Divinităţi, religii, credinţe
Moderator: Moderatori
- RIP-Toranagah
- RIP
Am zis eu undeva, ca sunt ateu?simbad_marinarul wrote:Voi traiti degeaba(ateii), asta nu intelegeti. Va nasteti asa din intamplare, traiti si muriti ca orice animal, in momentul in care ati murit totul e terminat.
adică va irositi degeaba.

Last edited by RIP-Toranagah on Wed Apr 12, 2006 11:57 pm, edited 1 time in total.
- RIP-Toranagah
- RIP

[caci banuiesc ca nu vrei sa se puna semnul egal intre tine ca ateu si un caine care n-are finalilate dupa moarte].

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul! ( & don't click here )
- simbad_marinarul
Personal n-am nimic cu alte credinte(am cu ateii-nu-i urasc da nici nu ma intereseaza), numai ca nu-s aproape de adevar(celelalte credinte).
Argumente pentru religia ortodoxa(palpabile) n-am decat 3.
1.Aghiasma care ramane la fel, adică nu cloceste ca apa normala.
2.Cine are curajul(eu n-am) sa se duca sa asiste la o slujba de exorcizare.
3.Lumina ce vine din Cer de Paste la Ierusalim. Intr-un an in Biserica in care se tinea Slujba s-a hotarat sa nu mai intre si sa tina acea slujba ortodocsii, adică acolo sa intre practicantii altei religii(nu stiu care). Ortodocsii au tinut Slujba afara, la ora 0 Lumina nu s-a mai pogorat in Biserica ci afara. (exista si caseta cu inregistrare)
Gata pentru seara asta din partea mea ca maine ma duc la munca. Salut.
Argumente pentru religia ortodoxa(palpabile) n-am decat 3.
1.Aghiasma care ramane la fel, adică nu cloceste ca apa normala.
2.Cine are curajul(eu n-am) sa se duca sa asiste la o slujba de exorcizare.
3.Lumina ce vine din Cer de Paste la Ierusalim. Intr-un an in Biserica in care se tinea Slujba s-a hotarat sa nu mai intre si sa tina acea slujba ortodocsii, adică acolo sa intre practicantii altei religii(nu stiu care). Ortodocsii au tinut Slujba afara, la ora 0 Lumina nu s-a mai pogorat in Biserica ci afara. (exista si caseta cu inregistrare)
Gata pentru seara asta din partea mea ca maine ma duc la munca. Salut.
It's not your clothes / It's not your dvd's / It's not your tv shows---IT'S YOUR WATCH THAT TELLS MOST ABOUT WHO YOU ARE
Apropo de chestia cu aghiasma, ai vazut documentarul/filmul "What the #$*! Do We (K)now!?"? Nu datorita ideilor prezentate, ci datorita experimentului cu apa binecuvantata de calugari buddisti prezentat pe acolo. Si cand aud de exorcizare mi se face mila de toti epilepticii chinuiti de biserica de-a lungul istoriei.
Nu-s ateu pentru ca inca nu m-am decis ce sa cred si prefer sa raman deschis.
Sincer din cauza atacurilor tale. M-ai impins intr-o pozitie cat mai antagonista si eu acolo m-am dus.boyarul wrote:De ce? Tot de dragul disputei?
[caci banuiesc ca nu vrei sa se puna semnul egal intre tine ca ateu si un caine care n-are finalilate dupa moarte].
Dum zomfies...
E interesant de remarcat cum se penduleaza uneori intre ateism si autovictimizare.Trickster wrote:Sincer din cauza atacurilor tale. M-ai impins intr-o pozitie cat mai antagonista si eu acolo m-am dus.boyarul wrote:De ce? Tot de dragul disputei?
Iar daca ai pe cine arunca vina pentru reactiile tale, e si mai cool, nu?
Ateii nu ma impresioneaza prin agresivitatea lor, ci ma amuza naivitatea si pseudo-libertatea pe care o proclama cu atata indarjire.
Intrebare pt atei: daca sunteti atat de atotputernici, autocrati si atoatestiutori, de ce nu va puteti adauga macar un singur cm in inaltime? [si nu ma refer la pantofi cu toc]

- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul! ( & don't click here )
O sa ia nepotii nostri o pilula fermecata care modifica adn-ul... inginerie genetica ii zice, dar o sa aibe acces la ea numai daca nu o sa fie interzisa de biserici sau papalitate & stuff (ca e la moda sa te opui stiintei si religiile ca sa-si conserve influenta asupra omenirii tot au facut asta de-a lungul istorie).
Bun boyarul, noi am gasit solutia. Dar pe tine de ce nu te face D-zeu mai inalt cu 1cm? Sau cu 2, sa se dea mai smecher.
Asa, ca sa-ti recunosti atacurile:boyarul wrote:Iar daca ai pe cine arunca vina pentru reactiile tale, e si mai cool, nu?
Deci, dupa cum am zis, m-am supus dorintei tale si m-am dus in tabara in care m-ai vrut (si tu si Tutea). De dragul disputei bineinteles, nu pentru ca mi-ar servi la ceva pendularea intre ateism si autovictimizare. Dar daca impingi conversatia intr-o anumita directie macar asuma-ti responsabilitatea.boyarul wrote:Atunci ramai in lumea ta...Trickster wrote:Omule, pe mine unul nu ma intereseaza ce o citit ala.Hahahaha, asta chiar e buna!Nu stiu ce tot aveti cu D. cand omul de fapt are dreptate.
.......
E normal ca tu, D. si cei ca voi sa nu fie multumiti niciodata cand li se arata ca gresesc.
Dum zomfies...
- Crysumoner
chiar....
Ati putut sa tineti post anul asta ? sau vreo data ? sau sa mancati de post ?
eu anu asta nu am putut nici macar sa mananc de post nu stiu ce se intampla parca sunt debun ..... nu stiu... dar nu ii tarziu o sa incerc sa tin vineri
si chiar cum ii cu postu negru ?
eu am auzit 2 variante sa nu mananci si sa nu bei apa de loc si cea lalta ar fi sa nu mananci si sa bei apa dar doar dupa ora 12 la paranz...
care ar fi totusi varianta ??
eu anu asta nu am putut nici macar sa mananc de post nu stiu ce se intampla parca sunt debun ..... nu stiu... dar nu ii tarziu o sa incerc sa tin vineri
eu am auzit 2 variante sa nu mananci si sa nu bei apa de loc si cea lalta ar fi sa nu mananci si sa bei apa dar doar dupa ora 12 la paranz...
care ar fi totusi varianta ??
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
Mens sana in corpores sano !!!
va rog dragi cansumatori de produse ambalate sa cititi pe ambalaj din ce este facut
si nu uitati !!!
N-am ce sa imi asum. Daca tu crezi ca sunt autorul moral al ateismului tau, ar trebui sa cugeti mai profund.Trickster wrote:Deci, dupa cum am zis, m-am supus dorintei tale si m-am dus in tabara in care m-ai vrut

Vad ca in cazul tau autovictimizarea tinde sa ia proportii.
Dar s-ar putea foarte bine sa am o parere (nu judecata!) subiectiva despre tine. Pe care mi-o asum.

E doar o tabara, nu inseamna ca si adopt ideologia
. Dar daca tu vrei sa ma plasezi in opozitie e treaba ta. Si eu nu vreau sa sustin nimic cu inversunare, am mai zis ca-s deschis parerilor.
, si-s chiar curios cum imi afecteaza asta sansele de acces la raiul crestin.

Eu n-am tinut in viata mea postCrysumoner wrote:chiar....

