De unde sa incep?
Moderator: Moderatori
De unde sa incep?
A venit vacanta, timp fara restrictii...Cum oricum nu am nimic de facut toata ziua, m-am gandit sa ma apuc si eu de ceva constructiv si anume sa ma pun pe invatat un limbaj de programare...Sunt incepator, pana acuma tot ce am lucrat a fost putin Pascal si C...Din cate am inteles printre cele mai utilizate este si JAVA si care se poate si invata destul de usor, asa ca m-am gandit ca ar fi bun pentru mine...Acuma am nevoie sa stiu de unde sa incep, de ce carte (carti) am nevoie ca sa incep invatarea acestui limbaj, asa de la 0...ca nu prea am pofta sa stau toata ziua si sa citesc sute de pagini de pe tutoriale pe Internet...Asa ca as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta cu sfaturi despre cum sa incep invatarea acestui limbaj...
Thinking in Java cred ca ar fi o carte buna de Java, insa nu stiu cat de "prietenoasa" este cu incepatorii, insa o sa verific fiindca si eu vreau sa ma apuc de Java. Daca vrei pot sa ti-o trimit, lasa-mi o adresa de mail pe PM.
Banuiesc ca te descurci cu engleza... cartea este bineinteles in engleza...
Bafta !
Banuiesc ca te descurci cu engleza... cartea este bineinteles in engleza...
Bafta !
#ifndef __SIGNATURE_H_INCLUDED_
#define __SIGNATURE_H_INCLUDED_
/* Your signature goes here */
#endif
#endif
Eu m-am descurcat destul de bine după o carte albastră pe care scrie "Programarea în Java" şi care este scoasă de Editura Albastră. E scrisă de Călin Văduva dacă nu mă înşel. Nu ştiu cât de up-to-date este acum (nu-mi place Java şi nu mi-a plăcut nici atunci), dar dacă dacă o găseşti (eventual prin anticariate, la un preţ nu foarte mare) cred că merită.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- Animicstiutorul
Thinking in Java se poate lua de aici. See pm
A man gazing at the stars is proverbially at the mercy of the puddles in the road.
-- Alexander Smith
-- Alexander Smith
Pentru mai multe carti ale lui Bruce Eckel vizitati -> http://mindview.net/Books/DownloadSites
sau
http://bruceeckel.com
sau
http://bruceeckel.com
#endif
#endif
Java e bun pt ca poti face programe pt mai multe sisteme de operare, dar e foarte incet si un program scris in Java necesita resurse destul de multe si din cate am auzit se decompileaza destul de usor asa ca iti cam poti lua gandul de la shareware. Plus ca daca incepi sa lucrezi cu mai multe fire de executie (destul de multe) nu prea mai face fata. In Java n-ai mostenire multipla, pointeri, supraincarcari de operatori care sunt utile la un moment dat. Mie nu-mi place dar am fost obligat sa invat (2 examene).
Daca vrei managed code gen Java care se cauta invata C#. Personal mi se pare mai bun decat Java desi nu merge decat pe Windows.
Daca tot stii C treci la C++ si apoi la un Visual C++ sau daca ai vointa (eu n-am avut) invata C++ pana ajungi sa nu scrii #include decat la clase scrise de tine (ar fi ceva).
Dupa parerea mea Java chiar nu merită.
Daca tot vrei sa inveti Java da-mi un pm cu adresa de mail si iti trimit cursurile de la UGAL. Te iau de la 0 asa ca nu-ti face probleme.
Daca vrei managed code gen Java care se cauta invata C#. Personal mi se pare mai bun decat Java desi nu merge decat pe Windows.
Daca tot stii C treci la C++ si apoi la un Visual C++ sau daca ai vointa (eu n-am avut) invata C++ pana ajungi sa nu scrii #include decat la clase scrise de tine (ar fi ceva).
Daca tot vrei sa inveti Java da-mi un pm cu adresa de mail si iti trimit cursurile de la UGAL. Te iau de la 0 asa ca nu-ti face probleme.
Angry_I forever
- Animicstiutorul
falsAngry_I wrote: Daca vrei managed code gen Java care se cauta invata C#. Personal mi se pare mai bun decat Java desi nu merge decat pe Windows.
A man gazing at the stars is proverbially at the mercy of the puddles in the road.
-- Alexander Smith
-- Alexander Smith
Hmm ciudat si eu sunt la UGAL si fac o informatica de 2 lei pe cpmpuri cu 16Mb ram si win95. Pana acuma ce C++ am invatat a fost din capu meu. Iar examenele care le dam sunt din 3 cursuri de genu: un program care face suma a n numere si totushi sunt care pleaca de la examen din primu minut ca nu stiu da faca. Sincer e bataie de joc ce informatica facem noi la ugal (la mecanica).Angry_I wrote:Java e bun pt ca poti face programe pt mai multe sisteme de operare, dar e foarte incet si un program scris in Java necesita resurse destul de multe si din cate am auzit se decompileaza destul de usor asa ca iti cam poti lua gandul de la shareware. Plus ca daca incepi sa lucrezi cu mai multe fire de executie (destul de multe) nu prea mai face fata. In Java n-ai mostenire multipla, pointeri, supraincarcari de operatori care sunt utile la un moment dat. Mie nu-mi place dar am fost obligat sa invat (2 examene).
ontopic:
Si eu sunt de aceeasi parere ca mai degraba sa inveti C++ sau C# decat Java. Eu am facut Flash 4 ani si pot sa zic ca a fost o mare pierdere de timp si imi pare rau ca in timpul asta nu am invatat C++. Oricum ai timp destul sa faci asta dupa ce invetzi Java dacă vrei.
Back to topic. Cărţi de Java vă rog
că o dăm în Java vs C++ şi nici că mai ieşim.
Angry_I, Visual C++ e doar un IDE pentru C++, nu cu totul alt limbaj. #include n-ai de ce să scrii numai la clase scrise de tine, where's the point? Dacă scrii aplicaţii .NET (să zicem) ce începi să faci, să rescrii tot .NET-ul ca să #incluzi/#imporţi numai ce-i scris de tine?
Java are părţile ei meritorii, şi sincer înţeleg decizia oricui de a învăţa limbajul ăsta. Omul e la început (15 ani dacă nu cumva profilul e completat greşit), deci timp destul să-nveţe Java şi, ulterior, C++ sau C#. Trecerea la C# ar fi probabil ceva mai smooth.

