merită? Sistem performant...

Referitor la domeniul hardware in general, preţuri, informaţii de ultimă oră.

Moderator: Moderatori

bogdanell

merită? Sistem performant...

Post by bogdanell »

Salut,
M-am inrolat si eu in acest forum , parandumi-se de un relativ ajutor...
Daca se poate as dori si eu o parere despre ceea ce urmeaza sa achizitionez in urmatoarele saptamani.
Configuratia este urmatoarea:

Asus A8N-Sli Premium Sk 939
AMD Athlon 64 Fx 60
G.Skill Extreme ZX Kit 2 x 1024MB, Model F1-3200DSU2-2GBZZX (2-3-2-5)
Asus X1900XTX 2DHTV 512MB, GPU RADEON X1900XTX
2x Western Digital 250gb (wd2500ks) s-ata II, 16 mb buffer
Sursa-Fortron Bluestorm 500w

Ok...toata tarasenia asta ma duce la vreo 91 de milioane... :laughing6: si nu as vrea sa se duca atati bani fara rost ... :sad1:
As vrea daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o idee in legatura cu chestia asta...
Astept pareri...de bine ... de rau ...trebuie sa iasa bine pana la urma...

Multumesc. [smilie=Respect.gif]
Teach me...I will learn...And teach others...
dr_dream

Post by dr_dream »

pe 23 mai se lanseaza noilor platforme AM2 de la AMD, iar vreo 2-3 luni dupa apare si Conroe de la intel, care cica la ~550$ bate un FX-60 overclockat ca fiind un FX-62. sa vedem insa cum va fi realitatea, diferenta de bani de la FX-60 la cel mai tare Conroe ~550$ este enorma. Am mai sfatuit pe cineva sa astepte aparitia noilor platforme si abia dupa sa cumpere. Chiar daca nu vei treci pe una din noile platforme, din cauza ca actualele platforme sunt mai mature, tot vei beneficia de o reducere la CPU si MB.

Faza cu rabdarea stiu ca este nasoala, dar am vrut sa te anunt ca nu mai este deloc mult pana apar noile platforme si sa nu regreti dupa aceea ca nu ai trecut baremi pe DDR2.

Configuratia facuta de tine este de ultima generatia, in locul acelui X1900XTX as alege un 7900GTX si Sursa trebuie schimbata, cumpara una zdravana. in curand vei gasi la http://www.pc-coolers.ro sursa Seasonic de 600W, foarte silentioasa si puternica. Seasonic-urile sunt printre cele mai apreciate surse. alege surse foarte bune cu putere mare sunt Enermax Liberty. tot la http://www.pc-coolers.ro gasesti ;)
G-man

Post by G-man »

Si eu zic ca iti trebuie o sursa puternica. Si ia-ti 4 module de 1GB de RAM. Stii vorba aia, niciodata nu-i de ajuns. Cel putin cu 4GB esti sigur ca o sa rulezi Vista in conditii optime.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Nu ai nevoie de 4GB pt Vista, stai calm G-man. 2Gb ajung. Cum nici pt WinXP nu ai nevoie de 2Gb pt a-l rula optim.

Sistemul eu zic ca nu merita 91mil. Vindea Ares pe aici un Opteron dual core la 3GHz, X1900XTX, watercooling kit pe CPU si GPU cu monitor de 24" la 75mil. Parca a lasat la 70mil acuum. Asa ca ia legatura cu el, caci sistemul lui merita cu varf si indesat.

Evident mai poti astepta pina in iarna ca sa-ti iei ultimul ragnet de Conroe sau AM2 la supra pret, alegerea este a ta.
Placa video aleasa este foarte buna, nu are rost sa o schimbi cu un 7900GTX (la banii astia e pacat sa nu ai AA+HDR).
Iar sursa face fata linistita, ma refer la putere. Nush de firma, am auzit ca sunt bune. Mai multe detalii poate sa iti dea burebista dacă arunca un ochi pe aici. Eu ti-as recomanda Enermax Liberty 500 sau Antec Phantom 500, sau un OCZ dacă ai banii :D

Dar repet, nu merita atata banet. Uite-te mai intai si la sistemul lui Ares.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
KalKo

Post by KalKo »

Unica chestie care nu-mi place din ce ai enumerat mai sus e placa de baza, cauta mai bine DFi ultra-D, sau Abit AN8-SLI (sunt mai stabile)
Loading....
Snow

Post by Snow »

N-are nevoie de SLI daca isi ia ATI,don't you think ?
When you play the game of trolls, you win or get banned. There is no middle ground.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Trebuie să mă raliez opiniilor de mai sus cum că nu merită să dai atâţia bani acum pe un calculator care va fi obsolete peste câteva luni. De asemenea nici nu aş sări imediat pe AM2 sau Conroe pentru că sunt overpriced în primele luni de la apariţie şi sunt sigur că nu ai să cazi pe spate de diferenţe în jocuri.
Te asigur că foarte greu ai să distingi diferenţa dintre, să zicem, un 40 FPS-uri cu o configuraţie actuală şi 50-60 FPS-uri cu un viitor Conroe/AM2 (asta dacă chiar aşa de mare este ecartul).
Părerea mea e că e o configuraţie mult prea puternică numai pentru jocuri, dar e frumoasă. :)

Ce aş schimba eu acolo e MB-ul cu un Asus A8N32-SLI Deluxe, la placa video nu mă bag că eu merg cu nVidia din principiu, nu-mi plac cuptoarele de nici un fel ;), iar sursa o să-ţi ducă lejer configuraţia, dar pentru a fi în ton cu restul calculatorului ţi-aş recomanda un Seasonic S-12 500.
Văd că nu spui nimic de carcasă.

