ma gandesc ce limitare ai,chiar si procesoru la 2,8.Am dat ieri niste benchmarkuri quake4,cod2 etc si la 1024 fara aa+af scoatea aceleasi rezultate ca si la 1280/1024 cu aa+af(apoape aceleasi rez) asta da limitare(cu proc. la 2,4) need more CPU power
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
ma gandesc ce limitare ai,chiar si procesoru la 2,8.Am dat ieri niste benchmarkuri quake4,cod2 etc si la 1024 fara aa+af scoatea aceleasi rezultate ca si la 1280/1024 cu aa+af(apoape aceleasi rez) asta da limitare(cu proc. la 2,4) need more CPU power
Ti-am zis...
Asus P5E3 Premium :: Intel Q9550@3.8Ghz :: 4GB Corsair TWIN3X
EVGA GeForce GTX 275 :: WD 640GB AAKS :: Antec Quatro 1KW
Thermaltake Kandalf :: Samsung 2253BW :: Logitech Z2300
Xbox One :: Xbox 360:: PS4 :: PS3 :: TV SONY Bravia 40HX800
Ma intreb daca un 7900GTX ar scoate scoruri mai mari pe sistemul meu ...
P.S. Placa video n-am overclock-at-o niciodata iar procesorul am incercat dar nu prea reusesc sa-l stabilizez la un 2.8 GHz (ma enerveaza la culme placa asta de baza cu setarie ei din BIOS). Deci in teste n-a fost oc. nimic.
Intel i7 920 @4.0GHz | Asus P6T SE X58 | Corsair 12Gb DDR3, 1600MHz, | MSI Radeon R390X 8GB | Crucial RealSSD M4 256GB | Zalman CNPS10X-Quiet | CM HAF922 & Windows7 64bit Daca esti prost de mic, cand cresti mare numa' te joci.
am facut toate testele aseara,dar am ceva probleme:la quake 4,serious sam 2 am niste scoruri cam mici si nu stiu de ce.Pe net am vazut ca ar trebui sa scot peste 100 fps si mie imi da in jur de 40-50 fear si 3d 2006 imi dau scoruri normale(ca si la alte placi pe net)
oare de ce?nu fol eu ce benchmark trebuie,eram curios pretorianu sa vad ce dif ii intre placa ta si a mea (in jocuri nu in 3d-urii)dar nu reusesc niste scoruri normale
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
florin22xxl wrote:am facut toate testele aseara,dar am ceva probleme:la quake 4,serious sam 2 am niste scoruri cam mici si nu stiu de ce.Pe net am vazut ca ar trebui sa scot peste 100 fps si mie imi da in jur de 40-50 fear si 3d 2006 imi dau scoruri normale(ca si la alte placi pe net)
oare de ce?nu fol eu ce benchmark trebuie,eram curios pretorianu sa vad ce dif ii intre placa ta si a mea (in jocuri nu in 3d-urii)dar nu reusesc niste scoruri normale
Procesor Opteron
Frecventa Procesor 2x3000 MHz
Racire Asetek waterchill
---
Placa Video ATI Radeon X1900 XTX
Multi-GPU Nu
Core Video 800 MHz
Memorie Video 882 MHz
Racire Video asetek waterchill
---
Placa De Baza DFI SLI-D
Memorie Sistem 2x1024 Corsair uccc
Frecventa Memorie 544 MHz
Timing Memorie 3-4-4-8
---
Drivere cat. 6.3
Sistem Operare Ms Windows XP
---
Compare Link http://service.futuremark.com/compare?3dm06=247139
Alte teste o sa faca actualul proprietar, tot membru xpc.
cum zicea si alex mai sus....suntem limitati de procesoare...de exemplu,eu mai mult de 4400 in 2006 cu totul default,nu am scos...sunt curios daca ridic frecventa cu 200mhz daca zboara frame-urile chiar asa cum se spune....bafta cu bench-urile alea....
Da kevin pai mie pe placa mea mi-a dat 4400 si ceva aproape 4500 deci dupa cum am zis cu niste procesoare "slabe" nu puteam face niste teste obiective...pt ca un x1800xt fie el si topul super OC nu are cum sa dea mai mult ca un x1900xt!
alexwinfast wrote:Da kevin pai mie pe placa mea mi-a dat 4400 si ceva aproape 4500 deci dupa cum am zis cu niste procesoare "slabe" nu puteam face niste teste obiective...pt ca un x1800xt fie el si topul super OC nu are cum sa dea mai mult ca un x1900xt!
