Intel Merom / Conroe > Intel Core Duo

Subiecte referitoare la procesoare. Despre coolere se discuta mai jos.

Moderator: Moderatori

Post Reply
Corbu'

Intel Merom / Conroe > Intel Core Duo

Post by Corbu' »

Urmatoarea generatie Intel Core Duo preview

Athlon FX-60 overclocked @ 2.8GHz, DFI RD480 motherboard, 1GB of DDR400 2-2-2/1T timings, 2xRadeon X1900 XT Crossfire
vs
Conroe @ 2.66GHz, Intel 975X motherboard, 1GB DDR2-667 at 4-4-4, 2xRadeon X1900 XT Crossfire

Rezultate:
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage

Comentarii:

- Oh my GOD !
- [smilie=Eek.gif]
- [smilie=Shocked1.gif]
- [smilie=Tasty.gif]

Totul AICI.
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
The outcome is usually depressing.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Astept o suita completa de teste. Se pare ca lucrurile arata foarte bine pentru Intel.
Only the mediocre work at their best...
savantu

Post by savantu »

OH MY GOD!!! OH MY GOD!! Ce surpriza! :P

2hacku....mi-e dor de pizza...

:D :D

PS : Intel a inventat microprocesorul.Are 12 FABuri.95000 de angajati.Lucreaza concomitent la vreo 20 de procesoare x86 si Itanium.Daca unele produse au dezamagit , a fost nu fiindca inginerii nu au stiut/putut , ci fiindca li s-au cerut anumite obiective si au fost nevoiti sa faca compromisuri.Candva poate vei intelege de ce lui Intel i se spune Chipzilla

Cum crezi ca va merge un Conroe 3.33GHz/1333 FSB daca la 2.66GHz/1066FSB distruge un FX 2.8GHz ??
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Pariul a fost pus pe marginea diferentei de performanta dintre S939 si AM2.

Oricum, AMD are mult de lucru.
Ares

Post by Ares »

AMD a declarat zi de doliu, FX 60 a disparut in actiune, buahahaha. OMG mi-au trecut toate supararile.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Entuziasmul e normal, insa nu uitati ca acestea sunt teste selectate de Intel. Nu cei de la Anandtech au decis ce benchmark-uri sa ruleze. Intel a impus aceste benchmark-uri. Quake 3 a rulat tot timpul mai bine pe Intel, cel in cauza fiind " Intel's own demo ". Urmatorul este HL2 :"Next up is a Half Life 2 Lost Coast demo, once more an Intel supplied demo but there's only so much you can do to a demo recording to make it favor one CPU maker over another". DivX, WME si iTunes sunt toate teste care obtin rezultate excelente pe platformele Intel.

Nu spune nimeni ca noua platforma nu este excelenta, insa este normal ca la astfel de prezentari Intel sa ruleze benchmark-urile care ii convin pentru a lansa noua arhitectura cu surle si trambite. Spun asta pentru ca review-urile complete vor mai echilibra cat de cat balanta.

Oricum, jos palaria in fata noii arhitecturi. Cei de la Intel erau datori cu o noua arhitectura si de data aceasta nu au dezamagit(asa cum nu au dezamagit nici cu Pentium M).
tty

Post by tty »

Vai sa-mi ....
Maine ma duc la amanet cu toate ghiulurile eventual si nevasta ;p

Oricum o treaba buna, dupa cum e fabricat (65nm) parca vad ca si urca mult.
AM2 nu aduce vreun spor de performanta semnificativ, e mai mult o schimbare de socket + suport ram.

Practic amd e avantajat si de memoria 2-2-2 fata de mucea 4-4-4 ddr2. Inseamna ca trage procul mult in sus.
Diferenta in FEAR e uriasa.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Poate vedem si la Intel PR-uri.
savantu

Post by savantu »

2hacku , nu mai fa orice pentru a intoarce situatia...pur si simplu AMD trebuie sa scoata ceva nou.

Intel a fost super ok cu sistemul AMD , FX60 dus la 2.8GHz si DDR 400 2-2-2-5.Puteau bine mersi sa utilizeze FX60 la 2.6GHz si 3-3-3-8.

