probleme placa de baza

Chipset-uri, plăci de bază, slot-uri PCI si tot ce vă mai framântă în domeniu

Moderator: Moderatori

Post Reply
soulraven_

probleme placa de baza

Post by soulraven_ »

Am o problema........deci..........am 4 module de memorie RAM, toate 4 sunt GEIL de cate 256Mb PC3200, ce se intampla...daca le montez pe toate patru, frecventa de functionare a modulelor scade la 133 adica PC2100, daca montez doar 3 sau 2 module frecventa urca la 200Mhz adica PC3200, ce se intampla? nu mai inteleg nimic, am incercat toate variantele, nu este nici un modul de vina, toate sunt functionale. Puteti sa imi explicati si mie fenomenul asta?
Cumpar urmatoarele:
- Alternator mai mare de 60A ; - Fulie alternator Olcit; - Modul GPS dezafectat dar functional; - Cablu de kilometraj SN cu senzorul pe el; -Senzor antidemaraj de vine montat pe contact; - Afisaje LCD 20x4
darkzone

Post by darkzone »

Depinde de placa de bază, mai exact chipset-ul acesteia. Pe KT600 de exemplu, dacă pui module de memorie în toate trei sloturile, frecvenţa maximă suportată de controller este DDR333, chiar dacă modulele sunt DDR400.
Pe A64, în schimb, dacă pui 4 module frecvenţa rămâne DDR400 dar se modifică Command Rate-ul, de la 1T la 2T.
Pe Intel nu nu apar probleme de genul ăsta.
Configuraţia sistemului tău ar fi de mare ajutor.
Cu cât înveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii
Albert Einstein
Better to fight for something than live for nothing
US General Patton
soulraven_

Post by soulraven_ »

imi cer scuze placa de baza este un Gigabyte cu chipset NForce2, mai exact un Ga-7N400-L
Cumpar urmatoarele:
- Alternator mai mare de 60A ; - Fulie alternator Olcit; - Modul GPS dezafectat dar functional; - Cablu de kilometraj SN cu senzorul pe el; -Senzor antidemaraj de vine montat pe contact; - Afisaje LCD 20x4
darkzone

Post by darkzone »

Majoritatea plăcilor cu nForce2 au doar trei sloturi de memorie (utilizabile cu maximum de eficienţă doar două), modelul respectiv de la Gigabyte fiind printre foarte puţinele cu patru sloturi. Poţi încerca să setezi manual frecvenţa memoriilor la DDR400 cu toate patru DIMM-urile instalate.
Cel mai bine ar fi să le dai pe cele patru pe care le ai acum şi să iei 2x512MB DDR400.
Albert Einstein
US General Patton
soulraven_

Post by soulraven_ »

le-am setat manual si am aceeasi problema, adica......sistemul este foarte instabil iara in memtest86, am erori destul de nasoale.....
Cumpar urmatoarele:
darkzone

Post by darkzone »

Ce sursă ai pe sistemul ăla? E posibil să scadă curentul pe linia de 3.3V când pui 4 DIMM-uri de memorie.
Albert Einstein
US General Patton
soulraven_

Post by soulraven_ »

am o sursa noname, pai problema este ca nu imi seteaza DDR400, nu ca pica tensiunea. oricum mai astept sugestii.
Cumpar urmatoarele:
darkzone

Post by darkzone »

N-ai înţeles. Din moment ce nu ajunge curentul pentru alimentarea memoriilor, chipsetul le scade frecvenţa de lucru pentru a reduce consumul. Asta ar fi o variantă.
Alta ar fi cea de mai sus, cu limitarea controller-ului de memorie. Sincer să fiu, n-am încercat niciodată să pun patru DIMM-uri de memorie pe nForce2 ca să le văd comportamentul, dar altă cauză nu mai văd.
Albert Einstein
US General Patton
soulraven_

Post by soulraven_ »

interesanta ideea cu limitarea curentului pe lina de 3,3v, ma cam intriga ideea sa fie din sursa desi..........sincer nu prea m-asi avanta prea tare in idee. Sunt curios daca mai primesc feedback si de la alti posesori de placi de baza asemanatoare si daca au intalnit si ei aceeasi problema si cum au rezolvat-o.
Cumpar urmatoarele:
Skyline

O alta problema

Post by Skyline »

Am si eu o mica problema dar n-am vrut sa fac un nou topic.Deci am o placa de baza Ecs K7vta3 cu vt8367 (north) si vt8233(A?) (SouthBridge) Chipset.Da e vechi bun de aruncat da ....:D . [smilie=Victory.gif]Mai ales procesoru de Duron 1000. Deci problema e ca as face un upg la processor dar nush placa cat suporta!eu cred ca mere pana la un xp de 2400+ da nush sigur daca-l suporta sau daca suporta mai mult iar pe net nu gasesc nimic concret! :sad1:
Wolfie

Post by Wolfie »

Si ce legatura are postul tau cu memoriile? Deschide-ti thread, nu te baga peste om. darkzone a raspuns foarte bine, exact aceeasi problema o am si eu cu KT333, daca bag 3 placi de ram, scade frecventa la 266Mhz. De fapt nu este o problema, este un compromis si nu trebuie sa-ti faci griji, placa ta nu este defecta, iar daca nu este defecta, nu ai cum sa o repari.
soulraven_

Post by soulraven_ »

am reusit totusi sa fac un compromis, adica am reusit sale aduc la PC2700 stabil, fara nici o eroare, dar acuma stau si ma intreb..........de ce atat tevatura pentru DDR400 cand....nu prea ai sanse sa il folosesti......ce ti-e si cu marketing-ul asta....domane.......
Cumpar urmatoarele:
darkzone

Post by darkzone »

În manualul plăcii ar trebui să se facă o referire la aranjarea modulelor de memorie în sloturi şi frecvenţele maxime suportate în anumite combinaţii. Cel puţin la ASUS şi Abit se specifică ;)
Albert Einstein
US General Patton
soulraven_

Post by soulraven_ »

da se face referire, dar nu se specifica nimic ca daca folosesti 4 module de RAM frecventa de lucru scade.
Cumpar urmatoarele:
S H A X

Post by S H A X »

:blob7: ITI dau eu pe memorii 2 x 512 kingmax Pc3200 si merg tzava pe pcul tau la pc 3200 nu ca acum la pc2100 vrei ? ma gasesti pe mess la idul Shax_16 :blob7:
Post Reply