Noutati ATI R600/ nVIDIA G80
Moderator: Moderatori
Noutati ATI R600/ nVIDIA G80
Ma gandeam sa deschid acest topic in care sa se posteze orice noutate/zvon legate de noile GPU/VPU la care lucreaza cei doi mari producatori, si asta ptr ca am vazut ca se discuta in multe topicuri pe acest subiect dar nu in unul dedicat.
Mi-as dori pe cat se poate sa pastrati un ton decent si lipsit de flame, incercati sa aduceti doar informatii utile si nu pareri contradictorii, aici nu se va discuta de care e mai tare, ci doar ce si cum aduce fiecare, sau cand se va intampla asta.
ATI R600 se presupune ca va fi un VPU extrem de puternic, si asta in primul rand datorita faptului ca va fi un VPU 100% bazat pe arhitectura unified shader, ei deja prin seria X1K avand deja hibrizi pe piata. G80 in schimb va fi doar un prim hibrid care va merge pe noul API DX10, deci nu un GPU 100% bazat pe aceasta arhitectura.
Se pare ca ATI R600 va include un numar record, de nu mai putin de 64 de procesoare unified shader, 16 texture units – la fel ca GPU-urile comercializate in acest moment, viteza de clockare de peste 650MHz si suport pentru un memory controller high-speed GDDR4.
GPU-ul concurent al ATI R600, Nvidia G80 va prezenta mai putine procesoare shader si o microarhitectura hibrida, adica cam ce este acum seria X1K de la ATI.
Este posibil ca odata cu noua serie de la ATI acestia sa preia din nou coroana de lider, nVidia nu pare a aduce foarte multe lucruri noi fata de arhitectura actuala.
ATI insa va fi mult intarziata de catre ... MICROSOFT, motivul este acela ca noile VPU care poarta numele de cod R600 asteapta dupa VISTA si DX10, ptr a putea sa iasa pe piata si sa fie puse in valoare, iar VISTA in acest moment continua sa fie un subiect foarte disputat, si MS a spus destul de clar ca DX10 nu va aparea pe WinXP decat dupa ce iasa VISTA pe piata. Poate se razgandesc ...
Mi-as dori pe cat se poate sa pastrati un ton decent si lipsit de flame, incercati sa aduceti doar informatii utile si nu pareri contradictorii, aici nu se va discuta de care e mai tare, ci doar ce si cum aduce fiecare, sau cand se va intampla asta.
ATI R600 se presupune ca va fi un VPU extrem de puternic, si asta in primul rand datorita faptului ca va fi un VPU 100% bazat pe arhitectura unified shader, ei deja prin seria X1K avand deja hibrizi pe piata. G80 in schimb va fi doar un prim hibrid care va merge pe noul API DX10, deci nu un GPU 100% bazat pe aceasta arhitectura.
Se pare ca ATI R600 va include un numar record, de nu mai putin de 64 de procesoare unified shader, 16 texture units – la fel ca GPU-urile comercializate in acest moment, viteza de clockare de peste 650MHz si suport pentru un memory controller high-speed GDDR4.
GPU-ul concurent al ATI R600, Nvidia G80 va prezenta mai putine procesoare shader si o microarhitectura hibrida, adica cam ce este acum seria X1K de la ATI.
Este posibil ca odata cu noua serie de la ATI acestia sa preia din nou coroana de lider, nVidia nu pare a aduce foarte multe lucruri noi fata de arhitectura actuala.
ATI insa va fi mult intarziata de catre ... MICROSOFT, motivul este acela ca noile VPU care poarta numele de cod R600 asteapta dupa VISTA si DX10, ptr a putea sa iasa pe piata si sa fie puse in valoare, iar VISTA in acest moment continua sa fie un subiect foarte disputat, si MS a spus destul de clar ca DX10 nu va aparea pe WinXP decat dupa ce iasa VISTA pe piata. Poate se razgandesc ...