Uite mai jos în poză o configuraţie mai umană (ca să spun aşa). :)
Attachments
amd_62.jpg
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
ice01

Post by ice01 »

bogdanell - bun venit pe XPC/forum ! :thumbleft:
Ca sa putem purta o discutie pe acest subiect si sa stim ce sa recomandam, nu stim ceea ce este cel mai important, si anume, la ce doresti sa folosesti acest calculator ?! Vorbim despre un sistem multimedia, gaming PC, office ?
Iti spun din experienta proprie ca niciodata nu merita sa bagi foarte multi bani intr-un PC, numai daca neaparat iti doresti asta, sau chiar ai nevoie de asa ceva ! De preferat este sa mergi pe un sistem de mijloc, care daca este bine echilibrat din toate punctele de vedere, atunci isi va face cu succes treaba in toate privintele. Preturile componentelor sunt in scadere continua, practic in maxim 6 luni de la achizitie, valoarea acestora scade aproape de jumatate, lucru care nu este in avatajul nimanui. Iti cumperi un dual core, doar daca ai nevoie de asa ceva, iti iei 4Gb de ram doar daca ii si vei folosi in urmatoarea perioada, iti cumperi SLI doar daca esti maniac, si asa mai departe ...
Sfatul meu este, sa stai sa te gandesti foarte bine inainte de a iti cumpara orice ai alege sa iti cumperi. Esti cam aproape de pragul unor schimbari majore atat in ce privesc platformele AMD cat si in ce le privesc pe cele Intel. As zice sa mai stai putin, la fel cum au zis si cei dinaintea mea ...
savantu

Post by savantu »

Problema sta astfel :

1. AM2 apare in 4 saptamani si nu aduce vreun spor notabil de performanta fata de 939 ( -1 pana la +3% si asta cu memorii super scumpe DDR2 800 3-2-2-8 ) , doar suport pentry DDR2.

2.Conroe apare prin iulie , un Conroe 2.66GHz 530$ bate cu 20-30% un FX62 2.8GHz

De banii aia , ai putea sa-ti iei Conroe Xtreme Edition , 3.33GHz care ar bate un FX62 cu 50-70%...Si aia se simte.
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Nu sunt de acord cu tine ice01. dacă omul isi permite sa dea aproape 100mil pe un calculator inseamna ca nu il intereseaza ca va ajunge obsolete peste cateva luni, pt ca oricum atunci va baga alti bani iin el.
Si nu sunt nici de acord cu calculator mediu. Eu dacă as avea banii as incerca tot timpul sa imi tin calculatorul la un anumit nivel (1600x1200 all max AA+AF). Nu m-ar incalzi cu nimic ca peste x luni apare nush ce platforma noua; eu in alea x luni ce fac? Repet insa, dacă imi permit financiar. Si omul cred ca isi permite dacă se gandeste sa dea 90mil pe un calculator (care il va tine 1an de zile fara nici o problema, dupa care urmatorul an probabil fara AA, iar in urmatorul incepe sa scada din rezoultie si detalii :P ).

Ideea era dacă merita atatia bani. Si eu consider ca nu merita.
Ce are Ares de vanzare consider ca este mai performant, plus ca ai avantajul ca este deja asamblat si merge perfect, adică nu mai sunt probleme de compatibilitate, etc)
SoboLAN

Post by SoboLAN »

savantu wrote:AM2 apare in 4 saptamani si nu aduce vreun spor notabil de performanta fata de 939 ( -1 pana la +3% si asta cu memorii super scumpe DDR2 800 3-2-2-8 ) , doar suport pentry DDR2.
Nu uita ca AM2 nu e conceput sa aiba performanta mai mare decat 939 de acum, sau sa aiba mai multa forta bruta decat COnroe al lui Intel. Noul Socket AM2 e doar mijlocul prin care AMD va trece la DDR2 din cauza presiunilor uriase din partea gigantelor companii din domeniul IT, inclus si/sau mai ales a celor de jocuri. Nu AM2 e raspunsul la Conroe. Si parca asta s-a mai discutat. E posibil, daca nu foarte probabil, ca multe din procesoarele pe AM2 sa fie mai performante ca actualele pe 939. Deci, concluzia e ca AM2 e doar mijlocul prin care AMD va trece si el la DDR2. ATAT. .
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
G-man

