LCD sau CRT?

Totul despre monitoare: CRT, LCD, LCD TV, Plasma etc.

Moderator: Moderatori

CRT sau LCD

CRT
268
38%
LCD
439
62%

Total votes: 707

florinvfd

Post by florinvfd »

KodiaK wrote:Scuza-ma florinvfd, dar cred ca la mercedes calsa E o sa gasesti la minusuri chestii de genu "prea confortabil inauntru si adorm la volan" sau " prea silentios motorul de am impresia ca a murit la fiecare stop", nu cred ca o sa gasesti ceva de genu "mi-a murit ambreiaju cand am iesit din showroom" "sau s-a dus ABS-ul dupa 1000KM"...

Ghosting la 2ms, rezolutie blocata la val ridicol de mici, calitatea imaginii nu tocmai ideala, reproducerea infidela a culorilor, negrul absolut imposibil de redat, nu cred ca sunt defecte care pot fi trecute cu vedere. Pt mine cel putin e deajuns sa aiba doar unul din defectele mentionate mai sus si e deajuns sa ocolesc LCD-urile. Ca sa nu mai zic de pret care este mult peste CRT-uri.
Singurul avantaj REAL al LCD-urilor asupra CRT-urilor este faptul ca sunt Radiation free. Dar asta cred ca depinde de la individ la individ, caci eu am calc de 8ani de zile si cred ca am stat in medie in fata lui cam 5-6h/zi in fiecare zi (uneori chiar si 12h) si nu am nici pe draq. Si multa vreme am stat pe refresh 60 si 75.

Si cum zicea florinvfd, ca la orice produs trebuie sa gasesti ceva pe lista de minusuri, eu zic ca la LCD-uri pe lista de plusuri sunt chestii puse numai de dragul de a marii lista.
:laughing6: misto minusurile de la clasa E si sunt..reale, dar crede-ma ca avem la servici un mercedes care dupa 800km nu a mai vrut sa dea cu spatele (era incapatanat..) si ..ce crezi? probleme la cutie.. deci:orice lucru poate avea probleme..mai e vb si de noroc.
in sfarsit..nu e comparatia tocmai buna..voiam sa zic ca la orice lucru, fie el cat de bun, tot se gasesc minusuri..ca nu exista ceva perfect.

cu lcd..crt..fiecare cu parerea lui. mie imi place monitorul meu, reda culorile bine, in jocuri este super, iar treaba cu negrul ca nu e negru negru..nu ma deranjeaza pt ca si pe vechiul CRT tineam brightness mai mare ca sa vad filmele mai bine si in jocuri sa vad si pe unde era mai intunecat si nici pe ala negrul nu era chiar negru (ca nu il puneam eu).
Si sa nu mai zic ca nu ma dor ochii absolut deloc. Nu as mai trece la CRT acum..

Cea mai buna treaba pt un cumparator este sa testeze inainte de a cumpara monitorul..sa faca diferente intre modele, etc.. si fiecare cu placerea lui :) Eu mi-am spus punctul de vedere si ..multumirea fata de LCD-ul meu. Inca imi place si vechiul CRT..ca il foloseste prietena acum..dar nu asa mult ca asta nou. E o placere rezolutia 1280x1024 pe 19 (reali) :thumbleft:

PS:pretul unui CRT 19" bun...este peste sau comparabil cu un LCD 19"
danyxp

Post by danyxp »

florinvfd wrote:
danyxp wrote:http://www.behardware.com/articles/602- ... above.html

ghosting si la 2 ms.....eu zic ca va mai trece ceva timp pana cand un lcd o sa-si merite banii....
eu zic ca si-i merita.. si daca te iei dupa ce scrie peste tot imbatranesti cu CRT pe birou...
ia cauta sa iti iei un Mercedes clasa E si cauta "review-uri" si sa vezi ca o sa gasesti si la ala minusuri... Parerea mea e ca la orice gasesti 'ceva' sau pe cineva care sa spuna ca nu e bun produsul..

singurul 'dezavantaj' real care il vad la lcd...este ca negrul nu este negru perfect ci un pic spre gri (un pic...nu atat cat sa deranjeze...)

