GeForce 7900

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
novi

GeForce 7900

Post by novi »

GeForce 7900 is at 13.000 3DMark05!WOW!Detalii AICI!:wink:
Snow

Post by Snow »

Slab ! :d

Futuremark 3DMark 05

ATi RADEON X1900 XT 512MB CrossFire (625MHz VPU / 1450MHz GDDR-3) (not XTX) (AMD A64 FX-57 2.8GHz)
13,501 3DMarks for $1098 (£622.01)
=D> =D> =D>

http://www.hexus.net/content/item.php?item=4346

Si nu ma gandesc ca 7900 (or whatever it's name will be) va veni cu 256 la scorul asta.
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Dar gandeste-te la un SLI 7900... :laughing6:
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Ce scor frumos!!!!! Aproape cat tot blocul meu la un loc #-o #-o #-o
bonzo_catalin

Post by bonzo_catalin »

vise , povesti, basme, snoave....
ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie sa te duca capul!!!
dj22sib

Post by dj22sib »

Nu stiu de ce toata lumea se cramponeaza de 3DMarks, parca s-ar juca benchmark-uri. Rezultatele in jocuri conteaza. Se stie ca palcile se pot optimiza pentru astea. Rezultate in jocuri nu aveti?
Alex_230

Post by Alex_230 »

pare promitator...dar PRETUL ala!!!! e inuman...
danboc

Post by danboc »

He he, 3dmark 2005 e batran pentru placile astea, suntem deja in 2006, sa vedem in 3dmark 2006 cat or sa scoata, lui G71 nu ii dau prea multe sanse aici, poate x1900xt...
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Nu va exista 3D Mark 2006. 3D Mark-urile astea mai noi apar in anii impari. Pe la sfarsitul anului 2006 va aparea versiunea 2007. Oricum o singura placa sa scoata atat de mult in 05 e ceva senzational. Un SLI cred ca ar omora concurenta de la ATI, dar e totusi prea devreme pt concluzii. :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft:
KalKo

Post by KalKo »

@ghetto , 3dmark 2006 e scos deja http://futuremark.com/news/?newsarticle ... 2006011807

Da ce zice-ti de varianta ultra ....http://www.xf.ro/article502.html
Loading....
Rabbit

Post by Rabbit »

Eu cred că va exista o singură variantă de 7900, cea Ultra. La fel cum 5950 nu a existat decât ca Ultra.
danboc

Post by danboc »

Nu cred, Nvidia va trece cu toata linia de produse pe 9 nm deci are nevoie de placi in toate categoriile de pret. 7300 a aparut deja in low-end, mai trebuie 7600 si 7900 + un Ultra care sa tina steagul sus.
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Persian Prince wrote:Slab ! :d

Futuremark 3DMark 05

ATi RADEON X1900 XT 512MB CrossFire (625MHz VPU / 1450MHz GDDR-3) (not XTX) (AMD A64 FX-57 2.8GHz)
13,501 3DMarks.
:d :d Pai se putea sa nu speculezi tu...
Ati in general obtine scoruri putin mai mari in 3D Mark-uri desi in jocuri nu confirma acest lucru la nr de FPS asa ca acele 500 pct diferenta nu cred ca sunt o noutate extraordinara!
In plus...am mai zis,nu imi place jocul 3D Mark! :)
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Din cate am auzit eu modelul de varf al seriei 7900 se va numi tot GTX, nu Ultra. Apropos, chiar as vrea sa-i intreb pe cei de la nVidia ce au mai nou impotriva sufixului Ultra. Initial au zis ca il rezerva pentru Very High-End, adica no more 6600 Ultra, dar acum vad ca-l scot complet din peisaj. :sad1: In opinia mea "Ultra" era deja un clasic, era parte din traditia nVidia.