Angry_I, Visual C++ e doar un IDE pentru C++, nu cu totul alt limbaj. #include n-ai de ce să scrii numai la clase scrise de tine, where's the point? Dacă scrii aplicaţii .NET (să zicem) ce începi să faci, să rescrii tot .NET-ul ca să #incluzi/#imporţi numai ce-i scris de tine?
Java are părţile ei meritorii, şi sincer înţeleg decizia oricui de a învăţa limbajul ăsta. Omul e la început (15 ani dacă nu cumva profilul e completat greşit), deci timp destul să-nveţe Java şi, ulterior, C++ sau C#. Trecerea la C# ar fi probabil ceva mai smooth.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Mda...defapt profilu chiar nu era completat la data nasterii...am defapt 17 ani
...Oricum mersi de ajutoru de pana acuma si inca astept ceva carti serioase de Java si eventual de unde pot face rost de ele(nu in format electronic ca nu am rabdare sa citesc sute de pagini pe monitor)...Mersi de ajutor oricum celor de pana acuma...
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
http://www.maththinking.com/boat/booksIndex.html
http://www.intelligentedu.com/free_computer_books.html
Doua site-uri pline de carti, ebooks intradevar, dar se pot imprima, astazi un capitol maine altul... dar dai mai putini bani pe cartus decat pe carte. Pe al doilea site sunt foarte multe carti de programare in Java insa o sa iti ia ceva timp sa le gasesti deoarece pagina e prost organizata.
Succes!
http://www.intelligentedu.com/free_computer_books.html
Doua site-uri pline de carti, ebooks intradevar, dar se pot imprima, astazi un capitol maine altul... dar dai mai putini bani pe cartus decat pe carte. Pe al doilea site sunt foarte multe carti de programare in Java insa o sa iti ia ceva timp sa le gasesti deoarece pagina e prost organizata.
Succes!
#endif
#endif
@EMIX: la Mecanica nu stiu cum e dar Calculatoare ne "freaca" mai mult: vor proiecte, teme personale si mie chiar imi place ca avem profi care cer ceva de la studenti desi s-ar putea cere mai mult.
@std: VC++ e un IDE dar din cate stiu eu C-ul Microsoft-ului difera putin. Ei il considera o evolutie la C-ul standard.
Cand am zis de #include doar la clase scrise de el nu ma refeream la faptul ca daca vrea .Net sa rescrie toata platforma sau alte chestii de genul acesta. Ma refeream la faptul ca poate omul va vrea pe viitor sa-si faca propriul sistem de operare
. Atunci chiar va trebui sa includa doar ce a scris el
si deci trebuie sa aiba vointa.
@crysthy_p: Daca vrei cursul de Java cere-l si ti se va da. E foarte bun (cred ca cei care stiu cursul ma vor aproba). Mai multe despre autor gasesti la http://www.cs.ugal.ro/~sbumbaru
@std: VC++ e un IDE dar din cate stiu eu C-ul Microsoft-ului difera putin. Ei il considera o evolutie la C-ul standard.
Cand am zis de #include doar la clase scrise de el nu ma refeream la faptul ca daca vrea .Net sa rescrie toata platforma sau alte chestii de genul acesta. Ma refeream la faptul ca poate omul va vrea pe viitor sa-si faca propriul sistem de operare
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)

