cum scap de vista?
Moderator: Moderatori
cum scap de vista?
pls spuneti'mi ce sa fac... am instalat vista si acum nu mai pot sa scap de el. in vista pe C: apare vista. in xp'ul meu pe C: e xp'ul. si la norton partition manager imi da eroare. si la varianta in windows, si la varianta cu boot disk in dos. :| cum scap de vista?
Adica ai instalate pe C: ambele sisteme de operare?? Nu este prea indicat, dar, este sistemul tau :-)
Poti incerca sa stergi directorul cu windows-ul Vista (sper ca este in director separat) si sa editezi fisierul boot.ini din radacina (vezi ca este ascuns), adica stergi linia care indica spre directorul respectiv (sau o comentezi cu diez "#" sau "rem")
PS Nu am inteles ce are a face Norton Partition Manager...
Poti incerca sa stergi directorul cu windows-ul Vista (sper ca este in director separat) si sa editezi fisierul boot.ini din radacina (vezi ca este ascuns), adica stergi linia care indica spre directorul respectiv (sau o comentezi cu diez "#" sau "rem")
PS Nu am inteles ce are a face Norton Partition Manager...
".... impotriva prostiei .... ZEII insisi ....... lupta in zadar......."
NU INTALA XP SI VISTA IN ACEAS PRTITIE ca nu apare atunci dualboot!!
todeauna cand instalez vista baga pe o partitie pe care nu este OS instalat.
Pot sa incerci asta dar nut garantez ca merge
Acesta remediaza boot-u pune inauntru CD-u de XP booteaza de pe el dupa intra in Windows XP Recovery Console si alege windows Xp o sa observi care e si scrie comanda fixboot!
Sper sa reusest!
Daca strici ceva ultima rezolvare ii Format C:
todeauna cand instalez vista baga pe o partitie pe care nu este OS instalat.
Pot sa incerci asta dar nut garantez ca merge
Acesta remediaza boot-u pune inauntru CD-u de XP booteaza de pe el dupa intra in Windows XP Recovery Console si alege windows Xp o sa observi care e si scrie comanda fixboot!
Sper sa reusest!
Daca strici ceva ultima rezolvare ii Format C:
deci. xp'ul nu vede doar partitia C (pe care e instalat) si inca una. Vista vede C (pe care apare ca instalat Vista), D (pe care e xp'ul meu) si inca o partitie. windowsurile sunt instalate pe partitii diferite numai ca fiecare se crede pe C. :| nu am idee de ce. si Norton PartitionMagic imi spune ca "Partition's drive letter could not be identified". O eroare asemanatoare imi da si partition magic varianta pentru dos.
Vista e tampit - identifica aiurea partitiile. Situatia mea : XP pe C, Vista instalat pe E. Dupa instalare, Vista se dadea ca fiind pe C si ametea literele celorlalte partitii.
Cum am scapat de el : am intrat in XP, am sters tot ce insemna Vista si folderele lui (atentie ca are un sistem de protectie tare tampit - se rezolva fie cu format fie, daca vrei sa pastrezi ceva date, intri in security, te pui pe tine ca proprietar al foldereleor / subfolderelor / fisierelor si abia apoi le poti sterge), am intrat apoi cu Recovery Console cu cd-ul de boot al XP-ului, m-am logat ca admin al XP-ului si am rescris boot-ul cu fixmbr, fixboot, etc.
Cum am scapat de el : am intrat in XP, am sters tot ce insemna Vista si folderele lui (atentie ca are un sistem de protectie tare tampit - se rezolva fie cu format fie, daca vrei sa pastrezi ceva date, intri in security, te pui pe tine ca proprietar al foldereleor / subfolderelor / fisierelor si abia apoi le poti sterge), am intrat apoi cu Recovery Console cu cd-ul de boot al XP-ului, m-am logat ca admin al XP-ului si am rescris boot-ul cu fixmbr, fixboot, etc.
Aproape toate build-urile - mai putin ultimul adica.hgz wrote:@Alex
LoL ce build ai folosit?>????
Eu lam instalat de 3 ori deja si nam avut probleme!
De mers, au mers toate ok, fara buleli & stuff.
Partea nasoala intervenea la dezinstalarea lor - ma rog, optiunea de dezinstalare nu am identificat-o

Nota :
1. erau diverse chestii pe partitia cu Vista si eram obligat sa nu formatez.
2. nu am facut update de la o versiune la alta de Vista.
boot-loader-ul nu se dezinstaleaza.... se editeaza..... 
intrii in my computer->tools->folder options->view->si aici bifezi "hide protected operating....".dupa ce ai facut trebusoara asta te duci pe c:\ si aici vei gasi fisierul boot.ini !!!!MARE ATENTIE!!!! ai grija ce stergi de aici!!!! undeva mai jos ai doua randuri mai lungi, mai exact 2 adrese care vor incepe astfel: "multi(......" una din ele te trimite la partitia cu vista, cealalta la partitia cu xp-ul! nu trebuie decat sa stergi adresa ce face referire la vista si, eventual, sa treci la default(in loc de ce este scris acolo) adresa xp-ului tau! adica dai copy la tot ce este scris acolo pana la semnul de egalitate "=". cam atat ar trebui sa fie! evident salvezi fisierul si ar trebui sa mearga!
numa' bine.....
PS: daca nu-ti accepta salvarile, dai click dr pe boot.ini si debifezi de acolo READ ONLY.... dupa ce salvezi ii activezi din nou optiunea asta, si debifezi "hide protected...."
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)

