Probleme grave cu un profesor- REZOLVAT!

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Merced
Moderator

Probleme grave cu un profesor- REZOLVAT!

Post by Merced »

Deci am ajuns sa apelez si la voi cu o problema mai veche cu un profesor reactivata anul asta. Sunt elev in ultimul an(cel putn asa sper :-! ) intr-un liceu "de prestigiu" de la mine din oras. Inca din clasa a 9 am avut probleme cu un profesor de fizica, pus pe corigente in fiecare an. Am scapat atunci, intr-a 10 a nu am mai avut norocul asta. Am dat corigenta, am luat si in clasa a 11 a m-am invatat minte si am scos inca de pe primul semestru media 8 si nu am mai avut probleme. Ideea e ca anul asta nu a inceput prea bine. In timpul grevei respectivul profesor a tinut orele, dar eu am refuzat sa ma duc la scoala atunci. O parte din cei din clasa au fost si chiar au dat o lucrare la care proful a facut un fel de pomana si toti au luat 8 si 9. Cei care nu am venit nu am fost asa norocosi, lucrarea pentru noi a fost mai "speciala" :D... Pana la urma am reusit sa scot media 5 pe primul semestru si nu mi-am mai facut griji. Ideea e ca semestrul asta omul a inceput sa ne zica noua, altor profesori si chiar dirigintei ca de la noi si de la cealalta clasa la care preda nu trec 10 insi adunati. Practic omul i-a spus si unui coleg care are media 8 pe primul semestru ca el nu intra in BAC, chiar daca cel putin teoretic nu ar avea cum sa-i dea media 1 [smilie=maniac.gif] Diriginta este o m****a care nu are tangente cu noi si care cand vorbeste cu proful mai rau face. 3 ani de zile am facut matematica cu un profesor care avea tumoare canceroasa pe creier deci cunostintele noastre de matematica sunt la limita unui 5 "curat", lucru cunoscut de proful de fizica care acest semestru are de gand sa dea lucrari cu probleme, fara nici un pic de teorie. Nu ar fi nici o problema daca am face macar o problema la orele de fizica dar acest lucru nu se intampla. Nu s-a intamplat in nici un an sa terminam materia la fizica, mereu proful pierde timpul cu tot felul de prostii, povesti etc.
De schimbat profesorul e deja prea tarziu... De mutat la fel... :(
MA gandeam ca inspectoratul ar avea un cuvant de spus, mai ales ca "domnul profesor" poarta un razboi psihologic cu noi, batand apropouri ora de ora cum ca noi nu intram in BAC si ca mai stam un am prin liceu. In plus din cate stiu eu lucrarile exclusiv cu probleme(mai ales ca nici nu ne-a aratat vreo ora semestrul asta macar un exemplu de problema) nu sunt tocmai regulamentare, subiectele trebuind sa contina si definitii si formule/demonstratii, deci subiecte de teorie macar pana la 5. Voi ce ziceti?
El e traumatizat cred pentru ca a ramas repetent in facultate si acum se bucura ca un copil cand incearca si uneori reuseste sa ne face si noua asa ceva... :-!
Si sa nu uit la el nu merge cu pile, bani si alte prostii si nu primeste nici la meditatie deci nu asta e scopul lui. Cred ca e doar sadic si are placeri nebanuite din modul in care se poarta... [smilie=maniac.gif] Am incercat sa vorbesc cu el intr-o zi la ora sa-i explic ca au dat si parintii nostri niste bani la niste meditatii pentru BAC si nu o sa apucam sa-l dam si mi-a zis ca incerc "sa-l fac din vorbe" si ca nu o sa-mi iasa ca au incercat multi si nu au reusit. Si din clasa noastra nu e nimeni interesat de fizica pe viitor, nu da nimeni fizica la BAC, deci si asta mi se pare absurd.
Voi ce ziceti ca ar fi de facut??? Astept un reply mai ales de la boyarul care stiu ca e profesor. :D Orice idee e binevenita, am si eu o multime si vreau sa vad si ceva nou... [smilie=Respect.gif]
Last edited by Merced on Fri Jun 16, 2006 11:58 pm, edited 1 time in total.
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Pai cea mai simpla solutie e sa il cotonogiti in parcare ;)
Ar mai fi o solutie sa il inregistrati cu amenintarile lui si sa faceti o reclamatie pe cinstite.
Teza trebuie sa aiba probabil o structura care sa reflecte materia predata.
Si mai exista si solutia sa faceti meditatii la fizica cu altcineva.
Avea un suflet... candva...

