Problema Gainward Bliss 7600 Gs Golden Sample

Plăci video, acceleratoare 3d, acceleratoare grafice ... cum doriţi să le numiţi.

Moderator: Moderatori

Post Reply
miborion

Problema Gainward Bliss 7600 Gs Golden Sample

Post by miborion »

In ciuda faptului ca majoritarea posesorilor acestui model vorbesc la superlativ despre ea, eu am probleme....Da...este OK adica stock merge frumos in sensul ca se comporta bine in foarte multe jocuri...mai ales cele noi, cum ar fi Titan Quest,HurdTruck Apocalipse, Devil may cry3, (care mergea bine si pe vechea placa 6100 a placii de baza)...Alt atu al placii este faptul ca este foarte rece, de fapt parca ar fi imprumutat tehnologia C'n'Q de la AMD64...
Dar am deschis acest topic nu pt a omagia placa ci pt a vedea de ce in momentul in care o OC se blocheaza( doar freeze) si uneori se restarteaza sist. Singurul mod de a OC fara sa am probleme este dc folosesc programelul ei, adica ExperTool dar care ma lasa sa OC extrem de putin raportat la cat poate duce placa adica la core doar de la 450 la 500 Mhz iar la memorii la fel de la 500 la 550 Mhz (550x2). In AtiTools merge dusa pt Core pana la 531Mhz iar la memorii pana la 370Mhz adica 740Mhz (740x2), ruland perfect stabil, fara artefacte, dar ar putea si mai mult cu voltmod metoda lui LARISU(vezi topicul). Si mai e si rece...adica nu depaseste 60 de grade...DAR ..problema de care spuneam( sunt singurul care o are...pana acum).
Am incercat toate programele de OC (AtiTools, RivaTuner, CoolBits) si aceelasi rezultat...Dc e OC se blocheaza in aplicatiile 3D cum ar fi jocuri...Exclud posibilitatea unor erori ale jocurilor pt ca pe cealalta placa (a placii de baza) merg perfect.
Mi s-a supus ca ar putea fi sursa...dar nu cred; chair dc e noname(Delux cumparata de la PCGarage.ro) e de 400W si nu am pe sistem decat un Hdd, un DVD+R si 2x512 Ddram...Deci nu e nimic ce ar putea concluziona suprasolicitarea sursei...
Sistemul este un 939 AMD64 3000+ @2100 pe o placa Asrock 939NF4G-SATA2, cu 2x512 DDRAM pe o sursa 400W...
Dc totusi este de la placa video( exista cativa posesori care nu au probleme)inseamna ca firma Gainward nu se respecta, avand in vederea ca 2 produse, acelasi model, au calitate diferita, provenind din aceelasi lot....
Dc aveti alte ideei despre ce poate fi ar fi ideal, pt ca eu chair nu stiu ce sa mai incerc....Poate totusi sa fi facut unele setari in bios sau mai stiu eu pe unde??...Astept raspunsuri... [smilie=Respect.gif]
Merced
Moderator

Post by Merced »

Deci cum sa-ti explic... O firma de placi video garanteaza calitatea placilor sale la frecventele stock la care le tacteaza. Ca unele, sau chiar multe placi video din aceasta serie merg mult peste frecventele stock, e un lucru pe care nu ti-l poate garanta Gainward. In al doilea rand eu zic ca si sursa aia Delux e destul de stresata. Ai in primul rand un o.c. la procesor, inca unul masiv la placa video si sursa incepe sa "tuseasca". Urmeaza sfatul celorlalti dat in sticky si incearca sa faci rost de o sursa "brand", si daca problemele persista, abia atunci poti da vina pe placa video, care dupa cum am spus mai sus, n-are nici o vina. :wink:
mascotzel

Post by mascotzel »

vin la mine sa o testezi
:D
Shader

Post by Shader »

Eu nu sunt sigur ca am inteles: daca este NE-OC merge bine (stabil) sau nu ?
Live in your world, get pwned in mine!
miborion

Post by miborion »

Da ...stock merge perfect....la OC e problema...
Si as dori sa imi iau o sursa care sa rezolve problema, presupunand ca asta ar fi, dar nu stiu ce sa imi iau ....adica ce sursa sa iau care sa imi mearga da sa fie si cat de cat accesibila ca pret...