Dum zomfies...
Macar am dat niste argumente logice, care sa-mi sustina afirmatiile! Ai auzit de xenofobie? Daca Tutea traia astazi, cu siguranta facea parte din PRM. Si daca-si vomita ideile pe posturile TV sau in presa, il dadeam in judecata, si ii ceream suficiente daune cat sa lucreze tot la canal ca sa le plateascaboyarul wrote:Argumentul tau ("Tutea a fost un nimeni, si gata!") este foarte bine fundamentat, ce sa zic...
=D>
![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)

Uite exemplu de post foarte bine fundamentat, din care ideile deriva logic dintr-o ipoteza general acceptata, iar concluzia postului este demonstrata irefutabil:
boyarul wrote:Dumnezeu exista pana la proba contrarie
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Si, pana acum, nu mi s-a aratat ca gresesc.
simbad_marinarul> da! Exorcizari, vezi cazul Tanacu. Traiti in Evul Mediu. Ai fost la o reprezentatie a calugarilor shaolini? N-o sa faca tot soborul de barbosi orto-catolici vreodata ce face un singur calugar shaolin. Sau sunt forte demonice in joc si aici

Last edited by Tudor.b on Thu Apr 13, 2006 12:31 pm, edited 1 time in total.
Spunea cineva ca asa zisa aghiasma are proprietati magice
Haide sa fim seriosi. Toti stim cum este preparata aceasta licoare.
Tot respectivul post spunea ca Biserica Ortodoxa este aproape de adevar. Nimic mai neadevarat.
Isus odata cu rastignirea lui a desfiintat toate oranduirile de inainte in care preotul mijlocea pentru credincios in fata lui Dumnezeu. Perdeaua din templu s-a sfasiat acest lucru simbolizand incheierea lucrarilor preotului in sinagoga. Incepea o noua era in viata omului. Biserica Ortodoxa, Catolica nu a priceput niciodata lucrul asta. Sau nu a vrut sa accepte.
later edit:
Inteleg aroma de satira si de gluma, dar nu vad nici o deosebire privind din perspectiva obiectiva.

Haide sa fim seriosi. Toti stim cum este preparata aceasta licoare.
Tot respectivul post spunea ca Biserica Ortodoxa este aproape de adevar. Nimic mai neadevarat.
Isus odata cu rastignirea lui a desfiintat toate oranduirile de inainte in care preotul mijlocea pentru credincios in fata lui Dumnezeu. Perdeaua din templu s-a sfasiat acest lucru simbolizand incheierea lucrarilor preotului in sinagoga. Incepea o noua era in viata omului. Biserica Ortodoxa, Catolica nu a priceput niciodata lucrul asta. Sau nu a vrut sa accepte.
later edit:
Am gasit fraza asta pe forum la o rubrica alaturata. Omul crede ca Dumnezeu e un basm, dar superhuman (superman) nuMa enerveaza oamenii din tara asta,daca as fi d-zo..adic hai nu d-zo ca nu prea cred in basme,daca as fi un superhuman sau ceva in genu i-as sterge de pe fata romaniei pe toti care nu au dreptul de a trai.Asta daca as fi superhuman