@alexwinfast: si in general ATi obtine cu AA&AF performante mai mari decat nVidia in jocuri reale (in special datorita AF). :wink:
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Alante

Post by Alante »

...inca nu-i nimic sigur sunt doar presupuneri si uita-te la procesorul care acompaniaza placa,...
Suggested is that a 700MHz NVIDIA GeForce 7900 is currently coming in at circa 13,000 3DM2K5's on an AMD Athlon 64 FX 60 system.
[smilie=maniac.gif]
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Neon Biker wrote:
@alexwinfast: si in general ATi obtine cu AA&AF performante mai mari decat nVidia in jocuri reale (in special datorita AF). :wink:
Aici cam gresesti testele reale zic cu totul altceva!
poe

Post by poe »

alexwinfast, uita placa-fantoma 7800GTX 512 (vorbim de placi care se pot cumpara efectiv, nu mostre trimise doar presei) si arunca un ochi aici ;)
alexwinfast

Post by alexwinfast »

M-am uitat dar pacat ca eu nu joc jocuri cu AA 16X! :d
Imaginea este una si aceeasi iar daca Ati se vede putin mai bine cu AA 16 x activat asta nu ma incalzeste cu nimic ca nu sunt nebun sa joc cu AA16x
Eu maxim le duc la 4x-8x si nu mereu
Nu mai incerca sa ma convingi ca nu ai cu ce! :wink:
Da si un link cu FPS sa vedem acolo cine e in fata!Nu...nu ai ce link sa dai sa avantajeze Ati la nr de FPs-uri! :wink:
Neon Biker

Post by Neon Biker »

alexwinfast wrote:
Neon Biker wrote:
Aici cam gresesti testele reale zic cu totul altceva!
C'mon, deja de ani buni ATI s-a dovedit ca sufera penalizari mai mici de performanta in momentul activarii AA si in special AF. Daca nVidia castiga fara AA&AF, la 4x&8-16x (cum fac astia de obicei testele) ATi egaleaza sau trece in fata, si asta tocmai in jocuri reale, ca in 3DMarkuri nu se observa acelasi fenomen. As fi curios sa vad care sunt testele alea "reale" care zic altceva.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Eu cred ca o placa care scoate 13000 de puncte in 3dmark05 singura, se va descurca fara probleme si in orice joc actual si la orice setari de calitate. Asa ca afirmatia "nu ma joc 3dmark, e usor deplasata". Parerea mea.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
phradamon

Post by phradamon »

Neon Biker wrote:
C'mon, deja de ani buni ATI s-a dovedit ca sufera penalizari mai mici de performanta in momentul activarii AA si in special AF. Daca nVidia castiga fara AA&AF, la 4x&8-16x (cum fac astia de obicei testele) ATi egaleaza sau trece in fata, si asta tocmai in jocuri reale, ca in 3DMarkuri nu se observa acelasi fenomen. As fi curios sa vad care sunt testele alea "reale" care zic altceva.
Poate te refereai la faptul ca nVidia are 2-5 frame-uri in plus, dar ca la activarea AF si AA vad doar fumul lasat de placile ATI.
@ alexwinfast watch THIS
alexwinfast

Post by alexwinfast »

