Connect3D X800GTO(12pipeline) fara VIVO to X800XL(16pipeline

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
mx_xplod

Connect3D X800GTO(12pipeline) fara VIVO to X800XL(16pipeline

Post by mx_xplod »

Mi-am cumpar un Connect3D X800GTO fara VIVO de la INTEND cu 615RON(cu tot cu taxe postale), si la prima vedere am zis ca am luat un ciuruc de placa pentru ca are un cooler mic si zgomotos, nu are conector de alimentare externa, dupa ce l-am instalat in calculator am fost surprins....procesor R430@390Mhz si memorii la 350Mhz(DDR700Mhz) si bineinteles 12pipeline.
http://img387.imageshack.us/my.php?image=gpu128uo.jpg
http://img385.imageshack.us/my.php?image=gpu12p8dj.jpg
si dupa ce am schimbat biosul cu bios de la Connect3D X800XL de aici :
http://www.techpowerup.com/bios/
cu utilitarul atiflash din dos, cu comanda: atiflash -p 0 -newbios x800xl.bin -f
am obtinut asta
http://img385.imageshack.us/my.php?image=gpu162mo.jpg
http://img385.imageshack.us/my.php?image=gpu16p9uw.jpg
Si rezultate cam modeste...
Attachments
Fearcfg.JPG
Fear.JPG
05.JPG
Last edited by mx_xplod on Wed Feb 01, 2006 10:30 pm, edited 3 times in total.
What, you think your sh*t don't stink???
shaolinbm

cum iti merge placa acuma?

Post by shaolinbm »

cum iti merge placa acuma? m-ar interesa si pe mine placa aia, mi-am cumparat o placa ASUS EAX800 dar cu 128M, merge excelent dar nu mi-ar strica una cu 256M rami si 16.... in loc de 12 ce sa mai zic de frecventa, da niste detalii, cu ce program poti sa vezi toate datele despre placa video? tu care ai folosit si de unde?
"merge ca un TOUAREG"
Alante

Post by Alante »

...very nice! =D>
qpidon

Post by qpidon »

f buna placa deci.. un oc la gpu nu ai incercat? macar 450 ar trebui sa tina cu 1100
venice 3000+; asrock 939dual s-ata2, 1gb sycron mosel, x800gto fireblade; dvd-rw nec 3540a; samsung 120gb sata;antec 3700bqe
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Eu am X800GTO nemodata si la 450/1100 scoate 5000-5100 in 3dmar05. Cam putin scoate asta cu 16p.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
rafalle

oricum

Post by rafalle »

Propun sa-i mai dati citeva zile sa o forjeze si atunci sa vedeti scoruri.Oricum o afacere super 6,5 mil cu 5200pct in 3DMark 2005.Si sa fim seriosi cine vrea sa se joace azi are nevoie de 5000 pct minim.Daca mai avea si PS 3.0 om era!
Coza

Re: Connect3D X800GTO(12pipeline) fara VIVO to X800XL(16pipe

Post by Coza »

mx_xplod wrote:nu are conector de alimentare externa
As fi spus ca din lipsa alimentarii suplimentare modare 100% nu va reusii. Insa m-am inselat. Esti norocos, ce mai ! Incearca ceva OC dar aici e posibil ca lipsa alimentarii sa isi spuna cuvantul. Super placa, sa o stapaneti sanatos. :thumbleft:
mx_xplod

Post by mx_xplod »

Intre timp am mai cautat pe net si am gasit ca Connect3D x800XL seamana daca nu chiar e aceeasi placa , aceasta e cutia de la X800XL, iar la X800GTO e lipit un autocolant cu modelul placii restul fiind exact la fel, placa e la fel ,si memoriile, doar coolerul este unul de la X700PRO iar sunt aceeleasi accesori si user guide ca la X800XL.
Attachments
paste1.jpg
Cooler.jpg
box.jpg
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Placa lui nu este X800GTO ci X800 (non-GTO)
dacă va uitati aici o sa vedeti ca specificatiile corespund exact unui X800.
Asa explica si modarea in X800XL. Eu stiam ca un X800GTO se modeaza in X800XT
Coza

Post by Coza »