man,chiar m-ai facut curios,crezi ca daca pun o rezolutie de 1600/1200 o sa castig mai multe frame-uri???ca io zic urmatorul lucru,sa fie clar pt toti:cine cumpara cu 18 milioane o placa video,nu o face de dragul benchmark-urilor,hai sa fim seriosi,nu ne jucam 3dmark ca e prea scurt ,deci....cum spuneam,la rezolutia asta ar trebui sa nu mai ceara instructiuni de la cpu???asta in caz ca suporta monitorul....daca nu....de unde naiba inca 25 bulioane pt un proc decent pt. placa mea???
hai ca iar am dat-o in offtopic...sa ma ierte adminu'
sa stii ca nu ii chiar asa de mare diferenta intre un x1900xt si placa ta,poate intre un x1900xt si un x1800xt dar tu ai 625@700 si 1500@1600 deci destul de mult peste frecventele normale.Limitarea normal ca exista si am testat-o pe propia pile da nu credeam sa fie asa de mare.Incercati niste scoruri in 2006 la 1600 sa vedem exact ce dif ii intre un x1800 si x1900xt
Parerea mea: daca vrei sa vezi cu adevart valoarea unei placi high end o testezi la rezolutii astronomice .. undeva la cel putin 1600x1200 si detalii la max, x4 si x8..... si atunci se vad diferentele si valoarea exacta.
dar x1900xt este mult mai puternic ... cel putin nu este folosit la capacitate maxima deoarece diferenta de pipeline-uri eset uriasa... sigur ne ashteapta o surpriza in curand ... o surpriza cu care ATI va prelua coroana si o va duce destul de sus.
sa speram....ca pana acum,sunt cam pe acolo x1900xt/x cu 7900gt/x....in mai toate testele....sa fie oare declaratia alora de la ati cum ca inca nu au facut un driver care sa foloseasca intreaga capacitate a chip-ului r580???
Ares wrote:Procesor Opteron
Frecventa Procesor 2x3000 MHz
Racire Asetek waterchill
---
Placa Video ATI Radeon X1900 XTX
Multi-GPU Nu
Core Video 800 MHz
Memorie Video 882 MHz
Racire Video asetek waterchill
---
Placa De Baza DFI SLI-D
Memorie Sistem 2x1024 Corsair uccc
Frecventa Memorie 544 MHz
Timing Memorie 3-4-4-8
---
Drivere cat. 6.3
Sistem Operare Ms Windows XP
---
Compare Link http://service.futuremark.com/compare?3dm06=247139
Alte teste o sa faca actualul proprietar, tot membru xpc.
Chiar trebuie sa ne deprimi in halul asta?!
Eu ma chinui cu amarata mea de placa(X800 GTO), pe care am montat azi ATI silencer 5, sa-i ridic frecv dar, nu trec de 515 la proc si 1100 la mem. si mi se stinge sistemul. Banuiesc ca e sursa de vina(totusi e una de 360 W)
Dar, nu ma las
Din moment ce eu "joc toata ziua in 1600*1200" ...iti dai seama cat ma intereseaza ce poate placa in rezolutia aia ...oricum toate placile Ati se descurca excelent la rezolutia aia mai ales cu 4x/8x...pr mine e suficient 1280*1024 cu HDR+4x/8x
In toamna se vor numara bobocii cu Conroe pe Vapo (sper sa fie fara cold bug) si CF cu 1900XTX. Oricum pauza e scurta, revenim in forta , sper si pe un monitor pe masura.
"Conroe on ebay" )))
Treaba cu limitarea de catre procesoare a placilor video este adevarata pana la un anumit punct,uite sa zicem ca,la Conroe nu va mai fi prezenta atat de pronuntat aceasta problema si vom avea un procesor fara sa limiteze placa video,mai mult de 30 de FPS in plus fata de cat avem acum la rezolutii de 1024 nu vor fi,limitarea procesorului se observa cand ai un Crossfire sau mai nou un Quad Sli,in nici un caz pe X1900XT/XTX la rezolutii de 1600 sau 2048 unde procesorul are o mica participare in framerate
Procesorul are o mare influenta la rezolutii si setari de calitate, la mine la 2.6 Ghz scartaia jocul, agata, nu era fluent, la 3 Ghz zbarnaia. La un X1900XTX nu ai ce cauta cu un procesor dual sub 2.8 Ghz la o rezolutie peste 1280/1024 asta daca vrei calitate si viteza ca doar se presupune ca cine isi ia placa high end asta doreste. Mai vad sisteme cu SLI 7900 GTX si un proc single core sau un dual la 2.4 Ghz, penibil, acel SLI este in plus, mai pui si un TFT la 1280 si esti rezolvat, jumatate din banii dati pe sistem au fost aruncati, dar deh am SLI ...come on.