Asta e tot un mambo- jumbo balmajit si rastalmacit diferit de-a lungul secolelor.DjKlausz wrote: Isus odata cu rastignirea lui a desfiintat toate oranduirile de inainte in care preotul mijlocea pentru credincios in fata lui Dumnezeu. Perdeaua din templu s-a sfasiat acest lucru simbolizand incheierea lucrarilor preotului in sinagoga. Incepea o noua era in viata omului.
Deocamdata in biblie sunt destule falsuri, prostii sau chiar chestii nedovedite stiintific. Daca nici macar niste chestii relativ simple nu sunt dovedite, ce sa mai zic de toate complicatiunile astea...
Nu exista cunoastere afectiva aka cunoastere prin iubire, numai prin stiinta.
"A crede inseamna a nu sti"
"Intelligo ut credam"
Ce ma nedumereste pe mine e de ce toti spun ca Biblia e o carte asa si asa, si scot tot felul de descrieri, cand de fapt ei n-au citit-o. Biblia trebuie citita in context, nu scoase versetele si aruncate asa aiurea (strategia martorilor lui iehova de ex). Faza cu perdeaua de exemplu, s-a rupt singura, perdeaua despartea Sfinta Sfintelor, adica locul unde preotul mergea odata pe an, si unde prezenta lui Dumnezeu e cel mai simtita. Ideea e ca intre Dumnezeu si om e doar Isus, si nimic altceva. Si nu va grabiti sa judecati nici pe ortodocsi sau pe catolici samd. Cititi Biblia, daca ea ar fi citita nu ar exista atata confuzie, si nici macar atatia atei. De ex. sunt in ortodocsism unele chestii care sunt intr-adevar Biblice, si le respect, sincer, si sunt unele care nu sunt Biblice ci au fost adaugate de liderii bisericii de la vremea respectiva sub pretextul ca ei sunt reprezentantii lui Hristos pe pamant. Ideea e sa nu judecam crestinismul din cauza ca unii lideri care s-au autointitulat crestini au ars oameni pe rug, au organizat vestitele cruciade samd. Isus e capul bisericii.Verificati cu Biblia pur si simplu. Au facut bine ca au fortat oamenii sa se crestineze, Biblic, NU. Nimeni, niciodata nici Dumnezeu insusi nu te va forta sa-L alegi. Au facut bine ca au ars atatia oameni pe rug, Nu a fost bine, din acelasi motiv ca si mai sus. Sper ca sunt lamurite chestiile astea, si sa nu mai fie aduse ca argumente cum ca "religia e principala metoda de a controla masele" pentru ca crestinismul nu e o religie. Este o credinta. Normal ca o sa intrebati care-i diferenta. Pai diferenta este ca in crestinism Dumnezeu s-a revelat omului, a venit pe pamant, a avut contact cu oamenii, efectiv a murit ca sa le dovedeasca dragostea, si celelalte religii absolut toate este incercarea omului de a ajunge la Dumnezeu sau de a ajunge Dumnezeu.
D. nu ti s-a aratat ca gresesti, te cred, dar uite pe mine m-ai crede daca ti-as zice ca Dumnezeu m-a schimbat, m-ai crede daca ti-as spune cum dintr-un gunoi de om egoist si cu o droaie de vicii, am putut sa ma schimb asa de mult, si as putea sa-ti mai dau multe exemple asemanatoare. Cea mai mare minune pentru mine se intampla inauntrul unui om, cand acel om il accepta pe Isus in inima lui si crede in El, atunci se va intampla minunea, atunci ti se va dovedi ca El exista, ca ii pasa, si ca te iubeste. Sunt si minuni fizice, vindecari, samd. Dar cele fizice le poate face si Satana. Cele interioare insa, numai El le face. Si se vede pe acel om, altfel se simte, nu mai are acea angoasa tipica, acel stres, ci e total alt om. Daca nu ati incercat sa va intoarceti la Dumnezeu, sa il acceptati in mod activ, nu pasiv, atunci nu cred ca puteti spune ca nu exista, din moment ce nu ati incercat sa vedeti daca chiar exista daca chiar raspunde la rugaciuni, daca chiar asculta pe copiii sai cand se roaga. Promisiunea e ca cine a gustat odata, nu va regreta niciodata. Si de ce sa regrete? Ce-i ofera lumea? placeri trecatoare. Ma opresc ca deja suna a predica. In concluzie incercati, cautati-L si El a promis ca se lasa descoperit cui Il cauta cu o inima sincera.
D. nu ti s-a aratat ca gresesti, te cred, dar uite pe mine m-ai crede daca ti-as zice ca Dumnezeu m-a schimbat, m-ai crede daca ti-as spune cum dintr-un gunoi de om egoist si cu o droaie de vicii, am putut sa ma schimb asa de mult, si as putea sa-ti mai dau multe exemple asemanatoare. Cea mai mare minune pentru mine se intampla inauntrul unui om, cand acel om il accepta pe Isus in inima lui si crede in El, atunci se va intampla minunea, atunci ti se va dovedi ca El exista, ca ii pasa, si ca te iubeste. Sunt si minuni fizice, vindecari, samd. Dar cele fizice le poate face si Satana. Cele interioare insa, numai El le face. Si se vede pe acel om, altfel se simte, nu mai are acea angoasa tipica, acel stres, ci e total alt om. Daca nu ati incercat sa va intoarceti la Dumnezeu, sa il acceptati in mod activ, nu pasiv, atunci nu cred ca puteti spune ca nu exista, din moment ce nu ati incercat sa vedeti daca chiar exista daca chiar raspunde la rugaciuni, daca chiar asculta pe copiii sai cand se roaga. Promisiunea e ca cine a gustat odata, nu va regreta niciodata. Si de ce sa regrete? Ce-i ofera lumea? placeri trecatoare. Ma opresc ca deja suna a predica. In concluzie incercati, cautati-L si El a promis ca se lasa descoperit cui Il cauta cu o inima sincera.
- Crysumoner
eu in pragul sarbatprilor de paste va urez la toti paste fericit !
si incercati sa fiti mai buni decat sunteti cu cei din jurul vosru si o sa vadeti ca o sa va simtiti mai bine......
si incercati sa fiti mai buni decat sunteti cu cei din jurul vosru si o sa vadeti ca o sa va simtiti mai bine......
aceasta este o campanie ANTI EURI !!!
si nu uitati !!!
si nu uitati !!!
Yea, am mai tot zis si eu ca e un rationament gresit, dar e mai simplu sa te legi de forma, nu de substanta .manu144x wrote:Ideea e sa nu judecam crestinismul din cauza ca unii lideri care s-au autointitulat crestini au ars oameni pe rug, au organizat vestitele cruciade samd. Isus e capul bisericii.Verificati cu Biblia pur si simplu.
Sincer eu nu inteleg diferenta ta. De la egipteni ai caror faraoni erau zei, pana la Buddha, care chiar daca nu e zeu e totusi figura centrala a unei religii, au mai fost destule figuri "divine" care au avut contact cu oamenii. Faptul ca a murit sa dovedeasca oamenilor dragostea lui e la fel argumentativ ca si "pacatele" care ne-au fost iertate cu acea ocazie, plus ca dupa cum spunea si overshade, faptul ca e nemuritor face ca "sacrificiul" sa nu mai para asa de maret.manu144x wrote:crestinismul nu e o religie. Este o credinta. Normal ca o sa intrebati care-i diferenta. Pai diferenta este ca in crestinism Dumnezeu s-a revelat omului, a venit pe pamant, a avut contact cu oamenii, efectiv a murit ca sa le dovedeasca dragostea, si celelalte religii absolut toate este incercarea omului de a ajunge la Dumnezeu sau de a ajunge Dumnezeu.
Pai eu nu inteleg toata chestia asta, parca D-zeu nu intervine in actiunile noastre, ori tu zici la fel ca si o gramada de alti crestini ca va umple de forta interioara si va face mai buni, prin care eu inteleg ca va influenteaza. Ah, si parca si confunzi cauza cu efectul... parca dupa ce devi bun il gasesti pe D-zeu, nu invers.manu144x wrote:Dumnezeu m-a schimbat, m-ai crede daca ti-as spune cum dintr-un gunoi de om egoist si cu o droaie de vicii, am putut sa ma schimb asa de mult, si as putea sa-ti mai dau multe exemple asemanatoare.
manu144x wrote:Daca nu ati incercat sa va intoarceti la Dumnezeu, sa il acceptati in mod activ, nu pasiv, atunci nu cred ca puteti spune ca nu exista, din moment ce nu ati incercat sa vedeti daca chiar exista daca chiar raspunde la rugaciuni, daca chiar asculta pe copiii sai cand se roaga. Promisiunea e ca cine a gustat odata, nu va regreta niciodata.
Asta n-am inteles-o niciodata. Cum sa incerci cand de fapt D-zeu nu accepta decat dedicare totala? Nu exista in cartea lui "incerarca sa vezi daca-ti place", exista doar mergi pe calea mea cu toata inima si vei vedea adevarul. Ori ca sa mergi cu toata inima inseamna ca nu mai exista cale de intoarcere, nu? Este o cerinta de genul renunta la toate intrebarile tale, si o sa vezi ca atunci cand nu o sa-ti mai trebuiasca raspunsuri o sa crezi.
O sa incercam sa fim mai buni, poate reusim si fara D-zeul crestinCrysumoner wrote:eu in pragul sarbatprilor de paste va urez la toti paste fericit !