zilele trecute si-a luat si un vecin 913N si el e la fel de multumit ca si mine de monitor (e jucator inrait de Call of Duty)
Nu am cum sa imbatranesc cu crt pt ca am deja un tft; eu spun ca au un marketing agresiv si mincinos care induc clientul in eroare; si vb de oameni neavizati, care stiu doar ca e bine sa ai un timp de raspuns cat mai mic, vad 2-4-6-8ms, mai citesc cine stie unde ca sub 8 ms nu mai exista ghosting, dau o carutza de bani pe monitor ca sa se convinga apoi ca nu prea merita; daca pretul unui lcd era apropriat de al unui crt, se schiba treaba, stiai ca atata dai atata face
Last edited by danyxp on Thu Jan 12, 2006 10:12 am, edited 1 time in total.
florinvfd

Post by florinvfd »

danyxp wrote: Nu am cum sa imbatranesc cu crt pt ca am deja un tft; eu spun ca au un marketing agresiv si mincinos care induc clientul in eroare; si vb de oameni neavizati, care stiu doar ca e bine sa ai un timp de raspuns cat mai mic, vad 2-4-6-8ms, mai citesc cine stie unde ca sub 8 ms nu mai exista ghosting, dau o carutza de bani pe monitor ca sa se convinga apoi ca nu prea merita; daca preturile unui lcd erau apropriate de al unui crt, se schiba treaba, stiai ca atata dai atata face
da, e adevarat ce zici legat de marketing si de oameni care cred anumite lucruri sau le aud si le spun si ei mai departe chiar daca nu au vazut despre ce e vorba..
un prieten si-a luat 930BF (4ms) si eu nu am observat nici o diferenta intre al meu (8ms) si al lui... (si nici in teste gen tfttest nu era mai grozav...)

deci concluzia e ca ghostingul exista la orice lcd (>4ms) TESTAT! dar asta nu trebuie sa ingrijoreze pt ca este f putin vizibil si nu este deranjant pana in 8 ms si ..pt unii mai putin pretentiosi, chiar si 12!
inca nu am vazut un monitor cu 2ms sa vad care e treaba..dar sunt sigur ca e acelasi lucru..

PS:mie nu imi pare rau de banii dati pe 913n si sunt multumit
Coza

Post by Coza »

Faza cu ghostingul este foarte discutabila. Sunt persoane care l-au observat si ii deranjeaza si la 4 ms si tind sa-i cred. Eu sincer va spun ca la 8ms nu am observat nimic deranjant in niciun joc. Daca trag de o fereastra pe desktop se vede un tracing dar in joc nu ma deranjeaza nimic si sunt fan shootere. Nu aberez, bani nu sunt o problema, daca era ceva ce nu-mi comvenea vindeam 913-le si ma orientam rapid spre altceva. Concluzia este ca depinde mult si de privitor si de eye settingul fiecaruia iar eu ma consider si sunt o persoana pretentioasa si nu dormeam linisit daca aveam numai "chifle" pe ecran. Cheers.
Last edited by Coza on Thu Jan 12, 2006 11:09 am, edited 2 times in total.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

si daca te iei dupa ce scrie peste tot imbatranesti cu CRT pe birou
Prefer sa imbatranesc cu un monitor vechi dar bun decat cu unul la moda dar prost.
E o placere rezolutia 1280x1024 pe 19 (reali) :thumbleft:
Cred ca ti-ai schimba parerea cand ai vedea cum arata 1600x1200 pe 19" (reali)
deci concluzia e ca ghostingul exista la orice lcd (>4ms) TESTAT!
Asta de la un om supermultumit de LCD-uri.
Problema este ca foarte multi cad in plasa falselor avantaje si iau LCD-uri. Iar dacă ele se vand evident ca nu are rost sa se imbunatateasca tehnologia asa de rapid. Tot de aia au aparut si noile moduri de a masura latentele (GtG) unde numai producatorul stie intre ce nuante de gri masoara latenta. Lumea vede timp mai mic, sar pe el :D.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
danyxp

Post by danyxp »