Ares wrote:In toamna se vor numara bobocii cu Conroe pe Vapo (sper sa fie fara cold bug) si CF cu 1900XTX. Oricum pauza e scurta, revenim in forta , sper si pe un monitor pe masura.
P.S. Urmarim ca vulturii Conroe pe ebay
Grab a ticket, get in line . XE or NOT XE .
Treaba cu limitarea de catre procesoare a placilor video este adevarata pana la un anumit punct,uite sa zicem ca,la Conroe nu va mai fi prezenta atat de pronuntat aceasta problema si vom avea un procesor fara sa limiteze placa video,mai mult de 30 de FPS in plus fata de cat avem acum la rezolutii de 1024 nu vor fi,limitarea procesorului se observa cand ai un Crossfire sau mai nou un Quad Sli,in nici un caz pe X1900XT/XTX la rezolutii de 1600 sau 2048 unde procesorul are o mica participare in framerate
Si dual OPTY-ul pe care il are Ares cam trage in jos XTX-ul. Pe cand isi da drumul XTX-ul, OPTY-ul isi da duhu` .
Ares wrote: un proc single core sau un dual la 2.4 Ghz, penibil, acel SLI este in plus.
Si eu am zis ca si o placa actuala high end single,nu in SLI sau crossfire,e limitata la greu de orice procesor,dar e cam aiurea sa zici ca e "penibil" orice este sub ceea ce tu iti permiti!
Era unu pe aici care vroia sa isi ia un X1900XTX single si sa ii dea in cap cu un FX60 care costa 1500$ ,in loc de un procesor mai acatari si un Crossfire......asta zic eu ca e "penibil"...muuuult mai penibil decat sa ai un single core la 2,4ghz si un SLI sau Crossfire
SLI,CROSSFIRE = bani aruncati oe fereastra cu banii care ii dai pe 2-a placa iti iei peste un an cea mai tare de pe piata si care ii de 2 ori mai tare ca cele 2 placi pe care le cumperi acum.Eu zic ca mai bine iti faci upgrade in fiecare an si asa sa ai parte de cele mai noi tehnologii aparute decat sa tii 2 ani de zile placile alea in calc si sa te chinui sa le vinzi mai tarziu.
ps : daca contul tau din banca depaseste bugetul Romaniei ignora ce am scris si treci pe SLI sau CROSFIRRE imediat ca merită,eu asa as face
alexwinfast, ca de obicei esti pe dinafara, nu scoate din context aiurea, da eu afirm ca un X1900XTX cu un Dual Core la 2,4 Ghz este LIMITAT si asta o spun din experienta si nu din auzite sau citit teste si dat cu presupusul. Daca o singura placa are nevoie de un procesor puternic atunci ce sa mai zic de 2 placi video ? Zilele astea si-au mai luat vreo 3 useri X1900XTX printre care si DJLeco cred, o sa ii rog sa posteze si aici parerile lor la cele de mai sus, sau poate chiar EXT o sa scrie pe aici.
P.S. alexwinfast, este ultima para ca iti permit sa faci aluzii directe la ce imi permit eu sau ce fac eu, ti-am mai spus ignora posturile mele asa cum demult le ignor eu pe ala tale.Deocamdata ai un blue card.
Chill guys ! Ma roade tot mai tare sa imi vand GTO-`ul si sa-l sun pe Larisu pentru un 7900GT Bliss. In ce masura acest GT va fi limitat de al meu Diego, care sta daily use la 2500 voltaj stock, iar daca trebuie poate fi urcat la 300X9=2700(memoriile ma ajuta la DDR600) ?! Bani de un upgrade la dual core nu am momentan.
Am o mica nelamurire?!Daca producatorii de jocuri nu ofera suportul necesar pentru dual core,la ce dreac te ajuta un proc dual...in gaming.Din cate imi amintesc eu,poate anul acesta vor aparea jocuri cu suport dual.In acest moment singura aplicatie optimizata dual core este 3DMark06.Un joculet cam scurt .Nici macar celebrul 'Oblivion' nu am cetit sa aiba suport dual.Opinia ca un gamer care se respecta joaca la rezolutii de minim 1600/1200 imi pare o exagerare romaneasca;1280/1024 cu valori mari AA/AF si HDR activat imi pare mai mult decat suficient.Stiu ca lumea asteapta 'Conroe' surescitata,io nu mai am rabdare pana atunci,asea ca in iunie (sper) sa am un AM2,single core (dual la anul cand vor exista proace fabricate in tehnologia de 65 nm) cu un ATI 1900 XT.
Last edited by van helsing on Thu May 04, 2006 10:58 am, edited 1 time in total.