Si sarbatori fericite si voua tutor
Dum zomfies...
Ceea ce nu inteleg multi oameni este faptul ca atunci cand Isus a venit pe pamant el nu era Dumnezeu decat cu sufletul daca ma pot exprima asa. El putea pacatui ca si noi, iar daca datea gres era terminat. Pamantul ar fi fost distrus.Faptul ca a murit sa dovedeasca oamenilor dragostea lui e la fel argumentativ ca si "pacatele" care ne-au fost iertate cu acea ocazie, plus ca dupa cum spunea si overshade, faptul ca e nemuritor face ca "sacrificiul" sa nu mai para asa de maret.
Daca nu era om si nu putea pacatui atunci credeti ca Satana era idiot sa-l mai ispiteasca? El a fost supus aceluiasi tratament ca orice om, ca orice muritor. Ganditi-va la cata suferinta a strans, la cata batjocura a putut primi.
Nu-i deloc un rationament gresit. Judeci faptele, nu povestirile despre vieti eterne, draci si cruci. A infaptuit biserica toate acele crime? Da! Exista Dumnezeu? Discutabil...Asa si Hitler credea ca ce face el e bine.Trickster wrote:Yea, am mai tot zis si eu ca e un rationament gresit, dar e mai simplu sa te legi de forma, nu de substanta .
DjKlausz> Cam limitat atotputernicia sa! Nu inteleg de ce trebuia sa vina si sa sufere pe Pamant ca sa ierte pacatele oamenilor? De exemplu eu pot sa-mi iert cainele ca s-a pisat pe covor fara sa-mi prind degetele in usa sau sa ma autoflagelez. El de ce nu poate? Ca sa nu mai zic ca poate folosi si puterea nesfarsita de care dispune...
Ca intreg Universul sa vada cu adevarat dragostea Lui Dumnezeu si ca toate lumile necazute in pacat sa se lamureasca odata pentru totdeauna de dragostea sa a fost nevoie de acest sacrificiu.
Astfel Isus a demonstrat ca el isi iubeste creaturile si este gata sa sufere pentru ele ca sa fie salvate. Lucifer ar fi amagit astfel inca o parte din univers de partea lui fiind gata sa spuna ca Dumnezeu este doar un tiran.
P.S. Eu nu mi-as ierta cainele pentru o asemenea fapta. L-as trimite afara, une le este locul patrupedelor.
Astfel Isus a demonstrat ca el isi iubeste creaturile si este gata sa sufere pentru ele ca sa fie salvate. Lucifer ar fi amagit astfel inca o parte din univers de partea lui fiind gata sa spuna ca Dumnezeu este doar un tiran.
P.S. Eu nu mi-as ierta cainele pentru o asemenea fapta. L-as trimite afara, une le este locul patrupedelor.
Ba-i gresit. Ti-am mai spus, daca m-as duce sa omor congolezi in numele tau ti-ar placea sa fi tras tu la raspundere?D. wrote:Nu-i deloc un rationament gresit. Judeci faptele, nu povestirile despre vieti eterne, draci si cruci. A infaptuit biserica toate acele crime? Da! Exista Dumnezeu? Discutabil...Asa si Hitler credea ca ce face el e bine.
A fost un gest. Si tu ai face un gest, sa-i arati la caine ca l-ai iertat.D. wrote:Cam limitat atotputernicia sa! Nu inteleg de ce trebuia sa vina si sa sufere pe Pamant ca sa ierte pacatele oamenilor? De exemplu eu pot sa-mi iert cainele ca s-a pisat pe covor fara sa-mi prind degetele in usa sau sa ma autoflagelez.
Pai tot avea de partea lui intelepciunea divina, ca altfel cum ar fi facut miracole, cum ar fi stiut ca-i D-zeu? Deci stia ca nu va muri daca face tot ce trebuie, nu? Sau aici a fost un conflict intre prostie aka se apuca de chefuri si mergea in iad impreuna cu toata omenirea, si desteptaciune, aka singura optiune care facea logica - venea si facea ce a venit sa faca, adica sa joace teatru in fata omenirii.DjKlausz wrote:Ceea ce nu inteleg multi oameni este faptul ca atunci cand Isus a venit pe pamant el nu era Dumnezeu decat cu sufletul daca ma pot exprima asa. El putea pacatui ca si noi, iar daca datea gres era terminat. Pamantul ar fi fost distrus.
--edit - sorry de quote dj, n-am observat--
Last edited by Trickster on Fri Apr 14, 2006 1:25 pm, edited 1 time in total.
Dum zomfies...
Trickster> Sa facem o paralela nazism-biserica din punctul de vedere al crimelor sadiste comise. Crimele bisericii s-au facut de oameni ai bisericii, la ordinele conducatorilor bisericii, iar la momentul respectiv intregul cler era de acord ca ce fac ei e bine. Soldatii nazisti ucideau la comanda ofiterilor superiori iar la momentul respectiv intreaga Germanie resimtea nevoia acuta de spatiu vital. Care-i diferenta?
Eu condamn Biserica Catolica ca a infaptuit acele crime. Nu au omorat musulmanii sau budistii in numele crestinatatii. Ucigasii au fost exact oamenii care formau respectiva biserica. Toti crestini botezati.
Vezi sa nu faci confuzie, eu n-am zis crime in numele lui Dumnezeu, ca el nu exista. Ci ma refer doar la crimele bisericii...care sunt atestate istoric.
E prea putin important faptul ca morala crestina predica un alt fel de comportament. Ca la baza, si comunismul, e bazat pe intentii bune.
DjKlausz> p-asta ai gandit-o profund. Pornind de la o ipoteza falsa, poti demonstra orice, dar argumentele nu sunt deloc intemeiate. Tu argumentezi ca Dumnezeu exista pornind de la premiza ca Dumnezeu exista.
PS: cum nici pe tine nu te trimit la gradinita, unde-i locul celor care cred in basme, fie ele scrise in carti copertate cu argint masiv, imi pastrez cainele in casa.
Eu condamn Biserica Catolica ca a infaptuit acele crime. Nu au omorat musulmanii sau budistii in numele crestinatatii. Ucigasii au fost exact oamenii care formau respectiva biserica. Toti crestini botezati.
Vezi sa nu faci confuzie, eu n-am zis crime in numele lui Dumnezeu, ca el nu exista. Ci ma refer doar la crimele bisericii...care sunt atestate istoric.
E prea putin important faptul ca morala crestina predica un alt fel de comportament. Ca la baza, si comunismul, e bazat pe intentii bune.
DjKlausz> p-asta ai gandit-o profund. Pornind de la o ipoteza falsa, poti demonstra orice, dar argumentele nu sunt deloc intemeiate. Tu argumentezi ca Dumnezeu exista pornind de la premiza ca Dumnezeu exista.
PS: cum nici pe tine nu te trimit la gradinita, unde-i locul celor care cred in basme, fie ele scrise in carti copertate cu argint masiv, imi pastrez cainele in casa.
Nu poti face paralela pentru ca crimele crestine nu se conformeaza ideologiei. Si sa stii ca tocmai miezul ala ideologic face diferenta intre forma si substanta. Intr-un fel poti zice ca crestinii au invatat din greselile trecutului si au inceput sa se conformeze.
Si eu condamn Biserica Catolica a vremii, sa acceptam un pic de reforma, nu?
Si eu condamn Biserica Catolica a vremii, sa acceptam un pic de reforma, nu?
Dum zomfies...
Hmm, incepe sa capete proportii topicul, si ... devine cumva cam aiurea, dar... in fine, sa vedem ce am pierdut in ultimul timp(nu am net de 2-3 zile):
-----
In lumea asta nu exista bine si rau, asta e doar o interpretare la ceea ce face un om la un moment dat, si nu o sa fie niciodata obiectiva, deoarece o face tot un om... Iar cand vine vorba de acel razboi, e doar in capul vostru, doar voi vedeti dracusori care ne spun sa iesim pe strada si sa omoram oameni, iar de cealalta parte ingerasi care ne spun sa iesim pe strada si sa ne iubim aproapele si sa ii spunem ce mare este Dumnezeu...
----
Nu, nu inseamna ca nu exista, dar nici nu inseamna ca sunt minuni, sau acte divine, probabil intr-o zi se va gasi explicatia pentru fiecare...

Eu unul nu il privesc pe Dumnezeu cu ura, dar nici nu il caut in fiecare piatra ce imi iese in cale sa ii spun ce mult il iubesc... faceti voi asta si pentru mine.DjKlausz wrote:Stiti care e problema ca multi dintre voi nici nu-si doresc ca Dumnezeu sa existe. Voi il vedeti cu ochii plini de ura.
-----
Dar sunt aici, in plin razboi iar intr-un razbio trebuie sa alegi o parte. Neutralitatea nu poate exista cum zicea cineva. In lumea asta exista doar bine si rau. Nuantele sunt date doar pentru a fi inselat in ceea ce priveste lupta asta intre bine si rau. Nu exista mai putin bine si mai putin rau.
-----
In lumea asta nu exista bine si rau, asta e doar o interpretare la ceea ce face un om la un moment dat, si nu o sa fie niciodata obiectiva, deoarece o face tot un om... Iar cand vine vorba de acel razboi, e doar in capul vostru, doar voi vedeti dracusori care ne spun sa iesim pe strada si sa omoram oameni, iar de cealalta parte ingerasi care ne spun sa iesim pe strada si sa ne iubim aproapele si sa ii spunem ce mare este Dumnezeu...
Nu s-a demonstrat stiintific nimic, s-au emis doar ipoteze, s-au facut speculatii in legatura cu unele evenimente, s-au dat posibile interpretari, foarte multe chiar, atat, si nu e nevoie de prea multa stiinta ca sa faci asta.DjKlausz wrote:Biblia este adevarata. S-a demonstrat stiintific.
-----
Eu va respect teoriile pentru ca sunt demonstrate stiintific. Dar lucrurile care nu se pot demonstra stiintific inseamna ca nu exista? Si sunt o multime astfel de lucruri.
----
Nu, nu inseamna ca nu exista, dar nici nu inseamna ca sunt minuni, sau acte divine, probabil intr-o zi se va gasi explicatia pentru fiecare...
Poi da, la cati padawani are Dumnezeu in lumea asta trebuia sa aiba o sansa si "the dark side", asa ca au aparut tot felul de ocultisti, satanisti, etc... inca un exemplu pentru efectul benefic al religiei in lumea asta. Chestia misto e ca pana la urma tot voi i-ati creat si pe astia... fara Dumnezeul vostru nu era nici un satanist...DjKlausz wrote:Eu cred ca asa cum exista potential negativ, lucruri negative, Diavol - asa exista credinta pozitiva, creatiune, Dumnezeu.
Aha, deci aia ce au fost incinerati sunt cam ghinionisti, saracii. Oricum, vazand perspectiva ta asupra vietii de apoi imi vine in minte videoclipul lui Michael Jackson ...DjKlausz wrote: Am studiat si am aflat exact despre ce este vorba. Viata dupa moarte exista dupa inviere, nu inainte.