PS: mascotel pe unde stai??

later edit: Si dc este de la sursa, de ce cand OC cu programul placii nu se blocheaza??..daca OC cu programul placii de la 450 la 500 pt core si de la 500 la 600 pt memorii merge perfect fara sa se blocheze....Iar daca pt aceeasi valoare,(valori) folosesc oricare program gen atitool se blocheaza...sursa functioneaza preferential dupa sofware?? deci daca a mers pe expertool(programul placii) ar trebui sa mearga si pt celelalte...dar nu-i asa...deci nu cred ca e de la sursa....
Shader

Post by Shader »

Eu a trebuit sa aleg o sursa pt. calculatorul surorii mele (persoana f. sensibila la pret :tongue3: ) si am luat tot de la ITDirect http://www.itdirect.ro/produs.php?53:707.
Merge perfect avand in vedere ca are 1xHDD, 1xDVD-ROM, 1xDVD-RW, Athlon64 3200+, si culmea luni trebuie sa ii vina Gainward-ul 7600GS GS (sper sa nu aiba si ea prob. cu placa)...deci este mai mult decat decenta pt. acel pret.
Daca tot ai ocazia fa-i o vizita lui mascotzel si vezi tu dupa :thumbleft:
craezee

Post by craezee »

ai cumparat-o foarte recent?adica ceva in genul acum cateva zile?pt ca ma gandesc ca gainward face o alta revizie a placilor astea care nu se mai oc-eaza asa de zdravan.nu sunt sigur totusi ca nu e un caz particular.
mascotzel

Post by mascotzel »

n-am jocurile,da 3dmark-uri si alte unelte am
vezi PM
miborion

Post by miborion »

jocurile le am eu, idee e sa ai tu sursa buna...
eu stau in militari dar trebuie sa predau pana luni licenta ca sa ma inscriu in examen...asa ca nu stiu cand pot sa trec pe la tine, evident cand ai si tu timp...
mascotzel

Post by mascotzel »

luni e maine
ma cauti tu intr-o seara,daca nu gasesti vreun amic
zweistein

Post by zweistein »

miborion wrote: Iar daca pt aceeasi valoare,(valori) folosesc oricare program gen atitool se blocheaza...sursa functioneaza preferential dupa sofware?? deci daca a mers pe expertool(programul placii) ar trebui sa mearga si pt celelalte...dar nu-i asa...deci nu cred ca e de la sursa....
Corecteaza-ma daca gresesc. Tu incerci sa clochezi o placa nVidia cu softul de la ATi?
Si te intrebi de ce face probleme? :-~
mascotzel

Post by mascotzel »

zweistein wrote:
miborion wrote: Iar daca pt aceeasi valoare,(valori) folosesc oricare program gen atitool se blocheaza...sursa functioneaza preferential dupa sofware?? deci daca a mers pe expertool(programul placii) ar trebui sa mearga si pt celelalte...dar nu-i asa...deci nu cred ca e de la sursa....
Corecteaza-ma daca gresesc. Tu incerci sa clochezi o placa nVidia cu softul de la ATi?
Si te intrebi de ce face probleme? :-~
n-are nici o legatura...nu e soft de la ATI,doar a fost facut initial pentru ATI
zweistein

Post by zweistein »

http://www.techpowerup.com/atitool/
ATITool is an overclocking utility designed for ATI video cards.
burebista
Moderator

Post by burebista »

Bună dimineaţa. ATITool versiunile beta merg de muuultă vreme cu plăcile nVidia.
...un fleac...m-au ciuruit...
...asa ca foloseste codul de voucher W33XPSQD in comenzile tale la PC Garage si vei primi discount 1%...
Shader

Post by Shader »

Uite-te aici: http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.p ... sc&start=0 sa vezi ce a facut larisu cu aceeasi placa si folosind ATI Tool...deci se poate :wink:
miborion

Post by miborion »

da fratilor se poate...dar nu inteleg de ce cu expertool(prog placii) merge sa o OC (500 cu 1200) iar daca duc aceeleasi frecvente cu atitool sau orice altceva se blocheaza cand folosesc 3D clock (core)...adica in jocuri...
Dc era de la sursa nu trebuia sa se blocheze si cu ala??(expertool)?
Y2K

Post by Y2K »

ca fapt divers----de ce nu incerci sa-i schimbi biosul de la o alta placa 7600GS ddr 3,de la alta firma care sti ca nu are probleme? de aici :
http://www.mvktech.net/component/option ... der/cat,4/

___|___NIMĂNUI NU ÎI PASĂ DE CONFIGURAŢIA "SISTEMULUI" TĂU___|___

Shader

Post by Shader »

Y2K eu nu am vazut in link-ul tau in folder-ul pt. Gainward BIOS pt. 7600GS GS :-~
miborion daca gasesti un BIOS de la o placa buna poti incerca si cum a zis Y2K, dar nu inteleg daca iti merge 500/1200 cu EXPERTool fara sa se blocheze de cu nu o lasi asa ? Si da, daca era de la sursa ar fi trebuit sa se blocheze folosind orice prog. pt. overclock.
PS. Una din placile mele a mers in ATITool 0.24 beta 14 500/300(x4) artefact free, iar la urmatorul pas cu care am vrut sa incerc (530/375) a inghetat.

