Divinităţi, religii, credinţe

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Ce religie practicati?

Crestina (cca 2 miliarde adepti in lume)
220
71%
Islam (cca 1.2 miliarde adepti in lume)
1
0%
Hinduism (cca 900 milioane adepti in lume)
1
0%
Nereligiosi / Agnostici / Atei (cca 850 milioane adepti in lume)
83
27%
Budhism (cca 360 milioane adepti in lume)
5
2%

Total votes: 310

Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Da mai, dar nu poti obliga lumea toata sa fie ca tine. Unii au nevoie de religie, de a da un nume necunoscutului sau de un cenzor absolut, si e bine ca au unde sa gaseasca asa ceva - e un lucru benefic si pentru tine si pentru ei. Pana la urma fiecare isi serveste rostul cum vrea, nu toti doresc sa patrunda misterele universului sau sa se intrebe ce-i dupa moarte, de ce traim si alte de-astea.

Si sa stii ca stinta mie numai siguranta nu mi se pare ca da, poate si pentru ca nu neaga posibilitatea ca adevarul e de neatins. Dar e ceva care te impinge inainte, si asta mi se pare mai potrivit mie.
Dum zomfies...
boyarul

Post by boyarul »

phradamon wrote:In epoci indepartate religia servea ca organizator al vietii de zi
:-k De unde stii?
Image

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
jollyfellow

Post by jollyfellow »

Trickster wrote:Un dumnezeu in stilul celui crestin chiar daca nu ofera nici un suport real tot imprima un mod de gandire pozitiv
nu chiar in totalitate.. atata timp cat dumnezeul ala iti da dreptul sa crezi ca stii cum trebuie toata lumea din lume sa traiasca.. numai de ganduri pozitive no sa avem parte

nush de ce toti cei care se refera la efectul nociv al bisericii amintesc a mia oara doar de cruciade si inchizitie

biserica, sub forma de institutie, continua sa puna(desi inconstient) bete in roate diverselor initiative de progres. de la Papa vorbind inpotriva metodelor de contraceptie in Africa, unde mor oamenii cu miile zilnic din cauza bolilor cu transmitere sexuala, pana la opozitia ferventa impotriva clonarii pentru dezvoltarea de tesuturi. biserica continua sa creada ca are mai multe de spus privind drumul omenirii decat orice institutie.. si astfel ma intorc la prima mea idee..
I'll be ok..
If you're going to tell people the truth, be funny or they'll kill you
phradamon

Post by phradamon »

boyarul wrote:
phradamon wrote:In epoci indepartate religia servea ca organizator al vietii de zi
:-k De unde stii?
Se numeste abordarea structuralista asupra religiei si istoriei ei.

@ Trickster
Din partea mea poate sa aiba oricine orice religie vrea, nu ma deranjeaza. Ma deranjeaza toti spamagiii de vin prin camin "sa vorbim despre d-zeu", vin cu fluturasi, reviste, ma deranjeaza toate babele barfitoare de pe la biserici care se duc numai ca sa vada ce mai e nou si le deranjeaza pleata mea...
Adicatelea, de la un ateu, agnostic, liber cugetator i se cere intrisec sa nu afecteze comportamentul celorlalti, pe cand "religiosii" exact asta fac: unde se face ceva pac sfinteste un popa chestia, mai o catedrala a mantuirii neamului care sa distruga un parc, stati ca se deschide sezonul si iar vedem o slujba pe plaja, mai apare cate un ayatolah care zice ca martirii "razboiului sfant" ajung in rai cu 72 de fecioare etc..
boyarul

Post by boyarul »

phradamon wrote:Se numeste abordarea structuralista asupra religiei si istoriei ei.
:-k Nu m-ai prea lamurit cu asta.
iar daca e vorba de von Daniken, nu ma intereseaza aberatiile lui.
Image

- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul!
( & don't click here )
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Nu-i von daniken, e arheologie si istorie.
phradamon wrote:Ma deranjeaza toti spamagiii de vin prin camin "sa vorbim despre d-zeu", vin cu fluturasi, reviste, ma deranjeaza toate babele barfitoare de pe la biserici care se duc numai ca sa vada ce mai e nou si le deranjeaza pleata mea...

