Sfaturi pt un upgrade.
Moderator: Moderatori
Sfaturi pt un upgrade.
Dupa cativa ani de convietuire cu un athlon 1800+ vreau sa-mi fac un mic upgrade la sistem si ma gandisem la :
Procesor : AMD Athlon x2 3800
MB: DFI Lanparty Ultra-D
Video Card: Leadtek Winfast 7800 GT
Sound Card: Creative Audigy 2 ZS
Memorii: 2GB dar inca nu sunt hotarat ce firma.
Harduri : 1/2 depinde de buget WD-uri de 250 GB.Cred ca KS-uri.
Carcasa si sursa : aici chiar ca nu am idei.
As vrea si eu sa stiu parerile voastre in legatura cu configuratia aleasa.
Any help would really be apreciated.
Tx.
Procesor : AMD Athlon x2 3800
MB: DFI Lanparty Ultra-D
Video Card: Leadtek Winfast 7800 GT
Sound Card: Creative Audigy 2 ZS
Memorii: 2GB dar inca nu sunt hotarat ce firma.
Harduri : 1/2 depinde de buget WD-uri de 250 GB.Cred ca KS-uri.
Carcasa si sursa : aici chiar ca nu am idei.
As vrea si eu sa stiu parerile voastre in legatura cu configuratia aleasa.
Any help would really be apreciated.
Tx.
Da l-ai gandit pe upgrade nu gluma... asta e un imens upgrade nu "un mic".
Configuratia pe care ai ales-o e super.
Legat de carcasa. Aici totul depinde de gusturile tale, eu iti recomand un Antec P910 pentru numarul de locasuri pt ventilatoare, si sistemul compartimentat. Personal, ca aspect exterior nu prea ma incanta.
La fel si sursa, sa fie una de calitate - 500 W sunt de ajuns. Antec phantom sunt excelente nu numai pt un silent PC. Sau antec true power (500W)
Later edit: Nush ce a fost in capul meu cand am spus Antec P910 (probabil sony ericsson p910)
So... am gresit sorry deci carcasa Antec P180.
Configuratia pe care ai ales-o e super.
Legat de carcasa. Aici totul depinde de gusturile tale, eu iti recomand un Antec P910 pentru numarul de locasuri pt ventilatoare, si sistemul compartimentat. Personal, ca aspect exterior nu prea ma incanta.
La fel si sursa, sa fie una de calitate - 500 W sunt de ajuns. Antec phantom sunt excelente nu numai pt un silent PC. Sau antec true power (500W)
Later edit: Nush ce a fost in capul meu cand am spus Antec P910 (probabil sony ericsson p910)

Last edited by Me_high on Sun Feb 19, 2006 9:23 pm, edited 2 times in total.

My Pc is faster than a Porsche
- Dennis_BOX
nu iti cumpara Dfi Lp decat dc esti dispus sa investesti si in ram/sursa de calitate foarte buna.
dc alegi Dfi orienteaza-te spre memorii cu cipuri samsung tccd.
dc alegi Dfi vei avea cel putin 2 cabluri de alimentare in plus...
dc alegi Dfi iti vei omori nervii cu setarile in bios...nu degeaba are memtest integrat in bios.
dc alegi Dfi (da-i foc imediat) o sa faci o fobie pentru amd .
toate cele mai de sus de aplica in cazul in care NU ESTI EXPERT in materie de DFI.
alege un Abit /Asus/ Msi/ Gigabyte ...sau orice alta placa "normala".
iti recomand un Msi K8N Diamond Plus care are absolut tot ce iti inchipui ca dotari, performanta pe masura, arata foarte bine...si in plus de asta nu iti mai cumperi Audigy2 pentru ca placa de baza are deja integrat unul.
Procesorul x2 3800 e bestial si foarte performant chiar si default fara sa ii aplici un overclocking, oricum are un potential ridicat de overclocking dc pe viitor vei fi cumva nemultumit de el.
Placa video este excelenta, am si eu tot una identica si sunt foarte multumit.
Memoria dc iti poti permite 2GB e super. Oricum sa alegi 2 x 1Gb si nu 4x512mb . alegi Corsair Value, Gskill Value, Twinmos ..orice dar 2x1gb si de firma. fugi de pqi,sintax,elixir..
Hardul chiar nu conteaza iti recomand totusi un samsung sau western digital. si alege unul cu sata2 ca oricum are acelasi pret ca sata1.
eu iti recomand o carcasa Antec P150 iar ca sursa Tagan/Vantec/Enermax.in ordinea asta.
Later: dc iti cumperi carcasa Antec P150 vine si cu sursa.
dc alegi Dfi orienteaza-te spre memorii cu cipuri samsung tccd.
dc alegi Dfi vei avea cel putin 2 cabluri de alimentare in plus...
dc alegi Dfi iti vei omori nervii cu setarile in bios...nu degeaba are memtest integrat in bios.
dc alegi Dfi (da-i foc imediat) o sa faci o fobie pentru amd .
toate cele mai de sus de aplica in cazul in care NU ESTI EXPERT in materie de DFI.
alege un Abit /Asus/ Msi/ Gigabyte ...sau orice alta placa "normala".
iti recomand un Msi K8N Diamond Plus care are absolut tot ce iti inchipui ca dotari, performanta pe masura, arata foarte bine...si in plus de asta nu iti mai cumperi Audigy2 pentru ca placa de baza are deja integrat unul.