Cat despre benchuri , nu imi amintesc sa fi pus vreodata problema astfel cand castiga AMD....si ne laudam cu obiectivitatea!

"As far as we could tell, there was nothing fishy going on with the benchmarks or the install. Both systems were clean and used the latest versions of all of the drivers (the ATI graphics driver was modified to recognize the Conroe CPU but that driver was loaded on both AMD and Intel systems)."

Anand Lal Shimpi

2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Nu incerc sa intorc situatia. Citeste post-ul meu in intregime. Am spus doar ca treaba nu va arata chiar asa per ansamblu. In cazul de fata, in unele aplicatii, varianta Intel este mai performanta cu pana la 40% sau mai mult. Per ansamblu, nu se poate vorbi de un asemenea procent.Intel si-a selectat cu grija suita de benchmark-uri si este oarecum normal sa o faca. Cand expui o masina la un salon auto, nu aduci modelul cu dotari minime.
savantu wrote:Cat despre benchuri , nu imi amintesc sa fi pus vreodata problema astfel cand castiga AMD....si ne laudam cu obiectivitatea!

Tot timpul am pus problema asa. Cauta post-uri mai vechi si vei vedea ca te inseli. Am afirmat mereu ca Intel se descurca mult mai bine in compresie si editare video spre exemplu, si de aceea nu putem declara vreodata un procesor drept invingator detasat "across the board". Nici acum nu cred ca va fi cazul. Si apropo, in general se vorbeste despre review-uri ale unor site-uri mai mult sau mai putin partinitoare. In cazul de fata, cei de la Anand au fost limitati ca si paleta de teste doar la ce le-a oferit Intel. Practic putem sa le consideram benchmark-uri propuse si rulate de Intel. Cei de la Anand au dat doar click pe butonul "Bench"(a nu se intelege cumva ca respectivele teste au fost masluite). Normal ca au existat cateva tweak-uri menite sa utilizeze noua arhitectura la potential maxim, insa nu se poate vorbi despre scoruri falsificate sau alte prostii de acest gen. Asta nu inseamna ca noua arhitectura nu exceleaza fata de NetBurst si fata de ce detine acum concurenta. Cel putin din ce am vazut din testele initiale. Insa concluziile le tragem abia dupa ce vom avea review-uri mai ample. ;)
ice01

Post by ice01 »

Rezultatele sunt interesante, AMD mai are ceva de lucru, insa sa asteptam si FX61 on AM2, si daca mai socotim ca in cel mai bun caz aceste procesoare vor aparea intr-un an de acum inainte ... mai e vreme de discutat.
Last edited by ice01 on Wed Mar 08, 2006 8:20 am, edited 1 time in total.
DaLiu

Post by DaLiu »

Conroe here i come!!! [smilie=Respect.gif]
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
savantu

Post by savantu »

2hacku wrote:Nu incerc sa intorc situatia. Citeste post-ul meu in intregime. Am spus doar ca treaba nu va arata chiar asa per ansamblu. In cazul de fata, in unele aplicatii, varianta Intel este mai performanta cu pana la 40% sau mai mult. Per ansamblu, nu se poate vorbi de un asemenea procent.Intel si-a selectat cu grija suita de benchmark-uri si este oarecum normal sa o faca. Cand expui o masina la un salon auto, nu aduci modelul cu dotari minime.
Intel a zis 20% per ansamblu peste ce AMD va avea cand apare Conroe. ( adica FX 2.8GHz )

AMD nu poate sa scoata mai mult din 90nm si asta este realitatea pe care trebuie sa o accepti.
Cel mai rapid X2 este la 2.4GHz.Ti-ai pus intrebarea de ce ?
Fiindca nu pot sa faca decat un numar foarte limitat la 2.6GHz , un numar destul doar pentru Opteron si "gold products" precum FX.

Cea mai mare speranta a AMD este sa lanseze in numar mare X2 la 2.6GHz cu ajutorul reviziei F .Acesta va concura cu Conroe 2.66 si va fi un masacru.End of story.