............
Yea, genul asta de comportamente ma agaseaza si pe mine si nu zic ca trebuie acceptate, doar is o forma de abuz... eu ma refeream la cei in stilul lui djklausz, care fac pariu ca nu streseaza pe nimeni din jur cu spam religios si-si pastreaza convingerile pentru discutii amicale :).
jollyfellow wrote:nu chiar in totalitate.. atata timp cat dumnezeul ala iti da dreptul sa crezi ca stii cum trebuie toata lumea din lume sa traiasca.. numai de ganduri pozitive no sa avem parte

............
Asa e, cu asta nu pot sa te contrazic.
Dum zomfies...
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

@simbad_marinarul
In legatura cu lumina aia misterioasa, pot sa spun ca m-am dus de mai multe ori cand eram mic la biserica in noaptea de paste si niciodata nu am vazut lumina de care vorbesti tu. Singura lumina venea de la lumanari.

@jollyfellow
Da, eu m-am legat de cruciade si inchizitie deoarece vroiam sa subliniez faptul ca biserica a ucis de-a lungul istoriei mai multi oameni decat doua razboaie mondiale la un loc. Daca poti sa intelegi la ce ma refeream, bine. Daca nu, asta este.

@boyarul
Man, de-a lungul Evului Mediu, biserica a servit mai multe interese, printre care si pe cele proprii. Probabil cel mai faimos exemplu de folosire a bisericii pentru folosul personal este cel al sfarsitului Cavalerilor Templieri. Regele Filip al II-lea al Frantei (nu-mi cereti o data exacta ca nu mai tin minte, dar era prin secolul XV) era dator Templierilor cu o suma mare de bani (Templierii au inventat practic cartea de credit, sau mai bine zis ideea care sta la baza ei, si erau printre cei mai bogati oameni din vremea aceea, atat de bogati incat sa imprumute regi cu sume uriase de bani) si a tras niste sfori papale (Papa de-atunci era var cu Filip al II-lea) si astfel, peste noapte, Templierii au devenit eretici si au fost exterminati pana la ultimul iar banii au fost confiscati de Filip al II-lea. Este un exemplu celebru al "dreptatii" bisericii in Evul Mediu. Insa biserica a afectat viata de zi cu zi a europenilor din Evul Mediu prin simplul fapt ca toata lumea se ducea la biserica duminica si il ascultau pe preot.

@Trickster
Religia mahomedana era un mare sprijin pentru cultura in Evul Mediu. Un fel de Rai in vremea aceea pentru "oamenii de stiinta" ai vremii, de la matematicieni la astronomi, s.a.m.d. Pacat ca in ultima vreme s-au tampit de tot majoritatea si au recurs la terorism si alte tampenii asemanatoare. Musulmanii pe care-i vedeti la televizor cu kalashu in mana si centura de dinamita, oricat le-ar placea lor sa se dea martiri in numele lui Allah si ca or sa ajunga direct in Rai s.a.m.d., ei de fapt nu respecta cele scrise in Coran. Spun asta pentru ca in liceu aveam ore de istoria religiilor cu un profesor foarte "dezghetat" si super de treaba care ne-a explicat cat de bine a putut ce scrie in Coran din perspectiva unui credincios musulman. Deci nu poate fi acuzat de nimic. Jihadul, de fapt, nu este o cruciada impotriva unei/unor natiuni, nici macar impotriva "infidelilor" la ei acasa. Jihadul adevarat este un efort comun al tuturor musulmanilor de a elibera o provincie care fusese sub controlul lor si a fost cucerita ulterior de un inamic de alta credinta. Iar martirii sunt cei care cad in lupta aparand teritoriul unei natiuni islamice, nu atacand miseleste.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
boyarul

Post by boyarul »

scorpion_amd13 wrote:@jollyfellow
Da, eu m-am legat de cruciade si inchizitie deoarece vroiam sa subliniez faptul ca biserica a ucis de-a lungul istoriei mai multi oameni decat doua razboaie mondiale la un loc. Daca poti sa intelegi la ce ma refeream, bine. Daca nu, asta este.
Toate astea s-au intamplat in Biserica Romano-Catolica.
Nu e bine sa generalizezi si arunci vina pe INTREAGA crestinatate (alcatuita si din Ortodocsi, lutherani, calvini, maroniti, monofiziti etc...).
Image

