechile crt uri..deja nu mai e nici o diferenta in jocuri, contrastul si focalizarea sunt net superioare, iar ptr ochi este o adevarata relaxare..
Necrosero

Post by Necrosero »

Intr-adevar, TFT-urile au ajuns acum sa fie foarte performante, ajungand sa satisfaca pana si un gamer. Deja la 8 ms delay nu mai sesizezi nici o diferenta intre CRT si TFT, iar preturile au scazut dramatic (la 17 bulioane sa-ti iei LCD de 19''???? Cine credea asa ceva?). Asa ca da, intr-adevar, era CRT a apus!LONG LIVE LCD! :D
ivalentin

Post by ivalentin »

Desi am avut unele dubii la inceput, dupa achizitionarea unui Samsung SyncMaster 713N (LCD), pot sa spun ca nu mai suport sa ma uit la CRT. Principalul avantaj este sanatatea ochilor, iar dezavantajele au fost diminuate. Monitorul de care pomeneam are un timp de raspuns de 8ms, si nu sunt nici un fel de probleme in jocuri, contrast si colorit foarte bune (cel putin subiectiv, nu stiu datele tehnice). Singura problema ramane unghiul de vizibilitate pe verticala (cel pe orizontala este destul de bun) si rezolutia inferioara unui CRT (desi e nativa 1280x1024, pixelii tot "se vad" la o examinare atenta, spre deosebire de CRT). E important sa aveti si o placa video care sa faca fata cu brio la rezolutii superioare, pentru ca altfel "pixelizarea" e mai evidenta decat la CRT in rezolutii mici. Cred ca am spus tot, pixeli defecti nu sunt, asa ca LCD 100% ar fi alegerea mea.
HadesSorceror

Post by HadesSorceror »

Benq Fp71V 4MS (GTG) deocamdata este cel mai rapid LCD....si este o legenda in lumea celor care vor un LCD fast....motivul....viteza...nu vroiam un LCD puturos si cel mai inportant motiv este ca mi-am stricat ochii din 95' pana in prezent pe o sumedenie de Crt-uri...dupa cum spunea si cineva mai sus era Crt-urilor a apus si nu am stat pe bombe...majoritatea Crt-urilor folosite eram destinate segmentului celor care se joaca in CAD/CAM
kosmocos

Post by kosmocos »

Am schimbat si eu "vechiul" AgNeovo de 16ms cu Samsung 730BF (4ms).

Deja problemele de vizibilitate si redarea culorilor sunt de domeniul trecutului, ca sa nu mai vorbim de timpul de raspuns care e mai mult decat ok. Conectorul DVI face diferenta fata de intrarea VGA. Recomand tuturor modelul Samsung 730BF.
poe

Post by poe »

Viewsonic lanseaza modelul VX922, sustinand ca este cel mai rapid monitor lcd din lume, cu un timp de raspuns gri-gri de 2 ms si diagonala de 19'. In prima instanta, este destinat pietei din China, la un pret de peste 500$.

Oare cat din calitatea imaginii au sacrificat pentru a atinge cele 2 ms pe care le sustin ca le-au obtinut? :-k
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Nush altii cum sunt dar eu cand vad LCD-urile de 17' cu rez max 1280x1024 ma gandesc la Solar-urile de 100$ si imi lasa un gust amar. Eu cred ca in loc sa se chinuie cu latente exagerat de mici mai bine umbla la rez. In momentul in care o sa ajunga un LCD de 17 sa aiba 1600x1200 si unul de 19 1920x1440 (cum au CRT-urile bune), atunci poate o sa ma gandesc sa trec si eu la LCD. Pina atunci sa stea linistie pe biroul secretarelor :P
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
energy

Post by energy »