Post by G-man »

Mai oameni buni, voi nu v-ati obisnuit cu schimbarile de socket/platforma etc? Nu contest progresul stiintific dar totusi majoritatea aparitiilor noi au un scop mai mult comercial. Pai daca tu ramai la socket 939 sa zicem o perioada mare de timp, producatorii de placi de baza vor ramane pe tusa. Fiecare isi va lua o placa de baza socket 939 si gata. Ramane cu ea mult si bine, in timp ce producatorul taie lemne. Asa ca un nou socket inseamna un nou val de vanzari, chiar daca performanta e aceeasi sau putin mai buna.
Why AMD really needs DDR 2

A reader fingers the spot

By Fuad Abazovic: Wednesday 26 April 2006, 09:40
WE RECEIVED an intriguing email in which one of us readers explains why he thinks that AMD really needs DDR 2 support. He could not be more right about it. Here we go:

Actually, I honestly think AMD *needs* to move to DDR2, latency issues or no latency issues. You need to look at this from the perspective of the 90% of people out there who don't know about latencies or the "truth" behind DDR vs. DDR2. These are people who look at 2 equally priced systems (AMD and Intel) and see the "DDR2" and think that it must mean it's twice as fast, or faster, or more modern, etc. They think they're getting cheated and stuck with "old" parts if they get AMD with DDR. I've been in many shops where the conversation went like this:

Customer: Hi, I want to get this AMD, but I want 1GB DDR2.
Shopkeeper: Sorry, AMD only uses DDR. The new Intel's chips use DDR2.
Customer: Oh, then I'll get the Intel. Why doesn't AMD make motherboards with DDR2? Intel is twice as fast!

So from AMD's standpoint, it *loses* the "mass market customer" by not moving to DDR2. So I'm glad that AM2 is coming out... And once the new IBM/AMD manufacturing process improvements are in place, I'm gonna get an AM2 X2 3800+ and see if it hits 4Ghz. :)

Regards,
Mike
Sursa : The Inquirer
savantu

Post by savantu »

SoboLAN wrote:
savantu wrote:AM2 apare in 4 saptamani si nu aduce vreun spor notabil de performanta fata de 939 ( -1 pana la +3% si asta cu memorii super scumpe DDR2 800 3-2-2-8 ) , doar suport pentry DDR2.
Nu uita ca AM2 nu e conceput sa aiba performanta mai mare decat 939 de acum, sau sa aiba mai multa forta bruta decat COnroe al lui Intel. Noul Socket AM2 e doar mijlocul prin care AMD va trece la DDR2 din cauza presiunilor uriase din partea gigantelor companii din domeniul IT, inclus si/sau mai ales a celor de jocuri. Nu AM2 e raspunsul la Conroe. Si parca asta s-a mai discutat. E posibil, daca nu foarte probabil, ca multe din procesoarele pe AM2 sa fie mai performante ca actualele pe 939. Deci, concluzia e ca AM2 e doar mijlocul prin care AMD va trece si el la DDR2. ATAT. .
Reprezentant BMW : "Noul nostru M3 nu este conceput sa aiba performanta mai mare decat vechiul M3 .... Nu noul M3 este raspunsul la RS4...Deci , concluzia e ca noul M3 este doar mijlocul prin care BMW va trece si el la motoare V8 pe seria 3. "

Jurnalisti de la revistele auto-moto : " WTF?!! A innebunit lupul ? [smilie=Nice-try.gif] "
Intel = abbreviation for Intelligence

Oxford Dictionary of English
bogdanell

Post by bogdanell »

Multumesc tuturor tare mult pentru pomptitudine,pot spune ca am fost chiar uimit de rapiditatea cu care mi-ati raspuns.
Ce pot spune e ca as vrea sa am un sistem nou luat din magazin, nu contest ca nu ar fi mai bun acel opteron insa nu e nou :d
Ce as vrea sa mai stiti e ca sistemul pe care urmeaza sa il fac va fi folosit in majoritatea aplicatiilor (nu neaparat ceva anume,grafica,procesare filme...dar se pot ivi...),cat despre schimbarea componentelor as vrea sa fie cat mai rara :d deoarece nu dispun de chiar asa multi bani frecvent...
Cu asteptarea asta...e cam nasol...daca astept si astept...mereu va iesii ceva nou si poate nu pe masura asteptarilor de multe ori...si in felul asta computer - :tongue3: oha
:tongue3:
Tot ce as vrea e sa fie destul de stabil si sa tina piept noutatilor cat mai mult timp posibil.

