Murphy şi legile forumiste.

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

phradamon

Post by phradamon »

125.Informatia se deformeaza cind trece spre nivelele ierarhice superioare.
126.Pentru un forumist, indiferent in ce directie o ia va fi la deal si impotriva curentului.
127. Cu cit stirile proaste se transmit mai repede si mai detaliat, cu atit mai bine.
128. Durata de existenta a unui topic este invers proportionala cu durata postarilor.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

129. Daca simti nevoia impetuoasa de a posta pe un topic, ia-ti o pauza scurta inainte. Poate-ti trece.
Darth Vader

Post by Darth Vader »

130. Daca deschizi un thread sa ceri niste sfaturi in legatura cu doua componente care se incadreaza in bugetul tau, majoritatea raspunsurilor in threadul deschis de tine o sa fie de genul: "Mai strange ceva bani si cumpara componenta asta". Raspunsuri care nu au nici o legatura cu titlul topicului.
131. Daca vine vorba de produse/preturi/cultura in alte tari decat Romania, cei care se zbat ca pestii pe uscat ca stiu cel mai bine nu au pus in viata lor piciorul in strainatate sau au primit si ei informatii despre alte tari in urma unui telefon fara fir.
132. Ceea ce majoritatea recomanda in majoritatea cazurilor nu e cea mai buna solutie.
133. Daca ai o problema cu ceva componente si ceri pareri, sfaturi, 90 % din raspunsuri o sa iti spuna sa suni un prieten, pardon, sa le incerci la un prieten.
134. Majoritatea userilor noi habar nu au ca exista functia SEARCH. Daca un user mai "veteran" pe forum atrage atentia acestui fapt intr-un topic nou, frigiderul lui o sa fie plin de produse carnoase din partea celui care a initiat topicul.
135. Daca un user are in posesia lui o placa video NVIDIA/ATI in orice topic, chiar si intr-un topic despre cresterea ratelor salbatice, el o sa scoata in evidenta faptul ca placa lui este cea mai buna.
1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
phradamon

Post by phradamon »

136. Opulenta sistemelor din semnaturi este invers proportionala cu solvabilitatea posesorilor.
pixelmonster

Post by pixelmonster »

137. Userii care doar comenteaza in topicurile de poze cred ca merita sa incarc pagina, pe o conexiune de cacao,doar ca sa le vad aprecierile.
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

Poate de-asta scrie dial-up killer in titlu. Si am putea sa lasam aberatiile si frustrarile pentru alt topic, pana nu facem din asta topic offtopic?
Dum zomfies...
phradamon

Post by phradamon »

138. Expansiunea unui topic inseamna complexitate, iar complexitatea conduce la dezagregare.
FATHER

Post by FATHER »

pixelmonster wrote:137. Userii care doar comenteaza in topicurile de poze cred ca merita sa incarc pagina, pe o conexiune de cacao,doar ca sa le vad aprecierile.
... si de aici la regula nr. :

139. Feedback-ul este la fel de important ca ideea de baza.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
phradamon

Post by phradamon »

140. Ca moderator, daca pastrezi un topic prea mult, devine flame si se ajunge la offtopic.Daca arunci un topic prea devreme, vei avea nevoie de el imediat ce l-ai dat la gunoi.
FATHER

Post by FATHER »

141. Forumul sunt eu.
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
Trickster
Radioactiv

Post by Trickster »

142. De fiecare data cand o discutie e mai infocata, apare cineva care da reply la primul post din topic.
Dum zomfies...
phradamon

Post by phradamon »

143. Tocmai cand ai realizat un numar record de posturi se face curatenie prin posturile de la gunoi sau din arhiva.
ice01

Post by ice01 »

143. Cu cat mai tare ceri niste recomandari clare in privinta unui produs sau altul, cu atat mai incalcite si total offtopic vei primi recomandarile in topicul ala.

144. Ce am eu este cel mai bun, voi recunoaste ca a fost un gunoi si teapa, abia dupa ce o voi da si eu mai departe !
phradamon

Post by phradamon »

145.Nu crea nici o topic pentru care nu vrei nici un raspuns.
ice01

Post by ice01 »

146. Nu iti dori sa ajungi moderator, ca ramai fara Emoticons ! Prima regula sa ajungi moderator mai repede este sa renunti de tot la ele !

147. Cu cat ai ceva mai mult de spus, cu atat mai putin merita sa zici, oricum esti complet ignorat, si castiga detasat cel care nu are nimic de spus dar zice.

148. Daca te-ai straduit de la bun inceput sa te vezi moderator, si telul nu ti-a fost indeplinit, atunci fie te retragi la un moment dat dar mai revii din cand in cand cu o replica de kko la adresa unui user pe care ai prins tu coaja, fie te alegi pana la urma cu ban primit exact de la cei in randul carora ai facut pe dracu in patru sa ajungi si tot nu ai ajuns, desi in prostia ta erai convins ca meriti.
pixelmonster

Post by pixelmonster »

149. Nu posta sub influenta bauturilor alcolice pentru ca sunt sanse foarte mari ca postul sa trebuiasca sa fie re-editat...
Last edited by pixelmonster on Sat May 27, 2006 3:48 pm, edited 1 time in total.
phradamon

Post by phradamon »