Currently very active, thank you very much Image
sorin

Post by sorin »

ameninţări de doi lei. spuneţi-i şi voi, când se încheie mediile că tot trimestrul l-aţi înregistrat cu telefoanele mobile cum vâ ameninţă şi că dacă nu face ce trebuie mergeţi la inspectorat/presă/recuperatori.
ai făcut foarte rău că nu ai fost la orele ţinute în grevă. fyi greva aparţine de sindicalişti. dacă el nu e în sindicat, poate face ore, iar dacă voi nu sunteţi acolo, e nemotivată.
noi ce zicem? zicem că înafară de ceea ce e în materie, nu are ce să vă testeze. aşa că ar fi bine s-o ştiţi. de trecere.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Subscriu la ideea cu inregistrarea. Am avut si eu profesori tampiti, care credeau, ca la ei la ora pot sa faca/pot sa spuna aproape orice. Am facut si noi o data faza cu inregistrarea (cu un amarat de walkman, ce aveam si noi atunci), si a iesit cu adevarate scantei.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pana acum idei vechi... Din cate am inteles eu si in caz ca il inregistram nu se considera dovada ci se incep investigatii. Ideea cea mai decenta si pentru noi si pentru el [smilie=maniac.gif] ar fi sa chemam o comisie de la inspectorat. Si sa vada si ei ca nu am razolvat in clasa o problema de cand facem optica si el da numai probleme la lucrare. Din cate stiu eu daca se cosntata chestii care depasesc regulamentul primim de la inspectorat o lucrare "ca la carte" si care se echivaleaza cu media.
Mediatatii cu alt profesor... :-! Stiu ca se poate dar nu prea vad rostul, alti bani alta distractie, momentan imi ajung cele de la matematica si chimie. Si asa daca vrea sa ne lase nu mai conteaza, poate sa ne pregateasca si Einstein :D(daca ar mai fi trait) ca tot nu ne trece. Si amenintarile nu merg deloc, ci mai degraba agraveaza treaba... [smilie=Respect.gif]

Later edit:Tocmai mi-am facut un user si am postat pe forumul Inspectoratului Scolar Judetean Arges si chiar sunt curios ce o sa zica moderatorii(adica inspectorii :D ) Nu am dat nume, ci doar niste exemple de comportament al profesorului care mie mi se pare "deviat".
florinel

Post by florinel »

Eu cred ca vrea doar sa bage frica in voi.Nu prea am auzit profesori sa lase corijenti in clasa a 12-a, iar cei care au facut-o au penalizat cazuri intr-adevar fara speranta.Probabil ca e genul de om care se simte bine cand stie ca va are la mana.
Faptul ca nu te-ai dus la ore este o greseala, mai ales tinand seama antecedentele tale cu respectivul.Greva a fost a profesorilor, nu a elevilor, iar daca cineva a decis sa tina ore esti obligat sa te duci.

Parerea mea este ca daca implici inspectoratul vei avea mai mult de suferit.In cel mai rau caz, pot veni sa-l verifice daca respecta programa, daca este la zi cu predarea; in plus atata timp cat a predat ce e in carte nu ai ce face.Ori te pui pe invatat, iti iei meditatii, etc

Daca iti da lucrarea si nu stii nimic, asta e, el si-a predat materia, tu esti obligat sa o inveti.
Nu sunt de acord cu astfel de "razbunari" insa greseala iti apartine si trebuie sa ti-o asumi.Nu profesorul are comportament "deviant" ci tu (voi) ati ales sa dovediti ceva(probabil)...
O sugestie,incercati sa discutati cu el(nu toata clasa) cereti-va scuze...etc tot tacamul.
Gigabyte GA965-p S3 / Intel 5300@ 3,5ghz / 5G ddr2 / hashdedeuri /video neimportant.
Canon 5Dmk1;Canon 450D;24-105L is usm ; 430 ex ; YN602RF`s& YN460IIstrobes
aditza26

Post by aditza26 »

Treaba cu inspectoratul nu are sens fara sa vb cu directorul scolii, ca pe urma nu ati facut nimic. Se spune ca faceti de capul vostru si e mai nasol. Cred ca cel mai bine este sa il inregistrati, mai multe ore, si sa il santajati. Daca nu merge, inspectoratul.
Pretorianu'

Post by Pretorianu' »

[Merced] wrote:...Si amenintarile nu merg deloc, ci mai degraba agraveaza treaba...
Ce vorbesti ?! Este si in Baia Mare un profesor de fizica ce a facut pe nebunul ani intregi, lasa corijenti pe metru patrat, inclusiv in clasa a 12-a, plus ca mai si lovea elevii (era si mare si facut ca de cat) . Tot asa nu putea fi corupt sau amenintat. Pana intr-un an cand baietii, dupa ce au luat bacu, i-au dat ceaiu' de l-au lasat inconstient pe malul Sasarului (un rau). De-atunci s-a mai linistit profesorul nostru.

Legat de problema ta, daca nu vrei sa-ti murdaresti mainile, sunt o gramada de "baieti de cartier" care pentru o suma oarecare, au grija sa-i "transmita" foarte clar mesajul tau. Nice and clean... [smilie=maniac.gif]
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit
Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
HerrMess

Post by HerrMess »

Probabil blufeaza. Cunosc cazuri cu tona. Sunt unii profi care ca sa se simta si ei folositori/ importanti fac manevre de acest gen (si pe a 8-a si pe a 12-a).
Daca esti convins ca e pe bune, fa frumos o inregistrare (solutie veche dar buna) si du-te la director. Daca nu e nici o reactie, la inspectorat. Un prieten care avea probleme cu adjunctul (nu-i convenea la ala ca asta e mai "baiat de cartier") a facut asta si acu' e liniste si pace.
Intelligent conversation requires at least two intelligent people.
MAXKOOL999