Parca am pus un link unde se vedea clar gosthing si la 2 ms...personal nu am testat decat de la 4ms in sus, diferite marci si tehnologii (nu numai pannel TN) si nu am gasit nici unul la care sa nu ma deranjeze ghosting-ul; am facut asta pt ca initial am crezut ca este monitorul meu defect, dar m-am convins ca la capitolul timp de raspuns toate sunt o apa si-un pamant indiferent de ce specificatii are producatorul; comerciantul nu are nici un interes sa-i comunice clientului cum sta treaba exact, ca nu ar mai vinde mare lucru; am incercat de vreo 3 ori sa postez pe emag un review la 930bf, in care spuneam ceea ce am vazut eu la el; ghici daca a aparut acel post :( apar numai cele care ridica in slavi un produs comercializat de ei, daca unul contine ceva cat de cat negativ la adresa produsului respectiv stati linistiti ca nu apare.
florinvfd

Post by florinvfd »

KodiaK wrote:
si daca te iei dupa ce scrie peste tot imbatranesti cu CRT pe birou
Prefer sa imbatranesc cu un monitor vechi dar bun decat cu unul la moda dar prost.
E o placere rezolutia 1280x1024 pe 19 (reali) :thumbleft:
Cred ca ti-ai schimba parerea cand ai vedea cum arata 1600x1200 pe 19" (reali)
deci concluzia e ca ghostingul exista la orice lcd (>4ms) TESTAT!
Asta de la un om supermultumit de LCD-uri.
Problema este ca foarte multi cad in plasa falselor avantaje si iau LCD-uri. Iar dacă ele se vand evident ca nu are rost sa se imbunatateasca tehnologia asa de rapid. Tot de aia au aparut si noile moduri de a masura latentele (GtG) unde numai producatorul stie intre ce nuante de gri masoara latenta. Lumea vede timp mai mic, sar pe el :D.
1600x1200 pe 19" e deja prea mare si trebuie sa stai cu monitorul in ochi (aia e rezolutie de 21") Un prieten are 21" si eu unul nici pe ala nu as sta pe 1600x1200... Oricum...aici e vorba de fiecare cum vede de bine sau cum ii place.

Avantaje..false..nu cred. Singurul 'minus' pe care il vad eu este ca negrul nu e chiar negru si rezolutiile mai mici de 1280 pt desktop (ca in jocuri nu iti dai seama de interpolare), in rest tot ce se spune sunt ..exagerari.

Eu nu consider ca am luat plasa si pot sa zic (pt ultima oara in discutia asta) ca SUNT MULTUMIT! Cum a zis si Coza, daca nu eram multumit nu il mai tineam si ..un vecin daca nu era si el multumit nu isi lua nici el. Dar a venit la mine, a jucat un pic pe el un shooter (Call of Duty), s-a uitat la poze, a pus film, etc...si i-a placut.

Repet: cine doreste sa isi ia nu trebuie sa se ia dupa reclame, etc... Trebuie sa testezi si isi ia daca ii place.. (eu la fel am facut si am luat pt ca mi-a placut si plus de asta nici nu mai tin biroul ocupat cu televizorul de dinainte [smilie=Victory.gif] )
Nimeritoru

Post by Nimeritoru »

CRT pt. ca decat sa dau 12 milioane pe un LCD de firma dau 12 milioane pe un CRT DE 21 Inci si cu rezolutie buna.
LCD = FITZE
viezure

Post by viezure »

LCD = SPATIU
Nobody shoots anybody in the face unless you're a hitman or a video gamer - Jack Thompson
Coza

Post by Coza »

Nimeritoru wrote:LCD = FITZE
Asta e constatarea ta ! Aduce mai degraba cu una de frustrat. :-~
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Departe de mine sa am vreo parere absolutista, stau pe CRT pentru ca am in fata un tub trinitron cu o calitate excelenta care nu prea se gaseseste la LCD-urile consumer, iar celelalte(chestii gen Apple Cinema Display, da ma rog, nu se compara cu super-perfomerii cu 1000:1 :P) nu mi le permit

