Intretinerea unui forum - sfaturi si recomandari
Moderator: Moderatori
Intretinerea unui forum - sfaturi si recomandari
De curind sunt fericitul posesor al unui domeniu si binenteles al unui forum pphbb. Momentan e mai saracut, membrii sunt indeajuns cit sa-i numeri pe degete, in fine sa vad cum se prezinta peste 2-3 luni. Asa ca va cer ajutorul, despre cum si ce ar trebui sa supraveghez, ce ar trebui sa imbunatatesc... stuff like that. Uite, de ex. nu am reguli de comportament. Din pacate in liceu, la cursurile de limba si literatura romana am chulit deci cu imaginatia, cu papagalul stau mai greu. Si cum nu pot sa fac copy-paste de la un alt forum, eh.. help!. Ar mai fi si altele dar pe moment nu prea imi vin in cap. Asa ca apelez la voi, la sfatul moderatorilor, membrilor cu experienta si nu numai... Multam!
"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"

Re: Intretinerea unui forum - sfaturi si recomandari
De ce nu ceri sfatul celor de http://www.phpbb.ro sau http://www.phpbb.com (banuiesc ca la Engleza nu ai chiulitJin wrote:De curind sunt fericitul posesor al unui domeniu si binenteles al unui forum pphbb. Momentan e mai saracut, membrii sunt indeajuns cit sa-i numeri pe degete, in fine sa vad cum se prezinta peste 2-3 luni. Asa ca va cer ajutorul, despre cum si ce ar trebui sa supraveghez, ce ar trebui sa imbunatatesc... stuff like that. Uite, de ex. nu am reguli de comportament. Din pacate in liceu, la cursurile de limba si literatura romana am chulit deci cu imaginatia, cu papagalul stau mai greu. Si cum nu pot sa fac copy-paste de la un alt forum, eh.. help!. Ar mai fi si altele dar pe moment nu prea imi vin in cap. Asa ca apelez la voi, la sfatul moderatorilor, membrilor cu experienta si nu numai... Multam!

Nu, e ok, le am cu engleza, doar ca doream ceva discutii cu membrii care ii cunosc de ceva timp, virtual vorbind...
. Nu era neaparat vorba de detalii tehnice. Chestii legate de reguli, comportament, cum imi dau seama daca un user merita un post de moderator, sanctiuni etc. Oricum, ma duc sa arunc o privire si pe phpbb.com.

"Jumatate din lume este compusa din idioti, cealalta jumatate din oameni care sunt suficient de inteligenti pentru a profita de ei in mod indecent"

hai ca ma bag eu pe felie la faza asta. sunt admin sau moderator pe forumuri de vreo 6 ani. si iti spun ca iti trebuie un set de reguli din start. de ce ? pt ca daca nu ai asa ceva o sa-ti sara lumea in cap si pamul o sa infloreasca!
http://www.anime-mania.ro/index.php?nam ... opic&t=111
astea sunt regulile de pe forumul meu. nu sunt multe, nu sunt absurde si daca lumea le respecta e perfect. { acolo sunt is sanctiunile de pe forumul meu asa ca nu o sa mai aprofundez subiectul }
vb u de comportament, de numirea moderatorilor si alte chestii dastea. pai in primul rand un mod tre sa isi cunoasca "meseria" ca sa zic aşa. si sa se impuna. nu neaparat prin amenintzari { i`m gonna bann your sorry ass nigga !!! }. u vrei sa mentii un forum ni viatza..asta inseamna ca userii tai tre sa se simta ok la tine. trebuie sa aiba mereu despre ce discuta, pt ca asta e practic un forum : un loc de discutie !
sa zicem ca iti intra un user nou si iti trage un post de 3 lei cum ar fi ... : "mie nu imi place ferrari ! ferrari suxx ! " ce faci la faza asta ? ii dai o palma usoara peste urechi si ii dai un pm in care ii explici ca nu ar trebui sa posteze ca un copil de 3 ani. si tot ashea..daca mai ai intrebari te ajut cu placere !
ja ne !
http://www.anime-mania.ro/index.php?nam ... opic&t=111
astea sunt regulile de pe forumul meu. nu sunt multe, nu sunt absurde si daca lumea le respecta e perfect. { acolo sunt is sanctiunile de pe forumul meu asa ca nu o sa mai aprofundez subiectul }
vb u de comportament, de numirea moderatorilor si alte chestii dastea. pai in primul rand un mod tre sa isi cunoasca "meseria" ca sa zic aşa. si sa se impuna. nu neaparat prin amenintzari { i`m gonna bann your sorry ass nigga !!! }. u vrei sa mentii un forum ni viatza..asta inseamna ca userii tai tre sa se simta ok la tine. trebuie sa aiba mereu despre ce discuta, pt ca asta e practic un forum : un loc de discutie !
sa zicem ca iti intra un user nou si iti trage un post de 3 lei cum ar fi ... : "mie nu imi place ferrari ! ferrari suxx ! " ce faci la faza asta ? ii dai o palma usoara peste urechi si ii dai un pm in care ii explici ca nu ar trebui sa posteze ca un copil de 3 ani. si tot ashea..daca mai ai intrebari te ajut cu placere !
ja ne !
My armor is CONTEMPT!
My shield is DISGUST !
My sword is HATRED !
Let none survive !
No pity ! No remorse ! No fear !
My shield is DISGUST !
My sword is HATRED !
Let none survive !
No pity ! No remorse ! No fear !
He, he am avut si primul (mic) incident. S-a rezolvat pe cale amiabila, un mutat de post si un PM pentru atentionare. Fara batai de cap si probleme. Oricum e bine ca am reusit sa pun de niste reguli, tocmai pentru a atrage atentia cuiva care ar putea sa arunce cu vorbe grele, la genul Si unde scrie ca n-am voi sa injur?!...