Tot timpul am pus problema asa. Cauta post-uri mai vechi si vei vedea ca te inseli. Am afirmat mereu ca Intel se descurca mult mai bine in compresie si editare video spre exemplu, si de aceea nu putem declara vreodata un procesor drept invingator detasat "across the board". Nici acum nu cred ca va fi cazul. Si apropo, in general se vorbeste despre review-uri ale unor site-uri mai mult sau mai putin partinitoare. In cazul de fata, cei de la Anand au fost limitati ca si paleta de teste doar la ce le-a oferit Intel. Practic putem sa le consideram benchmark-uri propuse si rulate de Intel. Cei de la Anand au dat doar click pe butonul "Bench"(a nu se intelege cumva ca respectivele teste au fost masluite). Normal ca au existat cateva tweak-uri menite sa utilizeze noua arhitectura la potential maxim, insa nu se poate vorbi despre scoruri falsificate sau alte prostii de acest gen. Asta nu inseamna ca noua arhitectura nu exceleaza fata de NetBurst si fata de ce detine acum concurenta. Cel putin din ce am vazut din testele initiale. Insa concluziile le tragem abia dupa ce vom avea review-uri mai ample. ;)
Hai sa ne uitam la teste :

Quake 4
Half Life
Fear
UT2004
WME 9
Divx
Itunes

Eu vad mai multe jocuri decat editare video.Sper ca nu esti absurd sa sustii ca jocurile alese nu sunt reprezentative.
Testele sunt perfecte : au lovit unde AMD era cel mai tare , jocurile.

tty

Post by tty »

Interesant faptul ca un conroe da cu 50% (cel putin) mai mult randament decat un X2 care consuma de 2 ori mai mult.
Teoretic vorbind cipul de top a lui amd anul acesta va fi un x2/fx la 2.8GHz pe cand intel a anuntat un conroe la 3GHz+ ca top model.
Daca luam in calcul si posibilitatea de OC rezulta ca amd e la sfarsit de drum cu seria X2/fx pe 90nm, nu cred ca mai pot stoarce mult din ea si datorita consumului mare, peste 120watt. Pe de alta parte conroe cu 65w si 65nm se preteaza la oc serios, zic eu peste 3GHz lejer.
Nu cred ca mai sunt multe de spus din partea lui amd la acest capitol, un x2/fx la 2.8GHz e praf in ochi anul asta, cu tot suportul lor pentru ddr2 si socket nou va ramane un cip fortat la limite care consuma cat o uzina.
Practic vorbind, anul asta si anul care vine intel a anuntat/prezentat procesoare care sunt mai rapide de cel putin 2 ori decat concurenta la performanta/watt (includ si procesoare cu 4 nuclee).

Prezentarea facuta de anandtech nu va fi singura pana apare cipul, tamtam-ul abia incepe. Toate astea sunt facute cu un singur scop major, de a detrona viitorul socket AM2.
Ma gandesc acum oare cati vor mai face upgrade la am2 dupa ce au vazut un astfel de test? Treaba se schimba fiindca a aparut alta optiune mai performanta.
savantu

Post by savantu »

A inceput fiesta...Intel nu se mai joaca.CEO Intel are background in marketing si regula numarul 1 in marketing este sa impresionezi potentialii clienti...:)

http://www.hexus.net/content/item.php?item=4843&page=1
http://www.tgdaily.com/2006/03/07/woodc ... benchmark/

GRIP

Post by GRIP »

Niste detalii utile despre Conroe: (Nume/Frecventa/FSB/L2 Cache/Data lansarii pe piata/Pret)
Conroe E6700 2.67GHz / 1066MHz 4MB Q3'06 $530
Conroe E6600 2.40GHz / 1066MHz 4MB Q3'06 $316
Conroe E6400 2.13GHz / 1066MHz 2MB Q3'06 $241
Conroe E6300 1.86GHz / 1066MHz 2MB Q3'06 $209
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Daca preturile raman aceleasi, ma inscriu si eu pentru un E6600 pentru sistemul de acasa. Doream un Yonah pe langa Opty, insa acum voi trece direct la Conroe.
AMD va trebui sa scada drastic preturile la gama X2 daca mai vrea sa emita pretentii.
ice01

Post by ice01 »