Inca odata va multumesc pentru parerile voastre de pana acum [smilie=Victory.gif] si mai astept altele in continuare :blob7:
[smilie=Respect.gif]
burebista
Moderator

Post by burebista »

bogdanell wrote:Ce pot spune e ca as vrea sa am un sistem nou luat din magazin, nu contest ca nu ar fi mai bun acel opteron insa nu e nou :d
Ăăă, adică cum nu e nou? Nu e second-hand, ba chiar e first-hand având în vedere că e de la firma care le-a adus pentru prima oară în .ro. ;)

Dacă nu vrei să mai aştepţi şi vrei "top of the line" la momentul actual, atunci rămân la recomandarea iniţială cu MB-ul ASUS A8N32-SLI Deluxe, un Antec P150 sau un P180 cu o sursă Seasonic, un heatsink TR SI-120 cu un fan Nexus pe el şi o să ai parte de un monstru tăcut ca o piatră. :)
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Merced
Moderator

Post by Merced »

Pretul la care vinde Ares sistemul, care e mai mic decat ce ti-a fost recomandat, si sistem care e si mai bun, sau cel putin la fel de bun, plus racirea foarte buna de care dispune, il recomanda din plin. Merita pana la ultimul banut! :D Si componentele de calitate pe care le are au garantie destul timp. Eu zic sa lasi balta tot si sa-l iei, ca la banii aia nu cumperi nimic mai bun! :thumbleft:
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

bogdanell, stiu ca sistemul lui Ares nu e nou, dar sa stii ca as merge pe mina lui pt ca omul este pasionat de calculatoare iar sistemul ala merge ca uns. Ma refer la configurare si optimizare unde cred ca a facut o treaba mai buna decat ai putea face tu la unul nou. Eu zic sa te mai gandesti nitel, eventual vorbeste cu omu ca sa te lamuresti.
In general sunt de acord cu tine, nou>>SH, dar in cazul asta sincer iti zic ca as merge pe varianta SH.
dr_dream

Post by dr_dream »

si eu sunt de parerea ca trebuie luat serios in considerare oferta lui Ares :thumbleft:
bogdanell

Post by bogdanell »

Tot mai multi ma inruma spre acel opteron 170...oare e mai bun decat fx 60?
din cate am citit pe site-uri ala merge in 2.0 ghz, fx merge in 2.6 ghz si pe deasupra seria fx de la amd stiam ca e aproape cea mai buna...multe detalii nu prea am ...numai ca e plusul ala de 600 mhz...
nu stiu ce sa mai cred...chiar e mai bun opteronul ala? daca ar fi asa ar fi mai usor la buzunar,am inteles ca e cca 18 mil, sincer sa fiu m-am gandit si la un 4800+ care ar fi cam 26,7 mil care tot e un pret mai rezonabil...
Ca si placa video nu cred ca am sa iau un 7900gtx.Din ce am citit si pe alte forumuri se spune ca ar fi varinta overclockata a 7800-lui si plus de asta are doar 24 pipelanuri in comparatie cu x1900xtx care are 48...
Cat despre carcasa am o tendinta spre un Sunbeam Transformer (atasament) insa nu stiu de unde as putea-o achizitiona intrucat pe la noi prin tara nu cred ca se aseste ...
Attachments
Sunbeam Transformer
Sunbeam Transformer
andrei80

Post by andrei80 »

7900 e de fapt 6800 cu mai multe pipe-uri si frecvente mai mari. Cu totul altfel sta treaba la ATI. Mergi pe X1900XTX fara dubii,nu o sa joci pe 1024x768 unde e uneori mai tare 7900 niciodata cu sistemul ala
bogdanell

Post by bogdanell »

7900 e de fapt 6800 cu mai multe pipe-uri si frecvente mai mari. Cu totul altfel sta treaba la ATI. Mergi pe X1900XTX fara dubii,nu o sa joci pe 1024x768 unde e uneori mai tare 7900 niciodata cu sistemul ala
Andrei80 ,fii putin mai explicit te rog ... [smilie=Nice-try.gif] :d [smilie=Respect.gif]
La display-ul meu nu am sa pot sa ma joc pe 1024x768 minim ar fi 1280x1024 [smilie=Victory.gif] :d
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Opteronul ala e la 3Ghz, nu la 2Ghz. Ma refer la cel al lui Ares.
Cate despre placa video nu e mare diferenta intre X1900XTX si 7900GTX. dacă mergi pe ATI o sa poti juca jocurile cu AA+HDR, dar vei avea probleme cu driverii si performanta mai slaba ca nVidia in jocurile OpenGL.
7900GTX este construit pe 90nm fata de 7800GTX care e pe 13nm. Asta se traduce prin consum mai scazut, caldura mai putina degajata si potential de OC mai ridicat. Pe acelasi principiu si X1900 este un X1800 cu mai multe pipeuri si OC-at, nu? :)

andrei80, eu zic sa te mai documentezi in ceea ce priveste diferenta intre 7900 si 6800.
2K

Post by 2K »

savantu wrote:Problema sta astfel :

1. AM2 apare in 4 saptamani si nu aduce vreun spor notabil de performanta fata de 939 ( -1 pana la +3% si asta cu memorii super scumpe DDR2 800 3-2-2-8 ) , doar suport pentry DDR2.