Trebuie să revin cu păreri despre samsung 710N de 17"... de 10 ani mi-am tot belit ochii la refreşuri ridicol de mici până am achiziţionat un LCD de 17" 710N .. cu cele 12ms timp de raspuns şi rezoluţia nativă de 1280x1024 întrece orice aşteptări.. faţă de Samsung 957MB-ul meu de 19" sunt diferenţe majore... în primul rând nici urmă de ghosting la cele 12ms.. calitatea imaginii este pur şi simplu extraordinară, chiar şi la 75/85 luminozitate imaginea este mult mai clară decât pe cel de 19".. pozele arată cu totul altfel, filmele în afară de mici probleme cu nuanţele negre care sunt uneori disproporţionate faţă de cele deschise.. nu am observat probleme notabile, consum 35W faţă de hardughia de 19 care consuma peste 100... quake3, NFS, counter, far cry merg fluent, unghiul de vizibilitate pe orizontală e bun, cel pe verticală lasă puţin de dorit.. cum spunea şi cineva mai sus trebuie să stai aproape perfect vertical şi centrat pt a vedea 100% perfect culorile.. chiar şi la 100Hz pe CRT-ul de 19" oboseala ochilor apărea după câteva ore de joc, acuma la 75Hz nu am avut nici o problemă nici chair după 4h ... dacă pe fratele mai mare al acestui model, respectiv 913N, imaginea arată la fel de bine şi jocurile se mişcă la fel de fluent.. atunci imi cer scuze pt un topic în care am postat o părere personală în care susţineam printre altele că efectul de ghosting există şi la cele mai rapide monitoare, în speţă cel de 19" de la samsung, există numai oameni care nu pot obseva respectivul efect.
I5 2500k@4.5ghz, Asus A8Z68-V, Veno X+ SWIF2 120P,8GB Kingston HB DDR3, Asus Xonar D1, MSI GTX750 Ti, Samsung 250 G 840 EVO + Samsung HD502HJ, LG GSA H22L, SIRTEC 700W HPC-700-B12S, HAF 932, S 223BW
Coza

Post by Coza »

@energy, eu te-am "urecheat" atunci cand povesteai de ghosting la LCD-uri fara sa le fi testat personal. Sa-l stapanesti sanatos si multe joace rulate pe el !
energy

Post by energy »

Ştii cum e: până nu văd cu ochii mei, oricum m-am lămurit într-un târziu.. din reviewuri scrise de oameni cu interese obscure sau impulsionaţi de avantaje materiale mi-am făcut o părere greşită, din păcate a pus ochii viitorul meu socru pe monitor şi mi-a făcut o ofertă pe care nu o pot refuza (şi nu, nu e fata şi jumate din împărăţie :laughing6: ).. următoarea achiziţie va fi un 913N ori de la intend din cluj sau de la maxIT, tot aceeaşi locaţie....

şi acum ca să-l citez pe Olaf: baftă maximă! :thumbleft:
I5 2500k@4.5ghz, Asus A8Z68-V, Veno X+ SWIF2 120P,8GB Kingston HB DDR3, Asus Xonar D1, MSI GTX750 Ti, Samsung 250 G 840 EVO + Samsung HD502HJ, LG GSA H22L, SIRTEC 700W HPC-700-B12S, HAF 932, S 223BW
Necrosero

Post by Necrosero »

LCD-ul se vede mult mai bine decat un CRT. Eu am doua calculatoare, pe unul am un LGF900B de 19" (era varf de lance cand l-am luat), si pe celalalt un Iiyama ProLite H481S, tot de 19". Credeti-ma, cand ma mut de pe primul calc, cel cu CRT, pe al doilea, nu-mi vine sa cred ce culori vii are monitorul ala! Se vede mult mai bine, si v-am spus, LG-ul ala nu e ciuruc de monitor... Plus ca nu strica ochii, ce mai, my vote easily goes for LCD!...
RAYNOR

Post by RAYNOR »

Iata ceva interesant: 2ms LCD
Sunt curios cat de buna se va pastra imaginea, deoarece a mai scazut din nr. de pixeli.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Eu nu reusesc sa ma decid intre Samsung 713N, Samsung 730BF, Samsung 710N si Samsung 740N. Care ar fi mai bun pentru ochii tatalui meu? Nu primeaza filmele si jocurile, ci blandetea cu ochii.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
darczon

Post by darczon »

cred ca un LCD este bun si in jocuri. cel putin acestea noi cu timp de raspuns de 8ms sunt destul de bune. la urmatorul upgrade (de MOs Craciun) cred ca imi iau unul. aici, in tg mures, la ultrapro 8ms=17"=11-12 mil (depinde de ce firma este dar diferentele de pret sunt minime) :thumbleft:

ps: nu fac reclama!!!!
I am the darkness in which all life dies.
Alante

Post by Alante »

....cosmarul monitoarelor LCD - Dead Pixels

Samsung to Offer 'Zero-PIXEL-DEFECT' Warranty for LCD Monitors

Asia Pulse Pte Ltd

SEOUL, Dec 30 Asia Pulse - Samsung Electronics Co. (KSE:05930), the world's largest liquid crystal display (LCD) maker, said Thursday it will offer a so-called zero-pixel-defect warranty for LCD monitors sold in South Korea.

Under the policy, which is to be effective from January 1, Samsung Electronics said it will replace LCD monitors for free if customers find a single defective pixel in the flat-panel screens within six months of purchase.

