Am scapat un HP NX9000 pe jos, ma rog era intr-un rucsac Samsonite special pt laptop. Socul a fost destul de mare caci i-a sarit o placuta de ram din slot. Nu au fost alte probleme dupa aia.s|lent wrote:Apropo, la ce şocuri aţi supus laptop-urile? Eu încerc pe cât posibil să îl menajez, dar... unii din jurul meu percutează mai greu, după cum s-a văzut.
Totul despre laptop-uri
Moderator: Moderatori
Sau "scapa" o minge in plina figura ... Aceasi minge, evident.kosmocos wrote:Fa si tu o chestie. Din "greseala" strica-i rujul sau sparge-i parfumul (sau orice la care tin femeile astea), sa vezi ca nu se mai repeta a doua oara.
De shocat nu-l shochez si nici de scapat/trantit nu l-am scapat/trantit. Imi este teama mare de hard disk.
Oricum, cred ca redenumesc sistemul de la roadwarrior la heavy_cow. M-am obisnuit cu el dar totusi cantareste 8.5lb, adica aproape 4 kile. Cred ca sub plasticul carcasei zac niste placi de otzel blindat si eu nu stiu.
daca te risti sa le cumperi pe NeVe sa-mi zici daca merg sa ma duc sa-mi iau si eu
s|lent - scorul este foarte normal gandestete ca radeon 9700 M este de fapt un radeon 9600 la origine
( 4 pipe uri si magistrala pe 128 bitishori si frecventele sunt rahitice ) mai ales ca nici procesorul nu este cine stie ce
- da-i si tu cu overclock la placa video si procesor si vedem ... poate ajungi pe la un 12 - 13 mii in 3dmarci 

s|lent - scorul este foarte normal gandestete ca radeon 9700 M este de fapt un radeon 9600 la origine

dark_one>> nu mulţumesc frumos, scorul în 3dmark2001 îmi ajunge, iar performanţa în jocuri îmi dă zilnic orgasme multiple. Nu am nevoie de mai mult, acolo unde nu este cazul.
kosmocos, teoretic ar merge, dar eu recomand să verifici, şi să rulezi şi memtest la faţa locului ca să te asiguri că totul e ok.
kosmocos, teoretic ar merge, dar eu recomand să verifici, şi să rulezi şi memtest la faţa locului ca să te asiguri că totul e ok.
work harder
Nu ar avea de ce sa nu fie compatibile, dar cam degeaba iei la 400Mhz ca nu te ajuta la nimic. Northbridge-ul stie maxim la 333 Mhz, memoriile vor merge subtactate.kosmocos wrote:vreau sa-mi iau 2 module de 512 DDR in locul celor 2 de 256. M-am orientat catre astea.
Or fi compatibile cu Fujitsu Siemens Amilo M1425 ?
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
Le tin, ce sa fac cu ele. In cazul unei probleme de garantie am sa le pun inapoi. Oricum eu nu tin mai mult de un an laptopul asa ca or sa-mi prinda bine astea de 512.s|lent wrote:Dar ce faci cu celelalte, nu îţi rămân ? De ce nu faci un schimb la firma de la care ai luat laptop-ul?
dark_one, nu voi gasi clasicul 2,2,2,5 , PC 3200 astea merg sigur CAS 2,5 si nici nu stiu care este combinatia optima pentru placa/procesorul meu. Dar merita incercat

Silent, nu te avanta la OC, nu cred ca e cazu la tine dupa cum ai zis si tu. Dark one, laptopul nu a fost luat pentru gaming si OC ci mai mult pentru munca
Eu am facut overclock la video pentru performanta sporita in jocuri, si castigul in cazul meu s-a simtit foarte mult. Dar la tine placa e tare, 9700
De i855tweaker e vorba
Ne vedem in cateva zile cu frecvente.
P.S. Mi-ati gasit o noua jucarie
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)
De i855tweaker e vorba
![Grin-Nod [smilie=Grin-Nod.gif]](./images/smilies/Grin-Nod.gif)
P.S. Mi-ati gasit o noua jucarie

follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
Deci nu se stie ce s-a intamplat azi noapte, dar tot ce am postat s-a dus, asa ca reuploadez screenshotu.
1,5-2-2-5 sta stabil prime95. L-am lasat azi noapte sa ruleze si nu a avut erori. Ut2004 simte castigul de performanta cat si UT2004. NU am rulat nici un benchmark inca.
1,5-2-2-5 sta stabil prime95. L-am lasat azi noapte sa ruleze si nu a avut erori. Ut2004 simte castigul de performanta cat si UT2004. NU am rulat nici un benchmark inca.
ATi a scos pe 9 iunie driveri oficiali ATI catalyst pentru Radeon Mobility. http://www.ati.com
SUPER UTILITAR!!!!bobo wrote:Pentru cei cu Centrino http://www.pbus-167.com/chc.htm
Many thanx!
Acum văd şi eu temperatura la al meu: e genial programul ăsta!
Uh oh, screenshoate:

work harder
- Lord Executron
Shi pentru cei cu laptop-uri cu P4 Mobile? ...
*unu mai cu eye candy* 

1.Tagan 580W|DFI SLI-DR Expert|Opteron 146 CABYE @ 2,7 Ghz|2 x 1 Gb Corsair UCCC @ DDR550 @3-4-3-7|BFG 7900 GT 512 DDR|WD Raptor 36Gb, Samsung 160GB & 200 GB, WD 3x250GB, Seagate 1 TB.
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
Colectionar de calculatoare, fan VW&Dacia Frantuzoaica
- Kralizec2005
Va rog aruncati o privire la topicul asta http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?t=42012.
Toate computerele asteapta cu aceeasi viteza!
- cristi_TNT
- cristi_TNT
- Kralizec2005
Avertizez ca acesta nu este un post menit sa declanseze un flame de tipul Turion vs. Centrino.
Dau acest link doar pentru inormatiile despe compotarea lui X700.
Link-ul aici.
cristi_TNT daca tot te orientezi catre Fujitsu a1667g parerea mea este sa iti iei varianta cu Turion (fata de varianta popusa de tine cu Athlon64 3400+).A fost bun 9700 dar x700 este mai bun.
Dau acest link doar pentru inormatiile despe compotarea lui X700.
Link-ul aici.
cristi_TNT daca tot te orientezi catre Fujitsu a1667g parerea mea este sa iti iei varianta cu Turion (fata de varianta popusa de tine cu Athlon64 3400+).A fost bun 9700 dar x700 este mai bun.
Am nevoie de sfat pt achizitzie notebook
In curand o sa am la dispozitzie cam 5000 RON pt achizitzionarea unui notebook.
As dori cateva sfaturi utile referitoare la modificarea urmatoarei configuratzii: Pentium M 1.73GHz 2MB cache FSB 533, LCD 15.4 inchi 1200 x 800 rezolutzie, 512 MB RAM 533 MHz, ATI Radeon X700, HDD 60 GB 5400 rot/min, DVD-RW Dual Layer. Eu am gasit un ASUS model A6VA-Q033
disponibil la UltraPro dar as dori sa stiu si parerile voastre referitoare la configuratzia amintita si mai ales care este punctul ei slab, configuratzia de mai sus va inlocui vechiul meu desktop dar in weekend o sa plec destul de des cu el de acasa la amici sa mai jucam ceva in retzea.
Ce se mai gaseste la o configuratzie asemanatoare si la un pretz pana in 5000 RON ( eventual de la altzi producatori sau de la alte magazine ) ???
Multzumesc anticipat celor care imi vor raspunde !!!![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)