LE. Hahaha, dupa indelungi "sapaturi" am ajuns si eu intr-un punct asemanator cu al tau, adica dupa ce in Coolbits mi-a gasit Optimal Frequency 523/654 MHz la o a doua incercare cateva min. mai tarziu cand apas pe Detect Optimal Frequency se incarca 2-3 liniute, se stinge pt. 1 sec. monitorul iar frecventele raman 450/500 MHz. Orice incercare de crestere a frecventei cu 1 MHz (core sau memory nu conteaza) daca apas Test changes da test failed. [smilie=Nice-try.gif]. In concluzie din Coolbits nu pot face nici eu nici un fel de modificare a frecventei ](*,) ramane sa mai incerc cu ATITool desi ma indoiesc ca va merge...Hmmm pana acum 2 insi cu aceeasi prob. [smilie=Why-This.gif]
miborion

Post by miborion »

deci cu atitool o sa mearga bine sa OC...si atat...adica la core mai mult de 531Mhz nu o sa poti sa o duci, fara alte setari din bios, dupa cum a zis larisu, iar pt memorii eu am dus la 370 si merge..adica a rulat 3dmark03...si a scos 11-12 mii de puncte pe un sistem ca al tau...(shader)...DAR dc foloseste prea mult clock-ul de 3D sau engine. ma rog, se blocheaza...daca nu sta asa mult si bine...dar pe la 60 de grade...

Si inca ceva...am crezut ca poate se supra-incalzeste placa si de aia se blocheaza...asa ca am pus un ventilator de camera pe ea adica pe carcasa(evident carcasa era deschisa) un ventilator de ala rusesc care merge diretct la priza, si care o duce la 30 de grade asa OC....Deci nu e nici de la asta...

later edit: "dc merge dece nu o lasi asa".....pt ca pot si mai mult...ma rog..poate si mai mult...dc cu expert tool imi facea probleme inseamna ca nu se OC...dar dc merge cu ala??!! => ca ar trebui sa mearga si cu altele....DAR NU :error:
Last edited by miborion on Tue Jul 11, 2006 5:52 pm, edited 1 time in total.
Shader

Post by Shader »

Dap, exact, la core am ajuns si eu la 530 fara sa maresc si PCIe din BIOS, iar la memorii m-am oprit la 1350 dar nu cu ATITool ci cu Coolbits...acum o sa incerc si cu 120 MHz pe PCIe sa vad ce-o iesi. Si da, de temperatura nici nu se pune problema, it's bloody cold :)
Depistam noi "cauza" pana la urma :-~
Last edited by Shader on Tue Jul 11, 2006 5:51 pm, edited 1 time in total.
Shader

Post by Shader »

Double post, sry, stupid net [smilie=Furious.gif]
miborion

Post by miborion »

deci nu e nicio diferenta cu pcie pe 120Mhz..la fel nu merge marit peste 531Mhz pt core si pace...
Oricum cred ca o sa ma resemnez pt ca placa mea nu cred ca e din lotul celei pe care o are larisu si pe care a facut experientele...
Oricum ma multumesc si cu OC-ul oferit de expert tool de 500Mhz core si 1200Mhz pt memorii care e perfect stabil atat pt 2D core cat si pt 3D core...
Shader

Post by Shader »

Asa e, chiar si 500 core 1200 memory fata de un GS standard e destul...
mascotzel

Post by mascotzel »

daca te mananca urechea candva,oferta mea ramane valabila...
bafta
Shader

Post by Shader »

La 500/1400 MHz (totul default) se pare ca merge ok in ATITool, buba este insa la GPU care nu vrea >500 la 1.13V :sad1:
Image
miborion

Post by miborion »

asa e....de nicio culoare nu pot sa duc core la cat zicea larisu...iar la 531mhz cat e pragu de stabilitate face figuri in aplicatii 3D...
Ieri am facut pt un prieten un sistem identic cu al meu, adica 1GB ram si 3000+ pe 939 si o placa 7300GT de la Galaxy....Si surpriza, neplacuta pentru mine, cand si in teste si in jocuri se comporta mult mai bine deacat a mea...si nu mai zic ca aia a fost 3 mil si a mea 5 si ceva....asa ca sunt negru de suparare...si mai e si stabila la oc si da rez peste a mea adica 7600Gs de la gainward si aia (7300GT) mai avea si un cooler gen zalman adica floricica ce raceste si condensatorii....in stress test de la counter-strike source a scos mai mult decat a mea si lafel si in 3dmark03...deci nocoment...:(
Shader

Post by Shader »

Eu daca reusesc (si voi reusi) sa duc frecventa la GPU cel putin pana la un GT (la memorii deja am reusit cu 100 MHz peste) sunt multumit. Cat despre alegerea facuta nu regret si nu as apela la un 7300GT (in defavoarea celei de acum) la fel cum bine am facut cand am refuzat un X1600Pro :laughing6:

LE. La core a ramas 500 MHz (deocamdata) iar memoriile de la 1400 MHz au ajuns la 1500 MHz (la fel, deocamdata) :laughing6:

ATITool:Image Everest Corporate:Image

3DMark05:Image
Post Reply