Post by MAXKOOL999 »

Eu zic să nu vă chinuiţi cu şantaje sau alte idei din-astea, dacă diriginta nu face nimic în această privinţă strângeţi-vă toţi şi duceţi-vă la director, mai bine şi dacă aţi avea o înregistrare, chit că nu e considerată dovadă dacă directorul aude (sau şi vede) singur o sa vă creadă mai mult. Dacă directorul nu pare prea hotărât să o rezolve faceţi reclamaţie oficială la inspectorat, atunci o să fie mult mai hotărât directorul.
Rule 37: There is no Overkill, only 'Open fire' and 'Time to reload'
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Conteaza si care e situatia in scoala, atitudinea celorlalte clase ale profesorului, atitudinea celorlalti profesori fata de cel in cauza, duceti-va intai la director, nu va grabiti cu inregistrarea, poate ca la inceput ar trebui sa discutati pur si simplu, o inregistrare e o chestie destul de serioasa si n-are rost sa mergeti prea departe daca situatia nu o cere, oricum ar fi tare bine sa existe asa ceva(dinainte sa incepeti vreo actiune) si sa o aveti la indemana. Faceti clar ca voi nu puteti accepta situatia asa cum este (nu ca e vreun moft) si mergeti in aceeasi directie toti, adica nu trei se plang si 10 sunt indiferenti, nu dati inapoi pentru ca daca va apucati sa faceti ceva destul de sigur proful va avea o reactie neplacuta si daca va intimidati si renuntati pe la mijloc o sa ajungeti mai rau
un caz asemanator a fost si cu proful meu de fizica si alta clasa pe chestii mai marunte dar s-a intampla ca profesorul respectiv sa se fi certat serios cu cativa din consiliul de administratie si cu mult scandal (inclusiv destule articole in presa locala care i-au prafuit serios imaginea) l-au schimbat de la clasa respectiva
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
The Godfather

Post by The Godfather »

MAXKOOL999 wrote:Eu zic să nu vă chinuiţi cu şantaje sau alte idei din-astea, dacă diriginta nu face nimic în această privinţă strângeţi-vă toţi şi duceţi-vă la director, mai bine şi dacă aţi avea o înregistrare, chit că nu e considerată dovadă dacă directorul aude (sau şi vede) singur o sa vă creadă mai mult. Dacă directorul nu pare prea hotărât să o rezolve faceţi reclamaţie oficială la inspectorat, atunci o să fie mult mai hotărât directorul.
De acord. Santajul e sa zicem o solutie urata, cu consecinte poate daunatoare si pentru voi. Cel mai bine ar fi, cum a spus si MAX sa va duceti la director daca cum ai precizat, diriga nu va sustine...si sa ii clarificati situatia. Tine in minte, ca inainte sa va strangeti(unul singur nu e de ajuns, majoritatea ar fi un ideal, insa si o minoritate mare sa`i zicem will do the trick) sa veniti cu un plan de bataie si subtil il prindeti pe profesor "in actiune" ca sa aveti si dovezi. Ii propuneti frumos domnului director sa intruneasca un consiliu si sa intervina, in caz contrar veti merge la autoritati mai mari. Ar fi bine daca vi`ati implica si parintii sa nu cumva sa va trateze condescendent. :thumbleft:
O alta varianta, care e mai putin conflictuala ar fi sa iei meditatii la fizica...dar fiind in an terminal imi dau seama ca e greu sa inghesui niste ore si bani numai ca treci la o materie din care nici nu dai BAC`ul.
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Eu zic sa il inregistrati preventiv, cu precautile de rigoare, sa nu ii dea prin cap sa confiste telefonul. Eu probabil l-as tine in buzunarul de la piept, la camasa, la cineva care e in prima banca.

Colegu

Post by Colegu »

cunoşti fizică treci,nu rămâi corijent.

pt că nu-mi vine să cred că un prof te poate pica dacă ai cunoştinţe.
în cel mai rău caz îţi poate tăia un punct doo că nu-i place de moaca dumitale.

scenariile cu profesori bătuţi spun multe..fratele meu,eu într-o clasă oarecare de liceu aş trece 2-3 indivizi la materia numită fizică!!

în ultimul timp,elevii sunt de-o imbecilitate debordantă.
hai baftă şi pune mâna pe carte,nimic nu pică moca din cer.
decât ploaia şi rahatu de pasăre ;)
Alt-F4
Max Inc

Post by Max Inc »

1. Daca ai dreptatea de partea ta, nu ai de ce sa te temi. Cu alte cuvinte, daca invetzi la fizica cum trebuie nu ai cum sa iei o nota mai mica de 5.

2. Daca tipul e chiar un idiot (shi am cunoscut cu totzii cred in anii noshtri de liceu) nu o sa putetzi voi sa il schimabatzi ... cea ce ma face sa te intreb ... voi nu avetzi paritzi? Ai fi shocat sa afli cat de ushor se pot rezolva unele probleme cand sunt tratate de la acelashi nivel. (nu e nici o rushine sa îţi trimitzi parintzii la shcoala pentru a discuta cu un individ ce profita de pe urma faptului ca suntetzi copii). Acum... tu shtii mai bine cat de serioasa e situatzia.