( & don't click here )
phradamon

Post by phradamon »

boyarul wrote:
scorpion_amd13 wrote:@jollyfellow
Toate astea s-au intamplat in Biserica Romano-Catolica.
Nu e bine sa generalizezi si arunci vina pe INTREAGA crestinatate (alcatuita si din Ortodocsi, lutherani, calvini, maroniti, monofiziti etc...).
Tin sa te contrazic boyarul, si ortodocsii au din astea pe constiinta: "crestinarea" Rusiei kievene (cine nu se crestina trebuia sa moara), exterminarea unor secte ruse in Evul Mediu, arderea in Bizant (pe rug a filozofilor Ioanes Italos si Giorgios Plethon, a matematiciencei Hypatya din Alexandria), oprirea Jocurilor Olimpice si distrugerea statuii lui Zeus de la Olympia si a unei parti a bibliotecii din Alexandria- facute de Teodosie cel Mare (care e sfant in calendarul ortodox), toata criza iconoclastilor (adevarat razboi civil in Bizant), persecutiile duse impotriva greco-catolicilor din Transilvania etc.
Din pacate se invoca doar crimele catolicilor si protestantilor, dar genocidul e genocid, chiar daca ortodocsii au omorat de 4 ori mai putin ca ceilalti...
Erebus

Post by Erebus »

Biserica nu e cu nimic mai presus de nimeni. Papa ar putea avea pe constinta raspandirea sida in africa, cum zicea si jollyfellow. Papa e anti prezervative, anti clonare pentru tesuturi (care poate vindeca cancerul), dar deh mai bine stam cu totii la poala popii si o...ne rugam sa vina dumnezeu sa ne scoata celula canceroasa din corp. aliluia

Aci in seattle, in ianuarie un crestin, adica mai multi extremisti crestini s-au dus cu bate de baseball la un concert de death metal si-ai nenorocit pe totii care erau acolo. 20 de oameni in spital, echipamente de amplificare si chitari distruse in valoare totala de 20K usd. Reclamatie la politie, si iar au scapat, nici amenda nici cazier. (si statul washington e buricul metalului din lume la ora actuala si e un stat foarte liberal, aia tot au scapat). In alt stat prin centrul sua, am uitat s-a dus unu si-a dat foc la o biserica. NU a murit nimeni, nu a fost ranit nimeni. Acum face 30 de ani la parnaie pentru ca a dat foc. Dar astia care a u venit sa si au batut "necredinciosii" si si-au bagat *cough* in banii unor muzicieni de vreo 23 de ani stau si sarbatoresc victoria importiva satanei pe university avenue cu pancarde de genu, help US remove the malice from the world like we did in january. Daca ii dai una in gura aluia de excomunica papa si faci si parnaie.
Cum au facut crestinii in evul mediu cu convertitul, ori va convertiti ori muriti ar trebui sa se gandeasca ce inseamna sa vina ateii si metalistii cu sabii ninja la ei in casa noaptea: ori va retrageti din biserica si ascultati death metal 24/7 ori va taiem?
I just wonder. E acelasi genocid cu un mejas unholy de data asta. Apoi am fi chit.

Dar ateii nu gandesc asa, noi nu avem nimic cu crestinii, dar ei de ce au incepu si au batut ca handicapatii pe "satanistii" de la un concert death metal
follow instinct not a trend, go against the grain until the end
lordofthesewers.blogspot.com
DjKlausz

Post by DjKlausz »

Pune si tu un link, dintr-un ziar cand spui asa ceva. Crestin nu inseamna neaparat credincios.
The Godfather

Post by The Godfather »

DjKlausz wrote:Crestin nu inseamna neaparat credincios.
Poate vrei sa le inversezi :-~
When I die, bury me face down so everybody can kiss my ass!
DjKlausz

Post by DjKlausz »

The Godfather wrote:
DjKlausz wrote:Crestin nu inseamna neaparat credincios.
Poate vrei sa le inversezi :-~
Am fost incomplet in exprimare. Credincios valorilor sfinte, cele Dumnezeesti.
Keos

Post by Keos »

Trickster wrote:
phradamon wrote:Ma deranjeaza toti spamagiii de vin prin camin "sa vorbim despre d-zeu", vin cu fluturasi, reviste, ma deranjeaza toate babele barfitoare de pe la biserici care se duc numai ca sa vada ce mai e nou si le deranjeaza pleata mea...
............
Yea, genul asta de comportamente ma agaseaza si pe mine si nu zic ca trebuie acceptate, doar is o forma de abuz... eu ma refeream la cei in stilul lui djklausz, care fac pariu ca nu streseaza pe nimeni din jur cu spam religios si-si pastreaza convingerile pentru discutii amicale :).