:d Da phardamon m-am uitat...vrei sa iti fac un rezumat?
X1800XL a depasit cu 3 FPS acel 7800GT doar ina Far Cry cand avea 4x-8x!
In splinter cell 3 si doom 3 7800GT nu discuta cu X1800XL ba chiar se apropie de X1800XT!
Dar...din test lipsesc jocuri ca Quake4,Half-Life 2,FEAR,UT 2004,COD2,Battlefields 2...teste in care 7800GT castiga in fata lui X1800XL lejer!
Uite aici cum sta treaba!
1. http://www.tomshardware.com/2005/12/02/vga_charts_viii/
2. http://www.amdreview.com/reviews.php?rev=vcbench&page=1
3. http://www.forumpcs.com.br/review.php?r=131942&page=3
PS:Mai sunt multe dar nu mai am timp sa mai caut ca trebuie sa plec la treaba! :wink:
Last edited by alexwinfast on Fri Jan 20, 2006 11:40 am, edited 5 times in total.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Parca tu urlai in gura mare ca nu te intereseaza decat jocurile "reale", iar acum vii cu un test (cel de la amdreview) in care n-am vazut decat 2 scoruri de 3DMark05 [smilie=Nice-try.gif] .
Despre Tom's n-am ce sa zic decat ca in ultimul timp aia n-ar fi in stare sa faca un test ca lumea nici daca "their lives depended on it", cum ar zice americanii. Iata aici un articol recent de-al lor in care putem citi cum ca Radeon 9600 ar fi DirectX 8 ca si GeForce 4, ca ar exista Shader Model 2.1 sau ca seria Radeon X800 ar fi din aceeasi generatie cu GeForce FX (sau 5 cum zic ei). #-o
In fine, in articolul ala brazilian n-am vazut decat FEAR si IL2 Sturmovik (joc care se stie ca e OpenGL si "zboara" numai pe un GeForce).
Plus ca prea te agheti de duelul 7800GT vs X1800XL, care este putin dezechilibrat in favoarea primului datorita deciziilor ciudate din ultimul timp ale ATi de a lansa o placa video de varf competitiva, iar cea imediat de sub ea, cu mult mai slaba (remeber 6800GT vs X800Pro ?). Si de fapt toata generatia X1800 nu pot sa spun ca m-a dat pe spate nici pe mine. Are potential, dar prea putina forta bruta pentru a face impresie in prezent. Eu ma refeream la "the big picture", si asta e valabil de la Radeon 8500 pana in prezent.
Vreau sa mentionez ca nu sunt fan al nici unei tabere, dar nu pot sa nu observ ca ATi se descurca mai bine cu AF (probabil si calitatea mai buna a imaginii pe NoAF are ceva de-a face cu chestia asta :wink: ), asa cum Nvidia domneste peste regatul OpenGL si parca se simte mai bine decat ATi odata cu cresterea rezolutiei.

Pentru teste ample cu multe jocuri, asa cum iti plac tie, mai trage cu ochiul si pe la X-bit Labs. :thumbleft:
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Ca tot veni vorba de OpenGL, nu este oare un dezavantaj mare al palcilor ATI. adică ce e mai important? Performanta si in OpenGL buna sau cateva fps-uri in plus in AF?

Pe mine personal ce ma intereseaza este este rularea jocurilor (D3D si OpenGL) la peste 30fps-uri cu AF decent. Acum ca ATI are 55 si nVidia are 50 ma intereseaza mult prea putin. Ma intereseaza mai mult ca pot sa joc un joc OpenGL pe nVidia si pe ATi nu pot la aceleasi detalli.

Am fost nevoit de curand sa fac un downgrade de la 6800PE-128Mb (16p6v) la X800GTO-256Mb. In paralel cu acest downgrade am facut insa un upgrade la proc (de la T-bred 1800+(2100Mhz) la Venice 3200+(2400Mhz) ). Am zis ca procesorul mai bun va compensa placa video un pic mai proasta. In general asa a este (de ex NFS-MW merge vizibil mai bine acum). Insa nu mica mi-a fost mirarea cand am observat ca QuakeIV ruleaza mai prost ca inainte.
Asa ca "the big picture" pt mine sta in felul urmator: ATI mai are de invatat pina sa scoata placi video cu adevarat competitive.
Cat despre calitatea imaginii mult laudate de toti eu unul nu am observat nici o diferenta cand am trecut de la nVidia la ATI.
Coza

Post by Coza »

KodiaK wrote: Am zis ca procesorul mai bun va compensa placa video un pic mai proasta. In general asa a este (de ex NFS-MW merge vizibil mai bine acum).
In general nu este asa ! Miscarea asta te-a ajutat doar in NFS MW fiind jocul cel mai dependent de procesor din cate stiu. Din pacate aproape toate celelalte jocuri lucreaza mai putin cu procu si acolo placa video da tonul.
KodiaK wrote: Cat despre calitatea imaginii mult laudate de toti eu unul nu am observat nici o diferenta cand am trecut de la nVidia la ATI.
Problemele legate de calitatea imaginii erau valabile doar la seria FX de la nVidia ! Seria 6 a rezolvat cu succes acel handicap. Spun asta din proprie experienta avand la un moment dat si Asus FX5700, dupa care am facut trecerea la Leadtek 6600GT(parca as fi trecut la Ati).
danboc

Post by danboc »