2.Conroe apare prin iulie , un Conroe 2.66GHz 530$ bate cu 20-30% un FX62 2.8GHz

De banii aia , ai putea sa-ti iei Conroe Xtreme Edition , 3.33GHz care ar bate un FX62 cu 50-70%...Si aia se simte.
Adevarul e ca sunt de acord cu savantu,desi in unele afirmatii s-a cam grabit FX62 care nici nu a vazut lumina zilei sau performanta pe AM2,conroe este un procesor extraordinar si asta vine de la un fan convins AMD,gandeste-te astfel,performanta peste FX60 la pret de A64 3500+ mai ales dacă se si OC-eaza bine acel conroe performanta creste mult mai mult,momentan nu recomand sa dai atatia bani pt ca suntem o perioada de tranzitie la procesoare si placi video ce sunt cu adevarat performante fata de generatia actuala,de aceea mai bine mai astepti 2-3 luni pana vor ajunge si la noi aceste procesoare si placi video.
Ca placi video îţi recomand sa mai astepti pana la lansarea lui 8800GTX in vara asta probabil iunie sau iulie ce va avea suport pt DX10 si o performanta sper eu mult mai mare fata de actualul 7900GTX/X1900XTX,acel suport pt DX10 este destul de important pt ca îţi permite sa joci jocuri gen crysis,Halo3,Flight simulator etc....care au o grafica revolutionara,uite ceva screenshots din crysis ca sa îţi faci o idee http://media.pc.ign.com/media/694/694190/imgs_1.html
bogdanell

Post by bogdanell »

Adevarul e ca sunt de acord cu savantu,desi in unele afirmatii s-a cam grabit FX62 care nici nu a vazut lumina zilei sau performanta pe AM2,conroe este un procesor extraordinar si asta vine de la un fan convins AMD,gandeste-te astfel,performanta peste FX60 la pret de A64 3500+ mai ales dacă se si OC-eaza bine acel conroe performanta creste mult mai mult,momentan nu recomand sa dai atatia bani pt ca suntem o perioada de tranzitie la procesoare si placi video ce sunt cu adevarat performante fata de generatia actuala,de aceea mai bine mai astepti 2-3 luni pana vor ajunge si la noi aceste procesoare si placi video.
Ca placi video îţi recomand sa mai astepti pana la lansarea lui 8800GTX in vara asta probabil iunie sau iulie ce va avea suport pt DX10 si o performanta sper eu mult mai mare fata de actualul 7900GTX/X1900XTX,acel suport pt DX10 este destul de important pt ca îţi permite sa joci jocuri gen crysis,Halo3,Flight simulator etc....care au o grafica revolutionara,uite ceva screenshots din crysis ca sa îţi faci o idee
Pentru ca nu sunt foate in tema in legatura cu noua tehnologie am sa va intreb pe voi in speranta ca nu va suparati...pe ce soket ruleaza acest conroe? Sunt platforme pentru el?
Asa cum bine spuneau altii va fii tehnologie la inceput...vor fii probleme...vor fi scumpe(?)si iar un factor care ma face sa fiu nesigur...
Pentru moment par a fi convins sa astept aparitia celor noi si daca ma gandesc mai bine cred ca am sa astept orice ar fi.Nu cred ca am de pierdut ceva daca mai astept 2 luni 3 ca pana la urma chiar daca ar fi sa nu dea randamentul preconizat multasteptatele componente,voi putea achizitiona la un pret ceva mai micut cele susmentionate. :laughing6:
Daca ar fi sa astept si randamentul noilor componente nu vor fi atat de bune...tot nu sunt lamurit in privinta opteronului acela,ar fi mai bun totusi decat fx 60?
Va multumesc [smilie=Respect.gif] inca odata !
dr_dream

Post by dr_dream »

Conroe va folosi LGA 775, deci actuala platforma de la Intel, numai ca vor aparea alte chipset-uri....
asteapta Conroe, asteapta niste teste, care sigur vor aparea foarte repede dupa lansarea procesoarelor, si apoi iei decizia.

probleme majore nu cred ca vor exista, doar nu sunt nebuni sa scoata cei de la intel sau amd procesoare cu probleme, insa probabil ca, cu timpul li se vor mai face cateva optimizari.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Eu cred ca cel mai devreme prin toamna o sa ajunga pe la noi noile procesoare Intel si AMD. dacă esti dispus sa astepti atata at e ok. Plus ca in domeniul jocurilor AMD este lider de la aparitia K7-lui incoace. Ar fi o surpriza placuta ca noul Conroe sa se dovedeasca un adversar redutabil, dar nu te baza pe asta.
Cel mai probabil cand vor aparea la noi pe piata procesoarele vor avea niste preturi exorbitante, urmand ca in 3-4 luni sa se stabilizeze pretul. Asta inseamna deja prin iarna...
Cat despre Fx-60 vs Opteron 170, luate la frecventa default castiga FX-60. Insa eu ma refeream la Opteronul 170@3Ghz al lui Ares care este peste un FX-60.
Banii tai, timpul tau, decizia ta. Sfaturile noastre le-ai auzit deja; pro si contra ca intotdeauna :P, acum este randul tau.
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Bineinteles ca acum vine intrebarea..."dar ce naiba poate sa isi mai ia Ares in plus daca vinde asemenea portavion???" :laughing6:
Eee...bogdanell ca sa nu mai repet ce au zis baietii astia aici eu zic sa ai incredere in ei dar as face doar o adaugare...in privinta placii video nici sa nu clipesi si sa iei X1900XTX iar faza cu asteptatul platformei AM2 si AM18 este gogomaneala,cu o asemenea placa video in sistem si cu 2 Gb DDR iti vor merge jocurile inca 2 ani de acum incolo parfum de viorele(pana vor aparea jocuri DX10...si nu ma luati iar cu "isteria" Crysis!) ,fie ca ai un FX64 sau "doar" un A64 3800+...asa ca eu zic sa iei un Opteron cat mai accesibil ca pret pt ca nu procesorul este cel care aduce spor de performanta in jocuri,un A64 3000+ poate duce orice joc in 60-70fps...asta asa ca sa iti faci o idee...
Numai bine! :wink:
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
bogdanell

