Cooler Leadtek 5700 si cum sa inlatur pasta termoconductoare
Moderator: Moderatori
Cooler Leadtek 5700 si cum sa inlatur pasta termoconductoare
1.Posed un Leadtek A360 TD(Fx 5700 128 mb/128 biti) iar de curand fan-ul a inceput sa faca urat.Acu vreau sa schimb coolerul de la placa...nu am resurse multe si nici nu merită o investitie majora la un cooler pentru placa asta...am vazut la 257 mii la DC un ARCTIC COOLING FAN NV Silencer 2 rev.1 VGA COOLER..acolo zice ca e pentru Fx 5700 Ultra,oare merge si pe Fx 5700 meu ?..ce alte coolere cam pe al pretul asta mi-ati mai recomanda pentru placa ? dar sa fie silent..si stiu ca AC in general is silent
2. Cum sa inlatur pasta termoconductoare de pe procesor (sempron 2200+) ?
Daca inmoi o bucata de vata in spirt merge ? are ceva?
2. Cum sa inlatur pasta termoconductoare de pe procesor (sempron 2200+) ?
Daca inmoi o bucata de vata in spirt merge ? are ceva?
Last edited by Racky on Thu Jun 01, 2006 4:57 pm, edited 1 time in total.
Fie-va verde dolarul si de whisky plin paharul,Toate sa va reuseasca,Sa va doara drept in... basca ! ![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
ai mai putea sa-l ungi cu un pic de ulei pentru mecanisme fine scapi de bazaituri..(daca la acestea te referi)
Conroe 6600@3,6ghz@1.3v || Alphacool Entry Set 120 Rev. 2|| Asus P5B Deluxe Wifi/Ap || Gainward 7600GT@645/1660 |2GB TXDD2048M800HC4DC 4-4-4-8 | RAID 0 [2X Samsung 80GB] & WD 160GB JS [store] | DVD-RW LG | Altec Lansing VS4121 | Sirtec HPC-430-P12S
Same question here. Incepe sa faca destul de urat fanul de pe placa mea video... (GeCube 9550XT).Racky wrote:apropo unde sa pun ulei de ala si cat ?se pune acolo sub eticheta de la fan ?

- Ce ai Bulă în sacul ăla? / - Şoareci!
- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul! ( & don't click here )
- scorpion_amd13
Aaaa, incepi prin inlaturarea pastei vechi cu "bete cu vata la ambele capete" (pentru sters in urechi). S-a dovedit a fi foarte utila in cazul subsemnatului. Apoi inmoi un capat al unui asemenea bat (insa atentie!!!, nu prea mult, cat sa fi sigur ca nu curge deloc, altfel s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta) si stergi scutul termic. Apoi stergi spirtul tot cu bete d-astea. Sau poti folosi kit-ul Arctic Clean care e mult mai eficient (si miroase a portocale
) impreuna cu o carpa foarte moale (sa nu zgarii suprafata).

"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
- alcool izopropilic / acetona si betisoare de urechi dupa cum s-a spus si mai sus ptr cpu;Racky wrote:stiu de solutia de la artic dar ziceam ca poate rezolv mai ieftin
- ptr cooler placa video, din cate am desfacut si curatat / uns, trebuie desfacut mai intai coolerul cu totul, apoi ventilatorasul cu grija, se inlatura autocolantul sau dopul din cauciuc, se pun cateva picaturi de ulei ptr mecanisme fine ( in functie de cat de mare este ), se lasa putin asa, se pun toate la loc si " tada " scapi de galagie ptr o vreme;
- stiu ca am mai spus insa poate nu toata lumea a vazut, la un GeCube 9600XTG2 si un Abit IC7 faceam aceasta operatiune maxim lunar in conditii de utilizare 24 / 7
No Pain, No Gain
Deci... in primul rand ventilatorul de pe placa video poate fi uns doar daca e pe lagar, daca e pe rulment nu ei ce unge (rulmantii find incapsulati).
Apoi pt curatarea CPU-ului se poate folosi acool dar nu sanitar si nici acetona (atentie are anumiti compusi chimici care pot reactiona cu pastele termoconductoare).
Iar in loc de betigase din alea se pot folosi sevetele fine.
Si daca tot ma aflu in treba... sa va zic si cum sa intindeti pasta pe un CPU: folositi o spatula de plastic sau mai simplu o punga (din plastic foarte fin) care sa fie curata (puteti sa o curatati tot cu alcool) si cu ajutorul degetului aratator acoperit de punga intindeti bine pasta(cat de subtire sau gros doriti - eu doar asa reusesc sa aplic un strat ff subtire).
Apoi pt curatarea CPU-ului se poate folosi acool dar nu sanitar si nici acetona (atentie are anumiti compusi chimici care pot reactiona cu pastele termoconductoare).
Iar in loc de betigase din alea se pot folosi sevetele fine.
Si daca tot ma aflu in treba... sa va zic si cum sa intindeti pasta pe un CPU: folositi o spatula de plastic sau mai simplu o punga (din plastic foarte fin) care sa fie curata (puteti sa o curatati tot cu alcool) si cu ajutorul degetului aratator acoperit de punga intindeti bine pasta(cat de subtire sau gros doriti - eu doar asa reusesc sa aplic un strat ff subtire).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
eu am folosit pt CPU acetona, a curatat foarte bine si nu s-a intamplat nimic.IL Dotore wrote:Apoi pt curatarea CPU-ului se poate folosi acool dar nu sanitar si nici acetona (atentie are anumiti compusi chimici care pot reactiona cu pastele termoconductoare).
chiar cei de la arctic silver recomanda printre altele acetona pt curatat.
- scorpion_amd13
Mda, si eu am curatat cu acetona si mi s-a dus talpa radiatorului de la un cooler BOX. S-a rezolvat prin lapping, dar nu vad de ce ar trebui repetata greseala. Dupa cum s-a mai zis, alcool izopropilic sau Arctic Silver ArctiClean. Altfel riscul e al tau.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
"The recommended cleaners are:
CPU Core:
Use high-purity isopropyl alcohol or acetone and a bit of careful rubbing. "
e luat de aici: http://www.arcticsilver.com/ceramique_instructions.htm
mie nu mi sa intamplat nimic dar e cam aiurea faza.....respect indicatiile lor si ma pot trezi cu surprize neplacute.....
CPU Core:
Use high-purity isopropyl alcohol or acetone and a bit of careful rubbing. "
e luat de aici: http://www.arcticsilver.com/ceramique_instructions.htm
mie nu mi sa intamplat nimic dar e cam aiurea faza.....respect indicatiile lor si ma pot trezi cu surprize neplacute.....
Adica CE s-a intamplat mai exact?scorpion_amd13 wrote:Mda, si eu am curatat cu acetona si mi s-a dus talpa radiatorului de la un cooler BOX.
Nu de alta, dar planuiesc schimbarea coolerului (pe procesor) in curand. Si n-am reusit sa gasesc izopropilic, doar acetona. Mi-o aduce cineva zilele astea de la o fabrica.

- Şi de ce-l tot scuturi? / - Să nu cumva să se organizeze şi să-mi roadă sacul! ( & don't click here )
- scorpion_amd13
Pai s-a intamplat ca s-a depus un strat de "ceva" si cooler-ul racea mai prost cu AS5 (dupa "curatare") decat cu TITAN Silver Grease (inainte de "curatare"). Asta s-a intamplat. Nimic dramatic, cam 5 grade, dar totusi. Si inca ceva, acetona de pe la noi vine combinata cu un fel de gel. Eu unul n-am gasit de alt fel oricat am cautat. Acetona pura probabil isi face treaba, dar asta care se gaseste pe la noi face mai mult rau. Decat sa va incurcati sa gasiti alcool izopropilic sau acetona si sa primiti altceva, mai bine investiti intr-un kit ArctiClean. Parerea mea e ca merita. Curata perfect si nu stricati nimic. Asta macar e garantat. Numai bine.
Si unde se gaseste kit'ul si cu cat?
Daca e mai mult de 30 RON... n-are rost sa imi bat capul.
Mai platesc si transport...
Daca e mai mult de 30 RON... n-are rost sa imi bat capul.
Mai platesc si transport...

Dupa o mai lunga absenta m-am intors, iar lucrurile stau asa...am dat ventilatorul de pe placa video cuiva sa puna ulei fin..toate bune si frumoase pana cand imi aduce azi fan-ul cu o pala rupta
...din cate stiu dacă are o pala rupta, fan face un zgomot nasol tare, am sa-l pun pe plc video sa vad cum face...dar cred ca pana la urma am sa schimb coolerul de pe video...cum ziceam mai sus am avzut la DP : ARCTIC COOLING FAN NV Silencer 2 rev.1 VGA COOLER, FOR FX5700 ULTRA la 258.000 ROL ...treaba sta asa..de silent stiu ca astea is silent,dar merge pus pe un leadtek 5700 (A360 TD) nu ultra... ??
![Gun-To-The-Head [smilie=Gun-To-The-Head.gif]](./images/smilies/Gun-To-The-Head.gif)
Fie-va verde dolarul si de whisky plin paharul,Toate sa va reuseasca,Sa va doara drept in... basca ! ![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
-
Pai un ventilator face asa datorita axului care se uzeaza si joaca (dupa un timp). uleiul umple locul gol dintre ax si marginea si astfel anuleaza jocul pt un timp. La tine suna datorita faptului ca s-a rupt o pala, fapt care il dezechilibreaza si il trage mereu intr-o parte, deci forteaza axul sa joace chiar daca are ulei. Cum stai cu temperaturile placii?
I'll stand by you/Take me in into your darkest hour/ And I'll never desert you/I'll stand by you.