Ce se mai gaseste la o configuratzie asemanatoare si la un pretz pana in 5000 RON ( eventual de la altzi producatori sau de la alte magazine ) ???
Multzumesc anticipat celor care imi vor raspunde !!!
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Don`t drink and drive ... " smoke " and fly !!!
- Kralizec2005
Acidutzu sfatul meu este sa mai astepti un pic pana apar mai multe laptop-uri cu placi grafice Radeon x1600 (sau GF Go 7600) care sunt mult mai bune decat deja invechitul x700. Diferenta de performanta este destul de importanta incat sa merite sa mai astepti.
Ai putea sa te uiti prin ofertele celor de la Fujitsu-Siemens si Acer.
Ai putea sa te uiti prin ofertele celor de la Fujitsu-Siemens si Acer.
Multzumiri pt sfat Kralizec2005 !!! si as mai avea o intrebare ( poate stupida ) ....
Avand doua notebook-uri cu configuratzia " teoretic " identica ( acelasi procesor, aceeasi placa video, aceeasi memorie, acelasi HDD) dar facute de producatori diferitzi, in momentul in care ruleaza un benckmark vor obtzine acelasi numar de puncte ( sau macar cu diferentze nesemnificative ) ... ori exsta posibilitatea ca punctajul obtzinut sa difere foarte mult in functzie de producator ?!?!?
Altfel spus ... cat de mult conteaza producatorul unui notebook in raport cu performantzele lui ?!?!?
Avand doua notebook-uri cu configuratzia " teoretic " identica ( acelasi procesor, aceeasi placa video, aceeasi memorie, acelasi HDD) dar facute de producatori diferitzi, in momentul in care ruleaza un benckmark vor obtzine acelasi numar de puncte ( sau macar cu diferentze nesemnificative ) ... ori exsta posibilitatea ca punctajul obtzinut sa difere foarte mult in functzie de producator ?!?!?
Altfel spus ... cat de mult conteaza producatorul unui notebook in raport cu performantzele lui ?!?!?
Conteaza chipsetul folosit in el, frecventa si latenta ramului (multi baga ram la viteza mica si latente mari, exista insa si exceptii).
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
- Asimilatrixu
vin si eu cu impresii...
Mai intai de toate, salutare tuturor!
@Acidutzu: posed un 'frate' al portabilului pomenit de tine (Asus A6VC -B031H), diferentele sunt la procesor (1.6 gHz), placa video ( Nvidia 6200 TC), iar HDD-ul 80Gb /4200 rpm. Nu stiu daca placa video e sensibil diferita de ceea ce ai tu , pentru ca nu ma prea omor dupa ATI, iar specificatiile lui x700 chiar nu le stiu. Ceea ce pot sa spun despre copilasul asta este ca e 'putin cam fierbinte', pentru ca atunci cand il omor mai intens cu jocuri ( NFSMW, Dungeon Siege 2, Rise Of Nations) , ceea ce am cam facut in ultimul timp, proc-ul sare undeva pe la 60-62 daca nu si mai sus un pic. Presupunand ca au acelasi display, unghiul de vizibilitate nu este cel mai bun. In rest, per ansamblu, sunt multumit de el, pentru ca la partea de calcul nu a lasat de dorit iar despre autonomie nu ma pot pronunta pt ca il folosesc pe post de desktop, asa ca nu am avut ocazia sa o probez. Intrebare: ASUS-ul ala vine tot cu 2 ani garantie internationala? Si inca ceva, daca cumva are aceeasi placa de baza ca si al meu, BIOS-ul este cam sarac in setari.
@Kralizec: e posibil ca atunci cand o sa apara laptopuri cu aceasta placa video (GF 7600), preturile sa fie mult mai mari decat cei 5000 RON de care dispune omul
@Acidutzu: posed un 'frate' al portabilului pomenit de tine (Asus A6VC -B031H), diferentele sunt la procesor (1.6 gHz), placa video ( Nvidia 6200 TC), iar HDD-ul 80Gb /4200 rpm. Nu stiu daca placa video e sensibil diferita de ceea ce ai tu , pentru ca nu ma prea omor dupa ATI, iar specificatiile lui x700 chiar nu le stiu. Ceea ce pot sa spun despre copilasul asta este ca e 'putin cam fierbinte', pentru ca atunci cand il omor mai intens cu jocuri ( NFSMW, Dungeon Siege 2, Rise Of Nations) , ceea ce am cam facut in ultimul timp, proc-ul sare undeva pe la 60-62 daca nu si mai sus un pic. Presupunand ca au acelasi display, unghiul de vizibilitate nu este cel mai bun. In rest, per ansamblu, sunt multumit de el, pentru ca la partea de calcul nu a lasat de dorit iar despre autonomie nu ma pot pronunta pt ca il folosesc pe post de desktop, asa ca nu am avut ocazia sa o probez. Intrebare: ASUS-ul ala vine tot cu 2 ani garantie internationala? Si inca ceva, daca cumva are aceeasi placa de baza ca si al meu, BIOS-ul este cam sarac in setari.
@Kralizec: e posibil ca atunci cand o sa apara laptopuri cu aceasta placa video (GF 7600), preturile sa fie mult mai mari decat cei 5000 RON de care dispune omul
- Kralizec2005
Pentru cei interesati de laptopuri iata trei forumuri dedicate:
NotebookReviews.com
LaptopLogic
si un site mai aparte prin abordarea un pic mai personala a subiectelor(laptop-urilor)
TheGameBooks.com
@Asimilatrixu: Este adevarat dar oricum preturile la laptopuri sunt pe un trend descendent asa ca nu este de evitat sa arunce o privire la ce ne ezerva viitorul foarte apropiat in materie de configuratii noi de notebook-uri.
@Corbu': Nu prea ma interesat treaba cu memoriile dar ce parere ai despre niste memorii de tipul DDR333 cu 2.5 3 3 7? Astea sunt pe laptop-ul meu(sau cel putin pe cel pe care l-as avea acum
caci nu se stie ce-mi va aduce viitorul).
@Acidutzu: Referitor la Fujitzu-Siemens nu stiu ce sa-ti spun pentru ca nu am lucrat cu unul pana acum dar poti sa-ti faci o impresie proprie daca intrii pe ultima adresa pe care am dato mai sus.(Eu unul chiar as prefera acum un FS A1667G cu Turion decat ce am acum Acer Aspire 5021WLMi).![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
NotebookReviews.com
LaptopLogic
si un site mai aparte prin abordarea un pic mai personala a subiectelor(laptop-urilor)
TheGameBooks.com
@Asimilatrixu: Este adevarat dar oricum preturile la laptopuri sunt pe un trend descendent asa ca nu este de evitat sa arunce o privire la ce ne ezerva viitorul foarte apropiat in materie de configuratii noi de notebook-uri.
@Corbu': Nu prea ma interesat treaba cu memoriile dar ce parere ai despre niste memorii de tipul DDR333 cu 2.5 3 3 7? Astea sunt pe laptop-ul meu(sau cel putin pe cel pe care l-as avea acum
@Acidutzu: Referitor la Fujitzu-Siemens nu stiu ce sa-ti spun pentru ca nu am lucrat cu unul pana acum dar poti sa-ti faci o impresie proprie daca intrii pe ultima adresa pe care am dato mai sus.(Eu unul chiar as prefera acum un FS A1667G cu Turion decat ce am acum Acer Aspire 5021WLMi).
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Cred ca pana la urma o sa renuntz la acel ASUS A6VA-Q033 mai ales ca am citit ca are si probleme cu sunetul ( si eu sunt un impatimit al MP3-urilor
) Cred ca o sa ma reorientez catre un Acer sau un Toshiba desi acesta din urma gasesc forte greu cu placa video cu memorie dedicata. Mare pacat ca la ASUS imi placea atat designul cat si pretzul cat si configuratzia.
In orice caz inca mai astept sfaturile voastre referitoare la o configuratzie asemanatoare, binentzeles pana in 5000RON.
Asimilatrixu ... in ce localitate te afli ... poate imi dai voie sa ma uit puţin la notebook-ul tau ... tare as fi curios cum se mishca si cam ce facilitatzi ofera