The policy is aimed at meeting customers' need for perfect-quality LCD monitors, according to Kim Soo-bong, executive vice president of Samsung Electronics's image and display business division, in a statement.

A Samsung Electronics spokesman said the company didn't decide yet whether to expand the policy worldwide.

Using current LCD manufacturing technology, it is considered difficult to make a large LCD panel with zero defects. In general, LCD makers have regarded a panel with less than six defective pixels as normal, Samsung Electronics said.

Link: http://www.bargainpda.com/default.asp?newsID=2420

...mersi y0py chiar nu stiam acest lucru,..deci in concluzie o sa fiu nevoit sa ma multumesc cu refresh de 75...

...daca lasam rezolutia deoparte cred ca un monitor CRT nu mai isi are locul in comparatie cu un LCD,..poate acum cateva luni aceasta comparatie putea fi luata in considerare,...dar acum:

LCD
-timp de raspundere 2ms
-spatiu redus
-radiation free
-low energy use

LCD vs. CRT: http://ergo.human.cornell.edu/Pub/LCD_vs_CRT_AH.pdf ...asta in 2003,..suntem in 2005 de atunci au avut loc schimbari majore,...dupa cum ziceam: - un monitor LCD nu mai poate fi comparat cu un monitor CRT. [smilie=Respect.gif]
ybres

Post by ybres »

Acum de Craciun as vrea sa-mi cumpar un monitor pentru a-l inlocui pe Oliveti DSM-28-143 PS(de 7 ani si-a facut bine treaba :laughing6:). as prefera un TFT deoarece stau cam mult in fata calculatorului si nu vreau ca la 30 de ani sa orbesc + diferenta de bani se justifica, performantele fiind aproape egale cu ale CRT-urilor si sunt mult mai sanatoase.
...
Anggell

Post by Anggell »

Tocmai mi-am luat hyundai B90A si se vede ff bine in jocuri.SI filmele sunt ok da nu as mai fi stat la CRT pt diferenta minima de calitate a culorilor...
BooMSlang

Post by BooMSlang »

nu am monitor lcd la compu meu dar pot observa diferentza pe celalalt laptop , cam naspa la faza cu soarele.. in rest se vede la fel [smilie=Gun-To-The-Head.gif] am votat LCD-ul ptr economie de spatziu , banii nu sunt o problema (problema e cand nu sunt bani :laughing6: ) nu vad care e faza cu raspunsul .. 12 ms sau 8 ms ... tot asa se "vede" ... [smilie=Wonder.gif]
SSovets

Post by SSovets »

Sunt un gamer si nu-mi place faza cu rezolutia nativa a monitoarelor LCD: daca iti iei un monitor de 19" (altceva nu mi-as lua dupa CRT-ul de 22" pe care il am acum) cu o rezolutia nativa de 1600x1200 (spre exemplu) - cat de des va trebui sa-ti schimbi placa video ca sa-ti mearga jocurile noi bine la asa o rezolutie? Iar sa joci la rezolutii mai joase - arata urat (am jucat pe un Xerox de 17"). In rest se pare ca nu mai exista probleme cu timpul de raspuns, unghiul de vedere, etc, asa ca pentru office sunt bune LCD-urile.
AMD AthlonXP Barton 2500+@3200+, Arctic Cooling CopperSilent 2 rev. 2, 2*512 MB DDR400, EPOX 8RDA3I Rev. 2.3, BBA Radeon X800Pro, Creative SB Audigy 2 ZS, Seagate 7200.8 250 GB ATA, NEC ND-3540, Leadtek WinFast TV2000XP Expert, NEC FP1370 (22')...
SwatKat

Post by SwatKat »

tocmai ce am luat un Philips 170s de 17", 12ms. E ok in filme si cred ca si in jocuri.
"Singurul lucru imperfect in natura e rasa umana!"
capsec

Post by capsec »

Inteleg din discutiile voastre, ca LCD-ul s-a "maturizat" suficient de mult incat sa fie o solutie viabila.
Intrebarea mea era , merita sa schimb CRT meu de Syncmaster 959NF si sa cumpar un LCD.In afara de spatiul de pe birou as mai avea ceva de castigat ?
myx4ever

Post by myx4ever »

acum ca am TFT 730BF nu mi-as mai lua un CRT pt nimic in lume ! jocurile in 1280 si detalii ful sunt incredibile ! si se vede superb ! never want to go back to CRT !
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Alante

