Geforce 6600 256Mv vs 128Mb
Moderator: Moderatori
Geforce 6600 256Mv vs 128Mb
Sal..
Tocmai mi-am cumparat un Asus geforce 6600 256Mb (300/500Mhz) dar care din cate observ nu pot sa scot nici macar un Hz din overclocking. Problema nu e asta ci faptul ca ma gandesc ca am facut o greseala si nu mi-am cumparat cel de 128Mb dar cu 50Hz mai mult la memorii crezand ca pot sa-o aduc pe prima placa de 256Mb la 550Mhz prin overclocking.
Am facut o greseala cumparand pe cea de 256Mb pe cand cea de 128Mb era mai rapida? Ma omoara rau curiozitatea sa aflu..
Tocmai mi-am cumparat un Asus geforce 6600 256Mb (300/500Mhz) dar care din cate observ nu pot sa scot nici macar un Hz din overclocking. Problema nu e asta ci faptul ca ma gandesc ca am facut o greseala si nu mi-am cumparat cel de 128Mb dar cu 50Hz mai mult la memorii crezand ca pot sa-o aduc pe prima placa de 256Mb la 550Mhz prin overclocking.
Am facut o greseala cumparand pe cea de 256Mb pe cand cea de 128Mb era mai rapida? Ma omoara rau curiozitatea sa aflu..
Kestia cu 256mb la placile pe 128 biti e mai mult o caracteristica de marketting, din pacate alegerea ta nu a fost prea inspirata, ai pierdut si din punct de vedere al performantei si banuiesc ca a costat si mai mult decat varianta cu 128mb. Pacat ca te-ai grabit, dar cu un 6600td de la leadtek, se putea mooda fff usor in GT, adică ajungeai la performantele unui gt doar prin mood-ing ..... dar totusi nu inteleg cum nu ai reusit sa maresti frecventele deloc, absolut deloc, e incredibil....
Akunamattatta
Poi am incercat cu programelul ala special de pe CD, Asus Smart Doctor, am dus memoria de la 500 la 550 si in Oblivion nici macar nu intra (se intepa jocu si se dadea restart la comp) apoi cand reusesam sa ii mai bag cam 20Mhz(520) intra in joc dar se vedeau puncte ciudate pe ecran (artefacte banuiesc) si in nici un caz nu puteam sa joc. Acuma vad ca la F.E.A.R. se cam inteapa (in starea ei normala) odata la 6-7 secunde timp de 1 sec. Sa fie cumva ca am facut overclocking ? Stiu ca placa mea veche care am avut-o geforce 4 Mx ii faceam overclocking la extrem si tot nu zicea nimic cu panarama aia de radiator care il avea. Asta noua are dotare standard cu un ventilator mic si radiator pe memorii..
Poi am incercat cu programelul ala special de pe CD, Asus Smart Doctor, am dus memoria de la 500 la 550 si in Oblivion nici macar nu intra (se intepa jocu si se dadea restart la comp) apoi cand reusesam sa ii mai bag cam 20Mhz(520) intra in joc dar se vedeau puncte ciudate pe ecran (artefacte banuiesc) si in nici un caz nu puteam sa joc. Acuma vad ca la F.E.A.R. se cam inteapa (in starea ei normala) odata la 6-7 secunde timp de 1 sec. Sa fie cumva ca am facut overclocking ? Stiu ca placa mea veche care am avut-o geforce 4 Mx ii faceam overclocking la extrem si tot nu zicea nimic cu panarama aia de radiator care il avea. Asta noua are dotare standard cu un ventilator mic si radiator pe memorii..
Daca luam in considerare un OC versiunile cu 256MB sunt foarte slabe, deci ai facut o alegere cam nefericita. Cea mai buna alegere ar fi fost placa mea (vezi la System).
PS. foloseste CoolBits2 pt a activa OC-ul direct din drivere si foloseste RivaTuner pt monitorizarea temperaturii.
PS. foloseste CoolBits2 pt a activa OC-ul direct din drivere si foloseste RivaTuner pt monitorizarea temperaturii.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Deci am reusit cu CoolBits 2 sa aduc la 553Mhz memoria si 325Mhz procesorul grafic
diferenta:
3DMark03 - 4692 (300/500Mhz) - initial
3DMark03 - 4895 (325/553Mhz) - OC
Dar totusi mi se inteapa in jocuri cum am mai scris mai sus ... ca un fel de swap odata la 5-6 secunde ceea ce nu pateam inainte de ma apuca de OC, chiar si la 300/500 face asa acuma !
diferenta:
3DMark03 - 4692 (300/500Mhz) - initial
3DMark03 - 4895 (325/553Mhz) - OC
Dar totusi mi se inteapa in jocuri cum am mai scris mai sus ... ca un fel de swap odata la 5-6 secunde ceea ce nu pateam inainte de ma apuca de OC, chiar si la 300/500 face asa acuma !
- scorpion_amd13
Din pacate ai facut o alegere destul de nefericita. ASUS-urile 6600 pe AGP nu se pot moda cu BIOS de Sparkle si nu poti sa scoti din ele performanta unui Leadtek A6600 TD 128/128. Am avut asa ceva (ma refer la Leadtek A6600 TD 128/128) si am modat-o cu BIOS Sparkle si am overclockat-o la 545/675 max stable. Pot sa-ti spun ca rezultatele erau foarte bune, scorurile foarte bune (aproape scoruri de 6600GT). Insa placa ta ar trebui sa poata sa scoata macar 400MHz la nucleu. Cei 256MB ram sunt destul de buni, insa la o placa cum e a ta nu sunt tocmai foarte utili. Chestia cu 256MB/128 biti nu merita e expirata, 256MB/128 biti chiar merita, insa ar fi bine sa fie minim un 6600GT placa video. In ziua de azi 256MB merita pentru placile mainstream. Ar fi foarte util si un cooler mai bun pt nucleul grafic, nu cred ca cooler-ul ala de aluminiu face fata unui overclocking ca la carte. S-o stapanesti sanatos si sa obtii rezultate cat mai bune cu ea.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)