Bacul - a reinceput teroarea [sezon 2010]

Discuţii generale însă nu în general. Orice depaşeşte limitele interesantului va fi imediat şters.

Moderator: Moderatori

Ce medie aveţi la sesiunea orală - BAC 2008

9.5 - 10
23
74%
9 - 9.5
4
13%
8.5 - 9
0
No votes
8 - 8.5
2
6%
sub 8
2
6%

Total votes: 31

zeus_anoxia

Post by zeus_anoxia »

Stie cineva unde pot gasi subiectele de le Mate M3 de anul trecut sau anul asta??? Am un prieten care da Bac-ul acum si nu stie cum vor arata subiectele la mate.. el a fost la Filologie deci ar trebui sa-i pice o matemetica usoara (avand in vedere ca n-a mai facut din cls a 9-a)... pe http://www.subiecte.edu.ro nu apar decat Mate M1..
m3nth0r

Post by m3nth0r »

huh? cine a picat la romana oral...face misto sau?...
Din 10 prieteni .. Stii ca 5 sunt falsi .. Iar daca apare o problema .. inca 3 fac pasi .. Mai raman 2 care se cearta intre ei .. Despre cum ar fii mai bine sa cheltuiasca banii tai ..
Shader

Post by Shader »

Cred ca a votat la misto, dupa cum s-a mai zis...
Live in your world, get pwned in mine!
Merced
Moderator

Post by Merced »

zeus_anoxia wrote:Stie cineva unde pot gasi subiectele de le Mate M3 de anul trecut sau anul asta??? Am un prieten care da Bac-ul acum si nu stie cum vor arata subiectele la mate.. el a fost la Filologie deci ar trebui sa-i pice o matemetica usoara (avand in vedere ca n-a mai facut din cls a 9-a)... pe http://www.subiecte.edu.ro nu apar decat Mate M1..
Pai ce i-a venit sa aleaga matematica??? Doamne, daca eram la clasa de uman alegeam orice altceva dar nu matematica, fie ea si M3... Subiecte M3 n-am idee unde sa gasesti online, cauta la tarabe cartea "Bacalaureat la matematica 2006" scrisa de Ion Savu si Adrian Stoica unde exista programa de la M3 si niste variante. Subiectele-s cam ciudate, eu dau M1 si mi se pare aiurea. Succes! :thumbleft:
m3nth0r

Post by m3nth0r »

merced m3 ( matematica nu bmw-u ) e chiar simplu..subiecte de clasa a VIII - a ;)
Din 10 prieteni .. Stii ca 5 sunt falsi .. Iar daca apare o problema .. inca 3 fac pasi .. Mai raman 2 care se cearta intre ei .. Despre cum ar fii mai bine sa cheltuiasca banii tai ..
aditza26

Post by aditza26 »

Matematica M2 este usoara, dapai M3. In cartea mentionata de Merced, editata de GIL gasesti programa pentru M3 + teste si rezolvari.
Cartea am cumparat-o la inceputul anului, am dat pe ea, parca 250.000-280.000 lei.
iLogiK

Post by iLogiK »

apropo, aveti grija ca culegerile alea (Sigma, si GIL) sunt destul de pline de greseli (si la teste si la raspunsuri)
aditza26

Post by aditza26 »

Da, asta asa este. Mi s-a intamplat sa gasesc raspunsirile de la alt test, repetate. Oricum, am facut toate testele de la M2 si de la M1 (Stiintele naturii) si mi-au prins bine.
m3nth0r

Post by m3nth0r »

eu sunt la m2, in unele privinte m2 e mai aiurea ca m1...
aditza26

Post by aditza26 »

In unele privinte, asta pentru ca nu ai facut M1, sa vezi ca de fapt testele de la M2 sunt acceptabile.
paradox

Post by paradox »

la testele M2 poti lua 10 daca ai invatat matematica in liceu. M1 sunt mai cu batai de cap si te limitezi la 9`80 chiar daca esti foarte bun.
Am norocul sa dau din M2 :D
Image
Merced
Moderator

Post by Merced »