KodiaK wrote: Eu stiam ca un X800GTO se modeaza in X800XT
Corect, insa nu este o regula(au fost ghinionisti care nu au reusit sa atinga 500 la GPU) ! Totul depinde de noroc. Odata rezolvata modarea, depinde de fiecare placa cat de bine tine la OC. La mine spre exemplu mai sus de 550/1080 la memorii nu vrea cu toate ca am pus Zalman-ul pe placa si sta rece, in load am maxim 60 de grade. Paradoxal insa, scorurile scoase de mine trec binisor de ce au reusit altii cu placa la frecvente de X850XT/PE(540/1180). ms_xplod dai putin OC sa vedem pana unde reusesti sa urci !
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Da coza, ai dreptate. Insa pe mine mirita faptul ca un X800 a fost vandut drept un X800GTO.
Coza

Post by Coza »

Asa este, placa lui ms_xplod este un Connect3D X800 simplu ! Mai multe detalii aici. Intend vad ca se tin de magarii !
Last edited by Coza on Thu Feb 02, 2006 12:57 pm, edited 1 time in total.
mx_xplod

Post by mx_xplod »

Coza wrote:Asa este, placa lui ms_xplod este un Connect3D X800 simplu ! Mai multe detalii aici.
Ai dreptate exact asta e placa. Dupa ce am scos ATi Silencer de pe vechea Ati Radeon9700 si radiatoarele de pe memorii si le-am montat pe X800 asta e maxim ce iese din placa...(bineinteles ca R430 nu se va overclocka ca R423 care e in X800GTO)
Attachments
oc1.JPG
Coza

Post by Coza »

Scorurile sunt bune cat despre modare ce sa zic, noroc cu caru. Totusi magaria celor de la Intend nu ar trebuii sa treaca neobservata. Eu in locul tau as pune mana pe telefon si i-as informa despre placa !
mlouis

Post by mlouis »

Nu cred ca are Intend nici o legatura cu ce scrie pe autocolantul de pe placa. Este doar un alt fel de GTO produs de Connect3D ce semana foarte tare cu x800 (sau poate chiar identic), acest model folosind probabil r430 in loc de r423 ce era folosit la celalat GTO (pana la urma cel cu r423 e un PRO cu frecvente diferite), iar de modat soft se poate moda oricare daca sunt conductele dezactivate doar din BIOS.
Coza

Post by Coza »

mlouis, pe site la ei scrie X800GTO fara VIVO ori diferenta din nefericire nu se rezuma doar la lipsa VIVO. E vorba despre o placa cu alt core la procesor(430) care se dovedeste mai puturos la OC, e fara alimentare suplimentara, memorii tactate mult mai jos si o racire de toata jena. Se aduna cam multe totusi ! [smilie=maniac.gif]
mlouis

Post by mlouis »

Ai dreptate in privinta asta Coza, dar magaria e de la Connect3D si nu de la Intend - se numesc la fel placile (e luat dintr-un pdf de pe http://www.connect3d.de - http://www.connect3d.de/Download/Datenb ... %20pci.pdf)

Image

Oricum, dupa parerea mea, este o placa destul de buna si fara nici o modare si la un pret acceptabil - poate face fata destul de bine jocurilor curente; vorbind de generatia noua, e plasata ca pret intre x1600pro si x1600xt - daca era mai mic pretul intra in concurenta cu x1600pro, iar ca performanta in jocurile actuale o cam depaseste, deci ar fi avut un impact negativ asupra vanzarilor lui x1600pro - deci dupa parerea mea este plasata foarte inteligent, speculeaza foarte bine conditiile de piata actuale(aici cred ca si ATI are o mare contributie).
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Coza wrote:mlouis, pe site la ei scrie X800GTO fara VIVO ori diferenta din nefericire nu se rezuma doar la lipsa VIVO. E vorba despre o placa cu alt core la procesor(430) care se dovedeste mai puturos la OC
De fapt nu scrie nicaieri ca X800GTO trebuie sa vina neaparat cu R480 sau R423, ci la fel de bine poate sa vina cu R430 (din X800XL), care nu este capabil de frecvente mari. ATI a produs aceste modele pentru a-si goli depozitele de chip-urile amintite mai sus, nu pentru a va oferi voua pe tava X850XTPE la pret de 6 mil. :tongue3: :laughing6:
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Coza

Post by Coza »