Oricum informatiile sunt interesante si promitatoare. LA NAIBA cu microsoft..........singurele lucruri bune pe care le-au facut ei sunt windows(ete ca altceva nu avem) si Fable

Oricum multam de heads up...e bine ca cineva sa ramana la curent !
Walking on water and software development after specifications are easy if both are frozen.
Mai din cate am inteles G80 va veni maxim pana la sfarsitul verii,va suporta PS4.0,wgf 2.0 si cam atat,ar fi bine dacă ar avea si el GDDR4,ca dacă nu....ia bataie rau de la R600
P.S Aceste placi nu vor costa cu mult mai mult decat cele actuale,ganditi-va ce sens are sa scoti o placa care sa coste cat 2XGTX/XTX,nimeni nu le va cumpara sau...bine cativa ~200
Si inca ceva,M$ pe langa Fable a scos freelancer,un alt joc bun...
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
P.S Aceste placi nu vor costa cu mult mai mult decat cele actuale,ganditi-va ce sens are sa scoti o placa care sa coste cat 2XGTX/XTX,nimeni nu le va cumpara sau...bine cativa ~200

- Neon Biker
Re: Noutati ATI R600/ nVIDIA G80
Asta nici n-ar fi rau, eu am inteles ca nu va aparea deloc pentru XP. Se pare ca M$ nu are nici un argument ca Vista ar fi mai bun decat XP-ul, asa ca se va folosi de jocurile DX10 pentru a forta fraierii sa scoata iar bani din buzunar pentru inca o versiune de Windows.ice01 wrote:MS a spus destul de clar ca DX10 nu va aparea pe WinXP decat dupa ce iasa VISTA pe piata.
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
Link-uri referitoare la DX10, G80 si R600.
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
Din cate am inteles eu G80 va aparea la sfarsitul verii pe cand R600 la sfarsitul anului, si din aceasta cauza Nvidia a preferat sa scoata un GPU mai incet(ca sa zicem asa) decat R600 pt ca va avea avantahul existentei singulare pe piata fara concurent pana in decembrie.
De fapt se va repeta istoria cu 7800 si X1800, asa ca nimic nou sub soare...
De fapt se va repeta istoria cu 7800 si X1800, asa ca nimic nou sub soare...
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Istoria este defapt alta si ceva mai veche de atat ! Este din vremea cand TI4xxx de la nVidia facea legea pe piata, iar ATI continua sa lucreze la un GPU care atunci cand a iesit a cam pus in coada concurenta si aici vorbim de R9500/9700Pro, fullcompatibile cu DX9.0 si pe 256bit. Nici urmatoarea serie de la nVidia, respectiv seria FX nu a putut sa le faca fata acestor placi, care au ramas foarte multa vreme in frunte, ptr ca apoi 9800PRO/XT sa consfinteasca statutul de lider in jocurile DX9.0.IL Dotore wrote: De fapt se va repeta istoria cu 7800 si X1800, asa ca nimic nou sub soare...
Se poate ca si acum sa se repete acceasi istorie, posibil ca ATI sa vina cu acesta arhitectura complet noua, deja au hibrizii din seria X1K pe piata, au avut timp sa experimenteze, si dupa cum au anuntat noul R600 va fi un GPU complet nou si compatibil 100% DX10, la care se adauga un numar de 64 procesoare unified shader, si viteze comparabile cu cele care le au acum placile de la ATI, plus suport ptr GDR4, lucru pe care nVidia nu l-a anuntat ca si intentie.
Avantajul aparitiei inainte a GPU-urilor de la nVidia, este un avantaj fragil, foarte fragil, multi dintre cei care vor dori o placa video performanta in DX10, vor fi dispusi sa astepte cateva luni pana la aparitia lui R600, decat sa dea bani pe o placa de la nVidia care nu va fi decat un hibrid grabit sa iasa pe piata ptr a fi primul, si cu un suport DX10 la fel de indoielnic cum a fost cel al seriei FX in ce priveste suportul ptr DX9, plus ca acel jocurile DX10 vor aparea mult mai tarziu, pana atunci suportul DX10 nefiind nimic mai mult decat o chestie de marketing pe care o platesti inutil, iar atunci cand va veni vremea sa te folosesti de el, aceste placi din prima generatie hibrida, se vor dovedi niste placi la limita decentei.
Avantajati incep sa fie deja cei care au cumparat seria X1K, si asta ptr ca aceste placi fiind niste hibrizi se vor comporta destul de bine in continuare si vor fi sustinuti pana la aparitia lui R600, din toate punctele de vedere, si asta ptr ca pana la aparitia lui R600, ATI nu mai are de gand sa scoata nimic nou pe piata.
ice01 lasand simpatia ta pt ATI deoparte (desi tu tot ai impresia ca esti fan Nvidiaice01 wrote: Avantajul aparitiei inainte a GPU-urilor de la nVidia, este un avantaj fragil, foarte fragil, multi dintre cei care vor dori o placa video performanta in DX10, vor fi dispusi sa astepte cateva luni pana la aparitia lui R600, decat sa dea bani pe o placa de la nVidia care nu va fi decat un hibrid grabit sa iasa pe piata ptr a fi primul, si cu un suport DX10 la fel de indoielnic cum a fost cel al seriei FX in ce priveste suportul ptr DX9.
Avantajati incep sa fie deja cei care au cumparat seria X1K, si asta ptr ca aceste placi fiind niste hibrizi se vor comporta destul de bine in continuare si vor fi sustinuti pana la aparitia lui R600, din toate punctele de vedere, si asta ptr ca pana la aparitia lui R600, ATI nu mai are de gand sa scoata nimic nou pe piata.