Da, chiar as vrea sa fie asa simplu, sa existe Dumnezeul asta iertator care sa ma trimita in raiul etern in viata de apoi, asa, numai ca is eu bun aici cativa ani, pe pamantul asta nenorocit, cine nu ar vrea asta ?0vershade wrote:Presupunând că Dumnezeu nu există, v-ar plăcea ca El să existe? Sper că răspunsul nu se va coborî la nivelul "da, dar să mă lase să fac sex"![]()
Sensul ala i-l dai tu, nu ai de unde sa stii ce a vrut sa zica Dumnezeu, e doar o interpretare, a ta, de data asta. Si daca ar fi asa de ce a adunat Iisus atatea multimi de oameni sa le predice ?DjKlausz wrote:Dumnezeu nu intreba in sinagoga: Aveti credinta? Ok atunci v-am vindecat pe toti. Dumnezeu a spus unde sunt doi sau trei, in sensul ca nu conteaza locul, nu conteaza sa fii in sinagoga, in biserica, langa poala popii, unde vor fi doi sau trei El va binecuvanta locul acela.
Dumnezeu vrea o relatie personala si nu de grup cu El.
Nu, tu nu iti traiesti viata, crezi asta, ai ajuns sa crezi asta... viata asta e mult mai mult decat a exista si a-l cauta pe Dumnezeu, pentru mine cel putin, dar pana la urma asta depinde de fiecare, ce face cu timpul care ii este dat...DjKlausz wrote:Eu imi traiesc viata mai mult decat cred altii. Nu imi lipseste nimic, am tot ce vreau de la sanatate la liberate. In rest nuantele nu se discuta.
Aa, da, adevarul e ca nici mie nu mi s-a parut nimic impresionant in opera ilustrului de care tot vorbiti voi, genul de om care vorbeste mult si nu spune nimic defapt, asta nu e chiar ceva greu de facut, cunosc multi oameni buni la asta, pacat ca nu sunt asa... "ilustri".simbad_marinarul wrote:E dreptul tau sa zici ce vrei D., intrebare e ce reprezinti tu fata de ceilalti care spun altfel?
Nu doar citeaza, el a citit carti la 10 ani pe care noi acum nu suntem in stare sa le citim da pai sa le mai si intelegem.
De opera pot sa spun doar atat: a lucrat in ultimii ani ai vietii lui a lucrat la o Antropologie conceputa in 6 volume, nu mai stau sa scriu titlurile acum, dar din pacate nu a mai avut timp sa redacteze decat omica parte.
Si... te doare un pic ideea? Poate asa suntem toti, ne nastem, traim si murim fara nici un scop, fara nici un destin, la sfarsit celulele noastre mor si ne stingem, atat, fara Rai, fara Iad, fara Dumnezeu, doar biologie seaca... stiu, ar fi pacat, dar exista si posibilatatea asta, posibilitate pe care voi nici macar nu sunteti in stare sa o acceptati...simbad_marinarul wrote: Voi traiti degeaba(ateii), asta nu intelegeti. Va nasteti asa din intamplare, traiti si muriti ca orice animal, in momentul in care ati murit totul e terminat.
adică va irositi degeaba.
Man, trebuie sa cunosti mai multi atei, si nu ma intelege gresit, eu nu sunt unul, dar majoritatea pe care ii cunosc sunt niste oameni buni, inteligenti si echilibrati, tu ii vezi mult prea obtuzi...boyarul wrote: Ateii nu ma impresioneaza prin agresivitatea lor, ci ma amuza naivitatea si pseudo-libertatea pe care o proclama cu atata indarjire.
Intrebare pt atei: daca sunteti atat de atotputernici, autocrati si atoatestiutori, de ce nu va puteti adauga macar un singur cm in inaltime? [si nu ma refer la pantofi cu toc]
Da, am tinut post, am tinut o data tot Postul Mare, sincer sa fiu eu consider postul benefic din cand in cand, hai sa zicem ca mancarea e mai sanatoasa(nu mai buna...) iti ajuta organismul sa se curete un pic... Postul negru in schimb e o prostie...Crysumoner wrote:chiar....
Deci Iisus cand si-a trimis apostolii in lume sa predice si sa formeze practic biserica, a facut o gluma intregii umanitati, a vrut sa vada cat suntem de prosti si de creduli, toti astia care studiaza teologia o fac degeaba... Eu zic ca si biserica ortodoxa si cea catolica asta fac de cand exista, incearca sa priceapa...DjKlausz wrote:...
D. wrote:Trickster> Sa facem o paralela nazism-biserica din punctul de vedere al crimelor sadiste comise. Crimele bisericii s-au facut de oameni ai bisericii, la ordinele conducatorilor bisericii, iar la momentul respectiv intregul cler era de acord ca ce fac ei e bine. Soldatii nazisti ucideau la comanda ofiterilor superiori iar la momentul respectiv intreaga Germanie resimtea nevoia acuta de spatiu vital. Care-i diferenta?
Trecutul lor eu unul nu o sa il uit niciodata si nu o pot sa am niciodata incredere deplina in institutia asta. Sa zicem ca pentru mine biserica catolica de acum e ca si copilul unui criminal in serie, unul care a ucis un oras intreg, tot timpul o sa ma uit ciudat el...Trickster wrote: Si eu condamn Biserica Catolica a vremii, sa acceptam un pic de reforma, nu?
Last edited by Keos on Fri Apr 14, 2006 3:32 pm, edited 1 time in total.
There is no order...
Zicea undeva Pierre Lavastin ca Iisus si-a dat nemurirea de pe Pamant pentru pacatele oamenilor (pe care d-zeu ii crease imperfecti), dar Lucifer si-a dat nemurirea din cer pentru a aduce omenirii cunoasterea...Sincer eu nu inteleg diferenta ta. De la egipteni ai caror faraoni erau zei, pana la Buddha, care chiar daca nu e zeu e totusi figura centrala a unei religii, au mai fost destule figuri "divine" care au avut contact cu oamenii. Faptul ca a murit sa dovedeasca oamenilor dragostea lui e la fel argumentativ ca si "pacatele" care ne-au fost iertate cu acea ocazie, plus ca dupa cum spunea si overshade, faptul ca e nemuritor face ca "sacrificiul" sa nu mai para asa de maret.
Sa vedem ce mai zice Tutea la asa ceva...
- scorpion_amd13
Intr-adevar, anumite chestii sunt aberante. Din moment ce dumnezeu nu exista nu am cum sa-l conving sa incerce un Solitaire si nici nu am cum sa-i dau computerul sa faca asta. Dar cam atat. Si vorba lui Zana, m-am saturat de reply-uri de 3-4 cuvinte si un smily. Daca ma acuzi ca aberez macar deranjeaza-te sa-mi combati aberatiile. Nu de alta, dar daca tot te inspira sefu sa crezi in el poate te inspira si la un raspuns argumentat.boyarul wrote:scorpion_amd13
Lung post. Pacat ca aberezi in el.
Pana acuma asta e cel mai lung topic in care se vorbeste despre... hmm... practic nimic. Discutii filosofale.
