IL Dotore wrote:Merita Firefly asta...? ca as vrea si eu sa mai vad ceva pana la toamna...
Dar despre Startrek Enterprise (serialul) stiti ceva...?
Firefly merita 100% in special daca ti-au placut filmele Western pentru ca reuseste sa combine SF-ul cu Western-ul intr-un mod foarte, foarte interesant. Serialul e reusit, distractiv, amuzant, actiune bine pusa la punct, per total CLAR peste multe alte seriale. Persoanajele sunt de asemenea FOARTE interesante toate. De vazut DUPA cele 15 episoade ale serialului este filmul
Serenity, care e de fapt sezonul 2 al serialului, dar spus FOARTE repede

. Da-i o sansa ca si asa e scurt...
NEAPARAT sa urmariti Firefly in ordinea in care a vrut Joss Whedon (scenarist, producator, creator si uneori regizor pentru serial (idem pentru film)) sa fie urmarite episoadele. Alfel, totu pare cam aiurea un pic. Iata si link catre ordinea corecta a episoadelor:
http://www.gateworld.net/firefly/s1/index.shtml
Star Trek: Enterprise, are loc inainte de
Star Trek: The Original Series (aia cu Kirk, Spock, etc) si e realizat destul de bine, insa PER TOTAL este sub toate celelalte seriale
Star Trek de pana la el. Eu l-am urmarit pe tot (toate 4 sezoanele) si nu regret asta. E mult mai placut daca il vezi si cu niste cunostinte de
Star Trek in cap, dar merge LEJER si fara. Primele 2 sezoane sunt asa-si-asa (cu cateva exceptii de episoade geniale), dar de la finalul sezonului 2 si pana la finalul sezonului 4, serialul este peste medie. Sezonul 4 este practic un adevart predecesor (prequel) a TOT ceea ce inseamna
Star Trek (Kirk, Spock, Data, Enterprise (nava), Federatia, etc). Pacat insa ca ultimul episod
4x22 These Are The Voyages nu e decat un epilog, nu prea e bun per total si e si foarte prost scris... Eu unul zic sa il urmaresti pana incepe din nou
Galactica pentru ca se digera usor, arata foarte bine si e si un serial destul de bun. DACA nu esti fan
Star Trek, atunci sunt sanse foarte mari sa nu te deranjeze acele fapte ce nu se leaga de restul
Star Trek-ului (tine minte ca
Enterprise ar fi primul dpdv cronologic si ar cam trebui sa lege lucrurile), deci si sanse FOARTE mari sa iti placa cam tot serialul, desi poate vei pierde cateva aluzii mai subtile la restul serialelor (exemplu: ep 4x11 se leaga de un episod din
ST: TOS si tot asa, uneori se leaga mai clar, alteori FOARTE subtil) Are scapari uneori mari, dar cand reuseste, reuseste in stil mare. DAR de la 2x26 si pana la 4x22 vei avea parte de numai episoade peste medie (parerea mea, poate subiectiva ca fan
Star Trek, dar obiectiva ca mare fan de seriale si filme)
Dovada ca sunt fan
Star Trek, semnatura mea e "distributia" a
Star Trek: The Animated Series (de prin 72), continuare directa a
Star Trek: The Original Series (ST:TOS), iar avataru e o parodie dupa
Saving Private Ryan, bazat pe
Star Trek:The Original Series (daca vreti, NUMAI DACA VRETI, explic parodia, altfel...mi-ar lua prea mult acu...)
iLogiK din pacate am cam vazut tot din lista aia, minus ceva
Star Trek si
Dr. Who (poate dau cu ochiu in asta).
Altceva puteti recomanda? Sau sunteti in ceata ca si mine?

(in special tinand cont ca e 4:44 AM acum

)
P.S. Va recomand din toata inima seria polititsta
Agatha Christie's Poirot cu David Suchet in rolul principal...old school, dar kick-ass...
Scuzati post-ul lung si greselile de "tipar"...deh, lipsa de somn (ca in Dexter: "She can't take any more of this! She's gonna' blow! We gotta shut her down!!!!" (omuletii din creieru lu Dexter)...)
Sleep...now...bye...