Frumos R600 ala
Ce conteaza mai mult insa nu sunt estimarile de pe hartie ci performantele in jocuri...si nu jocuri DX10 ci jocuri DX9. Zic asta pentru ca jocurile DX10 sunt extrem de putine pe piata si vor fi extrem de putine cam inca 1 an DUPA aparitai VISTA.
dacă G80 se va comporta similar cu R600 in jocuri DX9 si va aparea mai devreme cu 1/2 an atunci nVidia va iesi clar in avantaj.
Este normal ca ATI sa scoate GPU-uri noi la intervale mai mari decat nVidia pt ca nu au capacitatea de productie a americanilor. Si va dati seama ca dacă le scoate mai rar trebuie sa le scoata si bune. nVidia pe de alta parte isi permite sa "experimenteze" pe noi, inundandu-ne de tot felul de variante de chipuri.

dacă G80 se va comporta similar cu R600 in jocuri DX9 si va aparea mai devreme cu 1/2 an atunci nVidia va iesi clar in avantaj.
Este normal ca ATI sa scoate GPU-uri noi la intervale mai mari decat nVidia pt ca nu au capacitatea de productie a americanilor. Si va dati seama ca dacă le scoate mai rar trebuie sa le scoata si bune. nVidia pe de alta parte isi permite sa "experimenteze" pe noi, inundandu-ne de tot felul de variante de chipuri.
Don't steal. The government hates competition.
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.
===============================
Voucher...G6TPRZ4K...PC Garage...1% reducere
Mai pe forumul asta am vazut doua chestii care cred ca le voi puncta si la Legile Forumistice ale lui Murphy, deci ...IL Dotore wrote: ice01 lasand simpatia ta pt ATI deoparte (desi tu tot ai impresia ca esti fan Nvidia)
- cand pun un post in favoarea lui nVidia, vin rapid fanii ATI si imi dau foc ca eretic, facandu-ma un blestemat fan nVidia care vorbeste erezii la adresa ATI.
- cand pun un post in favoarea lui ATI situatia este complet inversa
In concluzie nimeni nu s-a gandit vreodata ca defapt prin asta demonstrez ca sunt cat de cat impartial si stiu sa apreciez atat munca unora cat si a altora.
Daca tu mie imi arati punctual, unde macar am insinuat acest lucru, sau am vorbit ceva de faliment, eu ma retrag de pe forum !IL Dotore wrote: trebuie sa recunosti ca tactica Nvidia de a scoate produse putin mai slabe dar intr-un timp mai scurt a dat roade, si nu poti zice ca se apropie de faliment datorita acestui lucru, nici pe departe...
Chestia asta cu falimentele partilor nu este apanajul meu, sunt alti care aduc mereu aminte de acest aspect, desi niciodata nu am inteles de ce si cum vad ei treaba ...
Si da, la fel ca si Intel, nVidia are un marketing la fel de eficient, insa cei informatii, vor avea un pic de rabdare si vor stii ce sa aleaga. Interesul acestui topic exact acesta a fost >> sa informam << ...
Si ca sa incheiem aici, va rog mult de tot, asa cum am rugat din primul post, sa incheiem aici aceste discutii legat de care si al cui fan este, si sa ne axam doar la noutati pe acest subiect, si eventuale comentarii pe subiect si cat se poate de impartial.
IL Dotore - peace my brother !
Nu cred totusi ca MS va face prostia sa ne bage pe gat VISTA, doar ptr ca XP va fi lipsit de un posibil suport ptr DX10, asta cred ca va aprinde multe spirite in comunitatile IT si mai grav in randul producatorilor, deoarece si pe ei ii forteaza sa distribuie VISTA, chiar daca acesta nu este foarte necesar, iar la preturile anuntate ptr VISTA, sa avem pardon, nu stiu cati se vor inghesuii sa dea bani pe el. Si asa MS pierde suportul partenerilor traditionali pe zi ce trece (IBM, DELL etc) care prefera sa opteze ptr solutii open source atat in ce priveste sistemul de operare cat si aplicatiile colaterale.
Oricum, situatia este destul de critica in acest moment, si nu stiu daca multi producatori hardware sunt dispusi sa astepte dupa MS doar ptr ca amanarile sunt la zi, si ptr ca ei au decis sa nu sprijine in continuare si WinXP printr-un release de DX10.
Alte noutati referitoare la R600 ...
- arhitectura unificata, vertex si pixel shader-ele fiind unite într-un singur fel de shader, care proceseazã pixeli sau vertecsi dupã cum necesitã imaginea randatã. Numãrul acestor shadere va fi de 64, o implementare similarã fiind deja folositã cu succes în chip-ul Xenos, GPU-ul consolei Xbox 360
- proces de fabricatie pe 80/65 nm ATI nu a oferit însã detalii asupra motivului care a dus la aceastã alegere;
- suport complet pentru Windows Vista si DirectX 10 (Windows Graphic Foundation);
R600 va fi primul GPU ce va putea procesa fizicã si graficã simultan, reducând astfel gradul de încãrcare a procesorului si eliminând nevoia pentru o placã suplimentarã care sã continã PPU-ul.
Resurse
nVidia G80
- chip-ul (cu numele de cod G80) va avea suport complet pentru DirectX 10 (Shader Model 4.0) si va detine 48 de conducte de pixel, numarul celor de vertex nefiind deocamdata cunoscut.
Cu alte cuvinte mai avem un pic de asteptat pana avem mai multe detalii, insa cel putin teoretic si pe hartie, R600 va fi un chip mai performant si de viitor din toate punctele de vedere, punctul sau forte fiind arhitectura complet noua, dezvoltata dupa noile standarde impuse de DX10.
Bine acum, va ramane de vazut la ce preturi vor fi placile de la ATI, si daca toate aceste futures aduc imbunatatiri majore, sau sunt doar niste chestii de viitor, nu foarte utile in prima faza.