Cu calitatea imaginii lasa-ti-o moarta, ca e diferenta ca de la cer la pamant, m-am convins chiar zilele trecute, nu degeaba Apple foloseste numai ATI. Iar ca FPS-uri, diferentele sunt minime si variaza in functie de aplicatie si setari dar tot in marje acceptabile adica care nu strica gameplay-ul de nici o parte. De fapt inca din design si Nvidia si ATI vor sa fie cat mai apropiati ca performante ca altfel nu merita, daca scoti azi o placa super puternica fata de competitie nu faci decat sa irosesti potential pentru viitor, deci nu va asteptati la mari diferente in FPS-uri in perioada urmatoare, ambii producatori vor merge cap la cap si doar disponibilitatea produselor si pretul vor conta cu adevarat. Bineinteles pentru cei mai pretentiosi vor conta si calitatea imaginii, dotarile, features si chiar poate 1-2 FPS in plus sau in minus.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Am facut si eu o remarca la mishto despre ATI si AF-ul lor, iar acum vad ca toata discutia o ia pe aratura. Me and my big mouth... #-o
Ce-ati zice sa revenim la subiect, care din cate-mi amintesc era GF 7900. :tongue3:
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Dap NeonBiker are dreptate iar incepem sa ne certam dar eu nu pot sa raman indiferent cand vad ce odisei spune danboc
Omul a zis de multe ori ca el uraste nvidia deci la ce ne putem astepta...
Eu nu urasc Ati ba chiar i-am apreciat foarte mult cand au scos produse de calitate dar incepand cu seria 6800/X800 si continuand cu seria 7800/X1800 nu sunt diferente vizibile la calitatea imaginii intre nvidia si Ati
Ambele au o calitate a imaginii exceptionala!Sunt multi useri aici pe forum care au vazut la treaba ambele placi si afirma lucrul asta asa ca cei care nu ati vazut cu ochii vostri nu mai faceti afirmatii gratuite!
Eu am vazut cu ochii mei un X800 Pro si un X850 XT si am avut personal 6800GT si in jocuri cu Ps 2.0 nu erau diferente asa cum nu sunt diferente nici intre 7800 si X1800 in jocuri cu Ps 3.0 si cu HDR!!!
Pana la urma unii prefera sa joace cu AA2x sau 4x si sa aiba cateva FPS in plus altii prefera sa joaca cu AA8x-16x si treaba oscileaza de la caz la caz dar eu prefer acele cateva FPS in plus decat AA16x nu pot fi de condamnat!
Astept cu nerabdare sa vad ce fac X1900 si 7900 dar ele nu vor fi decat niste X1800-7800 umflate dupa parerea mea!
Ps:Ma leg de 7800GT vs X1800Xl asa cum m-am legat si de 6800GT vs X800 Pro/Xl pt ca nu cumpar modelul suprem care este muuult mai scump in mod nejustificat! :wink:
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

danboc, zi-mi si mie concret unde ai vazut dif in calitate a imaginii ca eu nu am vazut nici o diferenta cand am trecut de la 6800 la X800GTO.
poe

Post by poe »

nvidia raspunde la seria X1900XT de la ati nu cu un chip, ci cu niste slide-uri in binecunoscutul stil nvidia, dupa parerea mea un atac oarecum murdar:

http://forums.techpowerup.com/showthrea ... lytech.com

Ma abtin de la comentarii, dar parca in ultima vreme se cam intetesc aceste atacuri nvidia (unele argumentate, altele nu), in loc sa raspunda cu aceeasi arma.
van helsing

Post by van helsing »

Ambii producatori au performante similar apropiate,din acest motiv nu inteleg razboiul acesta virtual intre fani.Postarile voastre nu imbunatatesc performantele placilor grafice pe care le aveti in viata reala (acasa).Majoritatea visati la o placa high-end si cam atat. [smilie=maniac.gif]
danboc

Post by danboc »