Post by Alante »

capsec wrote:Inteleg din discutiile voastre, ca LCD-ul s-a "maturizat" suficient de mult incat sa fie o solutie viabila.
Intrebarea mea era , merita sa schimb CRT meu de Syncmaster 959NF si sa cumpar un LCD.In afara de spatiul de pe birou as mai avea ceva de castigat ?
...DA! o vedere buna pentru mai mult timp si o viata mai sanatoasa,..asta depinde de cat timp petreci in fata calculatorului.. :thumbleft: (Daca ai bani MERITA DIN PLIN!)
ybres

Post by ybres »

Tocmai mi-am luat un LG 1750SQ 250cd/m2 500:1 8ms 160/160. Merita. In primul rand simt diferenta la ochi, sunt mult mai "relaxati" mai ales ca petrec mult timp in fata calculatorului. Partea rea care am gasit-o pana acum in 6 ore de cand il am :tongue3: este nevoia de a schimba presetul pt. contrast, luminozitate in functie de ce ai nevoie, si da ar mai fi ca se vede putin mai "patratos". Dar culorile sunt naturale, cel putin la modelul meu. Deci merita trecerea la LCD. Apropo am dat 1000 lei pe el doar.
...
robert007

Post by robert007 »

Sunt posesorul unui Samsung 913N de 3 zile ... pe care l-am luat in locul unui Compaq de 19'' cu ecran plat.
Diferenta e mare ... cel putin din punctul de vedere al culorilor care sunt mult mai vi si din punctul de vedere al suprafetei vizibile 19'' reali fata de 17.6''.
In jocuri se vede de nu se poate (apropo are timp de raspuns 8ms .. care sunt reali aproape 10... si bineinteles cu o placa video pe masura, iar filmele ... mai bine de atat nu se poate.

Deci diferenta se face intre cei ce nu au bani si isi doresc, si altii care se descurca si si-au luat deja ... ca diferenta intre LCD si CRT e deja castigata. :thumbleft:
_LUCKY_

Post by _LUCKY_ »

Dar LCD -uri de 15 inch se mai găsesc pe undeva ? Am înţeles că deja nu se mai fabrică, dar poate or mai fi pe stoc prin căteva magazine...
Mă interesează de 15 pt rezoluţia nativă de 1024x768 , rezolutie la care pot juca decent jocurile.
Dacă iau de 17 , se vede prost in 1024 ?
Necrosero

Post by Necrosero »

Nu se vede man prost.Eu am de 19", si crede-ma, se vede bine chiar si in 1024, chiar daca rezoulutia nativa, ca sa zic asa, e 1280x1024...Deci poti sa-ti iei linistit unul de 17", ca se vede bine in 1024.Acum mai conteaza si ce model alegi...
danyxp

Post by danyxp »

am de 2 zile samsung 930bf 4ms G2G; are ghosting.....:( nu-s cum naiba ziceti ca nu are; poate are ceva al meu, sau poate unii nu observa pur si simplu, dar la cs-source e foarte vizibil....si asta o spune cineva care a jucat ani de zile pe crt si acum e prima data cand joc ceva pe lcd..... l-am pus pe rezolutia recomandata, folosesc cablul dvi...; unghiul vertical e ridicol de mic, cel mai bine se observa la filme; desi are culori frumoase, nu am reusit inca sa- i gasesc o setare care sa-mi convinga, contrast/brightnes/color; softul magic bright imi blocheaza pc-ul la fiecare folosire asa ca am renuntat la el; macar nu are pixeli morti....sper sa ma tina asa cat mai mult; nu regret ca l-am cumparat dar sunt totusi putin dezamagit...ghostingul ala mai ales....ma cam ameteste in joc, dar poate ma obisnuiesc si nu o sa-l mai remarc in timp...
un sfat pt gameri: inainte de al cumpara, indiferent de model, incercati sa jucati jocul favorit si sa vedeti cum se misca, ochiul unui jucator inrait poate vede altfel...
florinvfd

Post by florinvfd »

eu mi-am luat 913n, un prieten si-a luat 930bf in aceeasi zi. pot spune ca DA, au ghosting ambele, chiar daca este f putin vizibil, dar este vizibil pt cine stie... (eu sunt fan call of duty)
imaginea este super clara (greu, chiar f greu sesizezi ca are 16,2 si nu 16,7 mil culori), monitorul este linistitor pt ochi, eu unul nu as mai trece pe CRT. Cu ghostingul ala incep sa ma obisnuiesc!