Nu cred totusi ca MS va face prostia sa ne bage pe gat VISTA, doar ptr ca XP va fi lipsit de un posibil suport ptr DX10, asta cred ca va aprinde multe spirite in comunitatile IT si mai grav in randul producatorilor, deoarece si pe ei ii forteaza sa distribuie VISTA, chiar daca acesta nu este foarte necesar, iar la preturile anuntate ptr VISTA, sa avem pardon, nu stiu cati se vor inghesuii sa dea bani pe el. Si asa MS pierde suportul partenerilor traditionali pe zi ce trece (IBM, DELL etc) care prefera sa opteze ptr solutii open source atat in ce priveste sistemul de operare cat si aplicatiile colaterale.
Oricum, situatia este destul de critica in acest moment, si nu stiu daca multi producatori hardware sunt dispusi sa astepte dupa MS doar ptr ca amanarile sunt la zi, si ptr ca ei au decis sa nu sprijine in continuare si WinXP printr-un release de DX10.
Alte noutati referitoare la R600 ...
- arhitectura unificata, vertex si pixel shader-ele fiind unite într-un singur fel de shader, care proceseazã pixeli sau vertecsi dupã cum necesitã imaginea randatã. Numãrul acestor shadere va fi de 64, o implementare similarã fiind deja folositã cu succes în chip-ul Xenos, GPU-ul consolei Xbox 360
- proces de fabricatie pe 80/65 nm ATI nu a oferit însã detalii asupra motivului care a dus la aceastã alegere;
- suport complet pentru Windows Vista si DirectX 10 (Windows Graphic Foundation);
R600 va fi primul GPU ce va putea procesa fizicã si graficã simultan, reducând astfel gradul de încãrcare a procesorului si eliminând nevoia pentru o placã suplimentarã care sã continã PPU-ul.
Resurse
nVidia G80
- chip-ul (cu numele de cod G80) va avea suport complet pentru DirectX 10 (Shader Model 4.0) si va detine 48 de conducte de pixel, numarul celor de vertex nefiind deocamdata cunoscut.
Cu alte cuvinte mai avem un pic de asteptat pana avem mai multe detalii, insa cel putin teoretic si pe hartie, R600 va fi un chip mai performant si de viitor din toate punctele de vedere, punctul sau forte fiind arhitectura complet noua, dezvoltata dupa noile standarde impuse de DX10.
Bine acum, va ramane de vazut la ce preturi vor fi placile de la ATI, si daca toate aceste futures aduc imbunatatiri majore, sau sunt doar niste chestii de viitor, nu foarte utile in prima faza.
Zvon: R600 se pare ca va fi produs la 65nm si va avea o frecventa de aproximativ 1GHz. Daca va fi asa, tinand cont si de suprafata exagerat de mare a chipuilui asteptati-va la raciri si mai mari decat monstrii din ziua de azi, dar posibil si mai zgomotoase... 

Nu stiu cat de zgomotoase, ca asta se poate rezolva cu o racire care sa aiba o dimensiune generoasa a radiatorului si un fan de 120mmIL Dotore wrote:Zvon: R600 se pare ca va fi produs la 65nm si va avea o frecventa de aproximativ 1GHz. Daca va fi asa, tinand cont si de suprafata exagerat de mare a chipuilui asteptati-va la raciri si mai mari decat monstrii din ziua de azi, dar posibil si mai zgomotoase...
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
Ideea e ca stirile care circula pe net nu sunt oficiale asa ca nu e bine sa facem clasificari de genul "nvidia va fi o placa hibrid".
Si tocmai prin faptul ca Nvidia scoate inaintea lui ATI, le da absolut toate motivele canadienilor sa lanseze o placa mai buna decat Nvidia. E valabil si viceversa. Cand o companie scoate un produs inaintea ta, telul tau principal va fi sa scoti un produs superior. E absolut LOGIC, doar nu-ti dai cu stangul in dreptul si lansezi ceva din start mai prost. Va dati seama ca se fac teste peste teste pana se asigura un produs mai bun. Se ia la puricat tehnologia adversa pana i se gasesc slabiciunile si si atuu-rile pentru a fi imbunatatite.
Asa ca avantajul ATI e absolut normal. Oricum, eu zic ca nvidia o sa aiba cel putin o amanare. Seria 7 se vinde foarte bine, asa ca n-are rost altceva momentan.
*Sper ca nu se transforma intr-un VS again.
Si tocmai prin faptul ca Nvidia scoate inaintea lui ATI, le da absolut toate motivele canadienilor sa lanseze o placa mai buna decat Nvidia. E valabil si viceversa. Cand o companie scoate un produs inaintea ta, telul tau principal va fi sa scoti un produs superior. E absolut LOGIC, doar nu-ti dai cu stangul in dreptul si lansezi ceva din start mai prost. Va dati seama ca se fac teste peste teste pana se asigura un produs mai bun. Se ia la puricat tehnologia adversa pana i se gasesc slabiciunile si si atuu-rile pentru a fi imbunatatite.
Asa ca avantajul ATI e absolut normal. Oricum, eu zic ca nvidia o sa aiba cel putin o amanare. Seria 7 se vinde foarte bine, asa ca n-are rost altceva momentan.
*Sper ca nu se transforma intr-un VS again.