3. Vezi punctul 1 ;)
Hmmm ...
Anca

Post by Anca »

Colegu wrote:cunoşti fizică treci,nu rămâi corijent.

pt că nu-mi vine să cred că un prof te poate pica dacă ai cunoştinţe.
în cel mai rău caz îţi poate tăia un punct doo că nu-i place de moaca dumitale.
pai de unde cunostinte daca nici macar nu preda? fizica e grea, nu se invata batand din palme, trebuie sa-ti explice un profesor, ca doar asta e meseria lui.
Pai cea mai simpla solutie e sa il cotonogiti in parcare ;)
Ar mai fi o solutie sa il inregistrati cu amenintarile lui si sa faceti o reclamatie pe cinstite.
Teza trebuie sa aiba probabil o structura care sa reflecte materia predata.
Si mai exista si solutia sa faceti meditatii la fizica cu altcineva.
meditatiile la liceu, nu stiu in alte orase dar in Bucuresti e in jur de 400k sedinta de doua ore, adica un 1.600k pe luna, iar bacul are 6 probe. si nu e singurul liceu unde nu se face carte, noi nu am facut jumatate de semestru matematica as in nu veneam la ore pentru ca nu aveam profesor, profesoara de informatica nu preda nimic si toti care faceau cu ea din tot liceul aveau 5 :D , profesoara de romana e cu brazdele ei erotice si cu cacofoniile pe metru patrat, etc. si reclamatiile nu valoreaza doi lei mai ales ca profesorul are vechime in liceu.
I used to care but now i take a pill for that.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Etaine wrote:meditatiile la liceu, nu stiu in alte orase dar in Bucuresti e in jur de 400k sedinta de doua ore, adica un 1.600k pe luna [...]
In acest caz trebuie sa ma gandesc serios sa ma mut la Bucale', si sa tin acolo meditatii de fizica (mai demult umblam si eu la olimpiade de fizica). :d

Ontopic: faza cu inregistrarea unor speech-uri ale lui respectivu' profesor nu este o idiotenie chiar asa de mare, cum pare la prima vedere. Chiar daca nu-l folositi ca dovada, simplul fapt, ca ea exista (sau chiar daca nu exista, un zvon care umbla printr-un liceu merita oricum nota 10), poate sa duca la niste consecinte interesante. Ganditi-va, respectivul probabil ca are familie, pe care-l intretine din salaru' luat de la invatamant. Foarte putin probabil, ca el sa riste sa-l piarda, pentru simplul motiv, ca vrea sa se dea mare si tare in fata unei clase de liceeni.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

Imho nu va fi dat un profesor afara pe asa ceva ! no way, ce s-ar putea obtine ar fi schimbarea lui la clasa, daca e deosebit (!) de grav poate o penalizare la salariu sau ceva de genul asta, sunt profesori care au invinetit copii mici si doar cu asta s-a ales, nu poate pati respectivul atat de mult
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

De acord, dar eu ma refeream la un little razboi psihologic... O vorba soptita de catre cineva in buda la o pauza de tigara, ca adica "Ba, stiai ca cei din clasa a doispea' X l-au inregistrat pe profu' Bau-Bau la ora, si au vorbit deja si cu un avocat?". Te-ai mira, ce rezultate poate sa aiba un zvon de acest fel. Dupa cum spuneam, am avut si eu parte de o intamplare asemanatoare la liceu, si cu mult dupa bac am aflat de la un profesor, ca chiar in cancelarie se susotea atunci, ca cica' vine comisia de la judet, si se va alege cu capete taiate... :d
Last edited by RIP-Toranagah on Mon Mar 27, 2006 10:41 pm, edited 1 time in total.
std
Moderator

Post by std »

Colegule, există şi profesori de-ăştia. Eu am trecut destul de aproape de o corigenţă la matematică pentru că n-am vrut să fac meditaţii cu cine trebuia. Chiar tobă de matematică n-am fost niciodată, dar la capacitate am luat 9.65 şi în mare m-am descurcat mai tot timpul.

O problemă de genul ăsta am avut în clasa a opta cu un profesor de engleză, deşi acolo situaţia era un pic diferită (omul era cam paralel, luasem între altele un 7, meritat, că greşisem trei propoziţii din zece, dar numai una o văzuse bine, celelalte două tăiate erau corecte). În general, dacă peste două treimi (dacă ţin bine minte) din clasă face o cerere bine întemeiată, directorul poate dispune un schimb de ore astfel încât profesorul să ia ore la altă clasă, iar la voi să vină altcineva. Trebuie doar să fiţi mai mulţi, şi să aveţi o cerere "serioasă" (ceva gen "...calitatea actului de predare este sub standardele pe care noi le considerăm adecvate, lucru dealtfel observabil şi în rezultatele elevilor la învăţătură. Colaborarea cu elevii a fost foarte slabă, şi impactul pe care acest lucru îl are...." mă rog, să sune savant şi convingător). Este practic metoda cea mai simplă. Dacă refuză, aveţi oricum mijloace de presiune, puteţi oricând să mergeţi la inspectorat etc.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
boyarul