Eu zic ca o sa simti bine diferenta. Si eu am avut X800GTO (e drept ca nu cu 16pipeuri) si cand am trecut pe 7900GT s-a miscat de pina la 3 ori mai bine in unele jocuri. In 3DMark-uri (05 si 06) s-a dublat scorul.
Evindet ca dacă schimbi si procul placa duce si mai mult, dar oricum o sa simti diferenta serioasa fata de ce ai tu acum. Plus ca o sa ai PS3 si HDR care arata bine rau . dacă vrei HDR+AA, si dacă ai bani, si dacă esti fan Oblivion atunci ia-ti un X1800XT TOP ca a lui alexwinfast
van helsing, 1600x1200 nu este o exagerare romaneasca. Si ca joci in 1280x1024 4xAA sau in 1600x1200 noAA tot cam aia e (ca FPS). Plus ca aia care au nVidia nu pot juca cu HDR+AA...deci trebuie sa jucam in 1600x1200. Iar 1600x1200 se simte de la monitoare de la 19" in sus. Eu de exemplu in unele jocuri vad canturile si in 1600x1200 asa ca bag un 2xAA
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Lucky me, nu sunt fun Oblivion. Problema se pune in felul urmator, nu vreau sa scap de placa ca nu ar mai duce, nici vorba, dar cu cat o lungesc mai mult cu atat voi lua un pret mai mic pe GTO si va trebuii sa plusez mai bine pentru upgrade. Temerea mai este si legata de acel bottlenek pe care Diego l-ar putea cauza noii placi video.
Best-buy-ul momentului este 7900GT. Parerea mea. Iar bottleneck-ul pe care l-am impune procul placii nici nu se compara cu cel pe care il impune X800GTO-ul procului. O placa potrivita penru ce ai tu este un 7800GT minim.
Si ai dreptate cu scaderea pretului la X800GTO. Eu am dat-o pe a mea cu 4.7mil . Tu probabil ca poti incepe de la 6mil.
PS: Vezi ca vindea unu un 7900GT Gainward cu 8mil. Cam suspect pretul dar merita vazuta.
eu zic ca trebuie sa mai asteptam,sa vedem care va fi surpriza de la ATI,poate vor face un driver cu ajutorul caruia nu o sa mai fie "gatuite" placile video de catre procesoare....cine stie....
pana atunci insa,hai sa nu ne mai certam....mai ales offtopic....
respect!!!
nici vorba, dar cu cat o lungesc mai mult cu atat voi lua un pret mai mic pe GTO si va trebuii sa plusez
tu pui problema ca si cum peste 2,3 luni pretul unui 7900gt nu mai scade, ramane la fel ca acum scade valoarea unui x800gto dar scade si pretul unui 7900gt deci tot dif. aia de bani trebuie sa o dai un7800gt a scazut de la 15 mil. la 12 in 3 luni de zile,acum gasesti si cu 11mil,eu am dat 15 in noiembrie.
florin, e corect ce spui insa si eu m-am gandit la asta inainte de a posta. Totusi cred ca devalorizarea unui GTO va fi mai energica decat a unui 7900GT. Unde mai pui ca la Prey sau Stalker e posbibil ca al meu GTO sa tuseasca.
la Prey sau Stalker e posbibil ca al meu GTO sa tuseasca.
la prey nu prea cred,doar are acelasi engine ca doom3 si quake4(imbunatatit normal)dar in esenta daca ti-or mers alea ar trebui sa-ti mearga si asta.Cand o sa apara Stalker(candva,undeva)deja o sa existe directx 20 si cand ma gandesc ca trebuia sa apara in 2004 sa le faca concurenta la doom3 si HL2
Holly .... novi!
Cred ca merge la 1.4V cel putin bijuteria aia.
Sunt curios ce inseamna acel 600+ si 1600+. adică mai e loc si de OC? La core ma refer in principal
placa aia ii deja un 7900 GTX singura diferenta fiind 256 mb in loc de 512.Is curios ce pret are,dar nu prea vad rostu nu mai bine iti cumperi un 7900gtx direct oare la noi o sa apara asa ceva ??ar fi interesant si fie undeva pe la 15 mil atunci chiar sa-r merita orice mai mult deja iti iei x1900xt.
Extraordinara placa.....insa nush dacă isi merita pretul,la acele frecvente ajung majoritatea 7900GT EVGA,doar sa aiba memorii de 1.2ns oricum superba mai ales ca probabil rezolva problema cu zgomotul si racirea....
X800GTO 16PIPES va mege destul de bine pe Prey pentru ca ATI a facut optimizari puternice pentru acest joc "ati gamer's wanted" sau ceva de genul asta se va numi programul