- MrMarcusDeLaTzara
De cand cu pretul/perf lui x1900xt, achizitia cea mai buna mi se pare ATI. Cu 600'ele asta, ATI pare in continuare achizitia buna, cu/fara DX10. Numai sa fim atenti la istorie: desi ATI cu dx 9 si 9500/9700 au tras suturi in poponetz la toata lumea multa vreme, a doua generatie de placi dx 9 a fost una vulgara pentru vremea ei, dar foarte reusita din punct de vedere Nvidia, care si-a bagat mintile in cap. Si las 6800gtul, dar cata lume nu are , si nu o sa tina multa vreme in compuri 6600gt.
Asa ca, .. KEEP U R EYES PEALED!!!!
Asa ca, .. KEEP U R EYES PEALED!!!!

- COaNe ROE?
- Da HISule?
- Ia vezi, MUSHKINii aia stau bine acolo? Ca sunt cam inghesutiti saracii, 2000 in 2 sloturi....
- Da HISule?
- Ia vezi, MUSHKINii aia stau bine acolo? Ca sunt cam inghesutiti saracii, 2000 in 2 sloturi....
Ciudat ca nu s-au prezentat nici la CeBit cu viitoarele module,desi au raspandit vreo doua zvonuri in rest nu s-a zis mare lucru,...am incercat personal sa aflu ceva noutati de la un reprezentant nVidia,am zis ca-i fac si o bere si mi-a zambit parsiv(pacat ca nu mai este legala Tortura
),...
- posibil sa fie finalizate ambele produse,...banuiesc ca astepta fiecare primul pas,asta ca sa-si poata pregati din timp strategia pentru toamna - iarna 2006 sau chiar 2007 cine stie
,...un lucru-i cert, pentru moment tehnologia procesoarelor mai lasa de dorit,placile grafice oricum sunt destul de avansate si-n momentul de fata,...

- posibil sa fie finalizate ambele produse,...banuiesc ca astepta fiecare primul pas,asta ca sa-si poata pregati din timp strategia pentru toamna - iarna 2006 sau chiar 2007 cine stie

THIS IS BULL-....DirectX 10, available only for the upcoming Microsoft Vista operating system is something of a technology in the shadows. As it will only work with Windows Vista and nothing else, games that utilize DirectX 10 will mean you have to upgrade your machine to Microsoft's latest operating system. What this means is that games publishers may only allow developers to pick up this technology when Windows Vista adaptation hits a critical mass.
![Mooning [smilie=Mooning.gif]](./images/smilies/Mooning.gif)
Inscrieri in noul sezon! -> prima liga de Counter Strike: Source din Romania www .cstrikesource.ro
Microsoft a facut si super jocul Age Of Empire2K wrote:Mai din cate am inteles G80 va veni maxim pana la sfarsitul verii,va suporta PS4.0,wgf 2.0 si cam atat,ar fi bine dacă ar avea si el GDDR4,ca dacă nu....ia bataie rau de la R600![]()

