problema cu conexiunea la retea

Discuţii privind conexiuni Internet, provideri şi reţelistică.

Moderator: Moderatori

Post Reply
gyf_025

problema cu conexiunea la retea

Post by gyf_025 »

Hello

Sunt si eu legat la o retea de cartier, a mers bine pana acum (asa cum merg retelele de cartier) dar de cateva zile conexiunea se deconecteaza, se conecteaza si tot asa.

Adica la iconita cu cele 2 calculatoare din dreapta jos la intervale scurte cam 1, 2 secunde apare "... cable unplug" , apoi "... connected", apoi "... unplug", apoi "... connected" si tot asa.

Ciudat este ca pentru cateva ore ramane conectata, apoi incepe din nou seria de intreruperi.

Cei de la retea mai intai au schimbat de la setari ca viteza placii sa nu mai fie 100Mb/sec ci 10Mb/sec. In acel moment conexiunea nu se mai deconecta, dar nici nu mergea netu.
Apoi au spus ca sunt prea multi useri in switch si nu face fata acesta, au incercat sa amplifice semnalul la mine la placa, dar nu au reusit si atunci au dat vina pe placa mea si pe sistemul de operare (zic ca ar trebui reinstalat).
Pe astea nu le cred pentru ca atunci cand merge fara probleme tot aceasi placa si acelasi sistem le am. Chiar am mai pus o placa si nu a mers deloc (era conectat dar nu mergea netu)

Problema mai apare si at cand conexiunea este ok (merge browsereala), dar deschid odc-ul sau bitterentet-ul, adica trag au concluzia (nu stiu daca e una buna) ca si atunci cand fac mai mult trafic incep intreruperile.

Daca stiti, va rog spuneti-mi de unde si care ar fi problema.
Multumesc
Edge

Post by Edge »

Ce distanta ai pana la switch (eventual spune si cam cat % din lung. cablului e tras pe afara si daca e tras p-afara, la ce etaj stai si daca e tras pe langa surse de energie electrica sau care pot cauza interferente), ce marca e switch-ul in care esti bagat si cate porturi are ocupate din total?
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
gyf_025

Post by gyf_025 »

Pana la switch am 30 de metri, cablu e tras pe afara, eu stau la parter, nu cred ca sunt surse de enegie pe langa cablu sau alte cauzatoare de interferente.

Nu stiu ce marca e switch-ul si nu stiu cate porturi are ocupate, nu cred ca pot sa vad pentru ca e pus intr'o cutie.

sunt abonat de 6 luni si pana acum nu au fost probleme.
lazarus

Post by lazarus »

De regula fenomenul asta apare la intreruperi fizice de legaturi pe UTP sau mufe.Ti-au verificat baietii continuitatea cablului de la switch pana la PC?Eventual solicita sertizarea unei noi mufe la tine.Daca ai placa retea pe PCI scoate-o si apoi pune-o inapoi in soclu.Daca ai placa incorporata in placa de baza incearca alta pe slot PCI si vezi ce se intampla.
gyf_025

Post by gyf_025 »

mersi de raspunsuri, va spun dupa ce se rezolva de unde era problema
Post Reply