Are core RV360 si frecventele sunt 425/400Mhz cu 128Mb DDR. In 3dmark03 o vede cu 256Mb

Sistemul este Sempron 2800+ (1600Mhz) S754 (in everest este vazut Venice E6) cu 1x512 DDR400 Corsair, pe placa de baza Gigabyte K8NS. Este instalat catalyst 6.1.
Sacadarile sunt ciudate in sensul ca jocul ruleaza bine iar la intervale regulate de timp sacadeaza 1-2 secunde. In timpul asta nu face swap hardul. Ce ma mira foarte tare este ca sacadarile sunt si in ATI Tool. Adica cubul ala se roteste fluent 4-6 secunde dupa care sacadeaza 1-2 sec (uneori chiar "sare"). Cand ii dau scan for artifacts sacadeaza cronometrul in aceeasi maniera. Sacadarile au aparut si in Dreamfall. In Gothic II de exemplu nu este nici o sacadare. Nici in American McGee's Alice sau PoP. Chestia ciudata este ca ele nu apar tot timpul, si nu-mi dau seama de ce sunt influentate. adică o perioada a mers perfect in AtiTool si in Dreamfall (prin perioada inteleg cateva zeci de minute in cursul zilei de azi); acuma insa iar sacadeaza in AtiTools.
Alta ciudatenie este ca in AtiTools, cand invarte cubul in mod normal are 60-65fps. Insa au fost sesiuni in care avea ~35.
Am incercat sa si oc-ez placa, iar dupa OC (cand aveam 70-75fps in AtiTools), cand reveneam la frecv default frameratul era normal (60-65). dacă ieseam si intram din nou iar aveam ~35, insa nu tot timpul.

Placa are montata pe ea un Ati Silencer. Credeti ca de la el? Sa incerc si alta versiune mai noua de Catalyst?
PS: am dat un 3dmark03 si la 500/500Mhz a scos 3763. Este ok?