Din pacate forma asta de "spam religios" ia amploare in Romania, m-am saturat si eu sa imi dea tot felul de sectanti fluturasi care sa imi explice Biblia si sa imi arate calea, oricum, o sa mai dureze pana o sa se schimbe ceva, subiectul asta e unul sensibil si nu o sa primeze prea repede etica si morala in chestiunea asta, tara asta e inca in evul mediu din punct de vedere a cunostintelor majoritatii, iar sectele astea profita din plin de asta si de necazurile oamenilor, deja mi-e sila de ele si de oamenii care isi pierd identitatea in ele...
There is no order...
DjKlausz

Post by DjKlausz »

Spune clar fata de ce secte iti e sila si motiveaza.
Vezi ca nu toate sunt secte.
boyarul

Post by boyarul »

Cred ca se referea la Martorii lui Jehova, ca doar astia au atata nesimtire in ei sa bata pe la usile oamenilor...
Image

( & don't click here )
DjKlausz

Post by DjKlausz »

Eu nu fac parte din biserica Martorii lui Iehova, dar am mers si eu din usa in usa. Am prezentat niste carti. Omul daca l-a interesat mi-a facut comanda, daca nu mi-a inchis usa, etc. Am fost pasnic, am mers numai intre 10 - 12 cand nu deranjez.
Sa nu uitam ca cea mai mare nesimtire este a preotului cand vine din usa in usa dupa ce vine (Prietenii stiu dupa ce!!).
Keos

Post by Keos »

Vezi, la fel pot spune si eu, precizeaza si tu ce preoti, nu toti sunt asa, taica-meu vede ce eu nu prea mai dau pe la biserica si a acceptat asta(si sunt convins ca i-a fost greu)...

Poate cuvantul sila e un pic incorect folosit, dar oricum e sila amestecata cu mila, ceva de genul, oamenii aia sunt... "altfel" si asta intr-un sens rau, anormal, am ajuns sa ii deosebesc dupa primele fraze...
There is no order...
Tudor.b

Post by Tudor.b »

simbad_marinarul wrote:Ok cum ziceti voi Tutea a fost un nimeni dar ce sunteti voi? Putem macar sa-i recunoastem inteligenta(daca cineva zice ca era si prost ala e dus rau de tot cu capu')Omul ala ne-ar fi inchis gura din prima secunda pentru ca n-am fi reusit sa vorbim aceeasi limba>>cu ce argumente il contraziceam noi cand nici macar nu stiam despre ce vorbeste.(noi nici macar n-am citit cartile pe care el le citeaza din memorie da pai sa le mai si intelegem).
Ma indoiesc ca mi-ar fi inchis gura, puteam oricand sa-l intreb daca argumentul e de productie proprie sau preluat de la altii :sad1: . Faptul ca a citit multe carti nu-l face inteligent. Dar faptul ca e xenofob si-i ataca dur pe cei care au alte convingeri religioase il recomanda pentru statutul de "om obisnuit". :tongue3:
Si da, Tutea a fost un ilustru nimeni, un artist fara opera, un mare ganditor care doar dadea citate, un scriitor fara volume... [smilie=Victory.gif]
simbad_marinarul wrote: Cu lumina n-a putut sa zica nimeni nimic si ati tacut malc. Scopul cred ca l-am atins, am reusit sa va fac sa nu comentati la o chestie palpabila.(ciocu mic)

Care lumina? Aia de la RENEL? Ai dat un link, un film, ceva? Eu n-am auzit de asa ceva. Si ar fi trebuit sa aud, mai ales daca e vorba de un fenomen real pe care aparitiile sale anuale il fac si studiabil. Cum n-am auzit absolut nimic, ma indoiesc profund de existenta "luminii"...
boyarul wrote:iar daca e vorba de von Daniken, nu ma intereseaza aberatiile lui.
Nici pe mine nu ma intereseaza aberatiile lui Tutea sau cele din Biblie. Dar vad ca sunt folosite pe post de argumente forte.
Si ca sa-l enervez si mai mult pe simbad, Daniken valoreaza mai mult decat 1000 de Tutea.
simbad_marinarul

Post by simbad_marinarul »

Poate n-am fost destul de explicit in legatura cu Lumina.
@scorpion_amd13
Fenomenul cum il numiti voi se petrece an de an in ziua de Pasti a calendarului ortodox la Ierusalim(numai la Ierusalim).
@D. N-am cum sa-ti dau filmulul dar poti sa te duci intr-o Biserica Ortodoxa sa vb. cu un preot si sa-l intrebi de o caseta video, ceva in care sa vezi acea Lumina sau poate te duci pana in Ierusalim sa vezi cu ochii tai. Cat despre studiat nu prea vad relevanta avand in vedere ca sarbatoarea nu cade in aceeasi zi din an si nici macar in aceeasi luna(adica nu e un fenomen natural ca aurora boreala), unde mai pui ca numai la ora 0 se petrece.
It's not your clothes / It's not your dvd's / It's not your tv shows---IT'S YOUR WATCH THAT TELLS MOST ABOUT WHO YOU ARE
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Omule, e un fenomen neexplicat. Daca exista atunci inseamna ca e si documentat si studiat.
Dum zomfies...
andrei