Post by bogdanell »

KodiaK
Eu cred ca cel mai devreme prin toamna o sa ajunga pe la noi noile procesoare Intel si AMD. dacă esti dispus sa astepti atata at e ok. Plus ca in domeniul jocurilor AMD este lider de la aparitia K7-lui incoace. Ar fi o surpriza placuta ca noul Conroe sa se dovedeasca un adversar redutabil, dar nu te baza pe asta.
Cel mai probabil cand vor aparea la noi pe piata procesoarele vor avea niste preturi exorbitante, urmand ca in 3-4 luni sa se stabilizeze pretul. Asta inseamna deja prin iarna...
Cat despre Fx-60 vs Opteron 170, luate la frecventa default castiga FX-60. Insa eu ma refeream la Opteronul 170@3Ghz al lui Ares care este peste un FX-60.
Banii tai, timpul tau, decizia ta. Sfaturile noastre le-ai auzit deja; pro si contra ca intotdeauna , acum este randul tau.
Nu contest cele spuse de tine si tind sa iti dau dreptate...numai ca in privinta opteronului ala ...parerea mea este ca opteron 170 este numai unul cu seria aia si implicit acele caracteristici...deci prin urmare opteron 170 ca sa fie mai bun ca fx 60 trebuie sa aibe peste 2.6 standard...chiar daca este al lui Ares [smilie=Respect.gif] insa este destul de normal ca daca umblam cu overclock la el sa depaseasca fx 60, numai ca daca umblam si la fx 60 cu un asa-numit OC ar fi cam nasol de poponetul opteronului... [smilie=Nice-try.gif] :tongue3:
Fara suparare ...nu am vrut sa imi spun decat parerea... [smilie=Respect.gif]
alexwinfast
Bineinteles ca acum vine intrebarea..."dar ce naiba poate sa isi mai ia Ares in plus daca vinde asemenea portavion???"
Eee...bogdanell ca sa nu mai repet ce au zis baietii astia aici eu zic sa ai incredere in ei dar as face doar o adaugare...in privinta placii video nici sa nu clipesi si sa iei X1900XTX iar faza cu asteptatul platformei AM2 si AM18 este gogomaneala,cu o asemenea placa video in sistem si cu 2 Gb DDR iti vor merge jocurile inca 2 ani de acum incolo parfum de viorele(pana vor aparea jocuri DX10...si nu ma luati iar cu "isteria" Crysis!) ,fie ca ai un FX64 sau "doar" un A64 3800+...asa ca eu zic sa iei un Opteron cat mai accesibil ca pret pt ca nu procesorul este cel care aduce spor de performanta in jocuri,un A64 3000+ poate duce orice joc in 60-70fps...asta asa ca sa iti faci o idee...
Si tu ai dreptate in ceea ce spui in legatura cu majoritatea lucrurilor ,insa eu observ o oarecare ocolire a Fx 60-ului chiar nu merită?oare nu are destula performanta in el sa isi merie banii?Sau e doar ideea de a gasii o solutie mai ieftinache...Parerea mea in afara caracteristicilor si proprietatilor componentelor ,ca oricare parere a unui necunoscator daca e s-o luam si asa e ca "-Frate! Nu costa el 42.000.000 degeaba" :laughing6: :d
Daca ma insel corectati-ma va rog ... sincer nu as vrea sa fiu dezamagit ...numai ca stiu foarte bine ca pentru a nu fi dezamagit trebuie sa fii tu insuti apt sa poti face ce-ti doresti...si se mai spune ca si cu cat cunosti mai mult din aia iti dai seama ca nu stii prea multe...deci am apelat si la voi in speranta ca v-om face cea mai buna alegere...
Va multumesc si mai astept pareri... [smilie=Victory.gif] [smilie=Respect.gif]
bogdanell

Post by bogdanell »

