Corsair TWINX2048-4000PT = ram nebun
Moderator: Moderatori
Corsair TWINX2048-4000PT = ram nebun
Am o problema la care as dori niste solutii. Am achizitionat 2 module de memorie de acest tip si ceea ce nu inteleg este urm lucru: memoriile nu funct la param specificati (250mhz@3-4-4-8, 1T) decat daca sunt puse separat, adica pe rand. Le-am testat pe fiecare in parte cu prime95. Unul a rulat vreo 7ore iar celalalt ruleaza si in acest moment cand postez de vreo 4ore. Nici o eroare! Daca le pun pe ambele pe mb, nu trec 3-4 sec si prime95 imi arata o eroare. Chiar si cu 2T cand sunt puse amandoua imi da eroare, dar dupa mai mult timp... trece de primul test si se opreste undeva la subtestul 2 sau 3 din al doilea test.
Specific faptul ca ramul este pus pe un MSI Neo-FSR nForce3 250G si a fost testat si pe un Asus cu Nforce4... acelasi comportament.
Stie cineva care-i problema? Sa ma adresez firmei de unde l-am luat in vederea eventualei inlocuiri?
Practic nu stiu ce sa mai fac... singurul lucru la care ma duce mintea e ca modulele sunt incompatibile unul cu celalalt, desi mi se pare absurd din moment ce sunt kit 2x1Gb... ram nebun...
Specific faptul ca ramul este pus pe un MSI Neo-FSR nForce3 250G si a fost testat si pe un Asus cu Nforce4... acelasi comportament.
Stie cineva care-i problema? Sa ma adresez firmei de unde l-am luat in vederea eventualei inlocuiri?
Practic nu stiu ce sa mai fac... singurul lucru la care ma duce mintea e ca modulele sunt incompatibile unul cu celalalt, desi mi se pare absurd din moment ce sunt kit 2x1Gb... ram nebun...
Vezi in BIOS care este tensiunea la care lucreaza memoriile si verifica pe siteul Corsair la ce tensiune trebuie sa functioneze, apoi fa modificarile in BIOS.
Eu mi-am luat un Corsair XMS 2x1GB 3200 care trebuiau sa mearga la 2-2-3-6 dar la 2.7V. Placa mea de baza dadea in default 2.5V si memoriile mergeau in 3-4-4-8. Dupa ce am pus 2.7V in BIOS problema s-a rezolvat.
Eu mi-am luat un Corsair XMS 2x1GB 3200 care trebuiau sa mearga la 2-2-3-6 dar la 2.7V. Placa mea de baza dadea in default 2.5V si memoriile mergeau in 3-4-4-8. Dupa ce am pus 2.7V in BIOS problema s-a rezolvat.
"From all the things I lost, I miss my mind the most!!!"
Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne
am uitat sa specific ca am pus toate tensiunile posibile (atunci cand erau amblele module puse) de la 2.6 pana la 2.85... in plus faptul ca ele merg, dar separat, duce la concluzia ca nu tensiunea e o problema. (acuma ruleaza la 2.7 dar am numai unul singur si abia am oprit prime95 dupa 6ore... nici o problema nici cu al 2-lea).
voi incerca sa le pun sloturi diferite si sa la combin. daca nici asta nu o sa rezolve cred ca sun la firma de la care le-am luat. ma intreb ce-o sa le spun...
voi incerca sa le pun sloturi diferite si sa la combin. daca nici asta nu o sa rezolve cred ca sun la firma de la care le-am luat. ma intreb ce-o sa le spun...

Mai incearca sa le testezi si cu Memtest.
Iar despre ce sa le spui la firma nu prea vad problema ta: e ca si cum ai cumpara o masina cu motor de 100CP si dupa ce mergi nitel cu ea constati ca ti-au dat una de 80CP.
E problema lor ca memoriile nu functioneaza in parametrii specificati si trebuie sa le inlocuiasca - mai ales ca ai zis ca le-ai testat si pe alta placa de baza. Simplu ca buna ziua .