Daca tot sunteti asa curiosi, va spun.
In primul rand nu ma refer la calitatea imaginii 3d adica ce reprezinta AF si AA (desi si aici cred ca ATI e inca mai bun - de la X1800 incoace are AF independent de unghi si AA mai bun) dar pe mine ma uimeste calitatea surprinzator de slaba a imaginii 2d, de desktop daca vreti. E absolut jenanta. Am vazut pana acum un GF4Ti de la Inno3d si un Leadtek 6600 si amandoua se vedeau sensibil mai rau decat pe ATI-ul meu sau chiar decat pe S3-ul integrat de la servici. Imaginea era matuita, fada iar conturul textului si al icoanelor era usor difuz la margini. Monitoarele erau 757NF si 753MB deci bune, mai bune ca ce am eu acasa (Hansol 19") si totusi se vedea mai prost. Am incercat ceva reglaje, in special din drivere la "contur" sau nu stiu cum ii zice exact :D acolo unde e si Digital Vibrance dar tot nu eram multumit. Nu stiu ce sa zic, nici eu nu imi explic, poate nu e de la GPU, poate e de la componentele placilor in sine, dar faptul ca am vazut chestia asta la 2 placi din 2 generatii diferite si pe 2 monitoare diferite ma cam pune pe ganduri. Nu am avut niciodata o placa Nvidia in sistemul de acasa ca sa vad diferenta dar din ce am vazut la altii era altfel. E un lucru cunoscut de altfel ca pe vremuri placile tari in 3d nu se vedeau la fel de bine ca o placa buna in 2d, alterau imaginea, dar pana astazi cred ca trebuia imbunatatit lucrul asta si nu am vazut asta la Nvidia. Am insa si un ATI Rage cu 4MB pe un alt calculator si se vede impecabil, la fel cu 9600XT-ul de acasa (si cu un 9500 pe care l-am avut inainte) desi intre ele sunt vreo 5 ani distanta.
What the problem is?
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Eu cred ca erai tu nitel cam ametit si vedeai in ceata. Si oricum se stie ca la monitoarele LCD calitatea imaginii este jalnica.
Pun pariu cu tine ca dacă nu stii ce placa video este intr-un calculator nu observi nici o diferenta; dar in momentul in care stii ca este nVidia se declanseaza in subconstient un trigger care iti zice ca se vede prost.
danboc

Post by danboc »

Kodiak, crede-ma ca pot fi foarte obiectiv, pur si simplu nici nu ma asteptam sa se vada asa, eu aveam alte obiectii fata de placile Nvidia, nici prin gand nu imi trecea ca o sa am asa o surpriza. Unde mai pui ca recomandasem personal posesorilor placile respective, ca si sistemele de altfel. Poate pentru cei mai putin atenti sau total indiferenti la treaba asta nu e o problema, dar eu nu as lua o placa care sa se vada asa cand stiu ca exista o alternativa pe piata care sa vede mai bine. Abia astept sa vad o placa din seria 7 la lucru ca sa vad daca e vreo diferenta.
What the problem is?
poe

Post by poe »

Specificatii ale placilor 7900:

varianta1
varianta2

Luati in considerare cea care va convine cel mai mult. :laughing6:
van helsing

news

Post by van helsing »

myx4ever

Post by myx4ever »

daca ar costa 499 si asa ar fi o treaba...nu trebuie sa fie the best of the best!
Do Good by stealth, and blush to find it Fame.
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Well, well, well... chiar ar fi o surpriza sa aiba numai 24 pipe. Intr-un fel mi-ar placea sa ramana X1900 "regele performantei" chiar si in jocurile prezentului, pentru ca in cele viitoare nu am dubii ca va fi mai bun. Dupa un an mai putin favorabil canadienilor le-ar prinde bine sa mai recupereze ceva din cota de piata pierduta. Sigur ca pentru asta ar avea nevoie de un produs mainstream competitiv, ceva cu 1/2 din unitatile lui X1900, nu 1/4 cum are X1600. :-~
Allex
Moderator

Post by Allex »

Neon Biker wrote:... Sigur ca pentru asta ar avea nevoie de un produs mainstream competitiv, ceva cu 1/2 din unitatile lui X1900, nu 1/4 cum are X1600. :-~
X1800 GTO is 500/1000 MHz - 12 pipes for $249 SRP
nixon

Post by nixon »

Sincer cea mai ieftina dintre cele 2 (7900GTX shi X1900XTX) castiga lupta, oricum amandoua sunt extrem de performante, iar comentarii de genul "asta scoate cu 2 framuri mai mult" sunt afumate shi de prost gust. Eu unu as vrea sa am oricare din cele 2 placi video, din pacate visez cu ochii deschisi... :sad1:
Post Reply