Post by boyarul »

Fix-pix cu chemarea comisiei de la inspectorat [been there, done that].
Aia vin, pun niste intrebari si pleaca. [eventual se uita urat la prof, dar n-au ce sa ii faca] Voi tot cu el ramaneti :laughing6:
Solutia? Sa inveti la fizica de trecere...
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
Merced
Moderator

Post by Merced »

Oamenilor voi nu intelegeti ca nu prea am ce naibii sa invat daca el preda succint niste notiuni de optica geometrica nu rezolva macar 2 probleme ca sa avem si noi o idee si la lucrare vine cu o culegere, o deschide dicteaza doua probleme si cand termina de dictat ia o pauza de 3 secunde dupa care spune "Cine a terminat poate sa dea lucrarea si sa plece". El stie foarte bine ca nu face nimeni mai nimic si nici nu incearca sa ne invete el. :sad1: Mai degraba el incearca sa ne faca sa invatam singuri sa rezolvam probleme. Clasa e destul de slaba, dar culmea are de la noi pretentii bruste de parca nu ne-ar stii de 4 ani... #-o
Daca el ne zicea cu zambetul pe buze ca pana acum a fost relativ "bun"(ceea ce nu a fost oricum) si ca de-acum o sa vina nenorocirea ca asa ii place lui, citez: "sa lovesc cand nu se mai asteapta nimeni si cand e cel mai dureros, in clasa a 12 a", noi ce sa mai zicem. Culmea e ca nu prea e cacealma decat daca vine iar vreo inspectie ca si anul trecut a vrut sa faca ceva de genul asta si au sarit cu gura pe inspectorat parintii si pana la urma majoritatea celor de atunci au trecut. :-~

Eu unul sunt impotriva violentei! :wink: Ramane de vazut cum mai evolueaza situatia! Va tin la curent! [smilie=Respect.gif]
boyarul

Post by boyarul »

Adevarul e ca la materia lui, profesorul e THE GOD. [ma refer stict la predat si ascultat - nu la alte prostii]

Orice prof iti poate arata lejer ca nu stii la materia lui, desi nu asta insemna pana la urma invatamantul.

Sigur l-a calcat cineva pe coada [sau are vreun motiv]. Altfel nu prea imi explic.
Sau poate e strans si el cu usa de inspectorat: "O sa vedem la BAC cat ai investit in ei". Si decat sa va lase in BAC... [you know what I mean].

Cu toate astea, sper sa se rezolve amiabil la nimel de clasa, sau cel mult de scoala. ;)
Bafta. Ai nevoie.
Image

- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
Merced
Moderator

Post by Merced »

boyarul wrote:Adevarul e ca la materia lui, profesorul e THE GOD. [ma refer stict la predat si ascultat - nu la alte prostii]

Orice prof iti poate arata lejer ca nu stii la materia lui, desi nu asta insemna pana la urma invatamantul.

Sigur l-a calcat cineva pe coada [sau are vreun motiv]. Altfel nu prea imi explic.
Sau poate e strans si el cu usa de inspectorat: "O sa vedem la BAC cat ai investit in ei". Si decat sa va lase in BAC... [you know what I mean].

Cu toate astea, sper sa se rezolve amiabil la nimel de clasa, sau cel mult de scoala. ;)
Bafta. Ai nevoie.
Nu l-a suparat nimeni recent, culmea la orele lui nu se lipseste si nu se vorbeste. Si n-are de ce sa-l stranga inspectoratul pe el cu usa pentru ca nu da nimeni fizica la BAC. Si nici mai departe nu e nimeni care sa zic ca ar da la Poli sau altceva unde are admitere la fizica. Asta mi se pare mie absurd. Ca nu avem treaba cu fizica pe viitor... :-!
boyarul

Post by boyarul »

Atunci, sincer, nu stiu ce sa zic... :dontknow:
Image

( & don't click here )
Max Inc

Post by Max Inc »

Well well... asta imi aduce aminte de profesoara mea de filozofie care vroia sa ma lasa corijent in clasa a 12-a pentru ca nu eram suficient de filozof. Culmea ca la vorbit aiurea shi la despicatul firului in 4 chiar eram bun. Cu toate astea, era singura profesoara care nu imi intzelegea scrisul cica....

In fine, nu mi-a trebuit filozofie in liceu shi cu sigurantza nu imi foloseshte la nimic acum. Bac-ul l-am dat la sport (aveam 100Kg pe atunci). Nici macar profesoara nu am mai intalnit-o sa ii zic "o salutare" dupa ce am terminat liceul. Acum e prima data cand mi-am adus aminte de ea duap 8 ani.

Bottom line: Cu sau fara profesor, de un 5 ai cum sa invetzi doar din manual. Daca ii demonstrezi pe lucrare ca shtii teorie dar la probleme stai slab din cauza lipsei de experientza... sunt convins ca te va intzelege shi nota de trecere tot ai sa iei.