in orice caz, ce mi se pare amuzant e ca latenta minima dintr-un anumit moment al evolutiei e intotdeauna suficient dar cand scade din nou e o imbunatatire fantastica
- apar primele LCD-uri cu 25ms, toata lumea e fericita, egaleaza CRT-urile in jocuri, nu mai e nici o problema,
- apar LCD-uri cu 20 ms, uaaaau, acum LCD-urile sunt egale cu CRT-urile
- apar LCD-uri cu 16 ms, gata, nu mai e nici o problema, 25 ms ? prea mult, nu o sa mearga bine in jocuri
- apar LCD-uri cu 12 ms, fantastic, incredibil, acum LCD-urile sunt la fel de bune ca CRT-urile
- acum, uau, LCD-uri de 8 ms, 6 ms, x ms, jocurile merg la fel de bine ca si pe CRT, 16 ms nu e bun pentru jocuri, prea incet
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
tarantula

Post by tarantula »

De acord cu Black Shark :laughing6:
Am observat si in ultimul numar al XPC ca monitoarele cu 8ms sunt catalogate ca fiind pentru office...
Eu tocmai mi-am cumparat un LG L1940B cu panel S-IPS si timp de raspuns de 25ms. In jocuri ghostingul nu l-am obesrvat (nici nu am jucat prea mult, am pus un quake 3 de proba), in filme nici atat, singura situatie in care e cel mai evident (dar nu deranjant) este la text, cand fac scroll. Iar culorile sunt superbe. Dezavantaje fata de CRT - doar redarea negrului.
General Dan

Post by General Dan »

De acord , unele sunt bune si anume Samsung 930bf care dupa parerea mea e unul dintre cele mai bune LCD uri,dar pana ca LCD sa atinga performantele CRT bune ca CTX profesionale mai e mult@@@@@@@
:wink:
Born to be the Best.
A64 AM2 X2 5000+ (2700Mhz)/1M cache
::Asus M2N32-WS Professional :: 2*1024 Corsair DDR2 800 MHz CL5 Dual Channel Kit
Sapphire ATI Radeon X1800GTO2 512MB GDDR3 256-bit :: LCD Sony21 inch :: WD WDD 2*250GB SataII Raid HomeTheatre 5.1 Sony DavSC7 (800w RMS!) :: Termaltake 600W-black :: HP 555 ::UPS APC
robepaul

Post by robepaul »

Am avut un CRT Samsung 959 NF pe care l-am schimbat cu un Samsung 913 N.Acum am mai mult loc pe birou :d .Merg cu el pe 1280x1024 70Hz face fata bine si in jocuri DOOM III Far Cry,F.E.A.R.Sunt multumit de alegere.
In viitorul apropiat nu prea vom mai vedea CRT-uri,in plus diferenta dintre 959 NF si 913 N este de 4 milioane care zic ca face.
MSI K8N Neo 4 Platinum,Athlon 64 3500 Venice,Gecube X1650 Pro 256 Mb GDDR 3,Samsung 913 N, Seagate Sata 160 Gb+WD 250 Gb External+WD Scorpio 2,5" 80 Gb External,2x512 Kingmax TinyBGA pc 3700,Leadtek DV 2000,M-Audio Revolution 7.1,Altec Lansing 251,Antec NeoPower 480W,Antec 1080 AMG,NEC ND 2500A,LG 4163B
florinvfd

Post by florinvfd »

Nimeritoru wrote:CRT pt. ca decat sa dau 12 milioane pe un LCD de firma dau 12 milioane pe un CRT DE 21 Inci si cu rezolutie buna.
LCD = FITZE
eu unul nu mi l-am luat de fitze...ca doar nu chem lumea la mine sa vada cat de tare sunt..
l-am luat ca am vazut la un prieten cum se vede si mi-a placut...si tocmai de-aia dupa ce a vazut un prieten din bloc cum se vede..si-a luat si el. Si el tot de fitze si-o fi luat? :d

Si cum bine a zis viezure...acum am LOC pe birou! Un CRT de 21 ar fi fost ca un tv pe birou... :laughing6:
Am atasat si o poza sa vezi cum e cu spatiul :wink:

In fine, fiecare cu parerea lui, nu incerc sa conving pe nimeni. Fiecare isi ia ce vrea..dar sa testeze inainte!