Neon Biker, de ce te-ai oprit doar la GPU? Am enumerat mai sus cateva lucruri care nu corespund terminatiei GTO. Tie ti-ar convenii sa cuperi un produs cu anumite specificatii si cand desfaci cutia sa descoperi altceva ?
Neon Biker wrote: nu pentru a va oferi voua pe tava X850XTPE la pret de 6 mil. :tongue3: :laughing6:
Cand ti se ofera pe tava ceva, te servesti, sau tu aplici alta regula !? Noi astia mai "naivi" ne-am servit si e bun al naiba aperitivul ala de pe tava. :tongue3:
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Io n-am zis sa nu va serviti, doar ca nu puteti invinui pe nimeni daca nu nimeriti o placa cu R480 modabil.
Placilea astea incep sa devina mai ceva decat Radeonul 9550 de acum un an, adica vin in jdemii de variante, deci trebuie sa casti bine ochii inainte de a cumpara, nu merge doar sa te uiti prin oferte de pret. :wink:
Anyway, urez tuturor amatorilor Pofta Buna! :occasion5:
yoyo

Post by yoyo »

Coza

Post by Coza »

Neon Biker wrote: deci trebuie sa casti bine ochii inainte de a cumpara
Perfect de acord cu tine, insa unde sa mai casti ochii din moment ce pe oferta firmei si pe linkul dat de site-ulor scrie ceva iar odata instalata placa in system dupa ce ai cumparat-o, dai de altceva. Problema e pe cale sa se rezolve, yoyo vad ca reprezinta magazinul si a demarat remedierea neintelegerii, plecata se pare chiar de la Connect3D.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Da, din pacate nu e prima si probabil nici ultima data cand ajung componente in magazine inainte de a fi anuntate pe site-ul firmei producatoare. Imi aduc aminte de prestigioasa Sapphire si al sau Radeon 9800 Pro pe 128biti. [smilie=Nice-try.gif]
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Neon Biker wrote:
Coza wrote:mlouis, pe site la ei scrie X800GTO fara VIVO ori diferenta din nefericire nu se rezuma doar la lipsa VIVO. E vorba despre o placa cu alt core la procesor(430) care se dovedeste mai puturos la OC
De fapt nu scrie nicaieri ca X800GTO trebuie sa vina neaparat cu R480 sau R423, ci la fel de bine poate sa vina cu R430 (din X800XL), care nu este capabil de frecvente mari. ATI a produs aceste modele pentru a-si goli depozitele de chip-urile amintite mai sus, nu pentru a va oferi voua pe tava X850XTPE la pret de 6 mil. :tongue3: :laughing6:
Mdea...si eu sunt nefericitul posesor al unui X800GTO cu R430 in dotare. Este de la powercolor dar macar are frecventele standard de X800GTO
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

Total de acord cu Coza. Ceea ce a cumparat mx_xplod nu poate fi numit nici pe departe X800GTO. E o diferenta imensa la frecventa memoriilor (700MHz fata de 1000MHz e o diferenta imensa, parerea mea), ca nucleul e R430 nu conteaza prea mult cat timp are 12 pipeline-uri si 400MHz frecventa, insa nucleul e tactat la doar 390MHz, cu 10MHz mai putin ce-i drept, insa nu corespunde. Asta numai X800GTO nu e. Daca ar fi zis pe undeva ca nu e X800GTO normal ar mai fi mers, insa cand doar pretul indica ceva anormal la placa asta, mie imi suna a magarie. Mai pe scurt, placa asta e capcana pentru fraieri (no offense mx_xplod, none whatsoever, dar asta e adevarul din pacate) care spun ca fac cea mai mare afacere posibila cand de fapt isi iau tzeapa. Din nou, nu intentionez sa insult pe nimeni. Pe viitor foarte mare atentie la cumparat si cereti o confirmare/verificare a statisticilor placii inainte sa o cumparati, sau rugati vanzatorii sa va arate placa in actiune (sa va arate cu un program ce frecvente, cate pipeline-uri are placa, etc.) inainte sa o cumparati, altfel in ziua de azi se poate intampla orice.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
mx_xplod

Post by mx_xplod »

apropo de tzeapa , un prieten de al meu avea in garantie un kit de 2G de memorii.....ce sa intampla ce nu da s-au defectat(au costat vreo 730RON) si s-a dus la firma si a zis sa nu-i mai aduca memorii inapoi si s-ai aduca un connect3d X800GTO cu VIVO , astazi astia ii dau telefon ca ia venit placa si cand s-a dus ce a vazut ca astia de la magazin iau adust tot fara vivo dupa ce s-a certat cu ei a luat placa si din pacate nu se modeaza.
Attachments
gpu.JPG
SamuS

Post by SamuS »

banuiesc ca nu mai poate face nimic :sad1:
a pierdut 2gb rami :(
i-a dat pe un kkt(macar de se moda era altceva) :-~
Notebook ASUS K50AB Turion x2 RM74 (2.2ghz), 4gb ddr2, ATI 4570, HDD 250GB
Post Reply