Tot nu inteleg cu ce va incanta sa dati matematica daca nu va obliga nimeni. Doar cei care au facut M1 sunt obligati, mate-info da M1-1 si stiintele naturii(aici sunt si eu) M1-2. M2 si M3 se fac la clase de uman si pot fi alese alte materii in locul matematicii, probabil ca si sportul. Poate sunteti toti niste pui de matematicieni, eu unul abia astept sa scap de materia asta. [smilie=maniac.gif]
aditza26

Post by aditza26 »

[Merced], sunt (adica am fost) la un liceu cu profil economic (contabilitate) si matematica este proba obligatorie. Doar M3 este la alegere, la profile ca filologie, de exemplu.

Noi la economic avem la alegere proba de specialitate a liceului, adica intre contabilitate si economia intreprinderii. Matematica, la fel ca si romana oral si scris sunt obligatorii. Engleza si franceza oral este la alegere. Ultima proba, cred ca F, este o proba tot la alegere, intre sport (proba practica) sau biologie, educatie anteprenoriala, fizica, etc (probe scrise).
m3nth0r

Post by m3nth0r »

eu dau obligatoriu m2 ( faceam 4 ore de matematica pe saptamana) ;)
aditza26

Post by aditza26 »

La fel si la mine. Si daca as fi avut ocazia sa aleg altceva in locul matematicii m-as mai fi gandit, pentru ca dau la o facultate unde imi trebuie la greu matematica + fizica.
Merced
Moderator

Post by Merced »

Mda, eram eu cam in dubii la faza cu M2 ca nu prea cunosc persoane care sa faca matematica asta. Am si eu un liceu economic in oras dar nu prea cunosc lume si n-am stat niciodata sa intreb. Intr-adevar numai M3 e optional, deci cei de la Filologie sau Stiinte Sociale pot da si sport in loc de matamatica. Sorry de confuzie! [smilie=maniac.gif]
Vl@d

Post by Vl@d »

eu sunt la liceu de costructii si faceam 3 ore pe saptamana.... sunt M1 sau M2 ca habar nu am :-k
X2 5400 BE >< AsRock AM2 >< 3GB DDR2 >< Gigabyte 9600GT >< Samsung F3 500GB >< Benq 20.1"
nemesys_alien

Post by nemesys_alien »

eu am terminat un astfel de liceu si ce pot sa-ti spun e ca esti M1-1 ;).. So watch out.. :d
http://nemesysdesign.evonet.ro/blog | Sunt normal am doar nevoi speciale, acoperite de sume proportionale! | Money don't buy hapiness but it's a good damm down payment. :-({|= | Be SmaRt don't be a retard ! Mcintoshing / Hcintoshing
Vl@d

Post by Vl@d »

M1.................................. vaiiiiiii......... si io sunt bata la mate....................... [smilie=Nice-try.gif] offff i'm toast :sad1:
X2 5400 BE >< AsRock AM2 >< 3GB DDR2 >< Gigabyte 9600GT >< Samsung F3 500GB >< Benq 20.1"
iLogiK

Post by iLogiK »

deci sa inteleg ca sunt 39 de persoane care dau bacu anul asta de pe forum...
cine mai da cu mine la Timisoara la Politehnica?
m3nth0r

Post by m3nth0r »

de unde stii u ca sunt 39 de pers inregistrate pe forum care dau bacul anul acesta?
y0py

Post by y0py »

m3nth0r wrote:de unde stii u ca sunt 39 de pers inregistrate pe forum care dau bacul anul acesta?
Total Votes : 39 :|
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Mai putin cei care au votat la misto (suspectez in primul rand pe ala' din coada listei). :d
Shader

Post by Shader »

Vl@d, se mai aude ceva de "posibilele subiecte" la romana ?
Live in your world, get pwned in mine!
MegaDeth

Post by MegaDeth »