Cel puţin shtii ca ai un obiect caruia trebuie sa ii acorzi atentzie mai multa. Nu ai motive de vaitat. Daca nu ai sa potzi trece peste un crenit din asta... cum ai sa suportzi sheful imbecil sau colegii de servici invidioshi mai tarziu in viatza. Hehe... ce mi-ar place sa fiu acum iara in liceu :D

Fruntea sus shi ... multa bafta ;)
Hmmm ...
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

eh, sa zicem ca nu e neaparat un pericol mare corigenta, lucru care in fond nu il poate face daca ai cunostinte destule, e chestia ca te poate tine in priza si sa te oblige sa inveti la zi un obiect care ti-e inutil intr-o vreme in care cele de bac sunt mai mult decat de-ajuns

btw daca la fizica faceti dupa manualul de Gabriela Cone pot sa-ti trimit eu destul de mare parte din problemele de optica :P
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Vi s-a urcat democratia la cap! Cum adica "ai refuzat" sa te duci la ore cand ai fost chemat la scoala? Pe durata grevei, profesorii protestatari nu isi primesc salariile. Asa spune legea conflictelor de munca. Daca omul a vrut sa munceasca ca sa-si primeasca banii, iar tu "ai refuzat" sa te duci la cursuri, find preocupat cu CounterStrike sau WOW, nu pot spune decat ca iti meriti soarta...Oricum e frumoasa viata de liceu.
Cat despre inregistrari, atat timp cat nu va cere bani sau alte foloase materiale in schimbul promovarii, puteti sa faceti si broadcast prin satelit cu el cand va spune ca nu treceti daca nu invatati. Nu o sa intereseze pe nimeni.
Mi se pare nesimtire curata sa spui ca refuzi sa te duci la scoala. Cand eram eu in liceu, nici macar nu se punea problema sa "refuz" sa ma duc la scoala. D-apoi sa fac scandal ca s-a dat o lucrare cand eu am chiulit si dupa aia mie mi-a dat nota mica. N-ai pic de simpatie din partea mea...
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Hmmm... nu-i chiar asa. Nu are voie sa profereze amenintari de genul ce problema o sa va trag, nu o sa treaca nimeni, o sa va pic pe toti etc. etc. Intra pe la amenintarea cu violenta, cu un pericol iminent pentru persoana si viitorul lor asa ca elevii au ceva motive sa il reclame.
Sa zicem ca il rup in bataie si il baga in spital. Politie, proces, tam tam mare... avocatul elevilor: profesorul mi-a amenintat in mod repetat clientii, i-a terorizat, i-a adus la disperare in mod repetat si cu buna stiinta bla bla si mai alambicat in pasareasca de avocat, pac inregistrare cu amenintari. End of story, legitima aparare.

_angel_

Post by _angel_ »

sunt de acord cu D., voi l-ati sfidat neducandu-va la orele lui iar el acum are tot dreptul sa va frece ridichea cat doreste. Mai ales ca stie ca sunteti toti bata.
Sunt doua solutii, dupa parerea mea: ori inveti pana cand vei simti ca esti in stare sa dai examen de admitere chiar si la facultatea de fizica :D (ceea ce cade din start ca ai zis ca nu stii o iota si, mai rau, nici nu pricepi notiunile predate) ori faceti exact cum a zis std o cerere scrisa, adresata conducerii liceului, prin care sa solicitati schimbarea profesorului pe motiv ca..si va insiruiti of-urile (nu cele ce privesc comportamentul profesorului ci doar cele legate de modul deficitar de predare a materiei), cat mai diplomatic. Si nu amintiti ca voi oricum nu dati bacul la fizica, asta chiar nu intereseaza pe nimeni.
Succes!

PS Si lasati balta ideea cu bataia, nu o consider o solutie. Cat despre dat in judecata, ce naiba, ei sunt in pragul bacului..cheltuieli cu meditatii, cine credeti ca va mai scoate bani din buzunar sa mai plateasca si un avocat?
Last edited by _angel_ on Tue Mar 28, 2006 9:25 am, edited 2 times in total.
sorin

Post by sorin »

ţin să te contrazic, cu fizica ai treabă zilnic, de exemplu în conducerea auto, înţelegerea, percepţia şi anticiparea fenomenelor. chiar dacă nu dă nimeni la bac din ea, nota de trecere tot trebuie s-o iei, că de aia e în programă materia.
şi btw, pun pariu că la prima strigare nu ştii care dintre cele două mingi de tenis de masă, una goală şi una plină cu plumb, ajunge prima la pământ, dacă le arunci de pe un bloc. ca să nu mai vorbesc de demonstraţie...