In orice caz inca mai astept sfaturile voastre referitoare la o configuratzie asemanatoare, binentzeles pana in 5000RON.
Asimilatrixu ... in ce localitate te afli ... poate imi dai voie sa ma uit puţin la notebook-ul tau ... tare as fi curios cum se mishca si cam ce facilitatzi ofera
- cristi_TNT
- daniel_cotiga
Eu am un HP ZV6020ea si nu am reusit pina acum sa overclock-ez nici procu nici placa video.Stie careva vreun program de overclock?
Placa video nu stiu daca e incorporata sau in slot dar e un radeon xpres 200, iar procu, imi zice cpuz, un sempron 3200+ pe sk 939.Oricum acest procesor are si cool"n quiet.
Placa video nu stiu daca e incorporata sau in slot dar e un radeon xpres 200, iar procu, imi zice cpuz, un sempron 3200+ pe sk 939.Oricum acest procesor are si cool"n quiet.
se poate sa nu iti mearga daca nu ai driveri. daca ai, du-te in Control Panel la Mouse si vezi ce ii pe acolo.cristi_TNT wrote:am o intrebare: la un laptop compaq n1015v cum sau ce trebuie sa fac sa mearga scroll?are sub touchpad un buton rotund de scroll si nu merge.
are win xp sp2,aveti vreo idee?

nu vad temperatura la la proc
am un simatic field pg p4, e rar, nu prea am gasit date multe despre el, are3-4kg, are proc intel 2.2, 1giga ram,iar video 32 s3savageDDR,nuvad temp nici cu mobile meter, are careva vreo idee, sau poate gasiti ceva drivere ,ca eu l-am luat la mana2 cu 300euro.
- cosmin_shadow