intrii in my computer->tools->folder options->view->si aici bifezi "hide protected operating....".dupa ce ai facut trebusoara asta te duci pe c:\ si aici vei gasi fisierul boot.ini !!!!MARE ATENTIE!!!! ai grija ce stergi de aici!!!! undeva mai jos ai doua randuri mai lungi, mai exact 2 adrese care vor incepe astfel: "multi(......" una din ele te trimite la partitia cu vista, cealalta la partitia cu xp-ul! nu trebuie decat sa stergi adresa ce face referire la vista si, eventual, sa treci la default(in loc de ce este scris acolo) adresa xp-ului tau! adica dai copy la tot ce este scris acolo pana la semnul de egalitate "=". cam atat ar trebui sa fie! evident salvezi fisierul si ar trebui sa mearga!

PS: daca nu-ti accepta salvarile, dai click dr pe boot.ini si debifezi de acolo READ ONLY.... dupa ce salvezi ii activezi din nou optiunea asta, si debifezi "hide protected...."
INSPIRON 1520 | T7250 @ 2 GHz | GeForce 8600M GT | WD 250 GB | 2 x 2048 MB RAM Kingston HyperX | DVD-RW | BT 2.0 EDR | WLAN B/G/N
Wepure!
Gandestete primadata ce scrii Daca e Bagat bootloderu dun VISTA nu il pot edita din boot.ini pre ca foloseste un system nou de bootare si nu e suportat modificarea din XP
cam asa arata boot.ini din vista
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
Si scrie acolo
Gandestete primadata ce scrii Daca e Bagat bootloderu dun VISTA nu il pot edita din boot.ini pre ca foloseste un system nou de bootare si nu e suportat modificarea din XP
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NOEXECUTE=OPTIN
Si scrie acolo
hgz wrote:Wepure!
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.;
;
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NOEXECUTE=OPTIN
Si scrie acolo
bah, sincer, nu'sh ce pana mea vrei sa spui...
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
INSPIRON 1520 | T7250 @ 2 GHz | GeForce 8600M GT | WD 250 GB | 2 x 2048 MB RAM Kingston HyperX | DVD-RW | BT 2.0 EDR | WLAN B/G/N
Code: Select all
;
;
[boot loader]
timeout=3
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Media Center Edition" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
WxP wrote:exact asta imi apare in boot.ini..... vista'ul l'am zburat de pe calc deci tot ce a mai ramas de el e boot loader'ul.. acum cine e amabil sa imi explice ce sterg de aici. am eu o banuiala dar mai bine sa fiu sigur inainte sa sterg ce nu trebuieCode: Select all
; ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; [boot loader] timeout=3 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Media Center Edition" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
fii atent!
1.stergi boot.ini
2. creezi un fisier text si-l denumesti boot.ini. (ai grija sa ai dezactivata optiunea aia "hide extentions for....")
3. acolo scrii:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Media Center" /noexecute=optin /fastdetect
restart si merge!

ba ****!
nu-i vorba de astea ma..... oricum mergea si daca era scris "edition" ce e scris intre " " apare identic pe ecran..... in fine..... faci ce vrei! MULTA SANATATE!
Citeste asta!!!!!
http://www.jcxp.net/forums/index.php?showtopic=6658
Tot ala ce am zis pana acuma si asta e singura metoda READ!
http://www.jcxp.net/forums/index.php?showtopic=6658
Tot ala ce am zis pana acuma si asta e singura metoda READ!
NU se poate folosi boot-u de la un Windows mai vechi ptr mai nou!!!!
De exemplu nu merge Vin Xp cu boot de la Win2k ptr ca inca in acel tim na fost win xp si nau facut boot ptr xp.
Incearca cu un CD bootabil de XP si ca merge!
P.S. scuzat sterget aces reply pls!!!
De exemplu nu merge Vin Xp cu boot de la Win2k ptr ca inca in acel tim na fost win xp si nau facut boot ptr xp.
P.S. scuzat sterget aces reply pls!!!
Last edited by Heavy_D on Thu May 25, 2006 3:29 pm, edited 1 time in total.
NU se poate folosi boot-u de la un Windows mai vechi ptr mai nou!!!!
Si nu se instaleaza niciodata un win mai vechi pe unu nou de exemplu Win2k pe Vista sau Xp ca numa win 2k o sa mearga asa ii si faza cu 98 instalat pe XP!
Si nu se instaleaza niciodata un win mai vechi pe unu nou de exemplu Win2k pe Vista sau Xp ca numa win 2k o sa mearga asa ii si faza cu 98 instalat pe XP!
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Media Center Edition" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT
Intri cu CD-ul de Media Center in Recovery Console, daca te pune sa alegi logeaza-te la XP-ul Media Center si incearca doar cu FIXMBR. Daca nu merge, re-intra in Recovery Console, si ruleaza BOOTCFG - mi se pare ca aceasta e comanda si are cateva optiuni printre care sa descopere toate windows-urile instalate, sa le adauge la fisierul de boot, etc.