150. Cind un forumist vrea sa-si impresioneze colegii cu detalii sofisticate, inseamna ca el a pierdut din vedere obiectivul final.
Ulfednar

Post by Ulfednar »

151: Numarul de topicuri identice este proportional cu gradul de stupiditate al subiectului

edit: si poate invers proportional cu calitatea replyurilor?
Ita na! Jmen!
scorpion_amd13

Post by scorpion_amd13 »

152. Cand te-ai saturat de "enspe mii" de topic-uri in care intrebarea e aceeasi si te pui sa faci un topic care sa dea raspuns tuturor:
-1-prea putini participa cu informatii on-topic
-2-nu te sustine nimeni, oricat de mult ar avea nevoie de asa ceva
-3-de sticky nici macar nu poate fi vorba, doar nu te sustine nimeni
-4-ajungi sa fi singurul care mai posteaza si ajungi sa simti ca ocupi spatiu degeaba
-5-intotdeauna cine are nevoie are si PM si niciodata nu va alege alta cale

Concluzia: decat sa creezi un topic din care toata lumea ar avea de castigat mai bine raspunzi la trilioane de intrebari care ar fi devenit inutile daca ai fi creat topicul (pana la urma, asa creste mult mai repede numarul de post-uri).

152a. Fara sprijinul unui moderator orice tentativa de a ajuta masele e inutila.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
Ulfednar

Post by Ulfednar »

152b. Orice tentativa de a ajuta masele, cu sau fara ajutorulu unui moderator, e inutila!
Ita na! Jmen!
phradamon

Post by phradamon »

153. Eficienta unui topic este invers proportionala cu numarul participantilor si cu timpul afectat.
Corolar- topicul cu cele mai putine reply-uri este cel mai eficient.
Zâna Măseluţă
Admin

Post by Zâna Măseluţă »

154. Dacă scrii "nu m-am putut abţine!" într-un post este în regulă să spui acolo orice banc imbecil.

155. Dacă regulamentul nu interzice un lucru atunci acesta este automat permis, de la sex cu oi la împins babe pe scări.
Lumea mă invidiază că beșina mea miroase tare cade omu din picioare
lazarus

Post by lazarus »

154. Dacă scrii "nu m-am putut abţine!" într-un post este în regulă să spui acolo orice banc imbecil
...daca mai adaugi si "gunoi",este si mai in regula.
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

156. Dacă îţi dai toată silinţa să testezi un produs hardware şi să scrii un review cât mai complet despre el, cele mai multe complimente vei primi pentru pizza, pe care ai mâncat-o în timpul testelor.
SoboLAN

Post by SoboLAN »

157. In momentul in care un membru este sanctionat intr-un topic care nu depaseste 1 pagina, acel topic va fi inchis.

158. Cand gasesti si tu o stire fresh, de doar 2-3 ore, si o postezi, observi dupa postare ca ea a fost postata deja de altcineva, poate chiar comentata la sange.

159. Cand un membru primeste recomandarea sa foloseasca functia Search, membrul care a primit recomandarea a fost in cel putin una dintre urmatoarele 4 situatii:

a). A folosit-o si nu a gasit nimic.
b). Nu stie sa o foloseasca.
c). Nu stie ca exista sau pentru ce e.
d). Search-ul nu functioneaza corect datorita totalei dezordini din forumul respectiv (XPC excluded) si a altor motive.

160. O intrebare e sau prea simpla, sau prea dificila pentru oricare dintre membrii.

160. a). In cazul intrebarilor dificile si care necesita mai multa dezbatere: cei care stiu raspunsul vor posta doar cate o bucata din el fiecare iar cei care nu stiu raspunsul tot ce vor face e ceva de genul "Asa e, ai dreptate", doar ca scris mai lung si mai dezvoltat.

Situatia de mai sus se va intampla doar atunci cand nu este un flame prezent, din diferite motive. In momentul in care el apare, totul se schimba.

160. b). In cazul intrebarilor simple: nu se va posta mai mult de 10-12 posturi maxim, si astea facute din plictiseala repetarii.
Last edited by SoboLAN on Mon Jan 22, 2007 6:08 pm, edited 2 times in total.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
Dr.LED

Post by Dr.LED »

161. Daca forumul are profil IT, fii sigur ca topicurile care primeaza dezbat probleme despre sex, cuceriri si acnee juvenila.

162. Daca acuzi disfunctii sexuale sau timiditate excesiva, primul loc unde se recomanda cautarea unor discutii tematice este un forum IT.
RIP-Toranagah
RIP

Re: Murphy şi legile forumiste.

Post by RIP-Toranagah »

Haideţi să nu o dăm uitării acest topic vechi, da' bun. :D

163. Cele mai bune solutii la problemele IT pot fi găsite pe forumuri tematice, cum ar fi cele despre animalele de companie sau ţigările electronice.
Tresty

Re: Murphy şi legile forumiste.

Post by Tresty »

164. Cand e offtopicul mai in toi, se trezeste unu fraier sa scrie ontopic si strica toata distractia.

165. Cu cat problema ta arde mai tare, cu atat nu se uita nici dracu la topicul tau.

166. Pe orice forum, 10 posturi tampite vor fi mai valoroase decat unul cu miez.
"Science without religion is lame. Religion without science is blind."
Post Reply