Pentru cei carora le vine greu sa creada ca Universul ar fi putut sa apara din "nimic", o sa-l citez pe profesorul Stephen Hawking (pt cei care se uita pe Discovery Science, e tipul care a demonstrat existenta Big Bang-ului pentru care a castigat un premiu Nobel, un om genial care a fost privat de o viata normala - este invalid, nici macar nu poate sa vorbeasca si totusi, parerea mea, e un geniu care merita toate laudele pentru munca depusa in aceste conditii) care spunea ca daca vrem sa vedem in natura o reprezentare a acestui fenomen atunci sa ne uitam la bulele care se creaza atunci cand apa fierbe. Daca imi explica si mie cineva cum apar bulele alea fara ca apa sa piarda din volum si la fel si vasul in care se afla, are sanse foarte mari sa castige un premiu Nobel. Deci materia poate sa apara din nimic. Si nu cred ca dumnezeu sta sa creeze bule de fiecare data cand cineva fierbe apa (nu cred ca e chiar asa de plictisit).
Dupa cum am mai zis, religia e pentru cei care nu se pot motiva singuri. Trebuie sa stii ca ai pe cineva alaturi in orice moment ca sa apara totul mai usor si sa fie in stare sa faca ceva nu sa-si murdareasca lenjeria. Daca nu ai prieteni e bine sa crezi ca totusi e cineva acolo caruia ii pasa de tine, altfel ajungi la idei tampite de genul "ma sinucid" s.a.m.d. Daca esti slab din punct de vedere mental si nu esti in stare sa te controlezi atunci religia e salvarea ta. Dar daca esti in stare sa vezi mai departe de minciunile preotilor si esti in stare sa te motivezi singur sa treci peste orice si sa mergi mai departe (fara sticla de Johnny Walker aferenta) atunci religia devine o gluma, adica ceea ce a fost din totdeauna (parerea mea).
Si inca ceva, voi ziceti ca dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea lui si l-a lasat sa fie stapan peste Pamant si toate vietuitoarele care existau acolo. Insa rasa umana exista doar de cateva zeci de mii de ani (vorbesc de homo sapiens). Pana la ei au existat zeci de specii de oameni primitivi. Inaintea lor au existat dinozaurii. Ceea ce eu nu inteleg (gandind din perspectiva voastra) e de ce nu au fost doar homo sapiens? De ce au evoluat speciile primitive daca erau copii la xerox ale lui dumnezeu? De ce au existat dinozaurii inaintea lor? De ce Biblia nu mentioneaza nimic despre asta? De ce sustine ca oamenii au existat pur si simplu si au fost de la inceput stapani daca ei de fapt au trebuit sa ajunga sa fie stapani? Daca tot erau stapani peste toate vietuitoarele Pamantului de ce se fereau de tigri, lei, mamuti, whatever, si de alte specii de care se feresc si in ziua de azi chiar si cu arme de foc in mana, sa nu mai vorbim de sulitele primitive pe care le aveau atunci?
Numai bine.
Later edit: Daca Isus si-a dat viata pe cruce (ca si multi altii inaintea lui) pentru pacatele omenirii (au mai fost si d-astia dar nu la asa o scara globala) si se considera ca pacatele primordiale ale oamenilor au fost iertate, atunci de ce mai exista botezul? Daca nu minteau astia cu nerusinare de inghetau apele, botezul nu ar mai fi trebuit sa existe. Pentru ca botezul inseamna de fapt iertarea pacatului de care se fac vinovati Adam si Eva si care a fost "mostenit" de toata omenirea. Pacat care ar fi trebuit in mod normal sa fie sters cu buretele de pe tabla cu "De ce sa-i mai asupresc si p-astia". Dar nu, nici gand de asa ceva. De aici se pot trage mai multe concluzii foarte interesante, dintre care:
-1-Isus a mintit si a murit de fraier ca ta-su tot l-a mintit
-2-biserica e cea mai mare minciuna a istoriei si merita acelasi tratament la care i-a supus pe necredinciosi in timpul inchizitiei sau mai rau, uitarea totala si sa fie data ca exemplu negativ de-acum incolo pana la sfarsitul vietii din Univers
-3-Isus doar a mintit si a jucat teatru ca secta lui sa se impuna si de fapt totul e o mare minciuna si voi numai in Rai nu ajungeti
.....
Si inca ceva, eu ca ateu nu ma cred superior altui om, doar ca nu cred in existenta unei fiinte/entitati/etc divine, respectiv dumnezeu. Singura chestie care ar putea fi interpretata drept "idee de superioritate" e ca mie nu mi-e frica sa ma confrunt cu adevarul din ziua de azi si prin increderea pe care o am in capacitatile proprii, oricat de limitate ar fi, sunt in stare sa trec peste orice fara sa ma scufund in bautura, droguri, s.a.m.d. Nu mi-e frica sa accept adevarul si sa trec mai departe. Si nu am nevoie sa ma duc repede la dumnezeu si la preoti si sa pierd timpul rugandu-ma sa fie totul bine. Dar de asta e in stare orice om, deci nu poate considera nimeni ca ma cred superior. Aaa, si da, nu-mi convine sa-mi dicteze cineva cum sa-mi traiesc viata, mai ales cand pentru el totul e simplu si nu are cum sa-si dea seama cum e pentru mine sa traiesc asa cum pot. Asta daca ar exista...
Last edited by scorpion_amd13 on Fri Apr 14, 2006 6:32 pm, edited 1 time in total.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Sa stii ca aberezi mult
. Mai aberam si noi, doar pentru asta este un topic despre nimicuri din care se nasc universuri. Imi place ca esti pro activ, ca esti dispus sa-ti iei viata din mainile diversilor D-zei, dar mi se pare ca si incurci un avantaj oferit de credinta si religie, cu toata puterea aferenta, cu un dezavantaj. Intradevar, nu e bine sa fii fatalist, e o capcana in care se pica usor, dar sa stii ca religia completeaza goluri naturale in viata omului, goluri care altfel ar manca timp si ar macina din interior. Beneficiile credintei is multe, de la intarirea oranduirilor sociale si apropierea oamenilor pana la pacea interioara de care tot vorbeste si djklausz. Banuiesc ca realizezi si tu ca religia a aparut cu un scop in viata omului, si ca in timpuri primordiale a fost un catalist destul de puternic in evolutia lui. Un dumnezeu in stilul celui crestin chiar daca nu ofera nici un suport real tot imprima un mod de gandire pozitiv, si pana la urma mai trebuie si alt motiv sa crezi?
Si Hawkings nu a luat niciodata premiul nobel
:Stephen Hawkings