şi la mine în liceu (Informatică Cluj Napoca, promoţia 97) au fost niscaiva cocalari cărora le-a căşunat pe-un prof de geografie, cum că taie şi spânzură şi e reign of terror la orele lui. s-au gândit să-i aplice o corecţie pe înserat, când ieşea de la masă de la cantină. au strâns şi ceva boschetari localnici din cartier şi s-au pus să-l cotonogească. partea proastă e că în câteva minute băieţii vajnici îşi cam strângeau dinţii de pe jos, gândindu-se cum să se mute din liceu, că era clar că pe ăla nu-l mai termină. aşa că nu escaladaţi situaţia nici cu cea mai mică treaptă în partea asta, că doar voi aveţi de pierdut.
chrisTopher

Post by chrisTopher »

Tocmai pentru ca nu se da materia lui la bac face atata scandal. Sa fie in centrul atentiei.
Apoi, faptul ca esti profesor nu iti da dreptul sa spui la inceputul anului scolar: "din clasa asta nu o sa treaca decat maxim 10 insi la materia mea". Daca ai inregistrarea la o asemenea afirmatie, du-te la publicatiile locale, si mai ales la televiziunile nationale cu studiouri locale (gen Antena1, Realitatea TV) care abia asteapta un nou scandal in invatamant. Si tehnic nu tb sa te duci, doar dai un mail cu adresa de web unde ai urcat filmuletul sau mp3-u cu vorbele lui. Doar sa ai grija sa precizezi liceul si proful. Astfel televiziunea creeaza presiune mediatica pe inspectorat, care o sa intervina in scoala, si o sa oblige pe director sa oblige pe profesor sa isi faca treaba.
Apoi, din cunostintele mele, un profesor nu poate da lucrare din ceea ce NU a predat.
Alta cale de atac este sa mearga mai multi parinti la inspectorat -dar asta implica faptul ca va deconspirati identitatea :wink: - si sa faca plangere scrisa impotriva profesorului, ca uite ce ne zice la ora + inregistrarea faptului. Si aici te duci la inspectorul de fizica si sa ii spuna clar ca daca nu se iau masuri, te duci la inspectorul general si inviti si presa, accidental, la inspectorat, cand esti in audienta.

As zice oricand si la orice ora ca plumbul is going down faster than air. :d
dark as night
pegas

Post by pegas »

parerea mea e ca blufeaza. si noi am avut cazuri din astea mai "speciale", atit din partea profesorilor cit si din partea unor colegi care chiar nu aveau nici un pic de bunavointa sa invete un pic (nu zic ca asa e cazul acesta, zic doar povestea mea).
tot asa spuneau si profesorii ca nu se trece, ca nu se intra in bac. bine, erau cazuri si cazuri. de exemplu noi am fost mate-fizica si era intr-adevar jenant in clasa a xii-a sa nu stii sa rezolvi o ecuatie de gradul 2. am mai ajutat si noi colegii din banca, a mai inchis ochii si profesoara (care ne stia pe majoritatea din clasa a vii-a)
dar au fost figuri si la istorie (nimeni nu a dat bacul la istorie de la noi din clasa) de exemplu. pina la urma s-a rezolvat intr-o maniera jenanta, de genul "va ascult miine din lectiile cutare si cutare"...

poate se simte jignit la voi ca nu da nimeni bacul la fizica?
problema este generala la voi? adica au probleme si cei mai buni? in acest caz s-ar putea face o "coalitie" de parinti care sa vina sa discute cu directoarea/diriginta.

chestiile astea cu bataia si alte alea mi se par foarte puerile...

las' ca vine caldura acusica si se mai imblinzeste si el... poate vine o zi calda, frumoasa si va pune la toti note bune.

o alta idee ar fi sa il zgindariti si sa il intrebati ceva interesant din cartea de fizica, dar nu in ideea de a-l enerva, ci sa il periati. ceva de genul: cum functioneaza un reactor nuclear, ce se intimpla in soare, cum functioneaza un tranzistor... ca in principiu, despre chestiile astea ati facut si voi pe scurt.
la mijloc intre .asm si .c
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Sir Ice> daca stii ca faci urat la bautura, abtine-te! Nici un judecator normal la cap nu va da dreptate unor elevi care au batut un profesor, in parcare, la ceas de seara. Iar la ce scandaluri sunt cu violentele in scolile romanesti, mai repede si-o fura ei.

Si nu aveti baze reale pe care sa faceti plangere la inspectorat, director sau biserica, mai ales ca jumatatea de clasa care s-a dus la ore nu este in aceasta situatie. Sunt pasibili de corigenta cei care nu s-au prezentat la cursuri si la lucrarea de control. Iar asta e o situatie perfect normala.

[Merced]> Inspectorul o sa intrebe de ce nu ai dat lucrare cu toti ceilalti. Si tu ii spui ca ai refuzat sa te duci la scoala, ca-ti strica armonia feng shui prezenta la ore in timpul grevei...

Iti meriti soarta! [smilie=Victory.gif]
vică

Post by vică »

Hai sa-mi dau si eu cu parerea: cu bataia nu merge, e clar! Aveti minime sanse sa iasa bine si maxime sa va impotmoliti voi mai tare.
2. daca e bou si nu stie fizica, daca e si incapatanat, degeaba invatati si o faceti acum pe desteptii ca tot nu o sa-l induplecati.
Atentie mare la orgoliile oamenilor maturi, ca odata deranjate se rearanjeaza greu :tongue3:
Dupa parerea mea, face treaba asta ca sa va sperie un pic, si cred ca nu este elev de liceu care sa nu fi trecut prin chestii din astea intr-a XII-a. Poate doar tocilarii convinsi.
E drept ca va meritati un pic soarta, pt ca trebuia sa va duceti la scoala insa e doar o boacana, si fiecare generatie a facut din astea.
Solutia cea mai buna e o combinatie de diplomatie, invatat si metode off record de tip :"specularea slabiciunilor", mici atentii, spaga [smilie=maniac.gif]
Ar fi bine sa va atrageti de partea voastra un alt profesor, care sa va ajute, si sa faca lobby pentru voi. uitati de metodele dure pentru moment. lasati inspectoratul si bataile, reclamatiile si politia.
Pe langa asta, fiti mielusei, cereti-va scuze, fi-ti politicosi, umiliti-va chiar....e neplacut, dar asa o sa mai invatati cate ceva.