2hacku wrote:Daca preturile raman aceleasi, ma inscriu si eu pentru un E6600 pentru sistemul de acasa. Doream un Yonah pe langa Opty, insa acum voi trece direct la Conroe.
AMD va trebui sa scada drastic preturile la gama X2 daca mai vrea sa emita pretentii.
Same here ! O chestie buna vad din toata afacerea asta, AMD va trebui sa apeleze drastic la reduceri de pret ptr a compensa cel putin la inceput avansul anuntat de Intel ...
Daca nu vor face acest lucru, am un vag presimt ca si urmatorul meu sistem va fi un Leap ahead, stiu ca suna penibil, insa nu asta conteaza, vorbesc bani si performanta ...
Mor de curiozitate ce face acum AMD, sa le dea Dumnezeu sanatate alora de la Intel si sa traga tare inainte, ca dupa ce au frecat 5 ani aceasi arhitectura, si AMD si-a cam luat-o in cap, premitandu-si sa bage la pret la procesoarele lor. Ei acum sa ii vad cum o scot la capat ...
Corbu'

Post by Corbu' »

Mai tineti minte razboiul de preturi AMD vs Intel de pe vremea Athlon Thunderbird? Un TB 1400Mhz costa putin peste 100$ si oferea o performanta colosala pentru vremea aia. Abia astept reluarea, un Dual Core la 100$ nu mi-ar strica :P...
OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate.
GRIP

Post by GRIP »

Corbu' wrote:Abia astept reluarea, un Dual Core la 100$ nu mi-ar strica :P...
Same here. :d
Darth Vader

Post by Darth Vader »

These are interesting results for a number of reasons, we are comparing the mid range Conroe CPU against that of the future top of the range FX62.
[smilie=maniac.gif] [smilie=maniac.gif] [smilie=maniac.gif]

Comparatia nu a fost una corecta, FX62 vs. un mid range Conroe, dar Leap ahead...anyone? :tongue3:
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Daca seria K8 nu avea succes, nu cred ca vedeam Conroe la astfel de preturi(sau poate cei de la Intel nici nu se oboseau cu o noua arhitectura).

Nu cred ca vom vedea Dual-Core la 100$. Insa sper sa vad si la AMD variante Dual-Core la 200$. Poate versiunile AM2 cu consum scazut vor urca la frecvente de 3.2Ghz sau mai mult.
ice01

Post by ice01 »

2hacku wrote:Daca seria K8 nu avea succes, nu cred ca vedeam Conroe la astfel de preturi(sau poate cei de la Intel nici nu se oboseau cu o noua arhitectura).
Nimic mai adevarat ! Trebuie sa recunoastem ca daca AMD nu facea nimic, probabil ca Intel acum anunta abia 3000MHz si se falea inca cu NetBurst ! Situatia este acum similara in cazul AMD, la randul lor vor trebui sa faca ceva, si inca repede, daca soluti de performanta nu au atunci vor umbla la ... preturi ... cine castiga ? Noi ;)
Asa ca, eu unul sunt foarte fericit, anul asta se anunta unul pe muchie de cutit, eram deja satul numai de alternativa AMD, vroiam sa vad ca misca ceva si Intel, si iote ca a venit momentul :thumbleft:
Ei acum sa vezi nebunie, incepe balul, iar noi suntem invitati de onoare ... have good fan all ...
2K

Post by 2K »

Interesant,dar oare single core vor face cu aceleasi performante,230$ sunt totusi prea multi bani pentru majoritatea
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Era Single Core este pe cale sa apuna. Viitorul este exclusiv multi-core. Mai ales in conditiile in care ambii producatori nu au probleme majore cu consumul.
Corbu'

Post by Corbu' »

2hacku wrote:Era Single Core este pe cale sa apuna. Viitorul este exclusiv multi-core. Mai ales in conditiile in care ambii producatori nu au probleme majore cu consumul.
Nu a apus inca, mai este pana apune. 90% din aplicatii nu au optimizari multithread, abia cand 90% din aplicatii vor fi optimizate putem vorbi de disparitia erei single core. Ca e bine sa cumperi acum un dual core, asta e alta poveste, dar nu va fi folosit pe deplin pe moment...
Darth Vader

Post by Darth Vader »

