Dar am deschis acest topic nu pt a omagia placa ci pt a vedea de ce in momentul in care o OC se blocheaza( doar freeze) si uneori se restarteaza sist. Singurul mod de a OC fara sa am probleme este dc folosesc programelul ei, adica ExperTool dar care ma lasa sa OC extrem de putin raportat la cat poate duce placa adica la core doar de la 450 la 500 Mhz iar la memorii la fel de la 500 la 550 Mhz (550x2). In AtiTools merge dusa pt Core pana la 531Mhz iar la memorii pana la 370Mhz adica 740Mhz (740x2), ruland perfect stabil, fara artefacte, dar ar putea si mai mult cu voltmod metoda lui LARISU(vezi topicul). Si mai e si rece...adica nu depaseste 60 de grade...DAR ..problema de care spuneam( sunt singurul care o are...pana acum).
Am incercat toate programele de OC (AtiTools, RivaTuner, CoolBits) si aceelasi rezultat...Dc e OC se blocheaza in aplicatiile 3D cum ar fi jocuri...Exclud posibilitatea unor erori ale jocurilor pt ca pe cealalta placa (a placii de baza) merg perfect.
Mi s-a supus ca ar putea fi sursa...dar nu cred; chair dc e noname(Delux cumparata de la PCGarage.ro) e de 400W si nu am pe sistem decat un Hdd, un DVD+R si 2x512 Ddram...Deci nu e nimic ce ar putea concluziona suprasolicitarea sursei...
Sistemul este un 939 AMD64 3000+ @2100 pe o placa Asrock 939NF4G-SATA2, cu 2x512 DDRAM pe o sursa 400W...
Dc totusi este de la placa video( exista cativa posesori care nu au probleme)inseamna ca firma Gainward nu se respecta, avand in vederea ca 2 produse, acelasi model, au calitate diferita, provenind din aceelasi lot....
Dc aveti alte ideei despre ce poate fi ar fi ideal, pt ca eu chair nu stiu ce sa mai incerc....Poate totusi sa fi facut unele setari in bios sau mai stiu eu pe unde??...Astept raspunsuri...
![Respect [smilie=Respect.gif]](./images/smilies/Respect.gif)