Post by andrei »

simbad_marinarul wrote:Poate n-am fost destul de explicit in legatura cu Lumina.
@scorpion_amd13
Fenomenul cum il numiti voi se petrece an de an in ziua de Pasti a calendarului ortodox la Ierusalim(numai la Ierusalim).
@D. N-am cum sa-ti dau filmulul dar poti sa te duci intr-o Biserica Ortodoxa sa vb. cu un preot si sa-l intrebi de o caseta video, ceva in care sa vezi acea Lumina sau poate te duci pana in Ierusalim sa vezi cu ochii tai. Cat despre studiat nu prea vad relevanta avand in vedere ca sarbatoarea nu cade in aceeasi zi din an si nici macar in aceeasi luna(adica nu e un fenomen natural ca aurora boreala), unde mai pui ca numai la ora 0 se petrece.
este INCREDIBIL!

nu exista minuni, medalioane.
tot ce este fenomen vizibil se poate explica stiintific.

D, Daniken de care vorbesti e ala cu conspiratiile masonice? mdea.

LE:
pardon, confund von daniken cu van helsing. dar lasa ca nici cu vizita extraterestrilor acu 3000de ani nu mi-e rusine.

work harder
Tudor.b

Post by Tudor.b »

simbad_marinarul> lumina aia imi lasa impresia de legenda urbana. Adica ar fi trebuit puternic documentata si analizata, cum a fost giulgiul din Torino. Dar...

s|lent> pe langa Daniken, Tutea e Becali.
manu144x

Post by manu144x »

http://www.amazingdiscoveries.org/begin ... estory.htm
incercati putin linku asta, daca doriti desigur, mi s-a parut interesant, si e on topic.
choplinik

Post by choplinik »

eu cred k exista dumnezeu pt k mi-a dovedit-o de multe ori sh nu consider k este necesar sa ma duc la biserik sau sa ma spovedesc unui om poate mai pacatos decat mine, dar stiu k exista sh ma asculta ....nush poate e doar constiintza mea dar trebuie sa credem in ceva mai ales atunci cand nu mai avem nici o sperantza
manu144x

Post by manu144x »

choplinik, este necesar sa te alaturi unei biserici, pentru ca singur nu vei putea face fata. Sfatul meu e sa citesti Biblia pur si simplu, nu tot felul de teologii si ideologii si alte cele.
choplinik

Post by choplinik »

Nu am spus sa nu ne alaturam unei biserici, eu sunt ortodoxa, ma duc la biserica,tin post dar am spus ca nu este nevoie neaparat sa te duci la biserica ca sa te aproprii de dumnezeu, ca daca te duci la biserica si zici un tatal nostru asa ca sa scapi, nu ai rezolvat nimic, trebuie sa simti tu in primu rand o legatura. Poti fi oriunde ca alaturi de dumnezeu tot esti, nu trebuie neaparat sa fi in biserica.

[mod]Modedit: ircgod. bitchslap limba română.[/mod]
manu144x

Post by manu144x »

true. I agree.
Tudor.b

Post by Tudor.b »

choplinik: poate ne dovedesti si noua ca poti scrie normal in lb. romana, fara atatea k-uri.
Erebus

Post by Erebus »

hristos (n)-a inviat!
sa digerati asta ca sa intre mai bine cu ouele si mielul
http://www.aztlan.net/malachimartin.htm
Tudor.b

Post by Tudor.b »

Erebus> adevarat n-a inviat! [smilie=Respect.gif]
manu144x

Post by manu144x »

Ba da a-nviat.
Stiam demult ca urmatorul papa va fi ultimul. Si nu ma mira chestia aia, se numeste uraciunea pustiirii care va ajunge in biserica. Si uite ca a ajuns. Asta nu e nimic. O sa fie si mai rau. A doua venire e foarte aproape. Si stiam si de rangul illuminati al francmasoneriei. Se zvoneste ca si Bush ar face parte din el. La cate prostii face nu m-ar mira, dar e doar un zvon oricum. Ideea e e ca nu mai este mult pana la a doua sa venire.
BlackNight

