7vaxp-ultra (probleme SATA)
Moderator: Moderatori
Placa de baza vede discul Maxtor 200 Gb SATA 150 abia dupa 2,3 restarturi.
Are cineva idee de ce?
Este singurul hard din calculator.
Are cineva idee de ce?
Este singurul hard din calculator.
Fa un update de bios la placa de baza si verifica sa ai service-pack1 instalat la WinXP. In bios primary master sa fie pe auto. Poti sa mai incerci sa mai instalezi odata driverele pentru suport SATA ale placii de baza.
U Can't touch this
Ai ghicit deja raspunsul la ambele intrebari. Placa de baza e de vina. SATA a aparut dupa VIA KT600. Chiar si KT600 a avut probleme cu implementarea SATA. Eu am ASUS cu KT600 si am fost nevoit sa schimb HDD-ul SATA cu unul ATA100. Daca in southbridge ai vt8237 cauta pe siteul fabricantului disketa cu drivere pentru SATA. S-au verifica daca este pe CD-ul cu driverele placii de baza, asa era la mine. Da' cea mai sanatoasa solutie e sa-ti iei un HDD IDE cu minim 8 Mb in buffer, o sa-ti mearga brici, cum zici chiar tu.
U Can't touch this
- scorpion_amd13
De fapt, am impresia ca porturile SATA sunt disponibile pe placa ta de baza prin intermediul unui chip Silicon Image integrat pe PCB-ul placii de baza. Southbridge-ul VIA VT8237 care poate controla 2 porturi SATA150 a fost introdus pentru prima oara alaturi de northbridge-ul VIA KT600, deci sansele sa gasesti asa ceva pe o placa de baza atat de veche sunt infime daca nu nule. Incearca sa intri pe http://www.gigabyte.com.ro si la sectiunea placi de baza cauta modelul tau de placa de baza si respectiv drivere mai noi. Daca nu merge nici asa, du-o la service (in cazul improbabil in care inca mai e in garantie). In cazul in care nici asa nu-ti rezolvi problema poti ori sa-ti vinzi placa de baza si sa iei una care stie ce-i aia SATA sau sa-ti schimbi hard-disk-ul cu unul pe interfata ATA. Bafta.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)