cooler chipset nf4

Pentru cei cărora le place să se "joace" cu propriul calculator

Moderator: Moderatori

Post Reply
Animicstiutorul

cooler chipset nf4

Post by Animicstiutorul »

Am o placa de baza Asus A8N-E al carei chipset sta la 52 de grade cu cooler-ul stock. Vreau sa il inlocuiesc cu ceva zilele astea si nu prea stiu ce/de unde sa iau. Mi se parea interesant thermalright nb1, dar cei de la pc-coolers vad ca nu il au in stoc (sau cel putin asa spune site-ul) iar pe la altii nu l-am vazut. Aveti vreo sugestie de cooler care sa-si faca treaba decent si sa fie si disponibil prin magazinele din Bucuresti? Eu am cautat ceva pe net dar nu am gasit mare lucru.
A man gazing at the stars is proverbially at the mercy of the puddles in the road.
-- Alexander Smith
novi

Post by novi »

Mai asteapta un pic ca trebuie sa apara asta!:wink:
Animicstiutorul

Ar mai fi fost si asta, dar nu stiu cat de bine ar raci, pasiv fiind. Toata dracia e pusa intr-un case Antec SLK3700, cu fan de 120mm doar in spate. Nu stiu daca in conditiile in care nu am un fan si in fata, care sa bage aer, airflow-ul e destul de mare pentru a functiona ceva pasiv...
A man gazing at the stars is proverbially at the mercy of the puddles in the road.
-- Alexander Smith
Coza

Post by Coza »

novi wrote:Mai asteapta un pic ca trebuie sa apara asta!:wink:
Interesant radiatorul dar cei a caror placa video trece peste NB nu au cum sa-l foloseasca. :sad1:
SoboLAN

Post by SoboLAN »

Ce zici de asta ?? Am auzit ca e foarte bun, raceste destul de bine. Si eu am exact aceeasi carcasa si placa de baza, si mie chipsetul imi sta in 52 grade, dar se pare ca nu sunt singurul in situatia asta.
A rough road leads to the stars
Ad Astra Per Aspera
bogdanozaurus

Post by bogdanozaurus »

Eu am o placa ABIT K8N Ultra a carui chipset e racit de un Zalman NB 47J. Ideea e ca am o carcasa Antc Plus View iar ventilatorul de pe gaeam bate cam in dreptul lui insa oricum e la turatie mica. Daca te uiti ca Gigabyte are multe modele de placi cu NF4 racite pasiv de un radiator care pare mai mic ca suprafata decit NB47 cred ca nu ar fi o problema atita timp cit nu faci OC
novi

Post by novi »

Coza wrote:
Interesant radiatorul dar cei a caror placa video trece peste NB nu au cum sa-l foloseasca. :sad1:
Ai acolo lista placilor compatibile si A8N-E este!:P
SoboLAN

Post by SoboLAN »

bogdanozaurus wrote:Eu am o placa ABIT K8N Ultra a carui chipset e racit de un Zalman NB 47J
M-ar interesa cat de bine raceste ?? Daca raceste bine imi cumpar si eu unul.

[smilie=Victory.gif]
Ad Astra Per Aspera
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Coza wrote:
Superb radiatorul, insa mi se pare un PIC cam inalt, si sunt sigur ca va avea si un pret pe masura.
Solutia cea mai buna pt tine ar fi acel Zalman cu conditia sa iti montezi un fan in fata carcasei(care sa introduca aer).
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
Coza

Post by Coza »

novi wrote:
Coza wrote:Interesant radiatorul dar cei a caror placa video trece peste NB nu au cum sa-l foloseasca. :sad1:
Ai acolo lista placilor compatibile si A8N-E este!:P
Corect, insa ma plangeam ca eu si multi altii nu ne vom putea bucura de noua isprava a celor de la TR. I`m sad again. :sad1:
novi

Post by novi »

In curand vom gasi asa ceva si asa ceva!:P
IL Dotore

Post by IL Dotore »

Da, dar nu am gasit nici un review la cele doua in comparatie cu mai vechiul NB47J. Asa ca cine stie cat de eficiente or fi in realitate.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
dan75

Post by dan75 »

Coza wrote:
NB e in continuarea slotului de placa video si ,datorita dimensiunilor la care au ajuns placile video, efectiv ''calaresc'' colerul NB.Ex un 6600Gt cu NVSilencer era exact peste acel coler.
Eu de aproape un an l-am schimbat cu un coler Titan vga luat de la ultrapro si nu are greturi. Sau vezi ca cica ar merge si cu Akasa 210 http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.p ... r+a8n,care e pe stoc la pc-coolers.
PS daca temperatura raportata in everest a motherbord este cea a NB,atunci e cam mare,la mine zice, parca, un 37 grade.
Dorio

Post by Dorio »

37 e si la mine pe un ASUS A8N-SLI Deluxe care avea acelasi cooler ca si A8N.
Eu l-am schimbat cu un Termalright NB1 insa nu recomand acest cooler. Este eficient dar dificil de montat pentru ca nu este compatibil cu placa. In plus e si prea inalt si incurca placile video dual slot.
Link-ul de mai sus indicat de dan75 e catre un post deschis de mine acum mai bine de un an.
Acolo vezi si poze cu acest cooler.
Asus A8N-SLI Deluxe, AMD A64 3000+ Winchester Box@2,4GHz, 2GBDDR Kit G.Skill, 2xWD200GB SATA2, Gainward Bliss 7900GT PCX256DDT, DVD-ROM Plextor, DVD+/-RW DL NEC, Case: Chieftec LBX-02B-B-SL-450, PS: Chieftec GPS-450AA 101 A, Samsung SyncMaster 710N, Mouse: Raptor Gaming M2, Keyboard Logitech G15, Casti Technics RP-F290
florin22xxl

Post by florin22xxl »

si la mine tot in 37 sta :D am si eu o intrebare(ca sa nu mai deschid alt topic) am montat un ventilator ''pe carcasa''(defapt l-am prins eu cumva ca nu tin inchisa carcasa) in dreptul procesorului si l-am monatat sa sufle aer pe procesor :) ii bine asa sau trebuie sa-l pun sa scoata aer de la procesor.De mentionat ca asa mi-o scazut temp. la procesor cu 3 grade :d acum ii la 37 si normal era la 40 in idle pe default la 3200+.
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
burebista
Moderator

Post by burebista »

Coza wrote:Interesant radiatorul dar cei a caror placa video trece peste NB nu au cum sa-l foloseasca. :sad1:
Heh, QD a fost amabil şi a spus că o să aducă câteva Jing Ting (review1, review2) dacă găseşte pe undeva...
Am şi eu un amic care suferă din cauza cooler-ului de pe NB-ul unui DFI LP. Ăla e singurul cooler zgomotos care i-a mai rămas. Îl ajut şi eu cum pot. :D
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
SoboLAN

Post by SoboLAN »

florin22xxl wrote:ii bine asa sau trebuie sa-l pun sa scoata aer de la procesor.
Preferabil ca toate ventilatoarele de pe carcasa care introduc aer sa dispuna de un filtru de praf, altfel iti baga o gramada de praf acolo si trebuie sa desfaci calc-ul si sa-l cureti la fiecare 2 saptamani. Si nu prea cred ca tu ai pus filtru la ventilatorul acela.

P.S.: Cu ocazia asta am si eu o intrebare: daca vreau sa pun mai multe ventilatoare in sistem, si nu am destule mufe pe mb ca sa le alimentez, cum procedez?? exista adaptoare sau prelungitoare de la sursa ?? ms mult.
Ad Astra Per Aspera
florin22xxl

Post by florin22xxl »

Preferabil ca toate ventilatoarele de pe carcasa care introduc aer sa dispuna de un filtru de praf, altfel iti baga o gramada de praf acolo si trebuie sa desfaci calc-ul si sa-l cureti la fiecare 2 saptamani. Si nu prea cred ca tu ai pus filtru la ventilatorul acela.
pana la urma nu mi-ai raspuns la intrebare :d nu ma itereseaza prafu :tongue3: vreau sa stiu daca ventilatorul ce l-am pus trebuie sa scoata sau sa sufle aer :wink: cu prafu ii cam nasoala treaba dar de unde bani si de carcasa de 4 mil :sad1: si de filtru de praf :sad1: mai bine carcasa de 700 de miii di placa video de 10 mil :d IMO
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
Animicstiutorul

Te uiti si tu la ala de la procesor. In general sufla aerul spre procesor (prin radiator adica). Deci ala pe care l-ai pus tu ar trebui sa sufle tot asa, de dragul consecventei :)
-- Alexander Smith
Coza

Post by Coza »

burebista wrote: Am şi eu un amic care suferă din cauza cooler-ului de pe NB-ul unui DFI LP. Ăla e singurul cooler zgomotos care i-a mai rămas. Îl ajut şi eu cum pot. :D
Personal am setat din bios sa-mi stea la jumatate de turatii pana in 55 de grade. Este perfect silentios la cele 3000 de ture, si am 47 in idle si fo` 52 in full, which is ok pentru un DFI nF4 UD. La 6000 de ture urla tare ce-i drept. [smilie=maniac.gif] Ai putea sugera asta amicului tau. :wink:
burebista
Moderator

Post by burebista »

Hehe, exact aşa stă. 3000 RPM până în 55°C, linişte. Da' cum se joacă un pic face ca aspiratorul. La el stă în idle pe la 48°C şi sare repejor peste 55°C la folosire intensivă.
Ciudat e că l-a pus cu AS5 şi cu mânuţa lui. Mie mi se pare un pic cam mare temperatura, mai ales că A64 3200+ e la frecvenţe stock. Carcasa e OK ventilată...
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Coza

Post by Coza »

Hmm, cam repede ii ajunge la 55. Si eu am schimbat pasta cu AS5 si la mine sta si cu 1.6V la chipset(deh, OC), dar la 6000 de ture nu l-am prins sa-mi ajunga so far.
bolovan

Post by bolovan »

Asus A8N-E are senzor de temperatura in chipset? Nu de alta...dar am oprit cooler-ul pentru 15-20 secunde...si nu mi-a aratat o crestere de temperatura...chiar de loc. In schimb radiatrorul aproape ca ma prajea la degete
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
Animicstiutorul

Citisem pe net ca nu are. Cica termistorul in cauza ar fi chestia cilindrica dintre chipset si conectorii sata. Ala care arata ca un quartz de 32768hz. Nu prea pot sa-mi dau seama ce scrie pe cilidrul in cauza, dar daca zici ca daca ai oprit ventilatorul senzorul nu a indicat nimic, probabil ca acolo este. S-ar putea sa indice temperatura pcb-ului in zona aia, care ar trebui sa fie destul de aproape de cea a chipului. Probabil ca in 20 de secunde nu apuca sa se propage caldura pana la senzor.
-- Alexander Smith
Animicstiutorul

Si totusi, sa revenim la baiul meu :). Stie cineva vreun magazin in Bucuresti cu ZM-NB47J sau NB1 pe stoc?
-- Alexander Smith
bolovan

Post by bolovan »

Animicstiutorul, ma un ventilator care arunca aer in zona aia (de 120 mm si vo 2500 RPM). Daca acopar presupusul senzor...nu se modifica temperatura (creste pentru ca nu mai ii ventilata). Am tinut zona acoperita cam 2 min.
Sa fie in controlerul ITE?

Apropos...ventilatorul arunca in zona aia aer rece (carcasa deschisa). In camera sint acum 25.3 grade...iar senzorul imi indica temperatura de la MB 34 grade...
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta. Populatia este in crestere
System: PII/350 MHz, 48 Mb RAM, HDD 1.2 Gb, Fara unitati optice/floppy/monitor/tastatura/mouse
novi

Post by novi »

Animicstiutorul wrote:Si totusi, sa revenim la baiul meu :). Stie cineva vreun magazin in Bucuresti cu ZM-NB47J sau NB1 pe stoc?
Putina rabdare sa intre in stoc la PC-Coolers!:P
Sparky

ASUS A8N-SLI Deluxe

Post by Sparky »

Am o placa de baza ASUS A8N-SLI Deluxe si din cauza prafului tot timpul trebuie curatat fan-ul de la chipset.M-am saturat.Se gaseste ceva pentru a schimba fan-coolerul sau o solutie pasiva ca la modelul Premium?Va multumesc.
Sparky

Probleme cooler ASUS A8N-SLI Deluxe

Post by Sparky »

Ceva care totusi sa nu incurce placa/placile video.Cele prezentate anterior sunt destul de inalte. Nu fabrica nici unul solutii gen cea de la ASUS A8N-SLI Premium?
XSamSung

Post by XSamSung »

Mie imi sta la 72*C cu Racire pasiva din fabrica, ar trebui sa-mi fac griji? :d
drankon

Post by drankon »

NU ...
Post Reply