Post by BlackNight »

manu144x wrote:Ba da a-nviat.
Demonstreaza.
manu144x wrote:Stiam demult ca urmatorul papa va fi ultimul.
Alte zvonuri lansate de babe senile si mosi paranoici?
manu144x wrote:Si nu ma mira chestia aia, se numeste uraciunea pustiirii care va ajunge in biserica. Si uite ca a ajuns. Asta nu e nimic. O sa fie si mai rau. A doua venire e foarte aproape. Si stiam si de rangul illuminati al francmasoneriei. Se zvoneste ca si Bush ar face parte din el. La cate prostii face nu m-ar mira, dar e doar un zvon oricum. Ideea e e ca nu mai este mult pana la a doua sa venire.
Care a doua venire ca ma indoiesc ca a existat si prima?
Anca

Post by Anca »

BlackNight wrote:
manu144x wrote:Ba da a-nviat.
Demonstreaza.
de ce totul trebuie pentru voi sa fie demonstrat ca sa credeti din moment ce atatia oameni au vazut si au ramas atatea izvoare scrise? nu zic ca sunt de acord cu spiritul de turma, dar multi nu cred pentru ca nu le-a fost demonstrat, trebuie sa le pice un copac in cap or something ca sa creada.
de ce in fiecare an de Paste la Israel vine o lumina din cer si acea flacara nu arde timp de cateva minute? sau voi de unde stiati ca vine acea traditie pentru care ne ducem la biserica sa luam lumina?
nu exista explicatie logica. trebuie doar sa crezi :)
I used to care but now i take a pill for that.
BlackNight

Post by BlackNight »

A mai mentionat cineva acea lumina. Vreau sa vad o poza, un filmulet, ceva cercetari stiintifice legate de ea. Daca chiar exista ar fi una din putinele dovezi (mai mult sau mai putin) clare ca ar exista Dumnezeu. In aceasta situatie nu vad de ce nu se stie mare lucru despre ea si este mentionata foarte rar.
Anca

Post by Anca »

BlackNight wrote:A mai mentionat cineva acea lumina. Vreau sa vad o poza, un filmulet, ceva cercetari stiintifice legate de ea. Daca chiar exista ar fi una din putinele dovezi (mai mult sau mai putin) clare ca ar exista Dumnezeu. In aceasta situatie nu vad de ce nu se stie mare lucru despre ea si este mentionata foarte rar.
poate pentru ca nu ai auzit tu de ea sau ca ai lipsit de la orele de religie. toti oamenii se duc acolo de Inviere, de acolo se duce lumina in multe zone. dar voi cum il luati pe "nu" in brate..
Erebus

Post by Erebus »

dar cum stiti ca lumina aia nu e aprinsa artificial, pentru ca e facut-a intr-o pestera. Poate au montat un aruncator de flacari pe tavanu pesteri si aprinde lumanarea su vine unu mascat si aprinde cu bricheta?

manu, ba nu a inviat! :d
Imho, ziua in care biserica va disparea va fi o zi fericita pentru omenire. In special cea catolica, pentru ca toate bogatiile ei vor fi date la cei saraci si au nevoie spre exemplu africa, bolnavii de sida...
gallardo

Post by gallardo »

Erebus wrote:Imho, ziua in care biserica va disparea va fi o zi fericita pentru omenire. In special cea catolica, pentru ca toate bogatiile ei vor fi date la cei saraci si au nevoie spre exemplu africa, bolnavii de sida...
Asa ziceam si eu la 16 ani... 2 ani mai tarziu mi-am dat seama ca e bine sa existe Biserica... pentru ceilalti. ;)
I never finish anyth
Anca

Post by Anca »

Erebus wrote:dar cum stiti ca lumina aia nu e aprinsa artificial, pentru ca e facut-a intr-o pestera. Poate au montat un aruncator de flacari pe tavanu pesteri si aprinde lumanarea su vine unu mascat si aprinde cu bricheta?
pentru ca preotii care intra sunt controlati de musulmani sa vada daca au brichete sau chibrituri la ei sau alte materiale. acum Erebus daca esti asa ferm convins si ai o explicatie pentru orice, spune-ne si noua care este secretul de lumina aceea nu te arde si o poti tine in fata mainilor, a fetei fara nici o problema.
Erebus

Post by Erebus »

etaine,
de unde sti ca nu te arde? ai incercat tu? Eu aseara am fost tarat de maicamea la biserica greaca sa i-au lumina si mi-a picat ceara pe mana si m-a ars
Post Reply