[smilie=Victory.gif]
Attachments
IMGP6328.JPG
Sebastian_

Post by Sebastian_ »

Monitoarele LCD creaza ticuri nervoase :) Cititi :

Hmm... Ok. Am si eu 4 monitoare. Sau ma rog, 2 monitoare CRT acasa si inca 2 LCD pe care le pot imprumuta de la firma. Intr-o zi am luat de la firma un monitor LCD de 17. Cand am ajuns acasa am fost placut surprins de contrastul ceva mai mare si luminozitatea mai puternica. Ma asteptam sa fie probleme in jocuri sau filme din cauza latentei dar n-am observat nimic deosebit. Era totusi ceva diferenta, adica uneori se simtea ceva in gen motion blur sau ghosting. Dar foarte rar era ceva deranjant. Mai deranjant era scroll-ul in windows la texte, dar avand in vedere ca nu faci chestia asta non-stop..se putea tolera. Ce era in schimb mai enervant era faptul ca daca ma miscam sus/jos imaginea se facea ba mai intunecata ba mai deschisa. Si nu uniform. Ci in partea de sus - mai deschisa, in partea de jos mai inchisa. Pe de o parte, daca aveai un background albastru pe desktop, chestia asta facea imaginea mai interesanta, pt ca o facea degradeu, dar evident ca nu era ceva corect. Initial am suportat destul de bine chestia asta, dar dupa citeva saptamani a ajuns sa ma scoata din sarite. Imi ziceam "phiuuu, fi atent ca monitorul asta te obliga sa stai perfect nemiscat, centrat cu monitorul". Si dupa vreo luna efectiv mi-am format un fel de tic nervos. Cand vedeam anumite filme sau poze mai intunecate, ma miscam imediat mai sus sau mai jos..sa observ daca se vede mai bine. Aa..sa mai mentionez ceva. Rezolutia nativa a monitorului era de 1280 pe 1024. Rezolutia asta era mult prea mare pentru dimensiunea de aprox 17. Asta insemna ca trebuia sa ma holbez la niste icoane si butoane foarte mici. Bineinteles ca daca micsoram rezolutia, imaginea se vedea naspa.
- In fine..m-am gandit ca toate astea sunt din cauza ca monitorul era probabil unul ieftin. Si urmatoarele 2 saptamani am adus un monitor de 19 mult mai scump. Acesta era mai simpatic, avea preseturi pentru filme, jocuri..etc... Din pacate avea aceeasi probleme.
- Cand am trecut din nou la cele CRT, am oftat usurat, adanc. Din pacate vreme de vreo cateva zile mi-a ramas ticul de a ma uita mai de sus sau mai de jos..sa vad diferentele de luminozitate. Din fericire, odata cu revenirea la CRT , se pare ca ticul dispare.
- La astea mai trebuie sa adaug ca folosesc monitoare CRT de cel putin 10 ani, stau efectiv tot timpul in fatza lor, cand nu lucrez - ma joc, ma uit la filme...etc. Si n-am nici o problema. Nici dureri de ochi, nici de cap...nici ochelari de vedere nu am ajuns sa port. Asa ca, nu inteleg faza cu sanatatea si ochii. ??
- Multi prieteni mi se plang ca monitoarele CRT pe care le au, le cauzeaza dureri de ochi. Si cand ma duc pe la ei sa investighez problema de cele mai multe ori observ uimit ca monitoarele lor sunt reglate prost, cu refresh-ul aiurea. Si mie imi provocau dureri de ochi in 10 minute de privit. Pe cand monitoarele mele eu le consider mai odihnitoare decat LCD-urile pe care le-am testat pt ca au refresh-ul ridicat..si nu sufera de nici o problema cum ar fi cele enumerate mai sus.
- Cat despre probleme de spatiu...nu prea reusesc sa inteleg. Or fi monitoarele LCD inguste...dar eu le pun cam la jumatatea biroului. Si spatiu economisit de ele (in spatele lor) ramane oricum gol si neocupat.
- Consider ca multi utilizatori aleg gresit LCD-uri. Multi probabil sunt din categoria care au avut un CRT care era prost reglat si normal ca era obositor.
- Parerea mea este ca de banii cu care iti cumperi un monitor LCD mediocru, cu imaginea mediocra, iti cumperi un monitor CRT de calitate, mai mare, mai odihnitor. (parerea mea in urma observatiilor mele).
EDIT : Spuneau unii pe aici ca in curand monitoarele LCD o sa ajunga cele CRT . Apropo de latente, monitoarele CRT au latente de ordinul nanosecunde. Cand LCD-urile o sa aiba latente de nanosecunde , zero probleme cu unghiuri de vedere si pixeli morti ..atunci poate. (am uitat sa zic ca primul monitor avea si un pixel mort aproape de centru monitorului) . Pina atunci monitorul LCD ramane ceva pretty si atit, monitoarele CRT de calitate depasindu-le in toate privintele.
EDIT : sper ca nu stric topicul dar discutia asta seamana cu situatiile in care utilizatorii prefera sa isi cumpere sisteme audio "cool" fara sa-si dea seama ca asculta sunete mono. Am facut topic aici
emerrico