Iar despre ce sa le spui la firma nu prea vad problema ta: e ca si cum ai cumpara o masina cu motor de 100CP si dupa ce mergi nitel cu ea constati ca ti-au dat una de 80CP.
E problema lor ca memoriile nu functioneaza in parametrii specificati si trebuie sa le inlocuiasca - mai ales ca ai zis ca le-ai testat si pe alta placa de baza. Simplu ca buna ziua .
"From all the things I lost, I miss my mind the most!!!"
Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne
- scorpion_amd13
Ai incercat sa verifici compatibilitatea memoriilor cu placa de baza? Incearca aici , s-ar putea sa ai noroc (fi atent la ce BIOS ai, AMI sau Award). Ai putea sa te uiti si in manualul placii de baza dupa slot-urile de ram pentru module double sided. Daca tot refuza sa mearga daca le setezi "by SPD" si te asiguri ca le-ai pus pe slot-urile corecte, du-le la service. Se intampla cateodata sa prinzi si modele defecte, oricat de renumita ar fi marca. Pur si simplu unele modele vin defecte din fabrica si n-ai ce-i face. Bafta.
"The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear." (Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines)
am incercat cu memtest, dar nush ce vers e exact. am rulat si ainceput sa apara niste linii cu adrese de memorie sau nu stiu exact si trebuia sa dau enter de vreo 10 ori si apoi incepea cu pas1, apoi iar enter.. pas2 etc. nu stiu cand se termina testul asta si unde vad un raport despre ce se intampla cu ramul. pur si simplu calculeaza acolo in nestire.
nu m-am prea lamurit in legatura cu sloturile. anyway nici n-am prea multe optiuni din moment ce numai primele doua imi garanteaza functionarea in ddr400 (sau 500 in oc) iar al treilea doar 333. deci singurul lucru care pot sa-l fac si l=am si facut, e sa schimb modulele intre ele, dar fara rezultat dealtfel. si inca un lucru care-mi incurca mintea rau de tot este ca modulele merg in 3-8-4-4-1T @2.7v daca sunt puse cate unu, iar daca le pun pe ambele vad numai blue-screenuri in fata ochilor
ps bios-ul este award-phoenix
nu m-am prea lamurit in legatura cu sloturile. anyway nici n-am prea multe optiuni din moment ce numai primele doua imi garanteaza functionarea in ddr400 (sau 500 in oc) iar al treilea doar 333. deci singurul lucru care pot sa-l fac si l=am si facut, e sa schimb modulele intre ele, dar fara rezultat dealtfel. si inca un lucru care-mi incurca mintea rau de tot este ca modulele merg in 3-8-4-4-1T @2.7v daca sunt puse cate unu, iar daca le pun pe ambele vad numai blue-screenuri in fata ochilor

ps bios-ul este award-phoenix
- rob_debruce
Incearca cu memtestul pt windows-super eficient.Iti apar erorile in max 10 min si nu mai trebuie sa stai ore intregi dupa el.Daca dupa 300% nu-ti apare nici o eroare atunci totul este ok.Mergi cu ele la garantie cu ceva nu este in regula.
daca dragoste nu este, nimic nu este...
multumesc tuturor celor care si-au rapit cateva min din viata si au postat aici. voi incerca toate solutiile sa vad ce-i cu ramul asta. dealtfel am si vorbit cu cei de la firma de la care l-am luat si o sa-l trimit prin posta (nu sunt din buc) sa vada si ei minunea. daca cineva crede ca are o idee in leg cu felul in care as mai testa modulele, sa nu ezite sa posteze.
din nou, va multumesc pt suport, Catalin!
p.s. conteaza la ce frecv/timings rulez memtst? sau conteaza doar ca sistemul sa fie "stabil"... no crashes?
din nou, va multumesc pt suport, Catalin!
p.s. conteaza la ce frecv/timings rulez memtst? sau conteaza doar ca sistemul sa fie "stabil"... no crashes?