Sacadari ciudate cu un 9550

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
KodiaK
Radioactiv

Sacadari ciudate cu un 9550

Post by KodiaK »

Placa este GeCube sau HIS, nu mai tin minte exact si e complicat sa ma uit acum :P
Are core RV360 si frecventele sunt 425/400Mhz cu 128Mb DDR. In 3dmark03 o vede cu 256Mb :P
Image
Sistemul este Sempron 2800+ (1600Mhz) S754 (in everest este vazut Venice E6) cu 1x512 DDR400 Corsair, pe placa de baza Gigabyte K8NS. Este instalat catalyst 6.1.

Sacadarile sunt ciudate in sensul ca jocul ruleaza bine iar la intervale regulate de timp sacadeaza 1-2 secunde. In timpul asta nu face swap hardul. Ce ma mira foarte tare este ca sacadarile sunt si in ATI Tool. Adica cubul ala se roteste fluent 4-6 secunde dupa care sacadeaza 1-2 sec (uneori chiar "sare"). Cand ii dau scan for artifacts sacadeaza cronometrul in aceeasi maniera. Sacadarile au aparut si in Dreamfall. In Gothic II de exemplu nu este nici o sacadare. Nici in American McGee's Alice sau PoP. Chestia ciudata este ca ele nu apar tot timpul, si nu-mi dau seama de ce sunt influentate. adică o perioada a mers perfect in AtiTool si in Dreamfall (prin perioada inteleg cateva zeci de minute in cursul zilei de azi); acuma insa iar sacadeaza in AtiTools.
Alta ciudatenie este ca in AtiTools, cand invarte cubul in mod normal are 60-65fps. Insa au fost sesiuni in care avea ~35.
Am incercat sa si oc-ez placa, iar dupa OC (cand aveam 70-75fps in AtiTools), cand reveneam la frecv default frameratul era normal (60-65). dacă ieseam si intram din nou iar aveam ~35, insa nu tot timpul. :P

Placa are montata pe ea un Ati Silencer. Credeti ca de la el? Sa incerc si alta versiune mai noua de Catalyst?

PS: am dat un 3dmark03 si la 500/500Mhz a scos 3763. Este ok?
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Puzo

Post by Puzo »

Sacadarile s-ar putea sa fie cauzate de ceva programe de Log-ing care salveaza informatii la anumite intervale, tinand procesorul ocupat in timpul salvarii. :-k
Uita-te mai bine la ce programe ai deschise si mai umbla pe la Services - dezactiveaza ce nu iti trebuie (Guide-uri despre cum sa-ti configurezi serviciile gasesti destule pe net).

Eu zic sa nu te bazezi prea mult pe ATiTool ca le cam da cu random-ul [smilie=maniac.gif] in sensul ca daca azi iti zice ceva, maine iti zice altceva...

Scorul e destul de bun in 3DMark03 (un 9550 cu 400/400 scoate vreo 3300 de puncte din cate stiu)... poate totusi trebuia sa scoti un pic mai mult...
Last edited by Puzo on Sun Apr 23, 2006 11:39 pm, edited 1 time in total.
When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is... the end of the world will be comming soon.
KAKAROT

Post by KAKAROT »

Nu cred ca silencerul e un motiv. Mai mult tine placa mai rece.
Daca nu face asa in toate jocurile atunci s-ar putea sa fie din cauza driver-ului...incearca ultima vers di catalyst cat si una mai veche.
Daca tot nu si nu s-ar putea sa fie o problema cu PV sau chiar placa de baza (am mai intalnit cazuri)
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Puzo, m-am gandit si eu ca sunt ceva procese in background, dar at ar trebui sa faca tot timpul, nu?
KAKAROT, catalysti mai noi nu sunt pt placi din generatii mai noi? Ca stiu ca la nVidia dacă bag un forceware prea nou pe o placa prea veche poate chiar sa aiba efecte adverse. Sau la ATI nu e la fel?

O sa tin cont de sfaturile voastre, thx.
h3x0r

Post by h3x0r »

Poate fi si de la drivere....desi mai degraba de la vre-un antivir care scaneaza real-time!Ai asa ceva?Am patit eu si de aia intreb!
Venice 3200+ | DFI lanparty Ultra-D AD0
ATI x1950 pro 256Mb +Zalman VF700 CU
2Gb transcend DDR500
Enermax 370W Noisetaker (13A+14A dual rail)
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

Calculatorul este al prietenei, nu al meu, si da, are AVG-ul. Dar nu cred ca fie de la el pt ca ar fi trebuit sa nu existe perioade cand merge bine si perioade cand merge prost. Deasemenea nu faca asa in toate jocurile. Si, cum am mentionat anterior, nu lucreaza HDD-ul deloc cand sunt sacadarile.
O sa incerc cu Catalyst-ul 6.4 si o sa inchid si toate procesele suplimentare, si o sa revin cu detalii.
raphy

Re: Sacadari ciudate cu un 9550

Post by raphy »

KodiaK wrote:Placa este GeCube sau HIS, nu mai tin minte exact si e complicat sa ma uit acum :P
Are core RV360 si frecventele sunt 425/400Mhz cu 128Mb DDR. In 3dmark03 o vede cu 256Mb :P
Image
De unde ai luat informatiile? [smilie=Respect.gif]
KodiaK
Radioactiv

Post by KodiaK »

S-a rezolvat problema. Cel putin deocamdata. Erau niste procese care rulau in background. Nush exact care ca am inchis tot ce parea in plus :P
raphy, informatiile sunt luat cu Everest.
Post Reply