Post by emerrico »

Avand in vedere ca am acest syncmaster de 1,5 ani, si care la momentul respectiv m-a costat foarte mult adică 19 mil. In ciuda impedimentelor care multi le gasesc pentru ca ei nu au, am sa trec cu vederea usor acea senzatie de incetosare, care "apare" in jocuri gandindu-ma la contrastul, claritatea, ergonomia si frumusetea unui monitor TFT. Nu m-as mai intoarce in veci la supra invechitul CRT cat casa de mare si urat cu spume. O sa-mi spune-ti ca si un CRT poate fi frumos : da, dar doar daca ma uit decat din fata :) caci daca ma uit din lateral constat ca nu mai am loc si pentru tastatura .Cred ca si un mare gamer la care banii nu sunt o problema ar prefera o frumusete de TFT de 19'' cu super performante decat un obosit cu tubul cat dormitorul.
Fiecare cu parerea si cu pasaricile lui dar eu unu ii dau TFT-ului toate voturile mele.

P.S. : Al meu are 12ms si tot nu ma deranjeaza nimic in jocuri. Dar poate nu sunt eu foarte pretentios ?!
[smilie=Respect.gif]
Athlon 64 3000+ @ 2000 Mghz/MSI K8N Neo FSR/2X256PQI Turbo DDR400 DualCH CL 2/3/3/6/GeCube Radeon 9800XT/Creative SB Live/Maxtor 120Gb SATA/LG DVDRW/Antec SmartPower 300W/Samsung SyncMaster 710N TFT
Logitech Z3r
He

LCD

Post by He »

Tocmai mi-am luat un lcd de 19" (Samsung 930BF)-No Comment
Inainte aveam un Eizo de 21" si n-am regrete!
Un lcd e o investitie bune
delectiom

Post by delectiom »

avand in vedere ca preturile LCD-urilor incep incet incet sa scada, iar timpi lor de raspuns sunt tot mai mici cred k in viitorul apropiat am sa-mi procur unul mai ales ca io nu prea folosesc calculatorul la jocuri si nu am nevoie de un monitor CRT. oricum sanatatea pe primul loc!!!
Stv

Post by Stv »

Foloseam un Sony de 21" CRT inainte si recent am trecut la un LCD de 17" NEC MultiSync. Toata imaginea biroului meu sa schimbat... am mult mai mult loc si e mai placut per ansamblu. Timpul de raspuns de 8ms nu ma deranjeaza in filme sau jocuri deloc. In linii mari, schimbarea a fost una binevenite si nu m-as intoarce niciodata la CRT :thumbleft:
vechiul nickname: Spetsnaz
FCBARCELONA

Post by FCBARCELONA »

Am facut si eu trecerea la LCD achizitionand un Samsung 730bf.Pixeli morti nu are...luminozitatea e prea mare si inca ma chinui cu reglajele....am incercat pe Fifa2006 un meci si am observat un efect ciudat ...uneori imaginea se misca f repede...nu stiu cum i zice poate ma ajuta-ti voi...in filme parca se vede mai prost decat vechiul meu CRT :d
De asemenea ma enerveaza unghiul de vizibilitate...inca nu am gasit pozitia corecta ...cu cat ma uit mai in jos cu atat culorile se vad mai bine [smilie=maniac.gif]
CONCLUZIA: LUATI LCD DOAR DACA AVETI PROBLEME DE SPATIU PE BIROU SAU CU OCHII :d :d :d !