Neatza ! :d
E vreo 5:20 si nu am somn...[smilie=maniac.gif]
Am stat si am tot citit despre asa-zisul, cel mai tare din parcare si deja renumitul-Conroe de la Intel...
Cred ca am ajuns la o oarecare concluzie finala...Astept sa iasa CONROE. Dupa cate spun forumurile si site-urile,dar nu in ultimul rand si voi , tehnologia scoasa de intel ar "rupe gura" fx-ului 60.In plus spun eu ca daca trec pe intel ar fi ceva schimbare datorita cash-ului dublu oferit de catre procesor, as putea beneficia si de recenta tehnologie a DDR2-ului si de o experienta noua care sper din tot sufletul sa fie fara evenimente neplacute sau dezamagiri... :laughing6:
Deci...daca as ramane pe fx 60 configuratia cred ca ar ramane in mare parte cea mentionata la inceput , cu mici schimbari , iar daca as trece la Intel Conroe ar trebui schimbata platforma si ramii...
Ca ram m-am gandit superficial deocamdata la urmatoarele kituri...
http://www.mariosoft.ro/index.php?v=produs&id=1790
http://www.mariosoft.ro/index.php?v=produs&id=1783
Iar ca motherboard...
http://www.mariosoft.ro/index.php?v=produs&id=1374
Astept parerile voastre la noile componente, asta daca nu v-am plictisit prea mult :tongue3: :)
De asemeni astept pareri si de la posesorii componentelor susmentionate, ar fi o expeienta =P~
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Mai eu nu inteleg un lucru...ce Dumnezeu vrei sa faci tu cu Pc-ul de vrei neaparat sa iti iei un procesor are costa aproape 1500 de dolari??????Cat o Dacie sh! :-! :-!
Iti repet...in jocuri...cele mai nesimtite mancatoare de resurse te duce orice procesor single core de la A64 3000+,nu simti diferenta!A...iti iei un dual core poftim, un X2 sau un opteron ceva pana in 15 milioane si ii dai in cap cu 400MHZ si ai terminat treaba!
De ce vrei neaparat sa RISIPESTI 1500 de dolari???Poate sunt eu nauc la ora asta dar nu pricep...
capca1

Post by capca1 »

alexwinfast wrote:Mai eu nu inteleg un lucru...ce Dumnezeu vrei sa faci tu cu Pc-ul de vrei neaparat sa iti iei un procesor are costa aproape 1500 de dolari??????Cat o Dacie sh! :-! :-!
Iti repet...in jocuri...cele mai nesimtite mancatoare de resurse te duce orice procesor single core de la A64 3000+,nu simti diferenta!A...iti iei un dual core poftim, un X2 sau un opteron ceva pana in 15 milioane si ii dai in cap cu 400MHZ si ai terminat treaba!
De ce vrei neaparat sa RISIPESTI 1500 de dolari???Poate sunt eu nauc la ora asta dar nu pricep...
poate nu se pricepe la OC si nici nu vrea sa invete.
Poate o face din comoditate, si il inteleg, daca e sa cumpere un fx-60 il infige in socket si are garantia ca merge la frecventa specificata, asa la OC nimeni nu iti poate garanta ca mere pana la 2,6GHZ sa zicem.
bogdanell eu zic sa iti iei A64 3700+ daca vrei single-core sau Intel 920-dual core si sa termini balciul. :wink:
dr_dream

Post by dr_dream »

daca are bani omul de ce sa nu-si ia ceva mai bun ? nu prea sunt de acord cu the best from the best, deoarece mi se pare o prostie, peste foarte putin timp apar altele si se ieftinesc in continuu, deci ar avea mult de pierdut. pe de alta parte poate ca omul are banu si nu ii pasa ca peste 1an componentele pe care le-a cumparat poate vor fi la jumate de pret. mai sunt si altii de pe forum care si-au cumparat X1800XT.......

trebuie asteptat Conroe si DX10, abia atunci te hotarasti ce sa cumperi, parerea mea.
alexwinfast

Post by alexwinfast »

dr_dream wrote:mai sunt si altii de pe forum care si-au cumparat X1800XT.......
Si ce legatura are XT-ul meu cu faptul ca baiatul asta vrea sa dea 1500 de dolari pe un procesor care este egalul unui Opteron de 12 milioane cu OC???
Ti se pare cumva ca am dat o avere ca sa trec pe X1800XT sau te plictisesti si nu si ce sa mai scrii?
Si apropos...primele placi DX10 vor fi niste prototipuri la care trebuie sa fii inconstient sa te arunci din prima si in plus nu vor exista jocuri cu PS4.0 pt ele iar cand vor veni acele jocuri intr-adevar acele prime placi DX10 vor fi depasite!
Asa ca...titulatul topicului...ia un X1900XTX ca iti creste barba pana cand aceasta placa va fi depasita,nu mai astepta cai verzi pe pereti ca mereu va fi ceva mai bun si tot asa...
Last edited by alexwinfast on Fri Apr 28, 2006 3:13 pm, edited 1 time in total.
novi