Damn... am cam gafato la romana, am scris la partea a 3-a Ion, asa am auzit prin sala chiar cand au venit subiectele si na nu am mai stat pe ganduri daca ii intelectual sau nu (eram prea stresat) , am scris ca prostul 2 pagini fara 2 randuri pe foaia de examen, iar cele 2 randuri mai trebuiau copiate de pe ciorna numai, si nu au vrut sa ma mai lase si mai erau si 3 in fata mea care dadeau foile, macar poate luam punctajul pe redactare.Ma si intreb de ce am mai dat 300 de mii protocol...
Se pare ca am destul de multe sanse sa pic.
Last edited by MegaDeth on Mon Jul 03, 2006 2:38 pm, edited 1 time in total.
Edge

Post by Edge »

Daca ti-au verificat ciornele si erau goale cand ai intrat in sala, se poate sa te puncteze pentru ce-ai scris pe ele... :)
.:. Just passing by...don't mind me. .:.
Black Shark
Moderator

Post by Black Shark »

M-am intors, am facut, sunt relativ increzator si sper la o nota marisoara
1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.
iLogiK

Post by iLogiK »

sorry, dar ciornele nu se iau in considerare....adica ati-ai scris numele pe ele sau ceva?

ion nu ii intelectual....la noi in liceu se pune intrebarea daca e considerat moromete intelectual (eu am facut ultima noapte)
omul_maimutza

Post by omul_maimutza »

iLogiK wrote:ion nu ii intelectual....la noi in liceu se pune intrebarea daca e considerat moromete intelectual (eu am facut ultima noapte)
Eu am mers pe "Cel mai iubit dintre pământeni". In total am scris vro 6 pagini jumate, sper să iau şi yo peste 7... :sad1:
picz or it didn't happen
Merced
Moderator

Post by Merced »

Whistler wrote:Daca ti-au verificat ciornele si erau goale cand ai intrat in sala, se poate sa te puncteze pentru ce-ai scris pe ele... :)
S-au dus vremurile alea... Ciornele erau goale si stampilate, nu se mai puncteaza nimic, si asa se arunca din cate stiu eu, oricum la comisia care corecteaza nu ajung.

Am venit si eu oarecum fericit de la examen si urmeaza sa scriu un post d-ala kilometric specific mie. :P Subiectele mi s-au parut decente, am fost primul intr-o sala cu 23 de insi, am vazut subiectul III, m-am gandit direct la Stefan Gheorghidiu, sau la Titu Herdelea din "Ion" dar mi-era sa nu gafez pe acolo ca firul narativ legat de familia Herdelea asa ca am mers la sigur pe romanul lui Camil Petrescu. Unii au scris despre Moromete, care in ciuda faptului ca e considerat "taran filosof" din punctul meu de vedere nu se incadreaza in tipologia ceruta de ei, cand l-au pus pe Marin Preda acolo se refereau probabil la o legatura cu "Cel mai iubit dintre pamanteni". Altii, ca si MegaDeth au scris despre Ion si ma intreb cum de v-a venit idea asta... :( Sa speram ca profesorii vor fi indulgenti la corectura, si eu am nevoie de asta tinand cont ca la textul argumentativ de 15-20 de randuri am scris aproape o pagina ca mi s-a parut ca merita "comentata" afirmatia lui Caragiale cu multa atentie si multe explicatii. Sper sa le placa ce am scris si sa nu imi puncteze doar primele 20 de randuri ca ar fi pacat, dar probabil ca asa va fi, ca nu sunt animale ci oameni. La prima parte am scris vreo 2 pagini jumate, decent zic eu, nici prea mult nici prea putin. Un tip din fosta clasa care era considerat cel mai bun elev dintre noi, zicea chiar mandru ca a scris prima parte in juma de pagina. Eu acest lucru il consider iarasi aiurea. Acolo aia vor sa vada ca stii ca Arghezi era modernist, caracteristicile modernismului, etc, chit ca nu cer, e bine sa bagi pe acolo si peste. Ultimul subiect l-am facut direct pe foaie ca asa am timp, am mai gresit am mai si taiat cu o linie pe unde nu-mi placea cum am forumulat, oricum am acoperit cat am putut de mult din subiect si am facut o incheiere cat mai lunga ca sa acoper numele care imprimase cand il scrisesem pe a doua foaie de examen, ca deh, n-am fost atent si cand observasem scrisesem prea mult si mi-era frica ca nu am timp sa transcriu daca le spun alora din comisie. Oricum abia se vedea numele de familie, am mai dat cu mana pe acolo ai am scris peste el cu pixul si gata. :D A naibii de neatientie, era sa ma coste. In rest numai de bine, dar o nota nu pot sa-mi dau, romana fiind o materie plina de subiectivism. Depinzand de profesor pot lua 7 sau pot lua 9... Sper sa le placa, ca am talent ce mama naibii! :laughing6:
MegaDeth