@crysthy_p: Daca vrei cursul de Java cere-l si ti se va da. E foarte bun (cred ca cei care stiu cursul ma vor aproba). Mai multe despre autor gasesti la http://www.cs.ugal.ro/~sbumbaru
Angry_I forever
Păi da, C++ chiar e o evoluţie la C-ul standard. VC++ chiar e un IDE pentru C++, nu e alt limbaj.Angry_I wrote:@std: VC++ e un IDE dar din cate stiu eu C-ul Microsoft-ului difera putin. Ei il considera o evolutie la C-ul standard.
Dacă te referi la extensiile C++ pentru .NET (clase managed ş.a.m.d.), sunt doar câteva elemente noi şi dacă ştii deja C++ foarte bine, îţi ia cel mult o după-amiază să le înveţi cum trebuie, cu toate dedesubturile.
Now back to topic please

Back to the offtopic: Daca voi n-ati facut Java ca lumea nu ziceti ca Java e un kk si C# e de 10000000 de ori mai bun. Java ofera portabilitate pe toate SO-urile + sisteme mobile fara SO. Java nu e foarte incet fata de C# (fata de C++ poate, dar fata de platforma .NET nu chiar).
Back to the topic: Incarca http://www.infoiasi.ro/~acf. Momentan vad ca nu merge, aseara mergea. Daca te uiti pe-acolo o sa gasesti cursurile de la Facultatea de Informatica Iasi. O sa inveti de acolo foarte usor. Era la un moment dat un blog, si erau persoane din alte zone ale tarii care au invatat Java din acele cursuri. Eventual, poti cumpara cartea din poza de pe sit.
Back to the topic: Incarca http://www.infoiasi.ro/~acf. Momentan vad ca nu merge, aseara mergea. Daca te uiti pe-acolo o sa gasesti cursurile de la Facultatea de Informatica Iasi. O sa inveti de acolo foarte usor. Era la un moment dat un blog, si erau persoane din alte zone ale tarii care au invatat Java din acele cursuri. Eventual, poti cumpara cartea din poza de pe sit.
Old nickname: Rayden
PC Garage - discount 1% folosind voucher-ul A6IDCLSW
....nici chiar asasisteme mobile fara SO

e adevarat, java are multe avantaje fata de C++, dar deoarece este compilat in bytecode, si e nevoie de un interpretor la rulare, nu ofera o performanta la fel de buna ca si programele compliate direct in limbaj nativ...
(desi diferenta de performanta devine din ce in ce mai mica)
oricum, ideea e ca orice limbaj e bun pentru anumite lucruri, alegerea limbajului tine in primul rand de ca vrei sa faci, si abia dupaia de preferintele fiecaruia.
- Dr. Voidberg
- Moderator
Sisteme mobile fără sistem de operare?
Asta de unde ai scos-o?

96 percent of Americans believe that Mr. T still pities the fool.
Radical dreamer
Radical dreamer
Probabil ati inteles gresit, de fapt m-am exprimat eu gresit: ma refeream la modelele de mobile ce nu folosesc symbian, windows CE, etc., adica cele care au numai Java, fara posibilitatea de a baga aplicatii realizate pentru o platforma cu S.O.-uri ceva mai complexe.
Greseala mea 
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)

Rayden, n-are nici o legătură. Java este de multe ori preferabil tocmai datorită efortului minim de portare între modele şi a arhitecturii standard pe care o are JVM. Nu e vorba de platforme mai complexe sau mai puţin complexe, ci pur şi simplu de faptul că unele din capabilităţile oferite altfel direct de componente ale sistemului de operare sunt oferite prin intermediul Java/JVM. Mai exact, că în loc să folosească API-ul nativ al sistemului de operare, programele sunt scrise în Java. Motivele pentru asta ţin în primul rând de considerentele legate de platformă. Kernelul sistemului de operare trebuie să fie permanent în memorie, iar telefonul mobil nu e PC să tot încarci, descarci şi muţi biblioteci. Astfel încât, pentru a asigura o viteză suficient de bună, kernelul şi componentele strict necesare ale sistemului de operare sunt mici şi nu întotdeauna adaptate pentru programare de aplicaţii.
Avantajul constă efectiv şi în faptul că, atunci când arhitectura se schimbă, o parte din cod se poate totuşi reutiliza. E infinit mai comod (şi mai logic) să portezi JVM (specificaţii disponibile, portabilitate garantată, implementare relativ uşoară -- se poate implementa o maşină virtuală care respectă în întregime specificaţiile Sun în mai puţin de 10,000 de linii) decât o târâşenie de sistem proprietar pentru care n-ai nici sursele.
Avantajul constă efectiv şi în faptul că, atunci când arhitectura se schimbă, o parte din cod se poate totuşi reutiliza. E infinit mai comod (şi mai logic) să portezi JVM (specificaţii disponibile, portabilitate garantată, implementare relativ uşoară -- se poate implementa o maşină virtuală care respectă în întregime specificaţiile Sun în mai puţin de 10,000 de linii) decât o târâşenie de sistem proprietar pentru care n-ai nici sursele.
Ba sunt platfome mai complexe si mai putin complexe. Alta e windows CE, si altfel e S.O.-ul pentru Nokia 3510. Oricum nu trebuia sa scrii o mica epopee, pentru ca stiu si eu ce e ala S.O.. Inca nu m-am facut inteles.. mai bine o las balta...