RSS+PHP

Despre PHP, MySQL, HTML, C++, VB, JAVA etc.

Moderator: Moderatori

Post Reply
soulraven_

RSS+PHP

Post by soulraven_ »

unde gasesc asa ceva...in caz ca exista......un frontweb la un server de RSS, care sa fie personalizabil si cu care sa pot sa creez nistre streamuri RSS, ideea care este.....sa pun pe aceste streamuri anunturi si sa le citesc in situl meu.....cred ca m-am facut destul de inteles.
Cumpar urmatoarele:
- Alternator mai mare de 60A ; - Fulie alternator Olcit; - Modul GPS dezafectat dar functional; - Cablu de kilometraj SN cu senzorul pe el; -Senzor antidemaraj de vine montat pe contact; - Afisaje LCD 20x4
Morrison

Post by Morrison »

Cumva pe scurt vrei sa creezi mai pe limbajul nostru: 'fluxuri RSS'? :-~
Grupul utilizatorilor seriosi de Instant Messaging saluta Google Talk
http://www.google.com/talk
soulraven_

Post by soulraven_ »

da, fluxuri RSS, gresala mea, dar cum pot sa le creez in acest mod, are cineva vreo idee?
Cumpar urmatoarele:
- Alternator mai mare de 60A ; - Fulie alternator Olcit; - Modul GPS dezafectat dar functional; - Cablu de kilometraj SN cu senzorul pe el; -Senzor antidemaraj de vine montat pe contact; - Afisaje LCD 20x4
Morrison

Post by Morrison »

Pai fluxurile RSS le generezi cu PHP ca si cand ai genera text simplu sau cod HTML, numai ca in locul acestora se gaseste cod XML. In prealabil, pentru siguranta poti sa trimiti si un header cu content-type:text/xml. Exemplu de cum sa generezi un flux RSS (si parca l-am verificat odata si mi-a rezultat flux valid):

[php]
# blah blah php code
# ...
header('Content-type: text/xml' );

print '<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
<rss version="2.0">

<channel>
<title>titlu flux</title>
<link>linkul sitului</link>
<description>descriere flux</description>
<language>limba</language>
<webMaster>adresa@de@e-mail@a@webmasterului</webMaster>';

# Optional, imagine catre site
print '
<image>
<url>url imagine</url>
<title>titlu imagine</title>
<link>linkul sitului</link>
</image>';

/**
* Presupunem ca aici se extrag date dintr-o baza de date, $res fiind resource-ul obtinut
*/

while ( $news_array = mysql_fetch_array( $res ) )
{
print '
<item>
<title>' . $news_array['news_title'] . '</title>
<link>http://www.example.com/index.php?page=news&n=' . $news_array['news_id'] . '</link>
<description>' . $news_array['news_text'] . '</description>
<pubDate>' . date('r', $news_array['news_time'] ) . '</pubDate>
<author>' . $news_array['news_author_email'] . '</author>
</item>';
}

print '
</channel>
</rss>';

exit;
[/php]

Sper ca asta e ceea ce cautai, daca nu sau daca am gresit pe undeva sau vrei mai multe explicatii, revino ;)
soulraven_

Post by soulraven_ »

am inteles ideea, dar pe mine ma intereseaza un webinterface, care sa stea in server, sa fie in php si in care sa pot adauga stirile pe flux din mers..nu stiu daca m-am facut inteles..........eu am gasit ceva.....dar nu merge deloc...:(
Cumpar urmatoarele:
r4zv4n

Post by r4zv4n »

Sper să nu mă bag aiurea în seamă (nu am lucrat cu fluxuri RSS până acum), dar cu scriptul pe care ţi l-a pus la dispoziţie Morrison şi o bază de date în care să poţi umbla (îţi faci o interfaţă simplă de add, edit, delete), ai exact ce îţi doreşti ;)
Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu ştiu ce fac.
Mood: "I can't help but feeling that love is always dealing me a losing hand" (Deep Dish - "Sacramento")

Image
Morrison

Post by Morrison »

soulraven_ wrote:am inteles ideea, dar pe mine ma intereseaza un webinterface, care sa stea in server, sa fie in php si in care sa pot adauga stirile pe flux din mers..nu stiu daca m-am facut inteles..........eu am gasit ceva.....dar nu merge deloc...:(
Pai ce ti-am dat eu acolo il salvezi ca rss.php de ex, utilizatorul adauga la clienti adresa fluxului, iar tot ce trebuie sa faci tu este sa iti construiesti singur, dupa cum a spus si r4zv4n, o interfata de lucru cu MySQL, in care tot ce trebuie sa faci este sa adaugi, sa stergi si sa editezi inregistrari. In rest scriptul face totul singur.
soulraven_

Post by soulraven_ »

problema este ca nu prea stiu sa fac aceste operatiuni.......daia aveam nevoie de ceva gata facut
Cumpar urmatoarele:
Morrison

Post by Morrison »

Aahh atunci e greu de explicat, si nu prea e lume care sa stea sa iti scrie o aplicatie de genul asta, fie si ea in miniatura. => ai 2 variante mari si late:
1. cauti aplicatii de genul asta pana iti ies pe nas, de obicei le gasesti la categorii de genul 'News Management'
2. te apuci si inveti macar bazele PHP+MySQL, si atuncea faci cate aplicatii vrei tu
Dr. Voidberg
Moderator

Post by Dr. Voidberg »

Am scris aplicatia asta acum mult timp, dar cred ca face ce vrei tu.
http://fmi.unibuc.ro/rss/rssman.zip
96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Post Reply