Dungeon Siege, Flight simulator si ar mai fi ele daca este sa enumeram dintre jocurile care poarta stampila MS, dar divagam putin de la subiect.
Oricum din cate am vazut placile video din generatia actuala nu se descurca exceptional cu interfata Aero, pana si in testul efectuat de XPC cu BETA2, 7600GT a avut momente in care a intampinat oarece dificultati la accelerarea 3D a efectelor. Bine acum nu ca nu mi-se pare aberant, ca s-a ajuns ca o placa ce acum costa 250USD sa aiba deja ceva probleme cu rularea unui SO. Probabil ca nu se intampla acest lucru si cu aceste noi generatii de placi video, si tot la fel de probabil este ca sa fie de vina acel BETA.
Ramane insa problema discutata si rasdiscutata legata de DX10 si pe WinXP, din ce am mai citit, placile video din noua generatie vor intampina dificultati in rularea jocurilor standard DX8/9, si asta deoarece DX10 nu este compatibil cu jocurile vechi, din care am inteles se vor rula cele doua DX in paralel cumva
Ar di tare de tot sa treci la aceste generatii din care face parte si R600/G80 si sa nu poti sa rulezi in conditii un joc mai vechi. Cred ca se va ajunge in situatia in care era la inceput WinXP cand aveai pe hdd doua instalari, de 98SE si WinXP in paralel ptr a putea rula toate aplicatiile de care aveai nevoie la acel moment, insa ma intreb cum vor merge aceste placi sub WinXP, daca tot se face atata valva referitoare la suportul deficitar care se va face sub WinXP.
Oricum din cate am vazut placile video din generatia actuala nu se descurca exceptional cu interfata Aero, pana si in testul efectuat de XPC cu BETA2, 7600GT a avut momente in care a intampinat oarece dificultati la accelerarea 3D a efectelor. Bine acum nu ca nu mi-se pare aberant, ca s-a ajuns ca o placa ce acum costa 250USD sa aiba deja ceva probleme cu rularea unui SO. Probabil ca nu se intampla acest lucru si cu aceste noi generatii de placi video, si tot la fel de probabil este ca sa fie de vina acel BETA.
Ramane insa problema discutata si rasdiscutata legata de DX10 si pe WinXP, din ce am mai citit, placile video din noua generatie vor intampina dificultati in rularea jocurilor standard DX8/9, si asta deoarece DX10 nu este compatibil cu jocurile vechi, din care am inteles se vor rula cele doua DX in paralel cumva

NU confundati Ensemble Studios si alte studiouri detinute de MIcroSoft cu ceea ce face Microsoft prin propriile puteri (IE, Windows media player- pline de gauri sau monopoliste).
Despre R600-- http://www.cooltechzone.com/Special_Rep ... 604102280/
Despre R600-- http://www.cooltechzone.com/Special_Rep ... 604102280/
ATI R600 Details Revealed
Author: Gundeep Hora
Date: Monday, 10 April 2006
Topic: Insider Series
(Insider Series) - After convincingly taking away the performance crown from NVIDIA, ATI seems to be on a roll. The R580 was a smashing hit, but the R600 seems to be even more stunning. If our sources are to be believed, then the specifications sheet for the R600 will look something like this:
1. Unified shader architecture.
2. 64 pixel/vertex shaders. Since ATI is incorporating an Unified shader architecture, these 64 shaders can be either all pixel, all vertex or a combination of both. In contrast, the R580 based X1900XTX had 48 pixel shaders.
3. 80/65nm fabrication process, though ATI wouldn’t elaborate on the exact split as well as why they weren’t sticking to just a single fabrication process.
4. There was also some passing mention of GDDR4. However, we could not confirm either way whether the R600 would come with GDDR4 onboard. Later variants of the architecture will definitely the updated DRAM standard.
5. As for the clock speed, ATI said they weren’t really too concerned about raising the clock speed to particularly high levels, so we suspect the core clock may not be much higher than the current X1900s.
6. It will obviously be Vista ready and (ATI claims) has been built from the ground up to support DX10.
7. The R600 will also be the first practical implementation of ATI’s GPU concept. This is something we would be very interested in seeing because if this works as well as ATI claims, then apart from cutting down CPU load, it might put certain PhysX processor manufacturers out of business, simply because ATI cards would not need an additional card to do necessary computations for Physics. The onboard GPU will take care of it.
8. The launch of the R600 is expected to be somewhere around Christmas this year.
That’s all the information we have right now. As we get more information, we’ll continue to update you.
Problema cred ca se pune putin altfel, cu placile direct X10.
Este mai putin important cine ofera cea mai rapida placa in DX10.
Ce conteza mai mult, sunt versiunile mai ieftine, care se vor vinde mult mai bine, undeva intre 5-10 mil , performanta putin peste generatia actuala + suport DX10 , iar cred ca aici Nvidia o sa fie in avantaj
Le : Eu as cumpara fericit un 8600GT , la pret de 7600GT , performanta putin peste + DX10
Este mai putin important cine ofera cea mai rapida placa in DX10.
Ce conteza mai mult, sunt versiunile mai ieftine, care se vor vinde mult mai bine, undeva intre 5-10 mil , performanta putin peste generatia actuala + suport DX10 , iar cred ca aici Nvidia o sa fie in avantaj
Le : Eu as cumpara fericit un 8600GT , la pret de 7600GT , performanta putin peste + DX10
Gigabyte X58-UD5//i7 920 G0 (@4.2Ghz) //Tuniq Extreme//WD 640GB AALS//A-DATA Extreme
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
3Gb DDR3-1600+// MSI GTX 260 216 OC//Enermax Pro82+ 525//Samsung 24" 2494HM
- Darth Vader
Asa se spunea si despre INTEL vs. APPLE, si uite ce s-a intamplat....2K wrote:Lol,eu pun pariu cu voi ca in 3 ani de acum incolo ATI nu se va contopi cu AMD,motivele.....simplu:Nvidia este cel mai mare producator de chipset-uri AMD,desi si ATI produce chipset-uri ei nu au puterea financiara de a indeplini cererea cumparatorilor,mai ales cu AM2 deja lansat.....