Post by novi »

alexwinfast wrote:Si ce legatura are XT-ul meu cu faptul ca baiatul asta vrea sa dea 1500 de dolari pe un procesor care este egalul unui Opteron de 12 milioane cu OC???
Ti se pare cumva ca am dat o avere ca sa trec pe X1800XT sau te plictisesti si nu si ce sa mai scrii?
Nu vad ce treaba ai cu omul daca vrea sa dea 1500$ pe procesor!Fiecare isi ia ce vrea!:wink:

Chestia cu OPTERON-ul si OC-ul este parerea ta si o respect!Tine si de noroc si nu se compara ca performanta BRUTA cu overclocking-ul!:P

PS:Sincer daca as avea bani acum tot FX60 as alege!:D
alexwinfast

Post by alexwinfast »

novi wrote:
alexwinfast wrote:Si ce legatura are XT-ul meu cu faptul ca baiatul asta vrea sa dea 1500 de dolari pe un procesor care este egalul unui Opteron de 12 milioane cu OC???
Nu vad ce treaba ai cu omul daca vrea sa dea 1500$ pe procesor!Care e problema?
E nefiresc si impotriva oricarei reguli a universului dar...ma rog,in loc sa ia 2*X1900XTX sa isi ia procesor de 1500 de dolari :laughing6: :laughing6:
novi

Post by novi »

Hehe!Era o vorba cu strugurii pe forum!:P
bogdanell

Post by bogdanell »

:sad1:
Nu mai stiu ce sa iau ... unii zic ceva altii altceva...
Ba e bun ba nu e bun...
Pana la urma eu am mentionat ca vreau sa fie de top numai ca nu are cum sa fie top of the top pentru ca e clar ca vor aparea mereu altele noi , dar daca stau sa ma gandesc putin orice ai cumpara peste ceva timp tot se va duce in jos,ca e mai repede sau mai tarziu...Daca analizez mai bine,daca te urci mai sus vei avea parte de o cadere ceva mai lunga ...in cazul nostru timpul conteaza.
Ar fi normal ca daca iau ceva medu acum peste un an va trebui sa il schimb in mare parte insa daca acum iau ceva de mai sus peste un an vor fi ceva mai putine schimbari ce trebuiec facute asupra lui.
Iar in ceea ce privesc banii v-am mai spus sa nu credeti ca sunt var sau nepot cu Becali sau cum am citit ceva mai sus de pe la voi pentru ca eu nu dispun neaparat de bani multi mereu.Acum m-am hotarat sa imi schimb vechiul pc si am spus sa fac un efort pentru a avea macar pentru un an-doi ceva ce tinde spre topuri.
In legatura cu overclock-ul ala am mai spus asta odata in legatura cu opteronul 170 al lui Ares, daca ala poate fi overclokat pana la o frecventa de...ai fx 60-ul poate fi overclockat pana la o frecventa mai maricica de atat intrucat puterea lui standard o depaseste pe cea a celuilalt.Si plus de asta de ce s-au mai conceput procesoarele din seria fx daca alte procesoare mai slabute ca al pot fi overclockate pentru a atinge puterea lui.Daca nu as fi luat in considerare ca si fx-ul se overclockeaza la randul lui poate ar mai fi fost vorba de o substituire cu unul mai ieftin overclockat insa eu iau in considerare faptul.
In alta ordine de idei , ca intotdeauna va multumesc pentru pareri. :thumbleft:
Last edited by bogdanell on Fri Apr 28, 2006 3:31 pm, edited 1 time in total.
dr_dream

Post by dr_dream »

alexwinfast, faca omul isi permite, treaba lui. cumpara ce vrea, asa cum ti-ai cumparat si tu placa video. am mentionat X1800XT, pentru ca voiam sa dau un exemplu de placa video plasata foarte sus in gama High-End. unii cu placile video, altii cu procesoarele, altii cu sunetul, unii cu nimic :P
ti-ai spus parerea, am inteles-o, poate ii intelegi si tu la randul tau pe altii.

daca as fi plin de bani mi-as cumpara si eu bineinteles the best of the best. ;)

P.S. X1900XTX cred ca va fi depasita cu aparitia lui DX10 :thumbleft: nush cat de mult o sa-i creasca barba la om
alexwinfast

Post by alexwinfast »

Parerea mea pt un sistem ultra high end care rupe orice joc in 3:
Opteron dus in 3Ghz cu un bun sistem de racire
2*1 Gb DDR 500 GSkill sau Corsair vezi ce gasesti mai acceptabil
2*X1900XTX crossfire cu placa de baza necesara si suficienta
2*HDD WD Raptor cu 10.000rpm in RAID 0

restul(carcasa,etc etc) sunt...vorba mai exeprimentatului Corbu'...afaceri bulgaresti si tin de gustul tau!
Alegerea iti apartine,eu la asta visez noaptea si ma trezesc la realitate dimineata,nu ai ce sa iti doresti mai mult! :wink:
dr_dream

Post by dr_dream »

daca vrea si carcasa best of the best --> VOILA <--
Post Reply