Tot ce am spus aici, sunt chestii ce nu imi apartin, dar care la un moment dat a trebuit sa le fac, sfatuit de alt profesor pe vremea cand puteam sa ratez admiterea la liceu. ( nu era capacitate atunci)

Multa bafta si bine ai venit in lumea asta! Adio copilarie!
Sir Ice

Post by Sir Ice »

Totul depinde de perspectiva. Au lipsit de la ora? Sa le puna absenta nemotivata si atat. Nu are decat sa dea lucrarea cum trebuie, sa corecteze corect samd, asta poate sa faca.
Dar nu are voie sa terorizeze pe acolo si sa ameninte cu corijenta si alte alea. Nu are voie nici macar sa dea subiect separat celor care nu au fost la ora.
Si orice judecator normal la cap isi pune o singura intrebare: au persoanele respective motiv sa se simta amenintate de vreun prejudiciu din partea profesorului respectiv? ATAT! Si daca ala chiar ameninta si chiar precizeaza el prejudiciul nu are de ales, elevii s-au simtit obligati sa se apere. Ai voie sa iti aperi persoana ta de prejudiciu, proprietatea ta de prejudiciu si anumite persoane.
Din ce am inteles eu nu merge cu vorba buna. Asa ca sa considere alte optiuni. Eventual cand mai incepe cu amenintarile sa scoata baietii cate o bata de baseball pe masa. Sau un telefon mobil sa il inregistreze frumos, ca asa i-a zis avocatul. Daca profesorul ii "confisca" telefonul, nu-i nimic. Reclamatie la politie pentru furt. Sa mai traga si aia la cantar.
Nu mai e ca pe vremuri. Cate un profesor din asta sa taie si sa spanzure cum are chef. Nu sunt cuminti? Scazut nota la purtare si chiar exmatriculare. Nu vin la ore? Absenta. Nu invata materia predata? Nota mica.

sorin

Post by sorin »

sir ice, când vei avea un copil, sunt sigur că nu îl vei educa să fie aşa aspru şi feroce. pentru că dacă priveşti viaţa aşa, atunci ea nu va fi decât un lung şir de şuturi în cur. aşa că mai lasă din bullsiht şi demagogie...
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Sir Ice> Aici ai luat-o rau de tot pe aratura.
In ordine:
1. profesorul are dreptul sa dea ce subiecte considera el. La fel si cu lucrarea de control. Doar nu vrei sa amane lucrarea ca nu s-a prezentat studentul X? Si are voie sa spuna ca ii lasa corijenti pe cei care nu se prezinta la cursuri si lucrari. De fapt, e obligat sa-i lase.
2. daca tu crezi ca un judecator va da dreptate unui elev care si-a batut profesorul, pentru ca-l ameninta cu corijenta, nu-ti pot recomanda decat un tratament medicamentos de durata. Asa si politistul care-mi da amenda imi creaza un prejudiciu, nu?
3. portul ilegal de arma alba si introducerea acesteia intr-o institutie de invatamant da bine in cazierul judiciar. Daca vrei sa devii raket.
4. regulamentul scolii interzice accesul cu telefoane mobile la orele de curs, si permite confiscarea lor de catre profesor.
El-Dan

Post by El-Dan »

O intrebare D. : rewgulamentul scolar este o chestie chiar atat de serioasa? , pentru ca eu intotdeauna mi l-am inchipuit mai mult ca un fel de gargara spusa de conducerea scolii !
Adica privit din punct de vedere juridic chiar are vreo valabilitate?

Sunt chiar curios..de mult ma intrebam asta.
Science is organized knowledge. Wisdom is organized life.

Vechiul user dandanel
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

Eu am fost şi exmatriculat pentru fiţe de-astea fasolare cu refuz de a veni la şcoală şi alte rahaturi rebele. Am făcut rahatul praf. Cred că puneţi prea mult botu la toate nimicurile şi la toţi gherţoii frustraţi că n-au apă caldă sau că le-a murit gupia şi viviparu acasă şi se răzbună călcând pe un melc, alergând un câine prin parc sau ţipând la copiii care bat mingea lângă bloc. Sfaturile astea de trădaţi în dragoste, missed in action sau comisaru moldovan cu spintecat cu baioneta pe trotuar, judecători, avocaţi şi alte scenarii de Judge Dreed ca o compensare a neputinţei personale sunt mai hazlii ca un episod cu bundy. N-o să vă lase corijenţi, mai aveţi puţin si n-o să-l mai vedeţi toată viaţa. Ignoraţi-l că n-o sa vă facă nimic.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
Post Reply