Later edit :

Uitati-va si voi ....Rog ajutor...Se intampla cand trag de o fereastra pe desktop...[smilie=maniac.gif]
Image
Naivitate:O purtare prin care nu bagi de seama ca vei fi judecat de altii.
danyxp

Post by danyxp »

vezi ca ai niste setari in win, de aia iti arata doar conturul ferestrei cand tragi de ea; pe la system/performance cred ca gasesti ceva setari (sunt la munca, nu am cum sa verific)
FCBARCELONA

Post by FCBARCELONA »

Am rezolvat...acum nu`mi mai arata contur imi arata o linie discontinua cam asa ceva dar am inteles ca asa fac toate lcdurile...
Bobby

Post by Bobby »

Cand tehnologia CRT va fii invinsa de tehnologia LCD la toate capitolele, atunci cred ca o sa-mi schimb monitorul meu CRT(Samsung SyncMaster 757 DFX) cu unul LCD. Avantajele moniitoarelor LCD sunt multe, dar nu destule. Monitoarele LCD merg OK la rezolutia nativa, la orce alta claritatea imagini are de suferit. :laughing6:
emerrico

Post by emerrico »

bobby4 wrote:Cand tehnologia CRT va fii invinsa de tehnologia LCD la toate capitolele, atunci cred ca o sa-mi schimb monitorul meu CRT(Samsung SyncMaster 757 DFX) cu unul LCD. Avantajele moniitoarelor LCD sunt multe, dar nu destule. Monitoarele LCD merg OK la rezolutia nativa, la orce alta claritatea imagini are de suferit. :laughing6:
Cand te vei convinge tu, iar tehnologia CRT va fi invinsa de LCD, va aparea alta tehnologie mai performanta decat LCD , iar tu vei avea LCD, SI TOT TIMPUL VEI FI IN URMA CU TEHNOLOGIA :d
[smilie=Respect.gif]
Athlon 64 3000+ @ 2000 Mghz/MSI K8N Neo FSR/2X256PQI Turbo DDR400 DualCH CL 2/3/3/6/GeCube Radeon 9800XT/Creative SB Live/Maxtor 120Gb SATA/LG DVDRW/Antec SmartPower 300W/Samsung SyncMaster 710N TFT
Logitech Z3r
chrisTopher

Post by chrisTopher »

Cand toate atributele CRT-ului se vor regasi la LCD, si in plus acesta va mai aduce avantajele sale, atunci merita facuta trecerea la LCD.
Momentan scriu din fata unui CRT de 17'' Philips si sunt foarte multumit de el. Il pot seta la ce rezolutie si refresh vreau. :tongue3:
Un factor care ma deranjeaza excesiv la LCD-uri este felul cum arata fonturile. Zici ca nu este acelasi windows instalat pe calculator, daca schimbi monitorul de la un CRT la un LCD.
Oricum, in acest moment al evolutiei IT sunt destui factori limitativi ai placerii de a juca un joc nou asa incat sa te bucuri din plin de el. Pe langa ei se adauga acum si monitorul. Si nu pot accepta asta.
dark as night
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Acum am un Samsung 797df, care este un monitor foarte bun, poate cel mai bun la 17". Dar nu am spatiu pe birou, nu am loc sa stau cum trebuie si ma chinui. Folosesc calculatorul foarte mult, am nevoie de orice ajutor pentru ochii mei.
Greu e sa aleg monitorul, pentru ca vreau jocuri, filme si imagine cu culori frumoase.
Pentru cei care au LCD Samsung, imi puteti spune unde sunt facute?
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
robepaul

Post by robepaul »