Si Hawkings nu a luat niciodata premiul nobel

Dum zomfies...
- scorpion_amd13
Eu stiam altfel despre Stephen Hawking (nu Hawkings). Dar totul e posibil, la fel cum este perfect posibil sa ma insel in orice privinta, nu numai una.
In alta ordine de idei, da, religia a avut rolul ei benefic, dar asta a fost acum muuuuult timp in urma. De cand au dat-o pe cruciade au inceput sa scartaie. Iar in ziua de azi, singurul rol benefic al religiei e in tarile din lumea a 3-a (Africa & co) unde oamenii trebuie invatati sa tina la vecinii si compatriotii lor. Dar in tarile civilizate religia nu mai are nici un sens. Incetineste progresul. Progresul trebuie tinut sub control, intr-adevar, deoarece unele lucruri sunt potential periculoase (am vazut de curand un documentar in care un cercetator era absolut incantat de perspectiva unui viitor in care toata lumea sa fie conectata la o uriasa retea si sa traiasca numai acolo - banuiesc ca Matrix chiar n-a insemnat nimic pentru ei), dar nici nu trebuie stopat. Daca iti aduci bine aminte, printre scopurile inchizitiei era si acesta (a auzit destula lume de Giordano Bruno, Galileo Galilei, etc). Un calcul estimativ apreciaza ca astfel s-au pierdut 800 de ani (!!!) de progres tehnologic deoarece monseniorii nu erau in stare sa-si dea seama ce e de bun simt si ce nu. Si inca ceva, inteleg rolul bisericii. De fapt, nu pe al bisericii, ci pe al principiilor - cele de bun simt - pe care le promoveaza si sunt perfect de acord cu ele. Incerc sa-mi duc viata urmand un cod strict in anumite privinte. Nu fur, nu omor (decat daca e vorba sa-mi apar patria si nimeni nu ma poate contrazice), nu poftesc la prietena/logodnica/sotia aproapelui meu (spre deosebire de alti prieteni credinciosi de-ai mei) si incerc sa ma comport cat mai onorabil cu putinta. Nu ma droghez (fumez, dar fumatul in mod oficial nu e un drog), nu beau pana cad lat si nu ma mai trezesc doua zile, mai pe scurt incerc sa duc o viata echilibrata si demna. Dar sunt deranjat de anumite "reguli" impuse de biserica. Mai ales de obligativitatea supunerii fata de biserica si fata de dumnezeu. Crede-ma, am incercat sa vad cum e si cu satanismul, dar dupa 2 zile m-am convins despre ce e vorba. Si va spun cu mana pe inima ca marea majoritate ori sunt extremisti ori debili psihic (cu o oarecare inclinare spre al doilea aspect al "problemei"). Asa ca prefer sa am incredere in fortele proprii si sa imi rezolv problemele singur (doar ale mele sunt) iar atunci cand nu pot am prieteni devotati care sunt alaturi de mine in orice moment. Pentru noi nu conteaza religia, nu conteaza decat onoarea, onestitatea si ajutorul la nevoie. Nu trebuie sa fi crestin ca sa fi onest, onorabil si drept. Asta e tot ce am de spus despre mine. Nu cred ca sunt superior altora, nu, nu sunt un zeu in viata si nu, nu cred ca exista asa ceva sau ca a existat vreodata. Nu detin toate raspunsurile, ci mai mult intrebari, majoritatea lor cred ca or sa ramana fara raspuns. Cred in existenta spiritelor (sau mai degraba sper ca exista) dar nu cred in Rai, Iad s.a.m.d. Restul depinde de oameni.
In alta ordine de idei, da, religia a avut rolul ei benefic, dar asta a fost acum muuuuult timp in urma. De cand au dat-o pe cruciade au inceput sa scartaie. Iar in ziua de azi, singurul rol benefic al religiei e in tarile din lumea a 3-a (Africa & co) unde oamenii trebuie invatati sa tina la vecinii si compatriotii lor. Dar in tarile civilizate religia nu mai are nici un sens. Incetineste progresul. Progresul trebuie tinut sub control, intr-adevar, deoarece unele lucruri sunt potential periculoase (am vazut de curand un documentar in care un cercetator era absolut incantat de perspectiva unui viitor in care toata lumea sa fie conectata la o uriasa retea si sa traiasca numai acolo - banuiesc ca Matrix chiar n-a insemnat nimic pentru ei), dar nici nu trebuie stopat. Daca iti aduci bine aminte, printre scopurile inchizitiei era si acesta (a auzit destula lume de Giordano Bruno, Galileo Galilei, etc). Un calcul estimativ apreciaza ca astfel s-au pierdut 800 de ani (!!!) de progres tehnologic deoarece monseniorii nu erau in stare sa-si dea seama ce e de bun simt si ce nu. Si inca ceva, inteleg rolul bisericii. De fapt, nu pe al bisericii, ci pe al principiilor - cele de bun simt - pe care le promoveaza si sunt perfect de acord cu ele. Incerc sa-mi duc viata urmand un cod strict in anumite privinte. Nu fur, nu omor (decat daca e vorba sa-mi apar patria si nimeni nu ma poate contrazice), nu poftesc la prietena/logodnica/sotia aproapelui meu (spre deosebire de alti prieteni credinciosi de-ai mei) si incerc sa ma comport cat mai onorabil cu putinta. Nu ma droghez (fumez, dar fumatul in mod oficial nu e un drog), nu beau pana cad lat si nu ma mai trezesc doua zile, mai pe scurt incerc sa duc o viata echilibrata si demna. Dar sunt deranjat de anumite "reguli" impuse de biserica. Mai ales de obligativitatea supunerii fata de biserica si fata de dumnezeu. Crede-ma, am incercat sa vad cum e si cu satanismul, dar dupa 2 zile m-am convins despre ce e vorba. Si va spun cu mana pe inima ca marea majoritate ori sunt extremisti ori debili psihic (cu o oarecare inclinare spre al doilea aspect al "problemei"). Asa ca prefer sa am incredere in fortele proprii si sa imi rezolv problemele singur (doar ale mele sunt) iar atunci cand nu pot am prieteni devotati care sunt alaturi de mine in orice moment. Pentru noi nu conteaza religia, nu conteaza decat onoarea, onestitatea si ajutorul la nevoie. Nu trebuie sa fi crestin ca sa fi onest, onorabil si drept. Asta e tot ce am de spus despre mine. Nu cred ca sunt superior altora, nu, nu sunt un zeu in viata si nu, nu cred ca exista asa ceva sau ca a existat vreodata. Nu detin toate raspunsurile, ci mai mult intrebari, majoritatea lor cred ca or sa ramana fara raspuns. Cred in existenta spiritelor (sau mai degraba sper ca exista) dar nu cred in Rai, Iad s.a.m.d. Restul depinde de oameni.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Evul mediu a avut mai multe motive, nu poate fi aruncat tot in spatele crestinismului. Sau sa luam alta religie in vizor... mahomedanismul a avut si el o perioada de evolutie culturala si stintifica iar acuma se intampla doar sa fie evul lui mediu. E mai mult o chestie de conjunctura... daca religia se intampla sa ofere accesul rapid si absolut la putere atunci cineva o sa profite. In evul mediu religia a devenit doar o unealta, ai putea zice ca a fost la fel de victimizata ca si oamenii din perioada aia.

PS In caz ca preferi Hawking
: Stephen_Hawking
Foarte adevaratscorpion_amd13 wrote:Nu trebuie sa fi crestin ca sa fi onest, onorabil si drept.