Post by MegaDeth »

Whistler wrote:Daca ti-au verificat ciornele si erau goale cand ai intrat in sala, se poate sa te puncteze pentru ce-ai scris pe ele... :)
Am scris gresit, deci mai aveam 2 randuri de copiat de pe ciorna pe foia de examen si aveam 2 pagini.

Scuze pentru confuzie.
gallardo

Post by gallardo »

In primul rand...
http://www.hotnews.ro/articol_51624-Sub ... -seara.htm

#-o [smilie=Nice-try.gif]

Si pentru mine a fost o surpriza subiectul, dar.... noroc ca am apucat sa invat azi intre 1 si 2 noaptea (nu sa repet, ci sa INVAT) Ultima noapte. Am vazut subiectul, am stiut ca de asta trebuie sa zic. Stiam ca Moromete si Ion numa' intelectuali nu erau...
La prima parte am scris cat am putut de repede ca de obicei eu raman fara timp pentru partea a 3-a. La subiectul 2 m-am oprit la 17 randuri desi puteam sa scriu mult mai mult.. dar am considerat a fi suficient.
Si la partea a 3-a.... am scris ce am stiut... si aia a fost.

In total.. 6 pagini jumate. Cred ca iau macar un 5 pe ele... :P

Cea mai buna parte a fost insa ca am scos din mine niste cuvinte.... incredibile... cred ca mi-am folosit intreg vocabularul de cuvinte cu peste 3 silabe! :laughing6:
Una peste alta... m-am descurcat admirabil pentru un elev care n-a invatat nimic 4 ani de zile si tot ce a invatat a fost la o ora atat de tarzie si inainte de 4 ore de somn...
BTW: RedBull gives you wings! :d

PS: Am auzit ca nu s-a miscat deloc pe nicaieri... si in licee notorii pentru copiat la BAC! Macar atat dupa gafa monumentala de aseara.. (vezi link)
I never finish anyth
Vl@d

Post by Vl@d »

am picat la romana scris :sad1: am scris morometii. acum plang in hohote nu-mi vine sa cred ca am picat :sad2: :sad5:
bafta la toti in continuare ca eu m-am demoralizat detot :sad1:
m3nth0r

Post by m3nth0r »

vlad..nu pici iti spun eu...desi si eu sunt cu moralul la pamant..apropo am facut ion...ce era in capul meu atunci Doamneeeeee...multi au facut ion...akuma deh...Dumnezeu cu mila
RIP-Toranagah
RIP

Post by RIP-Toranagah »

Si daca ma gandesc, ca aseara ma uitam la stiri, unde se proclama sus si tare, ca predarea subiectelor este supravegheata de jandarmi... Nu stiu, daca treaba este adevarata (dar mi-e teama, ca este), sa vedem, de data aceasta cine va fi demis... [smilie=Nice-try.gif]

P.S. Capul sus, pana se afiseaza notele! :)
Ghetto_64

Post by Ghetto_64 »

Sincer imi pare rau pentre cei care nu au fost inspirati la punctul III. Am a ales bine (Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi). Per total nu a fost greu. La primul subiect am scris 4 pagini, la al II-lea subiect 1 pagina, iar la ultimul subiect 3 pagini, deci 8 pagini in total. Sper sa fie bine.
P.S. Stai linistit Vl@d ca nu pica nimeni. Bafta in continuare la BAC.
Pt mine miercuri e proba cea mai dificila (ISTORIA #-o ), dupa care pot spune ca am scapat de BAC :tongue3: Bafta in continuare la BAC.
Ionut_xx_

Post by Ionut_xx_ »

Am avut cele trei subiecte aseara dar dupa articolul celor de la Gandul le-au schimbat cei de la minister pe la 12 noaptea :sad1: . Subiectele astea pe care cei de la Gandul le-au cumparat circula de cateva saptamani.

Am facut Ultima noapte....... si sper sa iau 8
Vl@d

Post by Vl@d »

si eu sper.... se pare ca MOROMETE e bun :)
oricum sper sa citeasca cei de la minister urarea mea de bine ce le-o transmit cu atata caldura sufleteasca... e bataie de joc.........................
http://forum.portal.edu.ro/index.php?sh ... 317&st=400

cateva raspunsuri de pe forum EDU...
"se repeta scenariul de anul trecut cand s-a dat roman din perioda interbelica si toata lumea a scris Morometii;si anul trecut dupa lungi discutii s-a cazut deacord sa se acorde punctajul si celor ce au scris Morometii"
"Pai ne cerea sa facem un eseu despre intelectualul in societate...
Si in societatea lui, Ilie Moromete, avea toate atributele unuia...
Acum, ce sa mai zic, io pe el l-am facut si sper sa fie OK, si sa aibe profesorii mila si de noi si sa se gandeasca la fel...Ce sa mai zic, Dumezeu cu Mila..."
"in clasa mea... elevi cu nota 10 la oral....au scris ion... ce o sa intample????? sunt curios"
"eu am intrebat profa de romana , o profa care era la curtea liceului unde am dat bacul , si mai nou o profesoare de istorie (care a intrebat pe o profa de romana) si raspunsul a fost simplu : este bine ILIE MOROMETE . Va pup pe toţi fratzii si surorile mele care au scris Morometzii >:D<"
"barem pentru tineri si nelinistiti. parerea mea este ca ilie moromete nu este un intelectual si ca nici ion nu se incadreaza in aceasta categorie. sper sa fie bine pentru toata lumea si sa ne putem lauda cu note mari biggrin.gif eu am scris despre gheorghidiu! bafta la celelalte probe"
"am vb cu profa de romana....ilie si ion nu erau buni.......intellectual nu inseamna neaparat studii...inseamna absolutul...idei marete...asa k.....poate dacă ati comentat un citat despre lovinescu sau calinescu ....k-s vreo 2 dastea in care se atesta intelectul dacă nu.....sry"
"Citeste si tu posturile din urma ca multi au capitulat si nu-si mai sustin teoria, dar asta nu inseamna ca si-au schimbat parerile.
Oricum Ministerul o sa faca ca anul trecut : o sa accepte si "Morometii" si "Ion"....."
"cine zicea ca moromete nu era filosof ? @Ilie Moromete este cel mai complex tip de ţăran din literatura română, un ţăran filozof ce simbolizează lumea ţărănească în valorile ei durabile; el se află la antipodul lui Ion, fiind o fire reflexivă, contemplativă (“Ilie Moromete este o conştiinţă”)@ daca o sa cautati pe edu subiectele la oral rezolvate o sa gasiti chestia asta si @se realizează investigaţia psihologică prin notarea gândurilor şi sentimentelor personajelor, psihologia lui Ilie Moromete în discuţia cu Tudor Bălosu despre salcâm, cu agentul fiscal, episodul de la şcoală-premierea mezinului
@ deci ...tzeapa voastra toata luema zice ca este bine =))) "
m3nth0r

Post by m3nth0r »

gheto cum dai miercuri istorie vand eu dau matematica?
Merced
Moderator

Post by Merced »

m3nth0r wrote:gheto cum dai miercuri istorie vand eu dau matematica?
Usor, probabil ca e la o clasa de stiinte sociale sau filologie. :wink: Ciudata faza cu subiectul III, mie mi s-a parut ca era clar care erau personajele posibile. Pentru mine cel putin a fost, oricum probabil ca va fi un scandal si se va puncta totul, dar nu inteleg de unde ideea "ca anul trecut" ca pe la mine prin oras la licee mai slabe s-a picat pe capete dupa ce au incurcat romanele. [smilie=maniac.gif]
Post Reply