2hacku wrote:Daca seria K8 nu avea succes, nu cred ca vedeam Conroe la astfel de preturi(sau poate cei de la Intel nici nu se oboseau cu o noua arhitectura).
Parca AMD-urile aveau frecvente mai mici si bateau in bench-uri. Acum se pare ca in acest test a fost invers. :thumbleft:
Last edited by Darth Vader on Wed Mar 08, 2006 8:01 pm, edited 1 time in total.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Corbu' wrote:
2hacku wrote:Era Single Core este pe cale sa apuna. Viitorul este exclusiv multi-core. Mai ales in conditiile in care ambii producatori nu au probleme majore cu consumul.
Nu a apus inca, mai este pana apune. 90% din aplicatii nu au optimizari multithread, abia cand 90% din aplicatii vor fi optimizate putem vorbi de disparitia erei single core. Ca e bine sa cumperi acum un dual core, asta e alta poveste, dar nu va fi folosit pe deplin pe moment...
Ma refer din punct de vedere al produselor ce vor fi lansate pe piata. Majoritatea sunt Dual-Core; urmeaza Quad-Core. Vorbim aici strict de viitor. Momentan, Single-Core "salasluieste" in marea majoritate a sistemelor desktop, insa pe viitor aceasta situatie se va schimba.

Este bine ca Intel a reactionat in acest mod, insa daca Chipzilla avea forta financiara de a depasi un esec din punct de vedere al performantelor, nu acelasi lucru se poate spune despre AMD. Daca Shared cache, AM2 si versiunile viitoare de HT nu vor da satisfactie, AMD va avea mult de suferit. Sa speram ca nu va fi asa.
ice01

Post by ice01 »

Desi recunosc ca este pripita parerea mea, nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca nu prea vad cum AMD va contracara Concore, si ma refer la platforma AM2. Am vazut deja si cam ce pot (in mare) platformele AM2, si daca acum 2 saptamani eram optimist in privinta acestor platforme, acum odata cu primele rezultate ale lui Conroe, imi dau seama ca sunt cam in incurcatura. Norocul lor este ca vor lansa platforma in avans, insa cu toate astea, Intel deocamdata se pare ca ii bate cu armele lor ... asa cum spunea cineva, frecvente mici -> performante superioare.
Totusi, eu astept inca lansarea si niste rezultate amanuntite cu noua platforma AMD, si ceva teste cu platforma Intel facute in paralel ptr a imi face o idee. Oricum, un lucru este clar: vor castiga cei care vor oferi cel mai bun raport/performanta. In cazul de fata nu mai este loc de altceva, iar AMD poate primi o lovitura destul de dura, care probabil va fi cu greu suportata ...
Neon Biker

Post by Neon Biker »

Impresionante cifre, dar nu neaparat o surpriza daca ne gandim la performantele lui Pentium M. Chiar si pe platforma AM2 si in niste teste mai obiective, AMD nu-l va putea egala pe Conroe. Se pare ca Chipzilla is back with a vengeance. BTW ice01, acum cateva luni nu dadeai mari sanse Chipzillei sa mai scoata un procesor decent. :laughing6:

In ceea ce priveste aparitia pe piata, aceasta se va face cat de repede posibil, pentru ca in prezent vanzarile retail sunt masacrate de concurenta: la inceputul acestui an AMD a ajuns la >80% din piata desktop in SUA (de unde si mentinerea preturilor ridicate: de ce sa micsoreze preturile daca lumea se bate pentru ele la pretul actual?).
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Ares

Post by Ares »

Curios este ca deja toata lumea se vede cu dual core, Conroe , Merom si alte superprocesoare dar de fapt de la aparitia A64 95% au Sempron si acolo 3000+ si 3200+ de samanta sa iasa la numaratoare. Prea putini o sa aiba Conroe sau alte procesoare high end si numai cu privitul pe internet la teste o sa se aleaga marea majoritate asa ca nu inteleg ce atata tam tam pe niste treburi pe care oricum nu o sa le ai la momentul potrivit sau cand o sa le ai o sa fie deja depasite.
ice01

Post by ice01 »