PS In caz ca preferi Hawking

Dum zomfies...
- simbad_marinarul
Ok cum ziceti voi Tutea a fost un nimeni dar ce sunteti voi? Putem macar sa-i recunoastem inteligenta(daca cineva zice ca era si prost ala e dus rau de tot cu capu')Omul ala ne-ar fi inchis gura din prima secunda pentru ca n-am fi reusit sa vorbim aceeasi limba>>cu ce argumente il contraziceam noi cand nici macar nu stiam despre ce vorbeste.(noi nici macar n-am citit cartile pe care el le citeaza din memorie da pai sa le mai si intelegem).
D. hai sa vedem ce zicea Tutea(apropo de xenofobie)."Antisemitismul functioneaza dupa principiul actiunii si reactiunii. Pai daca rabinul Moses Rosen, care e doctor si face parte din Consiliul Mondial Evreiesc, il injura pe Eminescu... Pai ce ar zice el daca eu l-as lua pe Moise pe faras?" --- un exemplu care se aplica si altfel adica si la xenofobie nu numai la antisemitism. (Ca sa integi si tu: daca io zic ceva de rau legat de familia ta tu ce o sa faci?? o sa zici despre mine numa' de bine??)
Logica ta legata de exorcizari e una puerila ma abtin sa comentez mai pe larg(logica). Totusi macar asa din curiozitate vezi ce se intampla la una si mai vorbim.
Cu lumina n-a putut sa zica nimeni nimic si ati tacut malc. Scopul cred ca l-am atins, am reusit sa va fac sa nu comentati la o chestie palpabila.(ciocu mic)
Despre
Acum vreu si eu un Nobel

D. hai sa vedem ce zicea Tutea(apropo de xenofobie)."Antisemitismul functioneaza dupa principiul actiunii si reactiunii. Pai daca rabinul Moses Rosen, care e doctor si face parte din Consiliul Mondial Evreiesc, il injura pe Eminescu... Pai ce ar zice el daca eu l-as lua pe Moise pe faras?" --- un exemplu care se aplica si altfel adica si la xenofobie nu numai la antisemitism. (Ca sa integi si tu: daca io zic ceva de rau legat de familia ta tu ce o sa faci?? o sa zici despre mine numa' de bine??)
Logica ta legata de exorcizari e una puerila ma abtin sa comentez mai pe larg(logica). Totusi macar asa din curiozitate vezi ce se intampla la una si mai vorbim.
Cu lumina n-a putut sa zica nimeni nimic si ati tacut malc. Scopul cred ca l-am atins, am reusit sa va fac sa nu comentati la o chestie palpabila.(ciocu mic)
Despre
Nu pot sa zic decat ca exista un principiu:"nimic nu se castiga, nimic nu se pierde ci totul se transforma" si sa ma ierti scorpion_amd13 chiar tu spui ca e vorba despre fierbere si cred ca toti stim ca apa se evapora!!!sa ne uitam la bulele care se creaza atunci cand apa fierbe. Daca imi explica si mie cineva cum apar bulele alea fara ca apa sa piarda din volum si la fel si vasul in care se afla, are sanse foarte mari sa castige un premiu Nobel. Deci materia poate sa apara din nimic. Si nu cred ca dumnezeu sta sa creeze bule de fiecare data cand cineva fierbe apa (nu cred ca e chiar asa de plictisit).

Acum vreu si eu un Nobel

![Victory [smilie=Victory.gif]](./images/smilies/Victory.gif)

It's not your clothes / It's not your dvd's / It's not your tv shows---IT'S YOUR WATCH THAT TELLS MOST ABOUT WHO YOU ARE
De-astia care citeaza in loc sa produca idei originale is destuli, si chiar il admir pentru memoria fenomenala si capacitatea de sinteza, dar nici macar nu conteaza, ca daca nu poate sa se faca inteles la ce bun ca-i destept? Ah, geniile astea neintelese ma omoara... Oricum ma bucur ca macar cineva a ajuns de acord cu mine, D., phradamon si cine o mai zis ca Tutea e un nimenisimbad_marinarul wrote:Ok cum ziceti voi Tutea a fost un nimeni dar ce sunteti voi? Putem macar sa-i recunoastem inteligenta(daca cineva zice ca era si prost ala e dus rau de tot cu capu')Omul ala ne-ar fi inchis gura din prima secunda pentru ca n-am fi reusit sa vorbim aceeasi limba>>cu ce argumente il contraziceam noi cand nici macar nu stiam despre ce vorbeste.(noi nici macar n-am citit cartile pe care el le citeaza din memorie da pai sa le mai si intelegem).

Daca vorbesti de logica mea, atunci sa stii ca depinde de perspectiva... un psiholog probabil ca se ingrozeste cand aude de ce fac popii aia. Si eu ma ingrozesc cate un pic...simbad_marinarul wrote:Logica ta legata de exorcizari e una puerila ma abtin sa comentez mai pe larg(logica). Totusi macar asa din curiozitate vezi ce se intampla la una si mai vorbim.
Eu unul n-am comentat pentru ca pana sa zici tu n-am auzit de-asa ceva. Si noa, am zis ca daca tot nu stiu despre ce-i vorba, ciocu mic... doar nu era sa aberezsimbad_marinarul wrote:Cu lumina n-a putut sa zica nimeni nimic si ati tacut malc. Scopul cred ca l-am atins, am reusit sa va fac sa nu comentati la o chestie palpabila.(ciocu mic)

Ah, si despre particulele cuantice care cica apar din nimic ce zici? E un principiu frumos, dar eu unul nu m-as hazarda sa zic ca-i si universal. Ce zicea scorpion_amd13 referitor la balonase era doar o paralela care a facut-o Stephen hawking intre apa si nimicul din care apare universul... oricum fizica cuantica ma depaseste, poate sa incerce omul ala sa explice cum vrea ca eu unul tot nu o sa intelegsimbad_marinarul wrote:Nu pot sa zic decat ca exista un principiu:"nimic nu se castiga, nimic nu se pierde ci totul se transforma"

Dum zomfies...
@ simbad_marinarul
Cu lumina aia o sa se descopere ce e candva, nu-mi fac probleme. Daca e cu de-astea stii ca racla lui Mahomed din moscheea de la Medina a levitat pana la sfarsitul secolului al 19-lea. Si chestia e documentata si de calatori crestini... Sau toti swamii indieni care sunt ingropati in stare cataleptica si dezgropati vii peste 6 luni...Tot ce tine de parapsihologie se explica, precum am mai zis mai sus prin tot felul de particule ciudate sau adaugand n dimensiuni universului. Culmea e ca teoriile astea explica foarte bine si anumite "calitati" pe care numai d-zeu le-ar fi putut avea (filosofic vorbind).
@ Trickester
In epoci indepartate religia servea ca organizator al vietii de zi (sa nu se omoare, sa perpetueze neamul etc), insa prefer ateismul in care ma judeca doar constiinta mea, decat sa traiesc cu frica de pacat, sau ca ma va pedepsi cineva pentru curiozitatea de a incerca ceva etc...
Si inca ceva: acoperirea golurilor de care zici tu se face pentru a explica necunoscutul cu un necunoscut mai mare. Nu are rost sa ne invartim in jurul cozii. Stiinta da o siguranta mai mare decat credinta. Pamantul este rotund chiar daca papalitatea l-a pus pe Galilei sa-si abjure opera.[/i]
Cu lumina aia o sa se descopere ce e candva, nu-mi fac probleme. Daca e cu de-astea stii ca racla lui Mahomed din moscheea de la Medina a levitat pana la sfarsitul secolului al 19-lea. Si chestia e documentata si de calatori crestini... Sau toti swamii indieni care sunt ingropati in stare cataleptica si dezgropati vii peste 6 luni...Tot ce tine de parapsihologie se explica, precum am mai zis mai sus prin tot felul de particule ciudate sau adaugand n dimensiuni universului. Culmea e ca teoriile astea explica foarte bine si anumite "calitati" pe care numai d-zeu le-ar fi putut avea (filosofic vorbind).
@ Trickester
In epoci indepartate religia servea ca organizator al vietii de zi (sa nu se omoare, sa perpetueze neamul etc), insa prefer ateismul in care ma judeca doar constiinta mea, decat sa traiesc cu frica de pacat, sau ca ma va pedepsi cineva pentru curiozitatea de a incerca ceva etc...
Si inca ceva: acoperirea golurilor de care zici tu se face pentru a explica necunoscutul cu un necunoscut mai mare. Nu are rost sa ne invartim in jurul cozii. Stiinta da o siguranta mai mare decat credinta. Pamantul este rotund chiar daca papalitatea l-a pus pe Galilei sa-si abjure opera.[/i]