Procesorul x2 3800 e bestial si foarte performant chiar si default fara sa ii aplici un overclocking, oricum are un potential ridicat de overclocking dc pe viitor vei fi cumva nemultumit de el.
Placa video este excelenta, am si eu tot una identica si sunt foarte multumit.
Memoria dc iti poti permite 2GB e super. Oricum sa alegi 2 x 1Gb si nu 4x512mb . alegi Corsair Value, Gskill Value, Twinmos ..orice dar 2x1gb si de firma. fugi de pqi,sintax,elixir..
Hardul chiar nu conteaza iti recomand totusi un samsung sau western digital. si alege unul cu sata2 ca oricum are acelasi pret ca sata1.
eu iti recomand o carcasa Antec P150 iar ca sursa Tagan/Vantec/Enermax.in ordinea asta.
Later: dc iti cumperi carcasa Antec P150 vine si cu sursa.
Si pe mine ma bantuie gandul cu carcasa si sursa (dupa cum prea bine stii).
La capitolul SURSA eu ma orientez (momentan) spre : - Antec Smart Power de 500W (fiindca nu stiu care-i gaselnitza cu True Power de 500W - diferentza dintre ele fiind de 1 mil lei.)
La carcasa e beleaua cat casa pt ca nu vreau sa dau f multi bani dar nici sa-mi iau o tigaie. Mai caut.
Viitorul sistem:
1. P4 930
2. Asus P5WD2 E Premium (975X)
3. Leadtek 7800GT
4. 2GB DDR2 - probabil Geil
5. 2 x HDD WD 2500JS
6. SB X-FI
La capitolul SURSA eu ma orientez (momentan) spre : - Antec Smart Power de 500W (fiindca nu stiu care-i gaselnitza cu True Power de 500W - diferentza dintre ele fiind de 1 mil lei.)
La carcasa e beleaua cat casa pt ca nu vreau sa dau f multi bani dar nici sa-mi iau o tigaie. Mai caut.
Viitorul sistem:
1. P4 930
2. Asus P5WD2 E Premium (975X)
3. Leadtek 7800GT
4. 2GB DDR2 - probabil Geil
5. 2 x HDD WD 2500JS
6. SB X-FI
Decât Smartpower mai bine un Seasonic S-12 430.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Stiu ca nu e topiul meu dar nu cred ca se va supara Razvan;
-am rasfoit o groaza de topicuri (poate nu foarte atent) dar nu m-am prins de o chestie:
-si smartpower si seasonic au 2 x +12V (14A si 15A) ; intrebarea (cred ca stupida de altfel) este: in full load si eventual cu oc, daca va fi de ajuns amperajul de 15A placii video (Leadtek 7800GT)???
-am rasfoit o groaza de topicuri (poate nu foarte atent) dar nu m-am prins de o chestie:
-si smartpower si seasonic au 2 x +12V (14A si 15A) ; intrebarea (cred ca stupida de altfel) este: in full load si eventual cu oc, daca va fi de ajuns amperajul de 15A placii video (Leadtek 7800GT)???
Un 7800GT la frecvenţe stock consumă ~5A din rail-ul de +12V.
De altfel EXT a dat 2 exemple de ce poate duce un Seasonic S-12 330: unul aici şi altul aici. Pentru cel de-al doilea exemplu configuraţia a fost: Venice 3000+ @ 2.88GHz Vcore 1.73, X1900XTX @ 760/890, DFI LP nF4, 2X256MB BH-5 @ 263MHz 2-2-2-5 3.7V, WD 80GB JB, 4 ventilatoare de 80mm
.
Eu zic că e suficient.
De altfel EXT a dat 2 exemple de ce poate duce un Seasonic S-12 330: unul aici şi altul aici. Pentru cel de-al doilea exemplu configuraţia a fost: Venice 3000+ @ 2.88GHz Vcore 1.73, X1900XTX @ 760/890, DFI LP nF4, 2X256MB BH-5 @ 263MHz 2-2-2-5 3.7V, WD 80GB JB, 4 ventilatoare de 80mm

Eu zic că e suficient.

...un fleac...m-au ciuruit...
cei de la care imi iau calcul mi-au propus ca placa de baza :
ASUS A8N-SLI-DELUXE...iar eu nu prea stiu cu ce se mananca
....so any ideeas?
In ceea ce priveste carcasa ma gandeam la un Antec SLK3800B cu sursa de 400 W inclusa.
Iar in ceea ce priveste Ram-ul : un kit corsair de 2GB twinx2048-3200C2PT
PS:Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
ASUS A8N-SLI-DELUXE...iar eu nu prea stiu cu ce se mananca

In ceea ce priveste carcasa ma gandeam la un Antec SLK3800B cu sursa de 400 W inclusa.
Iar in ceea ce priveste Ram-ul : un kit corsair de 2GB twinx2048-3200C2PT
PS:Va multumesc tuturor pt raspunsuri.