Neon Biker wrote: BTW ice01, acum cateva luni nu dadeai mari sanse Chipzillei sa mai scoata un procesor decent. :laughing6:
Ai spus chiar tu, acum cateva luni, lucrurile se schimba, personal asteptam aceasta schimbare, si era logic ca nu voi ramane cretinoid care ii da tare inainte cu ce crede, nu ce vede. Eu de obicei ma ghidez dupa realitatea din teren, nu dupa vise sau idei fixe ...
Ares wrote:Curios este ca deja toata lumea se vede cu dual core, Conroe , Merom si alte superprocesoare dar de fapt de la aparitia A64 95% au Sempron si acolo 3000+ si 3200+ de samanta sa iasa la numaratoare. Prea putini o sa aiba Conroe sau alte procesoare high end si numai cu privitul pe internet la teste o sa se aleaga marea majoritate asa ca nu inteleg ce atata tam tam pe niste treburi pe care oricum nu o sa le ai la momentul potrivit sau cand o sa le ai o sa fie deja depasite.
Ares, tocami de accea ptr mine 939 nu a fost o alternativa, nu aducea nimic in plus, acum insa situatia este alta, imi programasem un upgrade in primavara, cand au anuntat AM2, am amanat in vara ... acum odata cu Conroe probabil in toamna. Motivele sunt acelea ca imi doresc sa am din ce sa aleg si sa aleg platforma cea mai buna din punct de vedere al raportului pret/performanta. Imi voi lua AM2 in vara, cu conditia sa umble la preturi destul de substantial, daca nu voi astepta si alternativa INTEL. Si de ce spui doar procesoare hi end ? Pe mine m-a bucurat faptul ca vor fi si procesoare la 200USD din aceasta clasa ... lucru putin obisnuit pana acum de Intel. La bani aia ei de obicei aveau in oferta Celeron :-!
savantu

Post by savantu »

Te ghidezi dupa realitatea din teren ? Eu as zice ca esti cam obtuz si incapatanat si pana nu primesti un "ciomag in cap" de genul acesta nu prea vezi decat intr-un sens , stii cum se zice ....

De pe alte forumuri adunate , descrierea situatiei fanilor AMD :

shock
denial <-- AMD !!!!!!s are here
depression
anger
acceptance

:d

[mod]Editat. Se impuneau ghilimelele de rigoare la faza cu ciomagul.[/mod]

ice01

Post by ice01 »

O chestie mai putin corecta in testul ala este comparatia unui FX60 on 939 care citez: "o.c. @ 2,8GHz FX62 like" (de parca in afara de frecventa nu este nimic intre FX60 si viitorul FX62 on AM2) si o noua platforma Intel ...
Corect va fi cand vom vedea o comparatie intre Conroe si FX62 on AM2 ... pana atunci speculam si noi ce vedem ...

Savantu ...
Iti inteleg entuziasmul, daca asteptam si eu 5 ani sa pot zice ceva, jubilam la ora asta [smilie=maniac.gif]
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

Daca la 300$ ma pui sa aleg intre un X2 3800+ S939 si un Conroe E6600(2.4Ghz), merg pe a doua varianta. Si asa vor face toti userii.

In acest caz, AMD nu are alta solutie decat sa umble la preturi.
ice01

Post by ice01 »

2hacku wrote:In acest caz, AMD nu are alta solutie decat sa umble la preturi.
Si eu voi fi in lacrimi de trist ce voi fi, something like this ... \:D/
tty

Post by tty »

Adica tu o sa-ti cumperi tot amd fiindca esti atat de incapatanat si orb sa accepti o varianta mai buna? Nu cred. La preturi nu au cum sa umble prea mult, da-ti seama ca un FX62 ar trebui sa se vanda la 3-400$ ca sa-l mai ia cineva (si atunci cu semn de intrebare).
Treaba nu e atat de fericita precum pare, AMD are neaparat nevoie de 65nm pentru un cost mai redus la waffer si performante mai bune, altfel s-au dus pe pluta.
Personal as vrea sa vad ca misca ceva, altfel cu toata performanta lor Intel vor ridica pretul.
savantu

Post by savantu »

ice01 wrote:O chestie mai putin corecta in testul ala este comparatia unui FX60 on 939 care citez: "o.c. @ 2,8GHz FX62 like" (de parca in afara de frecventa nu este nimic intre FX60 si viitorul FX62 on AM2) si o noua platforma Intel ...
Corect va fi cand vom vedea o comparatie intre Conroe si FX62 on AM2 ... pana atunci speculam si noi ce vedem ...
Hai plangi :
Anand Lal Shimpi wrote: ....
eventually got more boards and BIOS updates that improved performance with AM2, but it was still lower than any of the current Socket-939 systems and I felt that it wouldn't really help anyone to put out numbers that weren't representative of what we'll be seeing in June. Today performance is a lot better than when I first looked at the AM2 platform, however it is still slower than a similarly configured Socket-939 platform. We're now around 3 months away from AM2's official launch and I'm beginning to worry. But it's what I saw in my most recent tests that may shed some light on what the AM2 story will be.

