Gigabyte sau ASUS???
Moderator: Moderatori
Gigabyte sau ASUS???
Ce sa aleg pentru un sistem (Sempron 3000+) dintre cele doua placi de baza?
- ASUS K8N-E Deluxe
http://www.price.ro/d_Asus_K8NE_Deluxe_ ... -1209.html
- Gigabyte GA-K8NS
http://www.price.ro/preturi_gigabyte_ga ... o_1397.htm
M-ar tenta ASUS, dar vreau HDD pe S-ATA si Gigabyte cica ar avea un avantaj.
- ASUS K8N-E Deluxe
http://www.price.ro/d_Asus_K8NE_Deluxe_ ... -1209.html
- Gigabyte GA-K8NS
http://www.price.ro/preturi_gigabyte_ga ... o_1397.htm
M-ar tenta ASUS, dar vreau HDD pe S-ATA si Gigabyte cica ar avea un avantaj.
Re: Gigabyte sau ASUS???
Modele Asus pe 754 au foarte mari probleme de compatibilitate cu memoriile ram ! Nu recomand ! Eu unul mi-am mancat zilele cu asa ceva ...
Mergi fie pe versiunea Gigabyte, fie vezi daca mai ai sanse sa pui pana pe vreun MSI K8NEO Platinum ....
Mergi fie pe versiunea Gigabyte, fie vezi daca mai ai sanse sa pui pana pe vreun MSI K8NEO Platinum ....
Deci:aditza26 wrote:Pentru memorie am sa merg pe Kingmax. La Ultrapro diferenta de pret dintre cele doua este de aproape 20 de euro, cu atat este mai scumpa ASUS-ul. Merci Ice!
Eu am un asus k8n (simplu) si imi tine venice-ul la 2660 mhz @1.55v de 2 luni iar ramii sunt kingmax deci nici o problema.(am avut si o combinatie de pqi+kingmax si tot au mers fara probleme la 440 mhz@2.5-3-3-6)
Problemele la aceasta placa sunt:
1. nu duce fsb mai mare de 272 mhz
2. nu permite voltaje decat 1.4, 1.425, 1.45, 1.55 (mai sus nu am incercat), chiar daca placa are optiuni pentru toata plaja de voltaje.
3. la fsb mai mare de 265 nu prea booteaza cu HT de 2 sau 1
Toate problemele le-am constatat pe 3 astfel de placi, indiferent de sursa.
Despre gigabyte nu stiu ce sa-ti spun.
Conroe 6600@3,6ghz@1.3v || Alphacool Entry Set 120 Rev. 2|| Asus P5B Deluxe Wifi/Ap || Gainward 7600GT@645/1660 |2GB TXDD2048M800HC4DC 4-4-4-8 | RAID 0 [2X Samsung 80GB] & WD 160GB JS [store] | DVD-RW LG | Altec Lansing VS4121 | Sirtec HPC-430-P12S
- gusteru_29
nu face prostia sa-ti iei asus, si eu sunt unul dintre cei care au avut mari probleme cu aceea placa(in special cu memoria)...ceea ce m-a facut sa o schimb la 2 zile dupa ce am cumparat-o...
mergi pe orice altceva in afara de asus.
mergi pe orice altceva in afara de asus.
Asus P5N32-E SLI Plus,CPU DualCore Intel Core 2 Duo E6750, Geil 2x1Gb kitt DDR2 800, Gainward 7800GT 512mb,2xSAMSUNG HD200HJ, WD 400, Creative Audigy ,Samsung 940N
MSI K8N Neo3 ..are si PCI-x si AGR (un fel de agp pe care merg un numar limitat de palci video pe agp...insa mie mi-au mers si placi care nu erau trecute pe lista, de ex un Palit Daytona FX5200)...sata....si e fff performanta placa
PS: si nu are nici un fel de bug
PS: si nu are nici un fel de bug
"Ci eu in lumea mea ma simt
Nemuritor si rece"
Nemuritor si rece"
- gusteru_29
dupa parerea mea zic ca placa asta este Ok http://www.itdirect.ro/produs.php?266:551
mai poti mere pe dfi dar e scumpa si nu cred ca un semprom merita acea placa(mai scumpa placa ca procu
)
mai poti mere pe dfi dar e scumpa si nu cred ca un semprom merita acea placa(mai scumpa placa ca procu

Asus P5N32-E SLI Plus,CPU DualCore Intel Core 2 Duo E6750, Geil 2x1Gb kitt DDR2 800, Gainward 7800GT 512mb,2xSAMSUNG HD200HJ, WD 400, Creative Audigy ,Samsung 940N
Placa asta si-a luat-o acum 5 zile un prieten cand a facut sistemul, cu Sempron 2800+. Nu stiu cum se comporta pt ca nu am testat calculatorul.
Eu pana acum, de cand am Barton, am placa de baza Gigabyte, si sunt multumita de ea. ASUS m-a tentat pentru ca mi se pare ceva mai buna.
Deci pana la urma balanta inclina inspre Gigabyte, asa ca o voi alege pe aceasta. Multumesc mult pentru sfaturi. Poate pana maine cand voi lua placa mai vine cineva cu aprecieri, pro sau contra.
Eu pana acum, de cand am Barton, am placa de baza Gigabyte, si sunt multumita de ea. ASUS m-a tentat pentru ca mi se pare ceva mai buna.
Deci pana la urma balanta inclina inspre Gigabyte, asa ca o voi alege pe aceasta. Multumesc mult pentru sfaturi. Poate pana maine cand voi lua placa mai vine cineva cu aprecieri, pro sau contra.
- gusteru_29
din cate am vazut la sistem ai barton 2500+.De ce il schimbi?? crezi ca este mai bun un sempron 2800+
...ma cam insel in privinta asta deoarece bartonu are L2 512k pe cand sempronu are doar 256 plus ca si frecventa este mai mica .Si eu am fost intr-o mare dilema cand mi-am schimbat bartonu si am trecut la A64...mi-am luat 754 si dif este simtitoare da nu atat cat ma asteptam..
PS: daca ti-ai luat placa sa o folosesti cu placere....aaa si nu uita sa o uzi

PS: daca ti-ai luat placa sa o folosesti cu placere....aaa si nu uita sa o uzi

Este al doilea calculator. Pentru surioara mea. Placa pe care o am va fi pe calculatorul ei si cred ca iau eu Infinite-ul. Stiu ca Sempronul nu se ridica la nivelul unui Barton si imi pare rau ca atunci cand mi-am luat procesorul nu avea la 3000+.
Se amana pentru maine placa de baza pentru ca nu am mai avut timp sa ajung la UltraPro (scoala, meditatii... vine BAC-ul).
Se amana pentru maine placa de baza pentru ca nu am mai avut timp sa ajung la UltraPro (scoala, meditatii... vine BAC-ul).
eu iti recomand gigabyte-ul, ca Asus are un prieten tot pe sk 754,si-i face multe probleme,mai recent nu i se mai aprinde deloc calculatorul.
Packard Bell - Intel Core Duo T 2250 @1730mhz - ATI Radeon 200M, 256 MB - SO-DIMM DDR2 512, 667mhz - HDD S-ATA WD 800BEVS - Panasonic DVD-RW - Realtek LAN - audio - Wireless - mouse Logitech LX7
Johhny_T, mai nou am 8 placi Asus pe mina...din care 3 sint in functie aproximativ 22 ore pe zi...merg impecabil (Asus K8N, K8N-E, A8N-E)
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse