Pasta termoconductoare ArcticSilver5
Moderator: Moderatori
Pasta termoconductoare ArcticSilver5
Salutare la toata lumea!!
Am si eu o problema.
Am achizitionat un Opteron 170 box si un tub de ArcticSilver 5.
Credeti ca am gresit daca am folosit aprape tot tubul?
Tubul este din acela mic de 3,5 g.
Am pus ca disperatul si pe proc si pe talpa radiatorului si dupa ce am intins (uniformizat) pe toata suprafata cu o spatula le-am unit.
Mi-a spus un coleg de birou ca trebuia sa pun foarte putin. Stratul trebuia sa fie semitransparent.
Oare am gresit sau din contra, va avea un transfer mai bun de temperatura catre radiator daca am folosit mai multa pasta?
Da-ti-mi si mie un sfat! Pot compromite procul cu prea multa pasta pe el?!
P.S.
Sper sa citeasca si M1cutzu. Le-am achizitionat de la firma lui!
Am si eu o problema.
Am achizitionat un Opteron 170 box si un tub de ArcticSilver 5.
Credeti ca am gresit daca am folosit aprape tot tubul?
Tubul este din acela mic de 3,5 g.
Am pus ca disperatul si pe proc si pe talpa radiatorului si dupa ce am intins (uniformizat) pe toata suprafata cu o spatula le-am unit.
Mi-a spus un coleg de birou ca trebuia sa pun foarte putin. Stratul trebuia sa fie semitransparent.
Oare am gresit sau din contra, va avea un transfer mai bun de temperatura catre radiator daca am folosit mai multa pasta?
Da-ti-mi si mie un sfat! Pot compromite procul cu prea multa pasta pe el?!
P.S.
Sper sa citeasca si M1cutzu. Le-am achizitionat de la firma lui!
nu , nu are un transfer de caldura mai tare , chiar din contra mai prost. (adică stai asa ... cate grade are procu in full si in idle ca sa stim ce sfat sa iti dam) ... oricum sunt bani aruncati dejaba pt o pasta si trebuia sa pui cat un bob de porumb si nu trebuia sa o imprastii ce trebuia sa lasi bobul si sa pui radiatorul , pasta se ducea singura pe toata suprafata. Aceasta metoada este pt : usurarea muncii , economie si transfer mai rapid de caldura . Bafta ! adu detaliile privitoare la Temperaturi Idle/full si ce cooler ai ...
- florin22xxl
Don't put it in your mouth. .

din ce am vazut in linkul dat de tty trebuia sa pui chiar foarte putina pasta,nici decum tot tubul.
ASROCK-Fatal1ty performance|| 2500K@4300 ||8Gb Corsair || Corsair Force GT 60gb SDD || WD 640GB || Saphire 5850 || corsair 550W power suply,Lian Li Case|| Logitech G9x mouse || Microsoft Sidewinder X6 keyboard || Apple Cinema Display 30" ||
Norocul tău că ai procesor cu heatspreader pe el 
Doar să nu se fi umplut placa de bază şi prin zona socket'ului sau ceva.
Eu zic să-l demontezi rapid, să-l cureţi şi să fugi să mai iei un tub de pastă, dar de data asta nu mai pui o tonă (eu am un tub de AS5 de vreun an juma' şi am pus şi pe procesoare şi plăci video - nu numai ale mele - şi încă mai am).

Eu zic să-l demontezi rapid, să-l cureţi şi să fugi să mai iei un tub de pastă, dar de data asta nu mai pui o tonă (eu am un tub de AS5 de vreun an juma' şi am pus şi pe procesoare şi plăci video - nu numai ale mele - şi încă mai am).
Credeti ca trebuie sa curat si sa pun din nou pasta sau e suficient sa o subtiez pe cea care am pus-o deja.r4zv4n wrote:Norocul tău că ai procesor cu heatspreader pe el
Nu cred ca a curs pe langa procesor.
- rob_debruce
Cum draq' ai reusit sa pui tot tubul? Dintr-un tub poti sa pui pasta de cel putin 20 ori
.Daca ti-a mai ramas ceva pasta in tub, curata toata mizeria care ai facut-o - cu alcool izopropilic,cel mai bine( vezi sa nu manjesti alte componente cu ea- are 90% particule de argint si conduce excelent curentul).Apoi pui putina pasta pe proc si cu o cartela sau cu degetul o intinzi in strat foarte subtire.Cam asta ar fi.Succes!
![Nice-try [smilie=Nice-try.gif]](./images/smilies/Nice-try.gif)
daca dragoste nu este, nimic nu este...
- rob_debruce
Este prea vascoasa ca sa se preseze singura.Intinde-o frumos si uniform cu degetul este usor si eficient.Se va forma un strat uniform care acopera toata suprafata.
Sub nici o formă nu trebuie întins cu degetul:

Citiţi instrucţiunile de aplicare de pe site-ul AS, de la link-ul dat mai sus de tty. Or fi ştiind băieţii de acolo mai bine ce vândAS Instructions wrote:It is important to keep the surfaces free of foreign materials and NOT to touch the surfaces (a hair, piece of lint, and even dead skin cells can significantly affect the thermal interfaces performance, especially on modern small core CPUs as the surface area is already severely limited). In addition, oils from your fingers can adversely affect the performance by preventing the micronized silver fill from directly contacting the metal surface. (Fingerprints can be as thick as 0.005")

- rob_debruce
Tot asa am intins-o si n-a avut nici pe draqu'.Am specificat ca ideal este sa o intizi cu o cartela sau cand mi s-a golit tubul am folosit pistonul, are un varf de cauciuc moale cu care am intins foarte bine.
E buna recomandare cu intinsul cu degetul, doar ca degetul trebuie acoperit de o punga de plastic foarte fina si CURATA, pt a nu permite uleiuriler de pe piele sa intre in contact cu pasta.
Pt curatare foloseste alcool izopropilic, sau din ala ordinar de vreo 90 de grade.
PS. pasta se aplica doar pe procesor si nu si pe talpa radiatorului.
Pt curatare foloseste alcool izopropilic, sau din ala ordinar de vreo 90 de grade.
PS. pasta se aplica doar pe procesor si nu si pe talpa radiatorului.
Last edited by IL Dotore on Thu Jun 29, 2006 5:22 pm, edited 1 time in total.
Daca cumperi de la PcGarage folosind codul: GN24WM10. ai un discount de 1%.
- rob_debruce
Bineinteles, ca te manjesti cam taredoar ca degetul trebuie acoperit de o punga de plastic foarte fina si CURATA,
![maniac [smilie=maniac.gif]](./images/smilies/maniac.gif)
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)
Sincer nu am inteles unde bati...rob_debruce wrote:Bineinteles, ca te manjesti cam taredoar ca degetul trebuie acoperit de o punga de plastic foarte fina si CURATA,si se curata greu
Aceasta metoda e folosita si in multe service-uri, si e departe cea mai simpla. Folosesti pungi din alea de 1 ban, si poti fi sigur ca nu se contamineaza pasta cu absolut nimic.
- Neon Biker
A... si mai este un avantaj al metodei cu punga: pastele care au vacozitate foarte mare se intind greu la temperatura camerei (de ex 25'C) pe cand daca o intinzi cu punga, folosind degetul, temperatura pastei va creste si astfel scade vascozitatea. Acest lucru l-am constata mai ales ca AS5-urile mai vechi.
- rob_debruce
Nu bat nimic...am fost doar de acord cu tine pt ca am omis sa specific mai sus ca trebuie pus ceva pe degetSincer nu am inteles unde bati...
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)