...If a 5000+ were to debut on the Socket-939 platform it would be a 2.6GHz chip with a 512KB L2 cache. A 5200+ would be a 2.6GHz chip with a 1MB L2 cache. But the 5000+ isn't a 939 chip, it's an AM2 chip, meaning that its model number implies the move to AM2 doesn't actually offer any performance benefit. AMD has been fairly silent on what to expect from AM2, but could it be that they aren't expecting to see any tangible performance benefit at all? If the move to DDR2-800 was going to result in some sort of a performance gain I'd expect the 5000+ to be a 2.4GHz/1MB chip just like the current 4800+, or for a 2.6GHz/512KB part to be a higher rated part.

Now clearly I'm still talking about an unannounced platform and an unannounced CPU, but assuming the specs on the 5000+ don't change it may very well be that AM2 does nothing for AMD.
http://www.anandtech.com/weblog/default.aspx#279

Savantu ...
Iti inteleg entuziasmul, daca asteptam si eu 5 ani sa pot zice ceva, jubilam la ora asta [smilie=maniac.gif]
Serios ? 2002-2003 au fost ani mizerabili pentru AMD , Northwood facand legea , iar un P4C 2800 rupea un AXP 3200+.Asa ca sunt doar 2 ani de cand AMD conduce in jocuri . Multitasking a fost tot Intel datorita HT. Abia de 6 luni , AMD conduce relativ autoritar pe toate planurile.Jos palaria pentru ei.

Mersi ca ai demonstrat corectitudinea caracterizarii....

ice01

Post by ice01 »

tty wrote:Adica tu o sa-ti cumperi tot amd fiindca esti atat de incapatanat si orb sa accepti o varianta mai buna? Nu cred. La preturi nu au cum sa umble prea mult, da-ti seama ca un FX62 ar trebui sa se vanda la 3-400$ ca sa-l mai ia cineva (si atunci cu semn de intrebare).
Treaba nu e atat de fericita precum pare, AMD are neaparat nevoie de 65nm pentru un cost mai redus la waffer si performante mai bune, altfel s-au dus pe pluta.
Personal as vrea sa vad ca misca ceva, altfel cu toata performanta lor Intel vor ridica pretul.
Am spus si eu acelasi lucru cateva posturi mai sus :) Si am spus de asemenea, va castiga cine aduce cel mai bun raport pret performanta :)

Savantu, eu nu imi permit sa te caracterizez, ptr ca nu te cunosc, aici poate fi doar o imagine a ta, insa ca persoana sa fi mai mult de atat, tocmai de accea, ma voi opri aici, si pe viitor sper ca vei reusi sa respecti un user asa prost sau destept cum iti permiti tu sa il caracterizezi fara prea multa jena !
Pana una alta eu iti doresc numai bine !

P.S. Incercati sa nu va luati dupa un avatar, mie unul mi-se rupe de ce am sau voi avea in calculator, atata vreme cat este ieftin si isi face treaba.
2hacku
Moderator

Post by 2hacku »

1. Foarte putini vor achizitiona modele de top de la ambii producatori. Ares detine in acest moment FX66(~3.2Ghz) pornind de la un CPU@2Ghz.
2. Referitor la episodul Northwood, repet pentru a n-a oara: s-a exagerat cu PR-ul.

Athlon XP 2800+ T-Bred 2250Mhz, 256Kb L2 Cache
Athlon XP 3200+ Barton 1833Mhz 512Kb L2 Cache
Intel P4 Northwood 3.2Ghz

2800+ T-Bred > Northwood 3200 > Barton 3200+

Importanta cache-ului supraevaluata in cazul AMD. End of story.
Post Reply