Samsung 913 N Fabricat la Dongguang.China.Bine este cumparat din Singapore,preturile sunt muuuult mai omenoase decat taxele practicate de firmele noastre de profil si guvernantii nostri:))))Dar in orice caz ei sustin ca vor sa incurajeze It-ul romanesc:)))))
MSI K8N Neo 4 Platinum,Athlon 64 3500 Venice,Gecube X1650 Pro 256 Mb GDDR 3,Samsung 913 N, Seagate Sata 160 Gb+WD 250 Gb External+WD Scorpio 2,5" 80 Gb External,2x512 Kingmax TinyBGA pc 3700,Leadtek DV 2000,M-Audio Revolution 7.1,Altec Lansing 251,Antec NeoPower 480W,Antec 1080 AMG,NEC ND 2500A,LG 4163B
RheA

Post by RheA »

Avand in vedere ca deja cei de la Benq vorbeau deja de TFT cu timpi de raspuns de 2 ms si tehnologia ecranelor plate este in plina dezvoltare, cred totusi ca viitorul apartine monitoarelor plate. Deocamdata insa cred ca preturile sunt prea mari pt ele.
[EvQ]RheA lives!
Bobby

Post by Bobby »

Nu sunt inpotriva tehnologiei LCD dar, emerrico monitorul meu a costat 7,5 milioane in 2004 iar tu ai dat pe al tau 19 milioane. Cu diferenta de bani imi luam una din cele mai bune placi grafice de pe piata. Chestia cu spatiul e relativa, bine a zis Sebastian_ intr-un post mai sus putin, acuma depinde de cat de mare e biroul fiecaruia [smilie=maniac.gif]
MrMarcusDeLaTzara

Post by MrMarcusDeLaTzara »

Poate sa imi spuna cineva.. de ce nu se specifica rata de contrast , luminozitate la monitoarele CRT? Exista macar asa ceva? Sau, timp de raspuns, cam care ar fi echivalentu lui la un CRT bun? (ex Eizouri, sau 757Nf, sau..)
- COaNe ROE?
- Da HISule?
- Ia vezi, MUSHKINii aia stau bine acolo? Ca sunt cam inghesutiti saracii, 2000 in 2 sloturi....
FCBARCELONA

Post by FCBARCELONA »

Sir Ice Samsungul meu 730bf este ,,made in Malaysia''.
serinia

Post by serinia »

pai o sami iau un LCD mai incolo... cand o sa fie timpul de raspuns si mai mik:P.. acum am un CRT
Angels fall first...
catalin28

lcd

Post by catalin28 »

lcd sau crt...
Image
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Despre Samsung 970P
Si al meu tot pe undeva prin China este facut. Sunt multumit de el, merge in filme, DVD-uri si TV foarte bine. In jocuri am testat doar un Need For Speed Underground, merge bine. In mod de lucru office litera este frumoasa si curata.
Stau eu cam aproape de el. Articulatiile si posibilitatile de rotire multiple ii aduc un plus de ergonomie serios.
Nu intentionez sa instalez vreo aplicatie de la Samsung, deocamdata nu simt nevoia. Iar rotirea panel-ului pot sa o fac si din Catalyst, asa ca nu are sens.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
Sociopatul Tandru

Post by Sociopatul Tandru »

CRT 4 Ever..prietenii stiu de ce. (Philips 202 P40 nu-l dau pe nici o jucarie LCD)
Season

Post by Season »

Am avut un CRT Samsung 795DF 17", imi placea sa joc CS cu el, dar acum am un LCD Samsung 913N , 8ms, 19".Si acum pot juca dar nu ca inainte, se vede clar diferentza de performantza, oricum nu sunt gamer impatimit asa ca imi prinde destul de bine LCD.

Healty for my eyes... :thumbleft:
1% Reducere la PC Garage daca folosesti voucher-ul CGRMJRU5
viezure

Post by viezure »

Nu stiu de ce ziceti voi ca daca nu e tinut in rez nativa nu se vede bine. Eu il tin in 1024 (samsung 913n) si se vede foarte bine.
Nobody shoots anybody in the face unless you're a hitman or a video gamer - Jack Thompson
Coza

Post by Coza »

darkshadow_off wrote: se vede clar diferentza de performantza,
Dezvolta te rog, mai concret unde apare penalizarea ! Mersi. :wink:
2K

Post by 2K »

Am si eu o intrebare care e treaba cu monitoarele LCD hibrid http://www.emag.ro/monitoare_lcd/thinkv ... --pT19HNEU
Post Reply