PS:sfat: pe o sensitivitate mai mare la mouse nu mai e asa vizibil... (eu joc cod cu sensitivitate 10)
Necrosero

Post by Necrosero »

Tu faci diferenta intre 16,2 si 16,7 mil de culori? :P Eu cat m-am chinuit, tot n-am reusit... :)
florinvfd

Post by florinvfd »

Necrosero wrote:Tu faci diferenta intre 16,2 si 16,7 mil de culori? :P Eu cat m-am chinuit, tot n-am reusit... :)
se vede, doar in anumite cazuri, iar diferentele nu sunt justificate de diferenta de pret oricum...care e prea mare (ca sa nu mai pun ca pe alea cu 16,7 nu poti juca mai nimic gen shooter si eu care sunt fan Call of Duty...).
intr-adevar la prima vedere te chinui sa iti dai seama.. (se observa un pic la pozele un pic supraexpuse facute mai de aproape cu flash/portret de exemplu, unde se vede un pic interpolarea la zona de trecere intre ten si zona unde s-a reflectat flashul)
Oricum, daca reglezi bine monitorul din softul care il are (la 913n ma refer) nici la pozele alea nu mai distingi...
Multi amici care l-au vazut oricum nu au vazut nici o diferenta...dar eu care mai fac si ceva editare foto..am ochiul mai ... [smilie=maniac.gif] si am vazut o diferenta doar, nu neaparat si o pierdere de calitate...
jonyyybe

Post by jonyyybe »

fratilor eu sunt ptr LCD, am de juma de an un Benq FP767-12, care are un timp de raspuns de 12 ms, si un design multumitor, vede f bine, insa de ce sunt nemultumit este ca in garantie la 2 pixeli dead nu mi-l schimba decat cand o sa aiba 3 pixeli dead...nu intelege-ti gresit ca acum are vre-un pixel mort,nu are nici unu dar nu sunt multumit de faza asta, atita in rest super fain si super misto, m-a cam scapat de spatiu de pe birou pe care il ocupa vechi CRT.
danyxp

Post by danyxp »

http://www.behardware.com/articles/602- ... above.html

ghosting si la 2 ms.....eu zic ca va mai trece ceva timp pana cand un lcd o sa-si merite banii....
florinvfd

Post by florinvfd »

danyxp wrote:http://www.behardware.com/articles/602- ... above.html

ghosting si la 2 ms.....eu zic ca va mai trece ceva timp pana cand un lcd o sa-si merite banii....
eu zic ca si-i merita.. si daca te iei dupa ce scrie peste tot imbatranesti cu CRT pe birou...
ia cauta sa iti iei un Mercedes clasa E si cauta "review-uri" si sa vezi ca o sa gasesti si la ala minusuri... Parerea mea e ca la orice gasesti 'ceva' sau pe cineva care sa spuna ca nu e bun produsul..

singurul 'dezavantaj' real care il vad la lcd...este ca negrul nu este negru perfect ci un pic spre gri (un pic...nu atat cat sa deranjeze...)

zilele trecute si-a luat si un vecin 913N si el e la fel de multumit ca si mine de monitor (e jucator inrait de Call of Duty)
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Scuza-ma florinvfd, dar cred ca la mercedes calsa E o sa gasesti la minusuri chestii de genu "prea confortabil inauntru si adorm la volan" sau " prea silentios motorul de am impresia ca a murit la fiecare stop", nu cred ca o sa gasesti ceva de genu "mi-a murit ambreiaju cand am iesit din showroom" "sau s-a dus ABS-ul dupa 1000KM"...

Ghosting la 2ms, rezolutie blocata la val ridicol de mici, calitatea imaginii nu tocmai ideala, reproducerea infidela a culorilor, negrul absolut imposibil de redat, nu cred ca sunt defecte care pot fi trecute cu vedere. Pt mine cel putin e deajuns sa aiba doar unul din defectele mentionate mai sus si e deajuns sa ocolesc LCD-urile. Ca sa nu mai zic de pret care este mult peste CRT-uri.
Singurul avantaj REAL al LCD-urilor asupra CRT-urilor este faptul ca sunt Radiation free. Dar asta cred ca depinde de la individ la individ, caci eu am calc de 8ani de zile si cred ca am stat in medie in fata lui cam 5-6h/zi in fiecare zi (uneori chiar si 12h) si nu am nici pe draq. Si multa vreme am stat pe refresh 60 si 75.

Si cum zicea florinvfd, ca la orice produs trebuie sa gasesti ceva pe lista de minusuri, eu zic ca la LCD-uri pe lista de plusuri sunt chestii puse numai de dragul de a marii lista.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Post Reply