1. Alpha-100, DT 18-70mm F/3.5-5.6; DT 75-300mm F/3.5-5.6 ; Tamron SP AF90mm F/2.8; Manfrotto 190XPROB; RC322
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
2. Nikon D300, Nikon Nikkor 50mm f 1.4, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED , Tokina ATXProDX 12-24mm F/4.
3. Sony DSC -H5
ATI R600 Delayed
softpedia.com wrote: ATI's R600 was supposed to be ready this year, but it seems that some
problems were discovered, and the chip won't be ready before nVidia's G80 (although G80 will be delayed as well), and that could mean the latter will have more than 3 months lead start (and that will greatly surpass the most powerful ATI card available, the R580+ Radeon XTX).
The specs of R600 were (at least until now): 65nm technology, 64 Shader pipelines (V4+Scalar), 32 TMU's, 32ROPs, 128 Shader Operations per Cycle, 800 Mhz Core, 103.4 billion shader ops/sec, 512 GFLOPs for the shaders, 2 billion triangles/sec, 25.6 Gpixels/Gtexels/sec, 256-bit, 512MB, 1.8 Ghz GDDR4, 57.6 Gb/sec bandwidth, WGF 2.0 unified Shader.
However, before making holiday plans, you should consider the price of the new cards and maybe you should restrain from buying other hardware. The best thing to do is put it on the list for Santa, as the two boards will probably go over 1000$.
Pana la DX10 uitati poze cu ultimele aparitii in domeniu: http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=115957
What the problem is?
Ai remarcat bine2K wrote:De remarcat conectori pt multi gpu de la X1950PRO/X1650XT,asta inseamna oare ca ati a renuntat la conectarea cu cablurile alea mari si greu de folosit+placile cumva sunt compatibile cu 3GPU-uri adică 2 in CF si una Fizica.

Inca un lucru mai e de remarcat, la X1950PRO regulatorii de tensiune au disparut si au fost inlocuiti de un PWM DIGITAL inca o premiera in industrie =D>
Si totusi se vor gasi unii care sa zica ca ATI nu face placi bune

What the problem is?
Lol, pai X1950PRO e cu o clasa peste 7900GS. Si oricum nu as recomanda nimanui sa isi ia acum placi din seria 7, deja timpul lor a trecut si jocurile care vor veni nu li se vor mai potrivi deloc. Mai bine asteptati cu ce aveti si luati direct seria 8 sau incercati ATI ca sunt mult mai potrivite pentru ce va urma 

What the problem is?